TORSDAG

Idag har vädret varit helt okej, molnigt med lite sol då och då. Vi alla började med en brunch på Perkins och sedan åkte vi till ett mall en timme där Lovisa och Johannas mamma köpte några saker. Vi avslutade med att visa dem alla froyo ;) 

Min supergoda brunch! Fullkornsbröd med kalkon, sallad, ost och avocado och fruktsallad på sidan om. 


Vid mallet. Vi har nu besökt tre olika! 


Froyo på g.


Sedan åkte vi tillbaka hem till ön och gick ner till "stan", alltså det området som kallades Times Square. Vi gick även ut på piren, där såg vi delfiner i vattnet (sååå coolt!) och lekte med pelikaner, haha. 










Johanna, Lovisa, Markus, jag, Sven (Johannas pappa).






Sedan tog vi denna gulliga buss till Hooters.









Vi tog bussen till Hooters för en tidigt middag vid fem och där mötte vi upp den andra familjen. De första av oss åt en hamburgare som var sååå god, det var med BBQ-sås och grejer. Tummen upp för den! Tummen ner för att tjejerna som jobbade där hade små bröst, haha, vi alla förväntade oss något helt annat! ;) Haha, ja ja! 












Vi drog sedan hem och hängde. Vi spelade kort och nu på kvällen har jag, Johanna, Markus och Lovisa spelar kort och druckit gott. Men det blir en tidig kväll, vi ska upp vid sju imorgon för att åka till en annan ö!





ONSDAG

Efter en sovmorgon till nio hängde jag/vi hemma på förmiddagen. Eller, jag och Johanna tog en cykeltur till en mataffär (tog kanske 7-10 min) efter frukosten. Men mitt på dagen drog de vuxna till en annan ö för att spela golf, då blev vi sex stycken ungdomar kvar här och chillade mer i poolen och så. Strax efter två drog jag, Johanna, Markus och Lovisa till stranden och spelade volleyboll. Det har varit sol men ganska molnigt idag. 













Stackars Johanna har bränt sig så hon måste täcka sin hud... Tur att det var molnigt och lite blåst vid havet! 


Sedan drog Markus och Lovisa hem och jag ch Johanna vandrade längst stranden lite mer än 2 kilometer till piren och en liten gullig "stadsdel" som kallades Times Square. 










Glasspaus!













Här köpte jag en himla god Key Lime Pie cupcake! 

Tillslut kom vi till hamnen där några piratskepp låg till. ;) 




Utsikt från vårt hus!

Jag och Johanna blev upplockade och så åkte vi hem och plockade upp de andra och åkte iväg för middag. Gott gott! Sedan åkte jag med Johannas familj och bowlare, awesome! Haha, jag fick faktiskt två strike, det tyckte jag var bra jobbat! ;) 


Riktigt drag på restaurangen, haha.










AWESOME!

Här får ni några bilder från min kamera som jag lagt in på Johannas dator. So, here we go! 

Minigolf:





På väg över till ön vi bor på (Fort Myers Beach):


 
 
Strandhäng:


 



Poolhäng vid vårt hus:



 

 

TISDAG

Idag hade de flesta i vårt gäng här ont i kroppen efter att ha bränt sig igår, så det blev en dag med shopping! Först tog vi det dock lugnt på förmiddagen då de vuxna var och spelade golf, så vi ungdomar åt frukost, spelade kort och fiskade och när de vuxna kom hem åkte och shoppade på två olika utomhusmalls och även på Costco som är känt här. De har lite allt möjligt, allt från mat till kläder till elektronik. Man måste vara medlem för att gå in i affären och eftersom Johannas värdmamma fixat kort åt Johanna så kunde vi gå in där! Sedan käkade vi pizza till middag och kom hem vid halv tio och så hängde vi ute ett tag innan det blev natti natti.














Lovisa och Markus slappade på Costco.

Johanna fixade in oss ;)

Johannas pappa busade!

Det gjorde även Johannas bror Markus!


De hade små smakprov här och där som vi gick och smakade. Gott gott! ;)

När vi nom ut därifrån såg det ut såhär. 

Såhär såg det ut vid det andra köpcentret! Mysigt att gå när det höll på att bli kväll, när himlen fortfarande var blå och inte hunnit blivit svart ännu.






MIN KLOCKA!




MÅNDAG

Jag och Johanna vaknade vid kvart i åtta imorse och strax därefter kom även de vuxna upp. Jag och Johanna sover i en bäddsoffa i vardagsrummet så de vågar nog inte gå upp innan de hör att vi är vakna, haha. 

Vi alla åt frukost och drog sedan till stranden och hängde där några timmar innan vi gick hem för lunch på tidig eftermiddag. 


Markus var sugen på volleyboll...

... Vilket vi även spelade! Först spelade jag, Johanna, Johannas pappa, Markus och Lovisa. Sedan ett gäng snygga amerikanare (4 killar och 2 tjejer) och ville spela en match mot oss. Jag fick ingen bild på det, men denna bild är en smygbild på dem + deras kompisar som kom senare. Haha!












Vi stannade sedan hemma vid poolen och solade och badade. Även fast jag använder solskydd 30 har jag bränt mig och blivit helt röd på kroppen... :( Men jag är inte värst iaf! Haha ;) 
















Vi åkte iväg till en golfbutik som de vuxna ville gå i, och då gick jag, Johanna, Markus och Lovisa i en annan butik, JC Penny, och där köpte jag en fin klocka! 

Sedan åkte vi till Applebee's och åt middag och så åkte vi hem. Jag och Johanna stannade uppe och spelade kort och drack vin och cider, sedan tog vi även en promenad på stranden.






Stackarn har solfrossa så hon måste ha långärmat!

Lovers lane! Med dead end, haha!

Nu är klockan snart två och vi ska sova. Godnatt! 

BILDER FRÅN JOHANNAS TELEFON

Nu har Johanna skickat några bilder till mig som jag kan lägga upp här! ;)

Här är från köpcentret från i lördags efter att de plockat upp mig från flygplatsen. Jag, Markus och Lovisa.


Här är bilder från minigolfen igår:
Träning innan vi började.


Här hade jag gjort en Hole-in-one! 

På väg till ön vi bor på såg vi denna snygging! 

Här är bilder från när jag och Johanna cyklade ner till stranden på eftermiddagen. 




Och här hade vi kommit tillbaka hem igen och skulle laga tacos! ;)



GOFRUKOST




KVÄLLSMYS









SÖNDAG

Dagen började strax innan sju eftersom vi ville se hockeyn. Efter den förlusten fixade vi oss i ordning och drog på minigolf! 


Alligatorer! 











Sedan åkte vi och handlade lite och åkte hem. Jag och Johanna bytte om till bikini och tog cyklarna till stranden (tog typ 3-4 minuter) och så hängde vi där i nästan två timmar. Såååå najs!









Här gör man sandänglar istället för snöänglar! 








Därefter drog vi hem och tog ett dopp i poolen innan vi gjorde tacos till middag till alla. Såå gott! Vi åt även tårta och frukt till efterrätt för att fira Johannas 21-årsdag lite i efterskott!





Innan vi åt mat gick solen ner! 



Tequila och tacos. Fina grejer! 

Glasstårta!




GOD MORGON!

Klockan ringde 6.50 imorse för att vi skulle kunna se OS-finalen i hockey. Det var de vuxna och jag och Johanna som har lyckats ta oss upp ännu, och nu är det ju paus inför tredje perioden. Våra grannar mitt över floden(?) sitter också och tittar sååå snälla Sverige gör mål så vi kan jubla! ;) 

Jag gick för att ta detta fina smygfoto på deras hus haha. Det är dimmigt här men vid 12 ska solen titta fram igen! Men det är ändå skönt, sitter i shorts och T-shirt! 


Mina nya flipflops! 

FÖRSTA (HALV)DAGEN I FLORIDA

Det har ju som ni sett gått väldigt bra idag. När familjen plockade upp mig åkte vi sedan till ett jättefint mall (utomhus) som hette Miromar Outlet, det var massa outlet butiker så lite billigare än vanligt! Men det enda jag köpte var flipflops från American Eagle! 














Jag hade inte tillfälle att byta om till shorts så jag dog lite av svett i början men det var skönt att gå in i de iskalla affärerna ;)


Johannas bror Markus och jag gick själva och kikade en stund då vi kom bort från hans tjej och Johanna. Här hittade vi snygga semesterskjortor, hahaha!

Vi åt även först glass när vi kom och senare en gooood middag (Johannas familj böjd på både och, tack!!!) 








Hela gänget minus Johanna som tar kortet. Det är Johannas mamma, pappa, bror, brors tjej (Lovisa), och kompisfamiljen med en dotter plus kompis till dottern!



Innan vi åkte hem till huset stannade vioch  handlade lite alkohol, jag köpte vin och cider, gott gott! ;) Vi kom till huset efter åtta och bara hängde här utomhus. Jag bara älskar vädret! 

JAG HAR LANDAT!

Nu har jag landat och blivit upphämtad av Johanna med familj! Det första jag såg var palmer när jag kom ut frön terminalen och det var riktigt varmt och skönt! Enligt min app är det 28 grader just nu, bra att jag är helt svartklädd med leggings och två tjocktröjor! Skönt att jag får klä av mig istället för att klä på mig, som hemma i NY! ;) Nu är vi på väg till ett köpcentrum, haha jag kommer från New York för att shoppa! ;) Nej men det ska bli riktigt najs, Floridafolket har ju lite annan stil än New Yorkarna. Ska se om jag kan hitta några sommarskor! 



I LUFTEN

Woho, 30 min gratis wifi! ;) När vi lyfte fick jag se Manhattans skyline, love it! Nu delar de ut dricka och nötter. Duktig som jag är håller jag mig fortfarande till vatten! Har inte druckit läsk sedan nyår, men tänkte att jag ska skämma bort mig med drinkar på semestern istället, och det är ju inte så nyttigt heller!







Inzoomad Instagrambild. 

Detta flyger jag över just nu. Vet inte var jag är, men snön har försvunnit från marken iallafall! 

PÅ FLYGPLATSEN

Yep, då sitter jag här på La Guardia flygplats och väntar på mitt plan. Min värdmamma skjutsade hit mig och allt flöt på smidigt här. Eftersom jag checkade in igår på dagen skrev jag bara ut boardingpass och jag hade igen väska att checka in så jag gick bara igenom säkerhetskontrollen och hittade direkt till min gate. Nu sitter jag och chillar och väntar på att klockan ska bli 11.35 så jag kan flyga ner till Fort Myers! Johanna sa att det var underbart där, åh vad jag längtar! 



Köpte just lunch för $18.......

Förresten, alla sittplatser vid bort har iPads som man får använda med gratis internet, till och med där man sitter och äter, haha. Och så bredvid finns det så att varje person kan ladda sin telefonen/annat elektroniskt. Riktigt bra!




SEMESTER!

Sådärja! Nu kom pappan och hämtade ungarna och jag har äntligen semester! Jag ska packa nu och senare åka hem till Victoria för lite mys med henne och Johanna. Awesome! Och imorgon på förmiddagen drar jag till Fort Myers Beach i Florida! Alltså. Såååååå skönt! 



FREDAG

Min dag började med sovmorgon till kvart i åtta. Jag hade tänkt gå upp till sju för att kika på hockeyn (Sverige-Finland) meeeeen sängen var så mycket skönare haha. Sedan vid åtta fick jag detta sms från Anna:


Jag gick upp och tog med Anna och Daisy till hundparken men vi stannade där bara 30 minuter eftersom det duggregnade hela tiden och det var bara vi och två andra där, men vi kom först och gick sist! ;) 

Vi åkte hem, Anna åt frukost och sedan åkte hon med mamman på terapi så då passade jag på att duscha och måla naglarna. 

Sedan kom de hem och Anna hängde med mig nere i källaren. Vi tittade på Harry Potter (hon har inte velat titta förut eftersom när hon såg den första filmen för några år sedan men blev så rädd... Men nu var hon inte så rädd ;) haha). Sedan kom Jane hem och tittade en stund med oss men hon blev lite rädd, men härdade ut iaf! Haha, söta. 
Lilla Harry Potter då! Haha, älskar första filmen. Eller älskar faktiskt alla filmerna! ;) 

Jag och Anna gjorde sedan egna kuvert eftersom vi behövde ett stort till kortet hon ska ge till mamman på födelsedagen i mars! Vi tittade på ett youtube-klipp för att se hur man viker, toppen! 

Nu har jag precis vikt och lagt undan tjejernas tvätt och när pappan kommer och hämtar dem (vet inte när men om ett tag) så tar jag semester! Woho!!! 

TORSDAG

Ja då var det återigen kväll här. Dagen har flytit på bra, jag fick sovmorgon till strax innan åtta imorse och mamman tog Jane till skolan så jag tog med mig Anna till hundparken. Där träffade vi på min "vän" haha, en japansk kvinna med en söt hund på ett år. Han heter Bobo och leker så fint så med Daisy! Kvinnan är såå trevlig och rolig också! ;) 

Sedan när vi kom hem igen åt vi frukost och spelade UNO. Vid halv tolv gick jag ner i källaren "för att Skypa"... Mamman frågade mig imorse om jag hade någon plan på att få Anna att spendera lite tid med mamman idag då hon även ville ge mig en paus, så jag sa att min ursäkt kunde vara att jag skulle Skypa, och då sa mamman att hon kunde passa på att ta med Anna ut. Haha, hemskt att man måste ljuga för att få Anna att sluta hänga med mig! ;) Men men, bara skönt för mig! Fick tre timmars ledighet då de var ute på lunch och handlade osv. Jag passade på att sitta i solen en stund, så varmt och skönt så! Det har varit riktgt varmt idag, haha. Hela sju grader! Jag hade tänkt läsa, meeeen det var så skönt att bara slappna av!




De kom sedan hem igen och medan mamman hämtade Jane från skolan passade Anna på att fixa klar det sista på mammans födelsedagskort som jag hjälpte henne att göra igår. Fint va? Det är så gulligt när Anna är sååå tacksam för att jag hjälper henne och har lärt henne hur man gör sånt här "pop up-card"! 





Jag fick massa ugglor från Anna som hon satte på mitt ben. Hon sa "ugglor är kärlek. Så ger man en uggla ger man kärlek. Så du får massor av ugglor!" Alltså jag dör lite. När blev hon såhär otroligt gullig?


Annars idag har vi fixat hemmagjorda hamburgare och pommes till middag som Anna request:at (Jane åt dock flingor... Tråkis), spelat Finns i sjön med världens största kort, tittat på tv och snapchatat folk. För övrigt fick jag en himla fin kommentar från Anna, som är otroligt kinkig när det gäller mat (även om hon blivit bättre): "det smakar precis som på restaurang. Och jag älskar dina pommes, jag tycker inte om det annars. Och din hamburgare, kan vara den godaste någonsin!" Man ba, men åååååh taaaaaack!!! Finis!










Mamman var ute på jobbmiddag så jag hade hela kvällen själv med tjejerna, så jag fick natta Jane och jag somnade nästan jag också! Mamman kom hem vid halv tio och då gick jag ner till mig för att skriva detta inlägg innan jag ska sova. Slut som artist! ;) 

ONSDAG

Idag har varit en lång dag med Anna, som är ledig från skolan, men det har också varit en ganska rolig dag! 

Strax efter sju smsade hon mig och frågade om jag var vaken, vilket jag var då alarmet som vanligt ringt 6.40, och få gick jag upp en våning och då kom Anna ner. Vi matade Daisy innan vi spelade UNO en halvtimme fram till att jag gick upp och väckte Jane, som har skola resten av veckan. 

Hon kom ner och åt frukost innan mamman skjutsade henne till skolan. Jag och Anna drog till hundparken och var där med Daisy en timme!



Annars idag har Anna gjort läxor och då passade jag på att tvätta min tvätt, lägga undan tvätt i tjejernas rum, städa upp Janes rums som var invaderat med Barbies haha, och så gjorde jag en god lunch till mig och Anna! På eftermiddagen satt vi och pysslade, gjorde födelsedagskort osv innan jag tog henne till tennis. 



När vi kom hem igen gick jag ner i källaren och tittade på tv, skönt att slappna av! Jag pratade även med Sofie en snabbis på Skype, hon är ju i Australien nu och vi pratar inte allt för ofta, så det var kul att säga hej och catcha upp lite snabbt! :D Här var det kväll och där var det mitt på dagen imorgon, så knäppt det här med tidsskillnaden! 



MEN TYP SÅ, JA




GRATTIS VICTORIA!

Även idag har jag varit ledig, så det blev sovmorgon och sedan lunch ute med Victoria som fyller år idag! :D Hon fick bestämma, så det blev kinamat. Alltid lika gott! 


Sedan släppte hon av mig vid gymmet medan hon själv åkte hem för att jobba. Jag körde crosstrainer och en halvtimme kom även Johanna och joinade mig! Sedan körde vi armar och tog därefter en lång och skön dusch! 
Haha, en liten smygsnap till JP.

Hon skjutsade hem mig och jag hängde med Anna och Jane nästan tre timmar. 
Rainbow looms. 









Sedan plockade Johanna upp mig igen för att äta middag ute med Victoria och Jade! Victoria fyller 21, vilket är då man får lagligt dricka alkohol här i staterna, så hon var ju tvungen att ta en drink! ;) Vi andra fick nöja oss med vatten, haha.
Johanna och Victoria! 

Jade! (Från England ;) haha)

Första lagliga drinken här!



Skål! ;) 


Victoria, stort grattis på din dag! Jag tycker om dig jättemycket och jag är så glad för att jag träffade dig här för sju månader sedan. Puss puss, hoppas du haft en bra dag! <3 Kärlek till dig! 
Du och jag! 

MÅNDAG

Idag har jag varit helt ledig eftersom barnen spenderat denna dag hos sin pappa. De kommer hem imorgon kväll. 

Jag har inte gjort något vettigt idag direkt, bara chillat. Men jag tvättade iallafall, så det är ju iallafall något. ;) Nu på kvällen skypade jag först med Johanna en snabbis, helt galet att vi ses på lördag igen i Florida!!! Sedan skypade jag med Josefin, alltid lika trevligt! :D

Nu ska jag titta på Gossip Girl och sedan försöka sova. Adios, amigos!

SÖNDAG

Ännu en sovmorgon, men inte lika lång som igår. Jag vaknade runt halv nio och låg sedan i sängen till elva när jag får ett sms från mamman att hon tar Anna till tennis nu och lämnar Jane hemma(?!) och att pappan kommer och hämtar henne vid halv ett och jag kan inte åka någonstans innan han hämtar henne... Okej... Så jag klär på mig och går upp och hänger med Jane. Pappan kommer efter ett och är mer än en halvtimme sen. Så jävla less jag var då. Jag hade planer för idag men som tur var blev mina kompisar också sena! Men är bara så arg att de inte ens frågade mig om jag ändå bara skulle vara hemma nu på eftermiddagen??? Riktigt dålig stil, jag är ju ledig på helgerna. Men men, jag får tillbaka eftersom jag är ledig imorgon och tisdag då barnen spenderar två dagar med pappan på deras lov.

Iallafall. Jag åkte till Panera Bread och mötte upp Josefin och Johanna för lunch. Vi satt och åt och snackade där ett tag innan Johanna var tvungen att bege sig hem igen. Då åkte jag och Josefin och gick i några affärer innan vi sedan åkte till Starbucks och hängde där för att sedan åka vidare hem till Victoria för födelsedagsmiddag!
Min goda mat på Panera Bread.



Fixa med presenterna till Victoria! ;)

Victoria bjöd på god mat och tårta till efterrätt och det var en härlig kväll med härliga tjejer! :)


Josefin och Victoria i väntan på de andra.




Tacopaj och sallad, mums!

Söt tårta hon hade bakat va! 




Paketöppning!

HUR AMERIKANARNA TÄNKER




LÖRDAG

Idag blev det en ordentlig sovmorgon och sedan chill fram till klockan tolv då jag och Jane tittade på hockey ett tag innan grannen och hans son plockade upp oss två för att åka pulka i en backw ca 10 minuter från oss! Vi pulsade över en åker i djupsnö för att ens komma till backen, men kul hade vi!










När vi kom hem igen, nästan två timmar senare, tog jag med mig Anna till Cross County för att handla en grej där.

Helt plötsligt började snön yra ute så vi åkte så hem och blev kvar i huset hela kvällen. Åh, vad jag avskyr snön. Eller det är väl mer att jag avskyr att man inte kan ta bilen när det snöar, eftersom det är kaos här. Hue många gånger måste jag säga "vinterdäck" innan ni fattar, amerikanare?!

Iallafall. Jag spenderade resten av eftermiddagen och kvällen i min säng med att titta på film, spela lite Sims på telefonen osv osv. Klockan är halv elva och snart ska jag sova, hehehe. Natti!

GO SWEDEN








ALLA HJÄRTANS DAG

Oj vad tiden går fort, nu är vi inne på mitten av februari och idag var det ju alla hjärtans dag! 

Jag gick upp som vanligt till sju men då möts jag av Anna i trappen som säger att hennes skola är inställd idag också (Janes skola visste vi var inställd) så hon och jag spelar UNO en stund innan hon ser på sin OS-app att Sverige spelar hockeymatch och att den går på tvn. Så vi kikar på den i två perioder innan pappan kommer över med kort och godis till barnen. Då vaknar både Jane och mamman och kommer ner. Pappan åker sen till jobbet och vi andra ger varandra våra kort vi gjort!
Vi fick alla ett paket var från Jane, haha, älskar tomtarna! ;) Jag fick en fin ros gjord av tejp (som Anna tydligen fått en gång innan mig av Jane... Haha!! Hon är precis som mina småbröder!)


Jag gav alla tre ett varsitt paket med sånna här smågodisar, och denna fick jag av Jane. Sötis!




Detta fick jag, så gulligt!

Sedan gick jag och barnen ut och skottade gången till huset eftersom det kommit lite mer snö inatt! Alltså, nu får det vara nog... Sedan lekte vi på bakgården med hunden ett bra tag.


Hahaha, älskar bilden! 








Visade detta för tjejerna, tyvärr lär den ha smält bort under dagen... Men har den inte det ska jag tända ett ljus på kvällen och visa hur mysigt det är! ;)

Jane lessnade ganska fort men jag och Anna hade skoj och lekte massor med hunden. Sedan gick vi i och bakade muffins som överraskning till mamman och Jane! :)


Vår ugn har slutar fungera så i väntan på hjälp får vi använda den lilla så länge. 



Annars har eftermiddagen spenderats med att pyssla och rita. Vid tre åkte de iväg på terapi så jag passade på att duscha och göra mig i ordning inför kvällen.

Jag åkte sedan och plockade upp Alex och så åkte vi till Mamaroneck Ave där vi åt en supergod middag och sedan fikade vi i väntan på Johanna och Victoria som kom och mötte upp oss för bio. Vi såg Endless Love, en äkta kärleksfilm såhär på alla hjärtans dag! ;) Men den var riktigt bra tycker jag, så den tipsar jag om att se! Och gå gärna på bio med Alex, hon är ju för rolig!!! Hahaha, eller vad säger ni brudar? ;)
Nej det är inte ketchup på min pizza, det är BBQ-sås! Såå gott!








Denna ros hittade vi i snön efter middagen och jag gav den till Alex. Men innan vi åkte hem igen satte vi den i snön igen, kanske någon annan hittar den och ger den till någon den tycker om! ;) 

Sedan skjutsade jag hem Alex och nu ligger jag och chillar i min säng. Jag ska fixa mig inför natten snart och sedan blir det sova, sovmorgon imorgon, love it! Förresten, månan var sååå fin tidigare ikväll. Stor och gulaktig, coolt! Men nu vid midnatt såg den ut som en vanlig måne igen, haha.

Varför blir den så mycket mindre på bild?!

Ja ja. Godnatt USA och godmorgon Sverige! MVH, en lycklig Emma.



GOD MORGON!

Idag är ännu en ledig dag för barnen pga snön, men som vanligt vaknar Anna efter sju sååå ja. Haha, ingen sovmorgon här inte ;) Men hon såg att Sverige spelade hockey och den gick på tvn här, så nu sitter vi och tittar! Familjen här är ju inte alls så intresserad av att titta på sport så jag är riktigt glad! ;) Haha. 



TORSDAG - SNOW DAY

Vilken lång men mysig dag det har varit. Barnens skolor var inställde pga all snö som kom så hela familjen har varit hemma och umgåtts. 



Jag och barnen gjorde några choirs (sysslor? haha) för att tjäna ihop lite pengar så vi kan köpa en födelsedagspresent till mamman. Hon kommer ju betala större delen av presenten själv, haha, men vi har arbetat för de pengarna! Städat huset, skottat snö och lekt med hunden ute. Jag kommer lägga till $20, barnen har vunnit på lotter så de pengarna lägger dem till ($35), pengarna vi tjänat ihop idag ($70) och sedan hörde vi med barnens mormor och morfar och de kommer lägga till $70... Så på en dag har vi fixat ihop nästan $200 till mammans födelsedagspresent! 

Annars idag så bakade jag och Anna bröd till frukost imorse, vi alla har tittat på film, Den Lilla Sjöjungfrun, vi åt tacos till middag och vi har gjort alla hjärtans dag-kort och bara lekt nere i källaren. Vi spelade in massa roliga videor, haha. Anna är en riktig teaterapa när jag är ensam med henne! ;) 







Hahaha!


"Boobs"... Älskar att hon håller på att komma in i puberteten! Hon säger/gör så många roliga saker! ;)

Mina Alla Hjärtans Dag-kort jag snabbt fixade ihop nu på kvällen!

GRATTIS AK!

Idag fyllde världens bästa Karlsson 20 år!!! Stort grattis på dig min fina, saknar dig! Puss, älskar dig. Min underbara, fina Amanda! <3
Gaah, födelsedagskram för typ 100 år sedan. Nej men okej, fem år sedan! Hur galet?! 


ONSDAG

Denna dag har varit väldigt påfrestande. Den började bra med sovmorgon och jag sov till nio. Skönt! Jag låg kvar i sängen och segade ett tag innan jag gick upp och tog hunden till hundparken. Allt gick som vanligt där fram till att en liten hund började tjafsa med min hund och de plus en massa andra småhundar rök ihop och en kvinna där sparkade på min hund två gånger. Arg som jag vet inte vad gick jag därifrån med att säga att det är ologligt och vafan tänker hon med. Hon började tjafsa och jag bara gick därifrån för att undvika ett bråk eller vad man ska säga. På väg mot utgången kom tårarna och jag stod länge och störtbölade vid utgången och två kvinnor kom och pratade med migoch  peppade mig. Hunden var det ju ingen fara med, hon var lika glad som vanligt, det var bara jag som var riktigt chockad.

Jag åkte hem och berättade för min värdmamma om händelsen, hon tyckte synd om oss båda och frågade om vi skulle ringa polisen, men eftersom jag inte har något namn på kvinnan och hunden blev inte skadad så tänkte jag att det var ingen idé...

Iallafall. Anna kom hem vid tre och strax innan fyra kom Jane hem och hennes busschaufför pratade med mig om att Jane inte lyssnar på honom och att hon står upp i bussen och inte har säkerhetsbältet på sig osv så Jane började störtböla när vi kommer innanför dörren och rusar upp på sitt rum.

Jag tar med mig Anna ut till bilen för att åka till tennis, men då backar jag såklart in i snö- och ishögen vi har på vår uppfart (bara halva vår uppfart var skottad precis vid slutet och det är väldigt trångt att komma ut när den andra bilen står långt ner på avfarten) så jag försökte köra fram men jag har som fastnat mellan två snö- och ishögar så jag springer in till min värdmamma som lyckas få loss bilen ut på gatan men då ser vi att på ena sidan har en grej gått sönder! Faaaaaaaaaaaan tänker jag och är helt upprörd och vet inte var jag ska ta vägen, men min värdmamma är lugn och säger att det är okej och det löser sig och säger åt oss att ta den gamla bilen till tennis. Så jag och Anna åker dit och kommer nästan 10 minuter för sent. Men usch så jobbigt det var att sitta där, jag hade sån ångest över att ha att sönder bilen!!! 

Men efter ett tag fick jag dessa sms, så det kändes lite bättre då! 

När vi kom hem igen så hade vi en trevlig kväll med god mat (lax och grönsaker) och glass till efterrätt. Jag och Anna målade en timme innan hon gick upp och la sig vid nio.
Vi är söta!

TISDAG

Igår, tisdag, hände inget speciellt. Jag skjutsade ungarna till skolan, tog hunden till hundparken, åkte till gymmet med Johanna och sedan åt jag lunch med Alex. :)
Kallt var det! 


Men solen skiner så det är dumt att klaga!

Resten av eftermiddagen/kvällen spenderades med att titta på Gossip Girl, hämta barnen från Hebrew school (och pappan hämtade dem här 10 min efter att vi kom tillbaka) och sedan pkte jag och köpte B&J och såg det nya avsnittet av PLL. Jag var väldigt trött av någon anledning så jag gick och la mig vid halv tio. Fick detta smset av mamman, så det blev sovmorgon idag!




MÅNDAG

Det har inte hänt mycket idag. Jag fick iväg ungarna, tog hunden till hundparken, vikt och lagt undan barnens tvätt, gjort chokladbollar (som inte smakar chokladbollar... Undra vilken ingrediens som strular!), hjort läxor, tagit Jane på karate, ätit middag, tittat på tv, spelat UNO med Anna. 

Och idag har det förresten varit 100 dagar kvar till jag och Sara drar på vår resemånad! Jag har ju i några veckor nu känt mig himla ledsen över att behöva åka härifrån men nu har jag fått en våg med "jag-är-så-trött-på-det-här". Vet inte vad det beror på men så är det! ;) Längtar så galet mycket, tänk, 100 dagar är ju typ ingenting?! Iiiih! 

Sen har jag varit riktigt seg och trött idag eftersom jag sov dåligt inatt... Men hoppas på att jag kan sova ordentligt nu! Natti!

EN SOFT SÖNDAG

Idag har varit en riktigt slappdag. Jag tog sovmorgon, duschade, åt lunch och tittade på skräckfilm innan jag skypade med mamma där jag även fick se mina hundar och mina bröder. :) 



Jag bokade även biljetter till Miley Cyrus i april! Haha! Blir nog ett jäkla drag i Barclay Center!  

Nu är det bara musikal och titta på college football kvar på min "måste-göra-lista"... ;) 

LÖRDAG

För första gången sedan jag kom hit i maj har jag idag jobbat några timmar, även fast det är helg! Haha. Jag var hemma med Jane från 9 till 12.30 då föräldrarna och Anna var på en Bat Mitzvah-sak. Tanken var förut att jag skulle ta Jane själv till en karatetävling men det visade sig att den började 13.15 istället för 12, så det krockade inte med Annas sak lägre. Men jag följde ändå med på tävligen i Tarrytown, ca 30 min härifrån. Det var där jag var på orientation, de första dagarna i USA! 

Jag och Jane var ute med hunden på bakgården, vi var till parken bakom vårt hus och så när vi åt lunch tittade vi en stund på Den Lilla Sjöjungfrun. Mysigt! 


Coolt att kunna stå ovanpå snön sådär!


Vid halv ett kom pappan och plockade upp mig och Jane. Vi åkte till Tarrytown och kanske 20 min efter oss kom mamman och Anna. Janes tävling var att hon skulle ha sönder tre stycken träbrädor med olika sparkar eller slag. Hon lyckades ha sönder två och hon var så glad för det! Vi väntade över en timme på hennes tur, och då höll hon på i typ 30 sek... Haha! Sedan åkte jag och mamman hem.



Downtown Tarrytown. Åh, hit gick vi från hotellet en kväll och blev så besvikna på att nästan inget var öppet och det var inget drag alls... Haha, det slutade med att vi hamnade på ett mexikanskt ställe och drack läsk! ;)

Jane fick fina blommor av pappan!

När vi kom hem gick jag ner till mig och laddade telefonen en stund innan jag tog bilen till Sara. Vi tog sedan hennes bil till White Plains för att möta upp Sophia på The Westchester (ett mall). Vi gick till Victoria's Secret och sedan satte vi oss i fotöljer på en av våningarna och bara chillade. 






Haha, Sara hade satt i sin telefon såhär i skalet. ;)

Därefter gick vi till The Cheesecake Factory för middag. Lika gott som vanligt och nu har jag lunch plus efterrätt för imorgon! ;)






Sedan tog vi bilen till bion och satt där en timme och hängde medan Sophia laddade sin telefon. Sara skjutsade hem Sophia och så åkte jag och Sara hem och jag laddade min telefon en stund hemma hos henne innan jag åkte hem till mig. 

Nu ska jag sova, godnatt USA och godmorgon Sverige! 

FREDAG

Ååh vad trött jag är! Klockan är halv ett och jag ska snart sova, ville bara få iväg ett inlägg om dagen. 

Som vanligt fick jag iväg ungarna till skolan och sedan var jag ledig till fem. Jag åkte till Scarsdale för frukost med Ellen, Erika, Frida, Josefin och Andrea! Mycket trevligt, även om vi sedan sa hejdå till Ellen som åkte hem nu ikväll. Men vi ses ju snart tjejen, i mars!!! Hoppas resan hem gick bra! :) Puss! 

Efter frukosten åkte jag hem och hängde i soffan med hunden innan jag tog en timmes promenad i det fina vädret. Behövde lite sol och frisk luft och rensa tankarna lite. 
Hon får egentligen inte vara i soffan, hehe........









Vid fem kom barnen och mamman hem från terapi och jag hjälpte Anna med läxorna en timme innan pappan kom och plockade upp barnen.

Jag fixade mig i ordning och hängde lite i källaren i väntan på att Bea skulle plocka upp mig. Hon kom någon gång efter sju och vi plockade upp Alex och styrde vidare till Port Chester där vi mötte upp Sara och Matilda! Vi åt middag på Buffalo Wild Wings och sedan gick vi på bio och såg That Awkward Moment. Det var helt okej, men jag trodde den skulle vara roligare! ;) 






Vi åkte sedan hem och vid tolv klev jag innanför dörren. Jag fixade mig lite snabbt inför sängen och nu ska jag äntligen få sova! Godnatt!

TORSDAG

Idag efter att ha chillat hemma hela dagen plockade jag upp Jane i skolan klockan tre och åkte vidare på hennes dans. Vi hann med att leka lite i snön innan lektionen började och medan hon dansade satt jag i bilen och åt mitt nya favoritsnack! Sååå gott! ;) Jag umgicks med min telefon en timme innan hennes lektion var slut och vi åkte hem.
Jane var så fascinerad över att man kunde gå PÅ snön utan att sjunka ner! ;)

Heaven för en snötokig tjej. 

Cool tjej som hänger i bilen...


Bästa!!!

När vi kom hem var mamman hemma igen från San Francisco. Hon gjorde läxor med Jane så jag chillade i soffan en stund innan Anna kom hem från Hebrew school. Hon gjorde sin spanskläxa medan mamman och Jane är flingor och mjölk till middag och sedan bakade hon och jag bröd, hon är helt galen i det nu, kul att hon tyckte om frallorna! :) Det fick bli vår middag, eftersom ingen av oss var speciellt hungrig.






Efter det ritade vi klart våra teckningar från igår och klippte snöflingor medan Jane lekte ute med hunden innan hon och mamman gick upp för att Jane skulle sova. Vid kvart i nio gick Anna också upp och jag gick ner till mig. 


Imorgon är det fredag, woho! Sovmorgon i helgen, längtar! ;)

SNOWDAY IDAG IGEN

Idag har jag och tjejerna skottat tung blötsnö i över en timme, vi har ritat/klippt snöflingor, vi har hälsat på Victoria och hennes värdbarn G & F, vi har tittat på tv någon timme och vi har varit på Janes karate.

Före vi skottade:

Efter! Vi förlorade Jane efter ca 45 min... ;)











G måste vara den sötaste ungen ever!






Vi byggde snögubbar innan mina tjejer var kalla och ville åka hem. Ironiskt nog så var deras skor genomblöta (mamman har sagt att jag måste köpa rediga vinterskor men mina är någorlunda tjocka och bra, dock låga) och då tänkte jag "hah, köp rediga vinterskor själv du!" ;)

Pappan kom förbi och åt pizza ute med tjejerna, jag tackade nej och spenderade 20 min hemma själv, skönt att andas lite så jag har haft Anna max en meter ifrån mig hela dagen. Gick jag på toa stod hon utanför och knackade på dörren och hon har pratat non stop med mig. Gaaaah, hon är ju söt men LITE personlig space hade varit skönt. ;) 

Just nu ligger jag i Janes säng, hon sover och Anna ligger och läser. Önskar hon kunde somna snart så jag kan gå härifrån.... Jag tänkte då gå ner och äta middag - hemmagjorda pommes med beasås! Gotti!!! :)

Mamman är fortfarande i San Francisco, hennes flyg nu idag blev inställt så hon flyger imorgon bitti. Detta betyder att jag måste sova på övervåningen i Annas rum här på övervåningen och alltså "jobba" hela natten också. Men aja, man får ge och ta! Jag har fått så mycket av dem så mig gör det inget! Mamman ringde mig och var så tacksam för allt! :) Bara lite segt att inte sova i sin egna säng!

Förresten! De där frallorna jag bakade imorse, Anna smakade och älskade dem! Hon är ganska kinkig och äter sällan bröd, så det var en riktig komplimang! :) Hon har ätit hela fyra stycken idag! Jag får se hur trött jag är imorgon, annars kanske jag kan släga ihop dem till frukost imorgon så får hon smaka nygräddade. 

FRULLE SERVERAD

Unnar mig själv nybakt bröd i väntan på att tjejerna ska komma hem. Gott gott! 



INSNÖAD

Idag fick jag en timmes extra sovmorgon eftersom tjejerna sov hos pappan plus att han ska skjutsa hem dem så jag inte behöver hämta då det har kommit massor av snö inatt igen... Det som började smälta bort igår! Åh. Så tjejerna har snowday idag igen, vi får se vad vi hittar på hela dagen. 

Såhär såg det ut igår:

Och såhär ser det ut idag: 


SURPRISE!

I några dagar har jag och några andra av Ellens nära vänner här, fixat ihop en liten överraskning till henne. För det är så att Ellen måste tyvärr åka hem på fredag och har haft det jobbigt med som familj så vi ville visa att vi alla bryr oss och att hon förtjänar bättre! 

Hon var helt clueless och det blev några trevliga timmar på kvällen men glass, kakor, skratt och tårar. 

Förberedelser...






Ellen, så jävla snygg!!! ;) Hahah!






Älskar personen som kom på at vi skulle kasta konfetti på Ellen när hon kom innanför dörren! ;) 

WINTER WONDERLAND




MÅNDAG - SNOWDAY

Idag har det varit en lång men soft dag. Barnen fick reda på igår kväll att skolorna var stängda idag pga "snöstorm" så jag fick sovmorgon imorse. Jag vaknade vid halv nio och låg kvar i sängen en halvtimme till innan jag gick upp och åt gröt. Anna joinade mig vid matbordet men hon satt och läste samtidigt. ;) 

Vi alla har bara tagit det lugnt idag, barnen har städat sina rum, hjälpt mig med deras tvätt, varit ute och lekt med hunden, varit inne och läst/spelat på iTouch eller iPad och så tog vi promenad (alla fyra i familjen) tillStarbucks för varm choklad! Mums! 
Jane vek sina kläder och sorterade dem och la undan i hennes rum. Duktig! Anna hjälpte mig bara med att vika sina underkläder, haha. 


Vi satt alla i vår egna värld i vardagsrummet. Jag och Anna läste böcker med musik i lurarna, Jane spelade på sin iTouch och iPad och mamman satt och sydde. Väldigt mysigt tycker jag, fastän vi var för oss själva liksom! 


Nästan all denna snö kom idag! 


Påväg till Starbucks träffade vi på grannpojken som startade upp ett litet snöbollskrig! 


Påväg hem igen.

Resten av eftermiddagen och kvällen spenderades med att rita och klippa snöflingor! Mamman lagade (kors i taket) middag som ändå fick godkänt tycker jag! ;)



Hahahaha Jane! Jag dör!!!




Hahaha, Anna tog min telefon och tog kort?!

Selfie! ;) Riktigt röd tunga efter hennes efterrätt!

Den här teckningen satt jag två timmar med och målade?! Förstår inte hur den kunde ta så lång tid... Haha, jag fyllde ju bara i färger! 

Sen måste jag bara säga att jag och Sara har bokat klart våra boenden på resemånaden nu! Så nu är flyg och boenden bokade, sååå bra! :) Vi körde en Skypedejt nu på kvällen och bokade de sista boendena! Woho!!! 

SUPER BOWL SUNDAY

Dagen började med en lång och skön sovmorgon, jag låg och drog mig i sängen till runt 10. Därefter blev det bagels till brunch och så hängde jag ensam hemma med Jane och hunden en stund innan mamman kom tillbaka för att plocka upp Jane till karaten. Jag åkte då iväg och plockade upp Sara och så drog vi till Starbucks och fikade och letade boende till Hawaii. 
Först satte vi in pengar på mitt konto! 





Efter ett par timmar där åkte vi hem till mig och hängde en stund. Anna och Jane var med oss nere i källaren och hade kul tillsammans, Anna skickade massa snapchats till mina vänner, haha. Förlåt om ni blev pepprade! ;) 







Förresten! Vi skypade med en au pair från Sverige (andra gången för tjejerna men första för mig) och vi bestämdeoss att matcha med henne! Såå kul och alla är så nöjda så! :) Alicia heter hon och är jättetrevlig! 

Strax innan fem drog jag och Sara vidare till Angelica för Superbowl party hos hennes familj! Där var det även massa andra familjer och vi hade en himla trevlig kväll med sjukt mycket mat och amerikansk fotboll på tv runtom i hela huset (även två ut utomhus, här slår de på stort!). Jag är så glad för att jag fick komma dit! Det är samma familj som jag var till på Thanksgiving, supertrevliga! :)
Broncos-fans var det här!

Appetizers! 

En dryck-hörna.

Barhäng nere i källaren. ;)

Skål!!! 

Hahahah, jag orkar inte hur söt Angie är!

Matchen som (tyvärr) Broncos förlorade mot Seahawks.

Angie letar efter bollen som försvann när vi litade lite inomhusbandy i källaren med kids. Hahaha, sötis!

MAAAAT!!! Kött beställt från Texas osv... All in, så att säga! ;) 

Såå gott, men man var äckligt mätt efter! 



Sen var det dags för efterrätt! Oj oj oj, säger jag bara. Rullade hem sen. ;)

Här körde de att man fick fylla i sitt namn i rutorna och sedan skrev de i numren på sidorna helt random. Därefter fick man se vem som "gissade" rätt poäng i period 1,2,3,4! Jag fick rätt i period ett, alltså resultatet i matchen var då 8-0 och i en luckan hare jag fyllt i mitt namn så jag fick ett litet pris! Yay! Det för barnen, men det fanns även en till för vuxna+barn men då betalade man $10 ifylld lucka och sedan spelades pengarna ut men på samma sätt som för barnen, man såg vem som hade för period 1,2,3,4. Angelicas 10-åriga värdbarn vann det slutliga och det blev en summa på runt $400!!!!! Så hon var roligt nöjd! ;) 

LÖRDAG

Äntligen sovmorgon tänkte jag, men gissa när jag vaknade? Strax innan sju... Och inte kunde jag somna om heller. Men jag låg kvar och segade i sängen 1,5 h inna jag gick upp och åt frukost och gjorde mig i ordning för gymmet. Johanna plockade upp mig och så åkte vi till gymmet och mötte upp Bea. Vi tre gick på ett zumbapass där vi även träffade på Emelie! :) Efter passet körde vi lite armar innan duschen kallade! 
På väg in i gymmet.


Johanna var taggad!

Johanna skjutsade hem mig och jag bytte om och åt en snabb lunch och pratade lite med min värdmamma och barnens pappa som var där idag och träffade några au pairer på Skype. Tjejerna lekte så fint ute på bakgården med hunden så det var lugnt och skönt i huset! ;) Haha. Jag åkte sedan vidare och mötte upp Sara och Rebecka som var och åt på Buffalo Wild swings här i New Rochelle. Jag kom lagom till dessert och beställde in goda "cheesecake bites"! 
Snygg-Reba! Hon älskar mat, kom vi fram till. Hennes talang är att alltid välja god mat på restauranger! ;) Riktigt skillat, tycker jag!


Haha, söt-Sara!

Vi gick sedan runt hörnet för att titta på college-basket! Första matchen var tjejer och andra matchen var killar. Till nästa matchen kom även Victoria, Emelie och Bea! Bådw tjejerna och killarna i Monroe Mustangs (som var på hemmaplan) vann så det var ju kul för dem! ;) Ingen av oss kunde riktigt reglerna men det var kul att se en match med tanke på hur många gånger jag har tittat igenom mitt älskade One Tree Hill där det kretsar runt basket!




Vi var bland de första 250 personerna som kom så vi fick en varsin mössa!




Hahaha, Reba! <3


Hahaha, Sara! <3


Så bra tjejer det där alltså!!!


Tjejernas match. Här är ett straffkast eller vad det nu heter. ;)


Tjejernas match. 


Cheerleaders.


Maskot.

Fina vänner! :)

Hahaha!


Killarnas match.


Killarnas match.


Hahahah! Snapchat är bäst! Och Reba är söt!

Efter fyra timmar i sporthallen åkte jag hem och fixade middag till mig. Det blev hemmagjorda hamburgare med extra ost och hemmagjorda pommes, mums! När jag höll på med min middag åt tjejerna sin (Anna hade gjort pannkakor) och sedan bakade de även Tye Dye muffins! Jag gick ner i källaren och tittade på tv en stund innan jag gick upp för att hämta vatten och det slutade med ett 10-min kramakals med Anna och lite prat med min värdmamma om au pairer. Bra avslut på en bra dag!  
Hahah, älskar Janes "funny face"! Ett helt lagom funny face fast samtidigt så roligt!! 




Först såg de ut såhär...

...Och de blev såhär! Duktiga tjejer som fixade allt på egen hand! :) 

Nöjda tjejer!

Min supergoda middag! 

FREDAG

Jag tog som vanligt Daisy till hundparken efter att ha skjutsat de stora barnen till skolan. Där lekte hon av sig innan vi åkte hem och tittade på gårdagens avsnitt av Ellen!

Vid tio drog jag till White Plains där jag skulle möte upp Sara, Angie och deras tyska kompis Sophia för brunch på ett ställe kl 10.30. Men det visade sig att det var stängt så vi fick till ett mall (The Galleria) istället och åt Subway-smörgåsar istället. Gott det med! ;)

Vi gick runt i några affärer innan jag begav mig hem igen. Jag hängde med Daisy i vardagsrummet och tittade på tv och läste bloggar. Skön eftermiddag! Barnen och mamman kom hem vid kvart i fem från tjejernas terapi och vi hade två Skypesamtal med två au pairer.

Vi beställde sedan hem pizza, alla bytte om till pyjamas/myskläder och tittade på resten av Grammys och sedan började vi titta på en ny Disneyfilm och åt glass till efterrätt. Vid nio gick jag ner till mig och nu en halvtimme senare ska jag sova. :) Haha, sjukt! 


Tjejerna godnatt-skypade med deras pappa.

Glass med grädde, tjejernas favorit. ;) Jag är inte lika förtjust då grädden bara smakar socker! 

RSS 2.0