TRÖTTER

Hej på er! Idag har jag varit så himla trött hela dagen. Jag sov bra inatt men vaknade riktigt trött och har känt mig trött hela dagen, men har ändå hunnit med att handla med mamman och lite andra småsaker innan jag skjutsade Anna till pappan efter skolan och hämtade hem Jane till mamman. Det var nu på kvällen jag började känna mig pigg, haha... Så konstigt. Iallafall så har det varit en vanlig arbetsdag med Jane där det tog ca 20-30 minuter innan hon började med läxorna och hon tyckte jag tjatade. Men när vi gjort klart en del (hon skulle göra resten med hennes tutor) så fixade hon lemonade till oss båda, så söt! Jag fixade middag, jag och Jane spelade sims i 20 minuter och sedan var det dags för familjen att titta på Riverdale! Just nu sitter jag i mitt vardagsrum och tittar på Netflix, fick precis ett sms från mamman att jag kan ta sovmorgon eftersom jag har hjälpt till så mycket extra idag. Haha, tänka sig, att hjälpa henne handla och städa upp efter middagen anses som "så mycket extra". ;) Ja ja, jag tackar och tar emot morgondagens sovmorgon! 
(null)


TISDAG

Hej hej! Idag skjutsade mamman Jane till skolan medan jag gick ut med Daisy. Vi gick till parken bakom vårt hus där hon kunde springa omkring helt fritt! När vi var klara åkte jag och mamman och handlade plastbestick osv till en middag vi ska ha här på fredag, då de ska fira en judisk högtid. Efter lunch fick jag prata mer TG + partners över FaceTime då de hade samlats för middag och spelkväll. Jag är sååå tacksam över mina fina, bästa, underbara vänner! 
(null)

Sedan var det dags för mig att hämta Jane från skolan. När vi kom hem smsade Anna och frågade om jag kunde hämta henne och skjutsa henne till pappans hus. Det gjorde jag, men på vägen frågade jag om hon inte ville följa med till mammans hus då jag skulle skjutsa henne till Hebrew School senare. Hon sa ja! Hon brukar inte vilja vara hos mamman och de har inte pratat på kanske två veckor nu, så detta var ett breakthrough! Iallafall. När vi kom hem gjorde jag och Jane läxor och med matteläxan satt vi i över två timmar, med några utbrott från Jane och myyyycket tålsmod med mig lyckades vi klara oss igenom 150 mattetal och få 100% på hennes läxa. Woho! Fick uppmuntrande ord från mamman också, så det kändes bra haha. Hon har inget tålamod alls... Jane skippade Hebrew School idag pga mycket läxor så efter detta tyckte mamman att vi förtjänade mexikanskt till middag! Mums! Efter maten skjutsade jag Anna från HS till pappan och så åkte jag hem och spelade sims med Jane en stund innan jag gick ner till mig och tittade på tv. 

Ett av meddelandena från mamman:
(null)



MONDAY

Hej hej! Då var det måndag igen och jag har inte gjort någon större nytta, haha. Efter att ha hämtat hem Jane från skolan spelade vi Sims en stund innan hennes tutor kom. Jane är helt inne i Sims nu, hahaha! Jag slängde även ihop en middag efter att mamman sa att vi borde äta något med räkor, så jag stekte grönsaker med räkor och olika kryddor. Det blev faktiskt väldigt gott och mamman (som äter otroligt lite i vanliga fall...) åt mest av alla, haha! 
(null)


SÖNDAGSPLUGG

Hej hej! Igår var det söndag och det var dags för mig att gå till min första class här. Jag måste ju plugga lite pga visumet, så jag kommer ta minst två olika classes. Den första är en travel class, som innebär att jag ska till skolan två söndagar under våren och sedan resa iväg en helg. Jag kommer att åka till Montreal i Kanada, jag är så taggad! Jag har aldrig varit i Kanada så det ska bli kul. Min första "lektion" (en heldag) var alltså igår och jag kände ingen där så det var roligt att lära känna några nya personer. De flesta kände inte varandra men några vänner hade valt samma class. Vi gjorde lite olika övningar osv under dagen, men alla handlade om Montreal. Vi fick läsa en artikel högt (där man läste en mening var högt, haha), köra ett quiz i grupper, köra en power point-presentation i grupper, titta på en kort film osv osv. Dagen gick förvånansvärt fort och det var roligare än vad jag trodde att det skulle vara, haha. Nästa heldag är i april och i maj åker vi iväg på resan!
(null)

(null)



LÖRDAG I NYC

Hej hej! Igår träffade jag två svenska au pairer inne i city, Cajsa och Alma! Vi käkade först lunch och sedan gick vi och tittade en stund på demonstrationen March For Our Lives, som var för att stoppa vapenvåldet, framförallt på grund av den senaste skolskjutningen i Florida. Flera städer runtom i USA deltog! Även Anna gick här i New York med sin ungdomsgrupp för att ta ställning till att vapenlagarna måste regleras i detta land. 
(null)

Efter en stund tog vi tunnelbanan downtown till Washington Square Park och strosade omkring där innan vi gick förbi den svenska godisbutiken som låg i närheten för att lika på vad som finns där. Bara några kvarter ifrån ligger det kända Vänner-huset (som filmas utifrån i serien, där de bor). Om någon skulle vara intresserad av att gå dit så ligger det i korsningen av Bedford St och Grove St. Närmsta tunnelbanestation är Christopher St! 
(null)

(null)

Vi strosade sedan vidare mot Soho, Little Italy och Chinatown. Jag älskar Soho och känner att jag måste spendera mer tid där, för jag har aldrig riktigt hängt där haha. Men igår insåg jag hur mysigt det området är! Iallafall, vi kikade omkring bara och när vi började bli ganska trötta var det dags för oss att åka hemåt! 
(null)

(null)

När jag kom hem spelade jag och Jane sims en stund, något som hon gjorde för första gången. Jag lär henne det viktiga i livet! ;) Hahaha. Sedan åkte hon, jag och mamman för att titta på Love, Simon på bio idag igen! Haha, alla hade redan sett den och jag och Jane såg den dagen innan meeen vi alla älskade den så de ville se den igen. Inget mig emot, jag gillar när mamman betalar för bio! ;) När vi kom hem spelade jag och Jane lite sims igen innan det var dags att sova! 
(null)


GOOGLE TRANSLATE

Haha, Jane har hittat till Google translate och har börjat skriva till mig på svenska. Så himla söt och roligt! Hon var jättetaggad på att gå på bio idag och jag troooor hon tycker om mig! ;) 
(null)



FREDAG

Sååå var det äntligen fredag! Eftersom jag gick upp så tidigt imorse har jag bara tagit det lugnt hemma efter att ha skjutsat tjejerna till skolan. På eftermiddagen har jag varit till banken och hämtat hem Jane från skolan. Jag och Jane var på bio vid 17.30 och såg Love, Simon och den var sååå bra och fin! Rekommenderas verkligen! :) Vi köpte med oss mat hem till oss och mamman som kommit hem från DC och åt en sen middag framför Netflix! En lugn och skön hemmakväll var perfekt för mig denna dag! 
(null)


SISTA TIMMARNA MED I & F

Halloj! Igår eftermiddag var en vanlig dag med massa bilkörning för mig, skjutsade tjejerna hit och dit medan Ida och Filip njöt av sina sista timmar på Manhattan. Strax efter 21 hämtade jag dem vid tågstationen och vi köpte froyo så de fick smaka det! Vi handlade även frukost till morgondagen och sedan åkte vi hem. De packade och fixade i ordning och så tittade vi en stund på tv och bara umgicks. Så mysigt! Vi fick och la oss ganska sent och vid 5.30 imorse kom deras Uber och de åkte iväg mot nya äventyr! De ska nämligen på en bussresa från New York till Kalifornien och kommer åka igenom sydstaterna. Jag är sååå avis, haha! Och jag saknar dem redan! 
(null)

(null)


3,5 TIMMAR I NYC

Hej på er! Imorse vaknade jag upp till ett sms från mamman där det stod att Annas skolstart var framflyttad två timmar (detta på grund av att de inte har ordentlig snöröjning som i Sverige...) medan Janes skola startade på morgonen som vanligt (hon går på private school så det är lite skillnad mellan Anna som går public school). När jag kom till pappans hus för att skjutsa Jane så frågade jag om han hade möjligthet att ta Anna till skolan senare, vilket han tack och lov kunde! Så idag kunde jag följa med Ida och Filip in till city, wooohooo! Vi började dock först med en bagel-frukost här hemma innan vi tog tåget till city. Vi tog tunnelbanan till Brooklyn Bridge och gick ut på den för att se en underbar vy över Manhattans östra skyline!  
(null)

(null)

(null)

(null)

Vi gick lite mer än halva bron innan vi gick tillbaka och gick till 9/11 memorial park, där tvillingtornen stod förut och där de har gjort en minnespark nu. Sedan strosade vidare till Wall street som ligger ca 500 meter ifrån. Vi hann även med att köpa munkar på Dunkin’ Donuts och hälsa på The Charging Bull i närheten av Wall street innan vi åkte tillbaka mot Grand Central där jag gick av tunnelbanan och Ida och Filip åkte en station till för att fortsätta dagens äventyr vid Top of the Rock (utsiktsplats).
(null)

(null)

(null)

Jag tog tåget hemåt och hämtade en stund senare hem Anna från skolan. Om en stund ska jag hämta Jane från Hebrew School och ikväll skjutsa Anna till tennis. Även om jag bara var i city ca 3,5 h med Ida och Filip så fick jag så sjukt mycket energi av det och jag är på toppenhumör! :) Det är så skönt att umgås med några som känner mig väl och man kan bara vara... Det tar faktiskt väldigt mycket energi att lära känna nya personer/vänner! 



”SNÖSTORM” - AMERIKANARNA

Halloj! Igår kväll blev tjejernas skolor inställda pga att det skulle snöa idag sååå jag kunde inte följa med Ida och Filip några timmar till city som planerat... Så vi började dagen med en frukost på ett diner innan jag skjutsade dem till tåget till city. Sedan åkte jag hem till pappan och hängde där resten av dagen. Jag, Anna och Jane myste på mitt rum medan det började snöa ute (det snöade knappt imorse) och sedan drog Anna till några kompisar så jag och Jane var kvar hemma. Pappan har inte så mycket att göra hos sig då han inte har några spel eller något arts and crafts alls, så jag och Jane har i stort sett hängt på mitt rum idag. Hon har gjort läxor, pratat och så har vi tittat en del på youtube och ett matlagningsprogram.
(null)

Strax efter fem hämnade jag Ida och Filip vid tåget och vi åkte och handlade lite alkohol innan vi åkte till mammans hus. Jag satte dem i arbete att skotta lite utanför huset, hahaha. Vi hängde hemma en stund innan vi bestämde oss för att åka till Cheesecake factory som ligger i ett utomhusköpcentrum. Men när vi kom dit visade det sig att allt hade stängt ner pga snön och så även restaurangen... Så det var bara att åka hemåt igen. Vi kikade till på den mexikanska restaurangen vid mig och de hade öppet, så vi köpte med oss mat hem därifrån. Jag tänkte även passa på att tanka på en mack bredvid, men även de hade stängt ner även fast man kan tanka själv och betala vid pumpen... Jag blir så trött på att hela New York stänger ner pga lite snö! Suck. Filip tycker alla är töntar här då han hemma i Sverige jobbar med snöröjning på vintrarna, haha. Iallafall. Vi åkte hem och åt middag, drack öl och tittade på Riverdale! Det blev en mysig kväll hemma istället. :) 
(null)


IDA OCH FILIP ÄR HÄR!

Efter en lååång resa från Enköping till mig här är äntligen Ida och Filip på plats! De fick en snabb rundtur i pappans hus och fick träffa Jane och Daisy, innan vi åkte och köpte med oss pizza hem till mammans hus. Mamman är i DC denna vecka så vi har huset för oss själva! ;) Haha. Jag har längtat hela dagen och det var så kul att se dem igen! 
(null)


MONDAY CUDDLES

Ibland har man bara sådana där perfekta myskvällar och inte så mycket mer att säga. :) 
(null)


LÖRDAG I CITY OCH KONSERT

Hej hej! Igår var det lördag och jag tog en härlig sovmorgon innan jag gjorde mig i ordning och åkte in till city. Jag skulle möta upp en au pair från Spanien, Guillem, som hade en kompis på besök, men det var lättare sagt än gjort! När jag började närma mig Grand Central skrev jag ungefär vilken tid jag skulle anlända och frågade var vi skulle mötas. "Vi ska till Soho" sa dem och jag skrev att jag tar denna tunnelbana till denna station osv osv. När jag kom fram frågade jag var de var, och det visade sig att de inte alls var i Soho utan de befann sig på västra delen av Manhattan, ca 30-40 minuter gångavstånd ifrån, haha. Så jag sa att jag skulle äta en sen lunch och gick till Chinatown för att äta, och de sa att de kunde möta upp mig i Chinatown. När jag hade ätit klart frågade jag var de var, men de var fortfarande inte alls i närheten utan de gjorde något helt annat. Så jag strosade runt i Chinatown och sedan en stund i Little Italy innan jag började gå mot The Village för att gå och möta upp dem, men jag tror inte riktigt de hade koll på var de befann sig och när jag skrev "skriv vilken gata ni är på just nu" så fick jag aldrig något svar om det utan istället så skrev dem "säg var vi ska mötas"... Haha. SUCK! Jag skrev iallafall att vi kan mötas i Washington Square Park och de sa att de skulle gå dit och vara där om ca 30 minuter. Jag var inte så långt ifrån så jag strosade sakta mot parken och väl i parken gick jag omrkring och tittade lite för att dra ut på tiden. När det hade gått 45 minuter försökte jag ringa dem men fick inget svar... Tio minuter senare började jag kika efter en pub i närheten då det började bli kallt ute eftersom solen försvann bakom molnen och jag skickade den nya adressen och en liten stund senare kom de äntligen tid! Hahaha. Vi hade iallafall en trevlig stund på puben, helst hade jag velat gå till en Irländsk pub men de var fullproppade med långa köer utanför, eftersom det var St Patrick's Day.
(null)

Sedan var det dags för mig att ta mig till Staten Island, för jag skulle gå på en konsert där och se Daughtrty! Woho, älskade det bandet när jag gick i gymnasiet! Grabbarna följde med mig till färjan för att själva bara åka fram och tillbaka och titta på Frihetsgudinnan på närmare håll och se den södra delen av NY skyline. Vi missade 19-färjan med bara någon minut så vi fick vänta en halvtimme på nästa. MEN den blev försenad med 40 minuter av någon oklar anledning och de gick inte ut med någon information... Så vi satt och väntade i över en timme, så himla drygt. Men det som var mest segt var att konserten skulle börja klockan 20 och vi lämnade Manhattan klockan 20.10, och resan tar ca 20 minuter och sedan skulle jag promenera ca 5 minuter till konserten... Jag kunde ju inte göra något åt det men tyckte det var himla tråkigt, men hoppades att de kanske hade något förband eller något iallfall! Det visade sig dock att det var många som var på samma färja som mig som skulle på konserten för vi var ett gäng som gick dit från färjan och konserten hade inte börjat! Woho! De började istället vid 21 och jag var sååå glad att jag inte missade något! :) Konserten var grym och att få höra några av sina favoritlåtar live är ju fantastiskt. Efter konserten promenerade jag tillbaka till färjan, tåg färjan till Manhattan, tog tunnelbana till Grand Central, tog tåget till New Rochelle och slutligen taxi hem och somnade nästan på en gång, haha.
(null)

(null)




ARTS HOUSE

Hej! Igår var det fredag och jag fick sovmorgon för mamman skulle upp tidigt och kunde skjutsa Jane till skolan, så det var skönt för mig! Jag gjorde inget speciellt under dagen då jag kände mig trött, men på eftermiddagen hämtade jag Jane och skjutsade henne först till hennes psykolog och sedan till taekwondo. På kvällen var det dags för Janes skolas arts house, där eleverna fick sjunga eller spela instrument. Jane sjöng en låt med några från sin klass och en låt med en kompis. Hon var så duktig så! Jag och mamman smet efter att Jane hade gjort sina uppträdanden då detta tar flera timmar och vem som helst får vara med och uppträda. Så mamman ville inte stanna och hon var min skjuts så vi åkte hem efter en halvtimme. Jag lagade hamburgare med pommes till middag och hon fixade sallad och vi hade ett väldigt bra och roligt samtal! Det kändes skönt att bara kunna hänga. Jag berättade bland annat om mins släktresor och hur saker och ting kan bli lite knasigt ibland! ;) Haha. Resten av kvällen tittade vi på tv men i varsitt vardagsrum då vi ville se olika saker, haha. Så det blev en skön hemmakväll för min del! 
(null)
Jag har strukit över skolans namn och de andra barnens ansikten pga säkerhetsskäl. 

PRATA UT

Hej hej! I torsdags kväll smsade Jessica mig och frågade om jag ville äta ute med henne för hon behövde komma ut från sitt hus efter en tuff eftermiddag med barnen. Jag höll precis på att laga middag till mig och Jane, så jag åt en liten portion och sedan kom mamman hem. Så då åkte jag och träffade Jessica! Ibland behöver man bara få vräka ur sig massa saker om barnen, familjen, amerikanare, USA elle vad det nu kan vara. Det är alltid skönt att göra det ibland då man här ibland kan känna sig ensam eftersom man inte har samma stöd på plats (från vänner och familj) som hemma. Jag tror man kan bli så nära vänner snabbt här borta eftersom vi au pairer går igenom likande grejer som gör att vi pratar om "djupare" saker snabbare här borta med andra personer än man kanske gör hemma i sin trygghet i Sverige. 
(null)


VECKAN

Hej hej! Veckan har flygigt förbi, haha. Det har varit det gamla vanliga med att skjutsa hit och dit, läxor och fixa middag. Men jag hwr även varit till Janes skola en morgon med båda föräldrarna för en "föräldrafrukost". Alla tog med sig någonting och så satt man och pratade och umgicks. Alla hade med sig olika bakverk, bara en förälder hade med sig frukt, hahaha. Bra frukost... ;) Jag, Jane och Daisy har även spenderat  någon timme i parken bakom vårt hus, både i tisdags och igår, onsdag. Det är fortfarande bara några plusgrader här men solen värmde lite så det var två mysiga eftermiddagar. Idag, torsdag, var jag till ett diner och hängde med några andra au pairer. Två svenskar, två tyskar och en spanjor. Mycket trevligt och några av dem var det första gången jag träffade. Efter vår lååånga brunch åkte jag hem till Jessica en stund och bara pratade om allt och ingenting, haha. Så skönt att bara kunna vara. Nu har jag skjutsat Jane till Hebrew School och ska hämta henne om två timmar. Anna är hemma hos sin pappa (medan jag och Jane är hos mamman denna vecka, Anna vill bo hos pappan i veckorna). Jag får se om jag åker och hänger med henne en stund eller om jag stannar hemma. Mamman är i Ohio över dagen, hon åkte tidigt imorse och kommer hem ikväll. 
(null)

(null)

(null)


BACK TO VARDAGEN

Hej hej hallå! Igår tog jag en härlig lång promenad med Daisy. Solen sken men det var -1 grader, så det var väldigt kallt men friskt och skönt! Men idag snöar det igen........ Suck! Jag vill ha vår och värme, är sååå redo för det nu. Jag vill inte ha mer snö! Haha. Men jag har tittat på vädret den närmsta veckan och det kommer fortsätta att vara runt 4-5 grader på dagen och nästa vecka väntar lite mer snö... Dock får vi inte så mycket snö så den stannar inte så länge, men ändå. Dock har jag något roligt att se framemot nästa vecka - Ida och Filip kommer hit några dagar! Wohoooo! 
(null)


HOME SWEET HOME x2

Jag har ju som sagt två hem over here och det är det enda "privata" jag har här, så jag har försökt göra det lite till mitt eget. Jag vill inte spendera alltför mycket pengar men några småsaker har jag fixat än så länge. Jag tänker att det kommer bli mer framöver. Men än så länge har jag fixat med tavlor, ljusslinga, ljus, en scratch map på stater jag har besökt och en bok där jag samlar amerikanska quaters från varje stat! 
 
 
 
 
 
 
 
Hemma hos mamman:
Jag bor på källarvåningen och själva rummet är väldigt litet, men jag har även vardagsrummet där nere som jag kan hänga i om jag vill ha lite space, även om kidsen kan vara där också med mig ibland. Jag har ingen egen dusch utan delar badrum med Anna på andra våningen (två trappor upp för mig från källaren). Men jag har iallafall en toalett och handfat i tvättstugan bredvid mitt rum. Det bästa med mitt rum i detta hus är att det alltid är mörkt när jag ska sova och jag vaknar inte av ljuset på morgonen, vilket är väldigt skönt när jag vill ta sovmorgon på helgen, haha! Det är också väldigt skönt att ha min egna tv i vardagsrummet.
 
 
 
Hemma hos pappan:
Jag har mitt rum på tredje våningen, och har ett ganska stort rum med en liten "walk in closet" eller vad man ska kalla det, haha, samt mitt egna badrum med dusch och toalett. Det bästa är helt klart att jag har mitt egna badrum, haha. Det funkar absolut hemma hos mamman men jag måste alltid tänka på att klä på mig ordentligt osv när jag ska gå till/från duschen från/till mitt rum, haha. 
 
 
 
 
 
 

HELGEN

Hej hej! I lördags fyllde mamman år, så hon var ut och käkade brunch med två vänner. Då passade jag och Jane på att käka brunch ute också, fast på IHOP. Mums! När vi kom hem hade vi pratat om att göra en liten musikvideo där Jane får agera artist, haha, så vi gick till parken bakom vårt hus och jag filmade Jane! På eftermiddagen var det dags för oss att åka till ett hotell i närheten som mamman hade bokat för en liten getaway. Jag var medbjuden och det var kul! Vi började med att äta appetizers och hängde sedan på rummet en stund innan vi gick till poolen och badade. Det fanns även en jacuzzi och det var sååå skönt, haha! Riktigt avslappnande. Sedan beställde vi room service till middago och på kvällen var jag och Jane runt på hotellet och letade efter spöken. Vi hade väldigt kul men fann inga spöken tyvärr... ;)
(null)

(null)

Dagen efter vaknade jag och mamman upp men Jane är alltid svår att få upp på morgonen så vi lämnade kvar henne på rummet och gick själva till frukostbuffén. Det var mycket mumsigt! Vi bodde på ett Hilton-hotell så det är första gången jag har gillat en amerikans hotellfrukost, haha. Tidigare har jag inte varit så imponerad men jag har heller inte haft råd att bo på ett finare hotell som detta. Vi checkade ut och jag och Jane åkte till ett au pair-möte där vi åkte skridskor. Jane hade jättekul och jag fick hjälpa henneEft att åka, haha. Jag var inte så duktig själv men jag kunde iallafall åka själv och jag ramlade inte, så jag är nöjd! Haha. Efter detta lämnade jag Jane hos sin matte-tutor och jag och Pia käkade sedan lunch. Därefter åkte jag hem och bara tog det lugnt resten av eftermiddagen och kvällen, jag var väldigt trött efter helgens äventyr. Så jag bara redigerade Janes video och tittade på tv. 
(null)

(null)





FREDAG

Halloj! I fredags gjorde jag inte så mycket på dagen men på eftermiddagen medan jag väntade på Jane som var hos sin psykolog passade jag på att prata lite med mamma och pappa! :) På kvällen var jag och Jane ut och åt middag tillsammans och sedan hyrde vi en film hemma och chillade. En lugn och skön fredag! 
(null)


TORSDAG

Hej hej! Efter en skön sovmorgon då pappan skulle ta Jane till skolan idag (Annas skola blev inställd igår kväll pga vädret, varför vet vi inte för det slutade snös på kvällen igår). Jag hämtade hem mamman från tågstationen på förmiddagen när hon kom hem från DC. Sen åkte jag och hämtade Anna och så åkte vi och shoppade! Jag köpte en jeansjacka och en hoodie och Anna köpte runt 5 olika t-shirts! Så himla kul att kunna gå omkring och shoppa med henne. :) Vi käkade sedan en sen lunch på Shake Shack, det är sååå gott där! Verkligen tips till folk som åker till New York, haha. 
(null)

(null)

På vägen hem till pappan åkte vi runt i området där hans hus ligger för att kika lite på hur processen att fixa ledningar osv går. De flesta stora träd som fallit har blivit fixade men det finns ännu mycket jobb kvar. Pappans hus har som tur el, medan flera hus i området (några på samma gata till och med) fortfarande inte har det, såhär en vecka senare... Resten av dagen har jag hängt med Anna, hämtat Jane från Hebrew School, gjort läxor med Jane och skjutsat Anna till tennis. Nu har jag precis duschat och krupit ner i sängen för att titta på Modern Family! 
(null)


HARD WORK WORK

Hej på er! Nu har det vari tyst här i några dagar men jag har haft fullt upp! I måndags morse åkte mamman iväg på jobb till DC och pappan var på jobb i Kanada, vilket betydde att jag skulle vara ensam hemma med tjejerna till onsdag. Janes skola var stängd måndag och tisdag pga strömavbrott fortfarande från stormen i fredags när flera träd föll i det området på olika ledningar. I måndags roade vi oss med att hänga på Starbucks där Jane gjorde läxor och jag redigerade några bilder. Vi lekte även med Daisy innan jag hämtade hem Anna och hennes kompis och sedan kom Janes tutor hit, så jag fick en liten paus haha. Jane var även till taekwondo och sedan åt vi middag och tittade på tv på kvällen. 
(null)

Igår, tisdag, var ännu en heldag med Jane. Vi började dagen med att åka och handla och fixa brunch (och vi bakade blåbärsmuffins, mums!). Min svenska kompis Jessica kom även förbi en stund och åt brunch med oss. Sedan gjorde Jane och jag läxor innan hon var på taekwondo. Jag hämtade hem Anna och hennes kompis och sedan skjutsade jag alla tre till Hebrew School. Då fick jag 1,5 h för mig själv, så himla skönt! Haha. Jag köpte med mig kinamat hem och käkade framför tv:n innan jag hämtade hem Jane. Anna följde med några vänner på bio efter HS eftersom skolan skulle vara stängd dagen efter pga det troligtvis skulle snöa. Janes skola skulle också var stängd pga snön. Vid det här laget började jag bli riktigt trött av att "jobba" dygnet runt, haha. Framförallt eftersom Jane kräver mycket energi och uppmärksamhet! Tur att hon är världens gulligaste och inte någon dryg unge. 
(null)

Idag, onsdag, tog vi sovmorgon eftersom tjejerna inte hade någon skola. Eller, jag vaknade vid 8 men låg kvar i sängen en stund, så skönt! Jag har sovit i mammans säng de senaste nätterna eftersom tjejerna vill ha mig nära då mitt rum ligger två våningar under. Så jag kunde höra när de vaknade upp! Pappan hade kom hem från Kanada imorse och vi åkte dit när alla hade vaknat. Skolan var ju stängd pga det ryktades om snöstorm, men vi vaknade upp till bara lite vitt på gräsmattan. Dock började det snöa mer på eftermiddagen! Men jag tycker det är sååå kul att de kallar detta för snöstorm runtom New York. Jag ver att de inte har samma utrustningar och inte klarar av snö som i Sverige, men ändååå. Kom igen... Det har varit mest blötsnö och slask. Haha. Iallafall. Jag och Jane har gjort födelsedagskort till mamman som fyller år i helgen, jag och Anna har kollat på The Office och båda tjejerna och jag har spelat olika spel. Till middag fixade jag och Jane tacos och efter middagen åkte jag hem till mammans hus för att äntligen få lite egentid! Sååå skönt att bara ha mig själv att tänka på igen, haha! 
(null)

(null)

(null)


SUNDAY FUNDAY

Hej hej! Igår var det söndag och jag hade planer på att åka till city med Pia. Men först hann jag med att tvätta en runda och prata lite snabbt med mamma, mormor och moster Carina! :) Vid 10.30 tog jag och Pia tåget till city och tog sedan tunnelbanan ner till Soho, för att käka brunch på ett franskt café. Vi mötte även upp två tjejer från Frankrike, en av dem var på också på samma utbildning som mig och Pia så hon är också au pair. Hon bor i North Carolina men var på besök hos sin kompis i NYC i helgen och det var kul att hinna med en träff! Det var jääättegod mat där plus att tjejen från NYC kände en kille som jobbade på cafét, så han bjöd på några olika efterrätter som var gudomligt goda!
 
Mätta och belåtna sa jag och Pia hejdå till de andra två tjejerna och vi vandrade ner till 9/11 memorial med "pooler" där de två tornen stod förut med alla namn som dog graverade runt kanterna. Jag har inte varit där på några år och det är alltid lika känslosamt att gå dit. Jag får alltid gåshud där. Förut var man tvugnen att gå igenom en säkerhetskontroll och betala några dollar för att komma komma in, men nu var det helt öppet för allmänheten. De har byggt ett museum istället bredvid. Vi såg även några roser och det visade sig att de sätter ut en vit ros vid namnet om det är dennes persons födelsedag. Det är väldigt fint där men samtidigt en lite obehaglig men mäktig känsla. Det går inte riktigt att förklara. 
 
 
När vi kände oss färdiga där vandrade vi vidare mot Wall St. Vi stannade vid tjuren (som är en turistattraktion) och tåg några kort. Det alldeles för lång kö för att ta kort framför tjuren så vi tog baksidan istället, hahaha. Vi gick sedan ner till Battery Park för att kika på Frihetsgudinnan, men det blåste så himla mycket vid vattnet så det blev en snabb titt. Vi tog sedan tunnelbanan till Central Park och strosade runt där en stund, men vi började bli riktigt trötta och ganska kalla så vi gick sedan ner till Grand Central (ca 15-20 blocks) och tog tåget hemåt. Vi åkte hem till våra hus och käkade en snabb middag, men sedan kom Pia till mitt hus för att titta på The Oscars. Jag, Pia, Anna och Jane hängde i vardagsrummet i källaren och hade en väldigt mysig kväll! Tjejerna tyckte verkligen om Pia, så det var kul!
 
 
 

LÖRDAG

Hej hej hallå! Igår var det lördag och jag startade dagen med en sovmorgon, så himla skönt! Jag sov till 10 och sedan låg jag kvar en stund i sängen och tittade på youtube-klipp, haha. Jag fixade mig och åkte till Scarsdale för att plocka upp svenska Jessica och en av hennes kompisar från Tyskland. Vi käkade burgare på ett ställe och sedan bytte vi bil till tyskens bil för att åka till Pace University där det var en stor basketmatch mellan två olika High Schools. Jättekul att se faktiskt, och vilken energi! Trodde jag nästan hade hamnat på en liiiiten Friends arena när Sverige spelade, haha. Efter matchen åkte jag hemåt men då smsade Pia (au pair från Chile som var min roomie på utbildningen) och frågade om jag ville träffas. Så vi möttes upp på en restaurang i närheten av där jag bor och käkade middag tillsammans och pratade ett par timmar. Jag känner hennes värdfamilj då min kompis Victoria var deras au pair när jag var här första gången, och jag umgicks mycket med henne och barnen. Vi hade en trevlig kväll och sedan somnade jag direkt när jag la mig i sängen, haha. Helt slut! 
(null)

(null)


STORM

Hej hej! Igår skrev jag att vi skulle på bio och vi gick på bio, men tydligen hade mamman bokat biljetter till RPX (tydligen större skärm, bättre kvalite och surroundljud) utan att veta det. Jag är alltid för snål för att boka denna sal så det var ju kul! Haha. Iallafall, jag glömde nämna i förra inlägget att det var väldigt blåsigt hela dagen och när jag hämtade Jane från skolan såg vi ett stort träd som hade fallit och en del grenar här och där. Men på kvällen när vi körde till bion såg vi betydligt fler saker som hade påverkats av den starka blåsten. Flera träd som fallit och flera trafikljus som antingen hade förlorat ström eller helt gått sönder! Bland annat hade en stor korsning i närheten av bion (en av de mest trafikerade vägarna) totalt kraschat i marken och det hängde massa trasiga ledningar! Och idag fick jag veta att många hus hade saknat el och att det var flera personer som hade skadats eller till och med dött igår pga denna storm (som jag först inte trodde var så farlig). Em 11-årig pojke i en annan stad häromkring hade dött av ett träd som fallit på huset. :( Usch, så himla hemskt! 

VECKAN

Halloj! Nu är det fredag och ännu en vecka har rullat förbi. Förutom det vanliga hämta/lämna/skjutsa kidsen har jag tagit Anna till tandläkaren och hennes besök (ett vanligt besök bara) kostade $440 efter försäkring vilket är drygt 3600 kr!!!  Alltså det är så sjukt! Hon tog kort på tänderna och sedan kikade tandläkaren i munnen, det var klart på typ 15-20 min. Aaanyways.

Jag har även träffat två andra au pairer igår. Först käkade jag lunch med en svensk tjej och det var väldigt trevligt. Också ganska skönt att prata lite svenska igen, haha. Vi träffades även på kvällen för froyo och då kom en kille från Spanien också. Det var skönt att komma ut och träffa lite nytt folk! :) Ikväll ska jag, Jane och mamman på bio medan Anna ska bowla med en kompis. Bra start på helgen! 
(null)


RSS 2.0