MÅNDAGSPLUGG MED GRUPP 2.1




SUNDAY FUNDAY

Gokväll! Imorse vaknade jag av en hungrig Frasse strax efter åtta. Han fick frukost och sedan kom han och kelade med mig i sängen en stund innan vi båda gick upp och lekte lite med hans leksaker. Vi har för det mesta tagit det lugnt idag, bara tittat på tv och jag har pluggat lite nu på kvällskvisten. Frasse har även chillat en hel del i handfatet i badrummet, som tydligen är en av hans favoritplatser, och chillat i sitt lilla hus. ;) 







Klockan är nu tjugo över nio och vi sitter i soffan och inväntar Linnéa och Johan som snart kommer hem! 


KATTVAKT I HELGEN

Hej hej! Idag har katten Frasse fått umgås med tant Emma för mamma och pappa har åkt till Dalarna! 

Jag kom hem till Linnéa och Johan på eftermiddagen och då hade de redan åkt iväg. Jag fick en "survival guide", godis och middag, man tackar! ;) 






Frasse har lekt supermodell i sin "man cave" som Linnéa pysslat ihop till honom, han har spanat på människor från köksfönstret, sovit och busat lite med tulpanerna. 






Nu ligger vi i varsin ända av soffan och slötittar på Melodifestivalen. Men ser ut som att han somnar vilken sekund som helst... ;) Blir nog tack och godnatt för mig snart också! 

TACOFREDAG

Halloj! Igår åkte jag hem till Martin och åt tacos till middag och spelade lite spel. Väldigt trevligt! 


FIRA

Firade in löning, CSN och att jag efter jobbet igår nu är ledig från jobbet i tio dagar, med smörgåstårta! Haha, så gott! ;) 



NO WORK ALL PLAY

Hej hej! Nu har jag kommit hem från kvällsjobbet. Var väldigt lugnt idag ute i driven där jag var. Halvtråkigt men ändå lite skönt med sånna dagar ibland också. Underhöll mig med att ta snapchatbilder på mig själv, hehe. 








Pengar rullar in som det ska, det går bra nu! Haha... ;) 

När jag kom hem var tanken att jag egentligen skulle dra ut på Norrlands och festa med några vänner men jag kände mig alldeles för trött och hungrig, haha... Så jag slängde ihop en god middag och landade sedan i soffan! Hamburgare, hemmagjorda pommes, vitlöksbröd och lite sallad. Mums! 


SOL OCH LYXFRULLE

Hallåååå! Imorse tog jag sovmorgon, så skönt att kunna sova ut så länge man behöver! ;) Efter att ha legat och dragit mig i sängen gick jag upp vid tio och gick direkt ut på en liten promenad i solen. Livet känns så mycket bätte när solen är framme! Jag gick sedan till Ica och köpte med mig en liten lyxfrukost hem. Mums! Nu ska jag titta lite på Netflix och sedan ta mig till jobbet. 




JOBBKVÄLL

Kom till jobbet och var ute på driven idag. Såg denna lapp från helgen, lite gulligt ändå ju! :) 



SÖNDAG KVÄLL

Hej hej hallå! 
Igår efter jobbet drog jag direkt hem till AJ där hon, AK, JP och Lerky var. Vi bjöds på middag och fika av Amandorna eftersom de har fyllt år! Väldigt gott och trevligt! :) 

Sen åkte jag och JP hem till mig och hade en sleepover! ;) Hon åkte till skolan vid åtta imorse och jag ligger kvar i sängen och tittar på Netflix, haha. Så himla skönt att jag är ledig från skolan denna vecka, whoop! 





JOBBHELG

Japp, denna helg är det jobb som gäller! Jag jobbade igår kväll, idag och kommer jobba imorgon. So far har allt rullat på bra! Känner att både och och idag har nog varit de bästa dagarna för mig hittills på jobbet, vet inte riktigt var min energi kommer ifrån! Men känner mig helt slut nu, det är jobbigt att alltid vara trevlig! ;) Haha. Köttar på imorgon med, sen nästa vecka är jag ju ledig från skolan och har bara tre jobbkvällar den veckan så jag ska försöka städa lägenheten, umgås med vänner och samla energi! :) 

FREDAG

Halloj! Jag har precis kommit hem igen efter att ha varit i skolan hela morgonen och förmiddagen. Jag träffade basgruppen och tog tag i vårt PM och idag gick allt sååå mycket bättre än igår! Antar att vi alla hade en dålig dag igår bara. ;) Vi är nästan klara med det, skönt! Nästa vecka är vi helt lediga från skolan (ville närarna ha sportlov tro? ;) haha) så det är ju skönt! Jag kommer dock jobba några kvällar då. 

Nu ska jag vila lite innan jag ska iväg på kvällsjobb! 


TORSDAG

Hej hej! Nu har jag kommit hem från skolan efter att ha suttit där sen halv tio imorse med min basgrupp! Vi skulle börja skriva på vårt PM till en seminarieuppgift men först behövde vi hitta tre artiklar inom vårt område... Det var lättare sagt än gjort! Vi sökte och sökte men fick inte fram något bra... Energinivån och motivationen försvann efter nästan sex timmar så då avbröt vi det hela och gick hemåt... Vi tar nya tag imorgon istället! ;) 

Nu ska jag titta på tv och bara släppa skolan ett tag. Senare ska jag laga lite matlådor och kanske får lite motivation att söka efter artiklar igen, meeeen troligtvis inte... Haha! 

ONSDAG

Gokväll! Idag på förmiddagen tog jag mig till skolan för att plugga lite med min basgrupp. Vi hade sedan seminarium på eftermiddagen, min grupp hade temat om "arbetande föräldrar" och pratade lite om svensk välfärd inom det området samt jämförde med andra länder. 


Efter det gick jag hem, tittade lite på tv och åt middag och tog sedan bussen ner på stan för att möta upp Sigrún och gå på bio! Vardagslyx! :) Sen hade vi båda fribiljetter också, woho! 

Vi såg en skräckfilm, The boy, och den var väldigt bra och inte alls förutsägbar som de flesta skräckisar annars kan vara. Det handlade om en tjej från USA som åkte som nanny till England (lite kul eftersom både jag och Sigrún har varit au pairer haha) och hon fick reda på att pojken hon skulle ta hand om egentligen var en docka och föräldrarna skulle åka iväg på semester... En del konstiga saker händer och så var det en väldigt bra twist på det hela. Så gillar du skräckfilm är denna att rekommendera! ;) 




Nu har jag kommit hem och tittar lite på Netflix innan det är dags att sova! 

TISDAG

Hej hej! Jag hade inga speciella planer för dagen men på eftermiddagen frågade Emilia om jag ville följa med henne och promenera till Boländerna. Så jag hakade självklart på! Vi gick dit och hade inte tänkt nåt speciellt mer än att vi ville ut och gå när solen sken och himlen var blå! Vi fyndade lite smått och gott och sedan fikade vi på Ikea! ;) Vi satt där ett bra tag och såg solen gå ner över stan. Måste bara sägs att kaffe/te var gratis måndag-fredag för Ikea-medlemmar! Tips tips om ni vill spara in 5 kr/kopp, hahaha! 










Efter en sväng i butiken vandrade vi em till stan igen. Vi har väl gått runt 7-8 km idag, skönt att röra på sig! 

När jag kom hem lagade jag denna goda middag nedan! Sedan skrev jag ner lite saker till vårt seminarium imorgon och nu har jag landat i soffan framför tvn. Är ganska trött, så kommer nog gå och lägga mig snart! 


BRUNCH!



LÖRDAG

Hej! Idag tog jag en lugn förmiddag hemma men vid ett tog jag pendeln till Stockholm! Där träffade jag Alexandra, som är min gamla värdfamilj nya au pair och hon åker om fem veckor! Så kul att ses och snacka lite om slött möjligt om au pair-livet! :) Tiden flög iväg!


Sedan tog jag mig till Solna och Mall Of Scandinavia, där jag träffade Martin. Vi spelade minigolf (riktigt coola banor)! Jag var grym, förutom på en bana och den gjorde så att jag förlorade...... Men egentligen vann jag ju, eftersom man ska sluta räkna vid sju poäng.... Haha! Men vi körde på alla slag det tog. Ändå nöjd med tre stycken hole-in-ones!












Sedan käkade vi på O'Learys! Kul med minigolf och god mat! Vi tog sedan en promenad innan vi gick till tåget och jag åkte hem. I Uppsala öste snön ner... Suck, det får räcka nu! ;)

MORMONS BOK

Haha okej, en rolig grej. Jag var ut för någon timme sedan på en liten promenad för att jag var så rastlös. När jag nästan var hemma stoppade två killar mig som bröt på svenska, så jag tänkte att de var utbytesstudenter som ville fråga om vägen, för det har hänt förut. 

Men det visade sig att de var mormoner och ville typ undervisa mig om deras tro och visade upp en bok och berättade lite om allt möjligt. Det kändes så dumt att bara ursäkta sig och gå därifrån direkt så jag lyssnade på, haha. Tillslut fick jag boken av dem och telefonnummer ifall jag skulle bli mer intresserad efter att ha kikat i boken (jag sa att jag inte riktigt var intresserad). Haha så ja, nu har jag denna hos mig. 


FREDAG

Hej hej! 
Imorse var jag på en föreläsning och när den var slut tog jag helg, woho! 

Jag lyxade till det och köpte med mig mat hem från Chopchop, riktigt gott! 

Ikväll ska jag vara hemma och bara ta det lugnt. Blir lite fredagsmys med mig själv helt enkelt! Kvällens godis blir kexchoklad och plopp, ska bli gott! ;) 


TORSDAG

Gokväll! 
Imorse vaknade jag äntligen upp utan huvudvärk eller feber, woho! Jag var på ett möte på förmiddagen som slutade mitt på dagen, och efter det kände jag att kroppen tyvärr sa emot igen. Så jag åkte hem, åt lunch, tog en Ipren och vilade i ett par timmar, sedan mådde jag bättre igen! 

Senare på eftermiddagen skypade jag med Sara!! Så himla kul att snacka lite igen, var väldigt längesen. Jag får se till att ta en liten trip till henne på västkusten i vår! 

Efter middagen tog jag mig till Bauhaus för årsmöte. 

Det inleddes med en liten föreläsning av Aron Andersson. Han är så himla inspirerande, om ni inte vet vem han är så kolla upp det! Han fick en tumör i ryggen som barn och hamnade i rullstol, men det stoppade inte honom från att bl.a. simma från Grisslehamn till Åland, bestiga Kebnekaise eller genomföra en svensk klassiker. Han pratade om motivation och teamwork. Jag passade på att fan girl:a och tog en bild med honom, haha! 

Efter det gick vi igenom annat som har med Bauhaus att göra. Möter slutade strax innan 23 och nu sitter jag på bussen hem för att äntligen få sova! 

A & J

Igår skrev jag sms till tjejerna att jag kommer och hälsar på dem i augusti! Ska bli så kul att träffa dem igen!! :) 


VECKANS BABE

Emilia, Millan, Emiliutt... Kärt barn har många namn! Denna vecka är du bloggens veckans babe, men för mig är du veckans babe varje vecka! Du gör mig glad! Puss! 


RESA TILL USA BOKAD!

Jag har nu i flera månader kikat på flygbiljetter till New York för sommaren. Det har bara varit några hundra kronor plus eller minus och idag bestämde jag mig för att boka! Jag kommer vara borta i fem veckor, woho! Har inga mer planer än så länge än så, förutom att jag ska hälsa på värdfamiljen såklart! 

Jag mailade Jodi (mamman) och frågade hur deras sommar såg ut, om de skulle bort etc. och frågade om jag kunde få stanna hos dem några dagar eller en vecka. Hon skrev tillbaka att självklart får jag stanna där en vecka och att det skulle bli kul! :) Hon vidarebefordrade även till Ben (pappan) då han hade fixat med sleep away camp för Jane då hon inte visste vilka datum det var, och att jag kunde komma när Jane var hemma igen. Så även han skrev till mig att det var kul att jag ska hälsa på och att Jane skulle vara borta i juli, så att jag kunde komma och hälsa på nån gång i augusti! Åh, vad jag längtar! :)

Jag har smsat Anna och Jane att jag kommer komma och hälsa på, så får väl svar om några timmar när de kommer hem från skolan! 


REGNIG ONSDAG

Hej! Jag har precis kommit hem från ett seminarium. Det var sådär halvintressant men man måste ta sig igenom det. ;)
 
Ida och jag gick till skolan imorse i spöregn och tyvärr hade vi inget paraply eller regnkläder så vi blev blööötaaa... Usch! Men nu har jag bytit om till myskläder och krypit ner under filten. Jag mår ganska dåligt så jag har tagit ipren och tänkte bara vila resten av dagen. Jag vill bli frisk!!!

MYSTISDAG

Gokväll! Idag var jag på PPU (seminarium) på eftermiddagen och efter det gick jag, Matilda och Clara ner på stan för att ta en semla på självaste semeldagen! Mycket gott och trevligt! :) 

Efter det tog jag mig hemåt och på kvällen kom bästa gänget (några från klassen) hem till mig för tacos- och Disneykväll! ;) Vi tittade på Micke & Molle och Den lilla sjöjungfrun. Väldigt mysigt! 

Vi valde mellan dessa filmer! 













Och så lite efterrätt på det... ;) 

Nu ligger jag och Ida och tittar på Katten Gustav och snart ska vi sova. :) 


SÖNDAG

Gokväll! Idag har jag jobbat hela dagen. Det har rullat på bra! Och lunchen (matlåda som jag gjorde igår) var väldigt god!! ;) 

När jag kom hem var jag inte så hungrig så jag bakade två frallor till middag. Mumsigt! 


LÖRDAG

Hej! Idag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Eller, det har varit ganska full fart här ändå! ;) Jag har lagat matlådor till den kommande veckan, städat lägenheten, tvättat och tagit en liten promenad i duggregnet. Ganska skönt att få lite tråkigare saker gjorda! ;) 


Idag slängde jag ihop detta till matlådor. Det är kassler, körsbärstomater, champinjoner och ananas med matlagningsgrädde, kryddor och toppade det med ost! Imorgon på jobbet får jag smaka, det luktade iallafall väldigt gott! ;) 




Ikväll var egentligen planen att jag skulle titta på Melodifestivalen, men jag har ju inga tv-kanaler och mitt internet här hemma har slutat fungera för någon timme sedan! :( Så jag ska nog sätta mig och läsa lite. Trevlig kväll på er! 

GREASE: LIVE

Gokväll! Jag har precis tittat på Grease: Live! Det är en slags musikal kan man säga, som baseras på musikalen och filmen Grease. Men nu var det hela livesänt och det utspelade sig på Warner Bros. studios i LA, på två soundstages och utomhusstaden (där serier och filmer spelas in). Så det var ett väldigt stort område och skådespelarna åkte runt och var på massa olika ställen. Väldigt kul och sjukt bra gjort! Rekommenderas verkligen! Det sändes för några dagar sedan i USA. Finns att streama! ;) 


MYSFREDAG

Halloj! Just nu sitter jag i soffan hemma och tittar på Netflix. Jag har varit och pluggar i skolan idag, varit på föreläsning, handlat mat och lagat tacos till middag! Resten av kvällen kommer spenderas här i soffan! ;) 


NU SKA HÄR ÄTAS KÖTTFÄRS!

Igår efter jobbet missade jag precis bussen så jag gick och handlade lite medan jag väntade på nästa. Blev bl.a. liiiite köttfärs! Haha, aldrig sett något större pack! ;) 



SEN FREDAGSFÖRELÄSNING

Söt-Emilia är taggad på föreläsning!

TORSDAG

Vardagen är igång igen efter en massa vila pga förkylning. Så idag har jag pluggat med Emilia, Ida och Sigrún och sedan jobbat kväll! 


SÖT VA?!

ONSDAGSLYX

Hallå! Igår var jag med AJ och Linnéa och käkade middag på Norrlands nation. Linnéa hade ingen aning om kvällens planer efter det, då hon fick en överraskning av mig! Vi tre skulle på stand up! 

Det var en kul kväll med bästa tjejerna! Huvudpersonen var Magnus Betnér och han var bra, men bäst var den sista killen som körde, Nisse nånting! ;) Ett kul avbrott i vardagen helt enkelt! 


Betnér! 


FANCY LIFE

Hej!

De senaste dagarna har jag i stort sett varit sängliggandes pga förkylning med huvudvärk och natten till måndag hade jag feber och sov inte mycket alls. Men idag är jag mycket kryare och nästan fit for fight igen! Har varit ut på en promenad idag och ett kort möte i skolan. Resten av dagen ska bara fortsätta att ta det lugnt och dricka massa vatten. Fancy life osv. 

RSS 2.0