MÅNDAG

Hallå! Idag tog jag en välbehövd sovmorgon och sedan började jag plugga direkt. Har läst två längre artiklar på engelska och skrivit min del i en presentation vi ska ha imorgon. Efter det tog jag mig till jobbet för att jobba kväll. Det rullade på bra där så det var skönt! 

Jag kom hem strax efter nio och läste klart de sista sidorna i en artikel, sedan dammsög jag lägenheten, lagade matlådor som jag aldrig gjorde igår, diskade och städade toaletten, haha. Full rulle!

Nu ska jag titta på ett avsnitt på Netflix och sedan soooovaaaa. Såg inte framemot denna helg + måndag förra veckan så nu är det skönt att den är över! ;) Haha. Kände mig så stressad inför den men det blev bra tillslut. 

JOBBSÖNDAG

Halloj! Idag har jag precis som igår jobbat. De första timmarna innan lunch blev det "vanliga" kassan där det var full rulle även idag så timmarna flög förbi. Efter lunchen blev det självscanning en stund innan jag avslutade dagen i kassan mellan varuhuset och driven. Där var det väldigt lite rörelse så tiden gick väldigt sakta... Underhöll mig bl.a. med att rita på gamla kvitton, haha. 



Nu väntar jag på bussen hem. Sedan tänkte jag leta upp två artiklar jag och Emilia ska läsa imorgon, laga mat/matlådor och sedan dö i soffan! 

JOBBLÖRDAG

Hallå! Idag har jag jobbat på Baui och det är löningshelg och det var massa med folk och det var stressigt men samtidigt gick tiden fort. Dock satt jag de sista timmarna i mellankassan (mellan butiken och driven) och där var det inte lika full fart så det var chill men samtidigt gick tiden väldigt segt... ;) 

Efter jobbet gick jag över till city gross och handlade lite och såg då att om man handlade andra varför för 100 kr kunde man köpa lösgodis för 1,90 kr/hg!!!! Så ja, jag köpte med mig lördagsgodis hem! ;) 

FREDAG

Hej! Igår var det fredag och på förmiddagen åkte jag till Blåsen där jag och Emilia träffades för att låna en bok till vår uppsats. Vi kikade även igenom andra böcker för lite inspo. 


Sedan åkte jag hem och åt lunch och tog det lugnt nån timme innan det var dags för jobb. 

Efter jobbet åkte jag hem till AJ som hade bjudit tjejerna på en mysig tapaskväll. Jag åt lite av resterna som fanns och så spelade vi spel och åt efterrätt. Myyyyys med mina bästa! 
Vaksala torg, på väg mot AJ. Julkänsla! 






Klockan hann bli ganska mycket och jag behövde fixa matlåda till morgondagens jobb, så halv ett stod jag och stekte pyttipanna haha. Sedan fick jag äntligen sova! 

TORSDAG

Goddagens! Igår var det torsdag och på förmiddagen fixade jag och Emilia det sista med vårt PM och på eftermiddagen var vi på en föreläsning. Efter den drog vi två ner på stan och gick runt och kikade lite. På Åhlens hade den en fotoautomat man fick prova gratis, så sjävklart gjorde vi det! ;) 


Mörkt ute efter föreläsningen... 






Jag fick med mig en liten tomte hem och Emilia en julstjärna. Julstämningen smyger sakta men säkert på hemma hos mig nu! 


ONSDAG

Halloj! Idag på förmiddagen pluggade jag lite hemifrån innan jag tog mig till skolan för ett möte med min PPU-grupp. Vi hängde där ett par timmar och fixade med en redovisning.


Sedan tog jag mig ner på stan och mötte upp Emilia och vi tog oss till Boländerna för lite shopping. Vi hann med Bauhaus, Ikea, Rusta, Ica Maxi och så blev det även en sväng till Ica Väst, hahaha. Full rulle! Hon tvingade mig att köpa en ljusstake bland annat, haha! Men det var massa mysigt och roligt, som det brukar vara när man hänger med Millan! ;) 





Hahaha sötis! 




När jag kom hem kom Hanna över för lite snack och mys. Alltid lika trevligt! :) 



PLUGG PLUGG PLUGG







MYSIG LÖRDAG MED BL

Hallå! Igår var det lördag och då kom Johanna BL till Uppsala och hängde! Vi drog först till Gränby centrum och gick runt där och kikade några timmar. Jag fick med mig några småsaker hem, så som reflexer. ;) 


Sedan åkte vi hem till mig och vhillade ett par timmar innan vi tog oss ner på stan. Vi åt en god middag på Churchill Arms och sedan gick vi på bio för att se den sista Hunger Games-filmen, Mockingjay part 2. Den var bra men det är tråkigt att det var sista filmen och att allt är över nu, haha. 





FRIYAY

Halloj! Igår var det fredag och jag började förmiddagen med en föreläsningen. Sedan tog jag mig ner på stan för att fixa några saker innan jag åkte hem och pluggade lite och tittade på Netflix. 



På kvällen var det dags för party! Louise och Josefine har fyllt år så de styrde upp en skön förfest innan vi drog vidare till Värmlands och slog klackarna i taket! Vid ett stängde det så jag, Jenny och Maria drog till Max för att äta nåt innan vi åkte hem. ;)  
Fina födelsedagsbarnen! 













INVENTERING

Halloj! Idag struntade jag i att få på föreläsningen på morgon... Dels för att de ändå tyvärr inte ger något och dels för att jag ville ha sovmorgon då jag idag har varit på Bauhaus och inventerat 15-midnatt. Det var ju sådär halvkul och segt men tycker tiden ändå gick ganska snabbt på slutet. I början gick tiden sjuuuukt segt men antar att jag kom in i nån rytm sen. ;) 

Detta höll jag på med större delen av tiden... Jag var på en annan plats först men blev klar efter ca 1-2 h där. 




Vi fick även mat och fika. Gott! 

Jag hann precis med sista bussen hem från Boländerna som gick till stan. Hade jag kommit 10 sekunder senare hade jag fått gå hem....... 

Nu sitter jag på stadsbussen hem och ska hem och soooovaaaaa! 

MYSTISDAG

Gokväll! Imorse var jag på en föreläsning som tyvärr inte gav någonting alls. Läraren läste rakt av från power pointen och frågar någon en fråga sa hon antingen exakt samma som hon redan sagt eller också att hon kommer ta upp det senare....... Sämst helt enkelt, tyvärr. 

Men när den var slut vid 11 gick jag och några tjejer i klassen ner på stan för att äta lunch/fika på Café Linné. Riktigt mysigt och gott! 

Därefter följde jag med Sigrún som skulle köpa en bok och sedan mötte jag upp Emilia för att gå till ett annat café, Årummet. Där skulle vi nämligen göra en observation om mobilanvändandet i sociala interaktioner, en liten pilotstudie till vår b-uppsats, för att lära oss mer hur man gör inför en riktig observation. Vi spanade på folk i en timme men sen hängde vi kvar och pratade om allt möjligt. Vi gick bl.a. igenom hur Sverige skulle kunna ta sig vidare ikväll, haha så att vi båda förstod! ;) 


*fOkUsErAd* 




En par timmar senare gick vi därifrån och jag åkte hemåt. Fixade middag och tittade på Netflix en stund innan det var dags att se matchen mellan Sverige - Danmark. Jag hade ju dock inte femman där man kunde se matchen, men lyckades tillslut hitta en engelsk live streaming med halvkass kvalité, men det funkade! Haha. Matchen är precis avslutad och Sverige gick vidare till EM, woho! 


MÅNDAG

Goddagens! Så var det måndag igen. I helgen har jag för det mesta bara tagit det lugnt, väldigt skönt! 

Idag mitt på dagen tog jag mig till Blåsen för att hämta ut min tenta från utvecklingspsykologin och jag fick VG på den! Woho, riktigt kul! 


Sedan på eftermiddagen tog jag mig till Baui för lite kvällsjobb. En ganska lugn måndag vilket var skönt! 



FREDAG DEN 13E

Halloj! Igår var det fredag och jag och några från klassen hade bestämt att åka Eckerölinjen då vi fick gratisbiljetter av dem under nollningen. Vi hade bokat brunch i buffén på vägen till Åland och det var så gott så! 
Lollo var redo att shoppa loss! 














På vägen hem hängde vi i baren samt handlade i taxfreen. En riktigt trevlig resa med fina tjejer! :) 














TORSDAG

Hej! Idag på morgonen hade jag ett seminarium och ja, jag vet inte om man kommer bli smartare efter denna kurs... Men snart ska vi börja skriva b-uppsats och hoppas jag och Emilia får till ett bra tema snart... ;) Blir nog bra tillslut! Vi vet ju iallafall ungefär vad vi vill skriva, gäller bara att hitta bra avhandlingar inom det området! 




Efter seminariet stannade jag och Emilia kvar en stund extra i skolan för att fixa med våra anteckningar från seminariet och pratade lite om hur vi ska försöka lägga upp uppsatsen. Sedan tog jag mig hemåt och tog det lugnt i några timmar innan jag tog mig till jobbet. Det rullade på bra förutom att det blev lite kaos där i mitten, men jag överlevde det! ;) Nu sitter jag på bussen hem och fryser... Dags att fixa vinterjacka känner jag!!! 

FINT VÄDER IDAG




TISDAG

Goddagens! Idag var jag på en föreläsning på morgonen, haha var så trött så att tårarna rann när jag borstade tänderna.....? Illa att man tycker det är tidigt när en föreläsning börjar klockan 8... ;) 


Efter den gick jag ner på stan med Emilia och kikade lite i butiker. Men vid halv ett tog jag mig till Blåsenhus för att slutföra del två av den där studien jag var på i fredags. Samma visa idag igen, några tester och min 20-minuters vila denna gång bestod av att vara kvar på Blåsen och hänga i korridorerna. Man fick inte använda telefonen eller prata med någon utan man skulle "bara vara". Skapligt tråkigt men men! Sedan gjorde man ett sista test och nu är jag två biobiljetter rikare, woho! 




Jag åkte hem och åt middag, och nu på kvällen har jag tittat på tv och bara tagit det lugnt. Har även läst igenom seminarieuppgiften till torsdag som jag inte förstår något av, och det gör ingen annan i klassen heller... Väldigt oklart! Usch, är så grymt besviken på denna del av utbildningen. Sociologinstitutionen - otydliga och förvirrade uppgifter. Nej, usch. Så irriterad. Nu ska jag sova på saken och kanske klarnar det imorgon när vi får svar från seminarieläraren. 

GRATTIS PÅ FARS DAG, PAPI!




MIN LÖRDAG I BILDER







NY TAVLA

Denna tavla fick jag av Lerky när jag flyttade in här, har bara tagit mig tre månader att få upp den... ;) 
(Haha jag vet att gardinerna inte passar in, jag har bara inte bytit dem sen i somras...)




FREDAG

Hallå! Idag började jag min dag med en föreläsning på förmiddagen i universitetshuset. Sedan gick jag mot Blåsenhus där jag skulle vara med i en studie om stress och vila (man får biobiljetter!) samt plugga då internet fortfarande låg nere hemma imorse. 

Men på väg till Blåsen så såg jag en massa poliser vid Carolina Rediviva och slottet som stannade upp trafiken. Tydligen var Tunisiens president på besök och skulle till Dag Hammarskjölds grav. Jag gick vidare mot Blåsen och där kom tåget av poliser och limo och grejer. 

När jag kom fram gjorde jag del ett av studien och sedan pluggade jag fram till del två som började kvart över fyra. 

Vi fick göra några tester då igen men denna gång även vila i 20 min, och för min del fick jag gå till det tropiska växthuset i botaniska trädgården och gå omkring där inne. Jag och en annan deltagare var där, så ändå lite coolt att gå gå omkring där när ingen annan var där! 







Nu sitter jag på bussen hem. Tänkte ta mig till Ica och köpa något gott till ikväll att äta efter middagen. Sen blir det en lugn hemmakväll. Hoppas internet är tillbaka! 

TORSDAG

Hej! Imorse tog jag en skön sovmorgon och vaknade runt halv tio. Dessvärre såg jag att mitt wifi låg nere igen (damn you AllTele!!!) så jag kunde inte plugga eftersom jag behövde internet till det... Så jag chillade istället... ;) Duschade och bakade sedan frukostfrallor och tittade på Modern Family som jag hade på datorn. Vid två tog gick jag till bussen för att ta mig till Boländerna eftersom jag skulle jobba kväll. Det var mitt första "riktiga" pass, dvs inte intro. Hade ganska dålig magkänsla innan eftersom jag inte känner mig så säker, men det gick bra och jag fick beröm från chefen och några kollegor så det känns skönt! :) 

Nu sitter jag på bussen hem, ska äta middag och bara ta det lugnt ikväll, fick höra av Hanna att vårt wifi inte är tillbaka än heller... Så kommer nog gå och lägga mig ganska tidigt... ;) 


ONSDAG

Hallå! Idag hade jag en föreläsning på förmiddagen och sedan följde jag med Emilia till Boländerna för hon skulle dit på ett ärende. Vi passade även på att gå in på Ikea så jag kunde handla fler ljus, hehehe. :))) 







På kvällen åkte jag hem till Linda där vi och några till från klassen tittade på de två första Harry Potter-filmerna och åt blåbärspaj. Så mysigt så! 






TISDAG

Hej! Idag hade vi ingenting i skolan så jag har varit helt ledig. Men vi hade strömavbrott här i kvarteret för någon kväll sedan och efter det har vårt wifi varit nere... Så jag åkte idag hem till Linnéa för att låna hennes wifi hehe. Även AJ var där så det var kul att få träffa dem båda! :) Sen på eftermiddagen pratade jag med Anna på FaceTime, sååå kul att prata med henne igen! Hon var hemma från skolan idag pga ett val i New Rochelle, men Jane får ju i privatskola och hon var tvungen att gå till skolan idag... ;) Vi snackade på om allt möjligt i typ två timmar innan jag var tvungen att åka hem och äta middag. 
Söta Frasse! 


Fina Anna! 

Jag käkade middag och sedan hämtade Emil upp mig. Det var ett tag sedan vi sågs nu, vi har varit på två dejter innan... :) Han är elektriker och skulle fixa lite jobb med lyktstolpar på skolor i Bälinge/Skuttunge och runt däromkring och jag följde med som sällskap. Riktigt kul att ses igen och intressant att få en liten inblick i hans jobb. 


MÅNDAG

Hej! Eftersom vi genom tentan i fredags avslutade psykologi-kursen så började en ny kurs idag. Den är Sociala problem och sociala villkor 2, vi läste denna kurs fast del 1 förra hösten. Då var den tyvärr inte så kul men jag försöker ha ett öppet sinne nu ändå, kanske blir roligare nu! Dock var introföreläsningen inget att hänga i granen...  




På eftermiddagen åt jag lunch och tog det lugnt ett tag innan jag åkte till Boländerna för att jobba lite! Gick på mitt andra intropass på Bauhaus och det gick helt okej! Jag gick idag även med en annan tjej än förra gången. Började först att vara i kassan jag var i det första intropasset, men vi var bara där nån halvtimme innan vi byttes av och gick vidare till driven där vi var resten av tiden. Det är där man kan köra in med bilarna. Mycket info i huvudet nu och på torsdag ska jag jobba själv. Vi får se hur det går, hoppas jag klarar av det! ;) 

Jag kom hem igen vid halv tio på kvällen och lagade middag då. Det fick bli kycklingburgare, riktigt mumsigt! Nu är klockan halv tolv och det är dags att sova. Imorgon är jag leeeedig, skönt! Hihi. 



LUNCH PÅ VAPIANO, BRA SKIT





RSS 2.0