FREDAG PÅ HAWAII

Hej hej hallå! 
 
Idag har vi legat på stranden och efter att vi duschade och gjorde oss i ordning på sena eftermiddagen så tog vi bussen till downtown Honolulu. Vi hade ingen plan utan det gjorde vi ganska spontant, men grejen var den att det var typ inga människor eller något som hände?! Vi vet inte om det alltid är så eller om vi hamnade helt åt helvete... Haha. Men men! Vi tog bussen tillbaka och gick och åt på Cheesecake Factory. Mums!!! Kommer sakna det så mycket när jag kommer hem till Sverige igen...














 
En gång var detta den högsta byggnaden i Honolulu. Tror vi det var, haha!








Resten av kvällen spenderade vi på vår lilla balkong med gott att dricka, skön musik och kortspel! Tummen upp för det! 



Haha, nej vi är inte nakna....... Även fast Sara kallas för Nudist-Sara! ;) 

KAMERABILDER FRÅN TORSDAGEN

Här kommer några fler bilder från vår första heldag här. Det är ju en liten process att lägga in bilder på datorn från kameran och sesan föra över på telefonen då vårt wifi är såååå segt så att jag istället använder mitt 4G på telefonen istället! Haha.

Godaste frukosten på länge:



Strandhäng: 






Sara chillar under palmen!























Tillbaka till stranden för att titta på solnedgången:









Middag:


HAWAII DAG ETT

Hej! Igår landade vi på Hawaii strax innan halv nio på kvällen, lokal tid. Vi tog en shuttle till hotellet och jag somnade nästan så fort jag la mig i sängen... Haha! 



Idag vaknade vi alla runt 7-8 på morgonen. Vi chillade en stund innan vi tog oss ut för frukost. Det åt vi på ett litet café. Jag åt något riktigt gott, det hette Hawaiian Bowl och det var frukt, granola, kokosflingor, grekisk yoghurt och någon hawaiiansk grej som smakade nästan som sorbeglass. Sååååå gott! 

Efter frukosten handlade vi lite bröd och dricka som vi gick upp med på hotellrummet då vi har kyl. Sedan bytte vi om till bikini och gick till stranden! 

Vi var på stranden i 4,5 h och hade det underbart! Så himla härligt att bara ligga där under en palm (för att få skugga, det var så himla varmt i solen haha) och så badade vi flera gånger! Jag hann även med ett litet samtal hem till Victoria i NY som fortfarande sliter som au pair! Heja heja, snart är du klar! ;) Jag tog förresten många bilder när vi badade i havet men de ligger på kameran så dem får ni se någon annan dag! 


Utsikten när vi låg på rygg! 




Jag började läsa denna bok idag! 








Efter stranden gick vi hem och duschade och sånt, innan vi gick ner på "stan" och vandrade runt lite. Vi köpte blomsterkrans att ha på oss innan vi stannade till på stranden och såg solnedgången och sedan såg vi någon show där de dansade hula hula! ;) 
Fota Hawaiiblommor!























Efter detta letade vi middagsställe och idag blev det Califorina Pizza Kitchen, mums! Vi åt och hade det trevligt, sedan gick vi hem och hängde på balkongen. Med lite vodka i oss blev det även dans på balkongen meeeen sedan kom vi på att vi har ju grannar också så vi gick in och hängde ett tag i sängarna och tittade på roliga klipp. Haha. Fint det! 




Nu är klockan strax midnatt och vi ska sova. Godnatt!

LANDAT PÅ LAX

Nu har vi landat på flygplatsen i LA och mött upp Johanna!! Så kul att ses igen. :) Vi ska få börja boarda om en stund på flyget till Honolulu så om ca 7 h landar vi!



Bye SF!




Hello LA! 

Downtown med lite skyskrapor! 





HEJ DÅ SAN FRANCISCO

Sitter på flygplatsen i San Francisco och väntar på att få gå på planet. Vi har ätit frukost, checkat in väskorna (både vanliga resväskan och den lilla carry-on-väskan... Såååå skönt!) och är reda att flyga till flygplatsen i La för att möta upp  Johanna BL och byta plan till Honolulu, Hawaii!!! :) 




WOHOOOO




BILDBOMB FRÅN SARAS KAMERA

Nu har jag lagt in bilderna från kamerorna från de senaste dagarna men vårt wifi här var värdelöst... Så efter många om och men lyckades jag iallafall synka några bilder från datorn till telefonen, så nu kan jag ladda upp dem här på bloggen! Gud vad jobbigt det är att ha blogg ibland! ;) 

Här är från Union Square i onsdags och torsdags:



I torsdags gick vi massor, bland annat ner till Fishermans' Wharf, upp till svenska/norska kyrkan, till Lombard St (den krokiga, kända gatan) och till upp till Coit Tower.




Järngänget vi träffade på när vi var in på norska/svenska kyrkan, haha. 







Utsikten från Coit Tower. Dock inte uppe i själva tornet tyvärr. 

I fredags åkte vi ut till Alcatraz. 









Väl på fastland igen tog vi Cable Car hem. 






I lördags hyrde vi bil och drog först till Baker Beach, sedan till Facebooks (fick inte med bilden på det nu tyvärr...Den kommer!) samt Googles huvudkvarter och efter det till Stanford University innan vi drog till Saras värdfamilj. 













På väg till Stanford University.




I måndags var vi tillbaka i city från the Bay och vi åkte över Golden Gate Bridge för att först stanna på två olika utsiktsplatser, en på sidan av bron uppe bland the hills och den andra var vid ett ställe som kallas Hippie Tree. Sedan åt vi även lunch i en mysig liten stad vid vattnet, kallad Sausalito! Därefter åkte jag och Sara till Baker Beach där vi var för några dagar sedan, men denna gång var det fint väder och inte grått och trist! ;) 








På väg mot Hippie Tree! 

Framme! 









Coola stenar bredvid stället där vi åt lunch. 











Denna dag avslutades sedan med att vi åkte till Painted Ladies (kända från tv-serien Full House) och kikade på den sant utsikten av SF i bakgrunden. Så fint! 




TISDAG I SF

Hej hej hallå! Idag var vår sista heldag i SF. Den började med att vi vaknade strax innan åtta och sedan gick vi dryga kilometern till garaget där vi parkerat bilen över natten. Vi lämnade tillbaka honom (vi döpte honom till Kevin. Han är redan saknad!) och sedan gick vi och åt frukost på ett diner! 



Efter detta gick vi faktiskt hem och hängde på vårt rum en stund. Skönt att bara vara! Men sedan tog vi oss i kragen och gick ut och njöt av sista dagen här! Vi gick ner till efter Union Square och hoppade på en spårvagn som tog oss ner till Castro, ett område vi inte visste så mycket om förutom att det är ett gay-område. Sara ville till en butik som låg där så vi åkte dit! Det var ganska mysigt faktiskt, men vi var väl bara där någon timme. 


En sån åkte vi med! 







Titta vad vi hittade! 

Vi tog sedan spårvagnen tillbaka men istället för att gå av vid Union Square så fortsatte vi ända ner till Fishermans' Wharf där vi ännu en gång åt på In-n-Out men denna gång lyxade vi även till med Cold Stone-glass som efterrätt! Sedan gick vi hem och på 1,5 km hann Sara planera mitt framtida bröllop, haha! 
Åka spårvagn. 


Vi åkte förbi Ferry Building som tydligen är känt! Haha. 


Sara tog denna bild på mig för att smygfota hon bakom mig i gul tröja. Snacka om att ha "häng"... ;) Men här hade hon dragit upp byxorna lite, innan såg man även huden på benen! 



Nu hänger vi i sängen och tar en lugn och skön kväll med filmmys på vårt rum! Haha. Bredvid oss ligger en strippklubb, så kanske vi tar en spontanare dit. Vem vet, vem vet... ;) Nej då. Vi är 20 och 21 år gamla och är på semester och vi har varit på rummet sedan halv sju på kvällen. Den ni! 

BACK IN SF

Hej! Idag har det varit så himla härligt! Jag och Sara hängde hos hennes värdfamilj på förmiddagen, sedan sa vi hejdå till dem vid tolv och så kom även Saras kompis Olivia till oss för att åka med oss in till city.





Vi satte fart mot Golden Gate Bridge och åkte över den och upp bland kullarna på ena sidan av den där vi hade en härlig utsikt! 






Efter det åkte vi till en liten mysig stad i närheten som hette Sausalito. Så himla mysigt ställe vid vattnet och utsikt över SF. Där kändes det som att man var vid Medelhavet, det kändes verkligen som semester! Vi åt en god lunch där innan vi drog vidare.


Vi åt i den där lilla blåa byggnaden. 




Vi åkte till ett ställe som kallas Hippie Tree. Man får gå en liten bit innan man kommer fram till ett stort träd där det finns en gunga och en underbar utsikt över SF och Golden Gate Bridge! Bildena gör ingen rättvisa, det var bara himla fint och härligt! 








Efter detta droppade vi av Olivia och åkte över bron till Baker Beach där vi var för några dagar sedan, men denna gång var det soligt och man såg bron! ;) 






Sedan åkte vi och kilade på Painted Ladies (kända från tv-serien) och med en fin utsikt över SF i bakgrunden. 




Därefter tog vi oss till vårt nya hotel/hostel ca 1 km ifrån där vi bodde senast. Detta område är ganska livligt och känns inte lika läskigt som det förra, men rummet och byggnaden är väl sådär... Men som tur är så ska vi bara vara här två nätter! 

Vi åkte och parkerade bilen i ett parkeringshus över natten och gick sedan hem och tittar nu på film. Eller, Sara somnade efter typ 10 minuter! ;) 




SÖNDAG KVÄLL

Nu på kvällen tog vi oss ner på stan för att gå på bio, men den filmen vi ville se var nästan fullsatt när vi kom så då skippade vi det då det inte fanns några andra filmer vi ville se eller så gick de så sent, haha.

På väg från där familjen bor till ner på stan.






Vi bestämde oss istället för att åka och käka middag, det blev PH Changs (alltså kinamat). Mumma! Därefter åkte vi hem och vi hade fest i bilen!!! Haha, hög musik och riktigt sköna dance moves fick bli underhållning för alla vi körde förbi! ;) 

Väl hemma ställde vi oss på balkongen, tittade på stjärnorna och bara pratade. Supermys! 

SÖNDAG!

Idag tog vi det lugnt på morgonen och förmiddagen innan Sara, jag och den nya au pairen Vicky tänkte dra till Santa Cruz. Men vägen dit var packad så vi satt i bilkö ett bra tag innan vi bestämde oss för att ta nästa exit och dra till San Jose. Där gick vi runt en stund och så tog vi även en till sån Ice Cream Sandwich som vi åt igår kväll, kakor och glass! Mums! 


San Jose på ingång! 

Sedan drog vi vidare till Los Altos och gick runt där ett tag innan vi åkte vidare till Redwood City (där Sara bodde, fast hon bodde inte nere i stan utan mer uppe på en kulle/berg eller hur man nu ska säga. Haha). Där gick vi runt ett tag också innan Vicky mötte upp några vänner och jag och Sara åkte hem. 
Saras älskade Redwood city! 







Nu är Sara ute och promenerar med familjens hund och jag chillar i sängen, kände att jag behövde det! 
Fick hem dessa delikatesser från en butik i Redwood City! 

THE BAY AREA

Hallå hallå folket!

Idag sov jag faktiskt till halv åtta, det börjar ta sig nu! ;) Vi åt frukost och packade ihop innan vi checkade ut. Det blev någon timme på stan innan vi gick och plockade upp vår bil som vi hyrde igår. Det gick så smidigt så och vi fick den på några minuter! Kanon! 



Vi drog därifrån till Baker Beach, en strand vid havet och bredvid Golden Gate Bridge. Det var fortfarande molnigt och småkallt men vi hade trevligt ändå!











Sedan drog vi vidare ner i förorterna söder om SF, i The Bay Area! Och så fort vi kom ut från SF blev vädret så underbart! Vi började med att besöka Facebooks huvudkvarter sedan Googles huvudkvarter och därefter åkte vi till Stanford University och kikade runt där och avslutade med att ligga i gräset och sola ett tag. 
Chockad och chips blev vårt roadtrip-snacks!


Vid Googles lobby. Stället var sååå stort och vi stannade bara till här, men åkte runt med bilen och kikade på andra byggnader så som Google Maps osv. 


Vid Stanford University.



Vadå turist?!

Cali! <3



Därefter blev det äntligen dags för Sara att träffa hennes gamla värdfamilj igen! Vi åkte hem till dem och packade in oss i gästrummet och hängde resten av kvällen med dem. De bjöd på dricka och kex när vi kom och sedan bjöd de på grillade hamburgare och majskolvar, mums! Och barnen hade show för oss när de hade ätit klart, haha.



Hur ballt?! De har även massa andra coola plantor men där har det inte kommit något ännu. 












När det blivit mörkt ute tog Sara och jag oss till Palo Alto där vi strosade runt och köpte en ice cream sandwich på ett speciellt ställe vi blivit tipsade om. Det var en lång kö men absolut värt det! Det kostade $3 och man fick välja vilka kakor och glass man skulle ha (jag tog White chocolate macadamia nut-kakor och Strawberry cheesecake-glass) och kakorna var lite varma också, muuuums!
Alla människor till vänster står i kön till glassaffären!







Vid tjugo i elva åkte vi hem och nu ska vi sova! Godnatt! Förhoppningsvis kommer jag lägga in bilder från kamerorna till datorn imorgon, men har inte wifi just nu så får se när ni får se dem! ;)



FREDAG I SF

Hej hej! Idag vaknade jag först vid 4 på morgonen, men efter många om och men kunde jag somna om igen och sov till strax efter sju...

Imorgon hoppas jag kunna lägga in lite bilder från kamerorna, men här kommer några mobilbilder iallafall! 

Vi åt frukost och vandrade sedan bort mot Pier 33, där vi skulle ta båt till Alcatraz, ett välkänt gammalt fängelse (som nu fungerar som turistattraktion). Det var tre kilometer från där vi bor och skulle ta 35 minuter att gå, enligt kartan. MEN med tanke på att hela SF är höga berg och djupa dalar så tog det oss 55 minuter, haha. Härligt stt börja med värsta hajken sådär klockan nio på morgonen! Men man kom igång ordentligt iallafall... ;)

Vi åkte ut med båten till Alcatraz och gick runt där och kikade. Så himla konstigt att kunna gå runt i ett nerlagt fängelse sådär, men väldigt häftigt! Vädret har varit riktigt tråkigt idag, molnigt och runt 16-18 grader, plus att vi har ju varit vid vattnet hela dagen så det har blåst en hel del. Men på väg tillbaka till fastland försvann molnen en del men tyvärr låg Golden Gate Bridge fortfarande i dimma så den kunde vi inte se idag (vi hade haft perfekt utsikt över den från Alcatraz om det varit en klar dag). 
Alcatraz! 









En föredetta fånge som satt på Alcatraz har skrivit en bok om det och var där och signerade idag! 



Jag hittade en till kompis!



Lämnar ön...



Bakom Sara kan man de de nedre delarna av Golden Gate Bridge. Resten är i moln/dimma. 

Fina San Francisco!

Väl på fastland käkade vi lunch på In n out idag igen och det var lika gott idag som igår! Vi stod sedan i kö i en timme (!!!) för att åka Cable Car hem! Men det var värt det, det är ju något man måste göra när man är i SF! ;)








Just denna åkte vi med. Vi hoppade av här vid Union Square och gick hem. 


Vi var gaaaanska slut när vi kom hem vid fyratiden så vi har bara tagit det lugnt på rummet resten av kvällen. Tittade igenom bilder från kamerorna idag och tittade även en stund på Pippi, även om båda av oss "vilade ögonen" en stund också! ;) Vi gick bara ut en snabbis och köpte varsin smörgås till middag. Sedan bokade vi bil från imorgon till tisdag plus hostel för måndag och tisdag natt då vi inte kunde vara hos Saras värdfamilj då. Skönt att ha fixat det!





SF, HELDAG NUMMER ETT

Ja då har vi spenderat vår första heldag i San Francisco. Det har varit en härlig dag! Se flesta bilder från idag är tagna med våra kameror, men jag skriver från telefonen nu så ni får nöja er med mobilbilder så länge! 

Vi började med att försöka ta sovmorgon men det gick ju inte så bra, vi är ju fortfarande inne i NY-tid plus att vi är vana att gå upp om mornarna för jobbet. 

En roligt rolig grej hände efter att Sara gått på toa. Hon kom då tillbaka till rummet och en kille hade viljat ta kort med henne (hon hade då fortfarande pyjamas på sig) och han ville träffas senare för kaffe eller drink. Men hon sa att hon skulle höra med mig osv (hon ville inte men det är svårt att säga sånt face to face) så han sa att han skulle vänta ett tag till vi var klara. Vi gick efter ett tag och käkade frukost och där träffade han på oss, så då sa han att han går ner till lobbyn och väntar. Vi går efter frukosten in på vårt rum och tänker att vi väntar ett bra tag innan vi går ut. Men gissa vem som kom och knacka på vår dörr efter ett tag?! Jo, han... Så vi säger att vi ska fixa med det sista sen kommer vi. En halvtimme senare möter vi honom i lobbyn och eftersom Sara inte ville vara själv med honom så följde jag med!

Vi gick och satte oss vid Union Square och han säger att hon är så vacker osv och att han jobbar med nåt filmbolag i Turkiet och att han tror Sara kan vara den nya stjärnan i en serie och tjäna massa pengar osv... Han kan fixa så hon får komma på intervju i Istanbul eller så kan de komma till Sverige... Haha, det var så himla kul men samtidigt lite jobbigt då hon inte var intresserad och det är ju svårt att säga nej när han bara sitter och babblar på! ;) Men tillslut sa hon att hon inte var intresserad, lite tråkigt att hon nu inte blir någon megakändis i Turkiet (och troligtvis 20 andra länder, som han smakade om). 


Jag smygfotar, hehe...

Haha. Iallafall så gick vi vidare till Chinatown och sedan till Fisherman's Wharf. Där åt vi äntligen In n out, ett hamburgerställe som Sara har saknat så, och det var riktigt gott! Mätta och belåtna gick vi vidare till Lombard St, där världens krokigaste väg finns. Men innan vi kom fram såg vi svenska flaggan, det visade sig vara den norska/svenska kyrkan och jag tänkte passa på att gå på toa där. Men när vi kom in så var det en präst där och det bjöds på kaffe och våfflor så vi tänkte självklart stanna en stund för fika. Det kom även två äldre par sedan också och vi stannade runt 1,5 h och pratade, haha! Sedan gick vi vidare till den krokiga gatan. Solen låg så dåligt till så vi ska nog dit imorgon också för lite bättre bilder! ;)



Alcatraz! 


Vi satte oss i en park och chillade. Hade utsikt över Golden Gate Bridge och Alcatraz, så coolt! 



In n out! 





Vadå brant packe?


Norska/svenska kyrkan. 




Utsikten från kyrkan.


Den lilla ön där är Alcatraz.









Sedan visste vi inte riktgt vad vi skulle göra, så vi tog bara ett ställe att gå till. Vi såg ett torn längre bort så dit började vi vandra! Väl framme visade det sig vara Coit Tower och där var en fin utsiktsplats! Vi hade även tänkt gå upp i tornet men de stängde klockan sex och det var precis då vi kom dit, tyvärr. 
Utsikten från kullen där tornet stod.

Financial district och Bay Bridge.





Därefter började vår vandring hemåt. Vi stannade även till i Chinatown och delade på en maträtt, tyvärr tycker jag inte den var så himla god men man fick lite energi i sig iallafall! 


















Vi stannade också till på CVS innan vi gick hem och duschade. Nu blir det snart till att sova! 
Sara är förkyld och behövde näsdukar, jag tyckte hon skulle köpa detta jättepack och vi tyckte det var så himla roligt och stod och skrattade åt det?! Hej övertrötta tjejer!  

BILDER FRÅN TISDAG

Här är fyra bilder från sista middagen (pizza på tjejernas favoritställe). 







FRAMME!

Hallå hallå! Nu har vi landat i San Francisco! Hela resan gick bra, förutom det att jag glömde en påse med vatten och snacks där vi satt och vänta på gaten, så jag sprang fort tillbaka när jag kom på det och det var verkligen i sista stund, men jag fick med den iallafall! ;) Plus att vi hade övervikt på våra resväskor, båda hade 52 pounds (50 är vad man får ha) men de sa ingenting om det, skönt! Haha. 

Iallafall så landade vi lite tidigare än planerat och så hämtade vi ut våra väskor och tog sedan tåg in till downtown SF. Vi bor på ett hostel som är helt okej men det ligger sjukt bra till! 


Semester nu och jag "får" dricka läsk igen! Hehe.






Framme i SF!!! Släpade på våra väskor genom gatorna... Tur att det bara var några kvarter från tågstationen till hostelet. 

Vi tog en liten prommis runt i kvarteren här, vi bor typ precis vid Union Square! Sedan var tanken att vi skulle äta pizza på hostelet vid åtta då vi signat upp för pizza och film, helt gratis, men när vi kommer dit typ tio över åtta så var pizzan slut! Så vi gick upp på rummet och åt chips.... Hahaha. Nej men vi var inte så himla hungriga ändå, så tänkte sova bort hungern nu! 
Vi delar rum med två andra tjejer. En från Brasilien och en från något spansktalande land. Men båda är så trevliga så! 


Union Square.

Vi har varit trötta och sega hela kvällen men nu äntligen ska vi snart sova! Klockan är nu halv tio, men i New York-tid så är den ju faktiskt halv ett på natten! Det är tre timmar som skiljer från NY och nio timmar från Sverige. 
Vi har planerat lite var vi ska imorgon, på en riktig turistkarta! Woho! 

NU DRAR VI! HEJDÅ NY OCH HEJ SF!






DAGEN MED STORT D

Älskar att jag vaknade helt klarvaken vid halv sex, typ 50 minuter innan jag måste gå upp. Ja ja, jag antar att jag är så excited!!! Idag drar Sara och jag till San Francisco!!! 




SISTA DAGEN I NEW YORK

Hej! Så var denna dagen förbi... Sista dagen här... Det känns så overkligt! 
 
Iallafall har det varit en bra dag. På förmiddagen fixade jag med den sista packningen och sådana grejer innan jag mötte upp Victoria för att köpa bagel och smoothie. Vi tog oss hem till mig och satt utomhus i det fina vädret och åt en sen frukost. Sedan kom även Johanna förbi och hängde med oss innan vi tre tog oss till mitt favvokinamatsställe och åt lunch. Såå gott! Kinamat är något jag kommer sakna att äta så mycket som jag gjort det senaste året!





Sedan stannade vi förbi 16H där jag köpte froyo, grejen var ju den att jag hade samlat ihop tillräckligt med poäng nu så jag fick $5 gratis, så jag tog en mellanstorlek (första gången! Tar alltid den minsta) och betalade tillslut nästan $2! Fint det! Haha. 
 
Därefter åkte vi hem till mig och sa hejdå... Så himla tråkigt men tur att jag och Vickan kan ses i sommar iallafall! Värre blir det med Johanna, men vi får Skypa och sedan ses vid jul när du kommer hem på semester?! Åh, mina fina tjejer! 








Vid tre kom Anna hem och resten av eftermiddagen/kvällen spenderades med familjen. Tjejerna och jag gick till parken bakom vårt hus, hela familjen gick och åt pizza till middag och Frappe från Starbucks till efterrätt. När vi kom hem igen kom pappan över och hade med sig cupcakes från Magnolia Bakery, mums!

















En sista bild på huset! 
 


Jag gav tjejerna ett varit kort som jag lite snabbt pysslat ihop och sedan fick de sin present: ett video- och bildspel från året som gått! Många skratt blev det, så skoj så! :) 



Jag hann även med att gå över och säga hejdå till grannpojken, hans pappa och hans farmor. Så himla trevliga och mysiga människor, jag kommer sakna dem! 
 
Jag och Anna hängde hela kvällen till typ halv elva då hon gick och la sig. Vid ett tillfälle bara satt vi i soffan och kramade om varandra med tårar i ögonen, men än så länge har ingen gråtit framför den andra! Haha. Åh, jag gråter ju typ aldrig men känns nästan som att jag borde göra det nu?! Pressen... Haha. Ja ja, vi får se imorgon bitti när det blir ett absolut sista hejdå! 

Vi tittade även i ett gammalt fotoalbum, alltså jag DÖR vad rolig denna bild på Jane är! Hahaha! *nJuTeR* 



TYP SÅHÄR KÄNNER JAG NU IKVÄLL

 

BILDBOMB FRÅN I SÖNDAGS

I söndags hade ju jag och Sara vår avslutningspicknick med våra vänner. Det var himla trevligt men när solen försvann bakom molnen blev det ganska kallt... Tur att folk hade filtar med sig! ;) Det var så tråkigt att säga hej då, men så är det ju. Vi åt pastasallad, fruktsallad, en kaka som Reba hade köpt med sig och så höll jag ett litet tal. Tillslut var vi 14 st som var där!






























 
Efter picknicken åkte jag hem och bytta om sedan drog jag till White Plains för att gå ut och äta med Sara, hennes värdfamilj, Angie och Reba. Vi skulle ha ätit på Cheesecake Factory men där var det två timmars väntan, så vi tog ett pizzaställe i närheten istället. Men det var riktigt gott och trevligt och Sara fick en sån fin present av dem, en klocka från Michael Kors! Jättefin och familjen bjöd oss alla på kycklingklubbor, sallad och pizza. Mums! Efter middagen stannade jag, Sara, Angie och Reba kvar medan Saras familj åkte hem. Vi tjejer hängde på Starbucks i två timmar innan det var dags att säga hej då... Åh, vad jag kommer sakna dessa tjejer!






 
P.S. Varsågod att sno bilder, Reba! Puss! D.S.

MÅNDAG

Åh, nu är det inte långt ifrån jag åker på resemånaden! Det känns så himla konstigt att lämna mitt hem här, men det känns ändå skönt! 

I söndags hade jag och Sara vår avslutningspicknick med vänner, men mer om den i ett annat inlägg! 

Idag (egentligen igår då klockan är efter midnatt) så har jag packat det sista, fixat med lite papper som Sara fått skriva ut, vägt väskorna (min stora vägde 22,7 och då är ju 23 det man max får ha, perfa! Haha) och haft en mindre panikattack. Tack Sara som fanns tillgänglig på Skype just då! ;) 

Sedan blev det en snabbis på Cross County med Alicia där jag köpte ett par leggings (har ju faktiskt 0,3 kg kvar för resväskan ;) hahah) och så tog vi hem mat från Cosi. Tack Vickan som bjöd på min mat idag, haha! Jag fick ett presentkort av henne på Cosi och då det inte finns så många i Cali så passade jag på att äta det en sista gång! Alltså, mangosmoothien... Godaste ever! Kärlek till den!



Jag känner mig helt all over the place och lallade mest runt utan att riktigt veta vad jag ska göra (eller rättare sagt ta tag i) men hela eftermiddagen hängde jag med Jane och på kvällen hängde jag med Anna, Jane och Alicia innan jag gick upp och nattade Jane.










Jag har nu suttit i 2,5 h och jobbat på bildspelet jag ska ge tjejerna, usch så det krånglade! Jag höll nästan på att gråta ett tag när jag trodde jag var tvungen att börja om från början, men det löste sig tillslut! Nu är klockan halv ett och jag ska sova. Natti! 

MINA PRESENTER FRÅN ANNA




Först fick jag denna, en "bok" som Anna har ritat en massa av mina favoritsaker.





Sedan fick jag även en fotobok. Jag gav ju familjen en när jag kom, så nu fick jag en tillbaka av Anna, hon har gjort allt själv! Så duktig! 








PERFECT SATURDAY

Idag blev jag, Alicia, Anna och Jane upphämtade av tjejernas pappa och så tog vi bilen in till city. Vi åkte in längst på östkusten och åkte senare hem på västkusten av Manhattan, så vi fick se en hel del från bilen! 






Iallafall så var första stoppet bortom Wall St, där Ikea-båten går från en pir. Vi tog båten över till Ikea och åt lunch där, första gången för tjejerna! Och vet ni vad, de älskade lingondryck! Haha! 
I väntan på båten.


Galenpannan Anna attackerade mig! Haha.


Polisbåtar!











Vi tog sedan båten tillbaka till Manhattan och tog bilen upp till Christopher St i West Village där den svenska godisaffären Sockerbit finns. Anna har velat åka dit i flera månader så hon var väldigt excited! Vi handlade godis och sedan gick vi runt hörnet där jag visade Alicia vänner-huset. Sedan gick vi runt i området på en marknad innan vi trötta tog bilen hem.














Vi körde förbi Ground Zero.


Haha, älskar pappans parkering! ;)









Vänner-byggnaden.



Liten vilade benen en stund. Vi gick förbi en polis som nyste och då sa Jane lite försiktigt "Bless you" (prosit) och det var ju det sötaste på länge! Haha, åh. Så gulligt! 

Väl hemma blev det en powernap för mig och Alicia haha, därefter åkte vi alla plus mamman och åt middag i Mamaroneck på en restaurang jag hade valt då det var min avslutningsmiddag. Jag fick två superfina presenter från Anna (bilder kommer imorgon) och pengar från resten av familjen. Fantastiskt!





Godaste pizzan!!!


Vi delade på detta till efterrätt. Nutella Smores Pizza och italiensk glass med choklad runtom och frysta nötter och körsbär i mitten av glassen. Så gott så! 

Här är vi på väg till bilen, men när vi sedan står vid den och försöker komma in inser vi att vi står vid fel bil!!! Hahaha, det var ju det roligaste på länge! Vi går lite längre bort och där står pappans bil! ;)



På kvällen var tjejerna hos pappan så jag och Alicia åkte hem till Lina där även Alex var, och åt glass och bara satt och smakade. Fina tjejer det där! :)

Alex var mästerfotograf och tog kort på Alicia när hon tog kort på oss! 


Sexy babe, Alex my love! 

Jag har haft en toppendag. Underbar sista dag i city, god middag och härligt häng på kvällen! En perfekt sista lördag i New York.





FÖRSÖKTE FÅ TILL EN SELFIE MED DAISY... GICK SÅDÄR












FREDAG

Sista fredagen i New York, hur knäppt är inte det då?! 

Idag har jag fixat två ärenden på min lista - köpa strandhanduk och solskyddskräm! Check på det. 

Jag har även ätit lunch på Cosi med Emelie, Nathalie och Alex! De tre fick bli de första vännerna jag fått säga hej då till... Känns jättekonstigt! Men jag hade en trevlig lunch och fick krama om alla efteråt. :) 

När jag kom hem från lunchen råkade jag somna en timme, jag som bara skulle vila ögonen lite... Hehe oups! Men skönt det iallafall. Sedan började jag packa! Aaaah det känns väldigt konstigt. Det känns overkligt. 

På kvällen var jag på bio i WP och såg Neighbors med Josefin. En rolig film men den var kanske lite väl överdriven, haha. Men jag klagar ju inte på att Zac Efron nästan alltid var utan tröja, hehe! 

Nu är det tack och godnatt för mig! 

TORSDAG

Efter att ha fått iväg ungarna till skolan åkte jag till ett diner och mötte upp Josefin där för brunch. Gott och mycket trevligt, längesedan vi sågs nu! 


Därefter åkte jag hem och skypade med mamma och mormor. Helt sjukt att jag snart är hemma hos dem igen! 

Alicia hämtade hem Jane vid ett och eftermiddagen spenderades med henne hemma och vid tre åkte vi till hennes dans. Då hade jag och Alicia en timme fritt så vi kikade på skor och köpte sedan glass, det blev Cold Stone för mig för första gången och det var så gott så! 



Väl hemma igen hängde vi med Jane någon timme innan jag vid sex åkte iväg och hämtade Anna från Hebrew school. Jag skjutsade hem hennes kompis A som frågade om vi inte kunde dra och äta froyo, så hon fick säga hejdå till mig! Åh, så söt! Hon frågade sin mamma och det gick bra, bara hon åt middag hemma först. 

Jag och Anna åkte hem och åt middag sedan åkte vi och hämtade A och drog till 16H för froyo. Mums och tjejerna är ju för roliga att umgås med alltså! Kompisen är väldigt mogen och så, så hon är alltid rolig att umgås med! 





Efter det skjutsade jag hem A och jag och Anna gick till parken bakom vårt hus, där även Alicia och Jane var. Vi hängde med dem en stund innan de gick hem, men jag och Anna stannade kvar en stund innan vi också gick hem. 









ONSDAG

Hello peeps! Idag efter att ha skjutsat ungarna till skolan var vi lediga till halv tre. Alicia och jag köpte bagels och åt det till frukost och sedan drog jag iväg till flygplatsen och hämtade hem henne. 

När vi kom hem drog jag till gymmet, Alicia följde med dit men hon gick istället en promenad runt om i downtown New Rochelle. Jag tränade det troligtvis sista passet! Jag tror inte jag hinner med någon mer träning innan jag åker OM EN VECKA.


Vadå svettig?!

Mamman hämtade hem Jane vid ett och sedan hängde vi med henne en fram till att Anna kom hem. Även grannpojken P kom över till oss ett litet tag innan tjejerna gick över till hans hus. Vid fyra åkte Alicia och Anna till tennisen men Jane var fortfarande hos grannen och de gick på samma karate idag så pappan till grannpojken tog dem så jag chillade hemma från typ halv fyra till sex, då gick jag och handlade kött och gick hem och började förbereda middagen.









Till middag fixade jag och Alicia (med lite hjälp av Anna) grillat kött, ugnsbakad potatis, morot, paprika och lök och svensk dippsås till det! Otroligt gott!!! Tjejerna smakade köttet (de äter aldrig kött förutom köttfärs) och tyckte om det!!! Awesome! Synd bara att jag ska åka härifrån nu då, men kul för Alicia. Kanske mamman kan handla hem kött nu också och inte bara kycklig eller köttfärs! ;)


Tjejerna råkade kasta över en boll på grannens tomt så de sprang över och hämtade den. De hittade även tre bollar till som var våra, haha! 



Kvällen spenderade jag med Johanna och hennes tyska kompis Claire på Starbucks. Så himla trevligt! 
Erkas - jag Hazelnut Frappuccino, hahaha! 

MÅNDAG OCH TISDAG

Igår var en ganska vanlig dag och inget speciellt hände förutom att jag skjutsade mamman till flygplatsen och eftermiddagen/kvällen/natten spenderade jag och Alicia ensamma hemma med barnen. Jane var hemma från kl 12 då hon var på ett möte på förmiddagen. Anna kom hem som vanligt och jag tog henne till tennis, sedan åkte vi hem och beställde pizza till middag och Anna tränade sedan sin presentation för oss. Så duktig hon är!

Idag, tisdag, åkte Anna till skolan med grannarna och vid nio skjutsade jag och Alicia Jane till hennes skola. Hon är ledig denna vecka och nästa vecka för skolan (de som kunde/fick för föräldrarna) har åkt till Alaska och resten är lediga. Men Jane går en skrivkurs på en skola från idag till fredag kl 9-13, så hon inte bara är rastlös hemma, haha. 

På den lediga tiden hann jag slänga ihop kakor, sånna med havregryn och russin (som typ ingen gillar förutom jag?! Hahah).

Vi hämtade henne vid ett och vid fyra skjutsade vi henne till Hebrew school. Sedan kom tjejerna hem strax efter sex och vid sju hämtade pappan dem. 

Johanna kom hit till oss efter fyra och hängde resten av kvällen, vi fixade en god middag och tittade sedan på bilder och videoklipp och tillslut såg vi Eva & Adam! 


Panerad kyckling med ugnsrostad potatis, paprika, lök och morötter och även beasås. Mums! 




NU ÄR VI INNE PÅ ENTAL...




BÄSTA SÖNDAGEN

Åh, vilken härlig dag! Den spenderades i city, sista dagen för mig i city med mina vänner... Känns så konstigt!!! 
 
Iallafall. Det har varit strålande sol och ca 25 grader, underbart! Vi åkte in ett gäng så vi var framme strax efter elva. Vi alla köpte sallad och tog med oss det till Central Park och åt där. Vi hängde där ett par timmar innan vi drog vidare för att se en show!


Alicia, Lina, Alex, Matilda och Rebecka.
 


Sen joinade även Sara oss!
 

Och Angie!
 





 

Hahaha, Reba alltså! Söööötis!
 

Matilda är cool! 

Vi visste inte så mycket om den mer än att Daniel Radcliffe, som spelar Harry Potter, skulle vara med i den! Den var bra men de hade irländsk dialekt så de första fem minutrarna medan man vande sig förstod man typ ingenting! Hahaha. ;) 











Efteråt stod vi utanför för att ta kort och få autografer av skådespelarna och efter typ en halvtimme innan Daniel kom ut!!! Jag fick hans autograf och ta en selfie med honom, så coolt och kul! Haha! :D
Väntar på Radcliffe...
 









Hahaha älskar att dessa två är de kort jag fick på honom...
 

Men fick ju även en selfie också! 
 
Hahahaha, älskar Angies selfie!!! Och förresten, spana in blicken Radcliffe ger mig, den ni! ;) 
 




 
Vi tog och sedan tillbaka till Grand Central och åkte hem. Jag och Alica åt våra rester från igår till middag och nu sitter jag och halvtittar på GoT och äter cheesecake! 

LÖRDAG

Hola! 

Jag började dagen med ett zumbapass på gymmet innan jag åkte hem och käkade denna godsaken som tjejerna bakat på morgonen. Muffin! Mums!

Därefter kom Andrew från Long Island och plockade upp mig och så åkte vi och åt lunch på SmokeHouse. Gott och riktigt trevligt! Så himla kul att vi började prata för flera år sedan och nu när jag har varit i NY så har vi ju kunnat träffats på riktigt! 


Sedan skjutsade han hem mig och jag chillade lite hemma innan vi åkte iväg för att titta på Janes dansuppvisning. Det var himla kul att se och alla barnen var så duktiga och allt var bra gjort! 









Efter det åkte jag och Alicia hem och fixade oss i ordning för att åka till White Plains och Cheesecake Factory! Alltid lika trevligt! :) MEN vi var tvungna att vänta 1,5 h (!!!!!!) på att då bord... Galet! Det brukar ta runt 30 min en lördagkväll när man är 8 pers... Men maten smakade lika bra som vanligt och det är tur att man har ett härligt sällskap! 







När vi kom hem igen tittade vi på Eurovision Song Contest, och vi var duktiga och höll oss ifrån internet för att inte veta vem som vann. Så vi såg alla låtar och sedan röstningen! Kul att Sverige kom trea ändå ju! 


FREDAG

Hej!

Imorse gosade jag med Daisy en stund innan jag följde med Alicia när hon skjutsade de stora barnen till skolan. Jag har varit hennes levande gps, haha! ;)



Det blev sedan en seg förmiddag i soffan. De kom två män och bytte ut vår diskmaskin så jag fixade och hälpte dem, sedan strax innan tolv åkte mamman och Alicia iväg för att fixa telefon till henne. Jag var hemma eftersom Jane har ett långt lov nu i typ 2,5 veckor, för skolan gör en resa till Alaska men hon måste ha en föräldrar med för att följa med. Iallafall så hade Jane en play date så jag behövde inte göra så mycket mer än att fixa lunch och titta på deras shower/danser de hittade på.

På eftermiddagen åkte familjen och Alica iväg på terapin så jag var ensam hemma. Jag fixade lite med planering inför Resan med stort R som börjar närma sig med stormsteg nu!!! Galet! För 210 dagar sedan bokade jag och Sara det första flyget och nu är det bara 12 dagar kvar!

Victoria kom förbi en snabbis och sa hej och hängde en stund här innan familjen kom hem igen. 

Då tog jag över bilen och åkte direkt med Anna och Alicia till Annas tennisturnering som hon spelade i New Jersey. Det var en del trafik och vi var lite sena och självklart svängde jag fel en gång så vi hamnade högst upp på Manhattan i Harlem och åkte runt på gatorna där, lite läskigt var det ju meeeen vi var snabbt tillbaka på vår rutt igen. 

Väl framme spelade Anna sin match vilken hon förlorade och då var hon tvungen att spela en annan match en halvtimme senare... Det hade vi inte räknat med! Även om Anna ätit snacks i bilen och jag och Alicia ätit frukt och chips så var vi alla vrålhungriga (konstigt när vi lämnade huset vid fem och sista matchen var klar vid åtta och ingen hade ätit middag...) så vi sökte upp ett McDonald's i närheten och åt middag där innan vi tog oss hem. 

Väl hemma väntade Sara på mig i sin bil parkerad utanför huset, haha. Där satt hon och läste! ;) Hon och jag åkte iväg till ett Diner där hon åt frukostmat till middag och jag drack en himla god milkshake! Vi pratade om allt möjligt, men mest om vår underbara resa! :D Åh, min fina Sara! 






Vid halv tolv var jag hemma igen och snart ska jag äntligen sova! 

"TEARS" BY JANE

Jane skrev en låt igår, haha. Alltså, såååå söt. Den handlar om hennes första "pojkvän" och hur ledsen hon var när han dumpade henne efter två dagar. Det roliga är att detta hände för mer än ett år sedan och hon har nu en ny kille... ;) Haha.



GRATTIS LILLEBROR!

Åh, kom just på att jag aldrig gjorde ett inlägg på min lillebrors födelsedag den 4e maj... Så det får bli nu!

Stort grattis (i efterskott) på din 12-årsdag Mattias! Nu är det inte långt kvar till vi ses igen, bara några veckor ju! Ser sååå framemot det! :) Hoppas du gillade kortet jag (+ Anna och Jane) skickade! Puss och kram, skumbanan!




TORSDAG

Idag har det regnat nästan hela dagen så jag har för det mesta bara hängt här hemma och ätit, tittat på tv och chillat runt i mjukiskläder. Bra dag ändå!







Eurovison song contest semi!





ONSDAG

Idag efter den vanliga morgonrutinen fixade jag och Alicia en god frukost och satt ute i det fina vädret och åt den. Det blev banan, jordgubbar och blåbär med vanilj- och mandelflingor och mjölk! Passade även på att göra vitlöksbröd när det ändå var kvar från igår! ;)

Jane kom ner och gosade med Daisy imorse. Sötis! 






Sedan kom en snubbe och kikade på vår diskmaskin som lagt av och därefter åkte jag och Alicia till Scarsdale och lirade lite boll med andra au pairer och studenter. Trevligt trevligt, sååå synd att jag inte tagit mig tiden och gjort detta förut... Har ju tänkt göra det så många gånger! 



Reba var forever alone...


... Nej då! ;)

Lina och Alicia chillade på sidan istället!

Efter fotbollen åt jag. Alicia och en finsk tjej Lina lunch på Pizza Hut. Det blev buffé och massa prat!

Vi åkte sedan hem igen och Anna kom hem vid tre som vanligt. Vid fyra kom Jane hem och sedan skjutsade jag Anna och Alicia på tennis och tog Jane på karate.

Efter att ha hämtat de andra från tennisen kom vi hem till huset där pappan väntade. Han hade med sig mini cupcakes och vi åt en varsin innan vi fixade middag. Han stannade en liten stund men strax efter åtta åkte han hem när vi tittade på Frozen. 



Sedan var det läggdags för tjejerna och jag är slut som artist efter att ha sovigt så dåligt de senaste nätterna... Det blir förhoppningsvis lite mer sömn i natt! 

TISDAG

Hallå hallå!

Idag efter morgonrutinen med att skjutsa barn till skolan och ta hunden till parken åkte jag och Alicia och köpte bagels och åkte hem och mumsade på dem! Alltså bagels är något jag kommer sakna riktigt mycket...

Vi la undan tjejernas tvätt och tittade på tv ett tag. Vid tolv kom vår counselor över för att hälsa Alicia välkommen osv och efter det åkte hon och jag hem till Sara som bjöd på saft och hemmagjord "svensk" tårta!!! Muuuuums!!! Vi hängde utomhus hos henne ett tag innan jag och Alicia åkte och hämtade Jane från skolan. 

Vi åkte hem oxh gjorde läxor och sedan åkte Alicia, Jane och mamman till Janes dans (hon har uppvisning på lördag så idag hade de dress rehearsal) och jag stannade hemma då Anna skulle komma hem vid sex. Johanna kom över någon timme och gjorde mig sällskap! :)

När Anna kom hem fixade vi vitlöksbröd och strax därefter kom de andra hem och då åt vi rester till middag. Efter middagen plockade Johanna upp mig och Alicia för att åka till 16H för froyo! Alltid lika gott men mätt var man efteråt! ;) Jag kommer sakna froyo såååå mycket också ju... 

MÅNDAG

Hej! 

Efter en halvdan natt på luftmadrassen drog jag mig upp strax innan sju. Jag skjutsade de stora barnen till skolan (Alicia var också med) och sedan åkte vi två till hundparken med Daisy. Därefter åkte vi hem och åt en sen frukost - kinamat! ;) 

Därefter tog jag med Alicia ner till downtown New Rochelle, hon körde och allt gick bra! Jag vet själv hur jobbigt det var med ny bil, nytt område med annan trafik, men inga problem här inte! Vi svängde även förbi Victoria en snabbis och hälsade på henne och de små liven! G var ju lika söt som vanligt, dör lite över dessa bilder jag tog på henne när hon "blåste" på blomman! 









Därefter åkte vi till Target och köpte kakor innan vi åkte och fixade bankkort till Alicia. Det tog sin lilla tid och sedan åkte vi hem och väntade in Anna som kom hem vid tre. 

Alltså, USA och alla olika konstiga kakor?! Vattenmelonssmak?! Den var faktiskt helt okej...

Anna och jag visade Alicia våra UNO-regler sedan spelade de två några omgångar innan vi tre åkte till tennisen. Där satt jag och Alicia och pratade på, så himla trevligt! :) 


Det bjöds på tårta på tennisen idag, mums! 




Vi åkte hem och jag, Alicia och Anna lagade "svensk" köttfärssås och spagetti med vitlöksbröd, muuuuums!!! Det blev en riktigt sen middag så därefter tittade vi på tv en halvtimme innan tjejerna gick och la sig. 


Nu sitter jag och tittar på GoT innan jag ska sova. Natti natti! 

SÖNDAG

Hej hej hallå!

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon, så himla skönt! Inatt var sista natten i "min" säng, känns så himla konstigt! Haha.

Jag flyttade sedan ut alla mina kläder och saker från rummet och invaderade resten av källaren. Sedan tvättade jag sänglakanen, dammade ur lådorna och städade runt toaletten och handfatet. Sara kom och hjälpte mig bädda rent sängen och sedan var jag officiellt utflyttad ur rummet! 









Vi två åkte till Cross County för lunch och lite shopping. För mig blev det två t-shirts och för Sara blev det två shorts! 
Haha, jag tog ett kids meal med chokladmjölk! Lycklig tjej! ;) 

Vi drog sedan vidare till Swirl, ett cafe vid mig innan vi åkte och tittade på andra halvleken av Saras hostkid Z som spelade fotboll i New Rochelle. Därefter skjutsade Sara hem mig.



Väl hemma väntade familjen och Alicia, den nya au pairen som familjen hämtade från orientation idag på eftermiddagen! Vi alla åt kinamat till middag och sedan gick jag, Alicia och tjejerna och köpte glass till efterrätt. Vi passade även på att visa henne runt i området här med alla olika butiker, men det får nog bli en till runda eftersom jag vet hur många nya intryck det är för henne och hur trött man var den första veckan! 


Haha, den här charmiga bilen såg vi utanför 16H! 

Nu har jag gjort i ordning min nya säng (luftmadrass) och så har jag pratat en hel del med Alicia ikväll och nu ska vi sova!

Förresten, detta hade jag önskat av Alicia att ta med sig från Sverige, sååååå gott det ska bli!!! Ska skämma bort mig dessa två helger jag har kvar i New York! ;)


LÖRDAG

Igår, lördag, efter att jag och Nathalie vaknat åkte vi hem till hennes hus för att försöka lirka upp någon av dörrarna, haha. Hon hade googlat lite på hur man kunde bryta sig in i ett hus och vi provade ett sätt med ett kreditkort. Det gick på ca 30 sekunder och sedan var dörren öppen, så sjukt lätt!!! Jätteläskigt att det var så lätt, men så himla skönt för henne att slippa vara utestängd till söndag kväll! ;) 



Nycklarna låg så fint kvar på köksbordet (här med kortet N använde för att bryta upp dörren, haha).

Vi firade med glass och jordgubbar till frukost ute i solen, sååå härligt! Sedan åkte jag hem och åt lunch och fixade mig inför resten av eftermiddagen och kvällen.

Jag och Matilda tog tåget in till city vid halv tre och mötte upp Nathalie. Vi tre tog oss till en slags linbana för att åka över till Roosevelt Island (en liten ö mellan Manhattan och Queens). Väl på den lilla ön hoppade vi på lokalbussen som tog oss runt ön (det kanske var 15-20 kvarter haha) och sedan kom vi tillbaka där vi började, efter kanske 15-20 minuter eller så. Vi tog några foton innan vi åkte linbanan tillbaka till Manhattan. 








Linbanan. Man åkte i stora vagnar, det fick kanske plats typ 30 pers eller något sådant. 



Vi stannade till på Dylan's Candy Bar (en stor, känd godisaffär) innan Nathalie åkte hem och jag och Matilda gick till McGee's för middag. Det är en pub som är inspirationen till puben i How I Met Your Mother! 
Nathalie var exalterad på Dylan's! ;)


Godispaus inne på Chase (min bank) då det kom en regnskur på väg mot McGee's. 

Vi gick förbi detta, ännu ett Gossip Girl-ställe! 







Vi åt en varsin sallad och drack drinkar innan vi gick någon kvarter bort och hamnade på en annan irländsk pub. Sär satt vi lite mer än två timmar och drack goda drinkar. Så himla trevligt!!! :)

Vi åt sedan varsin cheeseburgare och pommes på McDonalds innan vi tog en taxi till en klubb. Meeen efter lite trassel där med våra promotors och en lång väntan med några tyska tjejer bestämde vi oss för att skippa det och istället ta taxi till Grand Central och ta tåget hem strax efter ett. Ganska skönt att komma hem i någorlunda bra tid! 




FREDAG

Idag efter att ha skjutsat ungarna till skolan och tagit hunden till parken bakade jag frukostfrallor till frukost. Såå gott! 

Därefter blev det en tur till biblioteket och parken där jag mötte upp Victoria och hennes tjejer. Jag läste lite böcker med G i soffan, F lekte med tåg och Victoria letade böcker att låna! ;) Vi lekte lite ute också men då var det mest G som sprang runt, haha.











Vid tre kom Anna hem och vid fyra kom Jane hem. Vi hängde lite innan pappan hämtade dem vid halv sju, men stannade här till sju. 

Familjen "tittar" på tv... ;) 



Vi började leka kull (ja, jag lärde dem att säga "kull" haha, lät så kul!!!) men det slutade med att tjejerna började brottas! 




Vid halv åtta åkte jag och plockade upp Nathalie från tåget och så åkte vi och handlade glass och jordgubbar inför kvällen! Vi åkte hem och droppade av det och beställde kinamat och åkte sedan för att plocka upp det. Det enda problem var bara att Nathalie insåg i bilen att hon låst nycklarna inne i huset! Och hennes värdfamilj är bortresta till söndag kväll!!!

De är även väldigt religösa judar så efter solnedgången idag fram till efter solnedgången imorgon får de inte hålla på med elektroniska saker osv... Så det var svårt att få tag på dem! Men vi chansade och ringde men fick inget svar. Nathalie smsade då också och provade ringa sen igen, och då svarade hennes värdmamma!

Tyvärr fanns det inte så mycket att göra... Sååå Nathalie följde med mig hem och så åt vi där och Johanna och Victoria kom över med chokladpudding till efterrätt, mums! Vi alla tittade på Frozen och början av The Switch innan Johanna och Victoria åkte hem. Nathalie får sova hos mig inatt och så får vi se om vi kan lösa husproblemet imorgon! :) Håll tummarna!!! 

NITTON ÄR BÄST




TORSDAG

Jahapp. Då var torsdagen slut. Fredag imorgon, så skönt! Älskar helgerna, hahaha. 

Idag har jag:

Ätit bagel med Vickan och sedan tittat på tv hemma hos mig. 

Hängt med Jane när hon var på dans. Först väntade vi utanför i det fina vädret (vädret idag gick alltså från grått och regnigt till sol, fuktigt och 24 grader!) sedan såg jag hennes dans på slutet av lektionen.




Jag har plockat upp Anna från Hebrew school och när vi kom hem åt jag denna fantastiska middag.

På kvällen provade Jane sin dansoutfit till uppträdandet nästa helg och jag och Anna spelade UNO. Som vilken annan kväll som helst.

Jag har även hunnit med att Skypa med Sara och sedan med min saknade, mexikanska kompis Pame (på bilden. Och ja, jag ser ut som en liten pojke). Det blev även ett snabbt FaceTime-samtal med Vickan! Fina vänner man har! Puss på er. 


GAVIN DEGRAW, 7:E APRIL

Ja nu har jag haft början av detta inlägg i utkastet här på bloggen i några veckor, heheeeee... Nu har jag skrivit färdigt det... Men bättre sent än aldrig!

Här kommer några bilder från när jag, Matilda, Angie och Josi drog på Gavin Degraw! Så himla mysig lokal, kändes som att jag var på Tric (baren i One Tree Hill, där Gavins låt I don't wanna be är intro) och vi alla bara njöööt! Först var det två förband, en var en tjej som heter Rozzi Crane och hon var bra! Sedan gick bandet Parachute på och när de spelade insåg jag att jag kunde några av låtarna! Sååå kul, haha. Blev en härlig överraskning! Jag kan ju säga att jag fick reda på att jag kunde gå ca två timmar innan vi skulle dra dit, eftersom Matildas kompis hade backat ur i sista stund. Sååå jag hade ingen aning om något! ;) Det var bara att go with the flow!
 
 
 
Tillslut var det iallafall dags för Gavin DeGraw! Jag kunde ju inte alla låtar, men en hel del! Det absolut bästa var ju I don't wanna be, alltså my effing GOD vad awesome det var! Den känslan kan jag leva på länge! ;)




 
 
Denna bild tog Rozzi Crane efter att hon uppträtt!

En mycket trevlig måndagkväll med dessa tjejer!

ONSDAG

Usch, idag har det regnat hela dagen... Det bästa var att jag fick sovmorgon idag så jag sov bort hela morgonen iallafall, vaknade (för sista gången) vid halv tio. Sååå skönt! Jag åkte och köpte bagels till frukost och sedan tittade jag på sista filmen av Harry Potter. 

Jag plockade lite på mitt rum och sedan kom Anna hem och vi spelade UNO innan vi drog på tennis. Vi var lite tidiga så vi chillade i bilen en stund. ;) 







När vi kom hem igen blev det en lätt middag och sedan åkte jag och Anna till affären och växlade in alla pennies (1 cent, 1/100 av en dollar!) jag samlat på mig under året här och för 335 st fick jag ut $3! ;) 




Sedan åkte vi hem och tog ner alla bilder och teckningar jag satt upp på väggarna i mitt rum under året. Vi plockade även ut en del grejer från mitt rum till bordet i källaren... Det känns så knäppt att göra detta! Om tre veckor åker jag till San Francisco och lämnar New York och detta år bakom mig. Galet! 







RSS 2.0