SÖNDAG I ETT GRÅTT NEW YORK

Igår var det söndag och då passade jag på att ta sovmorgon. Efter att ha vaknat en gång vid sex så somnade jag om och sov till tio, så sjukt skönt!!! 
 
Vid halv tolv tog jag tåget in till city och mötte upp Victoria som sovit där. Stackarn var sjukt bakis men efter en liten bagel och juice blev det lite bättre. Typ. ;) Haha! 
 
Iallafall, vi begav oss till Madame Tussauds och gick runt där och fotade oss med vaxdockorna! Vi såg även 4D-filmen om superhjältarna, det är så coolt med 4D alltså! Men Gud vad slut man var efter den kanske 15 minuter långa filmsnutten... ;) 


Jennifer Aniston.


Leonardo DiCaprio.


Robert Pattinson.

 

Sitting Bull.


Prins William och Kate Middleton.


The Obamas!




James Dean.


Superman!


Justin Timberlake.

Rihanna.
 
Det var slutet på MT så efter det gick vi ut och skulle möta upp Sara. Victoria åkte hem och jag träffade, efter några missförstånd, Sara och vi började vandra mot en godisaffär. 
 
På väg till godisaffären hittade vi en bokaffär som vi gick in i och jag blev två böcker rikare! En bok som jag gick in och letade efter (Someday Someday Maybe) men också Orange is the New Black (som finns som serie också på Netflix, och den älskar jag ju!) så jag kände mig nöjd! ;) 
 
Därefter gick vi några blocks till och så var vi framme vid Dylan's Candy Bar, en stor godisaffär med två våningar med godis plus en tredje vådning med café och bar.
 



Här har massa olika kändisar fått välja sitt favoritgodis.


Ashley Benson som är med i bl.a. Pretty Little Liars!


Dan and Serena i Gossip Girl!


Skittles!






Baconsmak finns det för allt! ;)

Mitt godis!

Jag kom hem vid sju och tanken var att vi skulle gå ut och käka för att fira mig lite i förskott, meeeen tjejerna hade precis bråkat och var på så dåligt humör och så, så vi bestämde att bara snabbt beställa hem mexikanskt och käka hemma. Men det var så gott så! Och sedan fick jag en överraskning, tjejerna hade bakat cupcakes alldeles själva och så sjöng de för mig när jag kom in i köket. Så gulliga! :)
 

LÖRDAG!

Imorse passade jag Jane 9-13, och förutom att bara chilla hemma passade vi även på att baka tigerkaka och åka till hundparken med Daisy. Det duggregnade lite men efter 45 minuter började det regna mer och mer så då gav vi upp. 








Strax efter ett kom resten av familjen hem och jag slutade, så då plockade Victoria upp mig och så åkte vi till Cross county för lite snabbshopping och lunch på Panera Bread!

Såhär kul väder har det varit hela dagen och kvällen...

Resten av eftermiddagen har spenderats i min källare med Anna. Vi kikade runt på mina kompisars bloggar och så chattade vi med min bror Fredrik på Skype innan vi tillslut skypade med honom, Mattias och på slutet också mamma. Haha, Anna tyckte det var så kul att prata med killarna, och även få se hur det ser ut i vårt hus då vi fick en snabb rundvandring! ;)

Haha, nu såg ni ju så söta ut! ;)




Jag fixade mig sedan i ordning och drog iväg till White Plains på kvällen med Rebecka! Vi åt en god middag (jag åt någon Thai-rätt) och drack goda drinkar! :) Mycket trevlig kväll! Och inte behövde vi visa ID heller, haha. Fint det! 

Bekymrad över något?






Fotografera med blixt <3

Tack Rebecka för presenten och kortet också, så awesome! :D 

FREDAG!

Woho, fredag igen! Dagen har rullat på bra. Allt var som vanligt imorse förutom att när jag tog med Daisy till hundparken så var hon mer intresserad av att springa omring och lukta så jag tog en liten promenad med henne istället och gick på spåret runtom parken. 


Sedan vid 11.30 var jag tillbaka på gymmet för att simma, denna gång med Bea! Skönt var det men är trött i kroppen!

Efter det var jag riktigt hungrig, och eftersom vi inte hade någonting som lockade hemma gick jag ner på ett café här vid mig, Swirl. Jag hade precis beställt och hunnit få min latte och så kommer Victoria och Josefin in! Så de slog sig ner vid mig och vi hängde där till de stängde vid tre. :)



Jag gick sedan hem och skypade med familjen i nästan två timmar! Sen kom mina tjejerna hem igen och de hann hälsa på mamma men klockan var ju 22 där hemma så vi la på då.


Hahaha jag dör, roligaste bilden ever!!! 

Jag fick göra olika frisyrer på Anna (hon älskar när man pysslar med hennes hår) och dansade sedan med Jane innan pappan och hämtade dem. Mamman drog iväg på sin middag i city och efter ett tag åkte tjejerna med pappan. 

Men innan de åkte gav Jane mig en sten, hennes favorit av de två hon hittade igår. När hon la den i min hand sa hon "this means love, it means that you're the best au pair in the world!". Alltså, sötis!

Jag fixade mig då i ordning och fixade med hunden innan jag begav mig till White Plains och Cheesecake Factory! Där väntade 11 glada brudar och vi firade Frida som fyller 20 år idag! :) 

Gott som vanligt men ååååh vad mätt jag är nu. Dock är jag nöjd att jag provade en ny cheesecake, denna gång blev det Key Lime och den var himla god! Syrlig och fräsch! 



Födelsedagsbarnet! 

TORSDAG

Som vanligt imorse skjutsade jag tjejerna till skolan och sedan tog jag hunden till hundparken. 

Därefter åkte jag hem och åt frukost och tittade på ett avsnitt av Suburgatory och åkte sedan vidare till gymmet där jag mötte upp Victoria där vi simmade tillsammans. 

När jag sedan gick tillbaka till bilen såg jag att jag precis hade fått böter! Alltså det handlade om minuter!!! Jag hade bara betalt för en timme och kom ut en timme och en kvart efteråt, sååå ja... Först såg jag att det stod $25 och jag tänkte fan vad onödigt, men längre ner stod det att om man betalade inom 1 timme kostade det bara $2 och inom två timmar kostade det $3 osv... Så jag krånglade mig ner till kontoret på första våningen i parkeringsgaraget (alltså guuud vad det är krångligt att hitta i det!) och betalade $2. Så nu har jag fått två parkeringsböter här i USA (och i mitt liv), haha. 

På detta blev det kinamat med Bea och Victoria. Älskar det stället, god mat och lunchmenyn kostar bara runt $7 (alltså typ 45-50 kr)! Sååå nice! 

Därefter åkte jag hem och efter någon timme eller så åkte jag och plockade upp Jane i skolan och så åkte vi på hennes dans.
Entrén till Janes skola. Hon går privatskola så den är väldigt liten men mysig! 


Hela året håller de på med ett Alaska-projekt och en del elever ska få åka dit i maj! Tyvärr ska inte Jane få göra det men då har hon tre veckors lov istället, så hon klagar inte. ;)

Tänk att det räcker med några stenar för att underhålla Jane! 




Haha, hon hittade två små stenar som hon gillade extra mycket! ;) De fick komma med hem!

Resten av jobbdagen bestod av att laga mat (dvs koka spagetti och hacka upp grönsaker...), spela spel med Anna, hjälpa mamman välja outfit inför en viktig middag imorgon, titta på tv, skicka upp Anna på rummet då hon blev så upprörd när hon inte fick äta glass (jag var "SO unfair!" osv) haha men hon kom ner efter ett tag när hon lugnat ner sig igen och var sitt vanliga jag. Skönt det, ville inte att hon skulle somna och vara arg på mig.

Strax efter halv nio drog jag till 16 Handles för att käka froyo med Nathalie, men där stötte vi även på Josefin och Frida, så vi joinade dem! Trevligt avslut på denna torsdagkväll. :) 


ONSDAG

Onsdag är över och jag som just tänkte att det var måndag fick en rolig överraskning! Haha.

Iallafall. Jag fick sovmorgon så jag sov till strax innan tio, sjukt skönt! Jag sov nästan 11 h, det behövdes kände jag! Hoppas denna förkylning botades av att sova så länge. ;) 

Sedan tog jag med hunden till parken och stannade 20 min, solen sken och det var nollgradigt, men satan i gatan vad det har blåst idag! Vi blåste nästan bort, haha. Annars idag har jag FaceTimeat med Linnéa som var på väg hem från jobbet och så har jag bara tagit det lugnt fram till att Anna kom hem vid tre. Vi gjorde läxor och sedan tog jag henne på tennis. Efter det blev det middag hemma och så gjorde vi klart ett spanskprojekt hon har. Det blev inte mycket tid med Jane idag men så blir det ibland! Hon höll sig mest för sig själv med lek på rummet och sedan tv-tittande nu på kvällen. 

Efter en halvtimmes spel av EN omgång av UNO (längsta på länge!) gick jag ner till mig strax efter nio. Nu blir det sova igen, hehe. Natti!

Förresten så sa Anna en sån gullig sak idag. Hon sa typ "you need to be an au pair again, because you are so nice and perfect and families out there need you. But you'll always be ours." Naaaaw!!! 

SUCK

"Du har alla helger lediga"........ Aa fast nä. Fick just mail om att jag ska passa Jane 9-13 på lördag, för att föräldrarna behövde vara på nån Bat Mitzvah-sak med Anna. Kult! Tur att jag inte hade några direkta planer. Aja, kan ju ändå hitta på något på eftermiddagen och kvällen... Men träningen får vänta då! Ingen zumba denna lördag heller.  

TISDAG

Imorse efter att jag skjutsat barnen till skolan var jag ledig resten av dagen (förutom lägga undan tvätt). Så på förmiddagen tittade jag på tv och bakade kladdkaka. Sedan drog jag till Reba och det har ni kanske läst om i inlägget under! ;)
Såhär såg det ut på bilrutan imorse?!

Efter att ha firat Reba åkte jag hem och la undan tjejernas tvätt och så skypade jag med Richard någon timme. :) Därefter åt jag middag, tittade på tv en stund och åkte sedan till Cherry Tree i Mamaroneck för att säga hejdå till Therese som drar på sin resemånad imorgon! Vi var ett gäng glada brudar som hängde där och sedan ska vi "vi ses i sommar" till härliga Therese. Vi som kommer hem någongång i sömmar ska försöka få ihop en reunion i Sverige! :)


Alla tjejer förutom mig, Reba och Alex ;) 

GRATTIS REBECKA!

Igår fyllde min vän Reba 21 år och vi hade tänkt åka och överraska henne då men hon var upptagen med annat så vi bestämde oss för att åka dit idag. Sara hade bestämt lunchdate med henne så att hon inte skulle ha andra planer. ;) Det var jag, Sara, Alex och Angie! Vi hade med oss bagles och två kladdkakor, mums!!! 

Alex, Angie och Sara några hus bort... Smider planer! ;) 



Födelsedagsbarnet Reba!





Det såg ju fint ut men smakade inte riktigt kladdkaka då alla ingredienser inte var svenska... Men men! Det funkade bra ändå! :)



Vi gick sedan ner och hängde i hennes källare en stund. Och gissa vad?! Hon hade svenskt godis att bjuda på! Yay!!!



Så stort grattis Rebecka! Du är en härlig tjej som jag tycker mycket om, men vi måste bli bättre på att umgås! Vi får passa på nu sista månaderna jag är kvar i New York och sen blir det återträff i Mellerud, eller?! ;) 

Och ja, varsågod att sno bilderna till din blogg! (Älskar att läsa den pga du skriver så roligt och bra!) 

MÅNDAG

Då har måndagen snart passerat. Det har inte hänt något speciellt idag... Jag gjorde svenska pannkakor till middag som uppskattas såå av familjen och på kvällen har jag spelat spel med Anna och så har vi två plus Jane lekt med snapchat, haha. Mamman pratade i telefonen så länge så vid kvart i nio tog jag upp tjejerna och de gjorde sig i ordning för sängen. Det är inget jag brukar göra men vi hade så kul så det gjorde mig inget. ;) 
Haha, Jane gosar med Daisy medan jag fixar med tvätten. 





SÖNDAG KVÄLL

På kvällen nu tog jag tag i mitt liv och klev upp ur soffan för att gå till affären... För att köpa godis... Hehe...

Det var iallafall skönt att komma ut lite, få frisk luft och se solen innan den försvann! Det har varit molnigt hela dagen men solen tittade fram på sena eftermiddagen/tidig kväll! 



När jag kom hem igen hade barnen kommit hem precis. Jag och Anna käkade middag tillsammans (kinarester, mums!) och sedan ville hon sitta och göra loppor med mig, som hon precis lärt sig. Snäll som jag är gjorde jag en loppa men sedan ljög jag ihop att jag skulle Skypa med någon (jag ville inte sitta och leka med barnen liksom haha) så jag ringde upp Sara och tänkte snacka en snabbis. Det blev dock 1,5 h istället, haha. Tiden bara flög iväg! ;)

Jag gick sedan och tog en bagel som "efterrätt" och tittade på Askungen haha. Så konstigt att se dem på engelska! Men, det blev bara början av den för sedan började jag och Victoria leta biljetter till Fantomen på Operan. Vi hittade bra biljetter som Victoria bokade, woho! Så den 12e april ska vi gå på Broadway!!! :)

Därefter letade jag flygbiljetter mellan Hawaiiöarna eftersom de vi redan bokat med har avslutar sitt kontrakt på Hawaii så vi ska få tillbaka pengarna... Men det var ju bra, för nu kunde jag ju även boka åt Johanna också! 

Så nu på kvällen har det gått åt en hel del pengar, men det är det värt!!! :D 

LAZY SUNDAY

Hej hej hallå, världen.

Idag tog jag en lååååång sovmorgon. Visst, jag vaknade kanske en gång i timmen från klockan sex på morgonen, men jag lyckades hålla ut till runt tio! Woho så skönt. MEN det som inte var skönt var att enda sedan sex imorse (då jag vaknade första gången) hade jag ont i huvudet, ont i halsen, jag var täppt i näsan och hade ont i öronen. YAY...

När jag vaknade på riktigt vid tio tog jag en ipren och låg kvar i sängen ett bra tag. Jag ställde in dagens planer med några brudar, jag tittade på ett avsnitt av GG och vid tolv tog hungern över och jag gick upp för att äta. And guess what?! Vi hade massa gott hemma - bagels, bacon, scrambled eggs, jordgubbar och blåbär kvar från en brunch vi hade här hemma och så fanns även rester från kinamat! MUMS. Tacka vet jag iprenen som fick min huvudvärk och öronvärken att försvinna, och halsontet försvann ju längre dagen gick. Däremot kan jag inte göra så mycket åt min snuva, bara hoppas på att det känns bättre imorgon!

Annars idag har jag bara suttit i soffan. Tittat lite på tv. Gosat lite med hunden. Kollat runt på nätet och faktiskt använd min dator (som jag typ aldrig gör längre...). Japp. Roligare än såhär blir det inte.

Men kan ju säga att jag tittade igenom gamla bilder och titta vilka FINA jag hittade. Hahaha, dör lite.
Fredrik och Mattias, januari 2008!

AK, Mattias, Fredrik och jag, mars 2008!
 
Coolingarna, mars 2008!
 
Juni 2008. På Lisens student! Hahaha. Mamma <3


LÖRDAG

Igår, lördag, tog jag och Victoria en simtur på gymmet innan jag droppade av henne hemma och plockade upp Jade istället. Jag och Jade åkte och fixade linser till henne och så åt vi lunch på Cosi's innan vi tog tåget in till city! Vi började först med att ta tunnelbanan ner 20 blocks ner till Chelsea för att gå de sista 9 blocks på The High Line; en gammal, upphögd järnväg som nu byggts om till ett promenadområde.

Jade på väg mot The High Line!


Uppe på The High Line. Så mycket folk överallt!




Fina utsikter, här med Empire State Building i bakgrunden!
 
 

 
Vid 14e gatan gick vi "av" och gick ner på de vanliga gatorna. Vi var precis vid Chelsea Piers, området där Titanic skulle lagt till om den kommit ända fram till New York. 

Pålarna är det enda kvar från vissa pirar.



Här på Pier 54 anlädde båten som fångade upp Titanics livbåtar. Först lassades livbåtarna av på Pier 59 (tror vi!) och sedan anlände den till denna pier några blocks ner.


På Pier 54.


Här skulle Titanic ha lagt till.






Därefter gick vi neråt till Chrisopher St (gatan där svenska godisaffären ligger!) för att sedan gå ut på Bleeker St och gå till en brittisk godisaffär. Vi köpte två av Jades favoriter och så gick vi sedan till Washingtion Square Park. Så mysigt så, jag älskar våren!!!

The Village, love love love it! Ser sååå framemot att sitta på en uteservering där nu när det blir varmare och ha det mysigt!


Brittish sweets! ;)


Utanför WSP såg vi NYU (New York University)! Ett av de största privata college i USA!


Spela schack!





 

På väg till tunnelbanan såg vi ytterligare en NYU-lokal, studentbostäder på 5th Ave.

 
Hahaha, vid Union Square såg vi denna lirare! Alltså, the things you see in NY......

Vi drog till Grand Central och köpte kinamat där som en snabb middag innan vi åkte tillbaka hem och gick på bio med Victoria och Sara. Vi såg Divergent, en bra film så den tycker jag ni ska ta och se om ni får chansen!

FREDAG

Idag (eller egentligen igår då klockan är över tolv) var Jane hemma från skolan eftersom hon spydde igår. Men som tur är så har hon inte spytt något mer och hon har varit som vanlig hela dagen så det var skönt! Men när jag kom hem från hundparken (vid halv tio) sov hon fortfarande så jag gick ner till mitt rum. Haha, den tjejen kan sova hon! Men näe hon vaknade tittade hon på tv med mamman så jag har ändå haft mycket "fritid" idag.

Vid ett gick jag upp till henne eftersom mamman skulle göra några ärenden. Vigjorde  läxor och började med ett skolprojekt så vi fick mycket nytta gjort! Vid tre kom Anna hem och hon gjorde några läxor innan hon och jag gick ut och lekte. Jane ville dock vara kvar inne och titta på tv, haha. Anna och jag var ute i två timmar innan pappan kom och hämtade henne vid sex.



Hahah, hon satte ett hundkoppel på mig och så gick vi över till grannen och snackade med honom?! Alltså vi är knäppa. Tur att S (grannen) är bra vän med familjen! ;) 


S bjöd oss på godis - sour patch watermelon... Alltså sååå gott! Love it. Ni måste smaka!!!

Nu på kvällen har jag hängt hos Victoria, hon bjöd på hemmagjort glass/smoothie framför Män som hatar kvinnor. Usch vilken hemsk film, men den är bra! Jag har aldrig riktigt tyckt om svenska filmer förut, men jag har nog blivit vuxen nu! ;) 

Med två övertrötta tjejer blev det mååånga skratt på senkvällen, haha! Tack för ikväll, puss på dig! 

TORSDAG

Imorse efter att jag skjutsat ungarna åkte jag hem och chillade i min säng i ett par timmar, sååå skönt hehe! Därefter åkte jag till barnbiblioteket här i närheten och mötte upp Victoria och hennes små tjejer G och F för lek i parken utanför och sedan lite lek/låna böcker i biblioteket. Alltså ännu en gång måste jag säga att G är ju den sötaste ungen ever! Iallafall när hon uppför sig så bra som hon gör de korta stunder jag träffar henne, Victoria har nog en annan syn på hennes lilla tvååriga trollunge! ;) 





G älskade denna, hon åkte om och om igen! Haha.

Sötaste F satt så snällt och tittade på hela tiden. 




Sedan var det dags att packa in barnen i bilen. Victoria satte in G och jag höll på att ta ur F från vagnen när Victoria i panik säger att hon råkat läsa in nycklarna i bilen med G som sitter där inne! Hon ringer föräldrarna (tänkte att de kanske hade en extranyckel hemma) men ingen svarar så det fick bli ett samtal till 911! Victoria skötte det medan jag (och F i min famn) stod och pratade med G i bilen. Hon var lika glad som vanligt och jag försökte få henne att läsa boken hon hade lånat. Hon märkte inte av att hon var inlåst, hon var lila glad som vanligt! Men helt plötsligt ser hon nycklarna och börjar leka med dem, och jag och Victoria står och nästan ropar "press all the buttons!" i väntan på polisen. Tillslut trycker hon på rätt knapp och låser upp bilen, sååå skönt! Någon minut senare anländer polisen i fullfart med ljusen påslagna. Han var väldigt trevlig och avbröt brandkårsutryckningen som var på gång och sa att det var skönt att slutat slutat bra! 

En skakis-Victoria tog några till djupa andetag och tog sig hem. Usch! Skönt att jag är så lugn när det gäller, för när jag satte mig i bilen kom känslorna ikapp mig! Meeeen det viktiga är att alla mår bra och allt slutade bra!! 

Jag åkte hem och åt lunch och chillade en stund. Men sedan var mamman tvungen att åka och hämta hem Jane från skolan, stackarn mådde inte bra alls! Ett par timmar efter att hon kom hem spydde hon ner sin säng och hela sig, så jag hjälpte till att få av henne kläderna och få in henne i duschen. 

Sedan åkte jag med hunden till hundparken och mamman tog hand om Jane. 

När jag kom hem igen hörde jag sedan hur mamman i panik försöker få in Jane i badrummet, då var det mammans säng som blivit nerspydd! Nej usch, jag hoppas hon bara har ätit något dåligt och att det inte är magsjuka på gång... 

Vid sex åkte jag och hämtade Anna från Hebrew school och så käkade vi middag ute. Det blev pizza och sedan glass till efterrätt, mums! ;)







Därefter åkte vi hem och hängde i min källare till efter nio då hon gick och la sig och jag fixade med några saker till resemånaden. Johanna BL ska följa med mig och Sara till Hawaii, San Diego och Las Vegas, så nu har jag uppdaterat våra boenden till att vi ska bo tre istället för två! 

ONSDAG

Morgonen började med sovmorgon till nio för min del, så skönt! Sedan tog jag hunden till hundparken och när jag kom hem gjorde jag scones och nyponsoppa till frukost, mums! Jag tittade igenom gårdagens PLL igen, heheeee, och sedan kom rörmokarn till oss vid tolv. Min värdmamma var i city idag så det fick jag ta hand om! Jag visade honom problemen och så fixade han det, haha!

Vid tre kom Anna hem och hon gjorde läxor. Jag underhöll mig med att ta kort på henne och även roliga/fula kort på mig själv med hennes telefon, och sedan gjorde hon det tillbaka på min telefon! ;) 



Innan fyra kom Jane hem och strax därefter kom mamman och tog Anna till tennis. Jag och Jane gjorde läxor innan vi drog på karate. Sedan drog vi hem och jag fixade omelett med tomat, skinka och ost till mig själv, så gott! Jane ville inte ha middag för tillfället så hon gick upp och lekte på sitt rum.

Sedan kom Anna och mamman hem och någon timme senare plockade Victoria upp mig för att åka på tax meeting. Det var ett möte för au pairer om hur vi ska fylla i papperna om skatten här i USA. De sa precis hur vi skulle göra och det var väldigt lätt!  








I <3 Snapchat

Efteråt drog jag, Victoria och Sara till Red Mango för froyo, mums! Men guuud vad det regnade ute, nästan som att det börjar bli översvämningar på gatorna, haha! 






HALLÅ, KAN NI BÖRJA BLOGGA IGEN ELLER?!




TISDAG

Efter det vanliga morgonrutinen var jag ledig resten av dagen! Jag tog det lugnt fram till mitt på dagen då jag mötte upp Victoria för att fixa hennes social security number. Det tog lika lång tid som för mig, så vi pratade om helgen och tittade på Ugly Vetty, haha! 

Sedan åkte jag hem och efter fem plockade Johanna upp mig så åkte vi till Cross County för lite shopping på F21 och middag på Panera Bread. Vi stannade förbi en affär och köpte lite amerikanskt godis med oss hem inför kvällen.



Denna kväll var det nämligen säsongsavslutning av Pretty Little Liars, och vi var sååå taggade! Haha! Nu tog säsong fyra slut och vi fick en hel del svar, men självklart även massa nya frågor inför säsong fem... ;) 



Haahahahaha Johanna! <3





MÅNDAG IGEN

Idag var det St Patrick's Day, en irländsk högtid som självklart amerikanarna ska fira... Haha. Tjejerna hade gröna kläder på sig och vi åt gröna minibagels till frukost. Jane skulle ha varit ledig från skolan idag, men på förmiddagen fick jag reda på att hon fick gå i skolan ändå för de hade haft så många extra snow days i vinter! Haha, skönt för mig! ;) 

Idag fick jag ett kort som jag direkt såg var från bästa mormor! Blev alldeles varm inombords! :) Det var ett grattiskort så nu har jag fått mitt första grattis, haha. Bara sisodär två veckor för tidigt! ;) Fint det! Men det roligaste var väl ändå att var adresserat till "Ney Rocheller"... Huuuur gulligt?! Haha. Min fina mormor! Saknar dig så mycket! 

Till middag idag fixade jag tacos, och när jag stod och fixade med det i köket kom pappan förbi med gröna bagels han också, så de får vi äta imorgon! De var inte alls lika gröna som minibagelsarna, men lite gröna iallafall, haha. 



Vid halv nio gick tjejerna upp för att sova och jag gick ner och skypade med Johanna BL! Bra avslut på en bra dag. 

SÖNDAG

Idag drog jag, Sara och Matilda till Madison Square Garden för att se på en hockeymatch, Rangers mot Sharks!!! Det var så kul att få se en NHL-match, även om matchen var lite halvseg och Rangers förlorade med 0-1... Men det var kul att ha fått uppleva det iallafall! :) Och vi fick ju se Henke Lundqvist spela, eftersom han står i mål i NY Rangers, så det var ett stooort plus! Annars får jag bara ta och gratulera Saras gamla hemmalag (de är från Kalifornien, SF-området antar jag?) till vinsten! ;)





Nummer 30 är Henke, alltså målvakten haha.







Här hade ju varit perfekt att sitta... Vi satt kanske 10 rader högre upp! Men helt okej platser ändå tycker jag! 

Hahaha, små korvar!!!





LÖRDAG

Igår, lördag, tog jag sovmorgon och sedan åkte jag och Victoria till gymmet och simmade. Såå skönt, det måste vi göra oftare! ;) Därefter åkte jag hem och åt lunch och fixade lite innan Jade kom för att hämta upp mig och så åkte vi hem och hängde hos henne. Vi chillade, lekte lite med katten och så började vi fixa oss i ordning inför kvällen då vi skulle ut! Här är några bilder jag snott från Jades Facebook, haha:






Vi tåg tåget in till city vid sex där vi även mötte Matilda och hennes kompis Vanessa från Brasilien.

Vi drog till en spansk bar/restaurang downtown och käkade och drack sangrias (för min del) och öl (för de andras del haha).
Jade och Vanessa! 


Jag och Matilda! 





Vi hängde där några timmar innan vi drog till en klubb vid halv tolv. Där festade vi några timmar innan vi tog oss till ett diner för frukost vid 4-tiden. Mums! ;) 

Empire lyste grönt då det är Saint Patrick's Day-helgen! ;)

Haha, Jade blev uppbjuden av en snubbe när vi stod och väntade på tunnelbanan. ;) 












FREDAG

Åh, vilken skön dag. Jag har varit ledig hela dagen (tog bara hunden till hundparken efter min sovmorgon till halv nio) och jag har varit och shoppat! ;) Först plockade Evi upp mig (hon tjejen jag gick till Starbucks med i vecken... Hon är från Ungern! Tror jag! Hahaha). Vi drog till The Westchester mall i WP och hängde där några timmar, men det blev ingen shopping för oss, utan vi gick bara runt och kikade. Det är ju såå stort, men det är inte sådär jättemånga affärer vi kännde att vi ville gå in i. Jag vågar mig inte riktigt in i Gucci eller Louis Vuitton liksom ;)

Iallafall. Jag plockade upp en Reese's cheesecake på vägen hem från Cheesecake Factory och Evi släppte av mig hemma strax innan ett för hon var tvungen att vara hemma igen då. Jag tog bilen till Cross County för jag ville hitta kläder och skor till morgondagen då några vänner ska ut i city! Jag hittade en blus, ett par shorts, svarta strumpbyxor och skor för $10!!! Jag ville bara ha några enkla svarta som inte varConverse  eller andra sneakers, så det var ju skönt att hitta ett par för $10 på rea! 

Annars idag har jag chillat hemma framför tvn och ätit halva min cheesecake och vid halv sju gick jag ut för en promenad. Jag gick i 1,5 h, sååå skönt! Härligt med frisk luft, bra musik i lurarna och kunna få rensa tankarna lite!

Här är bilderna på dagens kap:
Shorts från F21!

Blus från F21!

Skor från Sears! De är såå sköna faktiskt! 

GOTTIGOTT

Bra avslutning på denna dag. Jag fixade gomat och sedan tigerkaka till efterrätt, mums! Anna och jag gjorde läxor samt lekte med snapchat, haha. ;) Nuuuu är det nästa helg, jag ska bara hjälpa Anna med ett skolprojekt imorgon kväll en liten stund, sen så!









TORSDAG

Guuuud vad det var kallt imorse! Eller det är ju kallt nu med, men imorse innan solen kikade fram så var det -8 och blåste som bara den. Det enda bra var väl att hundparken inte var en stor lerhög längre då allt hade fryst. Tyvärr var ingen där i dag när jag var där, men jag förstår folk! ;) Haha.
 
Annars idag har jag ätit brunch med ett gäng svenska tjejer. Bl.a. Ellen som är på semester i NYC och hon kom ut hit till oss och hängde några timmar, såååå kul! Vi ses i sommar igen! <3

Jag trodde jag skulle åka och hämta Jane från skolan idag, men mamman skulle göra det och ta henne på dans, så jag har varit ledig till nu, eller, jag är ju fortfarande ledig men de är nog på väg hem igen.

Ikväll blir det läxor, jobba på Annas projekt, fixa hemmagjorda hamburgare (som Anna älskar nu!) och ha det bra. Skönt att ännu en dag snart är över, imorgon är jag också ledig hela dagen förutom på kvällen, och sedan är det helg!!! Wihooooo.

ONSDAG

Ja då var ännu en dag över och nu är det bara två dagar kvar till helg, woho! 
 
Hundparken var idag en stor lerpöl, usch vad skitigt det var! Men längst in i en hörna var det fortfarande lite snö kvar så dit tog jag Daisy och lite mindre smutsig blev hon, haha. Torkade av henne ordentligt i bilen innan jag åkte hem! Skönt att våren är på gång, men mindre skönt att det blir så lerigt... 
 
Idag har jag tvättat några tvättar, jag har fixat med bilder på datorn/Facebook, jag pratade en snabbis med min kusin Lisen på Skype och så hade Anna en halvdag i skolan idag då efter att ha varit på Starbucks med några vänner kom hon hem två timmar tidigare än vanligt. Vi fixade med läxor innan vi åkte på tennis.
 
Efter tennis fixade jag och mamman mat, dvs hon kryddade laxen, stoppade in den i ugnen och dukade medan jag fixade salladen. Mums! 



När vi ätit klart hjälpte jag Anna med ett skolprojekt, jag brände kanterna på papper som hon skrivit på och doppade i kaffe, för att göra så att det såg gammalt ut! Hon håller på om antikens Grekland. ;)

Annars hjälpte jag henne att plugga inför ett stort spanskprov imorgon samtidigt som jag halvtittade på Spy Kids med Jane. En ganska skön kväll helt enkelt! 
 
Måste bara säga att jag fick post från Miss Linnéa Erkas idag! Bästa du. Saknar dig så mycket! Pusssssssssaaarrrr!!! 
 

BRA TISDAG!

Morgonrutinen var som vanligt, fick iväg ungarna till skolan sedan blev det hundparken. Därefter åkte jag hem och la undan tjejernas tvätt och vid elva mötte jag upp en ny au pair på Starbucks. Kommer inte ihåg var hon var ifrån haha, men någonstans i Europa iallafall, kan det ha varit Slovakien? Iallafall så var hon himla trevlig och hade riktigt bra engelska, så det var bara att babbla på! :) 

Därefter gick jag själv till tvärs över gatan till ett annat café, Swirl, som jag aldrig har varit på men som jag sagt åt mig själv många gånger att jag måste prova. Iallafall så drack jag godaste latten ever där (det var med vanilj- och karamellsmak) och så åt jag en flatbread pizza med ost, färska tomater och avocado på. Mums! Fyra timmar, 15 vykort och ett brev senare gick jag till posten för att köpa frimärken och posta och så gick jag hem i solskenet för att hämta barnen från Hebrew school. 



Vi skrek med i låtarna på radion i bilen hem med nedvävda fönster och hade det så gött! Älskar denna vårvärme, det var typ 15 grader fortfarande vid sextiden! Underbart! Vet att det ska regna och bli kallare senare igen så där njöt man ordentligt! 

Sedan vid sju kom pappan och hämtade barnen, jag kastade mig in i duschen och sedan kom Johanna och Victoria hem till mig direkt från skidbackarna där de har hängt idag! Vi åt middag och tittade sedan på nya avsnitten av PLL. Sååå spännande nu ju när säsongsfinalen är nästa vecka!!! Haha. 

MÅNDAG

Idag fyller min värdmamma år, så jag och Anna gick upp lite tidigare än vanligt för att baka muffins till frukost! Vi väckte sedan Jane när de stod i ugnen och så var vi alla samlade nere och så kom mamman ner och vi sjöng och gav henne presenter! Hon blev riktigt glad för sin Kindle Fire med tillbehör plus choklad som hon fick av oss! :) 


Sedan skjutsade vi barnen till skolan och när jag kom tillbaka kröp jag ner i sängen igen där Jossan låg och hade det bra! ;) Haha, skönt att kunna krypa ner i sängen och värmen igen, imorse var det väl runt nollgradigt ute...

Därefter blev det kinamatsrester till brunch för oss och därefter skjutsade jag Jossan till tåget för hon skulle åka hem till Philly igen... :(

Jag tog mig sedan till Sara för att äta äggmackor och titta på ett avsnitt av PLL, säsongsavslutningen till säsong två... Fattar inte hur du kunnat kolla igen två säsonger på typ en vecka! Riktigt bra jobbat! ;) 

Jag åkte sedan hem och tittade på tv en stund innan Anna kom hem från skolan. Då blev det läxor till Jane kom hem och så tog jag henne på karaten. Efter den blev det läxor med henne och sedan plockade mamman och Anna upp oss och så åkte vi till Mamaroneck för middag. Åt på samma ställe som jag och Alex åt på Alla hjärtans dag. Jag pt pizza igen och så efterrätt på det, sååå gott!

Efter det åkte vi hem och jag hjälpte Anna med ett skolprojekt och vid halv tio gick jag ner till mig och hoppade i säng. Skönt att få sova igen, haha. Att sova är bäst! 
Snön håller på att smälta... Äntligen! I <3 it. 

SÖNDAG

Söndagen spenderades även den inne i city! Först fixade jag frukost åt en sjusovandes Josefin och därefter drog vi in till city. Vi promenerade ut på Brooklyn bridge, åt lunch i Chinatown, åt gelato (typ glass) i Little Italy och promenerade i Central Park. 

Brooklyn Bridge:









Chinatown:






Little Italy:



Alltså hasselnötsglassen, sååå god!

Central Park:



Titta mamma, vi börjar också få vår nu! Iallafall i Central Park ;) 





"Vänner-fontänen" precis utanför parken. 

Därefter gick vi och mötte upp Ellen, Josefin och Frida som skulle käka på Olive Garden. Ellen åkte ju hem till Sverige men är nu tillbaka här på semester! Så kul att se dig igen! :) 

Efter det drog jag och Josefin vidare till Grand central där vi köpte cupcakes från Magnolia Bakery, mötte upp Victoria och tog tåget hem. 



Jossan fick även träffa Anna som var vaken när vi kom hem, kul det ju! Barnen har ju varit hos pappan i helgen. :)

LÖRDAG

Hello world! Igår, lördag, drog jag in till city för att möta upp Josefin som kom med buss från Philly! Hon kom dit mitt på dagen och vi drog direkt ner till The Village för att kika på Vänner-byggnaden. Vi stannade sedan även förbi den svenska godisaffären eftersom den ligger där precis också! ;) 


Ett soligt och fint New York! 





Därefter blev det lunch på Five Guys och sedan drog vi ner till den sydligaste delen på Manhattan och tog gratisfärjan ut till Staten Island. Där stannade vi på ön nån innan vi tog färjan "hem" igen. Vi tog tuben upp till Columbus Circle och gick in en snabbis i Central Park.




Lower Manhattan.








Josefin på Staten Island. 


Hej då Staten Island! 



Efter det gick vi till GC och tog tåget hem. Vi handlade några småsaker och beställde även hem kinamat som vi åt framför en film! Fint det!





Det är viktigt att snapchata! 

Gooomat! 

FREDAG!

Äntligen fredag igen! ;) Morgonrutinen var som vanligt, men faktiskt så stannade jag i hundparken i 45 minuter även fast det var minusgrader! Men jag hade en sån trevlig konversation med en mexikansk man och våra hundar lekte så bra ihop. 

Annars idag har jag för det mesta försökt hålla mig undan städerskorna som var här idag, och så skypade jag ju med familjen mitt på dagen! Jag har tittat en del på tv, lagt in bilder från Florida på datorn och sånt smått och gott. 

Barnen kom hem med mamman från terapi strax innan fem och vid sex kom pappan. Men han satte sig i en stol medan barnen fixade sig i ordning och så somnade han! Haha, han snarkade till och med! Det tyckte vi var roligt! ;) 

Vid halv sju åkte de alla på tennismatch och jag fixade då iordning mig, åkte och plockade upp Johanna och så drog vi till White Plains för middag med 9 andra glada brudar! 


Fläta blev det idag! Jag brukar nästan alltid ha uppsatt i hästsvans annars. 

Efter många om och men så hamnade vi tillslut på Applebee's, klassikern när man inte vet var man ska käka! ;) Haha. Men det är god mat där så jag klagar inte! 
Sara, Johanna och Rebecka aka Reba!



Haha Sara tog denna vackra bild på en cool moi. Vad hände med mina händer liksom? 


Jade och Victoria tar kort! ;) 



Haha, jag tog denna bild på Jades snapchat och Victoria skickade iväg den till några, bl.a. mig själv ;) Fjortis-Emma var det här ja!



Vi delade upp oss på två bord och mitt bord fixade så att en tjej, Frida, vid det andra bordet skulle få sång av personalen efter som "hon fyllde år". Alltså, hon fyller inte år men vi tyckte det var roligt att överraska sådär och det är väldigt vanligt att man hör personalen som sjunger för någon som fyller år, så ibland kan man skoja till det sådär! ;) Hon blev riktigt överraskad och vi tyckte det var sååå kul! Hahaha. Men vi var lite nervösa att hon kanske skulle säga att hon inte fyller år och förstöra allt, men vi ropade "grattis Frida!" och allt löste sig! Haha. Awesome. Jag filmade allt men han ta dessa två bilder efteråt iallafall, haha söta Frida! 



Sedan skjutsade jag först hem Johanna och åkte sedan hem till mig. Snart ska jag sova, god natt!  

SLÄKTSKYPE

Idag skypade jag med mamma, pappa och Mattias och även mammas kusiner Göran och Tobbe och Tobbes barn Oscar och Emelie var där och hälsade på! Alltid lika trevligt att prata med familjen och få se hundarna. :) Kul att träffa de andra också, nu längtar man lite mer till midsommar! ;)
 
 




 

TORSDAG

Igår, torsdag, var ännu en vanlig dag, haha. Jag skjutsade till skolan, tog hunden till hundparken (det var -11 grader, sååå kallt!) och så åkte jag hem för frukost. Sedan drog jag och fixade mitt social security number som jag måste ha inför att betala skatt, och jag fick sitta där och vänta 1,5 h så jag passade på att titta på Gossip Girl på Netflix.

Därefter drog jag vidare till Sara för lunch och ett PLL-avsnitt. Alltid lika trevligt! :)


Hahaha <3

Därefter åkte jag hem och 20 minuter senare åkte jag och hämta Jane från skolan och drog på dans. Vi var en kvart tidigare och det var även en mamma och hennes dotter, så tjejerna började leka och jag och mamman började prata. Det visade sig att de var från Holland och vi pratade i över 20 minuter om allt möjligt, jämförde Europa med Amerika osv... ;) Men därefter fick jag helt plötsligt ont i huvudet och jag förstod att ett migränanfall var på g... Jag tog ett piller och sov i bilen resten av Janes dans (ca 45 min). Men det hjälpte inte... 

Vi åkte hem och hennes tutor kom så jag kunde gå ner och sova 45 min till innan Anna kom hem men jag mådde så dåligt och tutorn sa att hon kunde fixa mat till barnen och stanna en stund extra, såå snällt! Mamman var ju ute och gjorde något så hon skulle komma hem vid halv åtta... Vid sju gick jag upp och barnen åt mat och tutorn åkte hem och så fort mamman kom hem gick jag ner och sov resten av kvällen och natten. 

Det är sånna stunder som man önskar man bara var hemma hos mamma som förstår hur dåligt man mår, man behöver inte förklara sig utan hon vet vad som gäller liksom. Usch, det var riktigt längesen jag mådde såhär dåligt men skönt att det är betydligt mer sällan än förut! 

ONSDAG

Ännu en dag har flygit förbi. Jag fick sovmorgon (så skönt!) och sedan kom Johanna förbi och tittade på gårdagens PLL-avsnitt. Det märks att det börjar närma sig säsongsavslutning, hehe! 

Sedan tog jag med hunden till hundparken en snabbis innan jag åkte till Rye Ridge för bagellunch med Sara och Angie, gott och trevligt! 

Jag åkte sedan hem, barnen kom hem, mamman och Anna drog på tennis och jag och Jane gjorde läxor innan vi drog på karate. Jane var grinig och inte rolig att ha att göra med, men hon sa förlåt många gånger efter karaten och gav en hel del pussar och kramar, haha! Sötis.

Det blev en sen middag och sedan gick jag ner till mitt rum vid åtta. Har tittat på några Gossip Girl-avsnitt och nu ska jag sooova. 

(FET)TISDAG

En nästan helt ledig dag idag, jag jobbade bara på morgonen som vanligt plus tog med Johanna och hunden en sväng till hundparken på eftermiddagen som jag hade lovat min värdmamma. ;) 

Efter att jag skjutsat barnen till skolan plockade Johanna upp mig och så åkte vi till IHOP och mötte upp ett gäng glada svenskar! Det är nämligen National Pancake Day här idag, så IHOP bjöd på pannkakor! Jag åt pannkakor plus en bagel, yummy! 



Efter en stunds snack utomhus med Sara och Angie drog jag och Johanna till gymmet och körde det gamla vanliga. Men vi vågade oss även på en ny maskin, men den var lite läskig så det gick ju inge vidare, haha. 

Victoria skrev och frågade om vi ville luncha, så vi åkte och köpte med oss kinamat hem till mig, sååå gott. Love it! Därefter åkte Victoria hem och jag och Johanna chillade framför tvn en stund innan vi åkte till hundparken. 





Mamma, vad är det här för hundras? 


En sån sötis! 

När vi kom hem igen lämnade jag av papper hos min counselor och så köpte vi med oss glass hem till kvällen. Provade på en ny B&J-smak, vaniljglass med crunchy-nånting, haha. Men den var god!! Vi körde även på klassikern Half Baked!

Därefter åt vi middag ute på det mexikanska stället här vid mig och sedan åkte vi hem och tittade på förra veckans PLL. Därefter kom Nathalie och Emelie också förbi och så tittade vi på söndagens Oscars, åt glass och hade det mysigt i soffan! 



Det blev inga semlor idag, men jag har haft en riktig härlig dag ändå! Det blev ju mycket mat, hehe, och jag tycker sååå mycket om alla människor här! Puss! 

MÅNDAG, BACK TO VARDAGEN!

Jag tror Gud hörde mina tysta böner igår kväll om att det inte skulle snöa för ingen mer snö har kommit! Det skulle bli ännu en "snow storm" här igår kväll och idag meeeeen nej. Det blev inte av och det är såååå skönt att slippa snow day där barnen måste stanna hemma från skolan, haha. ;) Så idag har det verkligen varit en riktig vardag! Det känns som en evighet sen det var så här, mest pga många snow days i februari, att Anna hade en veckas lov och Jane några dagar och att jag varit borta en vecka på semester.

Jag hoppppppppas verkligen att vädret vänder nu, jag tycker denna snö kan försvinna och jag längtar så till det blir varmare här och äkta vårkänslor! Alla är ju glada på våren! ;)

SÖNDAG

Idag tog jag sovmorgon och chillade på dagen genom att ta igen de tv-program jag missat i veckan, haha. ;) 

Jag fick ett sms från min värdmamma imorse att jag skulle passa barnen ikväll 6-8.30, jaha tack för den, jag är ju ledig på helgen? Aja. Man kan ju inte säga nej!

Meeeen blir så irriterad när 6-8.30 istället blir 5.30-9... Och när hon gick ut genom dörren sa hon till barnen "and remember, no tv tonight"... De brukar alltid få titta nån serie på kvällen men Jane hade förlorat den tiden för hon hade bråkat. Men men, tiden rullade på bra ändå. Vi åkte till Best Buy och köpte presenten till mammans födelsedag ochsedan  tog vid en tur på Target och köpte kort och två andra småpresenter då vi hade lite pengar kvar. 

Sedan åkte vi hem, käkade middag, slog in presenterna och tjejerna gjorde sig redo för sägen och vi hängde lite innan mamman kom hem vid nio.

Jag gick då ner till mig och tittade en stund på Oscarsgalan och nu ska jag sova. Natti! 

HEMMA IGEN

Ja, för nästan två timmar sedan kom jag hem till huset igen efter att ha rest med bil, flyg, buss, tåg och taxi. Usch vad kallt det var (ett par plusgrader) och det var ju massa snö kvar här :( Ingen snö i city dock, det är väl alltid något! Dock ska det snöa flera dagar igen nu i veckan, blääää!!! 
Flyger in över New York.

Tog buss från flygplatsen till Grand Central och tog sedan tåget hem.

HEJ DÅ FLORIDA, TACK FÖR DENNA VECKA










SOLNEDGÅNGEN IGÅR







GOD MORGON!






FÅTT NÅGRA FLER BILDER FRÅN JOHANNAS MAMMA

Minigolf:




Strandhäng:





Fira Johannas 21-årsdag i efterskott:




Poolhäng:








FREDAG

Idag fick vi alla upp strax efter sju för att vid åtta åka iväg till en annan ö. Vi åkte till Captiva (ca en timme härifrån), en liten ödel bredvid ön Sanibel. När vi kom fram var det sjuuukt kallar, det var bara 13 grader och kall blåst fastän solen var framme, så efter någon timme åkte halva gänget hem igen men jag, Johanna och hennes föräldrar stannade kvar ocj det blev kanonväder strax efter att de andra åkt hem! Vi byggde dock vindskydd för det blåste fortfarande ganska mycket, haha. ;) 













Äkta strandhäng här!

Svenskt godis! 

Efter några timmar tog vi en glasspaus och så åkte vi hem till de andra.

Johannas glass!





Det var ganska höga vågor eftersom det blåste så pass. 




 När vi kom hem drog alla, förutom jag och de två tjejerna i den andra familjen, ner på "stan" och sedan mötte vi upp dem på stranden för att se solnedgången. Sååå fint!
Haha, grannens gulliga brevlåda! I bakgrunden ser ni vårt hus, förresten! 







TG <3




Johanna! 



Solen försvann fort den! 

Därefter åkte jag och Johannas familj till Cape Coral (ca 30 min härifrån) för att gå på ett steakhouse där, så gott med kött! Och man kunde få beasås till, mums! Vi åkte sedan hem och alla gick och la sig förutom jag och Johanna som drack lite vin, åt glasstårta och tittade på Orange Is The New Black! 





Lollo blev riktigt mätt hon. ;)

Vi fyra som var på stranden idag brände oss ganska rejält, vi kände inget när vi låg där på grund av blåsten, men nu så. Jag har bränt mina knäveck, men endast det som tur är! Johanna och hennes pappa har riiiktigt ont på kroppen dem, stackarna! Så vi smörjde alla in oss med Aloe Vera-kräm på kvällen. Så skönt! 


RSS 2.0