TISDAG

Hej! Igår började min dag med en liten promenad med Nilla och Mimsan, en hund som mamma varit hundvakt till i tre veckor. Sedan åkte jag in till Uppsala för att lägenheten skulle besiktigas igen då den förra veckan inte blev godkänd, trots att jag hade använt mig av en städfirma... Så städfirman var tillbaka igår och städade det sista (jag hade även städad lite förra veckan efter besiktningen) och denna gång blev den godkänd! Sååå skönt. Jag lämnade nycklarna på en gång och nu är den stressen över! 

Sedan åkte jag hem och till middag var familjen plus mormor hem till farmor som bjöd på smörgåstårta. Det blev en liten avskedsmiddag för mig och vi hade väldigt trevligt! Bland annat pratade vi om gamla minnen om resor, så som när mormor och farmor var barnvakt åt mig och Fredrik när vi var i Marocko, och jag ramlade ner i poolen (medan de låg och solade)...... Ja, familjeresorna har alltid varit lite smågalna i vår familj, hahaha! ;) 
(null)


EXAMENSMOTTAGNING

Halloj! Efter ceremonin i Uppsala hade jag en mottagning hemma hos mamma och pappa. Vi körde på öppet hus från klockan 15, så jag hann vila någon timme innan vi fixade det sista med maten och innan folk kom. Släkten, vänner till familjen och TG kom! Vi åt mat, öppnade paket, umgicks, Freya fick vara lite fotograf med min kamera och några stannade kvar och festade hela natten lång! Det var jättekul och jag vill tacka alla återigen för att ni kom och för alla fina presenter jag fick! Jag hade en riktigt bra dag, kväll och natt! :) 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Emelie och Freya hade även en egen liten photoshoot uppe på mitt rum, de tog säkert 50 bilder eller så med min kamera, haha! Så söta! 
(null)

Några av mina fina presenter! Tack sååå mycket, jag är jätteglad och nöjd! 
(null)



EXAMENSCEREMONIN

Hej hej! I lördags var det dags för examensceremonin i Universitetshusets aula. Klassen var dit lite innan alla anhöriga kom för att öva på intåg, hur vi skulle sitta och uttåg. Vi hade även ett rum där vi kunde hänga av oss våra grejer och samlas, där även nervositeten ökade ju närmare klockan närmade sig 10, haha. Vi tågade sedan in i aulan till låten "Ain't no mountain high enough" och sedan var det tal från programrektor, Socionomus (med avtackning av de i klassen som engagerat sig i föreningen), studievägledaren och Synne, i min klass, spelade piano och sjöng för oss. Sedan var det dags för alla att enskilt få en ros och sedan gick vi ut till låten "Celebration". Väl utanför aulan var det mingel med ett glas cider och jag sa hejdå till min fina klass. Jag hann inte säga hejdå till alla då det var väldigt mycket folk där men många hann jag med iallafall! Därefter styrde bilden hem till mina föräldrar där vi hade fixat med en examensmottagning! Men det får bli ett eget inlägg. :)
(null)

(null)

(null)

(null)



SOCIONOMEXAMEN!

Ja hörrni, nu är jag helt färdig med plugget och har haft examensceremonin (jag skriver ett inlägg om det sen) och nu är jag färdig socionom! Woho! 
(null)


IDA 23 ÅR OCH SISTA NATIONSUTGÅNGEN

Hej hej hallå! I onsdags fyllde Ida 23 år och det firade vi hela gänget hemma hos Sigrún med tacomiddag! Så kul att hänga alla en sista gång innan alla drar på diverse resor efter examensceremonin. Senare på kvällen drog jag, Ida, Linda, Clara och Matilda vidare till nation. Sigrún och Emilia stannade hemma pga förkylda. Jag hade också tänkt stanna hemma meeeen blev ganska enkelt övertalad, haha! Det var ju den fattigaste dagen på året, dagen innan löning och i januari månad... Så det var ganska lite folk men vi hade kul! Vi började med en runda beer pong och dansade sedan resten av kvällen. Detta blev även den sista utgången på nation för mig på ganska länge... Så jag försökte verkligen att njuta!
(null)

Jag sov hemma hos Sigrún och Pontus på deras soffa och kom hem till en gullig lapp, haha. Tydligen har Sigrún erfarenhet av att folk inte hittar lampknappen! ;) 
(null)



UTFLYTTAD

Hej! Igår, söndag, kom mamma och mormor till min lägenhet och flyttade ut de allra sista sakerna. Nu står den helt tom och ska städas! Jag har hyrt in en städfirma och hoppas på godkänd besiktning! Men det återstår att se... Jag har iallafall till sista januari på mig att fixa något om det skulle vara några problem. Det var skönt att komma hem till mina föräldrar igen och sova i min säng! Luftmadrass några nätter funkar ju men satan vad man uppskattar en riktig säng efter det, haha!  
(null)


EXAMENSGASQUE

Hej hej! I lördags var det äntligen dags för vår examensgasque! Först förfestade jag med mina fina tjejer och sedan tog vi taxi till Kalmars nation där gaqeuen var. Där bjöds det på fördrink, trerätters, underhållning, sång och skålar! Efter middagen minglade vi med kaffe och sedan var det det dags för party. Det var många som kom från klasserna under oss men även andra vänner också, bland annat TG!!! Yay! Vi dansade, grät, skrattade och hade det bra. Kvällen fortsatte sedan på Shotluckan och avslutades på Kebabhouse, hahaha! Jag tog sedan en taxi hem och somnade på en gång efter 12 timmars konstant festande! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
(null)



VECKAN

Halloj! Denna vecka har bestått av att träffa vänner! Vi har gått på bio, haft spelkväll, lekt lekar/tävlat, festat, ätit lunch/fika och spelat spökboll! Igår och idag har det pågått en "utspark" för oss som tar examen och imorgon avslutas det hela med gasque! 
(null)

(null)



GODKÄND OCH KLAR

Halloj! Idag fick jag besked om den sista hemtentan, som jag lämnade in på missbrukskursen. Jag fick VG på den och är nu officiellt utbildad till socionom! Jag är godkänd och klar med allt som har med skolan och göra, woho!!! Det känns väldigt konstigt att vara helt klar med plugget. De sista månaderna gick såååå himla fort! 
(null)


MÅNDAG

Hej hej hallå! Idag har jag inte gjort så mycket alls, faktiskt ganska skönt! Jag och mamma åkte med Nilla och Mimsan (som mamma är hundvakt för) till Östhammar och handlade på Granngården, då fick hundarna följa med in i butiken. Spännande för dem! Haha. 
(null)

FLYTTDAG

Hej hej! I lördags var det dags att flytta ut alla mina saker hem till mina föräldrar. De kom till mig på förmiddagen och efter ca 1,5 h var allt utflyttat! Vi lämnade kvar en luftmadrass, tv:n och några småsaker eftersom jag kommer sova där några kvällar denna vecka. Så skönt att ha det gjort och stort tack till mamma och pappa som ställer upp! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


SISTA DAGEN PÅ UTBILDNINGEN

Hej! Ja, då var dagen här. Den sista dagen på terminen och därmed den sista dagen på hela utbildningen. Jag har haft ett seminarium idag, vilket faktiskt kändes lite onödigt men men, haha. Men jag fick även tillbaka resultat på studentportalen (vårt studentinlogg), på hemtentan i barn och unga-kursen som vi lämnade in innan jul. Jag har ju varit så himla osäker på om jag skulle klara den tentan då jag tyckte den var väldigt svår. Och så stod det "rest - komplettering" men ingen information mer om det, så jag antog det värsta att jag skulle behöva skriva om någon eller några av frågorna på tentan... Det kändes också extra segt eftersom jag hittills aldrig fått någon komplettering eller omtenta, så typiskt att det skulle vara det sista man gör... 
 
MEN! Vid seminariet kom vår lärare och berättade personligen till varje person vilket resultat man fått eller vad man skulle komplettera. Det visade sig att jag hade en referens fel i referenslistan och att det var det enda jag behövde fixa! En sååååån lättnad!!! Det gjorde jag på två sekunder så nu är det fixat. Det enda jag har kvar att få tillbaka är hemtentan för missbrukskursen som jag lämnade in tidigare i veckan, men jag förväntar mig inte att få svar på den på ett tag, dock känns det som att jag iallafall borde bli godkänd!
 
Så med det sagt, tack och hej nu är jag klar med utbildningen!
(null)

 


AJ 25 ÅR

Halloj! Idag på kvällen var jag, AK och Sofie hem till AJ som fyllde 25 år! Vi hade en rolig spelkväll med gott snacks och gott vin. Alltid lika kul! ;) Stort grattis Amanda på din 25-årsdag! <3
(null)


EN DAG UTAN PLUGG

Hej hej! Eftersom jag lämnade in tentan igår och inte har fått tillbaka svar på en annan tenta om jag behöver komplettera eller inte, så var jag ledig från plugg idag! Det blev en sovmorgon för min del och sedan låg jag kvar i sängen och tittade på tv en stund, så himla skönt haha! ;) 

Efter lunch var jag ut en sväng i det kalla, men otroligt fina vädret Uppsala bjöd på idag! Sju minusgrader men sol och klarblå himmel. Så nice! Nu resten av eftermiddagen och kvällen har jag packat lite här hemma, fixat med en scrapbook till familjen i NY samt lite annat smått och gott. 
(null)


TISDAG

Goddagens! Idag spenderade jag eftermiddagen i "ångestrummet" på skolan som jag och Emilia har döpt det till, haha. Vi var ett gäng där som skrev på våra tentor. Strax efter 17 tog jag mod till mig och lämnade in tentan. Det är den sista tentan jag lämnar in och därmed den sista tentan på hela utbildningen! Väldigt blandade känslor. Nu får vi hålla tummarna att den får godkänt! 
(null)

(null)


SISTA VECKAN PÅ TERMINEN

Hallå! Då var den sista veckan på terminen påbörjad och den hade inte kunnat börja bättre! Vi hade opponering på uppsatserna på morgonen och fick våra betyg i samband med detta. Vår lärare började seminariet med att säga att alla i gruppen hade fått minst godkänt, så där släppte en väldigt stor stress för oss alla. Speciellt för Jossan! ;) Gulle! 

Sedan kom nästa överraskning. Min och Emilias uppsats fick VG! Wohoooo! Vi blev väldigt chockade, haha. Vi hade ju tidigare förväntat oss att vi skulle vara tvugna att komplettera för att ens få godkänt, så detta var ju verkligen en rolig överraskning! 

Efter opponeringen gick vi ett gäng och åt vegetarisk buffé till lunch. Mycket gott och trevligt! Sedan gick jag, Emilia och Louise till ett café för att plugga lite. Vi kämpade på med hemtentan! 
(null)

(null)


SÖNDAG

Halloj! Söndag är egentligen tänkt för att vila och samla kraft inför den kommande veckan, men jag och Emilia körde plugg på eftermiddagen och kvällen, haha. Vi började med att förbereda lite inför opponering på måndagen och sedan skrev vi på missbrukshemtentan. Vill bara lämna in deeeen! Men, snart så! Kämpa på, kämpa på! 
(null)


PACKA

Ännu en gång packar jag ner mina ägodelar och förbereder mig för en flytt. Det mesta av mina saker kommer åka hem till mina föräldrar nästa helg, medan lite kläder och sånt är nedpackade i resväskor redo att tas med till New York! Tiden går så himla fort nu... Jag har (förhoppningsvis) endast en vecka kvar i skolan och om en månad går flyger till USA! Gaaaaleeeet!!! 
(null)


NYÅRSAFTON

Hej hej! På nyårsafton var jag och Sigrún hem till Ida och Filip son hade bjudit över lite vänner på nyårsfirande! Vi åt trerättersmiddag, spelade spel (jag var grym på beer pong, just saying!) och dansade! Vid midnatt sköt vi några raketer och sedan fortsatte vi att festa på några timmar till. Det var en grym nyårsafton! :) 
(null)

(null)

(null)


RSS 2.0