VECKAN

Halloj! Denna vecka har flugit förbi! I måndags lämnade mamman och två kusiner huset så det blev jag, tjejerna och en kusin kvar. Dock sov Jane hos pappan måndag-onsdag för hon ville ha lite egentid med honom! Kusen åkte tidigt på onsdagsmorgonen och några timmar senare kom mamman hem från sin resa. Annars har jag träffat kompisar och tagit det lugnt hemma för att vila från en intensiv helg med massa folk i vårt lilla hus, haha! Senna fredag droppade jag av Jane hos pappan efter hennes terapi, så jag var off from work vid 17. Mamman är hos en kompis idag och imorgon, så jag var ensam hemma och det var sååå skönt! Älskar de stunder jag kan vara helt ensam i huset, för det är inte ofta! 
(null)


BÄSTA GRANNEN

Vår granne kom över häromdagen med massa bakelser, bara ändå sådär! Haha. Han är sååå himla snäll! 
(null)


BAT MITZVAH I VIDEOFORM

Halloj! Här är en video jag gjorde om Jane's Bat Mitzvah. Enjoy! :)
 

SÖNDAG I CITY

Hej hej hallå! Denna söndag åkte jag och Alex in till city. Det var grått och trist hela dagen så vi passade på att shoppa lite och äta en hel del, haha! Vi var också ganska trötta och sega efter gårdagen så detta passade oss perfekt. Tiden rann iväg och efter en heldag i city samt lite shopping hemma i närheten åkte vi hem och tittade på två filmer innan vi gick och la oss. Anna och kusinerna hade också varit till city men gjort andra saker och de kom hem senare än oss så vi fick lite egentid hemma, eftersom mamman tittade på tv i vardagsrummet och Jane var hemma hos grannen. 
(null)

(null)




JANE'S BAT MITZVAH

Ja då var den stora dagen här, det var nämligen dags för Jane's Bat Mitzvah! På morgonen var vi i templet för att träna ceremonin samt ta bilder (då man inte får göra det under själva ceremonin) och senare på förmiddagen var ceremonin. Det lästes/sjöngs böner, Jane läste ur Torah och hon höll ett tal. Familjen, två vänner och vi tre au pairer var delaktiga på det sätt att vi hade olika "uppdrag" under ceremenoning, jag, Alex och Alicia (au pairerna) klädde på Torah när allt läsande ur den var klar. Det är en riktigt stor ära att få vara delaktig!
(null)
 
Efter ceremonin åkte vi till stället där festen skulle hållas. Jag åkte i skolbussen med alla kids och först var det mingel ute på verandan med småplock av olika typer av mat, så som mexikanst, italienskt, kallskuret, ost och kex osv och såklart öppen bar! Jag hade velat smaka allt och äta betydligt mer för allt såg så gott ut, meeeen efter detta var det dags för en trerätterslunch, haha! Under lunchen gjordes tal, det var dans och lekar för barnen, vi tände ljus för att hedra Jane och hennes nära och kära. Jag, Alex och Alicia fick vara med och tända ett ljus, det var också en riktigt stor ära! Jane hade noggrant valt ut vilka hon skulle vilja tända ett ljus med och det var fint att hon ville ha med oss! Det fanns även en fotograf som tog kort vid en green screen så man fick välja en bakgrund, det var en stor hit bland kidsen men även oss vuxna, haha!
 
 
 
Förrätten.
 
Till huvudrätt fick man välja mellan kött, fisk eller vegetariskt. 
 
Och till efterrätt fick vi vuxna detta medan barnen hade en chokladfontän med tillbehör samt tårta!
 
 
 
 
 
Efter allt detta och efter många svettiga timmar (det var över 30 grader och otroligt fuktigt ute) åkte vi hemåt med kusinerna och moster. Vi hängde här resten av kvällen. Jane öppnade sina paket och fick över $10000 totalt i cash eller check, det är ju helt sjukt!!! Hahaha. Det går direkt in till hennes college fond. Vi beställde pizza senare på kvällen (eftersom festen var över vid 17) och hade det trevligt!
(null)
 


TORSDAG OCH FREDAG

Hej hej! Denna torsdag och fredag har flugit förbi. Igår, torsdag, fick Jane vara hemma från skolan och planen var att mamman skulle vara ledig från jobb meeeen hon jobbade ändå för det mesta. Så jag och Alex fick umgås med Jane, så där försvann mina planer haha... Alex och Jane umgicks på morgonen en stund och sedan gick jag, Jane och Daisy till parken där vi tog några fina bilder! Mitt på dagen åkte jag, Alex, Jane och mamman och fixade våra naglar. Det var min första mani & pedi någonsin, haha! På eftermiddagen åt vi en sen lunch hos grannen då han skulle grilla och mamman ville väl helst ha oss utanför huset så hon kunde jobba i fred. Alex åkte sedan och hämtade Anna i skolan och umgicks med henne, medan jag och Jane stannade kvar hos grannen medan han hämtade hem sin son från skolan. Vi hängde där fram till sju på kvällen, haha! Så skönt eftersom Jane pratade konstant så jag slapp vara helt ensam med henne så många timmar! ;) På kvällen hade Anna tennis som Alex och jag skjutsade henne till och sedan hängde vi bara hemma på kvällen. Mamman hämtade hem Anna vid 22 och hämtade även deras kusin R som kom hit för helgen. 
(null)

(null)

Idag, fredag, kom ytterligare en kusin och hennes man hit men de plus kusin R åkte till city idag. Jag, Alex, Jane och mamman var på bio på förmiddagen och sedan var mamman hemma med Jane och då passade jag och Alex på att åka och shoppade för hon behövde hitta en klänning till helgen. Meeeeen hon hittade tyvärr ingenting då. Hon åkte dock även iväg senare på eftermiddagen med Anna när hon slutade skolan och jag stannade hemma med alla som var här. Vi fixade tacos till middag och sedan var det dags att åka till templet för en service... Har aldrig besökt något religiöst såhär mycket på så kort tid, hahaha. Det var väl inte jättekul eftersom mycket är på hebreiska osv, men men. Vi var där för att stötta Jane då hennes Bat Mitzvah som är imorgon annonserades och de tände ljus och läste böner. Efteråt var det lite fika och sedan åkte vi hemåt!
(null)


ONSDAG I CITY

Halloj! Efter att ja skjutsat kidsen till skolan åkte jag och Alex in till city. Mamman sa att hon kunde hämta tjejerna efter skolan eftersom de ändå skulle ha ett familjemöte på templet inför Janes Bat Mitzvah. Såå vi åkte till city och hade det gött! Vi gick i affärer, åt lunch på ett av hennes favoritställen och åkte sedan till central park där vi satte oss och tog det lugnt. Vädret var på topp och det var en varm och härlig dag! 

Vi åkte sedan hemåt och åt middag med mamman och Jane. Anna och mamman hade bråkat så pappan kom och hämtade Anna för hon ville stanna hos honom... Tråkigt när Anna för första gången stannade hos mamman på nästan två månader... Ja ja. Mamman, Jane och Alex åkte sedan och åt froyo medan jag stannade hemma och tittade på Netflix! 
(null)

(null)


TISDAG

Hallå! Idag på eftermiddagen landade Alex (familjens gamla au pair) i New York och kom hem till oss. När hon kom hit var alla ingen familjen hemma så vi fick lite egentid och kunde prata på svenska, haha. Men senare hämtade jag Anna och efter en stund kom mamman och Jane hem. Vi beställde mexikanskt till middag och hade det gött. På kvällen träffade jag upp Jessica och Karin för lite froyo och skoj. Har alltid kul med de två! :) Nu ska jag krypa ner i sängen och titta på Netflix och förhoppningsvis somna tidigare än jag gjort de senaste nätterna. Godnatt!

SOLIG MÅNDAG

Hej hej! 

Denna måndag bjöd på sol och blå himmel utan tropisk värme, en perfekt svensk sommardag helt enkelt haha. Det var runt 24-25 grader och frisk luft vilket kändes toppen då söndagen bjöd på fuktigt och väldigt varmt väder. Jag var sugen på att promenera vid vattnet och lyssna på pod, så jag åkte till en sjö i närheten men det visade sig att området var privatägt så jag kunde inte gå in dit... Istället gick jag på trottoaren utanför en stund innan jag bestämde mig för att kika vid en annan sjö i närheten. 
(null)

Denna sjö var betydligt mindre och inte lika fin, men den låg i en park som var öppen och gratis för allmänheten. Jag strosade i skogsområdet och hittade sedan en liten klippa att sitta vid och bara njuta och samla energi! 
(null)


FULL RULLE

Hej hej! Igår var det söndag och dagen började med att jag gick på Annas konfirmation. Några år efter att judar har sin Bar/Bat Mitzvah kan de välja att konfimeras för att fortsätta visa sin tro och vilja göra judendomen en del av sitt liv. Så efter sin Bat/Bar Mitzvah kan man alltså välja att fortsätta plugga hebreiska och sedan vara en del av konfirmationen. I Annas grupp så var det 15 st av ca 35 st som fortsatte att plugga och göra sin konfirmation nu vid 16 års ålder. 
 
Iallafall. Jag var på ceremoning i söndags (de hade en i lördags kväll med) som varade två timmar. Haha, det är en lååång tid när mycket av det är på hebreiska. Och måååånga böner/sånger. Men det var ändå lite mysigt ibland, framförallt när de tog fram gitarren eller spelade piano. Det var även mycket stå upp, be en bön, sitta ner och lyssna, stå upp igen, sitta ner igen osv. Kanske bra att röra sig så, annars kanske folk somnar om man bara skulle sitta still i två timmar, haha! Efter ceremonin hölls en sen brunch med bagels, olika röror, sallad, frukt och bakverk. Det var mumsigt! 
(null)

Efter detta åkte jag och Jane hem, medan de andra stannade lite längre. Jane gjorde sina läxor och jag fixade med lite annat innan det var dags att titta på finalen i hockey-VM eftersom Sverige spelade!! Jane var intresserad första persioden men sedan gick det utför, haha. Dock stannade hon hela tiden, och det blev en lång match med både förlängning och tillslut straffar! Det blev tillslut ett guld till Sverige och jag vet inte om jag eller Jane var gladast, hahaha. Hon blev jätteglad! Sötan!
 
Efter matchen åkte jag och hämtade upp Pia och åkte till en park där några av hennes vänner hade bbq. De hade redan ätit när vi kom och höll på att dansa och ha kul. Men parken stängde drygt 45 min efter att jag och Pia kom dit så vi hann bara vara där en liten stund. Även Jessica kom dit efter en stund och när parken stängde igen ville gänget gå till en bar i närheten men det var jag inte sugen på, så jag och Jessica åkte hem till mig och spelade kubb med Jane och grannpojken Peter hemma hos honom (då deras gräsmatta var klippt, vilket våran inte var, så man såg inte ens kubbspelet  här hahaha). Vi körde Sverige mot USA och jag och Jessica vann tillslut, men satan i gatan var duktiga J & P var! Det var ett jämnt spel och de var bara en efter oss när Jessica fick ner kungen.
 
Sedan åkte Jessica hem och jag följde med mamman, Anna och Jane för att äta froyo. Vi blev sugna på att köpa en speciell flingsort, men affären nära oss var redan stängd så vi åkte till affären vi normalt handlar på och bestämde oss för att passa på att handla inför veckan, när vi ändå var där! Så det blev en liten spontantrip till affären och handla, haha. Men det gick fort när vi var fyra som hjälptes åt! När vi kom hem var klockan 22.30 och jag gick ner till mig för att göra mig i ordning för natten. Full rulle hela dagen!
(null)



REGNIG LÖRDAG

Hej hej hallå! Igår, lördag, vaknade jag upp på morgonen för att titta på semifinalen i hockey-VM då Sverige spelade mot USA! Det blev en bra start på dagen eftersom Sverige vann med 6-0! ;) Anna gjorde även frukost med äggröra, bacon och våfflor så det var gulligt av henne att dela med sig till både mig och mamman! Annars på förmiddagen gjorde jag inte så mycket, men på eftermiddagen trotsade jag regnet och åkte in till city och mötte upp en tjej som jag träffade på Montréal-resan. Inne i city regnade det inte men det var grått och trist, så vi gick bara runt och kikade lite i affärer. På en Bed Bath & Beyond-butik hittade jag bland annat ballerina och dajm, så det köpte jag med mig hem!
 
Efter några timmar strosandes i city åkte jag hemåt och bytte om till myskläder och åkte hem till Karin för filmmys med henne och Jessica. Vi såg The greatest showman och bara chillade! En skön lördagskväll. :)
(null)



FREEDAAG

Halloj! Idag hämtade jag Jane en liten stund innan hennes skola slutade och åkte till hennes terapi. Jag blev medbjuden av Jane att vara med detta samtal så jag fick vara med att spela spel/prata. Efter samtalet åkte vi till ett mall och shoppade lite! Jane fick spendera $50 för sin mamma och handlade några linnen, glass, kringla och klistermärken att sätta på sin laptop så hon var nöjd! Jag köpte en mugg och två body lotion, haha! 

När vi kom hem pratade jag lite med Anna (som sover hos mamman inatt, kors i taket!) och sedan åkte jag till Pia för att hänga i båthuset. Det bor ett par andra au pairer i området så de kom dit med några vänner också, så det var kul att träffa nya människor! Strax innan midnatt åkte jag hemåt och gick och la mig. 
(null)

(null)


TORSDAG

Idag var det ännu en vanlig dag med ledighet på dagen, läxläsning med Jane när jag hämtat hem henne från skolan och sedan gosade vi med Daisy, tittade på Shane på youtube och bara hängde. Anna hade en kompis över efter skolan så de klarade sig själva. 
(null)

På kvällen skjutsade jag Anna till tennisen. Jag mötte sedan upp Jessica för att äta en sen middag. Vi lyxade till det med milkshakes! Pappan hade sagt att han kunde hämta Anna när hon slutade vid 22, men eftersom jag och Jessica redan var i närheten så skrev jag ett sms till honom och sa att jag kan hämta henne. Hoppas han kan göra nåt liknande för mig i framtiden... ;) Haha. Jaja. Jag hämtade Anna, Jessica följde med till tennisen och fick se Anna i action, sedan åkte vi hemåt och lämnade av Jessica på vägen hos henne. 
(null)


MONTRÉAL VLOG

Hej hej! Här kommer en liten video från min helg i Montréal! Enjoy! :)
 

MÅNDAG OCH TISDAG

Hej hej! Vardagen rullar på som vanligt här och jag har sagt till pappan att jag vill att han skriver till mig när han ska vara borta på kvällar osv, så att jag vet när jag jobbar. Han har faktiskt gjort det nu under veckan så det känns bättre! Dock har han konferens i NYC måndag - onsdag så han är borta hela dagarna och kommer hem sent om kvällarna. Men det är ju inget man kan göra något åt, så länge han hör av sig till mig om han skulle bli senare än han sagt tidigare (vilket han gjorde igår). Så, fraaamsteeeg. Jag tror helt ärligt inte han har tänkt på detta eftersom han inte är så involverad. Så det är bra att han förstår mig nu!
 
Iallafall. Idag fick Jane reda på att hon klarade sina tre test för svart bälte i Taekwondo! Sååå duktig! När jag var här första gången för fem år sedan hade hon precis börjat och hade vitt bälte. Så i fem år har hon kämpat! När hon ringde mig från träningen (då hon fick beskedet) så köpte jag jordgubbar doppade i choklad för att fira henne lite, eftersom både pappan och mamman (som är i DC) inte var hemma. Hon blev jätteglad! 
(null)



SÖNDAG OCH HEMGÅNG

Halloj! I söndags vaknade vi strax efter 8 och jag gick med mins nyfunna vänner för att köpa frukost och sedan sätta oss på bussen som gick vid 10. Montréal ligger bara någon timme från gränsen till USA så vi behövde inte sitta så länge innan första stoppet. Men sedan åkte vi hela vägen förutom ett lunchstopp på eftermiddagen. Sista timmen spenderads på Manhattan då vi hade tre stopp där och självklart skulle jag av på det sista, haha. Men resan hem gick någon timme fortare än ditvägen så det var skönt iallafall! Väl hemma i NYC tog jag och tre andra tjejer tåget tillbaka till Westchester och jag blev upphämtad av värdmamman vid tåget. Jag var framme strax efter 19 och hängde med tjejerna en stund (som båda var hos mamman och sov där för det var mors dag, framsteg för Anna och mamman!!) och sedan gick jag till mitt rum och somnade ganska fort efter denna intensiva helg! 
(null)
 
 

SIGHTSEEING IN MONTRÉAL

Halloj! Jag sov åtta timmar inatt i en skön hotellsäng,  riktigt härligt! Jag brukar inte ens sova åtta timmar till vardags haha. Gänget möttes upp vid nio och gick för att äta något till frukost innan vi skulle kliva på vår buss för sightseeing! Denna sightseeing varade tre timmar och vi såg en massa olika saker som vi har diskuterat i klassrummet tidigare. Riktigt kul! Det sista stoppet var vid Notre Dame Basilica där vi även fick gå in och titta i (det ingick i turen så vi kunde skippa kön också). Det var riktigt häftigt och fint där inne! 
(null)

(null)

Gänget gick sedan för att käka lunch och sedan strosade vi omkring vid The Old Port (vid vattnet) och i Old Montreal. Så mysigt och fint! Vi har även haft otroligt tur med vädret hela dagen, sol och blå himmel! Vi gick sedan till en gata som är täckt i girlanger så det ser ut som en regnbåge! Därefter strosade vi hemåt mot hotellet som ligger i downtown och stannade förbi en ingång till Underground city som täcker drygt 32 kvadratkilometer under marken, bestående av butiker, restauranger, arbetsplatser, tunnelbanestationer, tågstationer osv! Vi gick bara en liten bit men det var sjukt häftigt att se ändå. Tänk att det är som en hel stad där, fast under jorden! Det är ju väldigt passande på vintern när det kan bli otroligt kallt i Kanada, hahaha. 
(null)

(null)

(null)

Efter detta kände vi hur fötterna värkte och hur energin hade sjunkit ganska mycket så vi handlade lite dricka och snacks inför resten av kvällen, vi köpte med mat och gick sedan tillbaka till hotellet. Vi hängde i "partyrummet" som vi kallar rummet vi förfestade i igår, haha och hade riktigt kul idag idag! Strax efter 22 drog alla vidare till en pub men jag stannade hemma för jag kände mig nöjd för idag, haha. En del känner att de vill passa på att festa eftersom åldersgränsen är 18 i Kanada men 21 i USA. Jag har ju inga problem med det dock, men jag kände mig nöjd med gårdagens lilla utgång och så kändes det otroligt lockade med lite ensamtid på hotellrummet ett par timmar! Dock kom en av mina roomies hem strax innan midnatt och berättade om att det hade hänt lite grejer och att en tjej fick åka med ambulans till sjukhuset för hon hade blivit så full så hon inte kunde gå (troligtvis drogad) och ett par åkte med henne men resten gick hem till hotellet till vårt rum där de samlandes, chockade och oroliga. Vi väntade uppe tillsammans till vi fick reda på att de var på väg från sjukhuset (ca 1,5 h senare) till hotellet och att allt hade gått bra. Så det blev ett galet avslut på en annars väldigt bra helg.
(null)

(null)


FRIYAY I MONTRÉAL

Hej hej! Som sagt åkte jag till Montreal i fredags! Efter runt 9 timmar på bussen var vi framme! Så skönt. Montreal ligger bara någon timme från gränsen mellan USA och Kanada, så efter gränskontrollen började vi bli riktigt taggade! Väl framme på hotellet fick vi våra rum och hade sedan fritid resten av kvällen. Vi var två fulla bussar (en från DC/PA och en från NYC) så det var runt 80 personer som åkte! I min "klass" var vi ju vara runt 20 pers kanske, så det var flera grupper som åkte samtidigt. Dock har jag hållit ihop med ett gäng från min klass som jag då kände till redan. 
 
Iallafall. Jag har tre roomies, en tjej från Italien som jag hade bestämt att vara roomie med sedan innan och sedan två tjejer från Nederländerna. Alla är fyra i sina rum, men vi har ett av de större rummen så det är skönt! Hahaha. På kvällen gick "gänget" på åtta personer (från Italien, Österrike, Tyskland, Nederländerna, Spanien och jag från Sverige) ut och käkade poutine, en känd rätt från Montreal som består av pommes, brunsås och ostbitar. Så himla konstigt att den rätten är SÅ känd men det var faktiskt ganska gott! Vi beställde med två olika kött till, och så delade vi på fyra tallrikar. Därefter handlade vi lite alkohol och förfestade på ett hotellrum innan vi gick ut till en bar som även hade ett litet dansgolv. Vi hade en väldigt kul kväll! Men efter en låååång dag var vi några som var trötta och gick hem vid midnatt, medan några andra festade på några timmar till, haha! 
(null)
 
(null)
 
(null)
 


MOT MONTREAL

Hallå! Nu är helgen kommen, jag är på väg till Montreal! Ska bli sååå skönt att komma bort några dagar och få se nått nytt! Det kommer bli en lång dag, jag vaknade vid 05.45 efter runt 6 h sömn. Jag promenerade till tåget, tog det in till city och nu sitter jag på bussen och väntar på att åka iväg. Vi ska sitta på den i måååånga timmar, haha. Detta är min travel class och nu ska vi på resan! Tidigare har vi träffats två söndagar och "gått i skolan" haha, där vi har diskuterat en massa olika saker om Montreal. Så nu är vi redo för denna resa! ;) 
(null)


UTBROTT OCH BURGARE

WHAT A DAY. Jane hade flertalet utbrott första timmen efter skolan med skrik, gråt och annat smått och gott om flera olika saker. Jag lyckades hålla mig lugn och sansad hela tiden och jag tycker faktiskt jag var ganska pedagogisk, haha. Klapp på axeln. Men satan i gatan alltså, det här var det värsta hittills! Hon bad lite senare om ursäkt och vi hade en konversation om att hennes beteende inte var okej osv, och jag har förklarat läget för föräldrarna då mamman är borta på jobb och pappan kom hem sent på kvällen. I vanlig ordning svarade mamman och skrev lite med mig och var väldigt stöttande till mig osv. Pappan svarade bara nåt i stil med "okej, tack för infon". De är så himla olika. Mamman ser all tid, energi och själ jag lägger ner medan pappan ser mig endast som en au pair med ett enkelt jobb, i stort sett bara en chaufför för barnen. Gaaaaah blir galen på att han inte respekterar mig eller uppskattar det gör jag för hans barn. Men han är ju själv inte så involverad så han kanske inte tycker det är något konstigt. Vad vet jag. 

Jaja iallafall. Vi hade tidigare i veckan bestämt med grannar till mamman att gå ut och äta på Shake Shack idag, så jag och Jane åkte med S & P (grannarna) medan Anna stannade hemma för hon ville inte följa med. Jag provade den vegetariska burgaren gjord av champinjoner med smält ost inuti och det var sååå gott!!! En ny favorit tror jag! Efteråt åkte vi hem och tittade på det nya avsnittet av Riverdale. Pappan kom hem en timme senare än vad han sagt till mig tidigare idag (han smsade inte mig men skrev till tjejerna att han skulle bli lite sen... han har ju så stor respekt för mig...) och sedan var jag såååå redo att gå upp på mitt rum och lägga mig i sängen! Haha. Godnatt!
(null)


SO, I DID A THING...

Tog sa(x)en i egna händer och klippte av nån decimeter eller så... Oupsie! 
(null)

(null)


FILM - WASHINGTON DC

Hej hej! Idag gjorde jag äntligen klart en liten resefilm från när jag och Jessica besökte Washington DC (huvudstaden) i april. Alla videos har bara legat och väntat på mitt kameraminne men igår tog jag tag i det och satte ihop denna film! :) 
 

LÖRDAG OCH SÖNDAG

Hej hej hallå! Lördagen startades med en sovmorgon samt lite Netflix i sängen. Jag var sååå trött så det var hur skönt som helst att inte göra något alls på förmiddagen/mitt på dagen. På eftermiddagen åkte jag och åt en sen lunch innan det var dags att vara barnvakt för en halvsvensk familj! Min kompis Jessica brukar vara barnvakt till dem ibland men denna helg kunde hon inte och frågade mig om jag ville, då familjen gärna har svenska barnvakter. Det var två tjejer på 7 och 9 år och det var så söta! Jag kom dit ett par timmar innan föräldrarna skulle iväg så att tjejerna fick lära känna mig lite och känna sig säkrare innan föräldrarna åkte hemifrån. De visade mig runt, vi lekte lite i lekrummet, spelade kort och åt middag innan föräldarna gick. Tjejerna hade fixat sig i ordning för sängen precis innan föräldrarna gick, så när vi blev ensamma tittade vi på en film och sedan var det läggdags för dem. Vi läste två sagor (båda på svenska, varav en var Pippi) och sedan stannade jag i deras rum till de somnade. Därefter gick jag in i gästrummet som låg på samma våning som tjejernas rum så att de skulle känna sig trygga och ha mig nära ifall de vaknade. Jag tittade på Netflix i ca två timmar innan föräldrarna kom hem. Jag småpratade lite mer med mamman (som är svensk) och de visade sig att hon hade familj på Björkö (som ligger nära där jag kommer ifrån)! Så det var lite kul tyckte jag! :) Därefter åkte jag hem och däckade nästan direkt, jag var helt slut efter denna vecka!
 
Idag, söndag, har jag bara tagit det lugnt och varit för mig själv. Så himla skönt! Jag har tittat på Netflix, ätit pizza, ätit froyo, städat undan och organiserat i mitt rum här, tvättat och fixat lite med videos och bilder på datorn. Jag följde även med mamman som behövde handla på Staples, för jag kände att det var ett bra tillfälle att prata ensam med henne utan att någon av barnen var med. Jag hade lite saker jag ville ta upp så det var bra! Resten har jag inga planer utan jag tänkte bara fortsätta att ta det lugnt. Det behöver jag efter denna vecka så att jag har energi nog att starta en ny vecka, hahaha. Dock är Jane tillbaka i skolan imorgon igen så det är skönt!
 

FREDAGSMYS

Hej hej! I fredags var jag och Jane och käkade brunch på ett mysigt ställe här i närheten som Jessica visat mig. Tror jag har hittat ett nytt favoritställe, haha! Vi käkade och åkte sedan och handlade ansiktsmasker för att ha lite hemmaspa på eftermiddagen då det var molnigt ute och vi båda kände oss trötta. 

Senare på eftermiddagen åkte jag med Jane till hennes terapeut och sedan åkte vi hemåt. Jane var och ut sprang med grannpojken och efter det åkte hon och jag till en carnival! Vi åkte två karuseller tillsammans och så åkte hon en själv. Vi åt popcorn och drack lemonad och spelade ett spel där jag vann en liten kudde som Jane fick av mig! Hon blev väldigt glad. :) Vi åkte sedan hemåt och vid halv nio hämtade Pia mig. Vi åkte och handlade några öl och en flaska vin och gick ner till hennes boat house och satt ute på verandan. Även fast det var kväll var det runt 25-27 grader ute!!! Sååå himla varmt! Vi hade en väldigt trevlig kväll och jag tog sedan en taxi hem. 
(null)

(null)


UPDATE PÅ FÖRRA INLÄGGET

Sååå igår skrev jag om min långa (men bra) dag. Det blev så att jag fick skjutsa Anna till tennisen ändå för pappan hade tagit med Jane ut för att äta så de var inte hemma när Anna behövde åka... Men precis när vi skulle gå ut till bilen kom de hem, och då sa pappan "vad bra, Emma kör dig" till Anna, men då sa jag "well du får gärna göra det", men då sa han "nej men kör du, så kan jag jobba lite. Jag gör en deal med dig, om du kör nu kan jag hämta henne sen". Jag svarade bara i förbifarten "ja det ska du, jag har jobbat sen 8 imorse". Klockan var nu alltså 19.30 och det tar en timme att köra fram och tillbaka till tennisen. Så jag fick vänta ännu en timme på att få duscha och slappa..... Haha. Förresten tittade pappan bara på tv när jag kom hem... 

Så igår jobbade jag 12,5 h (man får egentligen bara jobba max 10 h) varav drygt 4 h bestod av att köra bil. Detta plus att ha varit ute i solen en hel del gjorde mig heeelt slut! Dock när jag höll på att somna på kvällen knackade Jane på min dörr för hon var ledsen över något Anna gjort och sagt mot henne så jag tröstade henne lite, och försökte få henne att gå till pappan men hon ville inte riktigt det av någon anledning. Sååå jag kollade på ett kort youtube-klipp med henne för att lugna ner henne och få henne att gå och lägga sig, klockan var ändå nästan midnatt! Ibland saknar jag att bo själv extra mycket. 

EN DAG PÅ STRANDEN

Hej hej! Idag efter att jag skjutsat Anna och grannpojken Peter till skolan åkte jag och handlade lite gottigott som jag fixade i ordning hemma innan Jane vaknade. Idag skulle det bli himla varmt ute så vi hade bestämt oss för att åka till stranden! Vi kom iväg på förmiddagen och då var det 29 grader ute, men under eftermiddagen steg temperaturen till 33 grader! Vi hängde några timmar på stranden och hade det riktigt gött. Hårt jobb man har! ;) Hahaha. Jane var den enda av alla besökarna som badade då det var iskallt i vattnet! Jag gick ut så vattnet räckte till knäna men de domnade bort nästan direkt kändes det som så jag har ingen aning om hur Jane klarade att doppa dig flera gånger under dagen, haha. Många personer frågade även henne hur hon kunde doppa sig då de själva knappt kunde doppa fötterna, haha! Som tur var så värmde hon ju upp sig snabbt iallafall tack vare värmen så jag var inte så orolig. Vi åt brunch, tog lite bilder, Jane doppade sig flera gånger och vi läste tidiningar. En mycket mysig dag! Och jag lyckades att inte bränna sönder mig tack vare min nya kompis solskyddsfaktor 50! Dock smörjde Jane in min rygg och man ser var hon gjorde det då jag är vit mitt på ryggen och röd längs med sidorna, hahaha. Toppenfin bränna! ;) 

Efter detta åkte vi hemåt och tog det lugnt nån halvtimme innan det var dags för henne att åka till Hebrew School. Jag skjutsade henne, hämtade upp Anna, skjutsade henne till pappan och var där någon halvtimme innan jag åkte med Anna till tennisen. Hon har en intervju inför sommaren som tränare så jag är kvar här då det bara tar en timme. Meeen hon ville inte äta något här i White Plains (vilket tar drygt 25 min att köra till från New Rochelle) så vi ska åka hem, hon ska äta något snabbt hemma och sedan ska hon tillbaka hit för träning mellan 20-22... 

Jag ber till gudarna att jag slipper skjutsa henne för det har varit en lång dag, men jag vet inte ännu... Pappan är inte så duktig på framförhållning. Även om jag har fått hänga på stranden och så idag då har jag ju ändå på papper jobbat sedan 8, så egentligen får jag max jobba till 18, men tidigast jag kommer vara hemma ändå är 18.30 så ja ja. Vi kör på lite hur som helst här, eftersom jag har kört flera 24-timmars pass redan ändå. Men jag får iallafall ledigt nästa fredag så det är lite ge och ta! 
(null)

(null)

(null)

(null)


SOMMARONSDAG

Hallå! Sommaren har kommit hit! Det har varit runt 30 grader idag men ännu är det inte så fuktigt så det har varit riktigt skönt men fortfarande väldigt varmt! Jane är ledig resten av veckan från skolan, så efter att jag skjutsat Anna till skolan imorse åt jag frukost och lät Jane sova lite längre. Vid halv tio vaknade hon och fixade sig i ordning. Sedan åkte vi för att ta passfoton till henne då hon behövde lämna in en blankett med bilde till sin taekwondo för att få tävla om att få svart bälte. Vi åt sedan på IHOP, frukost för Jane och lunch för mig, haha! Sedan åkte vi hem och tog det lugnt en stund, då ringde mamma, Fredrik och Mattias för att visa Fredriks nya lägenhet! :) 

Sedan var jag och Jane tvugna att gå och vi promenerade med Daisy till taekwondon. Jane lämnade bilderna och blanketten och stannade kvar en stund för att öva på något som hade att göra med svarta bältet. Därefter promenerade vi hem, gjorde lemonade och sedan skjutsade jag henne till Hebrew School då hon hade möten där inför sin Bat Mitzvah.

När jag kom hem fixade jag mig i ordning, Anna gick hem från skolan för hon blev sur på mig/mamman för mamman kunde hämta men det ville hon inte, och jag kunde bara hämta efter att jag hade skjutsat Jane sååå hon gick direkt upp på sitt rum bara. Jag försökte prata med henne men hon vägrade så då släppte jag det och åkte till en park för att möta upp Pia då jag hade fått ledigt resten av kvällen. Pia är au pair för min au pair-kompis Victorias gamla värdbarn, och jag hängde mycket med dem första gången jag var här! Då var de bara 1,5 år respektive några månader gamla då. Pia hade med sig tjejerna till parken och det var sååå kul att se dem igen! :) 

Efter att ha varit i parken en stund åkte de hem igen och jag åkte och hämtade upp Jessica för att käka middag. Vi åt på ett gulligt italienskt ställe, vi började med en ostbricka att dela på och sedan pasta till huvudrätt, mums!! Det var sååå varmt ute också även på kvällen, så vi satt och svettades och hade det gött haha! Kändes som en liten minisemester ;) Efter middagen plockade vi upp två tjejer och åkte till en carnival, meeeen när vi kom dit var allt nersläckt och tydligen hade det stängt igen en halvtimme innan haha... Så tråkigt!! Jag var riktigt taggad. Men vi åkte istället till en sportbar och hängde lite och dit kom även en till tjej så vi var fem totalt. Det blev trevligt ändå utan carnival... Haha! 
(null)

(null)


FROYO OCH SHANE

Hej hej! Igår hämtade jag hem mamman och Jane från flygplatsen på tidiga kvällen. När vi kom hem berättade de lite om resan och sedan hämtade jag och Jane hem Anna från Hebrew School och vi köpte med oss froyo hem att äta när vi tittade på Shane (på youtube). Mysig kväll med Jane! 
(null)


MATFÖRGIFTNING?

Hej hej! Igår hade jag stickande magont då och då under dagen och jag mådde illa och var allmänt seg, så jag låg i sängen nästan hela dagen medan Anna var i skolan. När jag hämtade upp henne på eftermiddagen sa hon att hon hade exakt samma smärta i magen som mig! Vi handlade lite soppa, kex och ginger ale (som de dricker här när de har ont i magen, istället för hushållskuren avslagen cola som jag är uppvuxen med) och låg i soffan resten av dagen och kvällen. Vi tog även smärtstillande medicin men verkade direkt hjälpa så det var bara att hålla ut. Sent på kvällen började smärtan släppa lite för mig och imorse mådde vi båda bra igen, inget magont längre så det var skönt! 

Jag har tittat på serier idag på förmiddagen och varit ute i solen med Daisy som har jagat bin/humlor i trädgården. Snart ska jag hämta hem Anna från skolan och om några timmar ska jag köra till flygplatsen och hämta hem mamman och Jane! 
(null)

(null)

(null)


RSS 2.0