GALET




THANKSGIVING DAY

Igår var det Thanksgiving här, jag vaknade 6.40 för att göra mig iordning och åka in till city med Angelica för att gå på Macy's Thanksgiving Day Parade (som även visas på TV och det är en tradition att titta på den här). Det var riktigt kul att ha varit där! Visst var det lite kyligt (runt 0 grader) och mycket folk, men det var ändå så häftigt! Tänk att man var i en av världens mest kända städer och såg denna balla parad med stora ballonger, kändisar, cheerleaders, marching bands och utklädnader!

Här hittade jag ett klipp så ni kan se ungefär hur det var! Paraden var ju egentligen ett par timmar lång!


Annars kan ni bara njuta av mina bilder!
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mycket folk!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De jag visste att vi såg var Kellie Pickler, Fifth Harmony, Fall Out Boy, Jimmy Fallon och Miss America. Men sen när jag kommer titta på paraden så kommer man ju se bättre vilka man egentligen har sett också, bara att man inte fattade det på plats! Hahaha. Och såklart avslutades ju paraden med Jultomten!!!

När paraden var slut vandrade vi till Times Square för en snabb lunch och så köpte jag blommor till Angelicas värdfamilj som tack för att jag fick komma till dem på Thanksgiving dinner. Det var inte många affärer öppet idag, men den vi gick in i fick vi massvisa av Lindt-mjölkchoklad. Sååå gott!
 
 
Bara några av alla vi fick!

Äkta amerikansk thanksgiving dinner!
 




Jag, A, hennes värdbarn P och hans kusin L spelade biljard efter middagen!


Sedan åt jag och A  pajer, kaka och glass till efterätt, men guuuuuuuuuud vad mätt man var efteråt! Alltså helt galet. Nästan så man trodde man skulle spricka!
 
Åh, vad jag är tacksam för att ha fått uppleva detta. Och jag är så tacksam för allt annat jag fått uppleva här, och alla människor jag träffat och lärt känna! Underbart!

ONSDAG

Idag efter att jag tittat klart på filmen med Jane och sedan duschat, kom Johanna och plockade upp mig. Vi åkte hem till henne och bara hängde. Vi tittade på några avsnitt av Pelle Svanslös-julkalendern och så åt vi rester från igår till lunch, mums!


HAHAHA, jag dör!!!






Runt kanske fyratiden eller så kom Victoria till oss. Vi bara hängde framför tvn innan vi åkte och handlade middag och så åkte vi hem och lagade den och åt, så gott!





Dock glömde vi bort brödet som stod kvar i ugnen... Hehe...

Men vi fixade ihop en god efterrätt istället!



FILM

Jane kom nerspringandes till mig i tårar för att "mamma är elak" så nu sitter vi här och tittar på Toy Story 2. Myspys! Fast jag hade ju hellre duschat och sen dragit till Johanna men får avvakta en liten stund eftersom nu drog mamman ut och skulle göra några ärenden? Mm hon skulle handla frukost till Jane så det borde gå någorlunda fort ändå.



TISDAG

Hallå! Idag har jag faktiskt fått en hel del gjort. Jag har pluggat (skrev tre av fyra sidor som jag måste skiva), jag har plockat iordning med papper till flygbokningar, jag har ringt mitt gym och uppdaterat information om betalning, jag har varit ute med mamman och tittat på genvägar från pappans lägenhet till barnens skolor, jag har gått till starbucks och träffat en tjej från Tyskland (första gången vi träffades, men hon har varit här sen i januari och kommer förlänga till i sommar) och så har jag även satt upp fler bilder på mina väggar i rummet, både från tjejerna men även från Emelie hemma i Sverige! :) Sedan har jag hängt med barnen några timmar.


Ja, jag bäddade sängen endast för att jag skulle ta kort. 


Haha, min sötnos! <3

På kvällen drog jag iväg till Johanna och lagade mat där, vi fixade kött, hemmagjord potatisgratäng, beasås, sallad och vitlöksbröd. Alltså ni anar inte hur gott det var!!! Vi år väldigt sent, runt nio, och precis när maten var kvar kikade Victoria och Beatrice förbi, men de hade tyvärr redan ätit middag ute.
Titta så fint de har pyntat hemma hos henne!

Johanna redo att laga mat!

Hittade denna gosding på Stop&Shop.




Tadaaaaa!

Förutom några dryga sms från mamman, som jag inte direkt orkar gå in på men det handlade om att jag typ inte kommer få använda bilen så mycket k vinter när det är snö på vägarna, så hade jag en mycket trevlig kväll! :) Johanna är ensam hemma till på måndag så det var perfekt att åka dit och fixa ihop en supergod middag. Det är ju lite jobbigt om familjen är hemma och man ska laga mat med en kompis, det passar liksom inte riktigt då.

Imorgon är jag ledig för mamman hade tagit ledigt från jobbet för att vara med barnen, de är lediga från skolan för att det är Thanksgiving på torsdag, och imorgon kväll börjar Chanukah. 


MIN GODNATTSAGA




LATMASK

Åh, ibland orkar jag inte med mig själv hur lat jag är alltså. Jag fick en timmes sovmorgon imorse då tjejerna sovit hos pappan och jag behövde bara gå upp och skjutsa grannpojken till skolan. Efter det (som tog typ 10 min) åkte jag och köpte en liten Chanukah-present till Jane och så åkte jag hem och rastade hunden. Sedan åt jag frukost och vikt tjejernas tvätt samtidigt som jag tittade på tv. Jag slängde även i en maskin med tvätt till mig själv också. 

Efter att ha lagt undan kläderna i deras rum tittade jag på lite mer tv. Varför sitter jag och tittar på tv när jag skulle kunna skriva uppgiften till skolan om två veckor så jag får det överstökat? Eller så skulle jag kunna sätta upp alla nya teckningar, som jag fått av tjejerna plus Emelie hemma i Sverige, på väggarna i mitt rum? Eller så skulle jag kunna plocka undan massa skärpsaker jag bara slängt ner i mina lådor? Eller åka och träna? Nej. Där sitter jag och tittar på tv.

Jag har iallafall reserverat ett boende i Chicago till mig och Linnéa i mellandagarna, så något på min "to do-list" kan checkas av. Fint det.

SÖNDAG

Åh, idag har varit en härlig dag. Den började med sovmorgon och när jag kom upp från källaren höll tjejerna på att baka cupcakes till deras pappa som fyller år idag. Men de gjorde även iordning en speciell till mig (Jane fixade den) eftersom "det är klart du ska ha en också, även fast du inte ska med på middagen". Haha, sötisar! Sedan målade jag och Anna en stund innan jag åkte till tågstationen.



Halv tolv tog jag, Victoria och Sara tåget in till city. Vi gick till Bryant Park och åkte skridskor någon timme, bara liiiiiite skillnad på att åka där bland skyskraporna än att åka i Holmenrinken hemma... ;) Det var ett par år sedan sist så det gick lite sådär i början men mot slutet kom man inte bättre i det! Vi klarade oss alla tre från att ramla iallafall, haha.








Hahaha, Sara <3










Efter detta åt vi mexikanskt till lunch innan vi gick vidare till svenska kyrkan för på söndagar mellan 15-17 är det någon träff för unga i New York. Vi fick fika och satt och snackade om lite allt möjligt. Jag tänkte det skulle vara väldigt typ kristet eller så men det var inte alls mycket så, vilket jag tycker var skönt! Lite snack om Jesus och när han egentligen var föds osv haha, men annars så pratade vi på om "vanliga" saker.



Sedan tog vi oss till en restaurang och åt en god pizza till middag! På väg dit gick vi förbi Rockfeller Center, jag ser så framemot att se granen där när den är klädd! Kommer vara så himla mysigt.






Därefter gick vi till Starbucks för köpa något varmt att dricka (det har varit väldigt kallt idag, ett par minusgrader och blåsigt, iallafall hemma i New Roc) och sen tog vi tåget hem. 


Jag kom hem runt nio och då stod min värdmamma och slog in barnens presenter till Hanukkah (som tydligen stavas Chanukah, lärde jag mig idag!) och jag pratade med henne i en timme om allt möjligt. Det var riktigt skönt att få lite kvalitetstid själva, och inte bara prata om barnen (vilket är typ det ämnet det brukar handla om) så det kändes väldigt bra!

EN MÅNAD KVAR!




LÖRDAG

Idag åkte jag in till city på förmiddagen med Sara. Vi gick till svenska kyrkan för att de hade en liten julmarknad där, vi tänkte att det var mysigt! Det blev inga grejer köpta, men vi åt en jultallrik och stannade för att lyssna på en man som sjöng julsånger. Där stötte vi även på Victoria, Emelie och Johanna! ;)







Jag tyckte om Janssons frestelse?!



Efter alla sångerna gick jag och Sara till Times Square för att ta tuben ner till svenska godisaffären så hon kunde köpa lösgodis till hennes värdfamilj i Hanukkah-present. 

Sedan drog vi oss tillbaka till Grand Central och åkte hemåt. Vi tog bilen från tåget till en skoaffär och gick omkring där innan vi åkte till White Plains och mötte upp Rebecka och Therese för att käka middag på Cheesecake Factory. Haha, det blev många goda skratt och maten var lika god som vanligt! (Det blev tredje gången för mig på ett halvår, skäms nästan över hur lite jag varit där... Älskar ju deras pastarätter och de har ju sjuuuukt många cheesecakes! Dit ska vi, Erkas. Bara så att du vet.)
Therese och Rebecka. 


Haha, Sara. 


Sååå gott, men så stora... Så hälften fick följa med hem!

Iallafall, efter den goda middagen (där det plötsligt snöade en stund utanför) drog vi oss hem till Sara och tittade på Törnrosa! Även Angelica kom och gjorde oss sällskap, så vi var fem stycken som godaste ihop oss i Saras säng. ;) Så mysigt så! Haha. Fast jag tror det blev mer snack och skratt än att titta på film, men trevligt hade vi! :) Strax innan tolv åkte vi hem och nu är klockan snart ett så jag tänkte sova, godnatt!

Rebecka, Sara, Angelica och Therese.

Hahaha, alltså sötaste snapchaten. Eller hur Victoria? ;) Musse Pigg hängde med oss! 



CATCHING FIRE

Idag har jag varit ledig hela dagen, förutom morgonrutinen då. Men inte har jag gjort någon nytta för det... Bara tittat på boenden i Chicago, tittat på tv och annat smått och gott. Gjorde fyra personlighetstest som man skulle göra som grund för uppgiften jag ska skriva till den nya klassen jag ska läsa i skolan om två helger. Men jag har inte börjat skrivit något ännu, hehe.

Nu på kvällen var Victoria, Emelie och jag på bio och såg den nya Hunger Games-filmen. Sååå sjuuukt braaaa! Säger bara: se den!!! (Kan ju dock vara roligt om man sett den första filmen först, haha.)




MYS

Åkte hem till Victoria nu på kvällen och åt lite kinamat och tittade på film. En helt vanlig torsdagkväll här i staterna, det vill säga! ;) 



EL GYM

Det blev en snabbis på gymmet med Victoria på förmiddagen idag.















Det finns ju en hel del att välja på! Och förutom detta så finns det spinningrum, en lokal med olika klasser, en basketplan och två pooler. Fint det! Måste börja spendera mer tid där... ;)

ONSDAG

Idag efter att jag hämtat upp och skjutsat tjejerna till skolan åkte jag hem och rastade hunden och år frukost för att sedan åka hem till Victoria. Hon jobbade tidigt idag och var ensam hemma med barnen, så jag tänkte passa på att åka dit och mysa! ;) Det var så kul att träffa G igen, det var ju så längesen nu! Hon visade mig sina leksaker i lekrummet och så läste vi en massa böcker innan hon skulle sova middag.

Krulltotten G och lilla F i bakgrunden.

Haha, dockan gillar att äta ormar!



Medan G sov (nästan 2,5h!) så matade Victoria lillasyster F (ca 4,5 månader) och även hon somnade en stund. Vi passade även på att baka kladdkaka och göra hemmagjorda köttbullar med stuvade (svenska snabb-)makaroner till lunch. Sååå mumsigt så! Jag fick även mysa en hel del med bebisen F och det var sååå mysigt så! Bästa var nog när hon somnade i min famn, jag gick runt och trallade för henne och klappade på rumpan lite lätt, bra blandning det verkade det som! ;) Det var sååå mysigt! Nästan så man börjar längta efter egna barn, haha. Iallafall när de är sådär snälla och duktiga som hon var idag! ;)


Sedan åkte jag hem och umgicks med mina egna barn. ;) Det blev läxor direkt efter skolan en stund innan det var dags art skjutsa på aktiviteter. När vi kom hem igen kom morfarn och tog med barnen ut på middag och jag åkte iväg och plockade upp Victoria och Jade för att åka på Thanksgivig dinner med massa andra au pairer runt om grannområdena här. Våra conselors fixade med kalkoner och lite stuffings, sedan skulle var och en försöka ha med sig något till (helst något från sitt hemland); sallad, bröd, efterrätt osv och jag och Victoria hade ju bakat svensk kladdkaka. Den visade sig bli helt okej! Det är ju svårt det där med att få till det bra när man inte riktigt lärt känna ugnen här helt 100, haha!


Efterrätter!


Jade (i svart med blommig kjol) och all mat! 









Söta Emelie uppe i hörnet, alltid lika glad! :)

Det var iallafall en trevlig kväll med härliga människor och massa gott! :)

ETT HALVÅR I USA

Idag var det exakt ett halvår sedan jag lämnade svensk mark och flyttade till New York. Det är helt sjukt hur fort tiden har gått, fast samtidigt känns det som att jag har varit här i en evighet. Jag är iallafall glad att jag har sju månader kvar här i detta land! 
Bilder: Sista dagen från orientation, Washington D.C, Boston, Santa Monica, kräftskiva med svenska vänner, familjen som hälsade på.

Jag har så sjuuuuukt många bilder från detta halvår och jag har ännu fler minnen! Nu är får jag se till att njuta ordentligt sista halvan av mitt äventyr, för tiden går alldeles för fort!


TISDAG

Eftersom tjejerna sov hos pappan inatt fick jag 45 min sovmorgon! Så skönt! Jag åkte och plockade upp dem och skjutsade till skolan. Sedan åkte jag hem och busade med Daisy en stund, sedan beställde jag biljetter till Chicago i mellandagarna med Linnéa (woho!!!) och så kom Victoria förbi en snabbis.

Det dröjde dock bara typ 1,5 timme innan hon var tillbaka här hos mig, men denna gång hade hon sin 4-månaders bebis F med sig! Sötisen. Hon var så duktig och grät ingenting eller så (hon höll på att börja några gånger men vi lyckades distrahera henne) så det var skönt! :) Så mysigt att bara kunna gosa. Iallafall, vi bakade två laktosfria kladdkakor till imorgon (ska på Thanksgivig dinner med au pairer, och man skulle ta med sig något från sitt hemland) och så slängde vi ihop en god sallad till lunch med kyckling från gårdagens middag. Mums! Vi gjorde även iordning en varsin portion av kladdkaka så vi kunde ha till efterrätt! :)






Jag är ledig resten av dagen och tjejerna sover hos pappan inatt igen. Jag vet inte ännu om jag behöver hämta dem från Hebrew school, men det är ju inte så jäkla jobbigt! ;)
Härligt väder idag också, men mycket kallare än igår!





TRÄFFA JOSEFIN!

Jag slutade strax efter sju idag då pappan kom och hämtade ungarna. Då tog jag bilen och körde ca 20-25 minuter uppåt till Terrytown för att träffa Josefin! Hon kom till NY idag och ska (precis som jag och alla andra au pairer) gå på orientation några dagar innan hon flyttar till sin värdfamilj på Hawaii.

Iallafall. Det var så skoj att träffas igen, efter ett halvår! Hon var ju fruktansvärt trött så jag är bara glad att vi ens kunde ses ikväll! ;) Och jag fick marabouchoklad, bästa! <3






FÖRRESTEN

Det har varit riktigt fint väder idag, sol och ca 15-17 grader. Tyvärr har jag inte tagit vara på så mycket som jag önskar att jag hade, men men!


Gymmet jag går på i New Rochelle. 

MÅNDAG

Tidigt imorse åkte mamman till Kalifornien för att jobba där till på torsdag, så jag väckte tjejerna, fixade med frukost och skjutsade dem till skolan. Från Janes skola åkte jag direkt till gymmet och drog på ett yoga-pass med Victoria. Det var första "riktiga" passet för mig (bara provat i skolan förut) och det var riktigt svårt och jobbigt vissa stunder men väldigt skönt efteråt, eftersom man avslutade med att varva ner i olika positioner och jag somnade nästan. ;) 

När jag kom hem blev det en stor, god lunch: bacon, tortillabröd med smält ost, broccoli och salami. Slängde ihop det vi hade hemma! 


Resten av dagen har jag tittat på tv, vikt tjejernas tvätt, tvättat mina kläder och kollat flygbiljetter.

Jag har även pratat med mamman om att jag inte ska förlänga utan åker den 21 maj till SanFrancisco för första stoppet på min resemånad. Hon frågade nämligen om jag hade kanske möjlighet/var villig att stanna till någon gång i sommar, men det kan jag ju inte så jag sa till henne. Har ju inte haft något bra tillfälle att ta upp detta, så det känns bra att ha det sagt! ;) Hon sa att jag gärna får vara med och intervjua och hitta en ny au pair till i maj, så det känns också bra att de vill ha mig inkluderad i det. :) 

Snart kommer Anna hem, då blir det läxor i ca 45-50 min till Jane kommer hem och då åker vi iväg. Jane lämnar jag av på karate och så åker jag med Anna på tennis och stannar där. Den gamla barnvakten/läxhjälp till Jane kommer och hämtar Jane från karaten och läser läxor med henne och hjälper med middag. Jag kommer hem med Anna strax innan halv sju, vi alla äter, tjejerna packar och så kommer pappan och hämtar dem för de ska sova där.

En bra måndag! 

SÖNDAG

Även idag hade jag skola, men precis som igår flöt dagen på bra. Vi tittade på två filmer (den första var Woody Allens "Manhattan" och den andra var "New York, I love you"), vi tittade på youtube-klipp och gjorde uppgifter. Jag åt lunch med samma tjejer som igår och vi åt alla tre en rikrigt god kycklingwrap! På lunchrasten fixade jag även ett college ID-card! På slutet fick vi tillbaka uppsatsen vi lämnade in igår (den som jag skrivit innan denna kurs) och läraren sa att min var jättebra, så det var kul att höra! ;) Skönt att jag inte la ner med tid på den (som jag egentligen hade velat...) haha. 


"Anderson"

Jag skjutsade hem en tjej från Tjeckien som (tydligen) bor ca 10 minuter ifrån mig! Sedan när jag kom hem kom Johanna och hämtade upp mig och så åkte vi och mötte Victoria och Emelie i Mamaroneck och så åt vi middag där på en pub. :)






Förresten, Jane hade ett prov på karaten idag om att få ett grönt bälte, och hon klarade det!!! Hon var så himla stolt! :)

LÖRDAG

Sådärja, då har ännu en lördag i staterna flygit förbi. Jag åkte vid åtta imorse för att ha god tid på mig ifall det skulle vara trafik, och även för att hitta till byggnaden på campus när jag var framme. 

Det började med att jag kom ut på motorvägen och stod nästintill stilla i en kvart.................. Så jag bestämde mig för köra förbi på sidan till nästa avfart några hundra meter bort och hitta en alternativ körväg. Tacka vet jag Google maps! Jag kom ut på en avfart några kilometer bort och så gasade jag på hela vägen till skolan!

Där parkerade jag och hittade rätt till lokalen direkt, skönt! ;) Jag kom kanske tio minuter innan vi började. Kursen heter "American Film: The Magic of Manhattan" och är en intensivkurs för au pairer på Manhattanville College.
En av alla byggnader ser ut som ett slott!


ELI som jag bokat kursen hos. 

Dagen har flutit på bra, tiden gick riktigt fort! Vi började med att presentera oss och sedan prata om uppgiften vi gjort innan detta (uppsats om att jämföra Manhattan till en stad i sitt land) Vi såg två olika filmklipp (ca 1h var), en var en dokumentär om hur New York grundades och en var från en film om New York under inbördeskriget på mitten av 1800-talet. Vi hade fått papper på frågor vi skulle svara på under filmen också. 

Vi tittade på andra kortare klipp och lyssnade på en sång om New York och gjorde olika uppgifter till detta. Vi fick en förmiddagsrast på 15 min där vi fick bagles och sedan en (sen) lunchrast på en timme. Jag gick till en kiosk i skolan med en tjej från Sydafrika och en tjej från Holland och åt sallad till lunch. Den var inte speciell god men men! ;)



Titta vilka spännande bagles!!! Jag var dock feg och tog den ljusa med russin i...



Klockan fem slutade vi och jag åkte hem en stund innan Victoria plockade upp först mig och sen Johanna och så åkte vi och åt kinamat till middag, mums! Efter det stannade vi till på Cosi och köpte varsin mangosmoothie innan vi åkte hem till mig och tittade på film och hade det mysigt!








DAGS FÖR SKOLA!




FREDAG

Idag gick jag upp från mitt rum vid sju och mötte då Anna i vardagsrummet. Hon var redan vaken! Grejen var bara att mamman och hon hade bestämt att hon skulle vara hemma idag från skolan, då hon varit förkyld i veckan... Så jag tänkte att hon kanske ville ligga kvar i sängen lite senare och inte tidigare än vanligt! ;)

Iallafall så tog mamman hand om Jane på morgonen och fick iväg henne tidigt till skolan. Men så kom hon på att hon glömt säga till grannen (jag skjutsar sonen där när jag skjutsar Anna till skolan) att Anna skulle vara hemma, så vid 8 sms:ar hon mig och frågar om jag kan skjutsa honom. Så jag gör det, Anna är ensam hemma 10 min till mamman kom hem och jag och P (grabben) hade en trevlig konversation om julfirande.

Jag och Anna har idag tittat på 3 timmar av The Voice (vi ligger som sagt lååångt efter), läst 40 min, ätit tacorester från igår, packat kläder hon vill lämna hos pappan, fixat med ett projekt hon har i skolan och spelat in roliga videor. Strax innan tre åkte hon och mamman iväg och hämtade Jane för att åka på terapi, så jag får lite egentid nu. De kommer hem om lite mer än en timme, sedan ska barnen vara här en liten stund innan pappan hämtar dem för de ska spendera helgen hos honom. Mamman ska ut i city ikväll med sina väninnor, så jag blir ensam hemma (har ju skola imorgon så tänkte det är bra att gå och lägga sig i bra tid osv).
 

 






GOD MORGON





SOLNEDGÅNG STRAX INNAN FEM




SÅ GLAD

Här sitter jag utanför Janes dansklassrum och är så himla glad. Jag lyssnar på peppmusik och tänker på allt roligt jag har att se framemot! Mest inför min semester och resemånad, men även inför att hälsa på Jossan på hotellet och om 40 dagar kommer Linnéa till mig!!! Världens bästa julklapp!

Jag ser även framemot att få vandra rund på NYC när julen närmar sig ännu mer (det har redan julpyntats mycket!), med lite lätt snöfall och att få åka skridskor i någon park eller Rockefeller center. Att få fira Thanksgiving (både parad i city och hennes hos Angelicas värdfamilj), att få shoppa på Black Friday och julrean. Att få gå ut på krogen och dansa lite. Att umgås mer med alla härliga vänner här. 

Ja, jag har så mycket att se framemot de närmsta sju månaderna. Sex månader att umgås med mina fina värdbarn och sedan en månad free like a bird med Sara! 

Nästa vecka har jag varit här i sex månader (fast har ju nästan varit hemifrån ett halvår nu eftersom jag var i Malmö veckan innan jag flög hit) och det har gått så sjukt fort! Jag slår vad om att nästa halvår kommer flyga förbi... Sen är det dags att ta tag i livet, blä. ;)

Bild från i maj. Känns som evigheter sen dock! 


TORSDAG FÖRMIDDAG

Efter att ha skjutsat barnen till skolan tog jag en promenad med hunden och det gick faktiskt helt okej! Vi hälsade till och med på en annan hund lite kort (ägaren var väldigt trevlig och duktig med hundarna) så det är framsteg här alltså!

Efter detta blev det frukost och kika på flyg till Chicago. Inget bokat ännu men ska hålla lite utkik om priserna stiger/höjs den närmsta veckan här! Wihooo.

Annars idag har jag läst igenom min lilla uppsats till skolan i helgen och så har jag skrivit ut den, så nu får det bli som det blir. Jag känner att det är säkert inte så seriöst som jag tror det ska vara och jag har iallafall skrivit något och jag har ju skrivit om det vi ska skriva om, så det borde inte vara några problem. Ändå är jag lite osäker... Men det struntar jag i nu! Haha.

Jag har även ringt till både Delta och United för att bekräfta (och ja, jag var tvungen att slå upp det engelska ordet för att översätta till svenska) mina flyg. Det första till Florida nu i februari och den andra bokningen till min resemånad med Sara. Jag passade även på att fråga om man behövde checka om bagaget på mellanladningar vi gör (Tex från Hawaii till San Diego så mellanlandar vi i LA) och eftersom vi bara har någon timme där var jag orolig för att vi inte skulle hinna checka om bagaget, men det behövdes inte, så det var riktigt skönt! Då gäller det bara för oss att hitta till nästa flyg. ;)

Nu ska jag föra över bilder till min externa hårddisk (har ju en himla gammal laptop så jag är lite orolig att allt ska försvinna helt plötsligt någon dag) och efter det tänkte jag titta på några program jag missat (men som jag ändå spelat in på DVR) och äta lunch innan Jane kommer hem strax efter halv fyra. Anna ska på Hebrew School efter skolan så hon kommer hem någon gång efter sex.

Skön dag!

SÅ KAN MAN JU OCKSÅ LÄSA




ONSDAG

Imorse fick jag faktiskt en kvarts sovmorgon, eftersom tjejerna sov hos pappan inatt behövde jag bara hämta dem och sedan skjutsa dem till skolan.

Annars idag har jag inte gjort så mycket. Jag råkade somna mellan 11-12 idag, hehe... Jag låg i min säng och lyssnade på musik och drömde mig bort och det var så varmt och gosigt i mitt lilla krypin så jag somnade. Och jag drömde så sjukt mycket! Bl.a. att jag försovit mig och inte varit vaken när barnen kom hem, så när jag vaknade var jag lite förvirrad. ;)

Jag tog en promenad i det vackra, men kalla, vädret. Snön från igår stannade bara några timmar men det blåser fortfarande kallt. Det har varit några plusgrader men med blåsten har det känts kallare.



Jag har skypat med Jossan som flyger till NY på måndag för att gå några dagar på orientation innan hon flyttar till sin värdfamilj på Hawaii!!! Så bli så kul att åka och hälsa på henne på hotellet nästa vecka! :)

När Anna kom hem började vi direkt med läxor och Jane kom hem strax innan jag och Anna åkte till tennis. Nu sitter jag här och hon är snart klar. Jag passade på att titta på Montazamis med vänner, haha älskar den familjen! Så roliga.

Ikväll bli det middag, läxor och så ska jag se om vi alla fyra kan se på The Voice... Vi ligger efter 5,5 avsnitt nu! Haha.

Och ja, jag har ett riktigt hårt jobb ibland... ;)

GRATTIS EMELIE!

Nu ikväll var jag hem till Emelie för att fira hennes 20-årsdag! Det blev en supergod middag, först tacos och sedan kladdkaka med jordgubbar och glass! En riktigt mysig och rolig kväll med fina tjejer! :)















 

FLYG BOKADE

Idag åkte jag hem till Sara och hängde några timmar, and guess what? Vi har bokat resten av våra flyg på resemånaden!!! Woho! Från Hawaii flyger vi till San Diego och efter några dagar där flyger vi till Las Vegas! Underbart. :)

För övrigt, snön som kom imorse är nu borta. Jag njöt så länge den varade, eftersom jag visste att den snart skulle försvinna igen. ;)

DET SNÖAR!












VETERANS DAY

Idag har tjejerna varit hemma från skolan för att det är Veterans day. Jag började kl åtta idag så fick lite sovmorgon, skönt!

Anna och jag började dagen med att rita. Vi höll på med det en stund och sedan vaknade Jane och sa hej innan hon åkte på en playdate vid nio.
Anna ritade av mig. Lik va?!


Två av mina mästerverk!

Sedan gjorde Anna läxor medan jag vek och la undan tvätt, sedan vilade hon en stund och åt lunch innan Jane kom hem strax efter elva. Hon sysselsatte dock sig själv medan jag hjälpte Anna att sortera lite saker på hennes rum innan hennes kompis kom. 

Då lekte Anna och kompisen för sig själva och jag och Jane hade svensklektion (ni anar inte hur många gånger hon har tjatat om detta och sett framemot denna dag så länge nu, haha) och på slutet fick hon en liten läxa att fylla i. ;) Hon var riktigt nöjd och ser framemot nästa lediga dag från skolan då hon kan ha svensklektion med mig hemma!


Vid fyra kom mamman hem från alla möten hon varit på idag och då åkte jag med Anna på tennis och nu sitter jag här och tänkte kika på gårdagens avsnitt av Solsidan!

SNÖ PÅ TISDAG!!!




FLORIDA BOKAT!!!




BRA SÖNDAG!

Låt mig börja med att säga: Oh, what a day!

Jag åkte in med Angelica till city och och hade en riktigt bra men framförallt MYSIG dag! ;) Haha, vet inte huuur många gånger vi sa "mysigt" ;).

Iallafall. Hon har bara varit här i ett par veckor så jag fick agera guide! Vi gick från GC till Times Square för att sedan gå uppåt mot Central Park. På vägen köpte vi även mer oss en varsin mangosmoothie från Cosi! I Central Park gick vi runt ett bra tag och bara tittade på folk, tog kort och hade det bra! Dock har vädret varit väldigt upp och ner, ena stunden var det soligt och varmt medan andra studen var det molnigt och det började duggregna. 





















Vi gick in på sydvästra ingången och gick upp till 79e gatan, på östra sidan. Vi gick sedan 5th Ave tillbaka till södra delen av parken och gick till det lila cafét Fika (svensktägt) där jag köpte en chokladboll och en biskvi och A köpte chokladboll och vaniljbulle. Riktigt gott!!!





Efter fikat vandrade vi neråt igen. Vi gick förbi svenska kyrkan där vi köpte varm choklad och lånade toaletten innan vi gick förbi Rockefeller Center (granen är uppe nu mamma, men den är fortfarande gömd för den ska ju dekoreras).









Vi vandrade sedan runt Broadway och Times Square och så åt vi goda burgare på Five Guys! 


Ser kanske inte så frestande ut, men det var såååå gott! Och onyttigt, hehe.



Efter det vandrade vi runt i mysiga Bryant Park, där det är som en liten marknad nu och även isrink, och var avundsjuka på alla kära par som åkte skridskor och höll hand! ;) Sedan tog vi tåget hem.






Empire State Building i bakgrunden. 









MOT CENTRAL PARK




KVÄLLSMYS MED JANE

Medan resten av familjen var uppe och laminerade lövbilder så chillade jag och Jane nere i källaren. Myspys!











Titta vilka fina teckningar jag fick av henne, snuttan! 

HÄRLIG DAG MED SARA

Idag åkte jag och plockade upp Sara hemma hos henne sedan åkte vi till White Plains och spenderade några timmar där med shopping och lunch på The Cheesecake Factory, så gott så!












Haha, denna fina bild pryder nu en iPads bakgrund i en AT&T-affär! Busigt! 


23:54 OCH REDO FÖR SÄNGEN

Idag efter att jag skjutsat både Jane och Anna på terapi åkte jag hem och precis då kom mamman hem från flygplatsen med tjejernas moster och kusin (som jag träffat en gång förut i somras).
Fina höstfärger i White Plains utanför terapin.

Pappan hämtade tjejerna och umgicks med dem någon timme innan han lämnade dem hemma hos oss och då drog vi + mostern och kusinen ut och åt middag tillsammans, gott! 


Efter det åkte vi hem och strax därefter hämtade Sara mig och så åkte vi till New Roc City för att gå på bio. Men när vi köpt biljetterna så var det en halvtimme innan det började, så vi vandrade in i en byggnad bredvid bion där det finns minigolf, gokart, bowling, biljard och en stor spelhall som vi gick in i och kikade i. Så mycket spel, helt galet! Vi såg även att ett college har basketplan där bredvid, så måste kolla upp när de har matcher så man kan kika någon gång!









Bion vi såg var Bad Grandpa. Den var såå kul, gå och se dem om ni har lika bra humor som oss! ;) Fast... Jag tror skräckfilmstrailerna innan var nog det det roligaste, Sara skrek rakt ut!! Hahaha, måste gå på skräckfilm med henne på bio! ;)

Iallafall. Sedan var det ju det här med att hitta bilen i parkeringshuset... Varför ska det vara så jäkla svårt jämt?! Hahaha.



SNABB

Insåg idag när jag körde hem från Janes terapi att vi har ju även km/h och inte bara mph. Hur har jag kunnat missa detta? Jag har då suttit och räknat i huvudet på ett ungefär hur fort man kör, för att hålla lite koll. Haha, snabb!


GOD FRUKOST OCH GOD LUNCH!



Sylten var sådär, men ändå godare än den franska sylten vi har här hemma!





HÖST

Imorse efter att jag skjutsat Jane till skolan var jag bara tvungen att stanna för att ta kort på ett hus mittemot skolan. Det såg sååå fint ut med solen som höll på att gå upp och träden med de fina höstfärgerna.




JANE OCH SVENSKAN

Igår kväll var Jane jätteintresserad av att lära sig svenska, och hon ville nu lära sig meningar (istället för enstaka ord som förut) och varje gång hon sa något på engelska ville hon veta vad det hette på svenska. 

Det hon fastnade mest för var "Du är söt, Daisy" och imorse när hon kom ner var det "du är söt" det första hon sa till både mig och hunden. Haha! Det låter såååå roligt! Jag filmade henne på Vine igår så får se om jag kan lägga upp det här på bloggen också.




Daisy spelade fotboll imorse.

TORSDAG KVÄLL

Idag var jag ledig från att jag skjutsade Anna till skola imorse till femtiden för mamman tog Jane till karate och Anna hade Hebrew school efter skolan så hon kom hem strax efter sex. När Jane kom hem gjorde hon sin läsläxa sen fixade jag korv till middag och då kom Anna hem lagom till det. 

Efter maten gjorde Anna sin enda läxa, att sortera sina spanskpapper. Första gången på lääääänge hon inte haft någon läxa. Skönt för henne!

Mamman drog iväg på någon middag med kompisar så jag och tjejerna hade myskväll med The Voice och froyo och ices. Och ännu en gång gick Anna crazy med min snapchat.......... Tror Richard fick de "värsta", hahaha. Stackarn!






Sötisarna!

Idag har städerskan varit här och har alltså ställt upp alla gosedjur i Janes våningssäng, ser så läskigt ut, iallafall på kvällen!!! De bara stirrar på en. Som tur är att efter ett par nätter ligger alla som huller om buller igen! ;)





KLADDKAKANS DAG







Det såg ut att kunna börja regna vilken sekund som helst ute (men det är iallafall varmt och skönt, 16-17 grader!), så jag bestämde mig för att prova löpbandet som mamman brukar göra. Hon vet ju inte hur man hanterar en hund och detta sätter är faktiskt väldigt lätt så det funkar för henne. Det var första gången för mig men med lite godis i början och efteråt gick det hur smidigt som helst! Det blev en 20 min promenad uran några avbrott (som det blir när man hår ute). Skönt!


GOOD NIGHT

Nu sover mina simmar så jag tänkte passa på jag också! ;) Det såg så skönt ut! Hahaha. Älskar att jag laddade ner detta spel igen, som jag tog bort förut.



TVÅ MIDDAGAR

Mamman och Jane åt ute idag tillsammans, så då ville Anna äta ute med mig. Det blev en pizzabit och glass/froyo till efterrätt. Efter det åkte vi hem och gjorde läxor fram till halv nio då bästa Victoria plockade upp mig för den riktiga middagen, haha. Så kan det gå när man inte ätit lunch!

Vi delade på revbensspjäll till förrätt och krispig biff i apelsinsås till huvudrätt. Så gott så, även om den var lite spicy. ;) Plus att jag aldrig fick mitt vatten?! Haha. Ja ja! Är man för feg för att säga till igen så är man!

Tack för prattimmarna, Vickan! Har saknat dig! <3







AT TENNIS

Sitter just nu på Annas tennis, hon gick precis in i hallen. Men innan hon gjorde det lärde hon mig reglerna i tennis, iallafall vad som gäller med poängen, så nu hänger jag med lite bättre! ;)


Nu blir det gårdagens "Montazamis med vänner", fint det!

PLANERAR RESOR

Åhhh. Idag tänkte jag att jag skulle ta och plugga lite. MEN jag råkade hamna på YouTube ett bra tag innan jag började kolla upp flyg till min semester och resemånad. ÅH, vad bra det blir om alla mina planer slår in! Måste dock spara spara spara nu för att slippa ta alltförmånga tusenlappar från mitt svenska konto (har redan råkat tagit ca 2000kr därifrån... Hehe).

Iallafall. Linnéa har ju (äntligen!) bokat resa hit. Hon kommer den 24e december och firar jul och nyår här innan hon flyger tillbaka till Sweden den 9e januari. Askalas! Ska dock försöka få in en liten resa (Chicago?) då jag heeemskt gärna vill passa på att se ytterligare någon del av detta land, eftersom jag kommer ha en av mina två semesterveckor då. Vi får se vad hon säger. (Hihi puss.)

Sen, Victoria, JAG VILL TILL KANADA EN WEEKEND?! HÄNDGER DU MED? OCH VI MÅSTE BOKA SKIDRESA EN HELG I VINTER?! KOM, SÅ PLANERAR VI!

Planen på min resemånad är just nu San Fransisco och sedan Honolulu, Hawaii med Sara. Efter det funderar vi på San Diego och Nashville. Jag tror jag ska passa på att flyga till Las Vegas från Nashville och ta en dagstur till Grand Canyon då också, det var så mycket billigare flyg då än vad det är om man ska åka nu i mellandagarna. MEN VI FÅR SE. Det är ju dock alltid roligt att planera resor, och jag vill så gärna då ut så mycket som möjligt av detta år! 

Visst har jag hunnit med Boston två gånger, Washington DC, Santa Monica och Los Angeles. Sedan är ju San Fransisco och Hawaii redan bokat. Och en resa till Cape Coral, Florida är på G. OCH JAG BOR JU CA EN HALVTIMME FRÅN MANHATTAN. HELT SJUKT, EGENTLIGEN!

Det blir nog bra tillslut.

TISDAG

Idag var Anna ledig från skolan men Jane skulle åka till skolan så jag fick ändå gå upp och börja klockan sju. Det roliga var att när jag kom upp från källaren satt både Anna och mamman med varsin laptop i matrummet och höll på att jobba, tydligen hade de vaknat efter sex och varit pigga?!?! Själv var man sjukt trött och seg. Men morgonen flöt på som vanligt annars och mamman tog Jane till skolan och tog även Anna med sig för mamman skulle rösta i nåt val och hon ville visa Anna hur det gick till. 

De var borta någon timme så jag passade på att äta frukost och titta en stund på tv. När de kom tillbaka skulle mamman hjälpa Anna med sitt spanskprojekt så då la jag mig i sängen och sov en timme eller så, något som verkligen behövdes, kände mig helt slut... Som att jag inte sovit bra inatt fastän jag inte har vaknat någon gång? Knas.

En del av hennes spanskprojekt; att göra en kalender på spanska med specifika saker som ska vara med. Hon har gjort ett toppenjobb!

Iallafall. Efter min nap (haha) lyssnade jag och Anna på musik, vi dansade och sjöng inne i mitt lilla krypin, haha! Sedan fixade vi fryspizza till lunch och efter det "bakade" vi kakor (alltså men en färdig deg köpt på affären). Men de är ändå väldigt goda direkt när de kommer ut från ugnen, sådär varma och goda! Vi försökte göra stjärnformade, men det gick ju sådär!










Haha, en Alien?! 

Gott med mjölk till kakor!


Inte stjärnformade längre... Men goda ändå!

När alla kakor var gräddade var det dags att åka och hämta Jane från skolan. Jag och Anna hämtade hem henne och hon hade inga läxor förutom att läsa och plugga på till ett test så det var ju skönt för henne! Anna gjorde klart sina läxor och sedan höll Jane på med sin iTouch medan jag och Anna lekte nån lek där den ena ritar och den andra ska gissa vad/vem man ritar. 

Tyvärr slutade allt detta i bråk (om uppmärksamhet från mig) mellan tjejerna så det var ju inte roligt. Meeeeen det löste sig bra att mamman kom hem med mexikansk till middag och vi fick lite mer energi och något annat att tänka på! ;)

Resten av kvällen spenderades mest framför tvn. Skönt!

Juste! Ville bara säga till er alla som har mig på snapchat -- Anna blev lite galen där ett tag och snapade alla på min lista och några stycken flera gånger! Haha. Bara så ni vet att det var hon som tryckte i vilka det skickades till! ;)

NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT!




MÅNDAG

Igår, måndag, kom Jane hem lite tidigare från skolan för hon och mamman hade varit på något möte eller så mitt på dagen. Eftersom hon hade gjort alla sina läxor i bilen lekte vi lite fram till att Anna kom hem, då gick Jane och spelade spel på datorn och jag hjälpte Anna mer läxor.

Kvart i fyra gick jag och Jane på karsten, och OJ vad jobbigt det var för henne att gå de 300 metrarna! ;)

På karaten så kommer det två pojkar till lektionen efter, och de är så himla söta!!! Haha. En är tre och hans bror är nog runt fem. Deras personligheter alltså, jag är nog lite kär! Hahah.

Efter karaten gick vi hem, åt middag, bytte till pyjamas/mjukiskläder och spelade sedan spelet på bilden nedan. Någon gång efter sex kom Anna och mamman hem och efter att A hade ätit middag hjälpte jag henne med läxor resten av kvällen och J tittade på tv. 





SÖNDAG I CITY

Imorse vaknade jag strax innan åtta och då hade jag sovit hela natten för en gångs skull, så skönt! Fick ju även sova en timme extra eftersom det blev vintertid här inatt.
 
Jag spenderade någon timme till i sängen innan jag bytte om och åt frukost. Strax efter tio vandrade jag till bussen men på vägen möts jag av min värdmamma och Anna som är på väg hem så de plockade upp mig och skjutsade mig till tåget, så skönt, för då hann jag med tåget 10.30 som de andra tjejerna tog! Tåget var dock packat med människor då det var NY marathon idag, så jag träffade på de andra på GC.
 
Vi tog tuben ner till Wall st, gick till Ikea-båten och tog den över till Brooklyn och Ikea!!! Vi började med att äta lunch och när vi åt efterrätten kom Frida och mötte upp oss och åt lunch hon med. Sedan blev det att vandra runt och titta på alla saker för att tillslut hamna bland alla ätbara grejer och shoppa upp ett lager. ;)
Ellen fick tillslut sin älskade julmust!

 





Haha, denna sak fick jag av en som jobbade på båten (de var två som var så roliga! Spelade musik, blåste ballonger och såpbubblor och klädde ut sig till clown?!) haha.

Efter det åkte vi upp till 59e gatan för att kika på ett (troligtvis?) svenskt café som heter Fika! Tyvärr var det väldigt litet och alla platser var upptagna, men nu vet vi alla var det ligger och att det finns godsaker där! Måste tillbaka tid och köpa chokladbollar och biskvier! ;)

 
Eftersom det var fullt där så tog vi ett annat café eller vad man ska kalla det, där vi åt panini/andra mackor till middag och hade en trevlig stund! Eller, hela dagen har varit riktigt kanon! Så skönt att ha dessa tjejer här, vi är som en egen liten au pair-familj! ;)


PS. Tack Matilda och Rebecka för de bilder jag snott av er! ;)

ANDRA NOVEMBER






FREDAG

Idag efter att ungarna åkt till skolan kom Victoria och plockade upp mig och så åkte vi plus Jade, en ny au pair från England, till vår counselor för bagel-frukost och träffa andra au pairer. Trevligt trevligt! På vägen hem stannade vi till på Cosi's för att köpa mangosmoothie. ;) 

Resten av min lediga tid spenderades k soffan framför tvn, jag har blivit förkyld så det var skönt att bara ta det lugnt efter en intensiv vecka! 

Vid tre kom Anna hem och vi spenderade tre timmar på att hålla på att rita och måla till hennes spanskprojekt, att göra en kalender för alla månader och så var det massa saker som skulle vara med i den. Bara att rita linjerna till den + färglägga tog så sjuuuukt lång tid, och det var ju bara grunderna. Jag förstår inte hur mycket en 11-åring ska hinna med, hon har ju läxor och projekt i nästan alla ämnen varje dag, galet!

Strax efter sex kom pappan och plockade upp tjejerna för de ska spendera natten hos honom. Strax efter halv sju kom Victoria och Jade och hämtade mig och så åkte vi och käkade mexikanskt ute. Jag åt en vegetarisk quesadilla, rikrigt god! Och alltid trevligt att träffa vänner, även fast vi alla var ganska trötta och sega. :)

Förresten mamma, jag kom på att det är FruitWater som är så goda, fast den sorten du köpte är också god. ;)



GODIS

Imorse när Anna vaknade började hon direkt sortera bort det godis hon inte tycker om. Så galet mycket godis! Detta är bara hälften av vad hon fick:

Det här är vad hon fick kvar:


Det här är vad jag fick av henne:


Så nu har jag godis för flera månader framåt, har ju även mitt svenska godis! ;)

HAPPY HALLOWEEN!

Så var den sista dagen med familjen kommen. På morgen vaknade tjejerna och var väldigt exalterade inför halloween. Anna fixade direkt i ordning godisskålen till ikväll, haha. Efter att jag fått ungarna till skolan sprang jag in på Target och köpte en mask att ha på mig på kvällen få vi skulle ut på "bus eller godis". Jag hade som liksom inte lagt ner någon tid på halloween utan jag tänkte mest på att umgås med min familj. ;)

Iallafall, jag åkte hem och åt frukost med la familia och sedan har det städats undan och packats ner grejeroch  jag har fixat med bilder från mobil till dator till USB-minne och en del andra saker också. Vi sprang även in på affären så att mamma kunde köpa ett nytt USB-minne (hon köpte ett igår men det är spårlöst försvunnet?!) och blommor, vin och ett kort till min värdmamma. Mattias köpte en parfym till sin tjej och hårvax till sig själv på CVS på vägen tillbaka från mataffären.

Vi packade sedan in hälften av väskorna och hälften av familjemedlemmarna in i bilen och jag slutsade dem till New Roc City där jag släppte av dem och åkte sedan och hämtade resten som hemma. Vi alla åt lunch på Applebee's och så promenerade vi till tåget och sa hejdå. Lite tråkigt att säga hejdå men vi ses ju faktiskt i sommar! Det gåt nog fort (det har ju iallafall gjort det hittills)!


Efter det åkte jag hem och Jane kom precis hem med bussen och strax där efter kom Anna hem. Vi skulle precis börja med läxor när mamman kom hem från London. Det blev kramkalas och presentutdelning och sedan gjorde vi läxor någon timme fram till att pappan kom förbi. Då fixade mamman, pappan och jag i ordning oss (tjejerna var redan utklädda, Anna var en katt och Jane var doktor) och när vi var klara kom Annas kompis och hennes mamma och så gick vi ut på "bus eller godis", alltså att man går runt i området och samlar in godis, typ som att gå påskkärringar, haha.



Och guuuuuud vad mycket godis tjejerna fick! Vi började med en gata i närheten (tog bilen dit) där de fick nästan fulla påsar, efter den åkte vi hem, de tömde ut godiset, gick på gatorna här där vi bor (jag stannade dock hemma då och delade it godis till folk som kom till oss) och så kom Jane och mamman hem efter någon halvtimme kanske.

Strax därefter kom Anna och hennes kompis och sa att de skulle hem till kompisens gata och gå där också, så de for iväg medan jag och Jane spanade in hennes godis. Hon sa att jag fick ta huuur mycket jag ville och hon sa även att hon brukar inte vilja dela med någon men med mig ville hon dela för att det var första gången för mig, haha. Min lilla gullinge!


RSS 2.0