TISDAG

Hallå hallå! Idag har jag fortsatt att undvika plugg genom att fixa med några ärenden på stan. Men tillslut var jag duktig och gick igenom det insamlade datamaterialet till uppsatsen iallafall, haha! Yay. 

Usch, har verkligen noll motivation till att plugga just nu och på torsdag kommer första hemtentan ut, så det är ju inte riktigt bra läge att känna sig sjukt omotiverad... Antar att jag både känner mig redo att sluta plugga samtidigt som jag vill vara kvar i den här bubblan ett tag till. Så himla ambivalent, haha!

Nu på kvällen började jag fixa lite med en sak jag ska ta med mig till USA. Har fått en uppgift att skriva om lite olika au pair-saker såååå det gjorde jag istället för att skriva på teorin till uppsatsen, som jag egentligen borde ha gjort... ;) 
(null)

 

ETT STEG NÄRMARE NYC

Efter mååånga timmars visumfixande är jag äntligen klar med pappersarbetet! Nu har jag bokat en tid hos amerikanska ambassaden för intervju och förhoppningsvis går det smidigt så att jag får visum till USA! ;) 
(null)


GIVING THANKS

Fick ett fint mail igår då amerikanarna firar Thanksgiving idag. Längtar efter att få träffa dem igen! 
(null)


FIRA CLARA

Halloj! Denna tisdag spenderades med goda vänner sällskap. På dagen var jag med Emilia på stan ett tag och på kvällen var vi ett gäng som firade Claras 23-årsdag!! Det blev en förfest hos Clara och sedan utgång på snerikes. Kvällen avslutades alldeles försent hemma hos Sigrún, haha! En riktigt rolig kväll. :) 
(null)

(null)

(null)

(null)


MÅNDAG

Hej hej! Det mest spännande som hände denna måndag var att jag spenderade några timmar i köket med att göra smörgåstårta. Jag blev sugen på eftermiddagen och bestämde mig för att lyxa till det, haha! Mycket gott! 
(null)


HELGEN

Hej hej! I helgen var mina föräldrar till Uppsala och hälsade på. De kom till mig på lördagseftermiddagen och hängde en stund innan vi åkte ner på stan och åt middag. Senare på kvällen var de på konsert medan jag gick på spontanbio, haha. Jag hade tänkt att åka hem och vänta medan de var på konserten, men så gick jag förbi bion och såg att en film jag ville se började samtidigt som konserten, så då fick det bli bio! Bion och konserten slutade samtidigt så vi möttes upp och gick till en pub för att ta ett glas. En mycket trevlig kväll! Vi åkte sedan hem till mig och sov. Det blev sovmorgon på söndagen och sedan åt vi frukost. Jag följde sedan med dem till Boländerna där vi skiljdes åt och de åkte hemåt igen! 
(null)

(null)

(null)


FREDAG

Woho, äntligen fredag! Jag promenerade till skolan i det fina vädret på förmiddagen och njöt av att få se solen igen! Det gäller att passa på! Haha. Jag hade ett juridikseminarium idag och sedan var det helg, så skönt! Jag var ner på stan en säng innan jag åkte hem. På eftermiddagen städade jag undan lite här hemma och passade på att rensa garderoben. Jag hittade några kläder som jag hade glömt bort då de låg längst in, haha. Så det kändes nästan som man shoppade. ;) Annars har det varit en lugn kväll hemma. Jag har slagit in min första julklapp, lagat matlådor och fixat lite med andra småsaker.
(null)


PLUGGTORSDAG

Hallå! Den här dagen började med en workshop på missbrukskursen. Vi övade på att hålla MI-samtal (motiverande samtal) vad gäller förändring av alkoholkonsumtion. Resten av dagen satt jag med Emilia och skrev på vår uppsats till funktionshinderkursen. Vi har kommit en bit på vägen och det känns bra! Jag sa åt Emilia att jag ville ha en pluggbild på henne, men att få till en normal bild var lättare sagt än gjort! ;) Hahaha.
(null)

(null)

(null)


SISTA FOTBOLLSTRÄNINGEN

Hej hej! Igår var det måndag igen vilket betyder fotbollsträning. Men förra veckan fick jag reda på att de kommer lägga ner måndagsträningarna eftersom det tyvärr kommit så få personer denna termin, till skillnad från de stadiga 15 pers som dök upp varje träning förra terminen, så det var väldigt tråkigt! Men också förståeligt. Så igår var det sista träningen för mig och tjejerna så jag tänkte att vi skulle hitta på något extra kul som avslutning. Jag kom tillslut på att vi skulle spela fotbollskubb och fotbollsbowling, och tjejerna tyckte det var jättekul! Vi avslutade med fika och pratade om denna terminen, de hade lärt sig massor och hade haft jättekul, vilket var väldigt kul att höra! Jag kommer sakna dem så mycket! 
(null)

(null)


LOUISEFINE 50 ÅR

Hej hej! I lördags var jag på 50-årsfest, haha! Louise och Josefine firade sina födelsedagar tillsammans och det blev lite av en klassfest, vilket var väldigt kul. :) Även Nelly var där och det var kul att träffa henne! (Hej hej Nelly, sa ju att jag skulle skriva om dig haha!) 

Det bjöds på ett musikquiz, beer pong och jag och Emilia bjöd på skönsång! ;) Haha. Sedan drog vi vidare och resten av kvällen är historia! 
(null)

(null)

(null)


FREDAG

Hej hej! Denna fredag började med en juridikföreläsning om vårdnadsutredningar och barnavårdsutredningar, väldigt intressant! 

På eftermiddagen var jag ner på stan för att ännu en gång kika efter en glittrig outfit till helgen, men hittade inget jag riktigt tyckte om... Däremot hittade jag ett par vinterskor så det var ju skönt att fixa det innan snön kommer, haha! 

Efter en sväng på stan åkte jag hem och läste lite. Så skönt att för en gångs skull läsa något annat än kurslitteratur! Det blev en lugn kväll hemma för mig och jag bakade till och med Mozartkulor på kvällen, hahaha. Jag kände att jag behövde kolla upp hur mycket som går åt när man gör dem, inför jul! ;) 
(null)


TORSDAG

Halloj! Idag var jag på ett seminarium på förmiddagen och sedan hade jag ledigt i ett par timmar. Jag passade på att gå till Carolina Rediviva och skriva ut några saker, sedan åkte jag hem och käkade lunch. Därefter var det dags för att gå tillbaka till skolan för en föreläsning på eftermiddagen. Nu har jag kommit hem igen och ätit en god middag! Slängde ihop lite saker jag hade hemma, det blev en typ av kycklinggratäng med broccoli till. Mycket gott! 
(null)


ONSDAG

Hej hej! Idag har jag pluggat och tvättat på dagen, haha. Kul dag! ;) Men till middag mötte jag upp Ida och Sigrún som skulle käka sushi så jag hakade på. Riktigt gott! Sedan for vi vidare hem till Linda där det var dags för veckans filmkväll med filmkvällsgänget! Vi såg Pitch Perfect 1 & 2, då vi denna termin kör på high school-tema! 
(null)

(null)

(null)


PLUGG

Halloj! Idag träffade jag Emilia på Norrlands för att försöka strukturera upp vår kommande uppsats och komma på vad vi vill skriva om. Vi har kommit på en idé nu iallafall och det känns skönt! Bara resten kvar... ;) 

HELGMYS HOS IDA

Halloj! I lördags åkte vi ett gäng till Enköping, hem till Ida och hennes nybyggda hus som vi fick se för första gången! Det var såååå fint! :) Vi hade ett mysigt dygn där tillsammans med god mat, bad, spel och vin! Alla förutom Matilda sov kvar och vi vaknade upp på förmiddagen och åt frukost tillsammans innan vi åkte tillbaka till Uppsala igen! 






LE BASGRUPP

Hej hej hallå! I fredags träffade jag min basgrupp i barn och unga-kursen och skrev klart vår essä om ensamkommande barn och asylprocessen i Sverige. Efter önskemål kommer jag här nu presentera medlemmarna i denna fantastiska basgrupp! 

Louise
Med sin Varbergs-dialekt tar Louise cyklen till våra möten och dyker alltid upp med ett leende på läpparna. Hon är dessutom riktigt duktig på att ordbajsa, vilket man kommer långt med på socionomprogrammet!

Josefine
Josefine med e på slutet aka Joseifne har ordets talang och är gruppens "se till att språket är bra"-person. Josefine kommer gärna några minuter tidigt till våra möten och bryter ihop när vi övriga gruppmedlemmar tappar fokus. Se bild nedan för bevis! 

Emilia
Dalkullan Emilia dyker upp till våra möten med kvargen i högsta hugg! Förutom att vara riktigt duktig på att göra snygga poser, vill hon gärna ha en kopp kaffe med en skvätt mjölk i för att fokusera som bäst på plugget! Emilia har hittat en grym film som beskriver vad en god man har för uppdrag, för det var tydligen något vi inte visste innan vi började skriva denna essä! 

PINCHOS

Hej hej! Igår kväll var jag med Emilia, Josefine och Louise på Pinchos för att käka middag. Vi hade bokat det från början för att fira att vi skulle vara klara med en essä vi skrivit, men eftersom vi fick en vecka till för inlämning har vi skjutit lite på den haha. Men vi hade alla även lämnat in ett varsitt PM till en annan kurs så vi fick fira det istället! ;) Det var första gången för mig att käka där, och det var väldigt gott! 




ONSDAG

Halloj! Idag var jag och sa upp lägenheten! Jag har tre månaders uppsägningstid så det var dags nu. Det känns lite konstigt faktiskt, snart är jag klar som student och klar här i Uppsala för en period framöver... Lite overkligt! 

RSS 2.0