MMM, VILKEN GOD FRUKOST!!


LÖRDAG

Idag på eftermiddagen åkte jag med Kira till IKEA i Brooklyn. Först tog vi tåget in till Grand Central, sedan tog vi t-bana till Wall Street och gick därifrån till Pier 11 där vi tåg en gratisbåt till IKEA.

Väl framme åt vi köttbullar till lunch/middag och sedan handlade vi i ca 25 min, vi hade inte mer tid för Kira var tvungen att åka hem och jobba på kvällen. Det hade tagit oss lite längre tid än vi planerar att ta oss ut dit.

Så vi delade upp oss - jag gick till maten och hon vandrade runt och plockade det hon behövde. I matväg fanns det inte mycket alls, men jag fick med mig gräddsåspulver, Kalles kaviar, flädersaft och knäckebröd. Ser fram emot mackan med kaviar på imorgon! ;)

Vi hade tänkt ta båten tillbaka vid 16.30 men vi kom inte på den för den var full innan vi kunde kliva på. Så vi gick vänta 25 minuter på nästa och vi visste inte om vi skulle hinna med tåget hem! Jobbigt, för Kira skulle ju jobba!

Väl framme vid Pier 11 igen efter båtturen kastade vi oss in i en taxi och som tur var fick vi en riktigt bra och trevlig chaufför! Haha, han körde t.o.m i bussfilen för att vi skulle hinna med tåget - vilket vi gjorde! Yay!

Väl hemma tog jag det bara lugnt. Hängde med tjejerna en stund innan jag tittade på film i min säng. Började få ont i huvudet på tåget hem så det var skönt att vara slappna av!


FREDAG

Igår (fredag) var Jane hemma från camp för hon kände sig så trött. Men jag behövde inte jobba, pappan var hemma så jag passade på att prova mina nya springskor. Riktigt sköna! Jag tänkte kolla om Pame var hemma, men precis när jag svänger in på hennes gata kommer hon med bilen och ber mig hoppa in.

Hon skulle hälsa på en ny au pair som precis kommit, som bara bor någon gata ifrån Pame. Så vi drog dit och hälsade på henne och hängde där någon timme. Sedan drog jag hem, duschade och hängde med Jane.

Vid fem kom mamman hem från Kalifornien och jag fixade mig i ordning inför kvällen. Vid sex tog jag bilen till Breatriz (den nya au pairen, från Mexico) och någon gång vid sju kom Pame dit. Sedan kom Pames kompis Franci (au pair från Tyskland) och så även en svensk au pair som jag pratat med på Facebook som heter Erika. :)

Vi fem tog Francis bil och drog till White Plains för en sen middag. Det var riktigt trevligt att komma ut och träffa nytt folk och äta god mat. Tror även Beatriz uppskattade att vi drog ihop ett gäng, hon kom på fredagen till familjen men de är på semester till söndag kväll, så hon är ensam nu i helgen.

Vi hade en trevlig stund och någon gång runt elva åkte vi hem igen!




ALLTID LIKA JOBBIGT ATT VAKNA PÅ MORGONEN


SISTA DAGEN, SEDAN ÄR JAG MEDICINFRI!


WOHO!


LITE SHOPPING

Hej!
Kom precis hem igen efter att ha dragit till T.J.Maxx för lite shopping. Det är som en outletaffär. Jag fick med mig några fynd hem! Två par skor, en sportbh och ett linne; alla saker jag behöver just nu! Så jag är nöjd. ;) Allt tillsammans kostade strax under 80 dollar också, så rätt bra priser!

Efteråt köpte vi med oss varsin macka från Subway och så åkte vi hem till Pame och åt dem. Så gott! ;)


JAG ÄR KÄR I MIN GRANNES HUS


SKÖNA DAGAR!

Idag vaknade tjejerna av sig själva innan jag hann väcka dem, så en sak mindre för mig att göra på morgonen, haha. De klär på sig och fixar frukost själva, det enda jag behöver göra på morgonen är att bara finnas där liksom.

Strax innan åtta åkte de med bussen till camp och min värdpappa tog huden på en promenad. Jag gick ner i källaren, kröp ner i soffan och tittade på gårdagens avsnitt av Twisted. Så himla skönt att bara chilla sådär på morgonkvisten. Sedan tog jag en dusch och vid 11 drog pappan så då var jag ensam.

Jag åkte till McDonalds för att köpa en milkshake, men jag kände att jag var hungrig så jag köpte en hamburgare också. Ganska god faktiskt!

Jag tog med mig det och åt hemma. Sedan frågade jag om Pame ville gå ut och gå som vi pratat om, men hon hade fått förhinder, så jag satte mig bara i en solstol och lyssnade på musik istället. Det var ingen sol utan bara moln, men svettig blev man ändå pga fukten! Lika bra att inte gå nån promenad då kanske. ;)

Jag har även pratat med Linnéa. Alltid lika underhållande! Haha. Barnen kom hem ca 10 minuter tidigare med bussen idag så Linnéa hälsade på dem!

Vi gick ut och lekte och då kom en granne och hennes 4-åring över och hälsade. Riktigt trevlig kvinna, jag fick hennes telefonnummer och ifall någonting hände så var det bara att höra av sig, när som! Och hon var himla intresserad av Sverige, hon hade även en kompis som hade flyttat till utanför Stockholm. Så vi hade en hel del att prata om mesan barnen lekte en stund!

Till middag fixade jag Mac&Cheese till Jane och Anna fixade ris och nuggets till sig själv. Jag var fortfarande mätt från hamburgaren tidigare idag så jag väntade med att äta något. Sedan gick vi ut och lekte lite mer och efter det gick vi in och tittade på tv en stund och vid halv nio gick de upp och fixade sig inför sängen.

Mamman är i Kalifornien denna vecka och jobbar. Pappan hade fått skjutsa sin morbror till akuten nu på kvällen så han kom hem strax efter nio när tjejerna precis gått och lagt sig, och så tog han över nattningen. Jag gick ner, värmde på en pizzabit (en ny sort, riktigt god) och åt den. Sen gick jag ner till mitt rum och fixade men några saker och nu ligger jag i sängen för att sova. Godnatt!


FACETIME MED ERKAS TIDIGARE IDAG!

I love this lady. Hon ritade en delfin till mig! Yay!


TISDAG

Idag efter att Pame fått iväg sina ungar på camp efter nio åkte vi till Best Buy då hon behövde köpa en ny telefon eftersom hon tappat bort sin. Hon köpte den billigaste för typ 15 dollar (ca 100kr) och sedan gick vi till Target där hon köpte bikini och glass och jag fick med mig ett par tygskor för samma pris som Pames nya telefon, haha.

Sedan köpte jag med mig en tonfiskmacka från Subway och så åkte vi hem till Pame. Vi åt macka och sedan delade vi på glass och kakor till efterrätt, mums!

Jag åkte hem, köpte med mig en egen glass på väg hem haha, och så Skypeade jag med Jossan! Yay! :)

Vid fem kom ungarna hem, vi lekte en stund ute innan Anna och pappan åkte till tandläkaren. Jane lekte på sitt rum medan jag fixade pizza till middag. Så svårt att bara stoppa in i ugnen och så är det klart 10 min senare... ;) Den var faktiskt helt ok god också!

 

 
 

SKYPE OCH ANNAT

Pratade med familjen hemma i Sverige tidigare idag. Så skoj att se och höra dem! Även hundarna och Mattias hamster hälsade lite snabbt. :)

Jag fick även post från mormor idag, så kul! Tack fina mormor! Saknar dig med! Vi måste försöka prata på datorn snart.

Annars så har jag, som ni redan sett, bara chillat med ungarna ute när de kom hem från camp med bussen efter fem. Vi har legat på filtar på gräset och haft så mysigt. Sedan har jag gjort Mac&Cheese till middag till dem och så har de lekt så fint själva på Janes rum.

Vid åtta kom Pame till mig för hon ville ringa vår counselor och prata med honom eftersom hon har problem med sin familj, och hon ville inte ringa från sitt hus. Han sa åt henne att komma till honom men hon hade ingen bil så jag skjutsade henne och satt med och pratade.

Sedan åkte vi hem till mig en stund innan jag skjutsade hem henne, oj vad hon inte ville hem! Stackarn. :(

Men nu ska hon bara säga till familjen hur hon känner, sen så får vi se vad som händer. Jag ska iallafall sova nu, godnatt!


JOBBIGT ARBETE JAG HAR


CHILLAR MED ANNA

Anna says: "we're just hanging out and having a really good time, don't you wish you were us?!"


MÅNDAG

Ungarna åkte till camp imorse strax innan åtta, sedan tittade jag ikapp några avsnitt i olika serier som jag missat. Fick även reda på att min värdmamma har bokat resa till och oss tjejerna till Santa Monica i Kalifornien i augusti! Så glad!!

Vid 11 tog jag bilen till Pame, och hängde där en stund. Vi Skypeade med Laurii och sedan åkte vi till en mexikansk restaurang och åt lunch. Så gott, men man blev såå mätt!


BILDER FRÅN DC

Jag kom till Washington och träffade tjejerna en stund innan de åkte hem, då blev det Marta och jag kvar. Vi vandrade runt i stan.

Vi lekte turister och tog kort vid alla sevärdheter!

The Capitol:

 
Vi var in en snabbis på Museum of Natural History, då vi behövde använda toaletterna haha. Bra att museumen är gratis!
 
Hann som sagt se vita huset i ca två sekunder, haha. Det var vårt sista stopp innan vi tog oss tillbaka till vandrarhemmet.

Dag nummer två regnade det som sagt och vi blev dygnsura då vi var tvungna att gå till Starbucks och sen t-banan. Men vi torkade på shoppingcentret haha.


SÖNDAG

Andra och sista dagen i Washington, D.C.

Det regnade på morgonen/förmiddagen så vi bestämde oss för att åka till ett shoppingcenter. En kille från vårt hostel frågade om han kunde hänga med oss till hans kompis kom på eftermiddagen, så han följde med.

Först började vi med frukost på Starbucks och sedan letade vi upp en tunnelbana och åkte till Pentagon City där Fashion Shopping Mall var. Det var dock inte så många roliga affärer där, men det funkade!

Jag handlade lite på Victoria's secret och även två tröjor på GAP. Strax innan två sa jag hejdå till Marta och tog tunnelbanan till Chinatown och tog bussen hem vid tre. Vi var 40 min sena till city men jag hann ändå med tåget hem, så jag slapp vänta en timme på nästa. Skönt! :)


VILKEN HÄRLIG DAG!

Min buss var en halvtimme sen till DC men annars har allt gått bra. Jag mötte upp tjejerna, en från Sverige, två från Frankrike och en från Polen/England.
 
Men de från Sverige och Frankrike hann jag bara träffa någon timme då de skulle iväg. Jag hade bara ätit en muffin så jag köpte två cheeseburgare och de andra åt glass, eftersom de precis hade ätit på restaurang.
 
Sedan sa vi hejdå och jag och Marta gick vidare. Vi vandrade runt och såg The Capitol och andra byggnader och vi var in på ett museeum en stund. Så nice att det är gratis här!
 
Vi avslutade med en tripp till The White House, men när vi kom dit höll de på att stänga av vägen för dagen men vi sprang dit och tog två snabba kort på mig (Marta hade varit tid tidigare på dagen) medan polisen skrek "inga fler bilder, gå härifrån nu!" haha, så jag hann se Vita Huset typ två sekunder.
 
Sedan tog vi tunnelbanan ett par stationer och sen gick vi hem till vårt hostel. Vi fixade till oss lite snabbt och gick sedan ut och letade mat. Klockan var runt 21.30 och det var inte mycket öppet alls... Så vi vandrade tillbaka till vårt hostel och beställde hemkörning av pizza från Dominos. Haha, funkar ju det med! ;) Så middag åt vi någon gång efter tio. 
 
Sedan gick vi till rummet och tittade igenom bilderna från dagen och spelade in Vine-videos haha. Så kul!!! Nu ska vi snart sova.
 
Vi har ett rum med 8 bäddar, men det är som två rum typ, så det är 4 i varje. Riktigt bra! Men det är blandat med killar och tjejer sååå jag slår vad om att grabbarna snarkar...... Haha!
 
Bilder kommer när jag fått dem från Marta! :)

STRESSIGT

Hej!
Vid 8.30 imorse fick jag skjuts av min värdmamma till tågstationen. Tåget skulle gå klockan 9.

Ungefär 8.57 tänker jag att jag ska kika på bussbiljetten där adressen var bussen mot DC går ifrån. Inser då att jag inte har den med mig!!! Ringer min värdmamma och frågar om hon kan komma med den, och det kan hon såklart.

Jag missar tåget men det går ett till kl 9.33 och jag tänker att jag hinner ändå med bussen, men hinner inte köpa något att äta på bussen eller gå på toa innan, som jag tänk. Men köper iaf en muffin på tågstationen i New Rochelle.

Tjejerna och mamman kommer och lämnar mina papper och jag tar nästa tåg. Det var några minuter försent, vi stannade två gånger och stod stilla några minuter och jag kände att varför kan det bara rulla på som vanligt?!

Jag kommer fram till GC, springer ut och kastar mig i en taxi och ber honom köra till 7th and W 33rd, där bussen skulle gå ifrån. (Btw, kände mig så ball!! Haha)

Resan kostar 6 dollar men jag ger honom en 10:a och springer därifrån till bussen. Som tur var höll folk på att kliva på så jag var inte helt sist.

Med någon minut kvar till bussen skulle gå sätter jag mig ner på ett säte och kan äntligen slappna av! Nu ser jag fram emot att sitta 4,5 h på en buss...


TÄNKA SIG!

Igår var det en månad sedan jag tog flyget till USA. Tiden har gått så fort!!!

Jag har fått lite hemlängtan efter vissa saker: hundarna, MATEN, grönsaker och såklart lite efter familjen och vännerna!

Idag är det midsommar hemma, hoppas alla får en trevlig dag! Själv sitter jag just nu och väntar på Jane som är och klipper sig. Senare ska jag följa med dem på Martial Arts, familjeträning. Men jag hoppar pga min hals, så ska titta på.

Jag hade tänkt att vi kanske skulle åka in till NYC och fira midsommar där, men mamman jobbar nu och sen hade de redan planer så jag tog aldrig upp det. De verkar ändå inte vara sånna som åker in till city, mamman gillar det inte haha.


BILDER FRÅN BOSTON!

Hej. Nu har jag äntligen tagit tag i alla dessa bilder. Otroligt många, men har valt ut några att visa!

Bussens slutstation var någonstans i Camebridge, så vi tog tunnelbanan och åkte till Harvard när vi ändå var i närheten! Mysigt campus men inga snygga killar någonstans som vi hoppats, haha. 


Vi vandrade även runt utanför campus och gick i några affärer. Sedan tog vi tunnelbanan till North Station i Boston där vi checkade in på vårt vandrarhem i närheten och sedan vandrade vi runt i Boston.


Det blev även paus för middag på en mysig och trevlig restaurang. Mums!


När vi gått förbi China Town hamnade vi i en park.


Ungefär en minut efter denna bild togs blev vi erbjudna att röka på. "Nej tack" sa vi och fnittrade därifrån. Haha, någon kom bara fram till oss helt plötsligt. Galet.

Vi började vandra hemåt och såg så många fina trappuppgångar. Bilden ger ingen rättvisa! Men det var även så himla fint inne, fina, stora trappor, som på film! Haha, jaaa lite stalkervarning där va. ;)


Söndag och nya tag! Vi var först upp av alla de andra 6 tjejerna. Vi åt en snabb frukost, checkade ut och började vandra mot vattnet. Vi gick över en bro för att kunna se "Boston Skyline" vilket vi tillslut fick. Denna stad ligger ju himla fint till, omringat av vatten! Sedan vandrade vi tillbaka på en annan bro och hamnade på andra sidan av stan.

 
Vi stannade till för en god fika. Och vi såg flera gånger denna buss, som vi kallade för Harry Potter-bussen, haha. För i en film finns det en buss som är väldigt smal och det var denna också, såg så roligt ut. Sedan vandrade vi in mot city och där stannade vi till på några affärer. Jag köpte en sommarklänning - på H&M. Hur tråkig är inte jag då? Haha, suck. Nej men, tacka vet jag H&M! Där hittar man alltid något. ;) Sedan åt vi en snabb middag och tog bussen hem till New York.

Dettta möttes vi av. Så fint, men mycket finare i verkligheten!
 

TORSDAG

Idag behövde jag inte jobba imorse eftersom jag är sjuk. Och eftersom jag gick och la mig vid typ åtta så sov jag tolv timmar!!! Och jag vaknade bara en gång denna natt, stort framsteg! ;)

Jag började med antibiotika igår och igår kväll innan jag somnade gurglade jag någon saltlösning eller nåt sånt som jag fått utskrivet av doktorn, och det gjorde att tungan och början av halsen svullnade bort, och det var riktigt skönt! Slippa känna smärtan så mycket :)

På förmiddagen hängde jag och Jane i soffan eftersom hon också kände sig sjuk. Vi tittade på Disney Chanel till ca 12, och då kom Anna hem från skolan. Sedan gick vi ut och lekte en stund och så gick vi + pappan och köpte glass/smoothie/iskaffe, mums! Jag var den som tog iskaffe, haha ;)

Sedan åkte de på sina scooters flera timmar! Och Janes kompis Peter lekte med dem och sedan gick han (de är grannar) och hämtade sitt marsvin Cookie. Så söt! :)

Till middag åt vi hela familjen tillsammans! Mys! Vi åt grillat: korv, hamburgare eller kyckling. Jane gjorde fruktsallad till efterrätt till mig och henne, mumsigt! Känns så skönt att kunna äta igen! :D

På en vecka har jag ätit två hamburgare, lite pommes, smoothies/milkshake, några energibarer, en banan och en del yoghurt. Och så middagen ikväll, så det känns bra att känna hunger och kunna äta!


SÅ SÖT!


SJUK

Idag åkte jag och min värdpappa till läkaren. Jag har ju mått sisådär sedan i fredags och gått på Alvedon så ofta jag kunnat pga smärta i halsen.

Men inatt hostade jag upp slem och blod, så då kände jag att det var dags att göra något.

Vi åkte till doktorn och det visade sig att jag har strep throat, alltså typ halsfluss. Så jag fick recept till antibiotika utskrivet så jag och min värdpappa åkte och hämtade ut det på ett apotek.

Min försäkring täckte läkarbesöket så där behövde jag inte betala något alls, men med medicinen hade jag bara ett kort med discount upp till 75% så fick betala en del bara.

Jag fick ut antibiotika och sedan även någon vätska jag kan gurgla och göra halsen stum, så att man inte känner något. Men då kan jag inte äta något, så det får jag göra innan jag ska sova. Allt kostade 50 dollar och min värdpappa var snäll och betslade! Han kanske kände sig skyldig att ha smittat mig eftersom han hade detta också förra veckan, haha.

Nu hoppas jag på att jag frisknar till fort! För detta är inte kul!!! Kan knappt prata nu, pga svullnaden.


TISDAG

Idag var vi på Annas graduation. Hon slutar femman och det är en stor sak eftersom hon nu ska byta skola och sluta lågstadiet och börja på junior high school. Det var ungefär 170 elever i femman på hennes skola som var där!

Annars idag har vi bara hängt hemma. Min hals har inte blivit så mycket bättre så vi ska nog till läkaren imorgon. Jag har dragit mig för detta då jag måste läggs ut några hundra dollar och sedan skicka iväg papper till försäkringsbolaget och få tillbaka pengarna sedan.

Ja ja, vi får se. Just nu är halsen bra då jag tagit värktablett för 2,5 h sedan så det blir riktigt mat idag! Anna och min värdpappa åkte till Taco Bell och hämtade mat. :)


MÅNDAG

Hej!
Idag for Anna till skolan och Jane sov till nio, nice. Var riktigt skönt väder, gick på hundpromenad vid halv nio och var svettig när jag kom tillbaka en halvtimme senare. Haha, så varmt ute redan då!! Och såklart hade jag ju mina tjocka mysstrumpor (snyggt, jag vet) på mig. ;)

Vid tio åkte jag med Jane till tandläkaren. Allt såg bra ut. När vi kom ut igen hade jag fått p-böter på 25 dollar :( suck!

 

Annars idag har jag och Jane mest varit ute. Vi har hängt både på gården och i parken ovanför oss. Så smidigt med bara kanske 100 meter till närmsta park!


Strax innan tre åkte jag och hämtade Anna från skolan och så åkte vi på tennis. Där var även Kira då hennes tjejer också spelar tennis så det var skoj att ha någon att umgås med. :)

Vid halv sex åkte vi hem och Anna fixade sig lite snabbt innan vi åkte och hon fick mani-pedi för ca 300 kr sammanlagt! Och fina naglar blev det också, så dit ska jag gå någon gång. :)

Sedan åkte vi hem, Jane hade redan ätit flingor till middag (mamman tog henne på karaten så jag slapp åka fram och tillbaka) och Anna ville ha Mac&Cheese, så det fixade jag ihop till henne.

Jag var riktigt hungrig på tennisen, vilket var ett bra tecken! Har inte haft någon speciell matlust och knappt ätit något sen i torsdags. Men när jag kom hem vid halv åtta hade jag så ont i halsen så jag tog bara och åt en skål med mjölk och blåbär. Gick knappt att få ner det.

Jag har svullna halsmandlar, men inga vits prickar eller något annat. Så jag hoppas halsontet försvinner snart, det blir iaf bättre för varje dag!


HEMMA IGEN!

Hej! Vill bara säga att nu är jag hemma i NY igen. Hade det himla trevligt! Har fått ordentligt med motion då vi promenerade många, många timmar!

Jag ska få lite bilder av Matilda sen kan jag skiva lite mer om resan här! :)


PÅ VÄG TILL BOSTON

Hej!
Som tur är mår jag bättre idag än igår, men har fortfarande ont i halsen (ej halsfluss tror jag iaf!) och lite ont i huvudet. Men äter Alvedon så ofta jag får.

Imorse mötte jag upp Matilda vid Penn Station och så gick vi till bussen. Så kul att träffas igen!!! Var ju typ ett år sedan sist.

Nu sitter vi på bussen mot Boston. Har suttit runt tre timmar, och har kanske 1,5 timme kvar. I början satt vi och pratade men det avtog mer och mer, haha. Sedan dess har vi lyssnat på musik och vilat. Men nu vaknade vi upp och tog ett mellanmål.


FREDAG

Hej! Förutom att hänga med på studentfirande har jag bara legat i soffan idag. Jag har haft ont i huvudet två dagar i rad och dag vaknade jag med halsont... Detta utvecklade sig till feber och jag har gått på Alvedon hela dagen.

Men som tur var så har Anna varit i skolan och Jane sov ju borta! Och när de kom hem vid fyra så kunde pappan vara med dem. Men jag gick ut och umgicks med den en timme, kändes skönt att få lite luft.

Snart ska familjen iväg på Annas tennismatch men jag stannar hemma. Ska duscha och sedan gå och läggs mig, jag ska ju till Boston imorgon! Så olägligt att bli sjuk. :( Hoppas jag mår bättre imorgon! Annars kan jag ju alltid sova de fyra timmarna på bussen. ;)


STUDENTTJEJEN!

Amanda, Amanda, min fina Amanda,
Nu är det din tur att i vuxenvärlden landa.

Jag hoppas att dagen blir så bra som möjligt,
Ha så kul och gör något löjligt.

Fira ordentligt och festa natten lång,
Kanske kan du uttrycka alla känslor i sång?

Puss och kram älskade pingla,
Nu får du på arbetsmarknaden börja mingla!

I love you, and wish I could be there!


AMANDAS STUDENT!

Imorse vaknade jag tidigt för att kunna vara med på Karlssons utspring. Så kul att kunna vara med på något sätt iaf!! :)


TORSDAG

Hej! Idag har varit en riktigt lugn dag. Jag fick sovmorgon till 7.15 eftersom det är bara Anna som ska till skolan nu och hon går upp av sig själv, så jag kan sova 40 minuter längre! Guld!

Hon fick i sig frukost och for iväg till skolan. Jane vaknade runt halv åtta, men har mest lekt för sig själv idag. Jag hade fortfarande huvudvärk när jag vaknade, så låg bara och vilade. Råkade somna i soffan en kort stund, men vid ett väckte Jane mig och sa hejdå för hon och mamman skulle iväg och sova borta hos någon kompis eller hur det nu var.

Vid tre åkte jag och hämtade Anna och hennes kompis i skolan. Vi kom hem och de lekte för sig själva. Min värdpappa beställde Kinamat, jag tog räkor med broccoli och valnötter, riktigt gott! Och skönt att äta något annat än kyckling, känns som att det är typ det enda jag äter här, haha. ;)

Efter middagen kom Pame och plockade upp mig och vi åkte till Starbucks. Fast först satt vi en stund och pratade och hon grät för hennes familj är inte så bra och hon vågar inte säga något!

Men vi köpte med oss godsaker hem och åkte till mig och tittade på tv och bara umgicks. Tror hon tyckte det var riktigt skönt att komma ut ur sitt hus, stackarn! Hon är en så trevlig tjej.

Nu ska jag sova, imorgon ska jag upp tidigt för att vara med på Amandas student, via Skype! Haha :) Åh, önskar jag kunde vara där!


ONSDAG

Hej!

Idag hade Jane skolavslutning. Hon går på privatskola och den är väldigt liten, tom mindre än Skärsta! Haha.

Barnen i alla klasser hade fått gjort en danspartner av kudde och kläder och så hade de övat in en dans som samtliga klasser fick visa upp, var klass för sig då.

Sedan delades det ut "priser" (certificate) till varje elev. Jane fick för att hon var duktig på vocabulary! Så hon var nöjd.

Det delades även ut olika slags godispriser. Jane fick godies Life Saver (tror jag det var) för att hon alltid hjälpte andra i klassen om det behövdes! Det var flera personer som fick samma pris, men i olika klasser. :)

Sedan åkte jag, mamman och Jane och åt lunch på ett av deras favoritställen - Smokehouse. Jag och Jane åt sallad, gott gott!

Sedan åkte vi hem. Jane lekte i sandlådan och gjorde pajer och bakelser till mig medan jag bara satt och softade i skuggan. Lyssnade på musik och njöt av det fina vädret.

Strax innan tre åkte jag och hämtade upp Anna lite tidigare på hennes skola, så att vi hann till hennes tennis. Hon hade först en privatlektion idag och sedan lektion med andra, så hon var där två timmar.

Jag hade med telefonen, men hade inte så mycket batteri så kunde bara använda den någon halvtimme eller så. Men då såg jag att Kira kom (en annan au pair, från Tyskland) så jag satt och pratade med henne resten av tiden. Den tycktes gå alldeles för fort ;) haha. Men jag hade ont i huvudet så det var skönt att åka hem.

Vi åkte hem och fixade middag. Anna åt chicken nuggets med ris, Jane åt sina rester av salladen från lunch och jag var inte sugen på något direkt så jag gjorde en god bärskål med mjölk. ;) Det var ju inte lika gott som egenplockade Sättrabär, men det var gott.

Anna gjorde Nachos till oss till efterrätt. Så gott så!

Nu har jag krupit till sängs och ska titta på något avsnitt av OTH innan jag somnar. Jobbigt med huvudvärk!

 

 


MIDDAG MED ANNA. VI ORKADE BARA HÄLFTEN, HAHA


MIDDAG MED ANNA


TISDAG SO FAR

Hej!
Imorse efter att tjejerna åkt till skolan tog jag hunden för en prommis. Sedan har jag hängt in tvätt i Janes rum, duschat, tittat på OTH och bokat en liten resa till Boston i helgen med Matilda! :)

Snart kommer Anna hem, Jane skulle till en kompis i skolan. Tänkte att hon hon jag kan gå ut och äta tillsammans (min värdmammas idé) för vi har inte haft så mycket egen tid bara hon och jag. Så jag hoppas hon vill det! ;)


MÅNDAG

Och så har måndagen gått förbi. Tjejerna fick en kort sovmorgon imorse och mamman skulle väcka dem, så jag fick sova en halvtimme längre idag! :)

Jag gick upp och matade hunden, plockade ur diskmaskinen och gjorde i ordning lunchväskorna. Sedan kom tjejerna ner och åt frukost och for iväg till skolan. Efter det gick jag ut med hunden och träffade då på Isabelle (som jag var med till Central Park förra helgen) då hon skjutsade sina barn till skolan. Kul att prata en snabbis!

Sedan åt jag frukost och så åkte jag och min värdmamma till Annas skola då hon skulle få ta emot ett pris! Det var många olika priser och hon (och några till) fick pris för extremt bra akademiskt arbete! Så vi är så stolta över henne så! :)

Sedan åkte vi hem och jag tittade på tv för det regnade. Sedan hängde jag in tvätt i Annas garderob (Gud så mycket kläder hon använder på så få dagar!) och sedan pratade jag med Linnéa på FaceTime!!! Min älskade.

När ungarna kom hem spelade vi spel, ritade, lekte med hunden och åt middag. Anna åt Mac & Cheese, Jane åt chicken nuggets och jag åt chicken noodle soup.

Nu ska jag ta och titta på OTH men tror jag somnar tidigt, har ont i huvudet och är trött! Hoppas jag inte blir sjuk, min värdpappa har legat täckad hela dagen pga att han blivit sjuk. Inte kul!


MIDDAG

Jag gick ner på stan och åt middag. Mums!! Nu är jag mer än mätt, haha. ;)


SÖNDAG

Hej! Idag stannade jag hemma och har inte gjort så mycket. Jag följde med min värdmamma och Jane och handlade sand till sandlådan. Annars har jag bara tagit det lugnt. Jane var på taekwondo imorse och klarade sitt prov att få ett orange bälte istället för ett gult, duktig! :)


LÖRDAG I NYC

Hej!

Idag tog jag sovmorgon till 8. Jag fixade mig i ordning och var på väg till bussen strax efter nio. Jag tog bussen till tågstationen och drog in till NYC!

Bussen var rätt bra i tid och tåget några minuter försenat, så jag hann med ett tidigare tåg! Detta betydde att jag kom en timme tidigare än min kompis Karina från Brasilien, för hon missade sitt tåg och kom en halvtimme senare än vad vi planerat.

Så med en timme att ha ihjäl vandrade jag från Grand Central till Times Square och lekte turist. ;) Jag tog lite foton och sedan köpte jag en bagel till frukost och vandrade tillbaka till GC för att möta upp Karina.

Vi hade pratat om att gå till American Museum of Natural History (museet där filmen Natt på museet spelats in), och dit vandrade vi! Tog runt 45 min kanske.

Museet var bra! Det var som Naturhistoriska i Stockholm fast mycket större! Vi gick inte igenom alla delar, vi får dra tillbaka dit någon gång! Men dinosauriedelen är bättre på Naturhistoriska. ;)

Vi tog tunnelbanan tillbaka till Times Square och käkade middag där i närheten. Gott gott! Och riktigt skönt att sitta ner och vila fötterna! Precis bredvid där vi åt fanns ett tjusigt McDonalds, haha, tyckte det var rätt roligt att det stod och blinkade där!

På väg tillbaka till GC stannade vi till på ett H&M vid 5th/42E för Karina ville se om hon hittade någon tröja där. Och det gjorde hon! Även jag köpte en sak, ett par svarta leggings, haha. Alltid bra att ha.

Sedan åkte vi hem, men hon bor på ett annat ställe än mig så vi tog olika tåg. Jag tog bussen hem och jag får se om jag orkar göra nåt ikväll eller om jag bara stannar hemma och vilar fötterna. ;)


FREDAG

Idag hade Anna en kompis med sig från skolan så de lekte själva och då umgicks jag med Jane. Hon dansade bl.a. för mig, haha!

Sedan sa Anna och hennes kompis att de ville att jag skulle gå på deras restaurang. De serverade mat och sedan skrattade de när jag åt. Tydligen hade de förgiftat den! ;) Jag spelade med, jag kvävdes och ramlade av stolen och dog!

MEN. Jag började leva igen - som en zombie! De blev helt till sig och tyckte det var så kul när jag "jagade" dem. Och Jane kom in i leken! De sprang in på hennes rum och jag gick in på Annas rum och gömde mig i hennes garderob.

Efter en stund började de leta efter mig. Jag hörde att se sa saker som "jag är rädd!" och "jag vågar inte gå in i hennes rim, tänk om hon är där!" och "är hob zombie på riktigt?" och "pappa har du sett zombie-Emma?" och sådana saker. Jag fil hålla mig för munnen för att inte skratta, haha.

Sedan hitta de mig och skrek mycket högre än tidigare och jag kunde inte hålla mig längre. Jag började skratta och jag tror de tyckte det var ganska skönt att zombien var borta. ;)

Sedan gick vi och gjorde hemmagjord pizza. De hade inte så mycket verktyg liksom men jag hittade en wokpanna att ha pizza i, haha. Man får ta det man har! Piazzan blev faktiskt ganska god! Men har ju ätit godare, haha. ;)

Sedan lät jag Jane skriva något på min arm. Så söt hon är!


MYS

Efter att ha duschat och blivit fräsch igen tog jag bilen ner till Starbucks eftersom det fortfarande spöregnar. Jag köpte en stor frappe med hasselnötssmak och en bagel med cream cheese, mums! Nu ska jag titta på The Hangover innan tjejerna kommer hem.


PRESENTER TILL VÄRDFAMILJEN

Föräldrarna fick en bok jag har gjort. Det är bilder från mitt liv där jag visar upp en del av Sverige!


Detta fick tjejerna: Svenskt godis, varsin gosedjursälg, varsin svensk flagga och ett varsit ljus som mitt gamla UF-företag har gjort. ;)


Här är alla presenter:

FREDAG MORGON

Vid sju skulle jag väcka upp tjejerna, men mamman hade kommit hem från Kalifornien nu tidigt imorse så hon låg och sov med Jane och Anna sov med pappan. Så jag behövde inte väcka dem, föräldrarna fixade det. Jag lät dem umgås med sin mamma på morgonen och låta henne fixa frukost och så, så för mig var det en ganska chill morgon haha. Vi alla umgicks när vi satt och väntade på bussarna.

Nu har tjejerna åkt och det är frukostdags för min del! Var riktigt hungrig så det ska bli gott!

Det regnar ute... Så jag tror att det blir att titta på tv dig bara. Hoppas det klarnar upp vid lunchtid så jag kan gå ner på stan och ta nåt att äta där. :)


JANES PRESENT

Hej. Kom på att jag har ju glömt att visa vad jag fick av Jane i presenten hon hade slagit in! Jag gick pandan inslagen men sedan fick jag även fjärilen! :)

Imorgon ska jag visa bilder på presenterna jag hade med mig hit till familjen!


TORSDAGSEFTERMIDDAG

Hej! Idag när Jane kom hem från skolan gjorde vi klart hennes läxor och sedan åkte vi till karaten. Eller, jag tror att det egentligen är taekwondo! Haha, ja ja. ;)

Efter den åkte vi och plockade upp Anna från skolan. Hon har varit sur ända sedan dess så hon har fått varit för sig själv, som hon ville. Jag gjorde middag till mig och Jane, hon åt chickennuggets och jag åt en hamburgare som var rester från min värdpappas grillning igår. Han måste ha grillat efter klockan 21 igår, haha.

Nu håller Jane på och pysslar och Anna är för sig själv på sitt rum. Om en timme ligger de och sover och jag ska titta på något avsnitt av Pretty Little Liars, woho!


MORGONPROMMIS

Jag slog två flugor i en smäll och tog ut både hund och lillan på promenad denna morgon. Anna åkte till skolan vid 7 för hon skulle på utflykt med skolan.

Så det var bara Jane jag hade nu på morgonen. Hon var redo för skolan typ 45 min innan bussen kom så då föreslog jag promenad med hunden (så jag slipper det efter att hon åkt till skolan ;) haha) och det ville hon så gärna! Men så jobbig hunden är att gå med, bara drar och drar. Tips, mamma?

Just nu sitter vi och väntar på bussen. Jane leker med hunden. :)


VÄNTAR PÅ JANES SKOLBUSS


FRUKOST OCH SIMS


TISDAG

Imorse sken solen men det var ganska kallt ute, så efter att tjejerna åkt iväg och jag hade tömt diskmaskinen bäddade jag ner mig i soffan och tittade på tv. Mysigt!

Sedan bytte jag ut tv:n mot datorn och tittade på gamla avsnitt av One Tree Hill. Mer än så har jag inte gjort idag på min fritid. Riktigt skönt, har känt mig lite hängig de senaste dagarna, tror en förkylning är på gång.

Strax innan fyra kom Jane hem och vi for till karaten. Tack och lov är det bara att par minuter med bil dit, alltså gångavstånd. Men tog bilen eftersom hon kom hem så sent.

Där träffade jag på en au pair jag träffade först här i New Rochelle, Kira från Tyskland. Trevligt att ha någon att prata med! :)

Sedan åkte vi hem men precis när vi kom hem ringde Anna och ville bli hämtad hos sin kompis, så jag knappade in adressen i gps:en och vi åkte och hämtade henne.

Hon hade ätit pizza till middag där, så Jane och jag åt hemma. Vi åt som små minipizzor som man hade i ugnen 10 min. Någon gång har jag tänk att vi ska göra hemmagjord pizza!

Medan jag fixade med maten gjorde Jane läxor och efter maten gjorde hon efterrätt till oss. Fruktsallad och grädde med ett körsbär ovanpå, som hon gjorde till sig själv igår. Gott! :)

Sedan fick jag en lapp av Anna att vi har möte i källaren kl 18.45 och att jag få skulle vara fint klädd - antingen kjol eller klänning. Så jag gick ner och bytte om och sedan började vårt möte. Hon ställde några frågor om mig och sedan var vi klara, haha. Hon var utklädd till "vuxen", så söt! ;)

Efter det fick ja en present av Jane som hon gjort i skolan. Medan Anna och jag hade vårt möte slog Jane in presenten. Så gullig!

Nu har vi spelat spel och tittat en stund på tv. Snart ska tjejerna upp och sova. Får se om det blir jag eller pappan som nattar dem, han är inte hemma ännu men ska komma snart.


MÅNDAG

Idag efter att tjejerna åk till skolan passade jag på att hänga in massa tvätt i deras garderober. Sedan duschade jag och vid 12.30 kom Pame förbi och plockade upp mig. Vi åkte till en mataffär ca 10 min härifrån.
 
Vi körde enligt gps:en hem och hamnade verkligen åt helvete! Vi kom ut på motorväg och körde som i cirklar, helt plötsligt kom en tull och vi tänkte "vafan är det här, var är vi??" och så fortsatte vi köra enligt gps:en och hamnade på samma tull igen?! Vi frågade damen där och hon förklarade hur vi skulle köra, så vi hamnade rätt tillslut! Så skönt att de gatan "North Ave", den leder hem till våra hus. ;)
 
Först tyckte jag det var riktigt kul och vi visste inte var vi var eller hur vi skulle ta oss hem, gps:en gjorde det inte lättare och Pame hade ute kör på motorvägen i USA så hon hade lite smått panik! Hon började nästan gråta och jag satt bredvid och försökte lugna henne!
 
Samtidigt tickade tiden iväg och vi hade ju ungar att hämta, så vi hade ju en tid att passa! Men efter ca 40 min snurrande hittade vi hem, och då var det ca 5 min till jag behövde åka och hämta barnen. Hujedamig!
 
Sen var det dags för nästa äventyr. Jag hämtade Jane från sin skola och sen hämtade jag Anna från hennes skola. Men jag hade glömt hennes tennisväska så vi åkte hem och hämtade den. Sedan for vi vidare till tennisen. Min bästa vän är gps:en just nu! ;)
 
Men jag missade en sväng så vi hamnade helt knas och det tog lite extra tid innan vi hittade dit. For hem med Jane som skulle på karate men trafiken var riktigt seg!!! Vi kom några minuter sent till karaten, men de gjorde inget, som tur var!
 
Jane och jag åkte hem och hängde ett tag och fixade middag - hon ville ha jordnötssmörmacka. Enkelt men kanske inte den middagen jag skulle rekommendera. ;) Hon gjorde även fruktsallad till sig själv för första gången (jag gör det till henne som snacks till skolan och hon älskar det!) så hon var ganska stolt över det, haha.
 
Vid 18.30 kom min värdpappa och Anna hem. Hon åt någon soppa till middag och så har vi spelet några spel. :)
 

ÅSKVÄDER

Åskan och regnet varade ca 20 minuter och jag trodde det hade dragit vidare. Men när jag gick ner och skulle släppa ut hunden för kvällen så lyste himlen upp gång på gång. Ganska ballt att det var ljudlöst men massa blixtrar!


SÖNDAG

Hej.

Även idag drog jag in till Central Park. Bussen till tågstationen var som vanligt sen så jag missade tåget med några minuter. Då var jag tvungen att vänta en timme på nästa tåg!

Jag kom in till Grand Central vid 12 och tog tunnelbanan till Central Park. Ringde Matilda (vi fick i samma klass på gymnasiet) och försökte hitta henne. Meeeeen det gick inte så bra! Vi var så nära fast ändå inte. Suck! Jag hade ju även en tid att passa, och jag hade vandrat runt i en timme och hade bara lite mer än en timme till tåget skulle gå.

Så vi bestämde att mötas någon annan gång och jag vandrade ur parken och försökte hitta tillbaka där jag började. Var lite lost med hittade tillslut!

Det var någon slags parad så det var svårt att ta sig runt den. Men titta på alla motorcyklar jag tog bild på! Den pågick i flera timmar och det var hur mycket olika saker som helst med. Rätt ballt!

Jag tog tåget hem och så kom lin värdmamma och hämtade upp mig och så körde hon till flygplatsen (JFK) för hon ska jobba i Kalifornien denna vecka. Jag fick köra tillbaka hem helt själv! Det var lite läskigt, men tacka vet jag gps! Och så var det så mycket trafik, det tog ca 1 timme och 15 min. Galet! Krypkörde nästan hela vägen, så det var riktigt skönt att köra automat. ;)

Sedan kom jag hem och hängde med tjejerna. Vid åtta drog pappan ut på middag med en kompis och nu har jag precis lagt tjejerna!

Det har varit strålande sol idag och svetten rann när jag promenerade runt i och runtom Central Park. Men precis just nu strax innan nio hör jag åskan dundrar högt utanför och det blixtrar och regnar. Usch! Hoppas det försvinner fort! Typiskt att jag ska vara ensam hemma! Tjejerna verkar lugna iaf, ska snart gå ner till hunden och hänga med henne.


CENTRAL PARK

Hej!

Idag var det tänkt att jag skulle åka in till city med Ana men hon var tvungen att jobba i sista stund. Så jag gick till Starbucks och tog en frappe där och kylde av mig, det var så sjukt varmt idag med! Men som tur är så är vår air condition i huset fixad nu!

Men när jag satt på Starbucks skrev Isabelle till mig och undrade om jag ville hitta på något. Jag föreslog att åka in till city och då föreslog hon att vi skulle hänga i Central park, och så blev det. Hon är från Tyskland och det var första gången vi träffades!

Vi tåg tåget till Grand Central och sedan tunnelbana till Central Park. Innan vi gick in i parken köpte vi oss varsin korv till lunch. Vi strosade runt, satt på en parkbänk och tittade på roligt folk och sedan strosade vi tillbaka till tunnelbanan. Vi var i parken kanske 3,5 h. Hon var väldigt trevlig och vi ska gå på bio någon gång snart!

Sedan tog vi tåget hem och jag fick ta taxi hem från tågstationen eftersom bussarna slutade gå vid halv åtta och jag kom någon gång efter åtta. Då jag fick ta taxi hem som kostade 8,5 dollar för familjen var inte hemma. Nu ligger jag i sängen och ska kolla runt på nätet lite och sen sova tidigt, skönt!


MIN BIL


FREDAGSKVÄLLEN MED TJEJERNA

Tjejerna kom hem strax innan fyra och jag sa till dem imorse att jag skulle ha en överraskning till dem när de kom hem. Så det första Anna frågade mig var om vad överraskningen var, haha.

Vi gick ner i källaren och jag bad dem sitta och vänta i soffan. Jag gick till mitt rum och hämtade paketen jag hade med mig från Sverige. Gissa om de blev glada!! ;)

De öppnade dem och var såååå nöjda! Sedan gick vi upp och gav föräldrarna sin present. Jag ska lägga upp bilder senare på vad de fick för något!

Sedan hängde vi nere i källaren eftersom vår air condition fortfarande inte funkar! Det är lite mindre varmt i källaren än uppe och ute.

Jane hade dansuppvisning/tävling och jag och Anna var domare. Sedan blev det sång istället för dans. :)

Vi sökte även upp videor på Youtube med låtar och texten till, så sjöng vi alla till dem. Vi har även målat litegrann!

Till middag ville de ha smörgås med jordnötssmör och lite chip till, nyttigt var det här! Och den middagen var tydligen helt okej! För mamman var hemma och tyckte det var en bra idé. Konstigt det där... ;)

Sedan har vi även lekt ute med hunden. Nu är pappan hemma och mamman kommer snart, så jag tänkte smyga ner till min säng och titta på någon serie. Har inte gjort det på över två veckor nu, vet inte hur jag klarat mig! Haha!


RSS 2.0