FÖDELSEDAG!

Idag var det min födelsedag, hela 21 år blev jag! ;) 


Jag har pluggat med basgruppen och varit på seminarium. På eftermiddagen kom mamma, mormor och farmor hit för fika! Även Nilla var med och hårade ner mitt place, haha. Tack för att ni kom och tack för presenterna! 





Hahaha älskar att bara Nilla lyckades se söt ut på bilden!! ;) 







Jag fick även en grattishälsning från mitt ena värdbarn Anna och Alicia (au pairen som kom efter mig)! Så kul! :)



När de åkte hem åt jag middag och tog det lugnt fram till att Emilia kom hit! Hon hade med sig presenter och jag bjöd på tårta - bra deal tycker jag! Haha. Fick världens bästa present, en ram med bästa mottot!!! Tack så mycket för presenterna, sjukt nöjd! ;) 






SÖNDAG

Hallå! Idag vaknade jag upp efter alldeles för få timmars sömn och började dagen med att gå till tvättstugan och tvätta några handdukar som blivit offrade för gårdagens partaj, haha. 

Josefin åkte hem på morgonen men Johanna stannade kvar några timmar till! Jag begav mig ut efter lite mat och efter det fick jag presenter! Två vinglas och en jättemysig filt, tack så mycket Johanna!! :) 


Haha, älskar julklappspappret! 

På eftermiddagen hjälpte hon mig även att förbereda tårta! Hon åkte sedan hem och kort därefter kom JP och AK till mig! Vi hängde ett tag och sedan kom Linnéa och då fikade vi! Sedan var AK tvungen att åka och efter att hon åkt kom även AJ förbi. Myspys med mina favoriter! 



Fick blomma av AK och JP och gott att dricka av Linnéa! ;) Nu får vi vinkvälla! 




LÖRDAG

Hej hej hallå! Igår var det lördag och Johanna BL och Josefin kom till Uppsala på eftermiddagen. Vi turistade lite på vägen hem till mig (dvs besökte domkyrkan). Här är några tappra försök att få med hela domkyrkan på bild! ;)







Vi beställde hem pizza till middag och förade hos mig innan vi gick ut! På klubben träffade jag även på Josefine och Louise från min klass! Haha, en kul surprise! 
Mmm, alkohol! 












GOD MORGON

Alltså, det är lördag och jag kan sova hur länge jag vill men gissa när jag vaknade? 06.56. Jaaaaapp. Pigg å gla'. Nu har jag legat i sängen i två timmar och bara chillat... Dags att gå upp och äta frukost och se vad denna dag har att bjuda på!



FREDAG

Halloj! Idag har jag ätit en otroligt god pastarätt till lunch/middag, handlat godheter på systemet och städat lägenheten. Nu blir det en mysig filmkväll och tagg inför imorgon! 





TORSDAG

Sådärja, det är kväll och jag har tagit helg! Sååå skönt! 

Efter seminariet idag hann jag med tre av fyra saker jag tänkt göra idag - tvätta, göra seminarieuppgift (ska bara fixa till den innan tisdag) och handla inför helgens födelsedagsfirande! Jag får städa lägenheten imorgon eller på lördag innan första gästerna kommer! ;) 


ONSDAG KVÄLL

Denna härliga onsdagkväll bestod av plugg, Netflix och tacos! Efter att tentan gick bättre än vad jag trodde, så har jag fått en ny inställning till plugget,en jag tycker ändå det fortfarande är ganska krångligt. Ja ja, det blir bra tillslut! 




VÅFFELDAGEN

Våffeldagen idag och självklart firades det in med nygräddade våfflor i mitt nya järn som jag fick av mamma i helgen. :) En god lunch efter plugget på förmiddagen! 



BÄSTA HELGEN

Alltså, jag har haft den bästa helgen på länge! Efter jobbet i lördags åkte jag till Uppsala för att byta om och fixa mig innan jag drog vidare till Stockholm. Där mötte jag min skånska kompis Pauline som var där över helgen och bodde på ett båthotell! Så jag tog mig dit och förfestade med henne, Sandra, Jimmy och Christoffer och sedan drog vi vidare ut. På krogen träffade jag även på Carro, som jag inte sett sedan innan jag åkte till USA, helt galet!!! 









Det blev en lång kväll och jag stannade kvar och sov hos Pauline och gänget. Tog mig tilllbaka till Uppsala på förmiddagen för att äta, duscha och fixa mig och sedan var det bara att fara tillbaka till Stockholm! Jag mötte upp Johanna BL och Carro och vi gick ut och åt på Vapiano, så gott så!




Därefter var det dags för helgens höjdpunkt - Katy Perry! Vi tog oss till Globen och mötte upp skånegänget (då de också hade parkettplats) och hade en grym kväll! Konserten var så himla awesome och Katy bjöd på en sjukt bra show! 



Charli XCX var förbandet! 















Jag kom hem till Uppsala strax efter ett och promenerade hem. Det var kallt ute och jag längtade efter sängen. Men när jag knappade in portkoden hände ingenting?! Jag provade igen. Inget hände. Jag väntade lite och provade igen. Provade igen. Provade igen. Men ingenting hände!! Som tur var såg jag jag att min granne var vaken fortfarande och knackade på lite lätt på hennes fönster och så kom hon och öppnade upp. En räddare i nöden! 

BÄSTA BRUNCHEN





#rockasockorna 

ROCKA SOCKORNA

Idag uppmanar jag alla att ha två olika strumpor på sig för att uppmärksamma downs syndrom. Detta är ett evenemang som en liten tjej har startat för sin syster, att visa på att det är bra att vara annorlunda och hylla våra olikheter. Det går att hitta på bl.a. Facebook, bara att söka på Rocka Sockorna! :)



TORSDAG

Halloj! Min förmiddag bestod mest av snapchatande med min idol Emilia då hon undrade var jag var någonstans när föreläsningen skulle börja, hehe... Jag och två andra i klassen var visst på fel ställe för föreläsningen så vi fick power walka till universitetshuset istället och kom några minuter försent. Och under andra delen av föreläsningen tappade jag koncentrationen helt så då blev snapchat min vän... ;) 




Efter föreläsningen träffade jag min PPU-grupp och skrev manus inför vårt seminarium på tisdag. Snart ska jag iväg ner på stan igen för att fika med Victoria och Josefin (som jag träffade i New York)! Det ska bli kul, var sjukt längesen jag såg Victoria! :) 

ONSDAG

Hej! Dagen har flytit på och nu har halva veckan gått. Det är sjukt vad fort tiden går! 

Jag har inte gjort något speciellt förutom att haft seminarium och lagat mat. Och min kompis kom förbi och lånade min laddare på kvällen, och då fick jag glass som tack av honom! Gott det! ;) 







EN BRA DAG!

Goddagens! Idag har det varit full fart. På förmiddagen pluggade jag med min basgrupp innan jag tog mig hem till Hallsta för att hämta några saker hemma. Mormor var hos oss så jag fick sitta och prata lite med henne, mysigt! Hon skjutsade mig sedan till bussen när hon ändå skulle åka hem till sig.

När jag kom tillbaka till Uppsala lagade jag mat och pratade samtidigt med Jane på FaceTime! Sååå kul att se henne igen, hon har inte ändrats ett dugg förutom att hon fått glasögon! ;) Haha. Galna, underbara Jane! 







MÅNDAG

Halloj! Gårdagen bestod av seminarium, lunch på Norrlands med några från klassen, lite plugg och sedan ledningsgruppsmöte som höll på i över tre timmar. Men nu är det störta planerandet över, så det känns skönt att ha kommit igång ordentligt med planerna inför nollningen! 






SÖNDAG

Hej hej! Denna söndagen har varit lugn och skön. Jag har handlat, städat och bara tagit det lugnt. På kvällen kom Josefin över (som jag träffade i New York) och vi drack te och fixade ihop en fotovägg ovanför min säng. En mysig kväll! :) 




VÅRKÄNSLOR




NY FAVVO




MYSHÄNG MED LERKY

Äntligen fredag och denna dag har spenderats med Linnéa! Vi åt lunch vid ån innan vi promenerade hem till mig och hängde. Min bästa Lerky! 













 

TORSDAG

Hej hej! Denna dagen har varit ganska lång, men tiden har gått fort! Först pluggade jag med min basgrupp, sedan hade vi seminarium. Efter det var det faddermöte och när vi var klara där tog jag helg! Jag gick hem till Hanna som bjöd på fika, mums!! :) 

Jag gick sedan hem och åt middag och nu har jag en myskväll framför tvn. Bra start på helgen! 



ÄLSKAR SOLEN!

Har för det mesta plugga hela dagen idag. Men promenerade till och från stan där jag hade basgruppsarbete och bara njöt av solskenet! Underbart! 




Pappa och lillebror var förbi på eftermiddagen med bl.a. en spegel åt mig! Jag pluggade fram till fem-tiden innan jag lagade mat (och har nu insett hur otroligt gott hemmagjort potatismos är!) och resten av kvällen ska jag bara ta det lugnt. Jag ska bara läsa igenom ett sista rättsfall innan läggdags!

MÅNDAG

Gokväll! Denna dag har flytit på bra. Jag vaknade utvilad vid halv åtta och hade en lugn morgon hemma med en lång, god frukost. Därefter väntades föreläsningar och basgruppsarbete 10-15. 

Solen sken idag och våren är på g! Jag tog en liten promenad med Hanna och vi hann med att spana in mitt nya place och hennes nya place! Awesome!

Resten av kvällen har spenderats med att plugga och nu tittar jag på Netflix. Som vanligt. ;) 

SÖNDAGSMYS

Hej hej hallå! Idag har varit en lugn dag, jag har inte gjort något speciellt. Nu är jag tillbaka i Uppsala och tittar på Netflix. Ska snart plugga lite och sedan sovaaaaa. 



LÖRDAGSMYS

På lördagkvällen körde jag, mamma, pappa och Mattias 'anden i glaset'. Det funkade för det mesta men när det en gång stod helt stilla så skrek jag rakt ut och alla blev sjuuuukt rädda, speciellt Mattias haha. Aw! Så där avslutades det... ;) 


Sedan var det mellomys i ett fullt vardagsrum, och då var inte ens Fredrik och hans tjej där, haha. Älskar att Nilla tog upp två platser i soffan! 



TVINGAR MATTIAS ATT PLUGGA ÅT MIG




FREDAG

Vaknade inatt flera gånger av att jag hade huvudvärk, inte kul! Den blev inte bättre under dagen så jag bestämde mig för att hoppa över dagens seminarium och skicka in komplettering istället. Jag passade på att bara vila och ta det lugnt fram till att mamma kom vid 16. Vi for till Ikea där jag bl.a. köpte en soffa! Det är en liten bäddsoffa och jag är sååå nöjd. 

Det blev några till stopp, bl.a. på rusta dör jag köpte matta och gardiner. Sedan for vi hem och skruvade ihop soffan och pallar! 







Jag följde med mamma hem till Hallsta och ska vara här i helgen. Tanken varatt  jag skulle jobba i helgen meeeen jag har sjukskrivit mig. Nu hoppas jag på att bli frisk och slippa detta!!! 

MYSER




MÅN OCH TIS

Igår, måndag, vaknade jag vid sju och var så ivrig över att flytta över de sista sakerna i rummet till lägenheten! Vid åtta kom Albin och hans tjej (som jag hyrt rummet och nya lägenheten av) och vi hjälptes åt att flytta över möblerna till lägenheten. Det gick så smidigt så! 

Vid tio drog jag iväg på seminarium och efter det fick jag äntligen träffa Alexandra!! Jag träffade henne i USA och nu har även hon kommit hem till Sverige. Hon är från Skåne men var i Stockholm och hälsade på släkt, och eftersom hon skulle till Uppsala universitet på tisdagen då de hade öppet hus, bestämde vi att hon sov hos mig på måndagen! :) 

Jag visade runt henne bland lite olika grejer, som några institutioner vid UU, Carolina Rediviva (bibliotek), domkyrkan, visade på var några nationer låg osv osv. Vi hängde sedan på stan innan vi mötte upp Josefin (som vi också träffade i USA men som är från Uppsala) för en mysig middag på en pub! Vi hängde där i drygt tre timmar och det var så trevligt! :) 
Tvingar alla mina gäster att ta kort på domkyrkan... ;) 

Alex vinner för snyggast pose iallafall!






Imorse vaknade vi och jag gick sedan med Alex till Blåsenhus och droppade av henne där för hon skulle vara där på öppet hus. Själv tog jag mig vidare till mitt seminarium som gick snabbt idag, endast en timme istället för två! 

Tog mig hemåt och plockade lite, men vilade mest haha. Är fortfarande inte frisk, men jag har iallafall inte feber och jag kan andas någorlunda normalt nu! 

Vid tre mötte jag upp Alex igen och vi tog en fika innan hon tog pendeln tillbaka till Stockholm. Så mysigt att få träffa henne igen! Helt galet att det 10 månader sen vi sågs sist?! Kändes som att vi hade setts förra veckan typ... Men sånt gillas, inga pinsamma tystnader här inte! ;) 

Nu resten av kvällen har jag plockat med massa saker i rummet. Men blev så trött, haha, så tog en vilopaus och bloggade istället. ;) Ska fortsätta plocka lite ikväll men fixar resten imorgon! 

HELGEN

Halloj! I lördags tog jag det lugnt eftersom jag fortfarande var sjuk men tvingade mig ändå att tvätta, dock fick det bli i pyjamasen... ;) Jag packade även ner resten av mina grejer så att jag var redo inför att flytta över dem på söndagen till nya lägenheten! 


På söndagen kom mamma, pappa och Mattias och hjälpte mig flytta över alla saker i den lilla ettan jag ska bo i nu fram till sommaren! Stort tack, så lyckligt lottad som har en familj som alltid hjälper till! :) 

Det blev även en tur till Ikea för lunch + span efter soffa och så kikade vi förbi Baui för att titta på kakel till nya badrummet hemma hos familjen. 












RSS 2.0