TORSDAG

Och så har ännu en dag flygit förbi! Imorse tog jag de stora barnen till skolan sedan åkte jag och hunden till hundparken en stund. Därefter åkte jag hem och åt tacorester till frukost och vid 12 kom Alex och plockade upp mig. 
 
Vi åkte på ett ärende i Mamaroneck och där käkade vi även lunch på Cosi. Det roliga var att dit kom även Victoria och Jade! Random! ;) De gjorde oss sällskap och efter lunchen åkte jag och Alex hem till mig en stund innan hon åkte vidare hem till sig. 


Det roliga var att Jade skämtade om att "vi skulle ha parkerat bredvid varandra också" när vi gick ut på parkeringen. And guess what? Det hade vi också!!! Hahaha, så kul!

För ovanlighetens skull bad Anna mig imorse att möta henne vid bussen idag när hon kom hem, men det gjorde mig inget eftersom solen sken och det var riktigt härligt väder, men det var dock kallt! Hon brukar ha Hebrew school på torsdagar efter skolan, men hon hoppade det idag eftersom det var andra planer på kvällen idag!

Vi gjorde läxor och sedan tittade vi på ett avsnitt av Austin & Ally innan mamman och Jane kom hem från dans. 
 
Anna fixade sig och jag hjälpte henne välja outfit, för på kvällen hade hon en konsert i skolan! Hon var med i orkestern där hon spelar fiol! Förutom skolans orkester var även skolans band och kör med på konserten. Det var riktigt bra faktiskt!! 
 
Men innan jag och Jane åkte och mötte upp föräldrarna, som åkt tidigare för att fixa bra platser, hade vi liten fotosession hemma! ;) Min fina!
Jane gjorde sig fin!
 








 
Bandet. 
 
Orkestern.
 

Killen hade ett soloframträdande med fiol och han var sååå bra, jag fick rysningar!!! Han fick stående ovationer efteråt! Jag fick veta att han behöver extra mycket hjälp i skolan och har det kämpigt, kul att han är så fantastisk på fiol! Go you! ;) 
 
Kören.
 
Pappan hade med blommor till Anna som hon fick efteråt, fint!

När konserten var klar var klockan kvart över åtta, så vi åkte alla fem hem till oss och pappan var med barnen en stund innan de gick upp för att lägga sig, då åkte han hem och jag gick ner till mig. Nu är klockan 21.45 och jag ska snart sova, heheheeee. Hej tant-Emma! 

JUST SAYIN'




ONSDAG

Imorse fick jag 40 min sovmorgon eftersom tjejerna sov hos pappan så jag behövde bara åka dit och hämta upp dem. Jag klädde på mig, gav hunden mat och sedan åkte jag iväg och hämtade dem och skjutsade till skolan. 

Jag åkte sedan hem och åt frukost och efter ett tag plockade Johanna upp mig och så åkte vi till gymmet med Victoria och sedan kom även Bea! 


Efter gymmet drog Johanna och jag hem till mig och åt våra pastarätter och cheesecake som blev kvar från gårdagens middag, mums mums! Samtidigt som vi år tittade vi på nya avsnittet av pll, så spännande! Längtar till på tisdag! ;)
På väg hem från gymmet. Åh vad jag tycker skolbussarna är så irriterande näe man inte för köra förbi!

Johanna stannade en stund till innan hon begavs sig hem för att jobba. Anna kom hem vid tre och vid kvart i fyra kom Jane hem. De åt snacks och så drog vi alla till Annas tennis. 
En söt kaka tjejerna har bakat i helgen!


Anna älskade kakorna de bakat. Och Daisy ser väldigt sugen ut hon också!


Sötan är redo för att plugga på tennisen!


My cutie!




Anna ville inte vara med på bild eftersom hon hade sportglasögonen på sig. 

Jane gjorde sina läxor medan Anna spelade och den sista kvarten innan Anna var klar fick Jane spela på sin iTouch, gissa vad? Jo, Sims! Haha, jag har lärt henne allt jag kan! ;) 

De fick även en tårtbit innan vi åkte vem för att klubben hade vunnit något pris så de delade ut tårta till alla barn där. Gott för dem! Fast sån tårta är ju inte god ändå! ;)

Vi åkte hem och Anna duschade medan jag och Jane fixade tacos till middag. Meeeen precis när vi ätit klart började de tjafsa så mycket att det tillslut slutade med att båda ville gå upp på sina rum. Tråkigt att det blev så, vi som skulle titta på Grammys tillsammans! Aja, syskonbråk är inget att leka med! ;) 


Anna provade att ha sallad på sin tacos som hon annars bara har köttfärs och ost på! Kors i taket!

Jag plockade undan o köket och sedan kom mamman hem från DC. Hon tackade så mycket för allt och jag gick ner i källaren och tittade på tv en sådär 40 minuter tidigare än vad jag brukar sluta, eftersom mamman tyckte synd om mig för tjejernas tjafs mot varandra. Tjejerna kom så småningom ner till mig och sa förlåt. Jane hade även fixat fruktsallad till mig och henne, sötan! Jag frågade om hon ville stanna och titta på det nya avsnittet av Good Luck Charlie och det ville hon. Anna kom sedan ner efter Jane och visade roliga collage hon hade fixat på sin telefon med knasiga bilder på mig, haha.
Jane ritade teckning åt mig när hon satt på sitt rum!


Hon tog även roliga bilder på Jane och sedan fina bilder på sig själv för att visa att hon var den "normala" av oss. Haha, rolig hon! ;) Hon satte sig sedan i mitt knä och tittade klart sista biten av avsnittet. Även Daisy kom förbi och hälsade på oss innan hon gick upp igen!







Sedan gick tjejens upp för att lägga sig. Men efter ett tag fick jag massa sms av Anna där hon skickade bilder på sig själv när hon "klätt ut sig" (alltså fixat med håret) olika personer! Haha, hon är ju för gullig ibland!



TISDAG

Idag har varit en lugn och skön dag! Den började med att familjen (och jag litegrann) skypade med ännu en tjej. Även hon var trevlig men lite blyg, vilket är förståeligt! Efter det åkte mamman iväg direkt till tåget som tog henne ull Washington DC för en jobbgrej, men hon kommer hem imorgon kväll igen. 

Så vid elva kom Johanna över. Vi tittade bl.a. på olika au pairers videor på min värdfamiljs sida och hittade en tjej från England som sa att hon älskar att festa och så visade hon flera bilder från när hon festade?! Hahaha, alltså hur tänkte hon där? Ja ja, det underhöll vi oss med en stund innan vi drog till gymmet. 
Snapchat bild till Reba!

Sedan åkte vi hem till mig igen och fixade lunch och tittade på förra veckans avsnitt av pll som Johanna inte hade sett ännu. Vi tittade även på nåt avsnitt av The Middle innan jag fixade till mig och precis när vi skulle kliva ut ur dörren kom pappan hem med tjejerna. Han hade hämtat dem från Hebrew school och skulle Skypa med ännu en tjej innan de åkte hem till honom för att sova där. 

Golunch!!

Jag och Johanna åkte till White Plains för att ställa oss i kö på Cheesecake Factory, men det var ingen fara när hi kom dit (man brukar få vänta minst 30 min) så vi gick och kikade i en sportaffär en stund, där Johanna hittade två kap! Det var två linnen som från började kostade $25 styck och nu kostade de bara $4!!! Galet vad med rea! 

Sedan gick vi ner till Cheesecake Factory och ställde oss i kö, det tog 20 minuter innan vi fick bord. Även Therese och Alexandra var där och några minuter efter vi fått bord kom Emelie, Jade och födelsedagsbarnet Bea! God mat med härliga tjejer, det är så man spenderad en tisdagskväll bäst! ;)


Johanna och jag roade oss i väntan på de andra!

Bea, Emelie och Johanna! 


Therese, Alexandra och Jade!

Louisiana chicken pasta, soooo good!



Reese's cheesecake, yum!

Födelsedagsbarnet fick ljus och text på sin cheesecake och sång av personalen! Grattis igen! :)


MÅNDAG

Idag när Anna kom hem från skolan skypade hon och mamman med en au pair! Jag pratade också med henne en stund, hon var jättetrevlig!

Jane kom hem och hann säga hej till henne innan vi två for iväg till karaten. Efter karaten ringde mamman och sa att hon hade glömt plånboken hemma och hon var i en affär och hade handlat mat, så när Janes tutor kom åkte jag iväg dit (tog typ 15 min) och gav henne plånboken. Sedan åkte jag och plockade upp Anna från tennisen (eftersom mamman fortfarande var kvar i affären) och så åkte vi hem. 
 
Det blev lite läxor innan jag fixade middag. Mamman åkte därifrån till en vänninna vars mamma hade gått bort, så jag och tjejerna åt en sen middag och så tittade vi på gårdagens Grammygala i 40 minuter innan jag fick upp dem på övervåningen där de började göra sig i ordning för sängen, och då kom mamman hem igen och jag gick ner till mig. 
 
Såhär började det... 
 

... Och slutade såhär! 

JUST NU

Sitter och hjälper familjen kolla igenom nya au pairer. De ville gärna ha en till svensk au pair först, men det finns inte så bra svenskor ute nu. Så de har börjat kika på några andra länder som Tyskland, Polen och Österrike. Det tycker jag är bra, för det finns faktiskt bra tjejer utanför Sverige också! ;)

Allt känns så konstigt. Igår kväll när jag satt och tittade på Grammys så kände jag hur mina ögon vattnades och hur nere jag kände mig. Jag trivs så bra här. Med familjen. Med alla underbara vänner. Med NEW YORK CITY en halvtimme härifrån. Jag veeeet att jag har tagit rätt beslut med att åka härifrån i maj. Men jag börjar inse nu hur nära det är (okej, fyra månader... men det känns väldigt nära!) och att livet här rullar på ändå. Jag lever i min lilla bubbla här och det är jobbigt att sedan behöva komma tillbaka till verkligheten. 

Iallafall.

Ville bara säga att familjen kikar på nya au pairer, de säger hur glada de är för att de har mig, att de inte vill att jag ska åka hem och det är jobbigt. 

OCH så ville jag bara säga att ni, alla fina vänner här, ni är bäst. Jag längtar till varmare dagar så vi lättare kan hitta på saker att göra, så som att strosa runt dowtdown i The Village, att ha picknick i Central Park och upptäcka mer av Brooklyn, Queens och andra ställen på Long Island!

HUNDPARKEN EN MÅNDAGMORGON

Okej, så dagen började med detta sms från min värdmamma. Så efter att ha skjutsat de stora barnen till skolan tog jag hunden till hundparken!








Träffade en ny kompis. Såååå snäll, söt och gosig! 


MIN DAG I SNAPCHATS












KVÄLLSMYS MED VICTORIA OCH JOHANNA




DAGS FÖR SKOLA IGEN







FREDAG

Denna dag har flytit på bra. Den började med den vanliga morgonrutinen att få upp barnen och skjutsa till skolan. Men Jane var hängig idag också så hon fick stanna kvar hemma. 
 
Vid 9.30 åkte jag på cluster meeting och träffade andra au pairer. Det var hemma hos vår counselor och han bjöd på bagels, gott gott! Jag provade blåbärsbagel, såå gott! 
 
Jag åkte sedan med Victoria till TJ Maxx där jag köpte en carry on-resväska! Den behöver jag till Florida så det var skönt att ha det gjort! 

Jag åkte sedan hem och spenderade resten av dagen med Jane. Jag hjälpte henne med The Sims FreePlay, haha! Så hon var helt inne i det i typ två timmar!!! Vi har även pysslat och på kvällen åt vi kinamat med mamman och tittade på film och tv tillsammans. Myspys! Anna kom hem en snabbis innan hon åkte iväg med pappan på tennisturnering och spenderade resten av kvällen och natten hos honom. 



Vi fixade til några gamla, tråkiga näsdukshållare (haha?) till fräna, roliga istället!
 

Mina sidor.
 

Janes sidor.




Vi är coola, ok?!
 




Minicupcakes som pappan hade med sig hem till Jane. Jag fick smaka och de äääär ju för goda! Magnolia Bakery, fina grejer det där!
 
Tack mormor för att du håller mina fötter varma! 


Myspys i soffan!
 



Det här skickade Jane till mig när vi satt och hade det mysigt i soffan framför filmen. Åh, hon är ju för fin!!



OK, NU KAN JAG DÖ LIKSOM.

Min favoritartist Kate Voegele favoritmarkerade min tweet till henne. Alltså halleluja, såååå cooooolt!!! Hashtag töntig tjej. 





TORSDAG

Just nu sitter jag på Annas tennis. Hon brukar inte ha det på torsdagar men eftersom hon varit borta i veckan och missat träningar så ville mamman att hon skulle gå idag, för imorgon ska hon spel cup. Så japp, här sitter jag, fryser och längtar efter min säng. Jag har känt mig hängig hela dagen och har frusit. Jag vet inte om Jane har smittat mig med sin feber... Men skönt ändå att vi bara har hängt i soffan idag. Synd om henne dock för hon gjort läxor i några timmar! Men att goda i soffan framför Disney channel en timme var sååå gött! 

Jag har iallafall tagit Ipren nu och dricker vatten hela tiden och hoppas på det bästa! 

Efter tennisen ska jag äta pizza ute med Anna, mamman föreslog det eftersom Jane är sjuk. Det är så konstigt att tänka "åh nej, inte äta ute igen..." Haha. Ja ja, det är ju gott med pizza men ja. Hårt jobb man har alltså! ;) 

LITEN ÄR SJUK

Idag har jag en liten sjukling hemma. Jane hade vaknat mitt i natten och spytt, stackarn! Hon verkar må bättre nu men vi håller henne hemma så får vi se om det var något mer än en engångsgrej. 

Grannen skjutsade de stora barnen till skolan så jag åkte bara till Janes skola för att hämta hennes läxor. Bara för att man är sjuk missar man inte läxorna inte! Tycker synd om henne, hon ska inte behöva tänka på läxor nu, utan bara sova så mycket som möjligt. Ja ja, vi får se senare idag hur hon mår! 
Vid Janes skola.




Haha, sötan somnade såhär i soffan! Jag bar upp henne till sängen istället, skönare för henne! 

För övrigt är det sååå fint vinterväder ute. Klarblå himmel, sol och det är -14 just nu så det knastrade sådär härligt under skorna när man gick i snön. Det var ju fruktansvärt kallt men det är sån här vinter som är perfekt! Inga gråa moln eller tråkigheter.



ONSDAG

Idag har jag haft min sista slappardag på denna minisemester. Familjen kom hem vid sex efter att pappan varit till NJ och hämtat hem dem från släkten där de stannade hos igår/inatt/idag.

Han beställde hem mexikanskt så åt vi de till middag. Men innan middagen visade Anna mig några nya au pairer som de har tittat på, det är en tjej där som de gillar lite extra! Hon verkade väldigt trevlig och bra, så vi får se hur det blir efter Skype på lördag! 

Barnen lekte en stund med pappan efter maten innan Anna började göra läxor med mig. Pappan åkte hem och Jane underhöll sig själv med att titta på youtube-klipp och så skrev hon en lapp till mig där det stod "I love you", sötan!!! Sedan eftersom att de varit på Disney World så hade de köpt med en Musse , Pigg-nyckelring med hem till mig. Haha, alltså alla dessa nyckelringar jag får alltså!!! Men det var ju gulligt av dem iallafall! ;)

Jane gick upp med mamman för att lägga sig vid 8.15 och Anna och jag gjorde läxor till 9. Därefter tog vi lite roliga kort och bara umgicks typ 20 minuter innan hon gick upp för att lägga sig. 




Jag har haft det så himla skönt när de har varit borta, det har varit lugnt och tyst. Men jag insåg nu när de kom hem hur mycket jag har saknat dem! 

BRUNCH

Lugnet före stormen. Nu i eftermiddag kommer familjen hem och då blir det livat igen här hemma! 



SNÖTISDAG

Igår, tisdag, skulle min värdfamilj egentlgen ha kommit hem från Florida. Men deras första flyg till en liten flygplats här i närheten där vi bor blev inställd på måndagskvällen, så de bokade om flygbiljetter till Newark och kom med det sista planet dit på förmiddagen igår. Det har dragit in en snöstorm över New York och det skulle vara som värst på eftermiddagen så alla flyg till NY blev inställda efter 12. 

De stannade kvar hos släkt i New Jersey eftersom de inte ville ge sig ut på vägarna (jag skulle egentligen hämta dem med det ställde vi in!) pga alla snö som kom. De kommer hem idag på eftermiddagen istället, pappan ska hämta den i NJ och skjutsa hem dem.

Iallafall. Johanna fick skjuts hit på förmiddagen av sin värdmamma och så hängde vi här hemma. Men vi trotsade snön två gånger och gick ner på "stan" och åt först lunch och lite senare middag. Som tur var så är snön sån lätt snö, liksom pudersnö! 


Typ ingen snö alls om man jämför med vad som kom på eftermiddagen! 


Mexican food! Yummy!











Efter att ha ätit mexikanskt till lunch gick vi hem och myste ner i soffan under filt med lite godis och tittade på tv/film!



Till middag blev det Cosi's och där mötte vi Ellen som trotsar vädret och pulsat i snö i typ en timme för att komma till oss! Haha, du är så duktig!




Undra om vi kom med på nyheterna nu när vi gick förbi???


Efter middagen vandrade vi alla hemåt till oss själva. Johanna och Ellen kunde ta sällskap större delen av vägen hem, så det var bra! 

När jag kom hem tittade jag på det nya avsnittet av PLL, sedan skrev jag klart min skoluppgift! Sååå skönt att ha den ur vägen. Jag ska bara läsa igenom och skriva ut den. 


MÅNDAG

Ja, då har en ny vecka satts igång! Jag sov till 8.30 innan jag gick upp och släppte ut hunden samt matade henne. Sedan gick jag ner till min säng och försökte somna om, men det gick inte! Jag tog mig istället upp ur söngen, klädde på mig, slängde i en tvätt i tvättmaskinen, vek barnens tvätt som låg i torktumlaren (vara bara några träningströjor och lite strumpor och underkläder så ingen större fara liksom) och så passade jag på att röja undan lite på tjejernas rum då de var som bombnedslag efter att de packat inför deras resa! 

Jag åt sedan äggmackor till frukost och sedan tänkte jag ge mig iväg till Sara. Men hennes familj var på väg hem så hon kom hem till mig istället. Jag lyssnade på några "talks" sol jag ska lyssna på och sedan skriva om i en uppsats till skolan i helgen. Jag hann lyssna på fyra av sju och tog anteckningar. Sedan kom Sara med nudlar och glass! ;) 

Vi åt lunch (jag var så sjukt sugen på nudlar så det hade hon tagit med åt mig, tackar för det!) och sedan tog vi glass och satte oss i soffan och tittade på Eva & Adam och även en liten stund på Pippi efter det. 


Vi lyssnade på musik från Astrid Lindgrens filmer! 



Vi skickade iväg ett mail till hennes gamla värdfamilj i San Francisco som vi gärna skulle vilja träffa när vi åker dit, så vi får se vad de svarar! 

Vid halv sex åkte hon hem och jag fixade med några småsaker innan Victoria kom hit efter att hon slutat jobba. Det blev en lätt middag och soffhäng med tv-tittande! Det har varit en riktigt soft dag! Eller helg, kanske man ska säga! 

Nu har jag suttit i två timmar och skrivit på min sista skoluppgift här i staterna! Jag skrev två sidor på två timmar, nu behöver jag vara en sida till sedan är jag klar! Skönt att ha börjat, för jag tycker inte alls om att göra saker i absolut sista minuten! 



SÖNDAG

Idag vaknade jag upp vid åtta och matade hunden, men sedan gick jag och la mig igen och sov till tolv eller något sånt. Jag hann med att hälsa på Victoria innan hon åkte iväg på dop också, men hon kom tillbaka till mig sen precis när jag vaknat igen ;) Haha. Det blev tacos till lunch och sedan har vi hängt i soffan resten av dagen framför ett Pirates of the Caribbean-maraton. Men vi båda råkade somna till en stund också haha, jag sov nästan en timme. Skönt att sova ju, haha! ;)  

Vi åkte och handlade kött och andra småsaker och så fixade vi klyftpotatis, kött och sallad till middag. Sååå gott! Jag använde en av dippsåserna Linnéa tog med sig åt mig, som sås till köttet och potatisen. Kanongott! Resten av dippen hade jag till efterrätt nu ikväll med chip till, hehe! Yummy!





Efter middagen åkte Victoria hem och jag har bara hängt med Daisy i vardagsrummet. Jag i soffan och hon i sin bädd på golvet och film på tvn. Sköööön kväll!!!  

LÖRDAG

Igår var det lördag och jag började dagen med att skjutsa familjen till flygplatsen på morgonen. De är borta i Orlando till på tisdag förmiddag! 

Sedan åkte jag hem och hängde i soffan till att Victoria sa att hon hade vaknat och var redo för dagen, så då åkte jag bort till henne och plockade upp henne och även Alexandra som hade hittat dit! Sedan drog vi till Cross County för lite shopping och lunch på Applebee's.


Haha, Alex tog en paus i skoletandet och åt lite godis! ;)



Sedan åkte vi hem, Victoria hem till sig för att packa inför kvällen och jag och Alexandra drog hem till mig. Men först stannade vi till och scannade in en grej på The Ups Store och så tankade vi. Victoria kom hem till mig och vi tre åkte och handlade inför kvällen.

Vi kom hem och började fixa falskleg åt Victoria haha, hon skulle ut i city på kvällen! Det gick helt okej, vi var ju inga proffs direkt haha, men hon kom in på krogen iaf! ;)

Mitt i detta kom även Sara och Angelica och de + Alexandra började göra middag - tacos! Vi åt det allihopa och det var sååå gott :) Sedan skjutsade jagVictoria  till tåget och då plockade tjejerna undan här hemma medan, tack för det! :) 




När jag kom åt vi glass och bara hängde. Sedan åkte Angelica och Alexandra hem och jag och Sara tittade då på gamla bilder på min dator någon halvtimme, sedan kom min (och Kajsas!) gamla kompis som vi pratade massor med för typ fyra år sedan. Han och hand kompis hälsade på här mitt i natten hahah, men det var ju bra eftersom jag var tvungen att vara vaken till 2.20 för att hämta Victoria vid tåget. ;) 

Så jag, Sara och killarna hängde och pratade ett tag innan vi började titta på en sunkig film. När jag och Sara åkte och hämtade Victoria så åkte killarna tillbaka hem till Long Island. Kul att äntligen hänga med "riktiga" amerikanare haha! 
Andrew!!! 

Innan vi åkte hem från tåget stannade vi till vid donken och där hände det grejer! En riktigt full grabb var där med sina kompisar och personalen bad dem tillslut att gå för att han killen var så störig. Det hela slutade med att han kastade in en ölflaska där personalens står vid kassorna och en som jobbade där ringde polisen. Vi fick får mat och åkte hem. Men precis när vi skulle svänga ut från parkeringen kom två polisbilar och näe vi hade svängt ut i korsningen stod fyra polisbilar några meter bort och där stod även de där tre killarna. Sedan mötte vi ytterligare en polisbil typ 100 meter därifrån, som också den var på väg till donken! Haha. Sjukt ändå! 
Classy girl! ;)

Vi kom hem safe and sound och åt innan Victoria gick och la sig och Sara åkte hem efter en stund så då gick jag och la mig, strax innan fyra på morgonen. 


FREDAG

Och så har ännu en vecka sprungit förbi. Denna fredag har jag tagit det lugnt och varit hemma efter att jag kom hem från hundparken.
Till dig, RL! 

Jag åt brunch och tittade på tv till att Victoria kom förbi en stund. Vi tittade på tv och åt sallad till lunch (hehe mat är ju gott!). Efter att hon åkt hem fortsatte jag att spendera resten av eftermiddagen i soffan framför tvn fram till fem då mamman kom hem med barnen. De båda ville krypa in och prova hundens bur, som vi nu tagit ut i vardagsrummet. Haha, så jag låste in dem där! ;)

Vi tre tjejer fixade fryspizza till middag, spelade High School Musical-UNO och sedan packade jag och Anna inför familjens resa till Orlando imorgon. 

Men när vi höll på att packa så lyssnade vi på musik från min telefon plus att vi skulle ta lite roliga bilder, men då hänger sig kameran på telefonen och sedan hänger sig hela skärmen! Det gick inte att använda den! ÅÅÅÅH, tänkte jag. Det har aldrig hänt förut?! Och den var hängd till att jag vid kl nio googlade för att se vad man kunde göra. Jag tänkte först att jag skulle starta om den men eftersom skärmen var helt låst kunde jag inte dra åt sidan så att den ständes av. 

Vad jag inte visst var att man kunde hålla in både hemknappen och på/av-knappen i några sekunder så stängdes den av. Jag startade om den och så funkade allt som det skulle igen! Så skönt! Hade varit massa extra trassel annars, och man är ju så handikappad utan telefon! Jag hade bett min värdmamma att komma ner och väcka mig imorgon eftersom jag inte kinda ha alarm, men nu funkar det ju så det är skönt! ;) Imorgon ska jag upp och skjutsa familjen till flygplatsen så jag måste sova nu, godnatt!

@ THE DOG PARK THIS MORNING









TORSDAG

Hallå! Denna dag har flytit på bra. Efter att ha skjutsat ungarna till skolan to jag Daisy till hundparken där hon fick leka en stund. 

Jag åkte hem och åt frukost, havregrynsgröt med mosad banan, russin och mjölk, gott gott! Sedan åkte jag till gymmet och tränade och så åkte jag hem igen och åt sallad till lunch. 

Därefter åkte jag hem till Victoria och gick på en promenad med hennes små tjejer (som börjar bli riktgt stora nu!!!). G babblar på som bara den, tycker hon är extremt duktig för att bara vara nyss fyllda två år! Hon hann säga såå många roliga saker under timmen jag spenderade med dem! Haha. 

Sedan hade ju F lärt sig att sitta upp nu, sist jag såg henne hade hon precis lärt sig vända sig runt från rygg till mage. Det går fort!




G underhöll sig med en sten vi hittade. 

Sötis!

Helt plötslig satt hon sig ner och sedan la hon sig. Det var inte för att hon vad grinig eller något sånt utanför att hon helt enkelt bara ville vila lite. ;) 





Sedan var jag tvungen att bege mig till Janes skola och hämta henne. Vi åkte till hennes dans och en timme senare åkte vi hemåt igen. Men vi stannade till i affären för att köpa en gurka då jag lagade tacos till middag. Mums!

Annars har jag spenderat kvällen med att ha väääärldens tålamodsprövning med Jane, då hennes läxäsande gick inte alls bra idag och världen var som upp och ner för henne... Men det löste sig tillslut efter många försök och lite gråt från hennes sida. Hela familjen tittade på tv i kanske 40 min innan de gick upp och jag gick ner till mig.
Trött tjej! 

FOOOOOOOD

Lunch: kycklingsallad med hemmagjorda krutonger. Mumma!


Middag med Anna: Pizza och vitlöksbullar(?).

Dagens gottgott: froyo!



DOG PARK

Efter att ha skjutsat de stora barnen till skolan tog jag Daisy till hundparken. Vi var där över en halvtimme och som max var det åtta hundar där samtidigt men hundar kom och gick så Daisy fick träffa massa olika hundar. Det gick så bra så, hon är ju inte van med andra hundar men hon tyckte det var kul att springa runt att leka eller bara spriga för sig själv och lukta i parken. 





HAHA, "MEDIUM"

Jag bad mamman köpa mediumstora potatisar. 



LV-HOTELL BOKAT OCH SARA ÄR SÖT

Spontanbokade just ett hotell i Las Vegas. Såg riktigt nice ut och låg inom vår budget, så nu längtar jag ännu mer till resemånaden! Kommer bli awesome! ;)

Iallafall. Ville bara dela denna bild med er, det är på när Saras bild hängde sig hahaha, sååå kul!!!
 
Förresten har vi valt vilket datum vi ska åka hem till Sverige igen. Men vi har inte bokat något eller så, så jag berättar mer när allt är fixat! Vi fick båda idag på mailen lite info angående hemgången och inom två veckor ska papper skickas till oss som vi ska fylla i, var och när vi vill åka från USA!

TISDAG

Imorse möttes jag av ett grått och trist New Rochelle, så planen om att ta Daisy till hubdparken ställdes in då det skulle vara som en enda stor lerpöl där.

Jag tog mig istället till gymmet för företa gången på några veckor. Det blev 45 minuter på crosstrainern med ett avsnitt av Gossip Girl som sällskap, sedan körde jag lite armar och passet avslutades med 30 minuters simning. Skönt!



Jag åkte hem och åt gröt med russin till lunch, yummy! Just nu sitter jag i källaren, ska snaaaaart försöka börja plugga lite, har en sista uppgift på 3 sidor att skriva inför min sista kurs i skolan om två helger. 

Jag är ledig till ikväll då pappan lämnar av barnen efter att ha ätit ute med honom. Mamman ska på en jobbmiddag vid sju så jag hänger ensam med tjejerna ett par timmar! 

MÅNDAG

Och så har ännu en dag flygit förbi och en ny vecka har börjat.

Jag vaknade som vanligt 6.40 och gick upp från källaren klockan 7. Det var mörkt och tyst, ganska mysigt ändå liksom. Jag släppte ut hunden och gav henne frukost och sedan la jag mig i soffan i 20 minuter och lästs Aftonbladet och kollade runt på andra appar. Sedan kom Anna ner och åt frukost så då gjorde jag henne sällskap.

Mamman lät Jane sova lägre idag och skjutsade henne sedan till skolan (hon börjar nio och tar inte alls lika lång tid på sig att göra sig i ordning på morgonen som Anna gör) och jag skjutsade de stora barnen till skolan vid 8.10. 

Sedan åkte jag hem och åt havregrynsgröt till frukost och sedan "råkade" jag lägga mig i sängen igen och somna, hehe. Sov i 2,5 h innan jag vaknade igen och fixade med tjejernas tvätt. Då kom mamman hem igen och vi tog en tur med hunden till en hundpatruller i närheten där vi bor. Det var första gången både hunden och mamman var där och hunden fick träffa några andra hundar (vilket gick bra, hon träffar typ aldrig andra djur!) och hon sprang runt och luktade. Hon var lycklig! ;) Så dit ska vi börja åka lite då och då, askalas att kunna ha henne lös och låta henne "göra jobbet" haha, och bra att hon får träna upp sitt luktsinne och så! Blir ju inte så spännande för henne då hon bara får hänga på vår bakgård annars...



Iallafall. Vi var där en stund innan vi pkte hem och någon timme senare kom Anna hem från skolan. Hon gjorde klart sina läxor (hon hade inte alls mycket att göra för en gångs skull!) och sedan när Jane kom hem strax innan fyra tog jag med henne direkt på karate.

Efter karaten åkte vi hem och lekte någon kvar med den sista snön/isen på vår gård. Jane älskar snön och denna gång gjorde vi "kristaller" av isen, dvs krossade den till små, små bitar. Hon var som i extas, haha, så söt!!!

Sedan kom hennes tutor (läxhjälp) och gjorde läxor med henne medan jag fixade middag. Det blev spagetti och för mig även en sås med bacon, ärtor, vitlök, peppar, grädde och en skvätt mjöl eftersom jag inte hade så mycket grädde kvar. Men det blev riktigt gott och det var ju så gott! Anna åt spagetti och bara bacon och Jane åt spagetti med tomatsås och ost. 



Efter middagen spelade jag UNO med Anna några omgångar innan hon duschade. Jag satt som vanligt med i badrummet och höll henne sällskap. När Anna var klar kom Jane in och ville också duscha och då fick jag hjälpa henne lite. Men hon klarade det mesta själv, med lite instruktioner från mig!

Efter detta blev det mys framför tvn. Mamman joinade oss också, och hon bjöd tjejerna på glass. Jag tackade nej, försöker att inte äta gottgott varje dag liksom! Plus att jag var fortfarande så sjukt mätt från middagen! ;)

Strax efter nio gick de upp för att lägga sig och jag gick ner i källaren och tittade på tv en stund. Nu ska jag ta och sova! Godnatt New York och godmorgon Sverige! 


SÖNDAG

Idag tog jag och Sara sovmorgon och gjorde sedan inget speciellt på förmiddagen till att jag skjutsade henne till tåget. Jag har sedan spenderat resten av dagen i soffan, ganska skönt faktiskt! ;) 

Jag har tittat på film, läst bloggar, varit ut med hunden och annat smått och gott. På kvällen umgicks jag med tjejerna en stund som kom hem från pappan och efter en sen middag skypade jag med Richard nån timme! Men vid nio (alltså tre mitt i natten för honom) lät jag honom gå och lägga sig, haha, och då gick jag och tittade på Golden Globe Awards

Just det, jag fick även en liten present av min lilla Jane, det var ett litet ljus och sedan en liten kärleksnote! Hon är för gullig ibland! :)




GRATTIS EMELIE PÅ 7-ÅRSDAGEN!

Idag fyller min lilla granne/syssling Emelie 7 år. Stort grattis på din dag! Jag har dina teckningar uppe på ena väggen i mitt rum här i USA, och i sommar ses vi igen! KRAM!

Här får ni tre gamla men söta bilder på oss två!



 

AMANDA 21 ÅR!

Igår fyllde min fina vän hela 21 år. Vi har känt varandra mååånga år och varit himla bra buddies länge. Vi har varit med om mycket sedan mellanstadiet! Jag har sååå många minnen med dig och några av alla dessa är från resorna vi gjort tillsammans tillsammans - Turkiet, Thailand och England. Sist jag såg dig var på Centralstationen i Stockholm där vi skiljdes åt efter några dagar i Malmö tillsammans. Dagen efter åkte jag till New York och det kändes ganska knas att kramas om och säga hejdå för över ett år. MEN tiden går fort och snart är jag hemma igen! Längtar efter att få träffa dig, och det såg ut som att du hade en himla bra födelsedag igår! Puss puss, love yoooou!

Turkiet 2006.

Thailand 2009.

England 2009.

Tågresan från Malmö till Stockholm, maj 2013. Haha. Kul att jag hade typ 3 bilder på oss från den resan och på alla ser vi ut som två mongon... ;) Ja ja... Som vanligt då!

LÖRDAG

Idag tog jag sovmorgon till klockan nio, riktigt skönt! Jag låg kvar i sängen en stund innan jag gick upp och duschade. Mamman drog iväg och strax därefter kom pappan med Jane hem (Anna hade sovit här hemma inatt med en kompis) och de hade bagles och cream cheese med sig så jag fick gofrukost idag igen!

Precis innan vi åt frukost fick tjejerna äta upp de chokladbitar som fanns kvar i mina chokladkalendrar, efter att Anna pekat ut att jag inte ätit upp dem. ;)

Efter frukosten åkte jag hem till Sara och hämtade henne och så åkte vi hem till mig igen. Vi åt glass (med nån Ben&Jerry's Hot Fudge) och svenskt godis och samtidigt kollade vi upp lite boenden för vår resemånad. 

Vi bokade spontant en flygresa till Maui (Hawaii, men en annan ö än den vi först ska till). Plus att vi bokade ett riktigt nice hotell i Waikiki för fem nätter. Sedan ska vi till Maui några dagar och sedan tillbaka till vår första ö. Det blir nog riktigt bra, men vi måste verkligen spara pengar nu!!!

Vid halv dem drog vi på bio, vi såg The Secret Life of Walter Mitty. Den var riktigt bra! Vi smugglade även med oss svenska chokladbollar, sååå gott!




Vi åkte sedan hem och fixade middag. Det blev köttbullar (som jag fryst in förut), kokt potatis, gräddsås och lingonsylt. Awesome middag!!! Saknar svensk mat!

Nu ikväll har vi underhållit oss med att titta på Sunes Jul, haha. Så himla roligt, älskar den julkalendern! Men vi har även underhållt oss med att skicka snapar till folk! ;)





FREDAG

Idag har varit en riktigt lugn dag, vilket har varit väldigt skönt! Allt var som vanligt imorse med barnen och jag skjutsade de stora barnen till skolan innan jag åkte hem och åt lingongrova med Kalles kaviar på och en kopp varm nyponsoppa. Lyxfrukost!

Jag har mest tittat på tv idag faktiskt. Men jag tog mig ut och skottade + borstade fram uppfarten och gången till huset, för det kom lite snö på förmiddagen?! Nu är vädret verkligen hur som helst, ena dagen sol med +15 andra dagen snö med -15 osv. Helt knas! Iallafall så åkte jag till affären och handlade några saker efter att jag fixat med uppfarten.

Mitt på dagen gjorde jag knäck! Såååå gott och eftersom jag gjorde det i micron så gick det ju superfort. Jag gjorde inget i jul eftersom Linnéa kom med sirap och formar och vi har haft ganska fullt upp, men bättre sent än aldrig! 

Vid fyra kom Jane hem och strax därpå kom pappan hit och sysselsatte henne. Anna var hos en kompis men kom hem efter fem med en annan kompis som skulle sova här ikväll. 

Jane och pappan, som hade suttit med mig i vardagsrummet och tagit det lugnt och spelat lite spel på iPaden, åkte hem till pappan där barnen egentligen ska spendera helgen. Men eftersom Anna har en kompis som ska sova kvar så ville hon vara här hemma istället för pappans lägenhet.

Mamman beställde pizza till oss fyra tjejer och så åt vi det till middag. Sedan ville tjejerna vara för sig själva så de tvingade upp mamman på hennes rum och mig ner i källaren, men inget mig mot! ;)

Jag började titta på tv en stund och läste ikapp bloggar på datorn, men efter ett tag gick jag upp i köket och gjorde i ordning svensk dipp och skar upp morotsstavar! Jag gick ner till källaren och skypade med Josefin i två timmar samtidigt som jag åt mitt otroligt goda fredagssnack. ;)

Nu är klockan elva och jag har fixat mig inför att sova, ligger i sängen och tänkte lyssna på musik en stund och bara vara. Sedan blir det sooova, skönt skönt! ;)

TORSDAG

Ja, ännu en dag har gått och jag är bara en dag från ledighet igen (helg). Livet är nice! ;)

Imorse gick jag upp strax innan sju och matade hunden och väntade på att Anna vaknade. Vid 7.40 väckte jag Jane och båda tjejerna åt frukost och sedan åkte Linnéa med mig när jag skjutsade de äldre barnen (Anna + två grannar) till skolan medan mamman tog Jane till skolan. 

Efter det gick Linnéa och jag och åt bagles till frukost på ett ställe här som vi var till häromdagen. Mums! Vi vandrade sedan vidare till affären där hon ville köpa lite saker med sig hem och efter det gick vi till Cosi's för mangosmoothie! Den var lite svag idag men ändå rätt god.




Vi gick hem och Linnéa duschade och packade. Vi käkade en snabb lunch här hemma innan jag skjutsade henne till tåget och sa hejdå. :( Hon tog tåget in till city sedan tog hon buss till flygplatsen. Det var tråkigt att hon åkte hem, vi har haft det så himla bra! Men vi ses ju om några månader igen! :) Puss!!!
Hahahaha, snygg!











Jag åkte sedan och plockade upp Jane i skolan och så åkte vi vidare till hennes dans. Efter det åkte vi hem och gjorde läxor fram till att Anna kom hem och då gick tjejerna över till grannpojken ett tag.


Då passade jag och mamman på att catcha up. Hon berättade massor om henne och barnens pappa, och hennes jobb och massa "svåra" saker, så det kändes väldigt bra att hon öppnade upp sig för mig! Känns bra att hon litar på mig och tycker jag är någon som hon vill berätta sånt för. Vi pratade någon halvtimme non stop och det känns skönt att veta lite mer om vad som händer i hennes liv just nu, faktiskt! 

Plus att hon sa att hon verkligen tyckte om Linnéa, att hon var så söt och snäll osv. Och hon önskade att Linnéa kunde komma tillbaka och hälsa på igen! ;)

Medan barnen var borta la jag ut Linnéas gåvor till barnen och när de kom tillbaka skrek Anna av glädje när hon såg godisen hon fått! Haha, sötisen! Och de älskade sudden (de delade upp dem jämnt mellan varandra) och mamman tyckte ännu en gång att du var så himla bra, Linnéa! ;) 

På kvällen satt jag vid Anna när hon gjorde läxor och hon sa då att jag är hennes BFF, haha vilket betyder typ bästis. Det betyder mycket när det kommer från en, ibland trotsig och jobbig, minitonåring! Sedan la jag Jane och hade en mysig stund med henne i sägen till hon somnade. Mina fina tjejer! Jag tycker så mycket om dem!


JAHAPP

Då har Linnéa åkt härifrån och sitter just nu på bussen till flygplatsen, om hon inte redan kommit fram.

Själv sitter jag på Janes dans och tröstäter, läser skvallertidning och lyssnar på musik. Sad music!



ONSDAG

Idag vaknade jag vid halv nio och gick och duschade innan jag tittade på gårdagens avsnitt av Ravenswood, äntligen! Efter detta åkte jag och Linnéa till ett diner för brunch. Jag fick först en kycklingsoppa och sedan tonfisksalladswrap och Linnéa åt våffla med färska bär.



Vi tog sedan en sväng till The Cheesecake Factory för att köpa en Reese's cheesecake då den är sååå god och jag ville att Linnéa skulle få smaka den innan hon åker hem! ;)

Vi tog oss sedan hem och tittade på ett avsnitt av GG innan vi åkte och härmade Jane från skolan. Vi åkte direkt till Starbucks och hängde där. Jane gjorde läxor och så pratade vi killar... ;) Jane är så fruktansvärt kär i en kille i sin klass, haha. Så söt!








Linnéa ritade detta. Gulligt!

Efter 1,5 h på Starbucks gick vi över gatan till Janes karate och tittade på henne. Hon var först på plats så hon fick lite extrahjälp av tränaren. 

Efter karaten åkte vi hem och käkade kinamatarester till middag och Linnéa höll Jane sällskap så jag fick lite egentid. Jane ville att Linnéa skulle hjälpa henne och det hade jag absolut inget emot! Haha.

Efter middagen kom mamman och Anna hem och kvällen spenderades med tjejerna, vi lekte med bollar och hjälpte Anna med hennes projekt. Anna skrev autografer (en hamnade på min bröstkorg?!) och en hamnade på Linnéas arm. 

Just nu sitter jag och Linnéa i källaren och tittar på People's Choice Award och detta är tyvärr sista kvällen tillsammans! :( 

TISDAG

Idag fick jag ännu en sovmorgon och vaknade när klockan ringde vid halv nio. Låg kvar och gosade i sängen en stund innan jag fixade mig i ordning och Linnéa vaknade till liv. Vi tog oss till ett bagelställe här där jag bor, men vi tog bilen istället för att gå, det var -16 grader! Det har tydligen varit kallare här idag än vad det har varit på Alaska!



Haha, Linnéa tappade ut alla sina kort på golvet när hon skulle betala.

Efter detta åkte vi hem där Victoria väntade och så åkte vi tre till White Plains för att shoppa! Vi drog till ett mall och var där i tre timmar. Jag fick reda på av min värdmamma att jag även var ledig resten av kvällen, så då frågade jag L och V om de ville följa med till city, för jag visste att Troian Bellisario skulle skriva autografer på ett ställe och jag ville så gärna träffa henne.

Så vi åkte in till city, tog tuben upp till 86:e gatan på västra sidan och där i närheten låg Barnes&Noble där Troian skulle vara. Det var en väldigt lång kö så jag sa åt L & V att jag kunde stå där själv och de kunde åka och shoppa istället! ;) Jag stod i kö i 1,5 h men när jag väl kom fram till henne var allt väntan värt det!!! Alltså det var så sjukt coolt. Att se henne live. Att prata med henne. Haha, jag kände mig så töntig men hon är ju en av skådespelarna i Pretty Little Liars (Spencer), en serie jag älskar!



Helt fantastiskt. Detta ska jag leva på länge! ;) Jag hade väl kanske fem sekunder "ensam" med henne men det var sååååå värt det! Helt amazing.



Här pratar hon med MIG! Galet!


Tack till tjejen som tog dessa tre bilder på när jag fick träffa Troian. Awesome! 






GRATTIS LILLEBROR PÅ 18-ÅRSDAGEN!

Idag fyller min fina lillebror vuxen. Han fyller 18 år och jag undrar var tiden tog vägen? Att han fyller 18 år är ju helt sjukt, han ska ju fortfarande vara liten?!

Nu får du ha en bra födelsedag och festa lugnt när det är dags för krogen! Love you.

Här är en liten vandring på Memory Lane.








Bilder från Turkiet, 2006.
 
Fredrik, Amanda och jag (hahaha, orkar inte att jag blinkade precis!)

Bilder från Thailand, 2009.


 
Bilder från i våras, Florida 2013.


 

Och slutligen några nyare bilder från Oktober 2013, när familjen var och hälsade på mig i NYC.




 
 

MÅNDAG

Idag fick vi sovmorgon eftersom grannen skulle ta barnen till skolan, tackar för det! Det behövdes verkligen för min del, har blivit så förkyld. Linnéa däremot hade tydligen varit vaken länge och försökt väcka mig i två timmar, haha. Synd! ;)

Iallafall så vaknade jag och så åt Linnéa frukost, men jag hade ingen aptit... Vi hjälpte mamman flytta Annas säng och byrå, för Anna ville ha lite ändring i sitt rum. Sedan åkte jag och Linnéa och shoppade en snabbis innan vi åkte till ena pizzastället vid mig och åt en slice var. Sedan åkte vi hem och tittade på nästan ett helt avsnitt av GG innnan Anna kom hem från skolan. Hon började med läxor och när Jane kom hem tog jag och Linnéa henne till karaten. Måste bara tillägga att all snö som kom häromdagen har nu nästan regnat bort, men imorgon ska det bli minusgrader igen så då lär det bli halt på vägarna...
 
Därefter åkte vi hem och Jane började med läxorna fram till att hennes tutor (läxhjälpare) kom och tog över läxorna. Då kikade jag och Linnéa klart avsnittet av GG plus ett nytt, innan vi gjorde svenska pannkakor till middag till hela familjen. Mamman och Anna kom hem från tennis och så åt vi alla tillsammans. Anna låtsades att hon hade gjort alla pannkakor. ;)
 
Efter middagen hjälpte jag och Linnéa Anna med ett skolprojekt och efter det höll jag Anna sällskap medan hon duschade och nu sitter jag nere i källaren. Linnéa ligger och sover och jag ska gå och lägga mig efter att jag skrivit klart detta!




 

EN GRÅ SÖNDAG I CITY

Igår, söndag, åkte jag, Linnéa och Sara in till city. Vi började med att bruncha på ett helt ok ställe, jag åt en jättegod omelett med fetaost och chamoinjoner! Yum! Det låg på 1st Avenue, så det var mest locals där eftersom alla turister håller sig väldigt centralt, vilket var skönt! Haha, helt sjukt att jag kan sitta och säga att jag är trött på alla turister (iallafall dem runt Times Square och sådana solklara ställen!). Men faktiskt så turistade vi en hel del idag också! Men idag stod tv-serierna Gossip Girl och Vänner på listan.




 

Vi började med att åka tunnelbana upp till 103:e gatan (Central Park börjar på 110:e gatan tror jag, så vi var riktigt högt upp, jag har aldrig varit så högt upp på Manhattan). Vi var på östra sidan (Upper East Side) för att spana in några ställen där de spelat in vissa scener från Gossip Girl. Det första stoppet var vid ett museum, där skolan i GG spelas in (iallafall ingången till den). Det såg precis ut som i serien och det var riktigt ballt, haha! Vi kikade på ett klipp på GG när vi stod där för att kika om det verkligen såg ut precis så, och den scenen vi såg tog vi själva kort på. Hahaha, så töntiga med det var kul! Här är riktiga scenen:


 
Här är vår "scen":
 
 
Såhär ser hela byggnaden ut:
 
Efter detta stopp gick vi in i Central Park och gick neråt mot 85e gatan där vi gick ut på gatan igen. Vi stannade till vid den stora sjön och tog kort, tyvärr var det molnigt och dimmigt men dit ska jag absolut tillbaka till i vår och sommar! Så mysigt och fint!










 
Vi gick ut ur parken och kom till vårt andra stopp, trapporna där GG-brudarna hänger ofta och bl.a. äter froyo. Det är trapporna till MET-museumet!

Efter detta fortsatte vi att vandra neråt och gick sista biten i parken. Vi gick förbi stället där Linnéa märkte sitt revir på en parkbänk för någon vecka sedan, och det satt fortfarande kvar!




Här stannade vi till för tydligen är detta Blairs (en av tjejerna i GG) favoritställe. Jag och Linnéa började titta om serien när vi var i Chicago (har sett den förut men inte alla säsonger) och har precis tittat klart på säsong ett. Så detta har vi inte sett ännu, men det kommer och då kommer vi känna igen oss. Tack Sara för att du berättade! ;)




 
Utanför parken på 5th Avenue står en fontän (som tyvärr nu är fylld med små julgranar och pynt) men jag får ta ett nytt kort när det är borta. Iallafall berättade Sara att den fontänen är vad de använder sig av i Vänner-serien, bara det att den statyn var så stor och skådespelarna såg så små ut, så de gjorde en helt ny, fast en mindre, i LA och använde den i studion. Det är den fontänen alla vänner leker/sitter vid i sången som inleder alla avsnitt.

Vi fortsatte nedåt och gick förbi vårt sista stopp på GG-turen. Det var hotellet där Chucks svit plus Serinas familjs svit finns och det har samma namn i serien som på riktigt. I serien säger de dock bara The Palace, istället för hela namnet.
 
Efter detta tog vi tunnelbanan ner till Christopher St för att gå och kika på Vänner-huset där Monica, Rachel, Joey och Chandler bor! Tänk att det bara ligger runt hörnet från den svenska godisaffären som vi har varit till så många gånger! Nästa gång vi drar till godisaffären ska jag kika på detta hus igen, fast i dagsljus!
Cafét där nere (det röda) är i serien Central Perk, cafét där de alltid hänger! Men själva serien är ju inspelad i LA i studio.

Efter detta gick vi till Marc Jacobs där Linnéa köpte en klocka, sedan gick vi och åt på ett mexikanskt ställe innan vi åkte hem igen.Vi kom hem runt 22.20 och gick och la oss ganska direkt.
 
 

LÖRDAG

Förlåt för dålig uppdatering den senaste veckan men det har ju hänt så mycket så jag har inte orkat tagit mig tid till bloggen. Men nu tänkte jag skriva om gårdagen, lördag.

Dagen började med sovmorgon, vi skottade fram bilen och sedan tog vi oss in till city. Vi började med att ta oss downtown för att kika på Frihetsgudinnan från Battery Park. Sedan vandrade vi uppåt, förbi Tjuren (där det var sjukt mycket människor så vi stannade aldrig och tog kort med den) och gick till 9/11 Memorial Park.







Därefter tog vi oss över till Brooklyn med t-banan och gick till Shake Shack, som jag velat gå och äta på t.o.m. innan jag kom hit! För jag har hört att de ska ha stans bästa burgare, vilket verkligen stämde! Allt bara smälte i munnen, så gott! 

Det var fint väder men några minusgrader och Linnéa frös om fötterna så hon var tvungen att köpa fler strumpor att ta på såg, så hon var tvungen att shoppa! ;)
Utanför en brandstation, glad tjej som fått varma fötter igen! 

Vi gick sedan mot Brooklyn Bride Park men kom aldrig ner till den utan kom på någon upphöjnad, men det var solnedgång och allt var så himla vackert! Önskar verkligen att jag hade haft en bra kamera, men nu får ni nöja er med dåliga iPhone-bilder!

















Sedan åkte vi hem till New Rochelle och gick på bio. Vi såg Hunger Games: Catching Fire, Linnéa hade inte sett den och jag ville se slutet igen, eftersom det är så mycket som händer då! ;) Tyvärr fick jag migrän och mådde inte alls bra, men sista 20 minutrarna tittade jag iallafall och hann med små detaljer som jag inte såg/tänkte på första gången!

FREDAG

Idag vaknade jag av ett sms från Anna som undrade om vi ville ha pannkakor till frukost. Javisst, svarade jag och jag och Linnéa vaknade till, klädde på oss och gick upp. Där stod Anna och stekte amerikanska pannkakor och Jane hade dukat. Lyxigt! ;)



Efter frukosten spelade vi spel och lekte lite innan tjejerna började bråka och Anna blev skickad till rummet, hehe. Sedan åkte hon och mamman på tennis så det var jag, Linnéa och Jane kvar hemma. Det blev en lugn eftermiddag på soffan så vi alla höll på med våra Apple-prylar och en tv som var på o bakgrunden.
Kortspel med oss fyra. Innan allt tjafs började. ;)

Sedan kom Anna och mamman hem och någon timme umgicks vi alla "barn" men då började tjejerna bråka igen och blev skickade till sina rum (av mig!!! hehe, har aldrig hänt förut!) fram till att pappan kom och hämtade dem 45 minuter senare.

Jag och Linnéa vandrade ner till den mexikanska restaurangen och gomiddag där innan vi gick hem och gosade ner oss i sängen för Gossip Girl. Tanken var att gå på bio, men med "all" snö som har kommit ska folk stanna inne och inte ge sig ut på vägarna i onödan. ;)





SNÖ

Jag läste på Aftonbladet att det har varit totalt snökaos här i NY igår kväll och imorse. Men här är det lugnt iallafall, igår kväll började det snöa och det har gjort det hela natten, så vi har fått "mycket" (för att vara här) snö men solen skiner och det är lugnt liksom. Det är kallt, men ganska mysigt att sitta inomhus och kika ut. ;)




TORSDAG

Igår, torsdag, tog vi sovmorgon, duschade, plockade innan lite och tittade på Gossip Girl innan vi åkte till först Cosi's för lunch och sedan blev det 16Handles med ("riktig") froyo för första gånger för Linnéa. Även Victoria kom dit och sällskapade en stund! 





Sedan åkte vi och handlade mjölk innan vi åkte hem och strax därefter kom familjen hem från sin semester i North Carolina, där de har varit sedan innan jul. Och oj vad full fart det blev på en gång! Victoria tackade för sig och drog hem och jag och Linnéa hängde med tjejerna fram till att de skulle ut på middag med föräldrarna.

Då passade vi på att titta på två avsnitt av GG innan familjen kom hem igen och så hängde vi med tjejerna igen. De verkar gilla Linnéa, så det är ju bra! ;) Anna var inte alls sådär blyg/tillbakadragen som hon brukar vara när hon träffar nytt folk, jag tror det är tack vare att de har haft lite kontakt via Snapchat innan! 





När tjejerna och mamman gick upp för att sova stannade jag och Linnéa kvar i vardagsrummet ett tag och tittade på två avsnitt av GG. Eller, Linnéa somnade på det sista men jag såg det iallafall. ;)


NYÅRSAFTON!

Åh, denna dag började tidigt. Alarmet ringde 3.45 och inte ens en halvtimme senare satt vi i taxin på väg mot t-banan som skulle ta oss till flygplatsen. Vi midsade precis det tåg vi tänkt ta men nästa kom 20 minuter senare. 
 
Väl framme på flygplatsen hade vi nästan 1,5 h på oss innan planet skulle lyfta, så efter incheckning och kontroll chillade vi i två sköna stolar lite ifrån vår gate, men sen helt plötsligt ser Linnéa att folk höll på att gå på vårt plan så vi skyndade oss dit. Tyvärr fick vi sitta i planet en timme innan vi fick lyfta men Linnéa somnade på en gång så för henne var det ju lugnt. ;) Jag somnade strax efter vi lyft och sov/vaknade om vartannat. Det tog oss ca 2 h att ta oss till NY. 
 


Efter att ha hämtat vårt bagage fick vi vänta någon halvtimme på att kunna ta bussen till Grand Central, sedan tog vi tåget hem och där väntade vi på bussen en till halvtimme och runt två på eftermiddagen var vi hemma. Skönt! 



Vi kastade i oss korv med bröd då det enda vi hade ätit var några chips och popcorn som vi hade kvar från vår vistelse i Chicago. Efter det sov vi två timmar innan alarmet väckte mig, men sängen var så varm och gosig så jag somnade om. Victoria ringde mig och väckte mig dock, hon stod utanför dörren på övervåningen så jag kastade på mig kläder och öppnade dörren och kände mig halvt borta. ;) 
 
Jag ringde och beställde kinamat som V åkte och hämtade medan jag och Linnéa klädde på oss. Sedan åt vi middagen och så åkte Victoria hem och jag och L fixade oss det sista innan vi drog till Jade där även Victoria var. 


Haha, denna lyckokaka skulle beskriva mitt 2014. Tråkigaste ever!

Vi drog ganska snabbt därifrån till tåget och åkte till city. På tåget träffade vi en trevlig grabb vid namn David, haha. Riktigt skoj! 

I city mötte vi upp Matilda och Eva, vi försökte få tag på en spritbutik men den vi hittade var såklart stängd?! Trodde detta var staden som aldrig sov. Vi hittad dock en annan strax innan Central Park, där vi skulle spendera de sista timmarna på 2013. 
Victoria, Linnéa, Jade och jag.
 

Jade och jag!

Dock höll vi på att hamna i kön till Times Square. Det var så att vi gick först Madison uptown och sedan en bit på 5th innan vi svängde in en gata till 6th där det var den där kön. Folk stod alltså ända uppe vid 58th St (ca 10 blocks förbi Times Square) för att ens FÖRSÖKA ta sig dit. Det var helt stört mycket folk där medan det var nästan helt tomt på Madison och 5th. Skönt att vi frågade vart kön gick, annars hade vi kanske fastnat i den istället för att bara kunna gå förbi in till parken. ;)

Iallafall så började vi med att blanda drinkar i ett folktomt område, hehe, innan vi gick vidare till scenen där det var FEST med grymma DJs och duktiga sångare!!! Så jävla kul! Vi blev kompisar med ett gäng vars ena kompis var med i maskeradtävlingen de höll i, så när han gick upp på scenen skrek vi för kung och fosterland, haha! Så kul!

Victoria, Eva, Matilda, Jade, Linnéa. 

 

Blanda, blanda, blanda. 

Dålig bild, men det var himla fint med upplysta höghus runtom oss!
 




Haha, gänget vi stötte på!
Massa människor bakom oss!

Vi stod och dansade non-stop i tre timmar! Två timmar på 2013 och en timme på 2014. Och på tolvslaget var det raketer och alla skrek, pussades och kramades!
Victoria var på G! ;)
 












 


 





 
 

SISTA DAGEN I CHICAGO

I måndags var vår sista dag i Chicago. Vi vaknade ganska tidigt så vi tittade på ett avsnitt av Gossip Girl innan vi gick och åt frukost. Vi tittade sedan på ett till avsnitt av GG och packade våra väskor inför morgondagens hemresa. 


Linnéa utanför vårt hostel.

Mitt på dagen tog vi oss in downtown och mötte upp Linnéas kompis Hannes och hans amerikanska kompis Paul (som bor utanför Chicago) vid The Bean. 














Vi gick och åt på en pub och sedan shoppade vi lite. Och med VI menar jag killarna, haha. 






Haha, shopping-Hannes och Linnéa!







Efter att ha varit inne i några butiker gick vi till Hancock Tower och åkte upp till våning 94 tror jag det var. Därifrån såg vi ut över Chicago och det var riktigt häftigt! Älskar att kunna se ut över hela staden! 








Jag, Linnéa och Hannes.

Jag, Paul och Linnéa.


Hahaha Linnéa är ju för söt!

Vi avslutade dagen med middag på ett ställe som serverade den välkända Chicago-pizzatypen, som är "deep-dish pizza" vilket menas med att de är tjocka pizzor med sjukt mycket ost och vi valde även korv och röd paprika att ha i degen/osten. Svårt att förklara men gott var det!
På väg till pizzastället. 


Var tvungna att stanna och fota vid denna vägg!


Vackert!

Finis!

Framme! Det var en halvtimmes väntetid på bara att få bord, men så värt det!





När vi kom ut igen hade det börjat snöa! Vi gick till tågstationen och sa hejdå och så åkte vi hem med bussen.


Men moget Linnéa!!! 

RSS 2.0