TANKAR SOM SNURRAR RUNT I MITT HUVUD

Hej!

Sitter på jobbet just nu, slutar om fem minuter dock. Har varit extremt lugnt på telefonen idag! Sedan har jag gjort klart de uppgifter jag blivit tilldelad och det finns inget mer jag kan göra just nu. Så på eftermiddagen har jag knappt gjort något annat än att läsa en massa au pair-bloggar. Åh, vill bara ha ett datum satt när jag ska åka så jag kan planera hur länge jag kan jobba, ska jag söka sommarjobb, kan jag gå på Amandas student osv.

Just nu har jag två familjer intresserade av mig. Hade en tredje, men det har bara runnit ut i sanden. Vi Skype:ade men det kändes inte som familjen för mig. Efter det har vi varken mailat eller pratat nåt mer.

Jaja. Dock vet jag inte om den ena familjen ville ha en au pair i april? Jag skrev i alla fall ett mail och frågade. För då får jag tacka nej, kan ju inte åka i april.

Den andra familjen har jag haft lite mailkontakt med och vi har bestämt Skypedejt på söndag. Det jag "störde" mig på var att de var ganska... Friluftsmänniskor som gillar histora. Typ nåt sånt. Det är inte riktigt min cup of tea. MEN barnen sportar även, spelar instrument och de har både hund och katt. Ja ja, jag ska ge dem en chans men just nu säger magkänslan nej. Efter Skypesamtalet får jag se om den ändrats eller om den är densamma som nu.

Tåååålamooood är en fiskares bäste vän, var det va?

EN GAMMAL GODING

 

KATE VOEGELE ÄR AWESOME.

Utdrag från hennes hemsida:

"Who is Kate Voegele? Kate Voegele is me, and I’m a 26 year old girl who picked up a guitar when I was 15 years old and haven’t put it down since. I have an insatiable curiosity and that curiosity is what prompted me to start writing songs. Why do I keep writing them? Because I need to. To make sense of the world and my daily interactions and experiences.

I want my music to be your favorite pair of blue jeans. I want it to be comfy. Perhaps that’s an artsy way of saying I want my record to be the one that you put on regardless of where you are and how you’re feeling because you know you’re going to take something away from it no matter what’s going on in your life.

What kind of music is it? That’s usually the number one question on everyone’s list for a singer/songwriter. My music is the chicken soup kind. Or at least that’s what I hope it is. I want people to get a good feeling in their soul from these songs."





FEAR IS A FRIEND WHO'S MISUNDERSTOOD.


GRATTIS MOLLY PÅ 6-ÅRSDAGEN!

 

HALSBAND FRÅN MIN POJKVÄN


HELGEN

I fredags kväll kom Björn till mig. Vi gick och la oss ganska fort där. I lördags fick jag min alla hjärtans dag-present och det var ett så fint halsband! (Bild kommer senare när jag orkar lägga in den på datorn från mobilen.)

På eftermiddagen kom AK & Linnéa och fikade med oss. Vi lyckades äta upp en hel kladdkaka! Haha. Sedan kom mamma, mormor och Fredrik hem från hans match och efter att jag haft mitt första Skype-samtal så åt vi tacos till middag.

Efter middagen åkte Björn hem och jag pratade med den andra familjen. Därefter tittade jag lite på melodifestivalen och åt mormors hemmagjorda semla och sedan gick jag och la mig tidigt! Har känt mig helt slut i kroppen hela helgen, inte alls kul att bli sjuk nu. Men idag ska jag bara ligga och kurera mig så får vi se om det känns bättre imorgon när jag ska till jobbet!

SNABBA PUCKAR

Hej!

Igår kväll Skype:ade jag med två olika au pair-familjer. Den första var från New York, och de verkade trevliga men jag kände ändå att de inte var rätt familj för mig. Även om de sa att de sökte en ny familjemedlem så verkade de inte riktigt så inbjudande ändå. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara.

Men den andra familjen, från Chicago, tyckte jag om. Vi pratade på och det kändes väldigt bra. Så vi bestämde att vi skulle prata lite mer, imorgon (alltså idag.) Men så fick jag ett mail igår kväll där mamman skrev att hon hade bestämt att matcha med en annan nu, att det var ett tufft beslut och hon önskade mig lycka till och så. Det var ju lite tråkigt, men på't igen ba!

För övrigt tackade jag nej till familjen från Boston, för de ville ha någon som kommer i början av maj, vilket jag inte kan.

Imorse hade jag fått en till familj som var intresserad. Det var en mamma och tre barn, två flickor 2 och 4 år och en pojke på 6 år. De bodde utanför NYC och hon jobbade som polisinspektör för NYPD. De har även en katt. Jag vet inte om jag är så intresserad av att ta hand om en 2-åring, men jag ska troligtvis maila henne lite frågor och sen så får vi se om det känns bättre eller om det tar stopp där.

Adios amigos!

AU PAIR

Hej!

Inatt skrev ytterligare en familj till mig att de var intresserade. Denna familj bodde utanför Boston och hade två pojkar på 12 och 5 år. Grabbarna gillar att sporta, vara med vänner, läsa, leka med lego, klä ut sig och skoja. De har även en liten valp. Mamman är ekonom och pappan är professor på en universitet och lär ut tyska. De verkar väldigt trevliga och vi ska maila lite och sedan bestämma ett datum att Skype:a.

De andra två familjerna ska jag nog Skype:a med, för första gången, i helgen! Spännande!

Det är kul att flera är intresserade, men kan även vara lite jobbigt. Vilken ska jag välja? Ja ja, hoppas att det efter Skype-samtalen klarnar upp lite!

A NEW HOST FAMILY IS INTERESTED IN YOU

Var hälsad!

Imorse när jag loggade in på min mail hade jag fått en mail om att en ny au pair-familj var intresserad och jag hade även fått ett mail från mamman. Jag gick in på min au pair-sida, läste deras brev och tittade på bilderna. De låter väldigt positiva och glada, de verkar himla trevliga och jag ser fram emot att prata med dem mer. De hade tre barn, en kille på 17 år som börjar college, en dotter på 14 år som jag ibland kan få skjutsa och sen en 7-årig liten flicka från China som är den jag ska passa. De har två hundar och två katter och bor utanför Chicago. De älskar att resa (vilket jag också gör) och lilltjejen dansar och gör även lite andra sportaktiviteter.

Den absolut första familjen som kontaktade mig tackade jag nej till innan vi hann prata något mer. Brevet kändes inte helt hundra, de hade fyra barn i åldern 2-11 år och bodde utanför Chicago (vilket ändå är rätt nice!). Men jag kände att jag helst vill ha barn i skolåldern.
 
Den första familjen jag hade kontakt med, bodde utanför Washington D.C. med två barn, en tjej 10 år och en kille 7 år. De behövde någon som kunde komma i april och då kan jag tyvärr inte. Så de är nu ute ur bilden. Lite tråkigt, för jag gillade dem.

Den andra familjen som jag varit i kontakt med har jag bara haft mailkontakt med än så länge. De är från New York, utanför city. Vi har bestämt vid två olika tillfällen att Skype:a, men båda gångerna har vi varit tvugna att skjuta upp pga. att de var på semester då och fick aldrig tag på någon dator och andra gången satt de fast i trafiken hem från semestern och hann inte hem. De har två kids, en tjej på 7 år och en kille på 9 år och jag skulle gärna prata med dem för att se hur de är i verkligheten och inte bara på papper.
 
Vi får se vad som händer, I´ll keep you guys posted!

TE

Igår på jobbet fick vi dela på den sista tepåsen. Idag var sortimentet desto bredare! Awesome!


EL WORKO

Hej hej!

Är just nu på jobbet. Tog en liten paus i allt pappersarbete och hämtade posten samt gjorde i ordning kaffe och tevatten. Passade även på att ta en nypa luft när jag hämtade posten. Jag har hela dagen stirrat mig blind på alla dessa papper! Haha. Jaja, tiden går fort iaf! Det är skönt att ha något att göra också, för de senaste dagarna har det varit otroligt lugnt på telefonen! Idag har det ringt 6-7 personer bara. Peppar peppar, ta i trä. Vill ju inte bli helt nedbombad av samtal nu! Nej, svennebanan som jag är tycker jag att lagom är bäst.
 
Pusshej.

MATKOMA

Hej!

Idag efter jobbet tog jag bussen till Rimbo där det väntades smörgåstårta, princesstårta och massvis med kakor! Johanna hade släktkalas igår och idag kom jag och åt lite rester. Man får ju passa på! ;) Haha. Underbart gott, men nu är jag så sjukt mätt och trött!

NYC


HELGEN

I fredags efter jobbet åkte jag hem till Johanna BL. Vi åt tacos och efter middagen hade vi en härlig skrattfest, haha. "Du är korven i mitt bröd!" Om ett gott skratt förlänger livet kommer vi leva länge!

Vid åtta åkte jag vidare till stan där jag mötte upp Björn när han slutade jobba. Vi åkte hem till honom och hade det mysigt. Han fick sin alla hjärtans dag-present! Det var biljetter till RAW comedy club om två veckor. Jag får min nästa vecka, den hade inte hunnit levereras till honom. :)

Idag, söndag, blev det scones-frukost och några timmar senare blev det korvgrillning till lunch med familjen. Gott!


Haha, dessa glas fick jag från Happy Meals när jag var i England på språkresa 2009. Figurerna får en annan färg än glaset när det är kallt, coolt va? ;)

KORVGUBBE

Jajamen. Såhär kul har jag! Det är så att min kollega är på ett möte, och jag har redan gjort klart de uppgifter jag fick av henne innan hon gick. Plus att det även idag är superlugnt på telefonen! Sååå... Här sitter jag och säljer korv...
 

AU PAIR STUFF

Tänkte bara uppdatera läget lite. Just nu har jag mailkontakt med familjen (från D.C.) som jag Skype:ade med i helgen. Det visade sig att de ville ha en au pair till 15 april, men jag har skrivit på min ansökan att jag inte kan åka förrän 17 juni??? Jaja. Jag skrev till dem att jag tyvärr inte kan åka då, utan det absolut tidigaste datumet jag kan åka är i så fall 20 maj. Men helst av allt vill jag ju åka i juni, så jag kan gå på Amandas student!

Jag fick ett mail tillbaka där pappan i familjen skrev att jag skulle passa väldigt bra som deras au pair, och att de skulle se om de kan ordna med så att jag i så fall skulle kunna åka i maj. Men han skrev även att fem veckor utan hjälp med barnen kan bli tufft, vilket jag förstår! Jag gillade verkligen den här familjen, så vi får se hur det löser sig.

MEN inatt fick jag ett nytt mail från en annan familj! De hade också två barn, en pojke 9 år och en flicka 7 år. De bodde utanför NYC (tror i början på Long Island?) och hade två hundar. Mamman är bröstkirurg och pappan är narkosläkare. Barnen spelar tennis, simmar och rider på hästar, så det är fullt upp! Jag skulle få eget rum, eget badrum, stor säng, tv/dvd och en stor garderob. Jag mailade tillbaka att jag skulle gärna prata mer på Skype, så får se när det blir. :)

VI GÅR PÅ RAD, SOTIGA BARN, BARFOTA FÖTTER GENOM HELA STAN.

Usch vad jag är riktigt trött på snön idag. Jag orkar verkligen inte mer snö. Det bara snöar och snöar, tar det aldrig stopp? Satt på bussen hem från jobbet och verkligen kastade hatblickar ut på snöflingorna som dalade ner från himlen. Sen hörde jag låtraden som jag har som rubrik; och jag kom på andra tankar. Tänkte på en av kvällarna på Cypern. Vi hade badat i havet tidigt på morgonen efter en natt av fest. Jag och Carro orkade inte ta på oss skorna så vi gick barfota genom stan. Och vi tyckte det var så otroligt skön asfalt??? Haha. Ja, vi var lite runda om fötterna också, såklart. Men där gick vi, på rad. Tre sotiga (läs: dreggiga) barn, barfota fötter, genom hela stan.


STORT GRATTIS, VÄRLDENS BÄSTA KARLSSON!

Älskade vän. Det är galet hur länge vi har varit vänner nu. Två tredjedelar av livet. Du är så himla snäll, fin och underbar! :) Stort grattis på 19-årsdagen! Jag älskar dig, bästa vän!



SAY WHAT?

Idag på jobbet var det väldigt lugnt de sista timmarna. När det var nån timme kvar att jobba var jag rejält uttråkad. Haha, så jag började titta igenom min lilla almanacka. Hittade detta om smileys. Alltså, hur random är inte det här?! Hahaha. "Jag har stirrat på en grön skärm 15 timmar i sträck"-smileyn ska jag nog börja använda lite oftare.
 

NORRTÄLJE


SKYPE

Sådär, då har jag pratat med familjen en snabbis via Skype. Uppkopplingen var inte den bästa, men jag och kidsen hann med några frågor så som "vad gillar du för mat?", "vilken är din favoritfärg?" och så fick de berätta lite om vad de tycker om att göra. Killen gillar att simma, tjejen håller på med konståkning. Mamman var med också, men sen sista minutrarna gick hon och barnen och jag pratade lite med bara pappan igen. Det är ju så mycket på en gång, så vi bestämde att jag ska ta nån dag på mig och tänka på lite mer saker jag vill veta och sen hörs vi av igen. De verkar vara en supermysig familj, så jag hoppas de tycker lika om mig. Vi får se! I'll keep you posted. :)

AU PAIR-INTERVJU

Har precis pratat i telefon med pappan i au pair-familjen jag just nu har kontakt med. Han lät väldigt trevlig och han frågade mig lite frågor och jag frågade honom lite frågor och vi pratade på. Det är ju så mycket man vill veta plus att det är så mycket information att ta in, så jag är glad för de papper jag fått från Skandinaviska Institutet där det står lite frågor man kan fråga och så.

Om någon timme ska jag prata med barnen på Skype, ska bli spännande!

LÖRDAG

I lördags åkte jag in till Norrtälje och träffade Björn en stund. Vi fikade, promenerade genom stan och satte oss sedan på en pub. Vid sex mötte jag upp tjejerna och åt en god middag på Ett Glas. Efter detta blev det lite vin på DG's och sedan partaj på Mobergs. Mycket bra dag/kväll/natt!! :)



MIDDAG

Pappa lagade en mycket god kycklingröra :)

JAG FÅR SPUNK!

Suck. Jag hann logga in i datorsystemet och registrera en mätaravläsning, sen laggar allt ihop och det går längre inte att logga in. Vi har provat att starta om datorn men det hjälpte inte.

Trassel trassel.

En rolig sak dock, jag kollade min mail och hade en till au pair-familj som var intresserad! De bodde utanför Washington D.C. och hade två barn, en tjej på 10 år och en kille på 7 år. De hade dock glömt att bifoga något brev så jag kontaktade dem på mailen och förhoppningsvis får jag veta mer om dem snart! :)

LUNCHRAST

Sådärja, oj vad fort förmiddagen gick! Jag har sysselsatt mig med att skriva in en massa nya abonnemang i Excel, eftersom datorsystemet fortfarande är nere?! Men IT-killarna håller på och jobbar för fullt. Kanske det även blir så att allt arbete, som gjordes dagen innan det la av, försvinner. Suck! Men vi får se.

Nej, nu ropar köttbullarna i kylskåpet efter mig, det blir till att äta lite och sedan fortsätta arbeta! :)

BLOGGA BLOGGA BLOGGA

Datorsystemet är fortfarande nere, så de grejer min kollega tänk gå igenom med mig idag får vänta till (förhoppningsvis) imorgon. Har dock fått göra lite pappersarbete så som att kopiera upp vissa papper och sortera in i pärmar, så jag har hållt mig lite sysslosatt iallafall. Nu är det en halvtimme kvar innan jag slutar och det finns inte så mycket att göra just nu, så mellan samtalen får jag ta och titta runt på nätet igen då.

Kan iallafall berätta att min kollega som också jobbar med kundtjänst är så himla gullig. Hon är toppen, så det känns väldigt bra! De andra här är också väldigt trevliga. :)

FÖRRESTEN!

I lördags fick jag mail om att en (au pair-) familj i USA var intresserad av min ansökan! Det var en familj med fyra barn, tre tjejer och en pojke i åldrarna 2-11 år. De bodde utanför Chicago, hade två hundar och hade släkt i Boston och Florida. De verkade trevliga, men jag kände ändå att det inte kändes hundra procent rätt efter att jag läst igenom deras brev. Därför bestämde jag mig för att tacka nej till dem innan vi hade någon telefonintervju. Nu väntar jag på att nästa familj ska höra av sig, kanske det känns lite mer rätt då!

Berättade detta för mormor igår och tja, vad ska man säga. Tror Lisen vet vad jag menar, haha. Mormor då, tycker jag ska stanna hemma istället, speciellt nu när jag "håller ihop med Björn". ;) Nej du mormor lilla, ingenting kan stoppa mig från att göra detta. Det är något jag verkligen vill göra och vi får tacka Gud för Skype!

Men hon sa även att hon är ju lite van nu, när både Lisen och Karro flyttat utomlands. Och tur som hon har flyttar ju Karro hem igen nu i veckan. ;)

LUGNET FÖRE STORMEN?

Hej!
 
Imorse precis innan alarmet väckte mig drömde jag att jag och Emma Larsson checkade in på Arlanda. Vi stod i kön på Cheesecake factory (som tydligen fanns där haha) när jag hastigt väcktes 06.30. Jag var påväg på semester, underbar känsla! Men, inte långt kvar nu till det sker på riktigt. Längtar! Speciellt eftersom snön vräker ner utanför, usch.

Sitter just nu på jobbet. Systemet vi använder på datorn har legat nere hela morgonen och kommer förhoppningsvis vara fixat vid 12. Så mellan samtalen (som varit väääldigt få idag) har jag inget att göra då jag måste använda systemet för att arbeta. Lite tråkigt, men så blir det ibland. Har lämnat post, fikat och nu tittar jag runt på internet.

Känns inte bra att surfa på nätet på arbetstid, men enligt mina kollegor finns det inget annat jag kan göra just nu, tyvärr.
 
Pusshej!

TISDAG

Hola!

Kom hem från jobbet för ungefär en timme sedan. Idag var det trassel med både telefonerna och internet, så mellan 8.30 och 13.00 tog jag bara ett samtal! Men fick lära mig en ny sak idag, att göra en mätaravläsning och skriva in i registret i datorn. Så nu har jag en hel hög med papper jag kan underhålla mig med mellan samtalen.

Dagen gick himla fort idag, iallafall eftermiddagen. Klockan visade 13.56 sedan var den helt plötsligt 15.30?? Galet. Men skönt också!

Snart ska jag skjutsa mina bröder till träning och till mormor för att lämna lite saker, annars blir det väl bara att titta på nån bra serie och bara ta det lugnt.

Adios amigos!

FIRST DAY

Vad hälsad!

Idag började jag mitt nya jobb. Jag jobbar med kundtjänst hos Veolia Vatten i Norrtälje. Imorse när jag kom fick jag en lätt genomgång av min kollega och vid halv nio började det strömma in samtal. Men övriga dagen har samtalen varit ganska utspridda. Eftersom jag bara fått gå igenom lite lätt vad det är jag ska göra, så har jag inte kunnat göra så himla mycket mellan samtalen. Och vissa samtal har jag fått koppla vidare till kollegan, då jag bara lärt mig att "ta hand" om två olika typer av samtal, än så länge. Min kollega har haft det ganska busy idag, för det var något hon var tvungen att fixa och skicka iväg, så därför har jag inte kunnat lära mig så mycket mellan samtalen heller. Men vi ska gå igenom mera några andra dagar.

Så därför har jag mest surfat på nätet idag. Frågade min kollega om det fanns något jag kunde hjälpa henne med, och då fick jag springa ner till entrén och hämta posten, wiho! Hard work. ;)

Men som sagt, jag får lära mig resten några dagar framöver sen blir det fler saker jag kan göra än att bara surfa på nätet, haha.
 
För övrigt har jag detta headset när jag pratar i telefonen, och tänker bara sådana mickar vissa artister har när det ska sjunga och dansa samtidigt. Har radion på och mimar med i låtarna och låtsas att jag är käääändiiiiisssss.

BJUDER BJÖRN PÅ EFTERRÄTT EFTER FRUKOSTEN


SKRIDSKOSKOJ EFTER JOBBET

Träffade Sofie, Lukas, Julia, Sissel och Stella efter jobbet. Tyvärr hittade jag inga skridskor men hade skoj ändå. ;)

THROWBACK FRIDAY

Idag har jag rensat mina lådor jag har på rummet. Skönt att få det gjort! Hittade massa roliga grejer, bl.a. det här:




DADDY FIXAR


RSS 2.0