PARTEEEY

Hej! Igår kväll var jag hem till Emilia och förade lite innan vi drog vidare på fest hos Jackie och Jacob. Sååå kul att träffa Jackie igen! Var väldigt längesen vi sågs. :) 

Jag hade en kul kväll med massa sköna peeps! 












LÖRDAG

Halloj! Idag har jag lekt och busat lite med Fille. Så himla söt! 

Lille tassen! 








Jag, Mattias och pappa körde även jelly bean challenge. Eller, jag körde inte, pappa gjorde en gång och Mattias gjorde några gånger. Det är ett spel med godiset och antingen smakar de gott eller otroligt äckligt. Pappas första godis hade spyasmak och sedan var han förbannad och ville inte vara med längre! ;) Jag har spelat det förut och aldrig mer!!! Hahaha. 

Mitt på dagen var vi och kikade på Mattias som spelade innebandy. De vann med 8-1! :) Efter matchen drog jag direkt till Uppsala. 

Jag har precis ätit tacos till middag och nu ska jag fixa mig i ordning inför lite partaj i kväll! 

FREDAG

Hej! Idag åkte jag hem till familjen och träffade den nya lilla kattungen Fille, 4 månader. Så himla söt!!! 



Vi hade alla, förutom Fredrik, en mysig kväll hemma.
På fredagskvällar får man äta godis! ;) 





WORKSHOP

Hej! Idag hade vi en workshop i skolan där flera olika arbetsplatser i kommunen kom för att berätta lite för oss om deras arbete, då vi snart ska välja praktikplats till nästa termin. De grupper som var där var barn och ungdom, elevhälsa, försörjningsstöd/nyanlända, äldre och missbruk/beroende. Väldigt bra tycker jag att få höra lite om olika arbetsplatser för socionomer! 






ONSDAG

Hej! Jag ligger i sängen och ska snart sova, men tänkte skriva ett snabbt inlägg här först! 

Imorse skrev jag, Emilia, Ida och Sigrún på vår PM till ett seminarium. Vi blev nästan klara så ska träffas imorgon också och fixa med det sista bara. 

Vid lunch åkte jag hem och åt och sedan drog jag vidare till jobbet. Hade medarbetarsamtal och sedan jobbade jag på som vanligt! 

Tog mig sedan till Ica och handlade lite, kom hem och lagade mat och vid elva fick jag äta! Blev liiiite sent men man kan ju alltid låtsas att man är i Spanien eller nåt! ;) 


Netflix var mitt sällskap vid matlagningen! ;) 

TISDAG

Var hälsad! 

Efter en halvjobbigt natt då jag vaknade flera gånger tog jag mig upp på morgonen för att träffa Emilia, Ida och Sigrún i skolan. Vi började skriva på en seminarieuppgift, åt lunch och gick sedan på introduktion till PPU, en kurs vi har haft sedan vi började men som följer med genom hela studietiden förutom sista året. Helt värdelöst att gå dit på introduktionen faktiskt, då läraren inte hade något nytt att säga alls........ Den kursen är helt värdelös tycker jag, men men. 

Efter introduktionen gick jag och Emilia ner på stan där jag skulle ta bussen hem för att käka lite snabbt innan jobbet. Vi gick förbi domkyrkan och solen kikade fram precis när den skulle gå ner, men blev ett himla fint ljus på vår mäktiga domkyrka! Älskade Uppsala.

Jag blev uppringd av jobbet tidigare idag som hade en sjuk och undrade om jag kunde jobba, så det sa jag ja till. Var inte så taggad på det men nu sitter jag på jobbet och är ganska nöjd att jag kom hit. Är ute på driven även idag och det är väldigt lugnt! Tur man har telefonen! ;) 


MÅNDAG

Hej! Måndag idag och denna dag har bestått av Netflix på dagen och jobb på eftermiddagen/kvällen. En ganska skön dag! ;) På väg till jobbet läste jag även lite kurslitteratur som vi skulle läsa till ett seminarium. Roligare än så blev inte denna dag!


Det har varit väldigt dimmigt hela dagen! 





LÖRDAG KVÄLL

Hej hej! Klockan är snart halv fem på morgonen och jag på bussen på väg hem efter en trevlig kväll och natt med Emilia, Billy, Emma-Lisa och Anton! 

Vi började med att käka en god middag och sedan kom Anton och hängde med oss. Vi spelade kort, Anton spelade gitarr och vi hade det gött. Vid halv ett drog vi hemifrån E&B och tog oss till Etage som hade karaoke. Emilia var upp en gång själv och en gång med Anton och sjöng, så duktiga!! :) 











FREDAG HOS MILLAN

Halloj! Idag har jag varit hos Emilia. Vi har fixat lite med ett projekt (men mer om det senare!) och spelat ett jelly bean-spel! Skönt häng! :) 






ONSDAG

Hej hej! Igår var jag på föreläsning på förmiddagen och följde sedan hem till Emilia för lunch och lite annat fix! 





På eftermiddagen åkte jag hemåt och vilade lite, är förkyld så får försöka vila en del när jag kan! 
 
Men sedan tog jag mig till Smålands för middag och pubquiz med Disneytema men några i klassen! Väldigt trevligt och vi kom på tredje plats!! :D vet inte hur många lag som var med, men minst åtta iallafall! De kommer ha dessa pubquiz på onsdagar och man samlar poäng under hela terminen, så än så länge har vi ett poäng haha! ;) 




VARDAG

Då var vardagen igång igen! Igår började en ny termin med kursintroduktion och årets första föreläsning. Denna kurs heter "socialpolitik och välfärd", hoppas den blir intressant! Jag drog i vanlig ordning till jobbet på eftermiddagen och jobbade till stängning. Efter jobbet lyxade jag till det lite med sushi för att fira att termin fyra är igång (och att vi fick CSN samma dag ;) haha). 

Idag på förmiddagen har jag tvättat och tittat på Netflix. ;) Nu ska jag snart fixa lite lunch och sedan dra iväg till jobbet då jag har tagit ett extrapass. 

SÖNDAG

Halloj! Idag tog jag och Linnéa en promenad i det fina vädret. Vi var bland annat till Stadsparken och hälsade på Pelle Svanslös! ;) 




Vi tog oss sedan hem till henne för fika. Varm choklad med grädde, skorpor och semlor. Mums! Vi tittade på en dolumentär och sedan kom även AJ förbi. Väldigt mysigt! :) 




LÖRDAG HOS FAMILJEN

Hallå! Idag på förmiddagen tog vi det bara lugnt hemma innan det var dags att åka till sporthallen för att Mattias hade innebandymatch. 
En bild från igår kväll. ;) 

Lekte lite med kameran hemma: 







Fina Nilla! 



Mamma satt i sekretariatet idag! 



Mattias har bollen! 



Farmor och mormor var också där och hejade på! 

Det blev en jämn match i detta derby mot Norrtälje men grabbarna vann tillslut med 6-5! 

När vi kom hem fick Fredrik sin 20-årspresent av mig. Det var denna nedan! Tyckte den var lite rolig! ;) 

Nu är klockan kvart över sju och jag är på väg hem till Uppsala igen. Längtar hem till värmen, denna buss är så kall! 

SLU MED JOPPEN

Igår efter att vi vaknat och ätit frukost tog vi oss till SLU där JP pluggar för hon behövde låna en bok på bibblan där och fixa med några artiklar. 


Sen åkte vi hemåt till Hallsta C och hon lämnade av mig hos familjen. Den blev en myskväll hemma med dem för min del. :) 

TORSDAG

Gokväll! Idag på eftermiddagen kom JP hem till mig. Så kul, vi har inte setts på jättelänge! Vi drack te och catchade up. Sedan fixade hon sig i ordning och jag åt en tidig middag, innan vi tog bilen mot stan där jag droppade av henne då hon skulle ut på kvällen med några kompisar och jag skulle vidare till jobbet. 

Nu är jag hemma igen och ska bara ta det lugnt fram till att jag ska hämta hem JP efter stocken då hon ska sova här. :) Bäddade just åt henne så det bara är att lägga sig sen! ;) 


AFTERNOON READIN'

Halloj! Har suttit och läst ur boken HONY Stories som jag fick i julklapp. Jag följer HONY på sociala medier och älskar det! Det är som en blogg kan man säga. Personen bakom det hela, Brandon Stanton, började att fotografera främlingar på gatorna i New York och nu frågar han dem lite frågor, som en miniintervju, och vissa berättelser är helt fantastiska. Ibland är det bara en mening, ibland en hel sida. Denna bok (och det arbete Brandon gör) visar på att vi är alla människor som kämpar med våra egna saker. Oavsett hur vi klär oss, hur vi ser ut, vilket jobb vi har, hur gamla vi är etc. så är vi bara människor som försöker leva våra liv. Det är väldigt fint att läsa om. 







BAKISMAT






TISDAG

Hej hej! Igår var det tisdag och den kvällen spenderades med Emilia. Jag drog till henne vid hem och vi gick och handlade middag till kvällen. Det blev revbensspjäll och pommes gjorda i deras fritös. Sååå gott!!! Emilia gjorde även en god drink till oss att ha till middagen! 



När vi hade ätit klart kom Emilias pojkvän Billy och hans kompis hem efter att ha skrivit tenta. Vi drack gott, spelade gitarr och sjöng och hade det bra! 

Skålade in ledigheten med bubbel! 




Vi drog sedan vidare mot snerikes där vi hade tänkt gå ut, men vi kom dit så sent, vid 23.40 (de stängde 01.00) och det var en lång kö så vi kände att det inte var värt det. Vi tänkte gå till nån nationspub men de som hade öppet var fulla eller stängde redan vid midnatt. Sååå vi tog oss tvärs över gatan till Palermo för några glas. Trevligt trevligt! :) 

När de stängde vid två följde Emilia och Billy mig en bit hem så jag fick sällskap större delen, tack! :) Det snöade och var kallt ute så det väldigt uppskattat att komma hem till en varm lägenhet och krypa ner i sängen under duntäcket! 

LOOOOOOV!

Hallå! Imorse var det dags för opponerig. Först opponerade vi på en annan grupps uppsats, sen hade jag och Emilia rast i 45 min innan det var dags för en annan grupp att opponera på vår uppsats. Allt gick bra så det var skönt! Vi fick även reda på att alla uppsatser har åtminstone blivit godkända, väldigt skönt att veta! :) Om några veckor får vi det slutgiltiga resultatet, om det blir G eller VG. Men så länge man är godkänd är jag nöjd! ;) 
Lite förberedelser... ;) 

Eftersom opponeringarna var det sista vi gjorde på denna kurs avslutades kursen efter vi var klara, så nu är vi helt lediga till nästa måndag då nästa termin och kurs drar igång. Woho, så himla skönt!!! 

Just nu har jag precis kommit hem och väntar på att spaghettin ska koka klart så jag kan äta lunch, sen ska jag bara chilla och titta på tv i ett par timmar innan det är dags för kvällsjobb. 

SÖNDAG

Gokväll!
 
Denna söndag har jag främst spenderat på jobbet och det har rullat på bra. Fick prova på lite nya saker idag då jag var med och öppnade för första gången, kul att lära sig lite nytt!

Efter jobbet handlade jag lite och åkte hem, åt middag och duschade innan jag pluggade lite. Är redo för en sista skolgrej imorgon för denna termin innan jag går på en veckas ledighet inför nästa termin, ska bli så skönt! Tänk er, jag kommer inte ha någon plugg alls hängandes över mig! Hur skönt?! Visst att jag har varit ledig en del under jul meeen man hade kunnat plugga och man tänkte ju på uppsatsen då och då, men nu... Ingenting att göra! Kursen avslutas imorgon och nästa kurs börjar nästa måndag. Underbart! Längtar! ;)

Nu ska jag sova, godnatt!

LUNCHRAST

Det blev visst lunch i Danmark... Haha. Helt okej, även om min matlåda där hemma hade varit godare... 



PÅ JOBBET

Jahapp, här sitter jag ute på driven på jobbet och halvt fryser ihjäl. Burr, så kallt!!! Längtar till jag få gå på lunchrast om 1,5 h så jag får värma mig igen! ;) Men min matlåda glömde jag hemma på diskbänken... :( Haha, så får se vad jag hittar på till lunch! 

Jag började 11 idag och har suttit ute på driven sen dess, i 1,5 h, och tiden har bara flygit förbi för det har varit sjukt mycket bilar! Stressigt men ändå skönt att tiden går fort. Nu är det dock jättelugnt... Varför måste alla komma samtidigt?! Haha. 



FREDAG

Gokväll! Idag tog jag en skön sovmorgon och åt tacos till brunch, hihi. ;) 

På förmiddagen/mitt på dagen läste jag igenom en annan grupps uppsats, den uppsatsen som jag och Emilia på måndag ska opponera på. Då jag skrev ner några allmänna tankar om den och jag får ta och läsa igenom den igen nån gång i helgen och prata ihop mig med Emilia! :) 

På eftermiddagen tog jag mig till Baui och jobbade. Blev klar vid halv nio då flera kunder var kvar ganska sent i butiken, sååå missade sista stadsbussen hem... Fick vänta på en "lantisbuss" och ta den hem tjugo minuter senare. När jag kom ut från Baui igen snöade det en massa igen... Det räcker nu! ;) 
Dags att börja jobba! 


Mer snö... 

SNOWY DAYS

Igår förmiddag tog jag en liten promenad i det kalla vädret, var ju runt -15/20 grader! Det blev en kort tur innan jag gick hem till den allmänna balkongen på min våning och värmde ansiktet i solen. 











DRINKS WITH BAE






20 ÅR!

Grattis lillebror på födelsedagen! :) 



USCH VAD KALLT OM DETTA STÄMMER!




BÄSTA MYSDAGEN!

Hej på er! Idag tog jag sovmorgon och hade en lugn och skön morgon och började fixa lite brunch till Emilia kom runt halv ett. Vi brunchade och bara njöt av allt gott! Mina nybakta frukostfrallor gick verkligen hem hos Emilia, det gillas! ;) 



Vi har idag pratat en massor, sjungit en massor, tittat på massa olika klipp och bara haft det gött. Vi har även i omgångar fixat lite med vår uppsats, med välförtjänta pauser med varm choklad och vila... Haha. Mer nöje än nytta! Men vet ni? Det gör inget! För vi var ju i stort sett klara, vi fixade mest layouten idag och läste igenom uppsatsen ett par gånger och hittade några få stavfel och sånt. 


Det har kommit en del snö nu även i Uppsala! 
 
Mmm, varm choklad! 
 






Tillslut lämnade vi in den! Woho, känns sååå skönt! Det skålade vi in med ett glas vin och även kladdkaka med glass! Mums!! 






Runt halv åtta tog hon sig hemåt, stackarn var tvungen att cykla i -18 grader så håret frös!!! Helt galet ändå att det på bara några dagar har blivit så kallt! 

MYSKVÄLL

Gokväll! Idag har jag och Emilia fixat lite med vår uppsats. Vi kommer imorgon fixa utseendet och sedan skicka in den, kommer bli såååå skönt att bli av med skiten! ;)

Nu på kvällen har jag skypat lite med Josefin. Så kul att prata igen! Alldeles för längesen. Hon skulle ut och ta en promenad nu men jag stannar kvar inne i värmen med tända ljus och ska titta lite på Netflix innan jag går och lägger mig. En riktig myskväll! 

 

BACK TO REALITY

Go kväll! Imorse hade jag och Emilia ett sista möte med vår handledare innan inlämningen av vår uppsats senare i veckan. I vanlig ordning kom jag runt tio i nio, Emilia vid nio och handledaren var lika sen som vanligt. Hon kom väl runt fem-tio över nio... Seriöst och så... 

Men the good news är att vi är i stort sett klara nu, for real. ;) Efter mötet satt vi och läste igenom uppsatsen och ändrade några meningar och ord här och där... Sånt småpetande kan man ju göra i evigheter!! Men vi börjar bli nöjda! :) 

Jag åkte sedan hem för lunch och tog det lugnt ett tag innan jag åkte till jobbet. Allt rullade på bra och nu ligger jag och tittar på Netflix. Men är ganska trött så ska nog sova snart! 

LUGNET FÖRE STORMEN

Hej! Imorgon börjar allvaret igen efter julledigheten med plugg och jobb. Så ikväll tar jag det lugnt med lite snacks och en bra film.
 

HUR GALET?!




MY BABES

Igår kväll skrev Anna (mitt värdbarn i USA) till mig och frågade om jag hade lust att skypa med en tjej som förhoppningsvis kommer bli deras nya au pair och det kändes kul att få hjälpa till, att de har sånt förtroende för mig! :) Självklart sa jag och Jodi (mamman) skickade uppgifter till tjejen så vi ska skypa senare idag. 
 
Men igår fortsatte jag och Anna att smsa och även Jane började smsa mig och sedan bestämde vi oss tre för stt skypa. Sååå kul att prata med dem igen! Bästa starten på detta år! :) Mina älsklingar! 




 

PHOTOS

Hej hej! Idag tog jag mig ner på stan och köpte ett minneskort till min nya kamera, så nu kan jag börja fota med den! Det är nästan en helt ny värld så det kommer nog ta ett tag innan man hittar "rätt" inställning osv. Men fotade några bilder hemma i autoläge bara för att få ta några kort, haha. 
 Fick denna fina tavla av Lerky! Måste bara klura ut var jag ska ha den nånstans :) 
 
 
 

NYÅR

Hej! Igår var det nyårsafton och jag firade in det nya året med Linnéa, Johan och några bekanta till dem. Vi åt middag, spelade sällskapsspel och tittade sedan på fyrverkerierna vid slottet här i Uppsala. En väldigt trevlig kväll! :) 














Smakade på Johans cigarr! Haha. 





Jag sov på Linnéa & Johans soffa och idag har vi degat i soffan hela dagen. Johan fixade denna goda bakismat till oss! Lyxigt värre! ;) 

Jag åkte hemåt senare på eftermiddagen och har bara tittar på tv och tagit det lugnt. Huvudvärken försvann på kvällen och jag kände mig som en människa igen ;) Fick massor med energi, antar eftersom jag inte gjort något alls idag haha. Så jag gick till Ica och handlade lite, plockade undan i lägenheten och städade. Ska bara dammsuga imorgon sedan är lägenheten som ny! ;) Haha. Mitt wifi har varit dött sedan igår, så det är lite segt... Hoppas på att det funkar som vanligt imorgon! 

RSS 2.0