BRÖLLOP

Igår var det bröllop som stod på schemat, det var min kusin Dennis och hans Sandra som gifte sig! :) Här kommer massa bilder!
La familia innan vi åkte iväg!




Mot kyrkan!

 
 


 
Sandra, Dennis, Melker och Alvin!

Sandra, Dennis och min familj.

Morgan, Alvin (Dennis barn) och jag.

Fredrik och mamma!

 




 
Mr. Andreas Derneby blev min bordsdejt!

Lillebror Fredrik och kusin Jesper.

Farmor och Hasse. 

Farbror, mamma, bror, pappa och kusiner.

Tårtdags!

 
Hann inte ta kort innan folk började käka! ;)

Eldshow!

Kusin Morgan!

Presentöppning.
 
 

FREDAG

Halloj! Idag har varit en ganska lång och händelserik dag! Jag började med att åka in till Uppsala på morgonen och lämnade av grejer hos Linnéa. Hon bjöd på sconesfrukost, så mumsigt! 
 
Sedan gick jag ned på centralstation och mötte upp några från min blivande klass och så gick vi till universitetshuset där det väntades en välkomstceremoni med Anja Kontor som konferencier! Vi var sex stycken som möttes upp och vi ska alla gå socionomlinjen, så det var kul att träffa dem! Jag träffade även på Victoria och hennes kompis Linnea, de ska också börja plugga på UU! :D 
Universitetshuset!
 

 
Efter den ceremonin så mötte upp jag en tjej utanför och köpte böcker av henne till två av mina kurser nu i termin ett. Känns bra att ha de flesta böckerna fixade! 
 
Efter det gick jag och mina nya vänner ner på stan och åt lunch där tillsammans och bara satt och pratade. Ett roligt gäng faktiskt, vi var fem tjejer (jag, Sofia, Linnea, Josefine och Celine) och så en kille som hette Björn. :) Alla var himla trevliga och det känns skönt att känna igen några ansikten på måndag när allt börjar på riktigt! ;) 
 
Vid halv fem tog jag bussen hem och åkte direkt för att hämta upp Richard som kom till Hallsta med bussen från Norrtälje. Det var första gången han var här och träffade familjen! Vi åt middag alla och tittade på Kristallengalan (plus åt äppelpaj i en av pauserna) innan jag och R gick upp på mitt rum och hängde typ 1,5 h innan jag skjutsade honom till bussen vid midnatt. :) 


Haha, Nilla och hennes sovstil alltså! 
 
 

Richard blev vän med Vickan Jr också! ;) 
 
Nu ska jag sova och tagga inför morgondagen då bröllop står på schemat! 

PICS!

Ja, nu har jag suttit ett par timmar och fixat och donat med bilder som jag nu har lagt ut på Facebook i ett eget album. Det är bilder från resemånaden och vi har ju tagit typ flera miljoner bilder så det är ju en liten process att välja ut "de bästa" haha. Men nu är det gjort! Gå in och kika vetja, det ser såååå underbart ut! Haha! :)







 
 
 














 

EN VANLIG MÅNDAG

Hej hopp! Igår kväll blev jag nominerad till den här ALS Ice Bucket Challenge av Matilda, så idag när lillebror kom hem från skolan var det första han sa "jag vill filma dig när du gör det!", och så blev det. 


Annars har jag inte gjort alltför mycket. Jag har fixat med lite inför skolan, bl.a. sökt CSN-bidrag + lån, letat kurslitteratur, skjutsat (och sen hämtat) mamma till kvällsjobb och lillebror på träning samt gå promenad med Nilla på spåret i närheten av lillebror fotbollsträning. Först stannade jag och hälsade på farmor som spelade boule i närheten!










Nu har jag suttit och fixat med bilder från resemånaden, tror jag ska lägga ut en massa imorgon på Facebook, så att de liksom finns där. Sen får det vara nog med bilder från USA där, haha. Klockan har blivit alldeles för mycket så nu måste jag sova. Godnatt!

LÖR-SÖN

Igår efter att jag kommit till Stockholm tog jag bussen till Norrtälje och hem till Richard. Det blev filmmys (vi såg tre filmer!!!) och sedan läggdags mycket senare än vad jag är van vid, haha! 

Idag har vi bara tagit det lugnt. Åt brunch på Subway och sen vid tre åkte jag hem. Har inte gjort speciellt mycket, förutom att jag åkte till mormor och hälsade på en liten stund. :) 

FREDAG OCH LÖRDAG I GÖTET

Jahapp, och så sitter jag nu på tåget hem mot Stockholm. Jag har haft det jättebra här nere på västkusten så det var tråkigt att åka hem, men jag ser ändå framemot att komma hem till min egna säng. ;) 

Igår åkte jag från Sara på förmiddagen och mötte upp Reba i Kungsbacka där hennes syster har en lägenhet. Vi gick dit och lämnade av min väska, fixade oss iordning och åkte sedan in till Göteborg där vi först strosade runt i Haga. Ett mysigt område och där ett fik är kända för sina gigantiska bullar - så vi var ju bara tvungna att gå dit! ;) Det blev först lunch där och sedan delade vi på en bulle till efterrätt! 




Därefter strosade vi runt lite innan vi åkte till Nordstan och gick där inne en stund inna vi gick till Starbucks vid centralen. Där satt vi och chillade till först Sara och sedan Therese kom! Såååå kul! :) Och jag tycker att Starbucks var det bästa stället att mötas upp på, haha. Men tanke på hur många timmar vi har spenderat på Starbucks i USA! 


Någon som vet vilken denna byggnad är?! ;) 




Hahahaha, kan vara den bästa bilden någonsin! Mat-Reba! 




Rebas snap! ;) 


Sen kom Sara!!!

Tycker om er! 



Sen kom Therese!!!



Haha, älskar bilden! 




Vi satt där och pratade lite (och tog massa kort som ni ser) innan vi tog oss till Hard Rock Café (jag har bara varit på det i New York så jag tänkte att det var ännu ett amerianskt ställe, haha!). Det var betydligt mycket mer b än i New York, men menyn var exakt samma och på engelska, så det var ju lite skoj! Efter god mat och goda drinkar tog vi oss till någon gata där det fanns massa olika barer. Vi tog en och satt där i några timmar och hade det helt jävla awesome! Catchade up, pratade gamla minnen och planerade för framtiden! 





Cosmo, mums! 

Vi satt utomhus på det nya stället. Så trevligt!




Sedan tog vi oss till centralen och sa hejdå till Therese som åkte hem till Borås och vi andra tre åkte till Kungsbacka och sov där. 

Idag vaknade vi alla efter en välförtjänt sovmorgon, fixade till oss och sedan drog vi till tågstationen. Sara åkte hem till sig för hon skulle jobba på eftermiddagen, medan jag och Reba åkte in till Göteborg. Jag hade bokat bord på en restaurang i Gothia Towers. Den hette Heaven 23 och är känd för sina räkmackor, och jag ville ju såklart ha en sådan! ;) Vi hade riktigt fin utsikt över Liseberg men det började helt plötsligt att regna! Det var bara en skur dock för när vi kom ut igen så sken solen igen. Sån tur vi hade! 









Regn......





Liseberg! 




När vi kom ut sken solen igen! Awesome! 

Därefter åkte vi till centralen och hängde där en stund innan Reba åkte med tåget hem till sig. Jag hade ca 1,5 h på mig innan mitt tåg gick, så jag gick lite inne på Nordstan. 
På centralen lärde vi oss lite nytt (inför valet) i denna grej! ;)

Tack för denna gång, Göteborg! 



HOS SARA I TOKALYNGA

Ja då är dagarna hos Sara snart slut. Om ett par timmar beger jag mig mot Kungsbacka och Göteborg där jag kommer vara till imorgon eftermiddag. 

Sara har jobbat en hel del men när hon varit ledig så har vi bara njutit av att vara i varandras sällskap. Såååå kul att ses igen!!! 

I onsdags tog vi en liten promenad på förmiddagen och sedan innan hon åkte och jobbade drog vi till Gekås några timmar och strosade runt. Det blev några fynd för mig, men jag köpte bara det jag verkligen hade tänkt, haha. Det hade kunnat dra iväg ganska lätt annars! ;) 










Igår hade hon dubbelpass så på förmiddagen hängde jag med hennes hund och på dagen när hon var ledig några timmar tittade vi på Eva & Adam och bara chillade i soffan. På kvällen kom Saras syster på besök och vi fixade tacos till middag. Sedan drog jag ut i skogen med Saras mamma, syster och hund för att plocka svamp! Tro det eller ej! Haha. Jag har iallafall bildbevis! ;) 


















Sara slutade vid nio och sedan tog vi det lugnt resten av kvällen bara eftersom idag började hon kl 7.00. 

ETT ÅR

Idag var det exakt ett år sedan jag träffade Sara! Helt sjukt hur tiden springer förbi! Och på samma dag taggade jag även Matilda och Emelie! :) 

Aaaah. Ett helt år sedan, tänk vad mycket vi har varit med om tillsammans! Kärlek! 




HEJ MELLERUD!

Igår tog jag tåget från Stockholm ner till Göteborg. Allt gick bra och det var skönt att sitta på tåget och bara lyssna på musik och läsa. 



I Göteborg väntade jag nästan två timmar på tåget mot Mellerud där Rebecka bor! Jag hängde på Starbucks (blev löjligt glad när jag såg det! Finns ju typ tre stycken i hela Sverige... Snapchatade detta också, hehe) och tog sedan tåget hem till Reba (jag träffade henne när jag var au pair i USA)! 










Hon hämtade mig och så åkte vi hem till henne och åt middag. Sedan satt vi bara i köket och pratade fram till klockan åtta då vi förflyttade oss till vardagsrummet och tittade på Idol och Paradise Hotel. 



Gosekatten använde min arm som kudde! 

Vi gick sedan och fixade oss inför att sova. Jag läste klart de sista två kapitlen i min bok "Someday, Someday, Maybe" av Lauren Graham (började läsa den på Hawaii men efter det har den bara legat och samlat damm, så jag började läsa den igen häromdagen). 

Idag vaknade vi vid nio-halv tio och åt frukost. Vi hade ingen bil så vi hade tänkt gå en promenad men vädret såg inte kul ut så vi bestämde oss för stt titta på de två sista avsnitten av The Office som jag hade kvar att se... Så nu är den serien över... 


Vid ett fick vi bil och då drog vi ut "på stan" haha. Reba har pratat om Melleruds Special, som har varit ett hot topic för oss svenskar i New York (kanske mest mellan henne och mig, haha). Så nu fick jag (även Rebas första gång!) äntligen prova på den. Det är en våffla, korv, ketchup, senap, potatismos och lingonsylt! Hahah, så jävla random. Men faktiskt helt okej! ;) 



Sedan pkte vi runt i jakt på glassbodar men båda ställena var stängda så vi åkte tillbaka och handlade glass på Hemköp som vi köpte på Hemköp, haha. 

Haha, jag älskar dessa bilder på oss i bilen: 





Just nu sitter jag på tåget ner till Göteborg där jag ska ta ett annat tåg till Varberg och kommer därifrån åka hem till Sara (också träffats i New York, hon jag reste med)!!! :)


EN LITEN KRÄFTSKIVA

Halloj! Idag har varit ännu en lugn dag, jag har inte gjort mycket nytta inte! På kvällen hade familjen en liten kräftskiva, så gott så! :)






LÖRDAG

Halloj! Idag mitt på dagen fick vi strömavbrott som varade nästa sex timmar. Helt out of the blue! Så idag har jag underhållit mig med att spela kort med Mattias, läsa några timmar och spelat "nummerkubb" med pappa, Fredrik, Mattias och hans kompis. 








Strömmen kom tillbaka strax innan halv sex och nu på kvällen har jag suttit och kollat runt på bl.a. blocket efter boende i Uppsala. Usch, att det ska vara så svårt att hitta något bra! Ja ja, jag ska pendla nu i början iallafall och så får jag fortsätta leta nu i höst.

Jag hann även med en spontan-Skype med min kusin Lisen som bor i Florida. Så himla kul att prata, det händer ju inte alltför ofta! 

FREDAG!!!

Idag jobbade jag min sista dag på äldreboendet! Och det var den 10e dagen jag jobbat i rad nu, och klockan 14 idag gick jag på semester i nästan två veckor! Sååå skönt! 

Jag har bara varit hemma på eftermiddagen och kvällen. Det blev tacos till middag med pappa och Mattias och efter det tittade vi på film, We're the Millers! Jag passade även på att leka lite med lilla Teodor, Mattias dvärghamster.




Efter det skypade jag med Johanna, sååå kul att höras av igen! Saknar dig så mycket! 

Nu har jag tittat några avsnitt av The Office och ska väl fortsätta med det ett tag till, innan jag somnar! Men det bästa är att jag inte behöver vakna av ett alarm imorgon, helt underbart! 


ALLSÅNG PÅ SKANSEN

I tisdags efter att alla slutat jobba åkte jag, AK och JP till Skansen för att gå på Allsång! Vi kom dit vid sex men det var inte alls så mycket folk som vi hade trott, så vi käkade korv/hamburgare och sedan glass i lungan ro medan vi satt på sidan av det hela och blickade ut över Stockholm. Vi ställde oss bland allt folk runt tjugo över sju och stod ganska bra till på sidan där, vid den lilla scenen där artisterna kan gå ut på! 

Jag ville åka dit för att se Icona Pop (såg dem i New York och de var sååå bra!) men fick även se lite andra artister också, så som John Martin (sångare till Swedish House Mafia), Peter Jöback, Helen Sjöholm och sedan tre andra som jag inte kände igen, haha. När sändningen var över så fick vi på plats en halvtimme extra med sång och dans från artisterna, men också Petra Marklund sjöng hennes awesome låt Händerna mot himlen. Då mådde man bra! Icona Pop avslutade det hela och vi gick därifrån med ett leende på läpparna! En mycket bra kväll med mina bästa tjejer! 








Petra blir fotograferad av press.


John Martin startade upp det hela!

Jöback och Sjöholm!


Icona Pop!

Alla artister avtackas på slutet av sändningen.







Petra Marklund! 

Grymma Icona Pop! 



ONSDAG

Halloj! Igår efter jobbet åkte jag, AK och JP in till Stockholm för att gå på Allsång på Skansen! Men mer om det i ett annat inlägg senare i veckan! ;) 

Idag har jag jobbat och efter jobbet tog jag det bara lugnt. Gud så skönt det var! Sedan "lagade" jag och Fredrik middag - jag gjorde våfflor och han vispade grädde, haha. Sedan åt hela familjen  tillsammans, det var ett tag sedan! 






Nu på kvällen har jag betalat min mobilräkning, köpt tågbiljetter till Göteborg och tittat på SVTplay på allsången och nog såg jag oss allt i publiken, flera gånger! Men man såg bara ryggen på oss varje gång, skönt det! Haha. ;)

Nilla var förresten med i Norrtälje tidning idag, lite roligt det ju! Mamma var också med, den där lilla bilden till vänster. Haha, tror inte de hade kunnat valt en fulare bild?! Den är underifrån och det ser ut som att hon håller på att prata precis. Ser inte alls ut som henne, haha! Det tyckte jag var roligt! ;)


I MISS YOU

Hej! Idag har jag jobbat på spelaffären 9-15 och sedan jobbade jag på äldreboendet 16-21. En lång dag men eftersom jag tog detta extra kvällspass så tjänade jag några hundralappar till, så det blir kul sen när lönen kommer! 

Jag har nu på kvällen skypat med min underbara Jane! Åh, vad jag saknar den ungen. Och det bästa var ju att även fast vi inte setts på typ tre månader så kändes det inte konstigt alls att prata, hon var sitt vanliga gamla jag. Tyvärr har jag inte pratat något med Anna sen jag kom hem, Jodi (min värdmamma) säger att hon inte riktigt har "kommit över att jag lämnat" och jag känner ju Anna, så jag vet att hon blir som arg eller liknande om man pratar om/med mig. Det är så himla tråkigt men jag vet ju att hon är så, det är inget personligt. Min fina Anna, vad jag saknar dig! 

Mina bästa tjejer, jag önskar vi kunde träffas snart igen!!! Jag saknar er så himla mycket! <3 






EN LÖRDAG

Halloj! Igår (lördag) jobbade jag 7-12 och sedan var jag ledig resten av dagen, underbart! Jag hängde på IP och på Lundåsvallen då lillebror Mattias hade cup och spelade två matcher på IP och en på Lundåsvallen (min gamla hemmaarena, haha). 


Mattias i svart tröja, vid bollen!


Fredrik satt och tittade på Mattias första match för dagen. 





HSK:s avbytare ser lite äldre ut än vanligt?! ;)


Denna match stod Mattias i mål.



Mellan andra och sista matchen åt jag, mamma och mormor Thaimat också, så gott så! Vi hann även med att titta på när lillebror Fredrik dömde en match på cupen. 

Sedan åkte vi och tittade på Mattias sista match. Därefter skjutsade jag hem mamma och Nilla innan jag åkte vidare till Häverödal och träffade TG! 
Nilla tittar på fotboll! 


Fredrik i domarutstyrsel. Vill inte gärna vara med på bild! ;) 


"Är det slut snart?"




Där satt AK, AJ, JP och Linnéa (plus 3 pojkvänner) och gottade i sig grillat och potatisgratäng! När de hade ätit klart så lirade vi lite boll, spelade kubb i mörkret och avslutade det hela med kladdkaka och glass! Mina bästa tjejer, vad jag tycker om er! 









Vid tolv var jag hemma och slocknade på en gång, hehe.

JOBBJOBBJOBB

Ja hörrni, nu har jag varit sämst på att blogga! Meeeen det är så att jag är inne på en jobbperiod på 10 dagar i sträck så jag är inte den piggaste om man säger så! ;) Men ikväll, om jag orkar, ska jag skriva om gårdagen då det hände något annat än bara jobb! Haha. Nu är rasten slut och jag måste jobba igen, 4,5 h kvar! Heja heja. 

TVÅ DAGAR HEMMA HOS V

Hej hej! Nu har jag kommit hem igen efter två heldagar i Dalarna! 

I måndags åkte jag upp och kom fram runt två-tiden. Victoria hämtade mig och visade runt lite i området i Säter innan vi åkte in till Borlänge. Vi gick runt på ett shoppingcenter ett tag innan vi åkte till Systembolaget och Ica och handlade! ;) 







Det var som ett konstigt sken hela dagen och på väg hem till henne såg vi hur rök från den där stora branden, som pågår just nu, kom allt mer. Det luktade och såg dimmigt ut. Det började även regna lite lätt. 

Väl hemma tog vi ett glas vin och satte oss på altanen med Victorias bror Alexander. Då började det mullra och tillslut kom blixtar och regn. Det regnet var fyllt med aska så det blev bara smutsigt och kladdigt utomhus! 



Det gick dock över ganska fort. Resten av kvällen spenderades även med två av Victorias kompisar, Rebecka och Pontus, vi alla fem åt middag och spelade kort. Pontus är magiker så han trollade lite för oss också, så himla coolt! Riktigt duktigt! Jag älskar sånt där! 





Här ska Vickan lära oss ett kortspel! 

När de gick hem och Alex gick och la sig gick Victoria och jag upp och tittade på tv en stund innan vi sa godnatt! ;) 

Igår morse åt vi frukost och fixade sedan lunch att ta med till stranden! Vi passade på att åka på förmiddagen då det var varmt med lite sol och en hel del moln. Men det var så mysigt så! Dock kom de där rökmolnen igen framåt eftermiddagen så då packade vi ihop och åkte hem igen. 






Vi fixade lite med Victorias häst och sedan tittade vi på film. Vi gick sedan ut och gick en timmes promenad, och när vi kom hem igen luktade vi rök! Ganska sjukt! 






Försökte få med röken på bilden från promenaden men det syns inte alls lika mycket på bild som i verkligheten! Men det såg liksom ut som en tidig, dimmig morgon. 

Vi åt middag, tittade på Allsång på Skansen innan vi fortsatte med film och fruktsallad till det. Victoria mixade även ihop en god drink! ;) Det blev lite mer åska innan filmen men det försvann fort, så vi tänkte att var nog allt. Ack så fel vi hade! Den kom tillbaka efter nån timme och eftersom vi ändå var så trötta så bestämde vi oss för att gå och lägga oss. 

Men herre min skapare vad det blixtrade! Man försökte blunda men rummet lyste upp så himla många gånger på en minut! Det kändes nästan som att man var på krogen när de sätter på det där blinkande ljuset, haha.  

Vi satte oss i Victorias säng strax före midnatt och drog upp rullgardinen och tittade ut och försökte hålla lite koll på hästarna i hagen. De var så lugna så, så det var skönt! Det var inte så mycket muller men otroligt många blixtrar! Jag har aldrig sett så många blixtrar i mitt liv sammanlagt tror jag! Det var riktigt häftigt men lite obehagligt ändå. 
Det var helt kolsvart men så lyste blixtarna upp! Svår att få på bild, dock! Men ni kan ju tänka er. ;)

Efter nån timme lugnade det ner sig lite, mullret var helt borta och det regnade knappt, däremot fortsatte blixtrarna! Men vi gick och la oss och jag somnade nog på en gång, trött tjej! Haha. 

Imorse hann vi inte med mycket, jag gjorde en smörgås att ha med på tåget hem och Victoria fixade med hästarna. Hon skjutsade mig till tåget och vid åtta åkte jag hem igen. 
Och så skulle jag hem igen...... 

Tack Vickan för två spännande dagar med konstigt väder, haha. Jag har alltid lika skoj med dig! :) Längtar till nästa gång vi ses! 

Jag tog tåget till Uppsala och sedan bussen till Hallsta. När jag kom hem så var klockan elva, alltså blev det lite mer än tre timmars resa, och då tog jag och tittade på nya avsnittet av PLL, åt lunch och vilade lite innan jag åkte till jobbet och jobbade kväll. 

SÖNDAG - HERRÄNG, JOBB OCH FILMMYS

Igår drog hela gänget till Herräng där vi åt lunch på Marinan och tog sedan en liten promenad vid Sligen. Därefter åkte jag och jobbade kväll.











Söta små sommarstugor. 





Lilla, lilla farmor!




Efter kvällspasset på jobbet gick jag till Coop och handlade, därefter stötte jag på farmor, Lasse och Ingrid som var ute och gick, så de stannade och gjorde mig sällskap till min buss mot Norrtälje gick vid halv tio.

Jag tog bussen till Norrtälje och Richard där jag sov inatt. Vi tittade på två filmer och vid tre gick vi och la oss. Det var sjuuuuukt längesedan jag var vaken så länge utan att vara ute på äventyr! ;) 

Idag tog jag bussen mot Uppsala på förmiddagen (som jag sitter på nu) och sen blir det tåget upp mot Borlänge och Victoria!!! :D 

LÖRDAG

Idag var en lång dag på jobbet, 7-17. Men jag tyckte det rullade på bra ändå så det var ju skönt! 

När jag kom hem var där familjen, farmor, Hasse, farbror Bosse, kusin Jesper, farbror Lasse och Ingrid där! Vid sju-tiden var det dags för middag, men då hade Jesper åkt hem. Han missade något riktigt gott, det var såååå mumsigt! 



Annars så har vi bara umgåtts, grabbarna och farmor tittade lite på speedway på tvn medan mamma och Ingrid tittade på gamla kort. Mitt i allt kom även kusin Morgan och hälsade på en liten stund. :) 



Vid elva-tiden åkte jag till moster Carina och här ska jag sova snart. Godnatt! 

TORSDAG OCH FREDAG

Hallå! Igår hände inte så mycket faktiskt, jag jobbade på Bills och sedan blev det Skype med Josefin. :) Det blev även en hel del The Office-tittande, men helt plötsligt i mitten av sista säsongen så slutade videorna att fungera?! Åh, måste fixa det där......... Haha.

Idag har jag jobbat kväll och när jag slutade åkte jag hem och där väntade familjen, farmor, Hasse, min farbror Bosse och min andra farbror Lasse och hans fru Ingrid (de två sistnämnda flög hit idag från Malmö). 

Jag åt av smörgåstårtan som de alla hade ätit tidigare och vi satt och snackade någon timme innan jag var tvungen att åka iväg. Inatt sover jag hos min moster Carina för Lasse och Ingrid lånar mitt rum och jag börjar ändå jobba klockan 7 imorgon, och Carina bor ju nästan granne med mitt jobb! ;) Så det löste sig så bra så. 

Nej, nu är klockan halv elva och tant ska sova! Godnatt! 

RSS 2.0