SÖNDAG - RABAT OCH MDINA

Hej hej! Idag har vi varit i väg till städerna Rabat och Mdina (som var Maltas huvudstad förut). Vi började med att kika lite i Rabat och gick på ett museum där som var nån grotta som handlade något om St Paul, vi förstod inte riktigt haha. Sen var det även något om andra världskriget, typ gångar och rum under marken som var urgrävda för skyddsrum under kriget. Och så var det katakomber, vilket är typ gravar. Väldigt intressant! Sedan var det även lite katolska målningar och lite sånt på övervåningen. 


En katolsk katedral som vi tyvärr inte kunde gå in i för den var stängd när vi var där. 
 
St Paul. 
 










Sedan gick vi till den andra staden, som låg ca 500 meter bort, haha. Det var Mdina som var en väldigt liten stad men väldigt mysig! Den var som omringad av en mur/fort. Väldigt ballt! 
Såhär ser Mdina ut. 
 

Här var vi in i en katolsk katedral. 
 

Vi blev tipsade av personal på hotellet att besöka en restaurang som hade fin utsikt. På en fin sommardag kan man se hela vägen till Sicilien då! Det kunde vi tyvärr inte idag... ;) Vi stannade och åt lunch där och delade på efterrätt! 










Vi gick sedan vidare och skulle kika i en annan katolsk katedral. Där pågick ett bröllop så vi kikade lite på det, haha. Så mysigt! Sedan gick vi ut från fortet/staden och tog bussen hem. 








Här har tydligen en scen i Game of Thrones spelats in!

Nu har vi kommit hem till hotellet och planerar inför morgondagen. Snart ska vi ta oss ut och hitta någonstans att äta middag på! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0