FREEDAAG

Hallå! Idag hade eleverna studiedag så de var lediga från skolan. Men vi har jobbat på ändå! ;) Hade EHT-möte (elevhälsoteamet) på morgonen och fixade lite småsaker som mail och boka tolk efter det. Hela eftermiddagen var vi på utbildning om nyanlända i skolan, väldigt intressant! 

Men vid 16.30 gick jag på helg och den är sååå välkommen! Jag fixade räkmacka till middag idag, mums!!



TORSDAG

God kväll! Idag var en lugnare dag på praktiken än igår, haha. Skönt! ;) Jag hare faktiskt ett specialuppdrag idag. Jag följde med en klass hela dagen på deras lektionen för att observera några saker, kan inte gå in på vad men det var intressant det jag kom fram till!

När jag kom hem kom Hanna över för att hjälpa mig få igång internet i lägenheten. Jag behövde låna hennes dator som hade uttag för internetsladden vilket min inte hade. Så nu äntligen, efter en månad utan, har jag wifi!!! Underbart! ;)

Vi gick sedan tillsammans till Ica och handlade. Jag firade mitt wifi med tacos till middag framför Netflix, haha. 

ONSDAG

Efter en kaosdag på praktiken var det väldigt skönt att få gå ut och käka middag med TG + pojkvänner. Mina älsklingar!


TISDAG

Halloj! Idag efter praktiken gick jag och Hanna låna Amanda och Martins bil för att åka till Ikea. Hanna blev med nytt soffbord! ;) 



LEVER LIFE

När man är för bakis för söndagsbrunchen får man äta den till måndagsmiddag! 


EL LÄGENHETO

Sådärja, nu är jag helt inflyttad i lägenheten! Här är lite bilder på förvandlingen... ;) 














SÖNDAG

Haha, denna söndag gjorde jag absolut ingenting. För det mesta låg jag i sängen och tittade på film. ;) Men gick iallafall ut en liten stund på sena eftermiddagen för att få lite frisk luft och spela Pokémon! Kan vara skönt med sånna dagar ibland... ;) 

INFLYTTNINGSFEST

Hej! I lördags kväll hade jag en inflyttningsfest! Äääääntligen är lägenheten invigd! ;) Haha. Det vet superkul och det hela avslutades med en spontanutgång på Norrlands som hade 04-släpp. Hade en jättekul kväll! Tack för mina presenter också! Much love! 










ÄNTLIGEN HELG!



Gud vad man verkligen uppskattar helgen nu när man jobbar måndag-fredag, haha. Jag trivs jättebra på praktiken men det ska bli sååå skönt med sovmorgon! ;) 

Idag efter praktiken åkte jag och handlade en hylla. Jag monterade ihop den och är verkligen supernöjd!! Vet inte hur jag ska "dekorera" den så detta får duga så länge! ;) 



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

Idag har jag två hälsningar. Den ena är till min fina mormor som fyller 81 år, stort grattis!


Den andra hälsningen är till mitt lilla kusinbarn som jag idag fick reda på har fötts! En söt liten flicka! :)

TISDAG

Halloj! Idag har jag spenderat min dag på försörjningsstöd! Kul att lära sig om hur det fungerar där och man får ju passa på att göra studiebesök när man har kontakter! Emilia har sin praktik där så jag hängde mest med en av hennes handledare under dagen! 

MÅNDAG

Hallå! Måndag igen och en ny vecka är igång. Men jag startade veckan med en liten sovmorgon till 7.30, solen sken och jag vaknade verkligen på rätt sida idag, haha. 

Idag var jag med min handledare till Radisson Blu för en workshop om romsk interaktion i samhället. Väldigt intressant men jag hade själv inte så mycket att tillägga, men jag lärde mig en hel del! Men det bästa var väl allt fika vi fick, haha. På förmiddagen fick vi smörgås, sedan lunch med chokladmousse till efterrätt och på eftermiddagen fick vi smörgås med världens godaste skagenröra plus muffins, men jag var så mätt så orkade inte smaka på dem, haha! Bra dag helt enkelt! ;) 












Jag gick sedan hem till Linnéa en stund och hängde där innan vi gick ner på stan och gick på bio med JP och AJ! Vi såg Bridget Jones' baby, den var riktigt rolig och bra! :) Så kul att träffa brudarna också! 

NORRKÖPING

Hallå! I helgen har jag hängt i Norrköping med Sofia. Kul att se den staden för första gången och såklart kul att hänga med Sofia! 









TREVLIG HELG!




TORSDAG

Hallå! Det var en lite speciell dag på praktiken idag, haha. För det första hade vi planerat in att Matilda skulle vara här för dagen (jag var ju på hennes praktik en dag förut) så det var kul att få hänga med henne! Men när vi kom imorse så visade det sig att min handledare var sjuk idag... Så det var ju lite tråkigt för Matildas del liksom! 

Men jag hade inte fått någon info alls om dagen men vi började iaf med ett personalmöte på morgonen som jag visste att vi skulle gå på. Men sen hade jag ingen aning... Vid 11 dök iallafall en elev upp som hade bokat möte så jag och Matilda tog det, haha. Det gick ju bra men det kändes verkligen som att någon kastade ut mig i vattnet och bara "simma nu!", haha. Kände mig lite som på den här bilden:

Meeeen det gick bra men det hade varit skönt att veta lite bakgrundsfakta från min handledare om eleven och så, hehe... Jaja! Efter det tog vi lunch och sedan satt vi på kontoret till 14 ifall någon skulle komma förbi. Men det var lugnt med det... Sen var det planerat att jag skulle gå hem kl 14 så vi gjorde det också, haha. 


Jag tog mig till V-Dalas kontor och hämtade ut nyckel till mitt postfack som jag inte fick när jag flyttade in och mitt nya nationskort. Sedan åkte jag hem och tog det lugnt en stund innan jag mötte upp Clara, Emilia och Linda på nation för middag! 
Haha, skön platta!  


Vi gick till GH som hade mexikanskt tema, det var gott! Men sen blev det så fullt med folk där och vi orkade inte stå i den långs kön för en drink till, så vi gick till grannen ÖG och tog ett glas vin där och pratade en massor! Man behöver verkligen sånna kvällar när man inte träffar vännerna längre på dagarna, som man är vad vid i skolan! 

ONSDAG

Hallå! Jag började min dag med sovmorgon, så himla skönt! Det var för att jag hade ett studiebesök kl 10, så alarmet ringde vid 8. Väldigt uppskattat såhär mitt i veckan. ;) 

Iallafall. Jag åkte till Gamla Uppsala för ett studiebesök på ett HVB-hem för ensamkommande. Men jag var där lite tidigare så tog en kort promenad i solen innan, väldigt skönt och jag vaknade till ordentligt. 



Men på boendet fick jag en rundtur och prata med verksamhetschefen. Väldigt intressant och kul att ha varit där på besök! 

Jag tog mig sedan till stan för att äta lunch och sedan åkte jag till praktiken. Där blev jag kvar till strax efter 19 eftersom det var ett föräldramöte på kvälöen, så det blev en lång dag. 

Sedan åkte jag hem och gick hem till Hanna en stund för att catcha upp lite. Väldigt mysigt! :) 

TISDAG

Åh vad jag är trött! Har inte varit en speciellt jobbig dag meeeen är trött ändå. Var på ett möte imorse på praktiken, sedan satt jag och skrev på en seminarieuppgift och sedan hade jag PPU-seminarium. Vet inte varför jag är så himla trött men det ska bli skönt att få sova om en stund! ;) 

DETAILS






Den här brickan fick jag av Linnéa när jag flyttade in. Tycker den är sååå fin och passar kanon i mitt lilla kök! 

SÖNDAG

Hej hej! Idag har jag varit en sväng till Ikea. Planen var att köpa ett rivjärn, ett lock till micron och ett lakan. Meeeen jag fick med mig några sakar till, bland annat en kudde som är sååå skön! Kanske att jag åker dit nån annan gång och köper en till, men vi får se om jag tycker om den lika mycket om några veckor. Ska testa och se lite! ;) Snart ska jag laga matlådor och plocka upp den sista flyttkartongen! 

LÖRDAG

Halloj! Igår var det lördag och det blev en lugn dag för mig då jag vaknade med huvudvärk... Hade tänkt att åka ner på stan och kika lite då det var kulturnatten här i Uppsala med massor av saker som pågick hela dagen och kvällen. Men jag stannade hemma istället och vilade då jag hade planer för kvällen! Så jag passade på att tvätta och plocka lite i lägenheten. Även moster Carina kom på besök en snabbis och fick kika på lägenheten. :) 

På kvällen mådde jag bra igen och planen var utgång med några i klassen! Vi förfestade tillsammans och drog sedan till Smålands där socionomnollningen hade haft sin avslutningsgasque, så vi gick på det släppet. Kul att träffa våra gamla reccar och de nya studenterna! ;) 



FREDAG

Hallå! Igår var det fredag och det blev en kort dag på praktiken, eftersom jag både onsdag och torsdag var kvar till 19 pga föräldramöten. Så till lunch fick jag sluta igår, väldigt skönt! 

Jag åkte till Blåsenhus för att låna internet där... Har ju inget wifi hemma denna månad... Jag lämnade in en skoluppgift och kollade upp några andra saker, sedan tittade jag faktiskt på Netflix en stund, haha! 

Men efter det tog jag mig hemåt, åt lunch/middag och sedan drog jag till Norrlands för AW med några i klassen. Väldigt trevligt! :) 

ZOE 1 ÅR

Idag fyller världens bästa Zoe 1 år! Stoooort grattis! Jag saknar dig och längtar till nästa gång vi ses, var nu i världen det kan bli! 











LÅNG ONSDAG

Åh vilken lång dag. Jag var på praktiken 8.30-19.00, då jag var med på ett föräldramöte vid 18.30. Det har varit ganska full fart idag också, vilket var kul men tröttsamt! Men har kunnat jobba lite med min H-VFU-plan inne på "mitt kontor", haha. 







Efter praktiken tog jag mig till V-Dala och åt middag och hängde med Linda, Matilda och Emilia! :) 

TISDAG

Hallå! Igår hade jag praktik bara fram till lunch, sedan var det PPU-intro och så fick jag vara ledig från praktiken efter det, väldigt skön dag! ;) Senare på em/kvällen var det den årliga socionomturneringen. Vi var 9 st från klassen som ställde upp, hahaha! Man tävlar klassvis mot varandra i något, i år var det brännboll. Och för första gången någonsin kom vi inte sist!!!! Haha, så glada!






MÅNDAG

Halloj! Igår var det måndag och min handledare var föräldraledig, så vi hade fixat att jag skulle göra ett studiebesök på placeringsenheten för ensamkommande barn. Matilda gör sin praktik där så det var kul att få se vad hon gör om dagarna och allt var väldigt intressant! Det fick mig faktiskt att få upp ögonen för det arbetet! :) Sen var det ju också kul att få luncha med några kursare som också har sin praktik i byggnaden. ;) 



Haha, snyggingar! ;) 

SÖNDAG

Denna dag tog jag en ordentligt sovmorgon, haha. Det blev en lugnt dag i övrigt också... Hängde lite hos Hanna, spelade Pokémon med henne och tittade på film hemma i sängen. Blev inte mycket nytta gjort! ;) Men det var riktigt skönt också, att bara få slappna av! 


LÖRDAG

Hallå! I lördags träffade jag några av brudarna för fika på nation. Vi skulle gå på V-Dala som hade Harry Potter-tema,
Men fikat tog slut på typ en kvart sååå vi kom inte ens in i lokalen....... Så det fick bli pannkaksfika på GH istället. Mycket trevligt och kul att få höra om allas praktikplatser! Emilia fick även sin födelsedagspresent av mig. :) 



Emilia lyckades övertala mig att följa med ut på kvällen, så... Det blev ingen lugn helg som jag hade tänkt. ;) Men fet var riktigt kul! Vi förade hos henne och Billy med Linda och Anton innan vi gick på juristernas släpp på V-Dala.





FREEEDAAAG

Sådärja, då har jag klarat av en vecka med praktik och massa lägenhetsfix. Denna fredagkväll har jag i stort sett varvat mellan sängen och soffan, haha. Är heeelt slut! Så det är väldigt skönt med en lugn hemmakväll idag. Om jag orkar ska jag nog packa upp lite kläder som ännu ligger i resväskan, men mer än så kommer det nog inte bli. Tror jag kommer somna tidigt ikväll! ;) 

TORSDAG

Igår var jag på utbildning hela dagen! Det var väldigt intressant men lite jobbigt att bara sitta och lyssna 8.30-16, haha. Även Linda och Cornelia från klassen var där då de också har praktik hos kuratorer, så vi lunchade tillsammans! 



Efter att det var slut åkte jag ner på stan och fixade några saker. Jag stannade till vid gamla torget och spelade Pokémon, vilket minst 20 pers också gjorde där då. Haha, love it! Även Matilda hittade dit så vi spelade lite tillsammans innan vi promenerade hemåt! 


RSS 2.0