FREDAG

Idag hade vi seminarium. Det var så att vi skulle opponera på en annan grupps PM och de skulle göra likadant för oss. Har varit nervös inför det eftersom jag aldrig gjort det förut, men det var inga problem! 

Men usch vad seg jag har känt mig idag, tung i huvudet och ont i halsen. Har nog varit lite febrig också...

Sara skulle egentligen ha kommit till mig här i Uppsala idag men det blev ändrade planer tyvärr, men kanske var det ödet då jag har känt mig så risig idag! Vi får helt enkelt ses någon annan gång snart! :) 

Nu tittar jag på Disneyfilm och ska nog sova om ett litet tag, haha. 

TORSDAG

Igår lämnade jag äntligen in hemtentan! Så himla skönt att ha gjort det. 


Vid ett träffade jag Josefin på stan och hjälpte henne fixa kårleg. Så nu jäklar ska vi börja hänga på nationer tillsammans!!! :) USA-brudarna for the win! 

Vid fyra mötte jag upp Sofia, Synne och födelsedagsbarnet Aino (tre tjejer från min klass) för att gå på buffé! Det var kinamat, thaimat, mongoliskt, sushi och efterrätt! Guuuud så gott det var! 

Efter det tog vi oss hem till Aino och så kom några till och joinade oss för att föra och äta tårta, haha! Vid tio drog jag mig hemåt medan de andra drog vidare på nation. Jag har inte känt mig helt 100 i kroppen så det blev en lugn kväll för mig! 



NYC

Flyg till New York för 3500 kr?! Ja tack. 



LJUS

Jag var förbi Ikea och köpte ljus, så nu har jag det så mysigt så i mitt lilla rum! Det är ju ganska kallt i rummet också, så det var riktigt skönt att få lite värme av ljusen. :) 






FIN HIMMEL

Såhär fin var himlen när jag skulle ta bussen till Ikea. Solnedgångar på hösten är allt mysigt det!



TENTAJÄVELN

Hello peeps. Nu har jag suttit och skrivit på min hemtenta några timmar och jag tror den känns någorlunda klar! Yay, äntligen!!! Jag är lite osäker på fråga två, om jag liksom har fattat den rätt. Men jag orkar inte sitta mer med den, jag kommer inte fram till något nytt... Så det får gå som det går! Jag gav upp tentaskrivandet men tänkte att jag bara skulle fixa med alla referenser...... 1,5 h senare blev jag klar! Haha. Nu ska jag nog åka och handla och så får vi se vad jag hittar på ikväll, jag tar iallfall paus resten av dagen och så fixar jag det allra sista med tentan imorgon!



BIO

Efter en massa tentaskrivande igår tog jag en paus på kvällen och åkte till Norrtälje. Där mötte jag upp Richard och vi gick på bio! Såg skräckisen Annabelle och den var bra på det sättet att man hoppade till i stolen flera gånger, men själva handlingen var ju lite sisodär. Jag sov hos Richard och nu ska jag på att ta bussen hem och skriva på tentan resten av dagen, yay... 

Mycket folk ute på kvällen i Norrtälje! 








MÅNDAG

Halloj! Nu har en ny vecka börjat och just denna vecka innebär höstlov för mina bröder men tentaperiod för mig. Hua.

Jag har alltså pluggat större delen av dagen, men tog mig ner på stan och mötte upp Jackie och Josefine för fika. Även Louise kom förbi! :) Riktigt trevligt och det behövdes verkligen göras något annat än att skriva på hemtentan! Skönt med en liten paus sådär på eftermiddagen! 



Alla skulle såklart ta kort, haha! Love it! 

KROSSAD AV SÄTTRAMARKEN

Igår när jag skulle gå till bussen för att åka in till Uppsala, tappade jag min telefon i marken. Jag skulle ta upp telefonen för att använda den som ficklampa i mörket, men då faller den ur jackfickan och heeela skärmen sprack....... Åh, så himla surt!!! Telefonen funkar som vanligt men det går ju inte att se så bra, hehe. Så nu måste jag ju ta och köpa en ny... Det får nog bli en 5s istället för 4s. Alltid något! Yay!
 

ECKERÖLINJEN

Idag drog jag, familjen, mormor, mostrar, kusiner och kusinbarn till Grisslehamn och tog Eckerölinjen till Åland. På vägen dit fikade vi, handlade i taxfreen och hängde i baren. På vägen hem blev det smörgåsbord, eller som det nu var - viltbord! 






























GRATTIS PAPPA!

Igår fyllde pappa år och det firades direkt efter att jag kom hem från jobbet. Då blev det fika med presentöppning och senare blev det kött och potatisgratäng till middag! 







TGIF

Igår var det fredag och jag satt i skolan med ett gäng från klassen och pluggade. Vi har ju fått vår hemtenta ju så jag försökte skriva på den, men kom som liksom aldrig igång på riktigt... Satt i fem timmar och skrev på en och samma fråga...... Suck! Ja ja, jag hoppas det går bättre nästa gång sätter mig ner och skriver på den!

På kvällen var det partaj hemma hos Jackie och Jacob. De båda har fyllt år så vi var ett gäng socionomer och ett gäng läkare (från Jacobs klass) och hade en riktigt rolig kväll! Vi var runt 25 pers i en liten etta, haha. Men har man hjärterum... ;) 
Välkomstdrink! 



Lollo da psychic! 








Födelsedagsbarnet! 







TORSDAG

Var ledig från skolan idag men jag jobbade på hemtentan ett tag. Jag vet inte om det är relevant det jag skrev, men jag kom igång iallafall! Haha.


Annars idag har jag tittat på film och haft fikamys med Clara, Björn och Emelie som kom hem till mig för första gången! Vi tittade på roliga klipp på youtube (haha, klassiker) och drack självklart te/kaffe! 

Senare på kvällen skypade jag med Alicia, min värdfamiljs nya au pair! Allt verkade vara detsamma där borta och hon verkar trivas! :) Jag fick även se Daisy, deras hund. Åååh, saknar henne så mycket! 

ONSDAG

Imorse träffade jag min seminariegrupp innan vi åt lunch (Linnea bjöd på paj!) och gick på föreläsning mitt på dagen. I slutet av den fick vi reda på vår hemtenta, så den ska jag sätta mig ner med och börja på imorgon! 



Jag gick sedan hem och stekte pannkakor, så gott så! Sedan chillade jag ett tag innan jag hade tvättid kl 18. Så nu har jag tvättat alla kläder och påslakan till sängen. Skönt! 


GRATTIS PÅ 21-ÅRSDAGEN, JP!

Idag är ingen vanlig dag för det är Johannas födelsedag, hurra hurra hurra! :)

Jag har idag ätit sopplunch på VG (Västgöta nation) men några från klassen. Där är det alltid hemmagjord soppa, bröd och nån sallad, och så får man kaffe/te efteråt. Allt detta för 40 riksdaler, det gillas! Idag bjöds det på palsternackssoppa! Väldigt gott! 


Vi var totalt 13 st från klassen! 

Sedan gick jag förbi domkyrkan där mormor och hennes PRO-polare hängde. Vi pratade kanske en kvart innan de skulle gå på någon guidad tur och jag gick hem till mig. Efter ett tag kom födelsedagsbarnet JP förbi och hämtade mig. Vi åkte och handlade och fixade ihop middag hemma hos henne! En enkel men himla god middag! AJ kom till oss och åt efterrätt och vi snackade massa skit, som vanligt! ;) Bästa, finaste vänner! 








Stort grattis på födelsedagen! Du är bäst och jag älskar dig! Puss! 

MÅNDAG

Halloj! Idag har varit en ganska lugn dag. Jag chillade på förmiddagen och tog mig sedan till skolan vid 12 för föreläsning och seminarium. Vi skulle hålla på till fyra, men vid tre drar brandlarmet igång och seminariet avbröts och vi gick hem. Jag tror dock att det bara var en övning! 
Föreläsning (fotot togs i pausen då). 

Vi fattade inte vart vi skulle gå, så vi stod kvar utanför... Kanske inte det smartaste, haha. Insåg sen att det fanns en samlingsplats längre bort då massor av människor kom tillbaka efter ett tag från det hållet, haha! 

Jag spenderade några timmar hemma innan jag gick tillbaka till skolan vid 19. Det var SVUU som hade anordnat att TRIS (tjejers rätt i samhället) kom och höll en föreläsning för oss. Sååå himla intressant! Det var två unga tjejer som jobbar för tjejers rätt (då det gäller hederskulturer där ofta föräldrarna/familjen har makten över tjejerna) och det var bara så intressant att lyssna på och jag blev riktigt taggad på att bli socionom! Detta är en ideell förening, så det kanske är något jag vill satsa på när jag kommer ut på arbetsmarknaden! Det återstår att se! ;)


MORGONMYS




SÖNDAG

Idag jobbade jag några timmar innan jag åkte till Uppsala vid halv tre. Jag mötte upp min seminariegrupp i skolan vid halv fem och vi jobbade med vårt grupparbete. Nästan tre timmar senare var vi klara med allt och vi skickade in det! Woho, känns riktigt skönt att ha det gjort! Så nu kan vi vara fria från den stressen hela dagen imorgon! ;) På tisdag är det bara att ta tag i nästa uppgift! 


Jag gick och handlade och fixade sedan en riktigt god middag - tacos! Jag åt den på rummet och tittade på film, sååå awesome! Älskar att titta på tv när jag äter, haha! ;) 



LÖRDAG KVÄLL

Igår kväll åkte jag hem till Hallsta och hade en mysig kväll. Det var gos med Nilla, dricka te framför brasa, titta på Så mycket bättre med mamma och Skypea med kusin Lisen. En bra kväll helt enkelt! 


Funny faces, haha! 



FREDAG

Woho, FREEEDAAAG! Denna dag började med att jag gick och träffade min seminariegrupp vid tio och då åkte även Richard hem till sig för att plugga, så det blev en kort visit denna gång!

Jag och gruppen skrev på vårt PM och nu börjar vi känna oss nästan klara! Vi flyttade om lite grejer i texten så att det passade bättre och skrev avslutning och inledning. Nu ska vi bara fixa det sista, med att läsa igenom och kanske fixa till några meningar här och där. Så det känns skönt!

Före!


Efter!



Vi satt och pluggade några timmar innan vi skiljdes åt. Jag gick hem och åt lunch innan jag drog ner på stan för några ärenden där. Jag gick förbi en frisörsallong där det stod "drop in" sååå ja, jag gick in och klippte av mig håret och färgade det! Kändes himla skönt att bli av med mitt hår, då det var riktigt slitet och jag kan inte göra något med det.
 
Sedan tog jag mig hem, slängde i mig en pan pizza till middag, bytte om och drog vidare till Uplands nation för pubrunda med SVUU (Socionomstudenter vid Uppsala Universitet) som fixat ihop en pubrunda. Temat för kvällen var "kom som en dryck" och jag var en Blue Hawiian med en turkos kofta och blomhalsband från Hawaii! Plus att jag hade en T-shirt med amerikanska flaggan. ;) 

Då det var sjukt mycket folk på många av pubarna så blev det kanke bara 5 olika nationer, men vi hade kul ändå med lagquiz och tävling om bästa utklädnad och såklart gott att dricka!

Kvällen avslutades på Värmlands där det var klubb och jag kom hem runt halv tre inatt, betydligt mycket senare än jag tänkt, då tanken från början var att gå hem runt 22-23, haha! Meeeen kul hade jag!





Haha liksom what?! 

Här har jag fått tag på Annelis mjölkhatt, haha.









TORSDAG

Torsdagen var en riktig pluggdag. Jag vaknade och pluggade lite hemma innan jag gick till skolan på en föreläsning. På den föreläsningen fick vi feedback på en uppgift vi lämnat in förut och så fick vi veta om vi blev godkända eller ej. Jag blev godkänd! Yay! Nu har jag fått mina två första högskolepoäng!

Efter föreläsningen träffade jag min seminariegrupp och kämpade med vårt PM vi håller på att skriva. Vi satt i tre timmar innan vi gav upp, men vi kom ganska långt på vägen så det kändes skönt!


Jag gick hem och hämtade en matlåda och gick sedan hem till Björn där han, hans kompis Lisa, Clara och jag åt matlådemiddag tillsammans och sedan fikade vi med bullar och kaffe/te. Mumsigt och mysigt!

Vid halv elva kom Richard till mig direkt från träning i Norrtälje, så vi hängde på mitt rum ett tag innan vi gick och la oss.

ONSDAG

Idag ringde alarmet 7.00 och vid 8.00 var jag på skolan och mötte upp min seminariegrupp för att plugga. Vi pluggade några timmar, åt lunch och gick sedan på en föreläsning. Fast juste, jag tog en liten paus i pluggandet och skypade med Ellen (som jag träffade i NY) och hennes elever som intervjuade mig på engelska om mitt år i USA. Hon jobbar på ett högstadie och hade fixat ihop denna uppgift. ;) Så kul så! 

Efter seminariet gick jag hem en snabbis innan jag drog ner på stan och mötte upp Linnéa. Vi gick till Café Linné och fikade! :) Där stötte jag även på Björn från klassen, haha! 




Vid sjutiden skiljdes vi åt och jag åkte och hyrde en lokal till vår fadderfest, så nu är det fixat iallafall! Skönt! 

Därefter vandrade jag (lite lost) igenom Uppsala och kom hem tillslut. ;) 

PLUGG OCH MAT... MY LIFE ATM

Jahapp, och så var ännu en grå höstdag förbi. Jag passade på att ta sovmorgon då jag inte kände mig kry alls imorgon när jag först vaknade. Så på förmiddagen tog jag det bara lugnt. Drog till skolan vid ett för PPU (en kurs) och gick sedan hem och pluggade lite. Tog mig till Ica och handlade, stannade förbi Björns crib då jag behövde låna en grej och sedan gick jag hem och lagade mat. Det blev en middag plus två matlådor, woho!





PLUGG MED LINNEA OCH BJÖRN

Igår kväll träffade jag min seminariegrupp hemma hos Linnea i hennes lilla stuga. Tanken var att äta och sedan plugga, meeen det blev ju mer ätande än pluggande kan jag ju säga, haha. ;) Vi fixade ihop tapas och hade en riktigt trevlig kväll men många skratt, och så avslutade vi med kanske 1,5 h plugg! 







TG ÅTERFÖRENADE!!!

Igår efter jobbet drog jag in till Uppsala med Sofie och AK! Vi hängde på Gränby en snabbis innan vi åkte och lämnade några grejer i mitt rum, bl.a. bord till tvn och stol till skrivbordet. Sedan åkte vi hem till JP, det var första gången jag var där och det var så mysigt! :) Vi blev bjudna på mat och efterrätt, mums! Det blev en hel del att catcha upp eftersom hela TG-gänget var där och vi har inte setts på jag vet inte hur länge, iallafall mer än 1,5 år sedan som alla var samlade! Mina bästa brudar, jag tycker om er så himla mycket! 



Hemmagjorda laxburgare, med någon slags kålröra och ugnsgrillade rödbetor. Mums!!! 

Kex, kvarg och bär, så gott så! 

JP fick paket, hihi! 




















MIDDAG MED MORMOR

När mormor fyllde år för ett par veckor sedan fick hon i present av mig och mina bröder att bli bjuden på mat på Antep i Norrtälje. Så ikväll åkte vi in dit och åt en god middag! Jag hade tänkt ta pasta, men när mina bröder skulle äta kebab och mormor pizza, så blev jag så himla sugen på kebabpizza så det fick det bli för min del, haha!






TISDAGSFEST

I tisdags kväll var det partaj med klassen som gällde! Först åt jag, Björn och Clara matlådemiddag tillsammans hos Björn innan han och jag drog vidare till Elisa. 

Vi var kanske runt 20 pers som förade hos Elisa, i hennes etta. Trångt men riktigt trevligt! Efter det drog vi vidare till snerikes nation där det blev dans och vi hade så sjukt kul! 

Elisa och hennes kille! 



Jackie, Björn och Louise! 

På väg till snerikes gick dessa snyggingar och jag hem till Björn för att lämna grejer och shotta lite, haha. 









MITT RUM!

Igår när jag vaknade packade jag upp allt i rummet så att det ser ut som att nån nu bor där nu, haha! Och idag gick jag ner på stan och köpte en router, hdmi-kabel och en sladd till tvn och så meckade jag ihop allting och det funkade på en gång! Woho!!! Nu ska jag bara fixa ett bord till tvn och en stol till skrivbordet! 

















SÖNDAG

Jahapp och nu var långhelgen slut. Eftermiddagen spenderades på stan med Clara innan jag åkte och handlade mat och fyllde upp mina fack i kyl och frys, haha. 

På kvällen traskade jag bort till Björn som bor några hundra meter ifrån mig, och vi drack kaffe/te, tittade lite på The Big Bang Theory och han skruvade även ihop sitt skrivbord från Ikea. Precis när han var klar kom Clara över och då tog vi kaffe/te nummer två plus fikabröd! Mums mums! Vi satt och snackade i flera timmar, så himla trevligt!






LÖRDAG

Igår var det lördag och jag hade en proppad dag! Först började jag dock med sovmorgon (sov till nio, underbart!) och tittade på ett avsnitt av Prison Break innan mamma ringde och sa att hon och Mattias var någonstans i närheten. 

Jag gick ut och mötte upp dem och vi tog med  resväskorna och påsarna som jag packat hemma i torsdags och fredags. Vi dumpade av allt i mitt rum och drog iväg till Elgiganten. Sen hann vi med att tittapå  Mattias innebandylag som spelare en match i Allianshallen innan vi drog vidare till Ikea och några andra affärer. Sedan började klockan närma sig fem så då åkte vi hem och lämnade av de saker som mamma varit så snäll och köpt åt mig. :) 
Kanelbullens dag, men jag fick vaniljbulle istället! Mycket godare! 


Ikea Ikea! 

Hon skjutsade mig sedan till Josephine där en spelkväll med Josephine, hennes kille Niklas, Linnea, Clara och Björn väntades! En himla mysig kväll som blev kanske lite senare än tänkt, men men! ;) 
Medan jag och Josephine väntade på att de andra skulle komma spelade vi lite monopol. Katten Nala var också med!










TACOMYS MED NEW YORK

Igår tog jag mig in till Uppsala och flyttade in i mitt nya rum! Jag fick bara med mig några grejer så mamma kommer med resten idag! 





På kvällen mötte jag upp Victoria och Josefin (jag träffade dem i New York) och lagade tacos hos Victoria. Såå gott och mysigt! Vi åt fruktsallad till efterrätt och pratade om allt och ingenting. I hela sex timmar pratade vi non-stop, så himla kul! 

Nu har jag sovit första natten här och det gick så bra så, haha. Slocknade nästan direkt när jag kom hem inatt och sov till halv nio, fint det! 

OCTOBER 3RD






RIMBO MARKNAD

Igår var jag på Rimbo marknad med Johanna! Vi åt langos, köpte strumpor och köpte godis! Vi drog även hem till henne och chillade i ett par timmar innan vi drog tillbaka på kvällen och gick där en stund igen! Jag åkte sedan hem med min familj som hade kommit dit på kvällskvisten. 










ONSDAG

Idag åkte jag som vanligt in till Uppsala på morgonen. Jag mötte upp min seminariegrupp (Linnea och Björn) och diskuterade inför dagens seminarie. Sedan blev det lunch och därefter träffades den stora seminariegruppen (12 pers sammanlagt) och jag tycker det flöt på väldigt bra idag!
En liten promenad genom kyrkogården med Björn och Linnea innan seminariet. 

Jag och Björn! 

Efter det gick jag och fick nyckel till ett studentrum som jag ska hyra av en kille i klassen då han flyttar ihop med sin flickvän! Så i helgen kommer jag flytta in dit! Det är ett rum i en korridor, jag får hyra åtminstone terminen ut, kanske till sommaren. Det ska bli så skönt att komma in i Uppsala och slippa pendla! 

Fick sällskap av lillebror hem från bussen.

Nu på kvällen har jag suttit och fixat med en inlämningsuppgift, det trasslade lite med referenser då jag gjort fel och insåg det nu efter att jag hade lämnat vissa böcker (som jag självklart behövde!) i Uppsala... Men det är tur att jag har snälla klasskamrater som hjälper till! Så nu är uppgiften inskickad och jag har tagit helg!!! 

RSS 2.0