MÅNDAG

Hallå! Denna vecka har eleverna på skolan höstlov så jag och min handledare har hunnit med lite andra saker. Hade några olika möten och dagen gick alldels för fort, vi hann inte ens med allt vi hade tänkt göra haha. Men vi har ju imorgon också, sista dagen för mig! Min handledare har tagit ledigt ons-fre så då har jag också ledigt! Tråkigt att det är min sista dag imorgon men också skönt att vara lite ledig och samla ny energi inför min nya praktikplats. 

Ja ja. Annars idag har jag lagat en god middag! Blandade lite allt möjligt som jag tycker om och kokade pasta till det. Mums! 




SÖNDAG

Gokväll! Det har varit en lugn helg för min del och det har varit så himla skönt. Men idag tog jag mig ner på stan ett tag och spelade lite Pokémon innan jag mötte upp Emilia för en liten shoppingrunda. Nu har jag handlat min första julklapp! ;)

FRE & LÖR

Igår när jag slutade för dagen sken solen och flaggorna vid BMC flaggade på topp. Gud vilken skön känsla det var! Hade verkligen längtat efter helgen! ;) Det blev en lugn kväll hemma med tacos och Netflix! 

Idag har jag pluggat, haha. Gjorde klart en seminarieuppgift (eller jag hade inte ens börjat tidigare hehe) så det spenderade jag min förmiddag med. Annars idag har jag mest tagit det lugnt. Väldigt skönt! 

Nu ikväll fixade jag middag - friterad lycklig, krocketter och ugnsstekta morötter med chilibeasås. Muuuums! Kanske inte ser så gott ut men det smakade riktigt bra! 


TORSDAG

Så var ännu en dag på praktiken slut och det börjar närma sig de sista dagarna på denna plats! Om två veckor är jag på en ny praktikplats och det ska bli spännande! Men också tråkigt att lämna mina kollegor här... Jag har trivts så himla bra!

Idag har vi bla varit ut i en klass och jobbat med hela klassen, sånt kan man också göra som skolkurator! ;) Vi har även planerat lite inför morgondagen då vi ska ut i en annan klass och prata om stress. Imorgon är sista dagen med elever på skola för nästa vecka går de på höstlov! 

ONSDAG

Halloj! Eftersom jag sov hemma hos föräldrarna i tisdags efter födelsedagsfirandet fick jag gå upp en timme tidigare än vad jag är van vid och satan vad jobbigt det var, haha. Men jag tog mig till Uppsala och hade lite tid att ha ihjäl innan jag började på praktiken så det blev frukost på ett café. Lite vardagslyx sådär! ;) Annars rullade dagen på som vanligt med praktik och sen bara chilla hemma på kvällen. 

FÖDELSEDAGSKALAS

Hallå! Igår fyllde ju pappa år så jag åkte hem till Hallsta C efter praktiken för middag och fika med släkt, grannar och familjevänner! Riktigt mysigt och kul att träffa alla! Framförallt kul att träffa kusiner/kusinbarn på pappas sida som jag nästan aldrig träffar! :) 


Kids corner, haha! 









Pappas present från mig, Fredrik och Mattias! En fritös och olja! ;) Haha! 








GRATTIS IGEN GUBBKÄRRING! <3


PAPI 50 ÅR

Idag fyller min pappa 50 år! Stort grattis gubbe! ;) 

TOUR THE WORLD

Hallå! Hittade denna video på YouTube som jag kände att jag ville dela med mig av. Blir så glad av den! Haha. Let's travel the world! 


MÅNDAG

Hallå! Idag var jag sååå trött när alarmet ringe imorse men jag fick gå upp ändå. Men det har varit en väldigt lugn dag på praktiken! Alla tre möten vi hade inbokade på förmiddagen blev inställda så jag gjorde lite research för andra saker. Sedan skulle vi iväg på kuratormöte på en annan skola kl 14 och eftersom jag inte hade matlåda med mig så tänkte jag käka på stan innan. Men eftersom ingen elev dök upp kunde jag åka iväg lite tidigare, så handlade mat på stan och åkte hem och käkade hemma. Skönt att ta det lugnt! Sedan drog jag iväg på mötet och det är alltid intressant att diskutera saker med andra skolkuratorer!
 

FLYGET HEM

Efter att vi checkat in blev det en liten fika då vi hade lite tid att ha ihjäl. Vi såg även ett jäääättestort plan, helt sjukt att det ens kom ut i luften! ;) Haha. Sedan flög vi hem till regniga Sverige och jag åkte hem till Uppsala. Var helt slut när jag kom hem, så det blev en varm dusch och sedan gick jag och la mig, haha. 









PRAG: CZECH ✔️

Hallå! Nu sitter vi på flygplatsen och tar en öl och inväntar flyget hem om ett par timmar. 

På förmiddagen idag gick vi först till Glamla stans torg för att jag och mamma ville ha Langos som fanns i ett av stånden där, meeeen det var stängt när vi kom dit, haha... Så vi vandrade vidare till shoppingcentret Palladium och gick där ett par timmar och kikade. Både jag och Fredrik fick med oss ett par vinterskor hem! Priserna var ingen större skillnad jämfört med hemma, men dessa skor var på rea så ett par gick på ca 500 svenska kronor! :) 




Vi åt sedan lunch där och gick hemåt och packade det sista efter det. Sedan gick vi till Centralstationen och tog flygbussen till flygplatsen och nu hänger vi som sagt här. Alla är ganska slitna efter en intensiv helg, haha! Men det har varit så trevligt och mysigt så! :) 








LÖRDAG KVÄLL

Det blev en ganska lugn lördagskväll. Först tog jag, Fredrik och Mattias en sväng på shoppingcentret Palladium som låg typ två minuters promenad från vår lägenhet medan mamma och pappa tog en promenad till Centralstationen för att kika hur man kommer dit samt var flygbussen går ifrån, så man slipper stressa med det när det väl är dags! 



Sedan gick vi ut och åt middag på en mexikansk restaurang och sedan gick vi till en pub och dog en varsin drink. Därefter gick vi hemåt och hänga en stund men alla var väldigt trötta så vi gick och la oss runt midnatt! 





DAG TVÅ I PRAG

Hej party people! Imorse började vi med frukost hemma som mamma och pappa handlade hem medan vi ungar låg och sov, haha. Sedan tog vi oss ut på stan! Vi hade tur med vädret på förmiddagen då solen sken, riktigt nice! Vi tog en fika innan vi gick över till västra sidan av Prag och gick förbi Lennon Wall (en mur med massa grafitti) och sedan åt vi lunch på John Lennon Pub! 





















Här låser man fast sin kärlek sa jag, så då gjorde pappa det! :')

















Toaletten var innanför en sån engelsk telefonkiosk. Hittade inte dit först, haha.

Men när vi gick ut igen hade det börjat regna?! Segt... Men vi vandrade vidare mot Prags slott och gick upp där. Där såg man ut över Prag, synd att det var grått och trist, men what to do! 










Vi började sedan röra oss hemåt. Men vi stannade till vid en pub och fyllde på vätskereserverna! ;) Nu har vi kommit hem igen och tar det lite lugnt en stund. Sen får vi se vad kvällen bjuder på!


Denna öl kostade ca 12 svenska kronor! 




FREDAG KVÄLL

Hallå! Vi gick ut och åt italienskt till middag. Helt okej mat men inte det godaste jag ätit, haha. Vi gick sedan hem och bytte till varmare kläder och tog en sväng på stan. Det blev en liten promenad förbi Gamla stans torg och Karlsbron, för se dessa även på kvällen. Men vi var trötta efter en lång dag där vi gick upp 05 imorse, så vi begav oss sedan hemåt. Nu är klockan strax efter 23 och det är dags att sova och tagga för en ny dag imorgon. Godnatt! 










HEJ PRAG

Nu är vi i Prag! Flygresan hit gick bra och vi tog en buss från flygplatsen till stan. När vi gick av bussen blev det upp med kartor för att försöka hitta till lägenheten vi har hyrt. Lättare sagt än gjort! ;) Vi gick runt och irrade ett tag innan jag hittade wifi och använde Google maps... Då såg vi att vi skulle tillbaka till där vi gick av bussen och gå typ 100 meter åt andra hållet så var vi framme! Så kan det gå! ;) 





Vi har hyrt lägenhet av en kille och det är alltid lite spännande innan man får nycklarna, haha. Men allt gick bra och vi har en fin lägenhet! Riktigt bra! 







Utsikt från vår lilla balkong! 

När vi packat upp gick vi ut på stan. Vi gick till gamla torget, åt korv till lunch, tittade på klockspel och gick in i en kyrka.





















Sedan vandrade vi vidare mot Karlsbron, en känd bro här i Prag. Väldigt fin måste jag säga! Vi gick över den och gick sedan tillbaka hemåt.



















Nu chillar vi lite hemma och samlar energi för att gå ut och äta middag lite senare! 



PÅ ARLANDA

Nu är vi på g! Snart ska vi gå på planet till Prag! :) 

TORSDAG

Imorse gick jag till bussen samtidigt som solen gick upp, så jag var tvungen att stanna nån minut extra för att bara njuta och samla energi! Så mysigt. 

Praktiken har rullat på bra och nu ikväll har jag fixat lite inför imorgon då jag drar till Prag! :) 



ONSDAG

Hallå! Då har halva veckan flugit förbi! Imorse hade vi brandövning på skolan klockan 9.00 och allt gick så bra så. Men en timme senare gick larmet igång igen, fast denna gång var det ingen övning, haha! Det hade osat i köket så mycket så att brandlarmet gick igång... Så nu känns det som att alla borde ha koll iallafall! ;) 


Annars idag har vi jobbat lite med pappersarbete, jag haft ett eget möte med en elev och varit med på möten med mentorer. Ikväll har jag bara tagit det lugnt hemma, är så himla trött! Ska försöka lägga mig tidigt! 

MÅNDAG

Hallå! Ikväll var jag hem till Lerky och hängde med henne och AJ en stund. Så mysigt så! :) 

Sen tänkte jag passa på att skryta lite. Linnéa har gjort denna klädhängare heeeelt själv! Hur snygg är den inte?! Alla som vill ha hennes autograf kan gå genom mig. I fix! 

LÄNGTAR TILLBAKA

 

LÖÖÖRDAAAG

Mamma och Mattias sov ju kvar här i fredags så på lördagsförmiddagen hängde vi bara hos mig. Tittade på några roliga klipp och tog knasiga bilder på oss. ;) Sedan åkte vi ner på stan och gick runt lite. Vi mötte även upp kusin Karro över en fika, mysigt! 







På eftermiddagen åkte mamma och Mattias vidare och jag gick på stan med Emilia och Matilda ett tag. Sen åkte jag hem och fixade mig inför Sigrúns 25-årsfest! 

Det var en kul fest med tipspromenad, musikquiz och sköna människor! Tiptop! :) Grattis bästa Sickan! 



FREDAGSMYS

Hello! Igår kväll kom mamma och Mattias hem till mig. Vi gick ut och åt och hade sedan en myskväll hemma! :) De sov öcer och Mattias letade upp wifi det första han gjorde, haha! 




ONSDAG

Gokväll! Idag mår jag bättre och jag har haft en väldigt bra dag! Jag började dagen med utbildning på UKK. Förmiddagens tema var om unga som begått sexuella övergrepp. Fick höra hemska historier men det var också väldigt intressant att höra hur man jobbar med dessa ungdomar. 





Det bjöds på en god lunch och sedan på eftermiddagen var temat studieprestationer och lite skillnad mellan tjejer och killar. 




Men den hann jag bara vara med en stund på, för sedan behövde jag åka till praktiken och hålla i ett möte med en elev. Vi började med en promenad för att hen lättare skulle våga öppna upp sig, och så avslutade vi inne på mitt rum. Måste säga att det var väldigt lyckat och jag är väldigt nöjd med min insats, haha. Bra känsla! Börjar bli lite varm i kläderna nu! 

SJUKER

Hello. Hela dagen igår kände jag mig hängig, och när jag kom hem från praktiken hamnade jag i sängen resten av kvällen med feber... Så idag har jag varit hemma från praktiken. Men hade ett PPU-seminarium på eftermiddagen så var till skolan på det. Mådde ganska bra på dagen idag men imorse och nu på kvällen mår jag sämre. Tacka vet jag Ipren och Netflix! 

LAZY SUNDAY

Hallå! Ännu en ledig förmiddag spenderas i sängen framför Netflix och Pokémon Go. ;) Samlar kraft för att ta mig ner på stan för några ärenden. Annars idag har jag inga planer förutom att laga matlådor, haha. 

LÖRDAG

Gokväll! Det blev en lugn förmiddag för mig men hela eftermiddagen spenderades med Clara, Linda, Matilda och hennes pojkvän Henry som jag äntligen fick träffa, haha. Han bor i London och varje gång han har varit i Sverige har jag varit upptagen eller bortrest... Så det var kul! Vi hängde på ett fik i 4,5 timmar, haha. Underbart! Nu ikväll tänkte jag bara vara hemma, ta det lugnt och titta på Netflix! ;) 

FREDAG

Hej hej! Denna fredag var jag ensam på praktiken. Min handledare var ledig och det var egentligen meningen att jag också skulle få vara hemma, men jobba med en liten uppgift. Dock frågade rektorn om jag inte kunde komma in själv, för han tyckte det var bra att ha tillgång till en kurator, haha. Sååå jag var ensam idag. Vi hade ju inte bokat in några möten så det blev en lugn dag. Det kikade förbi ett par elever men det blev inga längre, djupare samtal liksom. Så det var en skön dag! 

På kvällen åkte jag hem till JP där även Linnéa och AJ var. Vi åt middag tillsammans (jättegod tysk/fransk pizza) och bara hade det mysigt! Mina älsklingstjejer! :) 



TORSDAG

Halloj! Solen sken imorse men det var riktigt kallt så idag fick det bli mössa! 

Josefine var på min praktik idag och provade på. Vi hann inte vara så mycket tillsammans då jag hade ett möte med elev, föräldrar, programrektor och mentorer på förmiddagen och på eftermiddagen var Josefine med min handledare på elevsamtal (blev lite många om vi var tre stycken vuxna liksom) och jag jobbade då lite med att ta fram övningar vi kan använda oss av när vi senare ska gå ut i klasserna och prata om stress och så. Det var en ganska lugn dag vilket var skönt! 

ONSDAG

Halloj! Jag började min onsdag med ett studiebesök på Spången, som är en ungdomspsykiatrisk mottagning. Det ligger nere på stan och jag var där lite tidigare än nio då besöket började, så jag passade på att spela lite Pokémon i väntan, haha. Iallafall då var besöket jättebra och jag fick lära mig om hur allt fungerar där och så. De riktar sig endast till gymnasieungdomar så min handledare har ganska stor kontakt med dem. 


Jag åkte sedan tillbaka till skolan och idag har allt rullat på som vanligt, vilket har varit skönt. Vi har fortfarande minnesrum för eleven som dog i helgen, så jag har varit lite ljusvakt för att se till att byta ljusen när de slocknat. 

På eftermiddagen hade vi ett tre timmars långt möte med mentorer. På slutet var vi alla väldigt sega i huvudet haha, så det var skönt att få gå hem vid fem!

Jag fick även en fin komplimang av två medarbetare så det gjorde hela min dag! "Du är ju en i gänget, känns så konstigt att du bara har några veckor kvar här!" "Kan du inte jobba extra? Vi behöver en Emma här!" :) 

TISDAG

En bättre dag på praktiken idag än igår. Allt har lugnat ner sig lite nu. Men det är klart att det är lite jobbig stämning. Som tur är har jag kunnat prata av mig lite med min handledare! 


MÅNDAG...

Usch vilken jobbig dag på praktiken. På förmiddagen fick vi reda på att en elev hade avlidit i helgen och det blev krishantering resten av dagen...

WHAT DAY IS IT TODAY?



LÖRDAG

Hallå! Igår var det lördag och jag tänkte ta det lugnt och vila upp mig då jag börjar bli förkyld. Första oktober bjöd på underbart väder, så jag gick faktiskt ut och la mig i solen i någon timme. Jag lyssnade på musik och rensade tankarna lite, underbart! 















På sena eftermiddagen ändrades mina planer lite då jag fick tag på en biljett till Veronica Maggio på kvällen! Så det var bara att byta om och göra mig i ordning. Jag åkte till Emilia & Billy och förade lite med dem och deras kompis från Dalarna. Sen var det dags för konserten! Vi mötte upp Sigrún & Pontus och deras kompis på plats. Maggio var riktigt bra och jag är så glad att mina planer ändrades för kvällen! Efter spelningen hängde jag, Emilia, Billy och deras vän på en pub och pratade lite om våren, får se hur planerna blir... ;)






RSS 2.0