FÖDELSEDAG

Hej!

Imorse kom familjen sjungandes in i mitt rum mitt i en Harry Potter-film!!!!! Arrrgh. Haha. Nej men, jag fick frukost på sängen och paket! :)
 
Vid tolvtiden kom JP och hämtade upp mig. Vi åkte hem till henne en stund innan en nyvaken AJ hämtade upp oss och vi for iväg till Bagarboden i Grisslehamn där JP bjöd mig på fika!! :)

Lite skitsnack senare åkte vi hem och jag packade i det sista i resväskan. Jag tror jag fått med det mesta, ska gå igenom en gång till i mitt huvud, lite senare. Men annars kan man ju alltid köpa saker där borta!

Vid halv fem åkte familjen + moster Carina till mormor och åt middag där. Så gott så!

Snart tänkte jag åka och våldgästa Linnéa, känna av pulsen på henne liksom. ;) Men jag tror hon är rätt lugn. Kanske lite stressad över packningen? Fast tror hon hade packat det mesta faktiskt! Vi får se, vi får se.

BIRTHDAY GURRRL

Jaha, och så ska man hinna med att fylla år mitt i utlandsstressen. Eller stress och stress, är mer bara enbart inne i det tänket. Att åka på semester i Florida. Att flytta till New York. MEEEN ska ta ett par minuter och fira mig också, lovar! ;)


PÅSKAFTON

God dag!

Idag jobbade jag på Blixten's och klockan tre när jag gick hem gick jag även på semester! Underbart!

Jag plockade upp mormor och farmor och så åkte vi hem hit för att äta påskmiddag och fira mig lite i förskott. Och tur som jag hade blev det några bakelser över på jobbet idag, som jag fick ta hem! Därför fick vi även lite efterrätt, som inte var planerat. ;)

Fick även ett mail idag från Mr Jet. Nu är det näääära!


Åh, är så himla taggad på att åka!!!

LÅNGFREDAG MED SLÄKTEN

Glad påsk, Nilla!


AK den söta tösen kom förbi med ett påskägg till mig!!!! :D Awesome, tack så mycket!


Jag, mamma och Mattias åkte sedan hem till moster Lotta.


Jag fick en mascara i födelsedagspresent av Karro och William! Tack så mycket, behövde ha en ny! :D


Mormor, Freya och Mattias.


Gänget!


Trapphäng!


Freya är en riktig djurtjej!


Sedan fick vi "barn" gå ut och leta efter påskägg!


Viktor och Pelle funderar på var det kan vara gömt...


Karro kikar runt...


William och Karro letar...


"Where can it be?!" William ser fundersam ut...


Sedan hittade Karro det! Woohoo.


Mums!


Sedan blev det till att titta på några gamla videos.


Godisråttan Freya.


Sedan åkte vi hem och där stod pappa och lagade middag. Det blev påskmat!

SKÄRTORSDAG

Idag var som sagt min sista dag på jobbet, och det blev en kort dag! Jag fick sluta redan klockan 11.30! Medan jag väntade på bussen hem köpte jag mig en glass och njöt i solskenet. Jag åkte sedan hem till JP där hon höll på att baka bullar. Såå goda!! Linnéa kikade förbi och hon bestämde sig för att följa med mig hem en stund innan hon åkte vidare mot Uppsala. Underbara människa! Jag hann även med att börja packa inför Florida, men tror inte jag behöver packa så mycket mer faktiskt. Ser nu att jag har väldigt färgglade kläder med mig, haha!


VAR HÄLSAD!

Sitter just nu på jobbet. Idag är sista dagen här och det finns inte så mycket att göra för mig för tillfället, mer än att sitta vid telefonen och vänta på att någon ska ringa, haha. Har varit ganska lugnt än så länge, men växeln stänger ju inte förrän 1,5 h timme, så mycket kan hända! ;)

Sedan vet jag inte om jag måste vara kvar till kl. 13 för att stänga av växeln manuelt för påskledigt, eller om någon annan vänlig själ kan göra det åt mig, så jag får gå hem tidigare. Idag är det kortdag här, så får se vilka som är kvar på slutet!

Min kollegas söta 5-åriga son är här och hälsar på, så jag funderar på om jag kanske ska gå och busa med honom... Vi lekte tidigare lite med leksakerna alla fick från kinderäggen vid fikat idag, haha.

NEEEW YOOORK

Där "A"-et är ska jag bo, ungefär.


Haha, jaaa komsi komsi!

SOME DIE YOUNG

Brandlarmet är igång. Och här sitter jag och tänker brinna inne!!!

Nej då. De bara testar så att det funkar. No need to worry! Hoppas jag iallafall. De kanske inte testar ännu. Det kanske brinner på riktigt??? Shit my gaaaaaaad.

DANCE OUR TEARS AWAY

Ey yo yo, wazzaaap ja0.


Jag har fest på mitt kontorsrum. Typ. Sitter iallafall och lyssnar på härlig partymusik på Radio 1075! Blir riktigt pepp på livet. 

Vilket behövs just nu. Det är så otrooooligt segt på jobbet idag. Vill bara att klockan ska bli 11.30 så jag kan börja utföra mina ärenden jag tänkt göra idag. Igår skrev jag över mig på Norrtäljes vårdcentral istället för Hallstas, så nu kan jag boka läkartid där istället. Sedan måste jag även beställa hem ett visst personbevis från skattekontoret. Vill bara get this over with så man kan chilla lite. Chilla är nice. Chilla är livet. Ska chilla i fucking FLORIDA om SEX dagar. 

Bild från Cypern i somras. Hoppas på att få lite färg i Florida också. Ska iallafall bli skönt med ett annat klimat där det ej finns snöööö. Är så himla trött på snön.

MÅNDAG

Hej!

Guess what? OM EN VECKA ÅKER JAG TILL FLORIDA. Åh, så himla underbart! Och det bästa är att jag är uppbokad hela veckan så tiden kommer att gå foooort!! :)

RESAN TILL EN VÄRDFAMILJ

Redan förra vintern började jag kika runt lite på olika au pair-sidor. Jag och Johanna BL gick på ett informationsmöte med Cultural care. Men tillslut bestämde jag mig för Skandinaviska institutet. Jag började min ansökan förra våren och arbetade med den lite då och då, när jag kände för det. Men det var nu i höstas som jag verkligen fixade till den. Jag var klar med allt, iklusive videon och när jag tog mitt körkort i december bokade jag in en intervjutid i januari. 

Jag gick på intervjun i Stockholm den 15:e januari. Några dagar senare blev min ansökan godkänd i London och skickades vidare till Connecticut där den började cirkulera bland familjer strax därefter. Den 2:a februari fick jag mitt första mail om att en värdfamilj var intresserad!

Jag tackade direkt nej till den familjen, för jag kände att det kändes inte helt bra. Det var fyra småbarn, tre tjejer och en kille och familjen kändes lite "vimsig" i brevet.

Sammanlagt fick jag 12 mail om att olika familjer var intresserade av mig, inom loppet av fem veckor. Några av dessa tackade jag nej till efter mailkontakt då de ville att jag skulle komma i april, en tackade nej till mig eftersom de bestämde att matcha med en annan kandidat, ett par tackade jag nej till för att jag kände att vi inte klickade. Nu på slutet hade jag tre familjer jag pratade med, men bestämde mig att tacka ja till den familj som frågade mig först om jag ville bli deras au pair. Och det känns så himla bra!

Familjen jag ska åka till nu bor i New Rochelle, NY. Det är mamma J, pappa B, dotter A (snart 11 år) och dotter J (7 år). De har även en gul labrador på ett år. Mamman är advokat, pappan är affärsman, A spelar tennis och softball och gillar att måla/rita. J går på karate och gillar också att måla och pyssla. De är judar, så det ska bli intressant att bl.a. fira Hanukkah och sånt! Ser framemot att lära mig mer om det! De tycker om att göra saker tillsammans med familjen, som t.ex. gå på museum. De bor ca. 30 min med tåg från Manhattan och jag kommer ha mitt rum på deras källarvåning. Där nere har de även som ett vardagsrum med soffor och TV, och efter att tjejerna gått och lagt sig får jag ha detta för mig själv. 

På Skype visade de mig runt i huset så jag känner mig lite hemma, haha. ;) De har tre bilar, så jag kommer alltid ha tillgång till en bil, vilket är skönt! Jag kommer jobba måndag - fredag och är oftast ledig på helgerna. Men kommer ju också vara ledig när tjejerna är i skolan, förutom att jag måste rasta hunden såklart.

Kort och gott kan jag säga att det tog två månader från att jag var på intervjun till att jag tackade ja till min värdfamilj. Nu är det även bara två månader kvar innan jag flyttar, alltså den 20:e maj!

PLANERAR RESOR MED FINASTE VÄNNEN


HOW CUTE!


VÅRDCENTRAL

Är det inte konstigt att en och samma undersökning kostar nästan 400 kr mer i Hallstavik än i Norrtälje?? SUCK. Nu måste jag skriva över mig på Norrtäljes vårdcentral istället. Ja ja, får vänta till nästa vecka med att boka läkartid då. Förhoppningsvis finns det någon tid kvar i slutet av april/början av maj. Suck känner jag bara, varför kunde inte Hallsta ha haft det billiga priset?

FREDAG

Hej!

Idag blev jag hemma från jobbet. Jag vaknade inatt ett par gånger och var inte alls kry. Det är lite bättre nu, jag har kunnit äta frukost och så, men mår fortfarande lite sisodär. Fast hellre att jag tar detta nu än nästa vecka, då påsk, födelsedag och Florida står på schemat. ;) Hoppas det blir bättre ju längre dagen går för jag måste verkligen träffa Erkas imorgon och planeeeeeeeeraaa Florida! Så jag ber till Gud att jag mår bra igen ikväll!

Helt plötsligt har jag hela dagen på mig att fixa med au pair-saker och kolla upp grejer jag vill göra i Orlando osv. Så nu ska jag ta och ringa Skatteverket för att beställa ett personbevis och sen måste jag ringa vårdcentralen för att boka in en läkarundersökning jag måste göra innan jag flyttar. 

Ska nog även börja med att fylla i det jag kan på det elektroniska visumet också. Yey...

Ahh, är så taggad på att flytta! Och underbart att snart få åka på semester till Florida! Och sen måste jag boka tågbiljetter till Malmö för jag, AJ och Erkas ska dit i maj! Wohoooo.

Life is awesome!

JUSTE, DET ÄR JU FAKTISKT PÅSK NÄSTA VECKA!


KLIPPT AV MINA BEKYMMER


GOFIKA HOS FARMOR

Igår kväll medan Fredrik tränade åkte jag upp till farmor. Vi fikade, pratade och tittade på Sverige Mästerkock på TV. Mysigt! :) (obs...... vi delade på fikabrödet hehhehe.)


IBLAND ÄR MAN JU SKILLAD


SÅDÄRJA!


TALK TALK TALK

Hej!

Idag på lunchrasten Skype:ade jag lite snabbt med min (förhoppningsvis) blivande au pair-familj. Denna gång pratade jag först själv med föräldrarna, vilket var skönt. Sedan visade de mig runt i huset lite snabbt och fick även säga god morgon till tjejerna som nästan precis vaknat. :)

"We would like you to be our au pair!"

AAAAAAAAAAH :D Det blev bara två Skype-samtal idag, för vet ni vad? Jag har bestämt att matcha med den andra familjen jag pratade med idag! 

Egentligen vågar jag inte säga något förrän flygbiljetten är bokad, för man vet ju aldrig vad som kan hända. MEN jag är så himla glad och nöjd! Vi ska prata imorgon igen (bara föräldrarna denna gång) och sedan på fredag med barnen igen. 

Ska göra ett inlägg i helgen/nästa vecka med lite info om familjen, området där de bor osv. Men det jag kan säga nu är att det är mamma, pappa, dotter snart 11 år och dotter 7 år och de bor ca. 30 min med tåg från Manhattan. Jag kände direkt när jag pratade med dem att vi klickade, men vågade inte ta ut något i förskott.

Hoppas hoppas hoppas att allt går som det ska nu, för i så fall flyttar jag till New York den 20:e maj!

LÖRDAG I HUVUDSTADEN

På eftermiddagen i lördags träffade jag Pauline (som tar kortet) och hennes vänner! :)

FREDAGSKVÄLLEN

I fredags kväll åkte jag till stan för utgång med Johanna, Jossan och Björn. Men på bussen in träffade jag även på Linn som också skulle ut och Felicia som skulle till sin kille. Lite innebandy-reunion där! Haha ;) Hade iallafall en sjukt kul kväll! Vi tänkte först gå ut på Slakthuset vid Globen för där skulle Pauline och hennes vänner ut, men det var så sjukt mycket folk så vi orkade inte stå så länge i kön där. Det slutade med att vi hamnade på Victoria vid kungsträdgården, för där gick även Linn och hennes vänner ut! :)



OK. SKA FÖRSÖKA SE UT NÅGOT SÅHÄR ISTÄLLET


ONE DOWN, TWO TO GO

Då var det dags för Skypedejt nummer två. Den första gick bra och det blev en snabbis på 20 min, eftersom de skulle åka och jobba. Vi ska prata vidare på mail i veckan och kanske Skype:a någon gång till innan vi bestämmer oss för att matcha eller ej.

Nu är det dags för en ny familj! Spännande! Vi får se hur det går.


MORGONSOL




SKYPE MED FAMILJ FRÅN D.C.

Hej!

Har precis avslutat en timmes långt Skype-samtal med en au pair-familj. Det var första gången jag pratade med dem, både pappan och mamman var med, men jag pratade mest med mamman. De var väldigt trevliga, men eftersom man sitter och pratar med främlingar kan det bli lite awkward vissa stunder, medan man pratar på som bara den vissa stunder. Jag börjar iallafall bli ganska van med att Skype:a med främlingar nu! ;) Haha. 

Vi bestämde tid att prata igen på söndag, och då ska jag få träffa barnen. Två pojkar på 8 år & 3 år och en flicka på 6 år.

På söndag har jag då TRE Skype-samtal inbokade med tre olika familjer. En familj är första gången jag pratar med, de andra två är andra gången jag pratar med. Oj oj, vad har jag gett mig in på? Men är ju så svårt att hitta tider som passar när vi båda jobbar i veckorna...

HADE KUL PÅ JOBBET IDAG


FROM MY MAN

 
 

NO MATTER WHAT.


MÅNDAG



GOODBYE MY LOVER, GOODBYE MY FRIEND.

Igår (lördag) var jag hem till Sofie för en liten avskedsmiddag och Melodifestivalenmys. Det bjöds på grillat kött med potatisgratäng och sallad, brieost, godis, chips och dipp OCH hemmagjord glass! Var så galet mätt när jag åkte hem! ;)

Bästaste Sofie. Ska lämna Sverige för Kanada, USA och Mexiko i tre månader!!! Cray cray.


NEW YORK FAMILY

Sådär, så har jag haft mitt andra Skype-samtal för idag men min första med denna familj! Det är en familj med en mamma och tre barn, kille 6 år och flickor 4 och 2 år. Mamman är så jävla ball! Jobbar för NYPD (polis). Fick även säga hej till barnen och jag blev kär i lilltjejen!


Hon vill helst ha en au pair i april, men skulle kolla upp hur hon kan lösa med barnvakt ifall vi tackar ja till varandra, och då skulle jag i så fall åka 20:e maj. Men som sagt, vi får se!

CHICAGO FAMILY

Hej!


Har precis avslutat mitt första samtal med en familj från Chicago. De har två barn, en tjej och en kille på 3 och snart 6 år. Samtalet gick bra, det var midnatt för dem och de hade haft gäster över på kvällen för att fira lilltjejens födelsedag, så de var lite trötta. Och jag var också lite småtrött, vi började ju ändå prata kl 7. 

Men samtalet flöt på. Båda föräldrarna var med, vilket jag tyckte var roligt! De andra familjerna har antingen pappan eller mamman pratat bara. De verkade väldigt trevliga och som en mysig familj, och vi ska prata någon mer gång snart, nästa helg kanske. (Om det nu inte blir så som med den andra familjen från Chicago, att de matchar med någon annan innan vi hinner prata en andra gång.) 

Meeeen kort och gott kan jag väl säga att jag gillar denna familj och vi får se hur det blir!

Pusshej!

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

Girlpower, yeah! Tycker dock lite synd om männen som inte får ha en dag för att de är män. (Eller de kanske får det?!) Meeeen vi lever fortfarande i en ojämställd värld så det är väl bra att denna dagen finns för att uppmärksamma detta.

Jag hoppas i slutänden att denna dag inte kommer att finnas. För skulle detta vara läget - betyder det ju att vi i så fall lever i ett jämställt samhälle.


Oh well. Ha en bra fredag, både herre och fru!

BUSSHELVETEN

 Hej!

Den första bussen som jag tar på morgonen ner till Hallsta missade jag, med någon minut bara! Den var fem minuter för tidig, än vad den brukar (och ska) vara. Men som tur var kunde mamma skjutsa mig till nästa buss.

Buss nummer två mot Norrtälje var iskall!! Inte kul.

Buss nummer tre (upp till Campus från busstationen) svängde en korsning för tidigt så det blev lite sight seeing istället. Och så blev jag försenad till jobbet. Men som tur var kom jag en minut innan växeln öppnar (den går tre minuter efter "riktiga" klockan).

Ja ja. Nu är jag på jobbet i alla fall! Ikväll blir det tacos med tjejerna i laget, ska bli kul att ses igen!

HEJ, VI ÄR VACKRA!



Åh, vad jag längtar efter att få åka till Florida med min bästiZ!

VECKANS BABE HÄLSAR:


VECKANS BABE


DOLLARSCH

Haha, åh så töntiga de ser ut! Som låtsaspengar!
Är det monopol vi ska spela eller? ;)



För övrigt så har jag finaste pojkvännen som
kom och lunchade med mig idag! :) Puss!

NU: MASSAGE

Går ner till grannen på en härlig massage, åh så skönt det ska bli!
See ya laterooo.


PAPER PAPER PAPER.... WORK

Hej!
Åh vad mycket pappersarbete det har blivit både idag och igår eftersom der har varit relativt lugnt på telefonen.

Igår och idag skrev jag ut pappershögen till höger, one by one, och det är inte ens alla papper som behövs skrivas ut! Det är ungefär en tredjedel kvar.

Högen till vänster är bara papper jag stoppat i kuvert och frankerat. Det tar sin lilla tid det här!


Här värnar vi om miljön!!!

EN SÖNDAGSKVÄLL


AU PAIR

Fick ett mail inatt från au pair-familjen jag skulle ha Skype:at med ikväll. De har matchat med en annan, från Frankrike (de ville helst ha någon som kan franska då barnen läser franska). De var den familjen från Boston som jag ville ge en chans att lära känna bättre, även fast jag kände att de kanske inte riktigt passade mig eftersom de gillade friluftslivet och historia (vilken jag inte är så intresserad av). 

Men jag fick i alla fall ett långt brev och här är ett utdrag; (boostar egot liksom, haha!)

"Dear Emma - I am very sorry that we have decided this weekend to match with another au pair candidate.

...Your application is the best one we have seen in the Au Pair group.  We loved your interests and your essay, and it is obvious that your English is perfect.

...I think your application is a real standout and that you will find that you can choose any family you wish - you will be in great demand.

...It has been hard for us to make the difficult decision.  I hope that you come to the Boston area and that you will contact us if so - we would love to meet you."

MYSHELG

Igår var jag och Björn ute och åt, sedan gick vi på RAW comedy club. Det var riktigt trevligt och skulle gärna göra detta igen! :)

Idag var det riktigt vårväder på Solsidan. Härligt!


På väg hem stannade jag till i Rimbo och hälsade på Johanna på hennes jobb på ett café där. Vi åt lunch tillsammans och snackade skit.


Detta kom jag hem till; pappa har matlagningskurs för hundarna? Eller är de kanske bara sugna på att få käka något? Jag tror alternativ nummer två, om jag ska vara ärlig. ;)

MYSIG FREDAGSKVÄLL MED TÖNTARNA

Igår kväll åkte jag hem till AJ och träffade mina älskade tjejer minus Linnéa. Vi åt tacos, AK kom dock efter maten, och sen satte vi oss i soffan och fotöljerna och snackade skit samt spelade Candy Crush. Sociala gänget här va! Hahaha. Mina knasbollar. Speciellt JP! Puss på dig. "Skicka liiiiiiiv!!!". Åh. Underbart.

Helt galet också att Sofie och Frida åker till USA om två veckor?! Shiiiit. Tänk om vi inte hinner ses igen innan jag åker. Ja ja, får välja en familj så jag åker efter första juni, när de kommer hem igen. :)

LUNCH PÅ HUNDCAFÉ I NORRTÄLJE

Mamma plockade upp mig från jobbet och så åkte vi + mormor, Mattias och hundarna till ett hundcafé. Jag åt en god räkmacka till lunch och hundarna busade!


FÖRSTA MARS

Hörrni!!! Idag är det VÅR. Kanske inte syns sådär jättemycket ute med all snö, men det är MARS och mars = vår. Så det så!

I alla fall. Idag är det exakt en månad kvar till vi far till Florida. EN LITEN MÅNAD KVAR! Jag och Linnéa började prata lite smått om det i Augusti. Då skrev hon till mig att "det skulle ju vara kul att göra en kust-till-kust-resa i USA. Jag skrev tillbaka att "ja, det skulle vara grymt! men du kan ju följa med till Florida med min familj som uppvärmning? Smaka lite på staterna först liksom." Och det var det.

Sedan var vi igång! Mamma hyrde ett hus, vi bokade biljetterna och kollade upp vad det fanns för roligt att göra i Orlando och Daytona Beach (där vi kommer bo). Och nu är det bara en ynka månad kvar. Ska bli så otroligt skönt med semester. Sol, värme, äventyr. Sedan även det bästa av allt; finaste kusin ska GIFTA SIG! Hur galet är inte det då? Det blir det "riktiga" bröllop jag går på. Can't wait! :)

TGIF


RSS 2.0