EN VÅRDAG MED NILLA


MÅNDAG

Hej!

Imorse följde jag med mamma till Norrtälje, där gick jag på stan och gjorde några ärenden. Köpte bl.a. en ny resväska (eftersom min gick sönder hem från Florida). Den var ganska ful, men då passar den ju mig! :pPPpPpP

Nej men, den var på halva priset så jag behövde bara punga ut 600 spänn! Bra val! Sedan köpte jag även en massa godis till mina värdbarn, precis som de har önskat! ;) Haha. Nu är det bara tre veckor kvar till jag åker!!!

Jag började även packa ner mina saker i flyttlådor idag. Har bara hunnit en hylla med böcker, en hylla med filmer och alla byrolådor jag har. Men det tog sin lilla tid det! Jag lär väl fortsätta imorgon, skönt att få så mycket som möjligt gjort nu så jag slipper stressa senare. Om typ två veckor måste ju min väska vara packad för sedan drar jag till Malmö dagarna innan jag åker till USA, och då kommer jag ju inte få något gjort här hemma. ;)

FESTHELG

Hej! Det var löningshelg och för mig blev det en hel del party. I lördags blev det utgång i stan med Johanna och hennes kompis Elin. Vi började med att ta ett glas vitt på en pub för att sedan dra vidare till en nattklubb. Jag hade en mycket trevlig kväll! Vid halv fem på morgonen anlände jag och Johanna i Rimbo och börjar vår vandring hem till Johanna. Himlen var rosa och fåglarna kvittrade, vackert! Vid fem är vi hemma och rusar direkt i säng.

I lördags hängde jag hemma hos Johanna hela dagen. På kvällen drog vi till hennes kompisar och spelade kort och hade det trevligt. Jag tror jag satt och spelade kort i fem timmar! Haha, galet! Men kul var det. Och mot slutet kom både gitarr och trummor fram som vi lekte med. Det blev ännu en sen natt men sova kan man väl göra när man är död. Eller åtminstone nu i veckan då jag inte har så himla mycket planerat. ;)


FREDAG!

Fick just mail från amerikanska ambassaden att de inte kunde skicka tillbaka mitt pass i det kuvert som jag gav dem på intervjun för att det saknas 5 kr på frimärken. Tydligen har priset ändrats från januari 2013 till 77 kr istället för 72 kr som jag fått reda på av SI. Ska maila SI och se till att de ändrar på pappret de skickar ut. :)

Det blir till att handla frimärke för 5 kr och sen ett frimärke till brevet jag skickar det första frimärket i till ambassaden. Trassel, meeeen det går inte att göra nåt åt nu. Måste ju ha mitt pass liksom! ;)

Nu ska jag sätta på awesome musik och tagga inför ikväll då det blir utgång i stan. Wihooo! Sista löningsutgången i Sverige på ett bra tag!

SLEEPY

Äntligen ska jag få sova! Haha, jag skulle Skype:a med min värdfamilj nu vid midnatt. Blev bara en kort stund med tjejerna, de satt i bilen på väg hem och Internet var ganska dåligt.

Men vi får prata snart igen! Åh, längtar efter dem. Så söta!

Jag somnade vid halv elva och vaknade upp tjugo i tolv så fick en liten powernap iallafall. Fast tror jag blev mer trött än pigg av den! ;)

AMERIKANSKA AMBASSADEN 2013

Imorse ringde mitt alarm 04.10. Jag klev upp, gjorde mig i ordning och drog sedan med bussen till vår huvustad. 07.20 anlände jag vid amerikanska ambassaden och ställde mig i kö. Hamnade på fjärde plats. Vid 07.30 släpptes första personen in och jag släpptes in vid 07.40. Jag lämnade ifrån mitt pass och visade mina skosulor. Sedan fick jag komma in i det lilla huset. Där fick jag gå igenom en säkerhetskontroll, som de har på flygplatser. Jag fick även lämna ifrån mig all elektronik samt ta en klunk ur min vattenflaska för att visa att det inte var nåt farligt. ;) 

(Jag hade tid klockan 8.30 men var som sagt där redan innan 07.30 eftersom min buss kom in så och jag kände att jag lika väl kunde vänta där borta som att vänta vid centralen. Och de brydde sig inte om tiden ändå, eftersom jag var klar när min tid egentligen började!)

Jag hade glömt bort mitt usb-minne i mitt lilla ytterfack på väskan så det blev utslag i deras maskiner där och vakten rotade igenom väskan. Först var han bekymrad över vad det kunde vara, men så frågade han mig om jag hade ett usb-minne där någonstans och då sa jag det. Han hittade det och la det bland min mobil, laddare och hörlurar.

Sedan fick jag gå vidare till nästa byggnad. Där fick jag en nummerlapp och satte mig och väntade. SVT1 var på tv:n som satt på väggen och det var väl Nyhetsmorgon eller nåt sånt på. Klockan 8.00 öppnade de upp första luckan och jag hade nummer fyra. Några minuter efter att de öppnat var det min tur. Jag gav alla papper, mitt pass, kuvert och bild på mig och allt såg bra ut. Jag fick sätta mig och vänta igen.

Vid 08.15 fick jag gå till nästa lucka och där lämnade jag bara fingeravtryck på alla mina fingrar och så fick jag sätta mig och vänta igen. I lucka nummer två pratade tjejen svenska, i de andra två pratade de engelska. Klockan slog 08.30 och då fick jag även gå fram till den tredje och sista luckan. Där är då själva "intervjun". Damen där frågade mig några frågor på engelska. Här under ser ni vilka frågor jag fick samt mina svar (har översatt från engelska):

- Var kommer du att bo?...... Utanför NYC, i New Rochelle
- Berätta lite om familjen...... Mamma, pappa, två tjejer på 7 och 11 år. De har även en hund.
- Har du någon barnerfarenhet?...... Ja, massvis!
- Hur många timmar kommer du att jobba i veckan?...... Runt 36 timmar.
- När pratade du senast med familjen?...... Vi mailade senast igår tror jag det var. Vi ska prata på Skype ikväll.

Sedan sa hon att mitt visum var godkänt och att det plus mitt pass kommer skickas hem till mig inom en vecka. Lätt som en plätt!

Jag missade min buss hem med bara några minuter så jag fick vänta två timmar på nästa. Då passade jag på att gå i gamla stan och kika i souvenirbutiker. Det var nästan det enda som var öppet i början eftersom klockan då var strax efter nio. Jag hittade iallafall två svenska saker vardera till tjejerna! Sen ska jag köpa svenskt godis och kanske nåt fint smycke. :) Är ju himla svårt det här med presenter eftersom man inte riktigt känner dem ännu. Men det blir nog bra!

ONSDAG

Hej hej!

Snart åker jag till mormor och sover där. Ska nämligen ta bussen 04.51 imorgon mot huvudstaden. För imorgon ska jag till amerikanska ambassaden och fixa visum. Kommer vara segt att gå upp, men på bussen ska jag fortsätta lyssna på Harry Potter och De vises sten som jag började lyssna på nere i Florida. Blev bara att jag lyssnade 1,5 h där, så nu får jag ta och fortsätta. ;) Älskar brittiskan också! Haha.

Anyway. Hoppas jag har fått med mig alla papper (har dubbelkollat flera gånger!!) och att fotot har rätt mått osv. Om någonting inte fungerar får jag SPUNK. Det bara måste. Orkar inte trassel. 

Tänkte även gå till gamla stan och kika runt där för inspiration till presenter till tjejerna. Mina värdföräldrar är redan fixade, och tjejerna har önskat sig godis men jag vill ju gärna ha med lite fler saker till dem!

Ja ja. Vi får se hur det går imorgon. Håll tummarna!

Bilden tog jag i Milford, CT, sommaren 2010.

TRASSEL TRASSEL

Hej!

Ååh, det har varit lite trassligt för mig med det sista jag har kvar att göra innan jag åker som au pair till New York om mindre än en månad. Det jag har kvar att fixa är läkarbesök, visum, resväska och presenter till värdfamiljen.

Läkarbesök bokade jag i slutet av mars och fick då en tid i Norrtälje fortare än i Hallsta, så då skrev jag över mig till Norrtälje och tog den tiden där, i slutet av april (alltså denna vecka egentligen). Men så ringde de förra veckan och sa att flera läkare blivit långtidssjuka nu och att de kunde ge mig en tid den 17 maj. Det är dock alldels för sent för mig! Jag blev hänvisad till någon privatläkare men de hade inte öppet när jag ringde. Så jag provade att ringa till Hallsta dagen efter och då lyckades jag få en tid i början av maj istället. Vilken tur att någon hade avbokat den! Så det löste sig.

Sedan fick jag mitt placement pack nu förra veckan och det behövde jag för att kunna slutföra visumet jag påbörjat på nätet och skriva ut det och kunna boka tid hos ambassaden. Men när jag väl skulle boka tid fanns det ingen förrän 20:e maj, och det är då jag ska åka! Jag tänkte mest "Men vafan är det här. Hur gör jag nu då?!" Tittade igen senare på kvällen och då fanns det ingen tid förrän i slutet av juni! Galet. Så idag ringde jag till Skandinaviska instituet och frågade hur jag skulle göra. Där sa det att jag måste uppdatera ambassadens sida typ en gång i timmen och kolla på morgonen vid 8-9 för då lägger de oftast ut tider som blivit abokade. Jag satt och uppdaterade då och då under förmiddagen och helt plötsligt fanns det tre lediga tider! Två imorgon och en på torsdag, så jag tog den på torsdag. Så skönt att känna att man har en tid!

Allt löste sig tillslut. Nu får vi se hur det går när jag väl ska utföra detta. Peppar peppar, ta i trä. ;)

För övrigt åkte jag till banken idag och fixade ett papper som jag behöver ha med mig till ambassaden. Nu har jag bara några papper att skriva ut och sen är jag ready to go!

Peeaaace.

SOL

Idag meckade jag och mamma ihop varsin solstol. Eller ja, vi packade upp ur kartongen och fällde upp dem. ;) Sedan solade vi en timme. Hundarna var såklart med, Nilla låg i solen och Molly i skuggan. Skön söndag!

FINA PRESENTER FRÅN JOHANNA!

Två coola muggar och en skrivbok. :)

LIFE IN SWEDEN

Hallå hallå!

Snart har jag varit hemma i Sverige i en vecka. För det mesta har jag sovit. Men har även hållt på med min visumansökning, träffat Johanna BL (fått fina födelsedagspresenter!!) och jobbat. Livet rullar på och värmen kommer sakta men säkert!

Igår var det exakt en månad kvar till jag flyttar till New York. Såå spännande! :)

FOR THERE YOU HAVE BEEN, THERE YOU LONG TO RETURN.

- Leonardo da Vinci.

BLÄ

Det regnar ute. Jag måste fixa en ny läkartid och dit jag har blivit hänvisad till har inte telefonöppet idag. Slår vad om jag det kommer bli mycket dyrare nu också. Just my luck. Suck. 

Ja ja, cash är no probs, känns bara så surt. Och jobbigt att för tillfället inte ha någon läkartid när jag måste ha det senast i början av maj...

BRÖLLOPSVIDEO

Här är en liten video jag gjorde om Lisen och Steves bröllop. Så fina! 


LIKE IN A MOVIE



 

SHOP 'TIL YOU DROP

Eller iallafall till väskan går sönder... ;)

HEMRESAN

I lördags skulle vi vara ute ur huset klockan 10. Så efter frukosten packade jag klart och sedan åkte vi till Carinas hus och hängde där några timmar innan vi drog till IHOP för lunch. För min del blev det pannkakor, gott! Men jag tycker svenska pannkakor är godare. ;)





På flygplatsen i Orlando handlade Linnéa på Starbucks och denna gång fick hon inte heta Lillia, utan Lydia istället.


Min familj + Linnéa + mormor flög alla på samma plan från Orlando till Frankfurt. Där skiljdes vi åt och jag, Linnéa och mormor drog vidare till Köpenhamn och därifrån flög vi till Arlanda. I Frankfurt fick vi åka en busstur till flygplanet, så där fick vi stå på tysk mark och andas tysk luft, så nu har även jag varit i Tyskland, haha. ;)

BRÖLLOP I FLORIDA

På fredagseftermiddagen var det äntligen dags för min kusin Lisen och Steves bröllop. Dagen började bra för mig, sovmorgon till halv nio, åt frukost, gick på "stan" och hittade skor till bröllopet. Det enda som var lite jobbigt var att det var så sjuuuk fuktigt ute, så den där 10-minuters promenaden hem kändes mycket jobbigare eftersom man blev så svettig, haha. Men in i duschen sedan målade Linnéa mina naglar, plattade mitt hår och gjorde min ögonskugga och sedan fixade jag det sista själv.  


Ungefär kvart i tre tog vi alla ett gruppfoto ute vid poolen innan vi satte oss i bilen och åkte iväg mot bröllopsplatsen. Jag hörde att mamma och pappa inte riktigt fick gps:en att fungera ordentligen redan från början, men sedan verkade den fungera och så körde vi på.

 
Vi missade en avfart vi skulle av på och pappa började hetsa. Men mamma såg på gps:en att om 2 miles kommer en ny avfart som vi också kan ta. Så redan där blev det en liten omväg. Sedan körde vi på som gps:en ville att vi skulle köra och vi började bli oroliga eftersom klockan började närma sig fyra (då bröllopet skulle börja). Tio i fyra körde vi på en mycket kurvig väg, fem i fyra körde vi in på en grusväg och klockan fyra hade vi enligt gps:en anlänt till vårt mål. Då satt vi i bilen och stirrade på en hästranch någonstans i Florida.

PANIK.

Mamma får tag på Lisen i telefon som så snällt kunde hålla igen ceremonin lite för att vänta på oss. Pappa pysslar samtidigt med gps:en och får tillslut in rätt adress. Vi hade då fått in någon helt annan adress?!

Tjugo minuter senare rusar vi ut ur bilen och sätter oss på plats och ceremonin kan börja. Hjärtat dunkar fort och händerna skakar, men vi är där. Fint folk kommer sent, eller hur var det nu igen?

Iallafall var vi himla tacksamma för att de kunde vänta så vi slapp missa detta fina bröllop. Riktigt vakert! Stort grattis till er båda!










NÅGRA BILDER JAG MISSAT FRÅN MAMMAS KAMERA. (Lisen, varning för haj!)

En dag på stranden:


Pappa på fisketur med grabbarna. Min kusin Jonas fick upp en liten haj!

Freyas födelsedag.


Fina bilder från här och där!

BACK IN SWEDEN

Hej! Nu är jag hemma i Sverige igen. Känns ju sådär. Meeeen har ju iallafall något riktigt kul att se fram emot nästa månad (eller två saker faktiskt!!) såå jag är inte alltför bitter. 

Men åh, vilket härligt välkomnande vi fick av Sverige då! Det absolut första jag och mormor får göra när vi kommer hem är att hacka bort is framför garagedörren för att få ut bilen. Att stå och hacka is oavbrutet i en halvtimme efter att ha varit på resande fot i över ett dygn med endast någon timmes sömn var ju inte det allra roligaste...

MEN, skam den som ger sig!

Vi fick fram bilen och nu är mormor hemma hos sig och jag kunde hämta hem hundarna från mammas kompis där de har bott. Känner bara lite: VARFÖR stannade jag inte kvar i Florida?!

Nu ska jag lägga in alla bilder på min dator sedan ska jag soooovaaaa. Har ingen aning om hur många timmar jag har varit vaken nu, men har iallafall rest mer än ett dygn sammanlagt med bilkörning och all vänta på flygplatser och så.

Imorgon ska jag visa massa fina bilder från Lisen och Steves bröllop! Så fint! Meeeeeeen så jobbigt att min familj kom tjugo minuter försent... Jaja, det skriver jag om imorgon!

Godnatt!

ROOOLIIIGT!


HEJDÅEEEEEE USA


PÅ FLYGPLATSEN I ORLANDO

Hej! Sitter just nu på flygplatsen och väntar. Vi var här i väldigt god tid eftersom vi visste inte hur trafiken skulle vara och hur det skulle gå att lämna in hyrbilen. Men allt rullade på fint. Planet lyfter 20.40 lokal tid så vi har en del tid att ha ihjäl. Lerky är ledsen för hon vill inte åka hem.

FÄRGAR HÅRET SÅHÄR PÅ KVÄLLSKVISTEN


NJUTER!


FREYA TVÅ ÅR!

Igår kom gänget och hängde hemma hos oss på eftermiddagen. Sedan åkte vi hem till dem och åt tårta för att Freya fyllde två år! Hon fick flera fina paket! :)

Senare på kvällen kom Lisens kompisar direkt från Sverige för att dra ut henne på möhippa. ;)



TISDAG

Vi hängde på stranden mitt på dagen och mormor ställde sig och höll i "Rentals"-flaggan. Det tyckte vi var kul" Hon förstod ju inte vad det stod. ;) Sedan gick vi hem och hängde i poolen och på kvällen shoppade vi lite innan vi gick vi ut och åt. Riktigt god mat men såå stora portioner! Jag, Fredrik och Linnéa åt lika, det var friterad kyckling med pommes. Jag och Linnéa var även dumma nog att beställa lökringar eftersom "det kan ju vara gott!" ;) Haha.


LILLEN DÅ


MÅNDAG

Hej!

Idag åkte vi och shoppade på mallen här när de öppnade vid tio. Vi stannade till halv ett, åkte hem och åt lunch och sedan åkte vi till en strand där två strömmar möts eller något sådant. På ena sidan är det vågor och andra sidan är det helt lugnt. Stället hette iallafall Lighthouse Point Park och låg ca. 30 min med bil från huset. Jag badade för första gången i havet och det var riktigt skönt! Var även skönt att bara ligga och slappa i solen. ;)

SÖNDAG

I söndags var vi hemma hela dagen. Lisens hund Doze kom och umgicks med oss medan Lisen och co + Mattias och Mormor var och kikade på Karro och William som simmade med delfiner. Efter det kom alla hem till oss och åt middag och på kvällen drog vi en sväng till stranden. Härlig dag!

SHOPPING PÅ FÖRMIDDAGEN

Idag kammade jag hem tre par shorts, en ryggsäck, fem par trosor, en parfymgrej och en jacka för dryga tusenlappen. Så himla nice!!

EFTERMIDDAGSDRINK PÅ EN SÖNDAG I APRIL


LIVET ÄR NAJS!


UNIVERSAL STUDIOS

Igår åkte vi in till Orlando igen för att gå på Universal Studios! Min familj gick på "vanliga" parken medan jag och Linnéa gick på Island of Adventure. Det var en riktigt rolig dag med lagom varmt väder och roliga karuseller. Den absolut bästa var helt klart en av Harry Potter-åken. Man gick in i Hogwarts (slottet) och där inne var det så coolt gjort! Det hela avslutades med världens ballaste åktur. Man satt fyra i rad, men det var som att man skulle flyga på en kvast. Man såg som på en film i 4D-liknande format att man följde efter Harry och Ron på kvastarna och vi tror det var uppbyggt lite som Cosmonova, fast för bara fyra personer då.

Sedan när det inte var film var det spindlar och demoner man stötte på. Usch, så himla otäckt! Hahaha, vi skrek på vi! Det var iallafall så jävla awesome så det går inte att förklara.




På slutet åkte vi en vattenkarusell i Jurassic Park. Man satt som i en båt, Man fick plats runt 20 personer och man satt fyra i rad. Jag och Linnéa åkte den två gånger och båda gångera fick vi sitta lägst fram. I början var det lugnt, man åkte runt i en å där dinosaurier var runtomkring och allt var fridfullt. Sedan åkte man in i en "danger zone" och det blev mörkt och lite läskigt! Det hela avslutades med att vi åkte ut för ett stup (som Flumride på Liseberg) och som sagt satt vi lägst fram och blev liiiite blöta. ;)



Medan vi satt och väntade på att möta upp familjen passade vi på att ta några fina foton. Och såååååklart ska Linnéa förstöra! Haha.
 
 

KENNEDY SPACE CENTER

I fredags var det molnigt väder med regn på förmiddagen så då bestämde vi oss att åka mot Orlando till Kennedy Space Center. Vi började med att åka en guidad busstur där vi fick åka vid platsen där de skjuter upp raketer! Sedan stannade vi även till på ett ställe där man fick lära sig om rymdraketen Apollos historia och se en utställning av en av raketerna och lite annat. Riktigt häftigt!

Sedan åkte vi tillbaka där vi började och gick runt där. Man fick även prova på att sitta med i en raketuppskjutning, så himla ballt!



I den här byggnaden får nästan 4 st Empire State Buildings plats!


Vi fick se vilda alligatorer, både i diken och som här, på gräset.


När vi åt mat kom en liten tvättbjörn och sa hej! Vi hann även med att se ett bältdjur i diket.

LIKA GOD SOM FÖR TRE ÅR SEDAN!


DAG TRE OCH FYRA

Hej!

Igår var jag och Linnéa ute på egna äventyr. Först var vi hemma och solade någon timme, sedan när de andra gick till stranden började vi vår vandring för att hitta ett Starbucks. Som ni redan vet kom vi tillslut fram, men satan i gatan vad svettig man var i början! Vi var ju tvugna att stanna på Burger King för lite glass. ;) Men ju mer klockan blev desto mer molnigt blev det. Fast det var mest skönt!

På vägen hem gick vi på stranden istället för på vägen, där blåste det skönt och det var så skönt att gå barfota! Linnéa skulle även skriva "Tjo gänget" i sanden.... Gick ju sådär... ;) Hahaha åh, jag dog när hon inte insåg vad jag skrattade åt. Hon var himla nöjd och tyckte det var så fint! Seeeeeen, tillslut, såg hon att hon stavat fel. Fail! ;)

Kvällen avslutades med en lugn hemmakväll då vi bl.a. spelade spel.
 


Imorse kom Carina, Karro, William och Tessan förbi oss. De landade igår och bor i ett annat hus ungefär 10 min ifrån oss. Efter ett par timmar åkte de vidare till Lisen och vi åkte och shoppade då det fortfarande var molnigt idag.

Tillsut hittade vi ett köpcentrum... Haha, det tog ett tag! ;) Jag köpte en klänning som jag tror jag ska ha på bröllopet! Nu ska jag bara handla skor och kanske några smådetaljer till sedan kan Lisen och Steve ta och gifta sig. ;)

FÖRDRINK


HEJ MIN VÄN LILLIA, HAHA.

Sitter på Starbucks just nu. Har gått över en timme (inklusive glasspaus på Burger King) för att komma hit, jag och Linnéa. Eller hon har bytt namn till Lillia, tydligen ;)

GRILLAT TILL MIDDAG


VI ÄR FRAMME!!

Mormor och Linnéa på flygplatsen i Frankfurt.



Flyyyygaaaaa.


Har man tråkigt kan man alltid ta några egobilder.


Äntligen framme! Vi fick ta ett tåg till huvudbyggnaden efter att vi gått av planet och gått igenom kontroller.



Papi fick köra hem! Vi började med att köra mot trafiken för att sedan göra en u-sväng och köra in i garaget igen för att börja om. Tillslut hamnade vi rätt och mötte upp Lisen och Steve som skulle visa oss vägen hem till vårt hus.


Prinsessan Linnéa sover så sött på morgonen!


I vår bakgård.


På dagen drog vi ut på äventyr. Åkte först och kikade på Carinas hus, sedan drog vi till stranden och piren och efter det åkte vi och handlade på supermarket.

DÅ DRAR VI TILL FLORIDA!


RSS 2.0