HALLOWEENFEST

Hej! Igår efter tentan var det dags för party. Började med en liten förfest hos mig med några från klassen där vi fixade oss inför kvällen, åt pizza, drack shots och hade det trevligt! Vi gick sedan vidare till en annan fest som reccarna (de vi nollade i september) hade fixat till oss faddrar som tack för nollningen! Det var halloween-tema och alla var utklädda, riktigt kul! 


























En mugg med godis i från reccarna! 

TENTAN ÄR SKRIVEN

Sådärja, då var tentan klar och den gick helt okej! Tycker jag borde bli godkänd men man vet ju aldrig... ;) Nu blir det fest, woho! 



TAGGADE PÅ TENTA




SMS FRÅN FARMOR :)




TORSDAG

Gokväller! Idag var sista dagen av tentaplugg. Ska bli så skönt att få skriva tentan imorgon och bara kunna slappna av igen, hehe! 





ONSDAG

Hej! Igår eftermiddag satt jag hemm och pluggade med Emilia över Skype i sex timmar... Vi gick igenom alla instuderingsfrågor och försökte komma på strategier för att komma ihåg allting! Vi får se om någonting fastnade igår... Idag är sista dagen att plugga innan tentan! Ska nog gå bra. Kanske. Hoppas det. 


Igår på kvällen tog jag en promenad till Ica och handlade, sedan dammsög jag lägenheten och lagade sedan mat. Det blev fajitas, riktigt gott! Avslutade med att skriva klart mina flash cards till plugget så att jag kan förhöra mig själv idag. 




TISDAG

Hej hej hallå! Ännu en dag har vi suttit och tentapluggat. Allt bara snurrar i mitt huvud men jag hoppas det klarnar till sig innan tentan på fredag... ;) 








Nu på kvällen tog jag och Hanna en promenad till Ica för att handla (sjukt billigt!!!) godis och sedan gick vi hem och tittade på film. Så mysigt så! 




TENTAPLUGG EN MÅNDAG

Hej! Idag har jag tentapluggat i skolan med fina tjejer. Vi bokade ett klassrum, jättesmidigt att kunna sitta ostörda hela dagen! 






En annan sak idag var att vi fick tillbaka resultatet på hemtentan vi lämnade in förra månaden. Spänningen var oooolidlig hahaha, men vi alla klarade den! Så skönt att kunna släppa den nu och att vi nu är klara med den kursen! Däremot tyckte jag det var lite roligt att det inte gick upp till 100%?? 


RIP TEODOR

Något tråkigt hände idag också. Min lillebrors dvärghamster Teodor hade somnat in imorse efter att ha blivit 2,5 år. Vila i frid lilla vän! 













GRATTIS PAPPA!

Hej! Idag fyller pappa 49 år och snart är han en gammal gubbe! ;) Vi firade honom med fika med familjen plus farmor, Hasse och mormor! :) 



Jag åkte hem till Uppsala på eftermiddagen och pluggade en stund. Sedan gick jag till affären och handlade middag, idag gjorde jag en god tonisksallad! Mums! Nu tittar jag på solsidan, får se om jag pluggar en stund till innan läggdags eller om jag går och lägger mig tidigt och går upp tidigt imorgon istället... Åh, tentaplugg. Love you osv. 



FRE & LÖR

Halloj! I fredags kväll firade vi JP som fyllt 22 år! Vi var först hemma hos henne och drack lite vin och hade det bra, innan vi tog oss ner på stan för att äta middag på Stationen. Det var riktigt god mat och självklart härligt sällskap! :) 




Igår, lördag, åkte jag Eckerölinjen med gamla jobbet! Eftersom mina chefer nu har sålt butiken så ville de ha en avslutning med oss medarbetare. Vi åt smörgåsbord på ditvägen och på vägen hem drack vi drinkar i baren och handlade i taxfreen! 


Det var viltbord nu, så varmrätterna var många olika köttsorter.

Mmm, efterrätter! 

En av mina kollegor har fått barn i somras som hon hade med sig. En liten sötnos! 







FREDAG

Goddag! Idag har jag pluggat hela dagen, men tror jag inte lärt mig något utan bara rört till det i hjärnan... Ja ja, har ju en hel vecka på mig att plugga till tentan så det ska nog gå! ;) Nu sitter jag på bussen hem till JP för födelsedagsfirande för henne! 



EN TYST MINUT

Jag är så arg. Man ska inte behöva vara rädd för att gå till skolan. Något sådant här ska inte få hända. Samtidigt är jag så himla arg på all skit som händer världen över, sådant som inte rapporteras i media men som vi vet händer. Det är helt sjukt. Idag är jag arg och besviken på världen. 

Ta hand om varandra. 



TENTA-P

Nu har vi precis haft vår sista föreläsning på denna kurs så nu sätter tentaplugget igång! Heja oss! 






TISDAG OCH ONSDAG

Igår hade jag en föreläsning och sedan på kvällen kom Anton hem till mig för en liten whisky/vin-kväll. Mysigt och kul att hänga igen, var ju ett tag sedan sist!


Idag har jag varit på en föreläsning vid 13 och sedan stannade jag och Emilia kvar och pluggade i biblioteket. Skönt att få lite gjort! Det var grått och trist ute och sedan kom mörkret. Usch, riktigt höst nu! Och tentan är nästa vecka och nu börjar tentaplugget... 






Hahaha sötaste Emilia! 

JAG DÖR! Hahaha.





GOOGLE DOCS

Haha, jag älskar Google docs! Det är ett dokument man skriver i, som Word, fast på nätet och de som har länken kan skriva i det. Vi har ett litet grupparbete och igår tänkte jag skriva lite i dokumentet. Då såg jag stt Synne och Sofia var inne i dokumentet samtidigt också så vi "chattade" haha. Vi hade alldeles för roligt... ;) Men vi skrev alla klart våra frågor tillslut iaf! 



MÅNDAG

Hej! Igår hade jag ett seminarium och sedan gjorde jag inte så mycket mer resten av dagen, hehe. Var så himla trött och seg... På kvällen frågade Hanna om jag ville komma över och se en dokumentär, vilket jag tyckte lät väldigt mysigt! Vi såg dock inte så mycket av dokumentären för vi hade så mycket annat att prata om, haha. Men så är det ibland! ;) 






SÖNDAG

Hej! Imorse vaknade jag och Johanna vid åtta och gick och åt frukost. Då såg vi två rådjur utanför fönstret, så gulliga! 

Sedan skjutsade hon hem mig eftersom hon ändå behövde åka till Uppsala, så snällt! Mamma, farmor och Mattias kom förbi kanske tjugo minuter efter att jag kom hem och vi fikade. Farmor hade med sig hemmagjorda blåbärsmuffins, sååå goda! 

Därefter tog vi oss till gränby för lite shopping! En mysig dag. :) Annars har jag inte gjort så mycket idag... Lagat mat och tittat på tv typ! ;) 










LÖRDAG

Goddagens! Igår kom vi ju hem och gick och la oss vid halv sex, men eftersom vi inte ville sova bort hela dagen ställde vi alarm på halv elva... Trötta gjorde vi oss sakta men säkert i ordning och tog oss in till stan. Vi åt asiatisk buffé till brunch! 




Sedan tog jag bussen till Rimbo och mötte upp Johanna BL! Vi har hängt hemma hos henne, lagat mat (tacos!) till hennes familj och nu ska vi ha filmkväll. En väldigt soft dag, helt enkelt! 

BAUI + FIRANDE I STOCKHOLM

Hej! Igår, fredag, hade jag intro på Baui och det var mycket att ta in men ändå kul att prova på ett nytt jobb! Först gick vi igenom lite papper och sedan fick jag hänga i kassan. 


Jag slutade vid tre och då tog jag mig hemåt för att byta om och äta lite snabbt. Sedan tog jag mig till Stockholm! Där firade vi finaste Jackie som har fyllt 23 år! Vi hängde först på en bar och sedan gick vi och åt en sen men god middag på Ramblas, ett tapasställe. Mumsigt! Också väldigt kul att träffa Jackies vänner! 
Ida och Linda var mina kompanjoner från Uppsala! 



Därefter var planen att gå ut för de som ville. Jackie, jag, Ida, Linda och två till var på! Kul att lära känna Madeleine och William mer! :) Vi gick till en klubb men där kom inte några in pga "stod inte på listan" även fast de gjorde det... Men ja, det var inget kul så vi tog oss ut därifrån och gick till ett annat ställe. Dock måste jag tillägga att klockan nu var runt halv tre på natten och de flesta ställena började stänga, haha... Tillslut hamnade vi iallafall på ett casino och satte oss högst upp för att prata och bara umgås. :) Linda och Ida köpte varsin liten popcorn och då fick de även en tredje på köper. Lite senare kommer han som jobbade där och gav oss massa popcorn för att han skulle stänga ner maskinen. Nästan dagens höjdpunkt! ;) Hahaha. 


Födelsedagsbarnet Jackie! :)



Linda, Ida och jag kunde sova hos Linda så vi tog oss hemåt vid halv fem och kom i säng vid halv sex... Då var man lagom trött efter att nästan ha dygnat... ;) En säng har nog aldrig varit skönare! 


TORSDAG

Hej hej! Idag har jag varit på föreläsning, pluggat, lagat mat och nu tittar jag på tv. Är ganska trött så kommer nog gå och lägga mig snart, haha... Ganska illa när man tänker gå och lägga sig runt halv tio... ;) Men kanske lika bra, ska upp tidigt imorgon! Klockan är ställd på 6.20 och sen ska jag iväg och gå på intro på Bauhaus! 




ONSDAG

Gokväll! Idag har jag tagit en ledig dag, hehe. Vi hade ingen föreläsning men det finns ju en massa att läsa. Tänkte att jag gör det... Sen... ;) 

AJ kom förbi och lånade två böcker och hämtade sitt spel hon glömde i lördags. Vi tog sedan en liten prommis till Ica så jag kunde handla middag, hehe. Idag blev det tacos! Firade lite eftersom jag fick jobbet! 

Hon vandrade sedan hemåt och jag vandrade tillbaka till mig. Jag har inte gjort något speciellt resten av dagen faktiskt. Läste sammanfattningen på kapitlet vi skulle läsa till imorgon, spelade Sims, lagade mat och tittade på tv. Tände en massa ljus på kvällen och bara hade det bra. En lugn och skön dag! 




TISDAG

Hej på er! Igår började jag min dag med att gå på arbetsintervju på Bauhaus efter att Linnéa hade tipsat mig. ;) Den visade sig gått bra eftersom de för någon halvtimme sedan idag ringde och erbjöd mig jobb! Woho!! 

Iallafall. Igår kväll tänkte jag och Hanna fira våra 200 dagar av snapchatande varje dag så vi gjorde en tårta och drack lite vin! En mycket mysig kväll! 






MÅNDAG

Hej! Imorse var det kallt och friskt ute. Men solen värmde på ganska bra ändå! Jag jag varit på två föreläsningar idag och på kvällen har jag inte gjort något speciellt. Ganska skönt faktiskt. :) 





SÖNDAG

Goddag! Imorse vaknade jag och BL runt nio och strax efter tio åkte hon hemåt. Jag följde med henne till bussen och sedan gick jag ut på en liten promenad, det var så fint väder och skönt med frisk luft! 





Idag är tanken att plugga lite men mest bara chilla, hehe. En skön söndag helt enkelt! 

INFLYTTNINGSFEST

Hallå! Igår hade jag en liten inflyttningsfest! Jag har ju bott här nu i två månader men har inte haft tid att inviga lägenheten riktigt! ;) 
 
Johanna BL kom till Uppsala runt 15 och vi handlade det sista inför kvällen och köpte med oss pizza hem till middag. Sedan fixade vi några snittar som jag bjöd på under kvällen. JP, AJ, AK och Martin kom sedan och jag fick blommor av dem! Av BL fick jag ljus och vin! Tack mina fina vänner! :) Tyvärr kunde inte Sofie och Linnéa komma men Martin var en bra ersättare. ;) 


 
 
Två fina buketter! 



Vi spelade några spel och hade det trevligt! En mycket härlig kväll med mina bästa! 





 
Sen måste jag även tillägga att jag och min kära och trogne snapvän Hanna firade 200 dagar av snapa varje dag! Shit... Varje dag i 200 dagar... Det är fan länge! ;) 





FREDAG

Hej! Idag åkte jag med fyra andra från klassen till Stockholm för att gå på studiebesök (eller mer ett möte med en handläggare) på Mikamottagningen. Där jobbar bl.a. socionomer och hjälper prostituerade. Väldigt intressant! 




Gratis bulle och lite info vid Medborgarplatsen! 


Vi hann med en kaffe innan mötet!



Efter det tog jag och Elisa och vandrade från söder till Hötorget och gick på en pub i närheten där. Mycket trevligt! Hennes pojkvän kom även förbi och sedan åkte jag hem till Uppsala. 


Jag åkte hem och bytte om innan jag tog mig till Nelly som fyllde år! Det var lite försfest hemma hos henne och runt tio drog de andra vidare på nation men jag åkte hem... Ville inte riskera någonting nu när jag äntligen håller på att bli frisk från min förkylning! Men det var en väldigt trevlig kväll! :) 



TORSDAG

Gokväll! Idag har jag varit på två föreläsningar, haft ett basgruppsmöte inför morgondagens studiebesök och varit iväg och handlat lite. Nu på kvällen har jag bara tagit det lugnt hemma. Min förkylning blir sakta men säkert bättre, så det känns ju skönt iallafall!
Snygg-Matilda på föreläsning. ;) 

Det börjar bli riktigt kallt ute! Och ja, grå är en fin färg! ;) 

ONSDAG

I'm like hey what's up hello! 

Idag har jag pluggat, tvättat och varit iväg på ett ärende. Roligare än så blir det inte! 



ANNA'S BAT MITZVAH

Hej! Nu har jag äntligen fått några bilder från Gada, familjens "nya" au pair, på Annas Bat Mitzva som jag var på när jag besökte dem i maj. Jag vet att bilderna är väldigt små men jag tror ni ser ändå! ;) Bilderna är från festen efter ceremonin. Det var sååå himla fint och välordnat! Jag har aldrig varit på något liknande förut! När judar firar Bat/Bar Mitzva (bar för killar, bat för tjejer) så är det en stor grej, det är då barnet blir vuxen ur judiskt perspektiv. Först hade de en ceremoni i synagogan som pågick kanske 1,5 h med massa böner/sånger, olika familjemedlemmar fick gå upp på scenen, Anna fick läsa en bön och även hålla ett tal och lite så. Tyvärr fick man inte ta kort där inne dock. 

De hade hyrt ett ställe, The Surf Club. Här är ingången.
 
 
Sedan började vi med mingel och tilltugg (de hade maaassa olika maträtter och jag trodde detta var själva middagen, eftersom det fanns så mycket!!!) och självklart personal vid varje station som lagade maten på plats. Det var kinesiskt, mexikanskt, italienskt, ost, kex, frukt, bröd, Mac & Cheese och ja, massa mer. Och självklart var det open bar! ;) 
 



Här ser ni mig gå och spana in alla mat, haha.









Här har ni Steve och hans son Peter, som är grannar med familjen. De träffade jag ofta eftersom jag skjutsade Peter till skolan när jag tog Anna på mornarna. Steve är världens snällaste människa och så himla trevlig! Alla borde ha en sån människa i sin närhet! 



Anna äter med två kompisar.








Jane hugger in! 


Och här har vi den fina utsikten! 


Alla gäster fick skriva en hälsning på denna åt Anna.


 
Sedan kom det stora chocken att vi skulle gå in i salen där en trerättersmiddag väntade, haha. Jag som redan var sjukt mätt, hahaha. Men det var även underhållning som de hade hyrt in, det var dans, lekar, tal, det var bildspel som visades på alla tv-apparater på bilder från när Anna var liten till nu, det var tårtdags då olika personer i Annas närhet blev uppbjudna för att tända ett ljus, så som släkt och vänner, och det sista ljuset tändes av familjen. 

Jane är redo att festa! 



Anna med en kompis. 



Förrätten framdukad. Huvudrätten fick man välja mellan lax, kött och kyckling.


Efterrätt! Måste även tillägga att det fanns mer efterrätt ute på verandan i form av glass, cupcakes osv... 



Lite dans av underhållarna och barn!



De hade även en fotograf som tog kort och man fick välja bakgrund och så skrev han ut fotot. Jag och Anna tog bl.a. en tillsammans när vi stod under Eiffeltornet! ;)



Med Jane och hennes vänner!



Gada, jag fotobombar och Anna!



Gada, Jane och jag!



Familjen är redo!


Ljus tänds av kusin och farmor med Anna.


Ljus tänds med kusiner och moster.


Ljus tänds med Annas låtsas grandparents (de är inte släkt men de är ändå som hennes grandparents!)



Och så hela familjen! 


Föräldrarna höll även ett fint tal till Anna.


Temat var tennis, så allt var dekorerat enligt detta! Så fint! 

TISDAG

Hallå! Idag på förmiddagen tog jag det bara lugnt och sedan på eftermiddagen hade jag ett seminarium på tre timmar. Vi diskuterade bland annat anknytning och så utifrån fyra olika fall. 

Därefter mötte jag upp Emilia vid v-dala nation där vi hämtade ut våra kårleg och gick sedan till Vaksala torg där det igår och idag var höstmarknad. Mysigt att kika runt lite. Jag fick lite engelsk fudge med mig hem, hoppas det är gott! ;) 





DAGS ATT PLUGGA

Tog mig till affären och lyxade till det lite. Nu ska jag försöka plugga en liten stund. 



EN HÄNDELSELÖS MÅNDAG

Hej från sjukstugan! Klockan är kvart över tre på eftermiddagen och hittills idag har jag växlat medan att ligga i soffan och ligga i sängen och vila. Kroppen är helt slut... Hade egentligen tvättid idag men jag gick och avbokade den, hade ingen ork till något alls! Men tog just tag i livet och skrev en liten to do-list åt mig själv, haha. En sak i taget, så ska vi nog överleva denna dag! 

Nu ska jag klä på mig och ta en liten promenad till affären och handla apelsiner. Tänkte det är bra med C-vitamin! ;) 



FACETIME MED A & J

Klockan är 01 och jag borde ha sovit för längesen meeeen jag fick FaceTime:a mina favoriter så det gör inget! Åh, vad jag saknar dem. Och jag har knappt pratat med dem sedan jag var i New York och hälsade på i maj, bara lite med Anna på snapchat och några sms med Jane. Mina finisar! 




TACK OCH HEJ!

Japp, då har jag jobbat sista passet på Bills idag! Känns tråkigt att inte längre ha ett jobb men ska försöka få tag på ett extrajobb i Uppsala. Tips någon? ;) 



OCTOBER 3RD

God eftermiddag! Igår, fredag, hade jag en föreläsning på förmiddagen och sedan gick jag, Ida, Linda och Matilda ner på stan och lyxade till det med buffé till lunch! Lite fredagslyx sådär! ;) Även Clara och hennes kompis joinade oss senare! 







Lite mat åt fyra pers bara... ;) 


Fina tjejerna! 

Jag rullade sedan hem och låg utslagen i matkoma, hahaha! Sen packade jag ihop mina saker och tog mig hem till föräldrarna och hade en lugn kväll. 

Idag, lördag, har jag jobbat och nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen. Är förkyld så kommer nog ligga nerbäddad i soffan... Planen var ju att plugga men jag hoppas jag orkar ta tag i det imorgon efter jobbet! Det är för övrigt sista dagen på jobbet imorgon för mig, eftersom butiken ska säljas och de nya ägarna tar över om två veckor! 



RIMBO MARKNAD

Hej hej! Idag efter ca fem timmars föreläsning plus lunchrast tog jag bussen till Rimbo för att gå på marknad där med Johanna BL. Vi tog först två varv, sen åkte vi hem till henne och gick på toa och hon lämnade av grejer, sen åkte vi tillbaka igen. Då mötte vi upp hennes kille som köpte en söt ballong, haha! Jag åkte hem igen vid åtta, så jag var där totalt 4,5 h och blev 12 par strumpor och lite godis rikare! 















RSS 2.0