HALLOWEEN OM EN MÅNAD

Titta vad fint några av mina grannar har gjort på sina tomter:




SÖNDAG

Idag har varit en riktig bakisdag fasen jag inte är bakis, haha!

Jag tog sovmorgon till kl nio(!!!) och har spenderat större delen av dagen nere i källaren i mitt tv-rum. Jag var ut en stund med hunden mitt på dagen oxh så tog jag en promenad nu på kvällen, annars har jag bara tittat på tv, skypat med bästa Sofie (helt sjukt att vi inte har setts eller skypat på över ett halvår!) och fixat med bilder på datorn. :) 


 

LÖRDAG

Idag började dagen med att mamman frågade mig om jag kunde skjutsa Anna på tennis, för hon behövde fixa inför brunchen hon skulle hålla i idag. Så jag sa javisst (även fast jag är ledig, men man för ju ge och ta lite). 

När vi kom hem från tennis fixade vi oss och vid 10.30-11 kom gästerna på brunch. Det var folk från mammans gamla jobb, och det kom även två bebisar och en tvååring, så gulliga! Det ena paret med en tremånaders bebis är ett gaypar och de är så snygga och trevliga! Älskar speciellt den ena killen, helt underbar! :D Och maten var riktigt god också. Åt fattiga riddare för första gången, tummen upp! 

Vid fyra åkte jag och tittade på Anna som spelade softball. Det var en ganska seg match där det inte hände så speciellt mycket, men Jane och jag underhöll oss på läktarna. ;)

Efter matchen åkte vi hem och åt mexikansk mat från en restaurang här där jag bor och på kvällen har jag tittat på film. En skön lördag! 




TYP JAG VARJE DAG




FREDAG

Jaha, här hade jag suttit och skrivit ett relativt långt inlägg men så hänger sig appen på telefonen och allt försvinner... Så ni för nöja er med detta:

Igår, fredag, gjorde jag inte så mycket. Jag var till biblioteket och lämnade böcker och även till banken och satte in massa pengar (en månads lön + $500 till skolan). Vi får egentligen betalt varje vecka men mamman ska resa så mycket i oktober så jag fick för hela den månaden.

På kvällen hade jag, mamman och tjejerna filmkväll hemma då alla känner sig förkylda och sega.

Jag provade även min nya höstmössa, älskar den!


MEN TACK...

Alltså. Detta är inte första gången det händer och jag blir lika irriterad varje gång, men har liksom inte vågat sagt nåt för jag vill inte orsaka något onödigt tjafs... MEN. Åh. 

Okej. Det handlar om mat, hahaha. ;)

Det är så att jag brukar laga mat till mig och tjejerna, men jag brukar laga extra så att jag har nåt till lunch dagen efter, men nästan jämt har mamman ätit upp resterna på kvällen efter att jag har gått ner till mig. Så den senaste månaden eller så, har jag börjat laga så mycket mat att det ska finnas till middag för mig, barnen och mamman PLUS lunch till mig och mamman dagen efter. MEN ÄNDÅ finns det inget kvar dagen efter för då äter hon bara extra mycket på kvällen istället. 

Och igår sa hon att hon hade ätit upp min Ben&Jerry-glass (som jag köpt själv), men den sa hon att hon skulle ersätta. Men ändå, tänk om jag hade planerat att äta den just igår kväll? Lite knas det där, för det är ju inte ens hon som har köpt den och hon vet att det är jag eftersom det bara är hon och jag nu (plus att pappan inte äter onyttiga saker ändå).

Sen igår gjorde jag en stor sallad på de grönsaker som var kvar från tacokvällen i helgen. Och vi åt kyckling igår och då åt jag lite av salladen och jag delade med mig till mamman och Jane. Jag sa även specifikt till mamman att jag slängt ihop resterna från tacokvällen och att jag skulle äta resten imorgon till en sen lunch/tidigt middag (eftersom jag skulle äta brunch ute). 

Men tror ni inte att hon (och hennes kompis) äter upp allt idag?! Eller inte allt. Detta lämnade hon:

Man ba, tack! Du hade ju kunnat frågat åtminstone...

TORSDAG

Idag plockade jag upp Jane i skolan strax innan tre för att sedan dra hem och nästan direkt åka iväg igen med mamman och Anna också. Jane skulle till sin psykolog (pga skilsmässan) och jag ska skjutsa henne dit nästa vecka då mamman är borta, så jag behövde veta hur man tar sig dit. Även Anna fick prata med kvinnan (tillsammans med Jane) så jag och mamman fick lite ensamtid att catcha up. 

Efter detta åkte vi hem, tjejerna gjorde läxor och så plockade vår granne och hans son P (som Anna samåker med till skolan) upp oss och så åkte vi till Glen Island. Där cyklade de (eller Jane hade sin scooter) och jag gick omkring. Vi var där någon timme innan vi åt middag på Taco Bell. Det är jag inget fan av alls, men tjejerna tjatade till sig på P's pappa så vi åkte dit och han bjöd!

Sedan åkte vi hem och tjejerna läste i 20 minuter och så kom mamman hem från träning precis när de var klara och jag fick sluta för dagen!






BRUNCH

Idag på förmiddagen blev det brund i Larchmont med massa svenska au pairer, vi var nio stycken. 

Jag provade på en latte och crepes med nutella och banan, såååå gott! Men allt såg riktigt gott ut, så dit får jag ta och åka fler gånger! :)

Andrea fyller år idag, så vi passade på att sjunga för henne också, haha stackarn. ;)





ONSDAG

Imorse efter att mina kids kommit iväg till skolan kom Victoria och plockade upp mig för att åka på en snabbshopping. Vi var där någon timme och jag fick med mig en höstmössa hem, som jag längtar till jag kan börja använda den!!! Älskar att ha mössa!

Annars idag har jag tagit det lugnt hemma, lekt med hunden, gjort läxor med barnen, tagit Jane på sin dans, ätit middag och spelat UNO med Anna.

Fet bästa med att ta ungarna på deras aktiviteter är att på både hip hop och tennisen får vi andra inte vara i samma rum, så då blir det ledigt för mig medan jag väntar! Alltså lite egentid med min telefon, haha. ;) Idag passade jag på att sitta ute i det fina vädret, jag får se till att njuta av solen så länge den finns kvar!



Haha, måste bara säga att vi skulle görs kyckling i ugn, men mamman hade använde ugnen tidigare på dagen för att göra nåt slags ben eller så till hunden, och massa fett hade runnit till botten och när vi startade ugnen så började det ryka något fruktansvärt så hela den våningen blev rökfylld! Vi öppnade alla fönster och efter ett tag lugnade det ner sig, men brandlarmet hann gå igång!

Stackars Anna (som var i källaren) rusade upp och trodde vi var tvungna att lämna huset för att det brann. Och hunden blev så rädd så hon bara satt i ett hörn i vardagsrummet och skakade, stackaren! :( Men jag fick tillslut med henne ut och där lekte jag och barnen med hunden medan mamman fortsatte med middagen.



GRATTIS PÅ 5-ÅRSDAGEN, AMANDA

Du var bara en månad gammal när jag först träffade dig, och idag fyller du hela fem år! Det är galet vad fort tiden går!

Även om jag bara träffar dig 1-2 gånger per år så ska du veta att jag tänker på (och pratar om) dig ofta och du är den ballaste tjejen i stan! Puss puss, vi ses nästa år!



TISDAG

Idag efter att ha skjutsat Jane till skolan tog jag som vanligt hunden på en promenad och så åt jag frukost efter det. Sedan tittade jag på serier en stund innan jag drog till gymmet och simmade. Skönt att röra lite på sig igen!

Efter det åkte jag hem och slängde ihop en sallad till lunch och efter det åt jag den sista biten av kladdkakan och lite glass till det, mums!

Nu sitter jag och bara tittar på tv. Jag ska hämta tjejerna från Hebrew school vid sex, sedan tror jag pappan kommer och hämtar barnen för sin kväll med dem. Han har ju flyttat till sin lägenhet nu, det gjorde han i helgen.

LÅNG MÅNDAG

Åh guuuuuuud vad lång denna dag har varit. Jag började jobba som vanligt kl 7 imorse och var klar strax efter halv nio. Då åt jag tacos till brunch och så tittade jag på tv en stund innan jag gick ut på en lång, härlig promenad. 

När jag kom hem igen tittade jag på några avsnitt av Eva & Adam och vid halv tre la jag undan tjejernas tvätt innan jag åkte och hämtade Jane från skolan. När vi kom hem hjälpte jag Anna med läxor innan jag och Jane drog på hennes karate. 

När den var slut, slutade jag för dagen då en kvinna ska komma till oss på måndagar och hjälpa Jane med läxor (hon behöver lite extrahjälp) och mamman var hemma också så hon sa att jag kunde gå ut eller nåt om jag ville. Och det ville jag, för det kändes som jag har varit instängd i huset i två dagar nu, så jag drog på bio! Det blev popcorn för mig till middag (som min älskade L brukar göra)! 

Jag såg Instructions not included och även fast den var mestadels på spanska så var den riktigt bra! Åh, jag började nästan gråta vid slutet också, haha. Tummen upp för den iallafall!

HÖSTEN ÄR HÄR!

Idag tog jag en promenad här runtomkring. Först gick jag till Starbucks och köpte Pumpkin Spiced Latte (vilket var ganska gott, det växte mer och mer ju fler klunkar jag tog. Pumpasmak har en tendens att göra det för mig). 

Sedan gick jag bars runt i olika bostadsområden, lyssnade på musik och mina tankar flög iväg. Skönt att komma ut och rensa tankarna lite. Det är så himla skönt ute, frisk luft men samtidigt är det soligt och blå himmel. En perfekt höstdag! Jag såg t.o.m. två träd där löven börjat ändra färg, så fint! Jag längtar till om några veckor när detta har utvecklats mer och jag kan vandra runt i Central Park! :)



DAUGHTRY

 

SÖNDAG

Idag har varit en riktigt slapp dag. Sååå skönt! Jag var ensam hemma fram till två-tiden, sedan kom mamman hem. När barnen kom hem strax innan sex så åkte vi fyra ut och åt kinamat. Jag och mamman delade på någon kyckling med nötter, så himla gott! Den var lite spicy men perfekt spicy liksom! ;)

LÖRDAG

På förmiddagen drog jag och Victoria på ett zumbapass kl 10. Efteråt var man helt slut i kroppen, kändes riktigt skönt!

Sedan drog vi och handlade, så skjutsade jag hem henne och jag åkte hem till mig och städade i ordning lite i huset och sedan slängde jag mig i soffan och tittade på film, så skönt!!! Jag hann även med att Skypa med mamma och pappa en stund innan Victoria kom till mig igen. :)

Vi började fixa i ordning tacos och kladdkaka inför kvällen då några svenska tjejer skylla komma hit då jag var ensam hemma! Johanna kom hit efter fyra och pluggade lite med Victoria också! Men mitt i allt ser vi två brandbilar utanför grannens hus, så blev vi nyfikna och undrade vad som hade hänt... Men vi fick inte reda på nåt mer och en stund senare var de borta.

Runt sex började tjejerna komma hit och vi blev 8 st till middagen och så kom en till när det var dags för efterrätt. Så trevligt så! Det var tre tjejer som jag aldrig träffat förut, och några andra hade jag bara träffat en-två gånger. Vi får fixa ihop något mer snart igen! ;)

Juste, jag fick även choklad av två tjejer som tack för att de fick komma, ska bli så gott att äta! Haha! 



GRATTIS MORMOR PÅ FÖDELSEDAGEN!

Semesterbilder för 5 månader sedan i Florida.

FREDAG

Idag efter att tjejerna dragit till skolan gick jag ut med monstret på en promenad. Alltså, usch vad hon drar!!! Och det värsta var att jag har sån träningsvärk i armarna från gymmet igår, så det kändes extra jobbigt. Ja ja, jag klarade av rundan iallafall och så åt jag 2st vitlögsbröd till frukost, mums! Sedan plockade jag i ordning lite på tjejernas rum och så blev jag ledig.

Idag har jag mest segat. Jag tittade på Mean Girls, älskar den filmen! ;) Sedan har jag varit och köpt nytt kakao (hoppas att mina chokladbollar och kladdkaka smakar bättre nu!!!) och när tjejerna kom hem gjorde vi läxor en liten stund innan pappan kom hem. Mamman är i väg nu i helgen och hon drog någon gång mitt på dagen. Tjejerna och pappan åkte iväg och då passade jag på att möta upp Victoria på Cosi´s där jag åt en caesarsallad till middag, gott!

Efter att ha suttut och pratat ett bra tag åkte jag hem och skulle skypa med Richard, men då kommer precis tjejerna hem och Anna vill starta skype med honom, haha, men hon ville inte synas i bild. Det ville däremot Jane! ;) Så han fick träffa båda två, haha!

Vi pratade en stund innan tjejerna gick och så pratade vi på ensamma. Men efter ett tag får jag sms från Anna som sa att pappan dragit iväg till sin lägenhet och skulle komma tillbaka om 40 minuter... Och de ville då att jag skulle vara med dem. Så jag och R sa hejdå efter att ha pratat en timme och så tittade jag på TV med tjejerna fram till nio, då pappan skulle ha kommit hem, men han hade inte kommit hem så de fixade sig inför sängen och så läste jag en saga för dem. När jag var klar kom pappan hem precis, vid halv tio. Då gick jag ner i mitt rum och fortsatte prata med Richard på skype i över en timme! Nästan så att man saknar Norrtälje nu alltså! ;) Hahaha.

Nu ska jag titta lite på en serie och sedan blir det sova!

Förresten så firar jag 4 månader i USA idag! Helt sjukt vad fort tiden flyger iväg. 




NO WORK, ALL PLAY

Sådärja, har precis kommit hem från gymmet och lite annat. Jag var med Victoria och vi var lite sega på att komma igång, men skönt att röra lite på kroppen! Just nu känns det mest i armarna, haha. Vi tog en smoothie på ett café i närheten och planerade lite var i USA vi vill åka, tex på helger eller på semesterveckor!

När jag kom hem fixade jag gröt och åt sedan åt jag vindruvor till efterrätt och just nu ligger jag i sängen och väntar på att Linnéa ska ringa mig på FaceTime! :)



DETTA GILLAR VI




ONSDAG

Hej! Idag efter att tjejerna kommit iväg tock skolan och jag varit ut med hunden, tittade jag på senaste avsnittet av Hollywoodfruar, haha. Gunilla Persson alltså! Herregud! ;)
 
Jag fixade även köttfärssås idag, så det plus spagetti åt jag till både lunch och middag. ;) Jag lagade extra mycket så att jag + mamman åt det till lunch och vi plus tjejerna till middag PLUS att jag kunde frysa in typ hälften också! Askalas!
 
Strax innan tre åkte jag och plockade upp Jane på skolan (som mamman beordrat mig) och så åkte vi till Janes hiphop-dans. Men den började inte 15.30 som mamman trodde, utan 16.30 som jag trodde! Haha. ;) Men Jane gjorde sina läxor där medan vi väntade en timme iallafall, så skönt att hon fick det överstökat! Medan hon dansade en timme satt jag och tittade på serier, hårt jobb man har!
 
Vi åkte hem, jag kokade pasta och värmde på köttfärssåsen och så åt vi middag. Strax efter middagen drog jag och Victoria på ett au pair-möte där kvällen spenderades att lyssna på en polis som pratade mycket trafikregler men även lite andra regler. Men han var riktigt skön så det var bara kul att vara där! :) Sen är det ju alltid kul att träffa på alla andra au pairer här runtom i Westchester county!
 

MY NEIGHBORHOOD

Jag älskar alla söta hus här i området där jag bor. lnget är det andra likt!
 

BRONX ZOO

Idag efter att tjejerna åkt till skolan och jag fixat med tvätt kom Victoria och lilla G och hämtade upp mig, sedan hämtade vi upp Johanna och så åkte vi fyra till Bronx Zoo! Det blev en heldag där, 11-17! 

Vi har sett många olika djur, åkt något slags tåg för att se djur från Asien, åkt på dinosauriesafari med dinosaurier som rörde på sig och lät (G var så himla rädd då, stackarn!), varit i fjärilshus, varit i reptilhus och så har vi bara vandrat runt hela dagen liksom.

Det bästa med hela dagen (enligt G) var när vi tittade på gorillorna (det sista vi gjorde). Hon tyckte att det var riktigt ballt. ;) Och hon ville inte gå därifrån när vi var tvungna att gå, haha! Jadu, om man fick vara 1,5 år igen alltså!










MÅNDAG

Hej hej!
Idag efter att ungarna dragit till skolan fixade jag med deras tvätt sedan tvättade jag en tvätt åt mig också. Jag åt frukost och gick sedan ner på rummet och chillade en stund innan jag skypade med Jossan! Bästa på hela dagen!

Sedan fixade jag lunch, surfade runt på nätet och så gick jag och mötte Anna vid bussen.

Väl hemma började hon göra läxor och höll på i 45 minuter, under tiden hann Jane komma hem och så åkte hon och mamman iväg på karate.

Jag och Anna åkte till hennes tennis strax efter fyra och nu sitter jag här och chillar, 1,5 h helt för mig själv, underbart! ;)

Ikväll blir det väl middag, mer läxor och sedan tv/spela UNO/göra armband eller nåt sånt som vi brukar göra innan läggdags. 

I LOVE YOU, 9GAG







ÅTTAÅRINGEN

Jane och jag väntade på bussen och hon sa att hon tyckte jag skulle börja dejta hennes danslärare (hon har börjat på hip hop), men jag sa att han hade alltför många tatueringar för min smak. Hon höll med och så föreslog hon hennes andra danslärare (han är mörkhyad), men jag sa att jag inte var intresserad av att dejta någon här nu.

Då säger hon detta, hahaha det var så kul:
- I'm not really into black guys, I'm more into... White, but tanned, boys! But yeah, I'd date myself if I could. 


SÖNDAG

Igår, söndag, hade Jane sitt födelsedagskalas för kompisar. Det var på ett chokladställe där de fick göra egna chokladfigurer, äta pizza och det fanns en chokladfontän att doppa godsaker i. Det var 15 barn sammanlagt och en det fanns två personer som höll i det, så jag eller föräldrarna behövde inte lyfta ett finger. ;)

När vi kom hem igen öppnade Jane alla paket (otroligt vad många, fina och dyra saker hon fick!!!) och sedan gick jag till en grekisk marknad här i närheten. Det var bara nu i helgen, någon som jag tror en kyrka fixade med. Iallafall, jag åt grekiskt till middag och så köpte jag färsk lemonade för första gången, ganska gott faktiskt! 






KRÄFTSKIVA!

Igår hade jag och sex andra svenska au pairer kräftskiva i en park. Det var mycket trevligt! Vi åt kräftor, smörgåsar, kladdkaka med frukt och vi spelade även kubb som vi fixade ihop med hjälp av flaskor och pinnar! Haha, man får ta det man har! ;)

Kvällen avslutades på Applebee's (detta har jag dock bara ett svagt minne av tyvärr, hahaha). Så kan det gå!







FREDAG KVÄLL

Idag var det ännu någon judisk högtid, så farmorn kom hit på middag och vi åt någon judisk soppa och sedan kyckling, ungsstekt potatis och broccoli. Gott gott, men jag saknar att de aldrig äter några såser här!

Efter middagen hjälpte jag Anna med hennes läxor som vi påbörjade innan maten, sedan spelade vi UNO och tittade på ett nytt avsnitt av Jessie. Eller, jag såg lite mer än halva, för det var tydligen en timme långt och inte en halvtimme som jag trodde haha. Jag drog mitt i avsnittet till Victoria som var ensam hemma (eller, barnen låg och sov) och hängde där! 

Vi bakade kladdkaka till imorgon, gjorde inköpslista och hängde framför tvn. Victoria kollade upp någon bra film och detta kom hon fram till! ;)

Haha, nej då! Vi sökte på Sex and the city men det fanns inte, så det blev några avsnitt av New Girl istället! En trevlig kväll med bästa sällskap, askalas!


DETTA VÄDER

Alltså. Mitt på dagen när jag gick för att äta lunch så var det molnigt och blåste kallt, men när jag gick hem igen sken solen. Någon timme senare öste regnet ner och sedan kom solen fram igen. Osv osv. Så har det varit hela dagen, knäppa höstväder som inte kan bestämma sig. ;)




LUNCH

Det blev en liten promenad till ett bagelställe här där jag bor, men det var lite kyligt ute så jag fick inviga min nya höstjacka! 
 

BÄSTA

 
 

WOHO

 
 

TORSDAG KVÄLL

Idag efter Janes karate (som jag och Anna var och tittade på) gjorde vi tacos till middag, sååå gott!

Föräldrarna åkte hemifrån vid sju för att gå på nåt möte på Annas skola och de skulle inte komma tillbaka förrän strax efter nio. Och tror ni inte att vid halv åtta börjar det blixtra och dundra och regnet öste ner. Jag tror jag aldrig har sett så många blixtrar som jag vi gjorde under minst en halvtimmes tid!!! Helt sjukt var det!!! Och tjejerna blev skraja så de tog på sig pyjamas och sedan flyttade vi ner i källaren.

Där spelade vi UNO, Jane skrev i sin dagbok, Anna gjorde armband med mig och för att försöka få dem distraherade berättade jag roliga historier om mig och Linnéa (de älskar dig!) och så gjorde jag stora bubblor med mitt tuggummi, haha. Men de blev distraherade från ovädret och började skratta istället för att nästan gråta!

Vid halv nio såg jag den sista blixten och tio i nio gick vi upp och så la de sig i sängen och jag läste två böcker och så kom mamman hem kvart över nio och tog över. Så det var en ganska mysig kväll men tjejerna tyckte det var läskigt. Jag brukar normalt också tycka det, men jag tror jag har börjat komma över det där nu! Eller så var det bara så att jag tvingade mig vara den större personen och bara lugna barnen och hann inte tänka och känna efter! ;)

Det var kolsvart ute men blixtrats lyste upp hela himlen var och varannan sekund! 






TORSDAG

Idag började även Jane skolan, så jag har varit ledig sedan nio ungefär. Vid tio mötte jag upp Victoria på gymmet och så tränade vi där, men eftersom vi inte haft någon genomgång så körde vi på sånt som vi visste plus att vi tog varsin pilatesboll och försökte hitta på några saker med den, haha.

Sedan åkte jag hem och åt lax till lunch! Så gott med fisk, det trodde jag aldrig att jag skulle sakna så mycket som jag gör. Konstigt det där! ;)




THREE YEARS APART

Mycket har hänt på tre år, men frågan är; vem har krympt Frihetsgudinnan?! ;)
 
 

ONSDAG

Onsdag idag och sista dagen innan Jane börjar i skolan! Ska bli så skönt att få några timmar ledigt mitt på dagen igen. Jag kommer inte ha lika lyxigt som jag hade större delen av sommaren, men jag är ändå ledig ca 5 timmar. Plus att på tisdagar kommer jag oftast bara jobba ett par timmar på morgonen för efter skolan åker de direkt till Hebrew school och pappan plockar upp dem där och tar ut dem på middag.
 
Juste. Pappan kommer att flytta ut ur huset för föräldrarna ska skiljas, så jag tror han flyttar ut nästa vecka. Jag har vetat om detta sedan jag matchade med dem i mars, men tjejerna och alla andra fick veta det nu i augusti innan vi åkte till Kalifornien. De har tagit det helt ok, men vi för se hur det blir när han än flyttar ut.
 
Iallafall. Idag åkte jag med Jane till tandläkaren på förmiddagen, sedan åkte vi hem och fixade i ordning picknick och så åkte vi till en park och hade picknick där i ett träd, haha. Myspys! MEN det har varit så fruktansvärt varmt och fuktigt idag, helt galet!!! Jag trodde hösten var på väg med tydligen hänger sommarvärmen kvar några enstaka dagar här och där. ;)
 
Efter picknicken (vi satt still i skuggan och blev nästan genomblöta av svett) så åkte vi hem och hängde i huset. Vi har lekt med dockskåp, ritat, läst och busat med hunden. 
 
Just nu sitter jag och väntar på Jane som börjar hip hop-klass idag. Den är en timme lång och så jag ska nog titta på ett avsnitt av United States of Tara. Hårt jobb man har! ;)
 
Bilder från picknicken:
 







SEPTEMBER ELEVEN






FÖRRESTEN

Idag så höll jag och Jane på att busbrottas, och samtidigt som jag har henne på ryggen och lutar mig hastigt framåt smäller jag ihop med hundens mun där hon håller sitt hårda ben. Så benet smäller ihop med min panna precis över ögonbrynet. Jag får en hård bula direkt och det blir lite blått, satan vad ont det gjorde!!! Jag tog is på och jag tror det hjälpte lite, svullnaden stoppades iallafall. Farligt det här med att vara au pair! ;)

TISDAG

Idag har jag och Jane hängt. Fast jag fick nästan tre timmars ledigt mitt på dagen då Jane skulle på en grej och mamman tog henne dit + de fixade något mer samtidigt som de var ute, vilket var himla skönt för mig! Haha. Jag vaknade liksom dödstrött sååå det var skönt att slippa vara speciellt social ett tag iallafall.

Jag passade på att vika undan min tvätt, åka till gymmet och simma och titta på ett avsnitt av United States of Tara som jag började titta på igår, rolig serie det där!

Vid halv två kom de hem igen, då fixade jag lunch till mig och Jane och sedan visade mig hon några musikvideor på iPaden och vid tre kom Anna hem.

Tjejerna har varit ganska störiga mot varandra hela dagen sen Anna kom hem men jag har kunnat hantera det. Vi har ändå kunnat titta på videor, lekt med dockhuset, spelat UNO, fixat med mat och lekt med hunden. Men vid halv nio kom pappan hem så då gick jag ner till mig. Jag ska försöka somna tidigt idag, så kanske jag känner mig lite mer utvilad imorgon bitti!

MÅNDAG IGEN

Alltså. Tiden går så sjukt fort!!! Det är redan måndag igen, en ny vecka har börjat och det är redan 9e september!!!
 
Iallafall. Idag började Anna skolan så hon har varit borta från kvar över åtta till tre, men Jane börjar inte förrän på torsdag så jag har varit med henne hela dagen. Vi har lekt med dockskåpet, läst böcker, ätit lunch, varit till biblioteket och lånat nya böcker, jag har fixat med tvätt, Jane har kört sparkcykel och så har vi varit på promenad samt lekt med hunden.
 
Vid tre kom Anna hem och vi chillade ett tag till fyra då jag skjutsade henne till tennisen och hängde där till sex när hon slutade. Vi åkte hem, jag fixade middag till oss två då Jane redan hade ätit och sedan gick jag ner till mig för att titta på film!
 
 

EN SÖNDAG I CITY

Idag åkte jag med Johanna till city. Vi började med att äta lunch på Hard Rock Café och sedan tog vi tuben till WTC Memorial Park eftersom Johanna ville se det. Usch, om några dagar var det tolv år sedan planen kraschade in i byggnaderna!
 
Efter det gick vi och först köpte refreshers på Starbucks och sedan satte vi oss på Dunkin' Donuts med varsin dricka! Haha, vi tog medium, så himla stora storlekar alltså..
 
Sedan vandrade vi vidare för att se The Bull From Bronx och sedan gick vi på Wall st innan vi åkte tillbaka till Times' Square. Johanna köpte en I <3 NY-tröja och så stannade vi till i Bryant Park, and guess what?! De hade fyra olika Magnumglassar, ååh vad gott med "vanlig" pinnglass istället för kul- eller mjukglass! 
 
Sedan tog vi tåget hem. När jag gick av var vi tvinga att säga hejdå för ett bra tag, för hon är i rematch nu och ska flytta till en annan familj, troligtvis till en familj i Minnesota! :( Men jag är glad för hennes skull att hon hittat en familj hon tycker om, så vi håller timmarna nu att allt löser sig.
 











EN DAG I NYC MED V


LÖRDAG

Idag blev det ett andra zumbapass mer Victoria. Det var många fler än i torsdags, och det var en annan tjej som höll i det, men det kändes mycket bättre än första gången, haha. Tror hennes pass var mer i min smak!

Just nu är jag och V i city och shoppar lite. Hon står just nu i kö för att köpa en handväska så jag roar mig själv! ;) Haha.


FREDAG KVÄLL

Igår kväll plockade jag upp Victoria när hon slutade jobba vid halv åtta. Vi åkte till Mamaroneck för middag och även denna gång var det fullt med bilar överallt på alla parkeringar! Galet! Så vi fick parkera en bit ifrån på en gata och gå ner på stan.

Det var avspärrat på "stora gatan" där alla affärer och restauranger är och det var som en slags marknad eller liknande. Det var små stånd här och där men mest var det musik och dans som gällde, haha. Vi bestämde oss för att käka på ett ställe och båda tog köttfärslimpa med pommes, men limpan var inte speciellt god... Vattning och inte då smakrik! Men det var gott med pommes iallafall!

Vi fick även en liveshow precis framför oss där någon uppträdde med olika trix, lite skojigt ändå! Efter maten tog vi ett varv på gatan och sedan skulle vi åka och handla glass och fara vidare hem till mig.

Men helt plötsligt skriker Victoria rakt ut!!! Jag fattar ingenting men sen skriker hon spindel och pekar på en spindel som kryper på rutan framför henne, inne i bilen. Jag parkerar vid sidan av vägen, slår på varningsblinkers och vi båda kastar oss skrikande ur bilen, haha.

Vi försöker lokalisera spindeln som snabbt har förflyttat sig till min sida och vi tar fram kvitton (hade ej papper) för att försöka döda den men jag misslyckas och den försvinner ner på golvet och kryper snabbt omkring där. Men efter ett tag tar jag mod till mig och lyckas mosa den och kastar ut den på vägen och kör därifrån!

Hujedamig, usch! Jag avskyr spindlar!!! Men, vi överlevde och vi åkte för att handla glass och sedan åkte vi hem till mig och tittade på tv ett tag innan jag skjutsade hem henne.


DUKTIG

Idag fick jag sluta strax innan två, så skönt! Så då passade jag på att åka till gymmet. Grabben i entrén frågade var min kompis var (Victoria och jag brukar ju gå dit, men hon jobbade), haha.

Jag tog en PW på bandet, sedan cyklade jag och så avslutade jag med en halvtimmes simning. Jag duschade, tvättade håret och så tog jag i balsam i håret och satte mig i bastun en stund, så skönt! Är dock helt slut i kroppen nu men jag får ju faktiskt vila till imorgon kl. 10! ;)


JUST NU

Just nu leker barnen själva med Barbies, jag har lätt plockat i ordning på rummen, i vardagsrummet, köket och källaren och nu tar jag en liten paus ute med hunden. Det är kallt idag (ändå shorts- och linne-väder dock) men det känns att sommarens otroligt varma, fuktiga dagar troligtvis är förbi. Nu är det mer lagom värme, frisk luft och sol! Perfekt!

Jag fick just världens vårkänsla, eller snarare sagt påskkänsla! Vad det beror på vet jag inte, kanske vill jag tro att det är vår nu och att sommaren kommer snart igen... Haha! ;)

 

STRANDEN/PIREN (DAG 3, 4 OCH 5)

 
 

SOLNEDGÅNG (KVÄLL 3 OCH 4)

 
 HEHE, gaaaanska så solbränd där! Men jag tror dock det såg värre ut på bild än vad det egentligen var. ;)
 

L.A. SIGHTSEEING (DAG 2)

 Hollywood, Walk of Fame, utsikt över hela LA, Beverly Hills, Bel Air, massa kändishus = en toppendag! ;)
 
 




Utsikt över hela LA och även Hollywood-skylten till vänster i the hills liksom.






Beckhams hus!


Tog med mig mina brudar till Hollywood.


 


Affären i Pretty Woman där hon köper nya, fina kläder eller nåt sånt? Kommer du ihåg det mamma? Eller Carina eller någon annan som gillar den filmen? Haha. Ja ja!

Some stars på Walk of Fame!

 

THE HILLS (KVÄLL 1)

Första kvällen vi var i Cali så åkte vi till hillsen för att spana in Hollywood-skylten. Det var på sen eftermiddag/tidig kväll och solen låg "dåligt" till för att få till några bra kort, men man såg skylten bra iaf i verkligheten, haha. Meeeen jag såg den från andra (och bättre ställen) dagen efter också! Men det var så häftigt att bara stå och titta rakt ut på det fina landskapet, och man såg även LA. Men det var som någon konstig dimma över staden så man såg tyvärr inte alltför mycket.

 
 

TORSDAG SO FAR

Imorse åkte jag iväg och mötte upp Victoria vid gymmet, för idag var det dags för zumba! Hahah, det var skitsvårt för jag var helt lost, men hon som höll i det hjälpte oss (mest mig hahaha) mycket så det var bra och det var skoj! Det var ju iallafall inte någon nybörjarklass haha, men men! Man rörde på sig iallafall. ;) Passet höll på en timme och sedan tog vi och simmade en halvtimme innan det blev fika efteråt.

Sedan åkte jag hem och var här en liten stund innan jag mötte upp Victoria och G i biblioteket. Alla tre var ganska trötta och sega men vi kämpade på! ;) På slutet blev det även lek i parken utanför bibblan.

Nu har jag kommit hem igen och ska ta det lugnt. Jag ska vila nu en stund för jag börjar få ont i huvudet, men SEN ska jag försöka kolla igenom bilderna från Cali och lägga upp några fina här på bloggen! :)


ONSDAG

Idag gick alarmet igång kl sju och strax innan halv åtta gick jag upp och matade hunden, jag hörde att tjejerna inte var uppe men det var mamman. Jag stötte på henne i köket och hon sa då att hon glömt säga till mig att hon och tjejerna skulle ta hunden till veterinären vid nio och att jag inte behövde passa fem förrän efter det. Sååå jag gick ner till sängen, tittade på Svenska Hollywoodfruar och somnade till någon halvtimme och vaknade upp när de kom hem igen.

Men strax efter att de kom hem skulle Anna till skolan för första gången, hon börjar middle school (6an, vilket är som att börja på högstadiet) och idag skulle de samlas i aulan och sånt, så mamman tog henne dit. Jag och Jane var hemma och läste en stund innan vi åkte till en park och lekte.

Vi lekte i parken någon timme innan det blev lunch på McDonalds (Jane fick det som "special treat" av mamman) och efter maten gick vi runt en lite sjö precis bredvid lekplatsen.

Vi träffade på några som matade massa änder och gäss och vi fick också mata med bröd. Sjuuukt många fåglar kom och ville ha, haha! Blev nästan lite obehaglig där ett tag... ;)

Sedan vandrade jag och Jane vidare, vi såg sköldpaddor i vattnet, klättrade i träd och bara gick. Det har varit sååå varmt idag, inte fuktigt som det brukar men solen har varit riktigt värmande och det har inte setts till några moln på himlen. Underbart!

Vid två åkte vi hem och då gjorde jag armband med Anna en stund och sedan fixade jag med mina grejer och Anna lekte med min telefon och skickade sms till Linnéa, AJ och Jossan, haha. Jane kom förbi en stund också och vi skickade några bilder till Linnéa. De tycker verkligen om dig hurru! ;)

Sedan gick jag ut och gjorde några ärenden och när pappan kom hem firade vi + Annas kompis judiskt nyår! Det var konstig mat i början men på slutet blev det bättre! ;) Vi började med att doppa ett speciellt bröd och äpple i honung, sedan åt vi två andra saker och på slutet något slags kött(?!), ungsbakad potatis, någon grej som smakade äppelpaj och söta ärtor typ. Haha! Spännande att få vara med om och de sista sakerna var faktiskt goda!

Efter maten lekte jag disko på rummet med tjejerna och vi spelade in musikvideor, haha. Sedan åt vi efterrätt och fortsatte dansa efter det men strax efter nio gick jag ner till mitt rum. Och imorgon är jag ledig (hoppas det inte hinner ändras!!!) så jag ska träna och hänga med Victoria och G (om jag får ;) hehe). Sen hoppas jag även på en Skypedejt med Jossan!

Nu ska jag titta på film, puss och kram!


NEDRÄKNING!


TISDAG

Idag har jag från förmiddagen till kl 15 hängt med tjejerna. Vi bakade scones till frukost, gick och åt pizza till lunch, vi har gjort armband, spelat UNO, Jane har lekt med barbies och lekt i sandlådan och jag har även lagt undan deras tvätt.

Vid tre åkte de iväg med mamman en stund och då åkte jag och mötte upp Victoria och G i en park. Vi lekte där ett tag och sedan följde jag med dem hem en stund. G är en sån mysig liten tjej! Och Victoria är inte allt för dålig hon heller! ;)

Strax efter fem var jag tvungen att åka hem igen för jag skulle hänga med tjejerna på kvällen då mamman skulle träna och pappan var ute med kompisar efter jobbet. Så vi gjorde mer armband och tog även en promenad med hunden innan det blev för mörkt. Jane satt en sund vid datorn medan jag och Anna fortsatte med armbanden. Så många vi har hunnit göra idag!

Vid åtta kom mamman hem, då åt vi det sista av Janes glasstårta och sedan tog jag en promenad till CVS och spenderade någon halvtimme där att titta på vykort, haha. Det finns så många fina och roliga!


GRATTIS JANE 8 ÅR!

Idag fyller min lilla tjej 8 år! Stort grattis till henne, min lilla sötis!

Eftersom det är Labor Day idag så har föräldrarma varit lediga, vilket betydde sovmorgon för min del! Vid elva kom tjejernas farmor och plast-farmor och plast-farfar (de är inte släkt men de är som tjejernas grand parents ändå). Vi åkte till ett Diner här och åt brunch, för min del blev det champinjonomelette, så gott!

Sedan åkte vi hem och umgicks här hemma. Vi åt en äkta amerikansk glasstårta och så öppnade Jane alla presenter hon fått! Av mig fick hon ett ballt linne och hårband, vilket hon blev väldigt glad för. :) Men den bästa presenten var nog en keyboard från pappan!

Annat jag har gjort idag är att spela UNO med Anna, lagt undan tjejernas tvätt, kollat runt på nätet och bara chillat. Vi familjen åt ute på en mongolisk restaurang i NJ. Sååå gott!!! Det var först lite småplock så som räkor och sedan soppa och sedan fick vi gå och plocka i buffén och få vår mongoliska mat. Till efterrätt blev det tre olika melonskivor och en kula glass. Snacka om att man var mätt när man åkte därifrån! ;)
 

SÖNDAG

Idag tog jag ännu en sovmorgon, sedan mötte jag upp Victoria för att simma en stund på gymmet. Vi tog sedan bilen till Pelham station, köpte fruktsallad och tog tåget in till NYC.

Efter att ha käkat lunch på Subway gick vi till Niketown för Victoria behövde nya Nike-skor. Där var massvis med folk men hon hittade ett par bra skor!

I det området låga alla fina affärer så som Dior och Gucci, ganska ballt! ;)

Sedan tog vi tuben ner till den svenska godisaffären för att fylla på lagret, haha! Så awesome!

Vi tog oss även tillbaka till affärerna där vi började för V ville titta på en väska hon hade fastnat för. Meeeen efter många tankar fram och tillbaka blev det inget köp idag.

På väg tillbaka till GC stötte vi även på svenska kyrkan, så nu vet vi var den ligger!


LAZY SATURDAY

Idag har varit en produktiv dag! Eller inte...

Jag tog en (välbehövlig) sovmorgon till 10-tiden. Dock är jag fortfarande inne på Kaliforniens tid, alltså tre timmar tidigare, så det var som att vakna vid 7.

Jag fixade med saker på min dator, skypade med min snygging Jossan och sedan fixade jag med tjejernas tvätt innan Johanna plockade upp mig.

Vi åkte till Cosi's för en sen lunch och hängde där ett tag innan Victoria kom till oss. Vi köpte även froyo och sedan åkte jag och Victoria och handlade matvaror och åkte hem till henne. Hon var ensam hemma ikväll, så vi passade på att laga tacos (varför ska det alltid bli så spicy hos dig?! Hahaha) till middag och sedan tittade vi på Top Gun och Tigers film (från Nalle Puh) och åt glass. Så mysigt! :)


RSS 2.0