DAG TVÅ I DC

Hej hej hallå! Denna dag började med att jag tittade på fotbolls-VM, Sverige mot Mexico. Jane sov första halvleken och andra halvleken jublade jag fram Sverige till åttondelsfinal! 
(null)

Jag och Jane åkte sedan till Naturhistoriska museet och spenderade vår eftermiddag där! 
(null)

(null)

Vi mötte därefter upp mamman och hennes vänner för en tidig middag på ett sushiställe. Riktigt gott! Vi gick förbi Vita huset då jag bara sett det en gång för fem år sedan. Det ligger bara ett par hundra meter från mammans kontor så vi följde även med henne dit efteråt då hon skulle fixa med några snabba saker. Jag och Jane spelade hänga gubbe innan vi alla åkte hem till huset. 
(null)



DAG ETT I DC

Halloj! Idag var mamman iväg till kontoret så jag var med Jane hela dagen. Vi var på två olika museum, ett om flygplan och rymden och ett om byggnader. De var väl helt okej men Jane gillade dem iallfall väldigt mycket! Vi tog sedan ett par timmars vilostund hemma med spel och lek med hundarna.
(null)

(null)

(null)

Sedan åkte vi till Georgetown, en jättemysig stadsdel här i DC! Om någon åker till DC någon gång så rekommenderar jag verkligen att åka hit! Vi åt på en restaurant, Il Canale, som jag åt på förra gången jag var i DC, då de har jättegod pizza! Det var sååå mumsigt! Vi strosade sedan vidare till ett annat känt ställe, Georgetown Cupcakes. Det var en lång kö utanför denna tisdagskväll men det stoppades oss inte, haha. Det är tydligen alltid kö där! Efter drygt 30 minuters kö hade vi våra cupcakes och vi åkte hem till huset igen där vi åt dem. De var också riktigt mumsiga så det var nog ändå värt kötiden, haha. 
(null)

(null)


WASHINGTON DC

Hej hej! I måndags åkte jag med mamman och Jane till Washington DC. Mamman frågade i fredags kväll om vi skulle vilja följa med till DC då hon behövde åka hit och jobba denna vecka och det ville vi! Vi tog tåget hit och bor hemma hos mammans kompisar som bor i ett radhus i sydvästra delen av staden. Vi kom fram fram på tidig eftermiddag och hängde i huset en stund innan jag och Jane gick till poolen som finns här för de boende i området. Trots molnigt så var det ändå närmare 30 grader varmt så det var riktigt skönt att hänga i poolen ett tag! På kvällen beställde vi kinamat till middag och sedan lekte jag "kontor" med Jane en stund, haha. Vi tittade på en film innan vi gick och la oss. Jag och Jane delar rum men jag fick sängen och hon en luftmadrass, haha!
(null)

 


NYC PRIDE PARADE 2018

Hej hej! Denna söndag åkte jag in till city för att titta på prideparaden. Det är så himla stort och häftigt att se alla härliga människor som firar allas kärlek! Det var en riktigt folkfest och jag var där i över fyra timmar. Jag stod ungefär vid mitten av paraden och kom lite senare än det började samt gick innan det var slut då det var så otroligt varmt (28 grader och väldigt fuktigt), så jag tyckte det räckte med fyra timmar. Men tänk alla som är med i paraden som gick, hoppade och dansade omkring, galet! Jag såg även några kändisar, haha. Men det var svårt att se då det var så otroligt många människor och full fart runt omkring, men min favorit som jag såg är en skådespelerska från serien Orange is the new black, hon som spelar Big Boo, haha. Det var iallafall riktigt kul att få se och vara en del av årets prideparad. Kärlek är till för alla! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 




LUGN LÖRDAG

Hej hej! Denna lördag blev väldigt lugn för min del. Förutom dramat på matchen mellan Sverige och Tyskland då, haha. Jag tittade på matchen och Jane var med mig andra halvleken. Sedan bokade jag flygbiljetter till nästa helg då jag kommer åka till New Orleans, det ska bli så kul!! 

Till middag var vi bjudna hem till grannen som grillade en riktigt god köttbit till mig och honom, medan de andra åt lax blandat med en krabbröra. Jag smakade det också och det var riktigt gott! Så skönt att bli serverad mat och få äta ordentlig mat! För vanligtvis är det jag som lagar mat hos mamman jämt, men då blir det enkla rätter som spagetti och köttfärssås, pastasallad, kycklinggratäng, köttbullar osv. På kvällen åkte jag, mamman, Jane och grannpojken P till bio för att se The Incredibles 2 igen, haha! Vi alla (förutom P) har redan sett den, men när det är någon film familjen gillar brukar de gå en andra gång med. Inget mig emot! ;) 
(null)



SVENSK MIDSOMMAR I NY

Hej hej hallå! Idag fixade jag och Jane midsommarkransar innan vi senare på eftermiddagen åkte in till city. 
(null)

Vi åkte hela vägen ner till södra Manhattan där vi firade svensk midsommar! Det var ett stort event med massa svensk mat och godsaker från svenska butiker här i NY och så dansade vi kring midsommarstången! Sedan var Kalle Moraeus med och spelade med andra spelmän från Dalarna, lite kul ändå! Haha. Det var otroligt mycket folk och det var så kul att få visa Jane lite svenska traditioner då hon är väldigt intresserad av det. Hon sa även att hon hade en toppendag så jag är nöjd! :)  Janes gosedjur som hon släpade med fick även en egen blomsterkrans och många fina kommentarer från främlingar, haha! 
(null)

(null)

(null)

(null)


NÖJESPARK

Hej hej! Igår tog jag Jane till tandläkaren för att fixa med hennes tandställning och efter det åkte vi till Rye Playland, vilket är en liten nöjespark här i närheten. Vi hade en jätterolig eftermiddag i värmen! 
(null)

(null)

(null)


ONSDAG

Hej hej! Imorse åkte jag till en verkstad då min bil hade fått upp en varning på bilens dashboard och att oljenivån var på 15%, så jag hade bokat dit till idag. Det var även dags för 6-månaderskontroll så det passade ju bra, haha. Jag var där i 1,5 h och sedan fick jag även en gratis car wash och städning inne i bilen på ett ställe bredvid, så jag passade på att fixa det också innan jag åkte hem. Nu är bilen nästan som ny, haha! 
(null)
 
Annars idag har det inte hänt så mycket. Anna har känt sig febrig så hon har bara tagit det lugnt. Jag har mest hängt med Jane men vi har inte heller gjort så mycket eftersom pappan inte har några spel, inget pyssel, ingen fotboll/volleyboll osv, och Jane ville inte åka hemifrån till exempelvis en park... Så vi har i stort sett bara städat hennes rum, pratat och tittat på youtube. Pappan var iväg en stund på kvällen (som vanligt...) så jag fixade grilled cheese till middag eftersom det plus ägg var typ det enda vi hade hemma, haha. Bra och mycket näring va! En lugn men lång dag! 
 

POOLPARTY

Hej hej! I måndags och tisdags har jag hängt med Jane och hennes kompis E vid poolen hemma hos E (då de inte får vara där själva, vilket inte gör mig något alls ;) haha). E bor i downtown New Rochelle i en lägenhet på 36e våningen, med en fantastisk utsikt, både över New Rochelle men också över vattnet till Long Island. Efter poolen i måndags gick vi på bio och såg Incredibles 2! Den var riktigt bra, jag älskar första filmen som kom ut för 14 år sedan tror jag! Tjejerna tyckte också den var riktigt bra!
 
E sov över hos oss i måndags kväll, så jag och tjejerna åkte till IHOP för brunch på tisdagen innan jag skjutsade Anna på sitt sista prov innan hon gick på sommarlov! Efter att ha skjutsat henne till skolan åkte jag med Jane och E hem till E och poolen. Vi hade riktigt kul med olika tävlingar osv i vattnet, haha. Dock var det ju andra människor där också så vi fick ta det lite lugnt iaf! Men att stå på händer i vattnet var iallafall en riktig hit!
(null)

(null)

 
 


BASEBALL OCH PICKNICK

Halloj! Igår var det lördag och det var fantastiskt väder hela dagen! Jag och Pia åkte till Bronx för att gå och se en basebollmatch mellan New York Yankees och Tampa Bay Rays! Jag kan inte alla regler osv, men jag kan iaf några grundläggande regler så jag kunde hänga med någorlunda! Det jag lärde mig precis innan matchen var dock att det som räknas som poäng är hur många homeruns ett lag får, så det slutade med att Yankees vann med 4-1, woho! Matchen varade i tre timmar och det var rolig underhållning mellan olika "sets" eller vad man ska säga, så tiden gick fort! 
(null)

Efter matchens slut åkte vi hemåt och handlade saker att ha med oss på picknick i en park i närheten där Pia bor. Vi hängde där några timma och fick sedan även sällskap av Ciara. Vid halv nio på kvällen rörde de sig hemåt (då de är grannar) och jag tog en taxi hem. Både jag och Pia var trötta efter en otroligt varm dag och jag ville bara hem och duscha, haha! Så det blev en tidig lördagkväll för mig och jag avslutade dagen i soffan framför Netflix. 
(null)


FREDAGSMYS

Hej hej! I fredags när jag gick på helgledigt åkte jag till hamnen i Mamaroneck. Jag köpte med mig mat och åt middag där i det fina vädret, det var riktigt härligt! Jag lyssnade på pod och väntade på att Pia skulle sluta jobba, haha. När hon gjorde det åkte jag till henne och vi hängde vid hennes båthus resten av kvällen, även Cajsa och Caira kom! 
(null)


TORSDAG OCH HEJDÅ JESS

Hej! Då var dagen kommen när Jessica skulle flytta hem till Sverige igen, sååå tråkigt! Jag hade fått dagen ledig eftersom jag har jobbat så många timmar redan denna vecka, så det var riktigt skönt! Jag åkte hem till Jessica vid 9 på morgonen och hängde där medan hon packade det sista. Sedan kom två till vänner och hjälpte henne få till väskorna så att det funkade med vikten. Det är ju inte kul att få betala övervikt liksom! Det löste sig tillslut och vid 10.30 kom Chris för att hämta upp Jeissca. Vi bestämde oss för att äta frukost tillsammans på ett nyöppnat ställe i närheten, som säljer acai bowls. Det är sååå gott! Haha, så dit kommer jag definitivt gå igen, nu vet jag två ställen i närheten av mig som säljer detta så det är toppen inför sommaren! 
(null)

När vi ätit klart var det dags att säga hejdå på riktigt. Det känns så konstigt, som att hon är på semester och kommer komma tillbaka nästa vecka... Men så är det inte riktigt. Hoppas vi träffas snart igen dock! Vardagen kommer inte vara sig lik här längre då jag har spenderat så mycket tid med henne. Så det är tråkigt. Men är så glad att jag lärde känna henne! :) 

Annars idag har jag inte kort så mycket vettigt. Det blev köttbullar till middag efter önskemål från familjen. Även om jag var ledig idag så kände jag inte att jag kunde säga nej när jag bara var hemma ändå... Tur att jag gillar att laga mat, haha! 
(null)


ONSDAG

Hej hej hallå! Idag var en ganska lång dag men ganska enkelt jobb iallafall, haha. Jag och Anna fixade med saker till hennes Costa Rica-resa på förmiddagen och köpte med oss acai bowl hem till brunch. Jag hämtade sedan Jane vid 11.30 från skolan då hon gick på sommarlov! Jessica kom till oss medan jag var och hämtade Jane och fixade det sista med sin present till sin värdfamilj. Sedan åkte vi alla och åt lunch tillsammans, på ett av Jessicas favoritställen, haha! Det var gott och vi alla blev proppmätta. Jag och tjejerna åkte sedan hem och Jane gick till grannen och hängde medan Anna och jag åkte iväg och handlade saker som vi inte hann på förmiddagen. När vi äntligen kom hem efter 10 timmar på språng gick jag till mitt rum och tittade på Netflix resten av kvällen! 
(null)


TISDAG

Hej hej! Denna tisdag var jag med tjejerna större hela dagen. Jane hade skola på förmiddagen och jag och Anna hjälpte Jessica med att skicka iväg en flyttlåda till Sverige. När jag och Anna hämtade hem Jane passade på att vara ute en del i det fina vädret! Dock var det en del tjafs osv innan vi kom iväg på en promenad med Daisy. Haha, som vanlig typ! 

På kvällen kom Jessica över och fixade lite med en present till sin värdfamilj hos oss och Anna hjälpte till. Vi hade även gjort kort till Jessica, ett från mig och ett från tjejerna, som en liten hejdå-present (eftersom hon inte kunde packa ner mer saker!!!) hahaha. Vi alla var trötta men det är ju alltid mysigt att hänga med Jess! 
(null)


MÅNDAGSMYS

Gokväll! Idag efter att ha skjutsat tjejerna till skolan, gått ut med Daisy och dushat åkte jag hem till Jessica. Vi bara hängde på hennes rum och vilade, för vi orkade inte fixa med packningen, haha. Sedan åkte vi till White Plains för att äta på ett diner med Jessicas vänner, då hon hade en liten hejdå-lunch. Efter detta åkte jag hemåt och hämade hem Jane från skolan. Anna var med mamman på en synundersökning så jag och Jane lekte med Daisy ute. Sedan tänkte jag fixa svenska pannkakor till middag och fick hjälp från både Anna och Jane i köket, både med att steka pannkakor och duka bordet! Blev förvånad över att de lyckades hålla sams, hahaha. Vi åt sedan middag med mamman och nu sitter jag och tjejerna nere i källaren och tittar på film. Vi såg först The Incredibles och nu tittar vi på Mamma Mia, bara för att det kommer varsin uppföljare till respektive film nu i sommar som vi har tänkt att se på bio!
 

HELGEN

Hej hej hallå! Jag tänkte skriva vad jag har haft för mig i helgen! I fredags kväll åkte jag till White Plains och bowlade med några au pairer från Thailand, då jag träffade en av dem på ett au pair-möte och vi bytte nummer. Vi hade jättetrevligt och jag lyckades få fem strikes på två omgångar, det tyckte jag var rätt bra. ;) Hahaha. Efter detta åkte jag och parkerade hos Jessica och så åkte vi till en bar där de andra tjejerna var på och hade en trevlig kväll där!
(null)

Lördagseftermiddagen spenderades med Jessica hemma hos henne. Vi försökte packa ner hennes saker då hon åker hem nästa vecka... Buhu!! Efter några timmar tog vi en paus och åkte till en restaurant där hennes kompis jobbar. Jag åt en mycket god och somrig sallad med ugnsbakad brieost, yummy! Mätta och belåtna åkte vi och tittade på bio, vi såg Ocean's 8 och den var bra!
(null)

Denna söndag har också spenderats med Jessica mestadels i hennes rum, haha! Men innan vi började med packningen igen åkte vi till Greenwich i Connecticut för lunch med Jessicas kompis. Vi åt på en mysig italiensk restaurant! Jag och Jessica har packat mycket av hennes saker men hon kommer säkert få packa om och sånt med, det är inte lätt att flytta hem alla saker man samlar på sig här borta! Jag avslutade denna helt med en ansiktsmask med Anna framför simhopp på tvn, haha! 
(null)

(null)


BBQ

Hej hej! Igår kväll hade jag några vänner över till mammans hus då hon är i Florida för jobb och tjejerna hos pappan. Så på kvällen grillade vi och spelade både kubb och beerpong (dock med vatten då de flesta körde bil haha). Men det var kul ändå! ;) Jag hade några vänner som jag träffade på Montreal-resan och några andra vänner som jag brukar hänga med på vardagarna. Mycket trevligt även om det var kolsvart ute efter 21-tiden, haha! 
(null)


EGENTID OCH AVKOPPLING

Hej hej! I måndags kom jag till pappans hus på morgonen för att ta Anna till skolan och väcka Jane för att ta henne till skolan lite senare. Meeen Jane hade sagt att hon hade ont i huvudet och ont i magen, så pappan lät henne stanna hemma. Hon sov ett par timmar till men vid 10 kom hon till mitt rum och spenderade resten av dagen med mig, hon lämnade bara min sida för att hämta snacks på eftermiddagen, haha. Hon var inte alls sjukt utan var sitt vanliga, hyperaktiva jag med mig, men på kvällen när pappan (som var hemma hela dagen men inte tittade till Jane för att kolla hur hon mådde) kom till köket där vi var så började hon med "jag har ont i huvudet och magen".... hahaha suck. Jag åkte hemifrån runt 19 för att få vara själv och låta pappan ta ansvar för sina barn (Anna hade en kompis hemma på eftermiddagen så de var för sig själva). 

Jag åkte till vattnet och köpte med mig pommes som jag åt till middag, haha. Det var så skönt att få vara nära vattnet och känns lugnet samtidigt som solen gick ner! 
(null)

(null)

(null)


RHODE ISLAND

Hallå! Denna helg var det dags för en utflykt till Rhode Island med Jessica och Cajsa! Vi hyrde en bil och sedan rullade vi igenom Connecticut och kom fram till Rhode Island, den minsta delstaten i USA! Vi stannade för lunch i Warwick i mittersta delen av delstaten och åkte sedan till Providence som är den största staden. Där började vi med att strosa omkring på Brown University (ett av de åtta IVY league här i USA) och tog sedan en fika på ett café i närheten. 
(null)

(null)

(null)

Vi åkte sedan vidare till Newport, som är ett av de rikare och finare ställen i staten. På väg dit åkte vi en bit i Massachusetts, så det blev totalt fyra stater besökta på denna resa, haha. Vi checkade in på hotellet och hängde där en stund. Vi passade även på att bada i poolen och sedan duschade vi och fixade oss i ordning för kvällen samt förfestade lite. Vi tog en taxi till en restaurang vid Bowen’s Wharf och hela området var jättemysigt! Klockan var ganska mycket när vi åkte från hotellet så vi spenderade resten av kvällen på restaurangen med god mat och goda drinkar! Vår servitör var jättetrevlig och hon bjöd oss även på varsin shot, haha! 
(null)

(null)

Vi lyckades sedan att ta oss tillbaka till hotellet och vi somnade på en gång! Vi tog sedan en välbehövd sovmorgon, åt frukost och checkade ut från hotellet vid 11. Vi tog sikte mot The Breakers och alla mansions däromkring, det är helt sjukt hur stora och fina hus det finns! Jessica gick in och tittade i ett av dem (The Breakers) medan jag och Cajsa inte var så sugna på att betala $24 för det så vi strosade omkring vid vattnet istället. Rundan hette The Cliff Walk och det var sååå mysigt och fint, en fantastisk utsikt över Rhode Island Sound/Atlanten! Men det var otroligt blåsigt så efteråt var man helt urblåst haha. Jessica kom till oss och gick med oss en bit innan vi gick till bilen igen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Vi åkte sedan tillbaka till Bower’s Wharf och åt lunch på en annan restaurang än igår. Vi köpte sedan glass till efterrätt och sa sedan hejdå till Newport och började åka hemåt. Innan vi lämnade Rhode Island åkte vi vid vattnet en bit och det var så fint och härligt! Men sedan var vi tyvärr tvugna att åka ut på motorvägen. Vi stannade lite snabbt i Mystic, CT innan Cajsa kom på den briljanta idén att äta middag på Ikea i New Haven! Så Ikea fick avsluta vår helgutflykt för efter det åkte vi bara hem! Det har verkligen varit en toppenhelg med två härliga tjejer! 
(null)

(null)


ÖVNINGSKÖRA

Hej hej! Igår eftermiddag hade jag ett litet snack med Anna om att köra bil, för hon gick från att vara jättetaggad till att inte vilja köra alls och jag och mamman undrade vad som hade hänt. Hon berättade för mig att när hon hade kört med pappan i helgen hade hon blivit avskräckt... Jag pushade henne att hjälpa mig parkera på en någorlunda tom parkering och samtidigt hade vi ett snack om vad specifikt det var hon var obekväm med, så visade jag och berättade så hon skulle lära sig, och efter det var hon taggad på att köra igen! Wohooo! Så mamman tog ut henne för att övningsköra och jag satt i baksätet då hon gärna ville ha mig med sig. Allt gick kanonbra och hon körde på en stor väg för första gången! Jag var riktigt imponerad! Vi körde omkring kanske en timme och sedan åkte vi hemåt för att göra oss i ordning för middag med au pair Alicia och hennes syster som fortfarande var i New York. 
(null)

(null)

Vi åt en god middag på en restaurang här i närheten och sedan åkte vi alla hem till huset för att byta bil till min bil, och sedan skulle vi åka och köpa froyo. Anna ville gärna köra men jag var inte lika övertygad då det var mörkt ute och lite dimmigt. Men mamman sa att Anna kunde köra dit och att jag kunde köra hem. Med facit i handen skulle jag verkligen ha lyssnat mer på min magkänsla och inte låtit mamman övertala mig att låta henne körs i detta väderlag. För... När hon backade ut från uppfarten gick det ganska snabbt och när vi närmade oss stolpe skrek jag "stop stop!" Men hon tryckte då troligtvis på gasen i stället för bromsen och PANG boom krasch så åkte vi in i stolpen. Stolpen träffade i ena kanten av bilen så att glaset till bakljusen gick sönder och den delen flyttade sig också så det sitter inte ordentligt fast längre. Som tur är blev ingen skadad förutom att Jane blev rädd och började gråta och Anna blev självklart rädd och chockad. Dock funkar alla ljus som de ska så man kan köra med bilen iallafall! 

Så efter att ha kollat allt detta med mamman som kom ut från huset så åkte vi alla minus mamman till 16Handles för froyo (dock fick jag köra haha). Både jag, Alicia och hennes syster försökte lugna henne och säga att det är sånt som händer och även om man har körkort och kan köra så händer olyckor! Vi ville inte få henne att bli helt avskräckt från att övningsköra! Jag är även förvånad över hur bra mamman tog det, hon var såklart irriterad över att vi måste fixa detta och betala en massa pengar, men hon visade även ett stort stöd till Anna också. Mamman åkte tidigt imorse till ett ställe för att kolla kostnad för att fixa detta (då hon inte vill gå genom försäkringsbolaget) och att byta ut allt och fixa allt skulle kosta över $5000 (drygt 44000kr), men att fixa det nödvändigaste plus nödfixning så att det ser bra ut skulle kosta "bara" $1000 (ca 8800kr). Så förhoppningsvis kanske hon kan fixa det redan nu i helgen! 

Det konstigaste är dock att mamman inte vill berätta något för pappan utan hon tänkte ta på sig skulden om detta kommer fram till honom, för hon tror att han kommer skylla allt på henne och nedvärdera henne osv... Så hon tänker betala detta och låta Anna betala tillbaka till henne över tid. 

RSS 2.0