PLUGGIS

HEEEEEEEEEJ. Söndag idag och jag har jobbat, ätit och pluggat. Det var lite jobbigt att komma igång med pluggandet men sedan släpptde något och allt flöt på bra! Så nu har jag avsatt några timmar till Giddens bok Sociologi och skrivit en del instuderingsfrågor också, high five. 

Nej hurrni, nu blir det middag innan jag tar bussen till Uppsala igen. Ciao!

Pluggstadie ett. Gick lite segt...

Pluggstadie två. Allt flöt på!

LÖRDAG I UPPSALA

Goddagens! Denna lördag spenderades till största del i Uppsala med mamma och Mattias. Först kikade vi på Mattias som spelade innebandy och efter det var det dags för shopping! Först lite i Boländerna och sedan avslutade vi på Gränby C. För min del köpte jag bara saker till mig själv, och inga julklappar som de andra, haha. MEN jag har ju faktiskt redan köpt hälften av mina julklappar redan så jag känner ingen stress. ;) 



Nu på kvällen har vi kikat på Så mycket bättre. Imorgon ska jag jobba och åker sedan tillbaka till Uppsala för att plugga och sånt tråkigt... ;) 

SOFIE DRAR FRÅN SVERIGE IGEN...

Igår åkte jag hem till Hallsta för att säga hejdå till Sofie, som åker till Schweiz på onsdag. Hon hade en liten avskedsmiddag, tapas style! Massa gof mat och bästa tjejerna. En riktigt bra kväll helt enkelt! :) 












Nu är hon redo för en säsong i Schweiz!!! <3 



FÖDELSEDAGSMIDDAG

Hej! Idag firade jag Linnea på hennes 20-årsdag med några härliga vänner. Vi åt på en libanesisk restaurang och det var himla gott och trevligt! :) Puss på dig Linnea, och grattis igen! 








DAISY, I MISS YOU!

Förresten, jag fick denna bild idag från Alicia, den nuvarande au pairen i min värdfamilj. Det är på Daisy i hundparken. Åh, vad jag saknar henne! Och konstigt nog saknar jag faktiskt hundparken också, haha. Tror det är mest för att det var då hon och jag "bondade" som mest. Min fina, lilla, bästa Daisy. :) 



TISDAG

Hej! Idag vaknade jag vid åtta och var kvar i min varma säng i en hel timme innan jag gick upp - vardagslyx! Jag åt frukost och drog sedan iväg till skolan och mötte upp min seminariegrupp för att jobba på vårt PM. På eftermiddagen hade vi PPU där vi såg en filmsnutt om härskartekniker och hade sedan en liten diskussion om det i våra grupper. 


Efter skolan gick jag med Linnea, Jenny och Nelly ner på stan och fikade. Eller, det blev mer en sen lunch/tidig middag. Jag åt en supergod paj med kyckling, fetaost och spenat! 

Vi satt där i tre timmar innan vi drog oss hemåt. Jag har nu på kvällen pluggat lite och hängt i köket med några andra tjejer från korridoren. :) En lugn och skön kväll hemma, det behövdes verkligen då snoret rinner och jag hostar mycket... Usch. Jag hoppas det går över snart! 

SISTA MÅNDAGEN I NOVEMBER 2014

Jahapp, då var ännu en måndag över och en ny vecka har börjat. Det är helt galet vad fort tiden går! Om en vecka är det december...

Iallafall. Idag mötte jag upp min seminariegrupp - Aino, Clara och Elisa efter nio-tiden i skolan. Vi började skriva på veckans uppgift som ska vara klart till seminariet på onsdag. Sedan hade vi en lunchpaus innan det var dags för föreläsning.

Det var faktiskt en ganska seg föreläsning som jag lätt hade kunnat hoppa över, men men. Josephine tyckte tydligen inte heller den var intressant då hon satt och spelade spel på telefonen, haha. ;)

Efter föreläsningen drog jag mig hemåt och gjorde ingenting typ. Plockade lite i rummet, tittade på grejer i telefonen och hade Vänner på i bakgrunden på tvn. Tanken var att jag skulle plugga lite men jag hade så ont i huvudet så jag hoppade över det. Istället tog jag en Ipren och drog ner på stan en snabbis för att få lite frisk luft. 

Nu på kvällen var jag över till Björn och hängde med honom och Clara. Det var ett tag sedan vi körde vårt kvällsfika så det var mycket mysigt! Självklart hade vi te och Björns snöflingeljus, men denna gång bjöds det även på pepparkakor. Mums ju! 




Det blev liiiite senare än vad jag tänkt så nu blir det sängdags direkt, hehe. Godnatter! 

SÖNDAG

Hej! Idag jobbade jag och Sofie tillsammans men det var den sista gången då hon åker från Sverige snart... :( 

Det var ganska lugnt och sista halvtimmen var det inte många kunder alls så vi två fick roa oss med selfies, haha. Bästa Sofie!




Sedan åkte jag hem till Uppsala vid halv tre. And guess what! Solen kikade fram en stund, precis innan den gick ner igen haha...




Nu på kvällen har jag skapat lite med Johanna och Victoria, supertrion från NY! ;) Superkul att prata alla tre igen! Jag har nu pluggat lite och tittat på Så mycket bättre. En ganska skön söndagkväll! 

LÖRDAG I HALLSTA C

Halloj! Jag har precis kommit hem från en trevlig avslutning med jobbet. Vi gjorde detta lite tidigare i år eftersom Sofie åker iväg till Schweiz snart! 

Jag och Sofie jobbade idag och sedan åkte jag hem och hängde ett par timmar med mormor, som bl.a. lagade mat! 

Sedan hämtade Sofie mig och vi åkte tillbaka till jobbet, haha. Denna gång skulle vi dock inte jobba, utan träffa resten av gänget och dricka några fördrinkar. Därefter gick vi alla till restaurang Källan där det var fullt med folk och en god buffé. Det var musik-quiz och två trubadurer som underhöll oss under middagen. Väldigt trevligt faktiskt! :) 





Jag och Sanna! 

Min älskade Sofie, haha! 







EN BRA FREDAG!

Hej! Idag tog jag bussen in till huvudstaden och mötte upp Johanna BL. Vi åt lunch (pizzabuffé på Pizza Hut, mums!!!), gick runt lite i stan och gick sedan på bio. Vi såg Mockingjay vilket är den tredje filmen i Hunger Games-serien. Det var bra, men helt olik de andra två filmerna. Tror nog jag ändå gillar den första filmen bäst! ;) Men ja ja, nu får man vänta ett år till på den sista filmen... Suck! Haha. Efter bion gick vi i ett par affärer och jag handlade mina första julklappar, wiho!!! Vi gick även förbi Jackie som jobbade på Body Shop idag, så kul att se henne in action! ;)
 
När jag kom hem var moster Carina, kusin Jonas, Linda och kusinbarn Freya här på besök! Mamma och pappa är på Åland över helgen så mormor är här och tar hand om oss ungar och hunden, haha. Vi tittade på gamla bilder på Freya (och när vi var i Florida allihopa förra våren), och gud vad rolig hon är! 3,5 år gammal nu och säger så himla roliga saker, vilken gullunge! :)

När de hade åkt hem drack jag och mormor te och hon åt en smörgås. Jag roade mig med att ta roliga bilder och så vi skrattade, haha. Har en skön video på Facebook som ni gärna får spana in, mormor är så söt!!! Hahaha.
 

MITT I VECKAN

Igår var jag hem till Richard och pluggade där. Först pluggade vi båda två men sen drog han på träningar, så då pluggade jag lite till innan jag gick och handlade och fixade middag. Potatisgratäng och rostbiff, mums! :) Det blev även lussebulle till efterrätt, haha. 

Nu har jag kommit tillbaka till Uppsala och ska pluggaaaaa. Läsa en massa och förhoppningsvis ta tag i instuderingsfrågorna. 
 

VARNING FÖR HAJ, LISEN!!!

Tja tja bloggen. (hehe.)

Jag sitter på bussen till Norrtälje och har precis fixat med lite bilder som vi tog på Hawaii när vi snorklade och när vi hängde med hajarna. Vi köpde en varsin sån engångskamera som fungerar under vatten, och skrev ut bilderna. Johanna scannade in dem på datorn åt mig i somras men de sparades i ett PDF-format och NU har jag tagit mig tiden att ändra formatet så att jag kan lägga upp bilderna här, haha. Älskar att jag är så snabb ibland.

Iallafall. Kvaliten är ju inte den bästa men ändå himla skoj att ha några bilder från dessa två äventyr i det Hawaiianska vattnet!

 
 

ETT STYCKE MÅNDAG

Jahapp, då har jag varit utan telefon i lite mer än ett dygn. So far so good. Men satan i gatan vad tomt det känns i min högra ficka, haha. Flera gånger idag har jag fått en minihjärtattack då jag trott att jag glömt telefonen någonstans, för att någon sekund senare komma ihåg att jag igår skickade iväg den på lagning. 

Snart ska jag plugga. Har tänkt så i fyra timmar nu. Hehe. Snart ska jag dammsuga. Snart ska jag vika och lägga undan mina kläder in i garderoben. Snart ska jag laga mat. Snart. Lovar.

Nej men hurrni, Netflix kallar. Pusshej!
 

BÄST PÅ FEST

Hej hej hallå! Igår var det äntligen dags för reccarnas tackfest till våra faddrar! Vår nollning hade ju temat Hollywood och fokus låg på film. Så nu tänkte vi köra på med temat men istället fokusera på musik, så temat för kvällen var "Kom som en sång". Det blev många olika och roliga utklädnader!

Min festdag började med att låsa upp festlokalen vid 14 för att släppa in en snubbe som skulle rigga högtalare och fixa med ljudet. Därefter mötte jag upp Linda och vi handlade till kvällen. Vi fick även köpa med oss något från Ica att äta till lunch/middag, eftersom vi skulle hänga i lokalen resten av dagen/kvällen. För min del blev det pannkakor, helt ok pre party-mat. ;)

Iallafall. Resten av festfixargänget kom runt femtiden och vi fixade i ordning allt. Det kändes ungefär som att vi skulle ha disco för högstadieelever, haha. Men det var ju lite charmigt också! Ballonger, seprentiner, popcorn, chips och bål. Askalas!

Efter sjutiden började de första gästerna att anlända och sedan flöt kvällen på med en liten lek/tävling (socionomstudenter är ganska bra på att hetsa!), beerpong, dans och allt däremellan. Kan också hända att vissa av oss klättrade upp på en balkong och joinade någons partaj ett tag. Här kommer lite mingelbilder tagna med en halvsunkigt iPhone. Enjoy!




Jackie och jag stannade kvar ett tag och städande undan lite, medan resten av gänget drog vidare på nation. En städselfie på det var ju självklar! Tack allihopa för en kanonkväll!

SÖNDAG

Igår hade vi äntligen vår tackfest till faddrarna för en grym nollning! Men mer om det senare i ett annat inlägg...

Idag har jag jobbat några timmar och sedan bjöd pappa på ett litet julbord, haha. Gott var det allt! 



PLUGG PLUGG PLUGG





ONSDAG

Först och främst vill jag tacka Karro som förklarade för mig vad det där gröna skenet i Uppsala kom från! ;) 

Idag har jag spenderat mycket tid i skolan. Vi har haft två föreläsningar och även ett möte om nästa års nollning, då det är dags för min klass att vara faddrar! 

På kvällen var jag iväg och skrev kontrakt på den lokal vi ska hyra på lördag för att ha tackfest till faddrarna! Så nu är det fixat och jag har fått nyckeln. Woho! 

MÅN OCH TIS

Jahapp och nu var en ny vecka igång. Igår pluggade jag, hängde i skolan och storhandlade. Idag har jag pluggat, hängt i skolan, tvättat och pluggat lite mer. Vilket roligt liv man har för tillfället! ;) 

Igår när jag väntade på bussen vid vaksala torg såg jag detta. Någon som vet varför?! Det var som en grön båge över hela stan. 

Andra sidan var inte lika ljus dock! 

Idag gick solen ner efter tre-tiden när jag gick hem från skolan. Usch! 

Ett stycke pluggselfie. Kan hända att jag ser ut som en pojke i uppsatt hår, hehe. 

Och ett stycke snapchatselfie. 

EN SÖNDAG I NOVEMBER

Idag jobbade jag några timmar innan jag åkte hem och snabbt bakade frallor innan jag pluggade lite. Det är ju även fars dag idag så grattis (eller vad man säger) till dig pappa! Du är bäst! :)

Nu ikväll var jag till Norrtälje för att AK och Tony skulle bjuda TG på middag! AK och T har ju köpt lägenhet så detta var första gången jag var där, de har gjort det jättefint och mysigt! :) 












Haha, godis är gott! Vilken skapelse är snyggast?! ;) 

Rosett-Joppen! 

AK har tydligen en jättehand?! 

Jag hade som vanligt en riktigt mysig kväll med mina bästa! :) 

LÖRDAG

Halloj! Igår eftermiddag åkte jag hem till familjen för att spendera helgen här. Jag har jobbat idag och försökte sedan plugga en stund innan jag gav upp och tittade på Så mycket bättre med familjen! 
Jag försöker läsa medan mamma får gosa med Nilla... 

TORSDAG

Igår, torsdag, föll den första snön här. Detta fick jag reda på Twitter och Facebook, haha. Här i Uppsala var det inget som stannade kvar på marken, men ändå. Nu är vintern på ingång! 

På kvällen kom Victoria och hennes roomie Linnea över med kladdkaka! Såå god. Det är ju kladdkakans dag idag fredag, så vi firade det lite i förväg! Dagen till ära tittade vi på Kalle och chokladfabriken också. :)


 

ANNA BANANA ❤️

I förrgår mailade jag Anna (och mamman) om den trailern jag gjorde för min resemånad då jag lagt upp den på YouTube nu så att de kunde få se den. Igår fick jag detta svar av Anna, ååååh min sötnos! 



JUST NU: "LAGA" MAT




Tadaaa! Morot, potatis, paprika, tomat, champinjoner, sparris och vitlök i ugn och toppa sedan med soltorkade tomater och fetaost. Mums! 

SEE YA LATER, LERKY

Idag på eftermiddagen träffade jag Linnéa och Johan nere på stan då de gjorde lite sista minuten-shopping. Vi avslutade det hela med en fika. Imorgon drar Linnéa till Australien och är borta i tre månader... Jag hoppas du har det bäst, Lerky!!! Vi ses i februari! :) <3




MÅNDAG

Jahapp, och så var ännu en måndag snart över. Jag började dagen med lunch på V-Dala men några från klassen då vi skulle planera tackfest för faddrarna! Nu börjar vi få ihop det hela! :) 

Efter detta hade vi en introduktion till vår nya kurs plus första föreläsningen. Vi läser tillsammans med lärarstudenter denna kurs och den verkar rätt spännande faktiskt! Den förra kursen var ganska tråkig, tycker jag. 

Efter detta var det stormöte med SVUU där de förklarar lite hur socionomprogrammet ligger till... Det är nämligen oklart om det kommer få finnas kvar i Uppsala pga många olika anledningar, men vi får veta i maj hur det blir med det! Vi hoppas ju på några förändringar osv så att det får fortsätta! 

Nu har jag precis ätit en lättare middag (då vi blev bjudna på pastasallad på mötet) och ska titta på film. Go kväll! 

FIKA HOS LERKY

Idag träffade jag mina älskade TG-brudar hemma hos Linnéa. Hon bjöd på fika eftersom hon på tisdag åker till Australien och blir borta i tre månader! 




När AK och Sofie begav sig hemåt gick jag, JP, AJ, Linnéa och Johan ut för sushi. Dock åt jag inget eftersom jag inte gillar sushi och jag var inte så speciellt hungrig då. Men det var trevligt ändå! 



HALLOWEEN

I lördags kväll var jag till Linda på halloweenfest! Först förade jag hemma hos Björn och sedan drog vi till Linda och hade en riktigt trevlig kväll! :) Jag hade ingen utklädnad, så slängde ihop en liten hippie-utklädnad på sånt jag hade hemma, haha.

Massa fake-tatueringar! 








Så söta så! 

Linda bjöd på dessa godsaker!









På väg till/hem från bussen gick jag igenom kyrkogården som är utanför skolan och nära där jag bor. Så himla fint med alla tända ljus! 


RSS 2.0