SIGHTSEEING IN MONTRÉAL

Halloj! Jag sov åtta timmar inatt i en skön hotellsäng,  riktigt härligt! Jag brukar inte ens sova åtta timmar till vardags haha. Gänget möttes upp vid nio och gick för att äta något till frukost innan vi skulle kliva på vår buss för sightseeing! Denna sightseeing varade tre timmar och vi såg en massa olika saker som vi har diskuterat i klassrummet tidigare. Riktigt kul! Det sista stoppet var vid Notre Dame Basilica där vi även fick gå in och titta i (det ingick i turen så vi kunde skippa kön också). Det var riktigt häftigt och fint där inne! 
(null)

(null)

Gänget gick sedan för att käka lunch och sedan strosade vi omkring vid The Old Port (vid vattnet) och i Old Montreal. Så mysigt och fint! Vi har även haft otroligt tur med vädret hela dagen, sol och blå himmel! Vi gick sedan till en gata som är täckt i girlanger så det ser ut som en regnbåge! Därefter strosade vi hemåt mot hotellet som ligger i downtown och stannade förbi en ingång till Underground city som täcker drygt 32 kvadratkilometer under marken, bestående av butiker, restauranger, arbetsplatser, tunnelbanestationer, tågstationer osv! Vi gick bara en liten bit men det var sjukt häftigt att se ändå. Tänk att det är som en hel stad där, fast under jorden! Det är ju väldigt passande på vintern när det kan bli otroligt kallt i Kanada, hahaha. 
(null)

(null)

(null)

Efter detta kände vi hur fötterna värkte och hur energin hade sjunkit ganska mycket så vi handlade lite dricka och snacks inför resten av kvällen, vi köpte med mat och gick sedan tillbaka till hotellet. Vi hängde i "partyrummet" som vi kallar rummet vi förfestade i igår, haha och hade riktigt kul idag idag! Strax efter 22 drog alla vidare till en pub men jag stannade hemma för jag kände mig nöjd för idag, haha. En del känner att de vill passa på att festa eftersom åldersgränsen är 18 i Kanada men 21 i USA. Jag har ju inga problem med det dock, men jag kände mig nöjd med gårdagens lilla utgång och så kändes det otroligt lockade med lite ensamtid på hotellrummet ett par timmar! Dock kom en av mina roomies hem strax innan midnatt och berättade om att det hade hänt lite grejer och att en tjej fick åka med ambulans till sjukhuset för hon hade blivit så full så hon inte kunde gå (troligtvis drogad) och ett par åkte med henne men resten gick hem till hotellet till vårt rum där de samlandes, chockade och oroliga. Vi väntade uppe tillsammans till vi fick reda på att de var på väg från sjukhuset (ca 1,5 h senare) till hotellet och att allt hade gått bra. Så det blev ett galet avslut på en annars väldigt bra helg.
(null)

(null)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0