ONSDAG

Hallå! Idag gick jag halvdag på praktiken, väldigt skönt att veta när jag vaknade på morgonen! ;) 

Efter jobbet åkte jag och handlade och sedan hamnade jag i sängen framför Netflix ett tag. Var sååå trött! Men tog tag i livet och fixade en god middag! Det var första gången jag gjorde det och jag höftade en hel del, men det blev så gott så! Grönsaker, lövbiff i sojasås (med vitlök, honung och lite mjöl) och nudlar till det! 



MYSDAGAR

Hej hej! Igår, måndag, var jag på praktiken hela dagen i vanlig ordning. På kvällen blev det Harry Potter-mys! :)

Idag efter praktiken åkte jag till Ikea för att handla några saker. Men var så himla hungrig så jag åt middag där också! Sjukt skönt att komma hem sen och slippa laga mat! Haha. 

Nu sitter jag och pysslar lite med julklappar. Har slagit in några! Det brukar jag ju nästan alltid göra någon dag innan julafton, haha. Skönt att vara ute i god tid! Har ju fullt upp i veckan och de närmsta helgerna har jag massa mysiga saker inplanerade! :) 

FÖRSTA ADVENT

I söndags var det första advent och dagen till ära kom snön tillbaka! Så mysigt att kunna vara inne med tända ljus på förmiddagen! :) 

Senare på eftermiddagen tog jag mig ner på stan. Handlade en julklapp och råååkade köpa några saker åt mig själv, haha. Sedan tog jag mig till Stockholm för julmys hos Victoria och hennes pojkvän! Mycket trevligt med gofika, spel och julklappspelet! ;) 




FACETIME MED ANNA

Denna lördag har jag bara varit hemma och tagit det lugnt. Tittade på Gilmore Girls igen, haha! Sen har jag även städat och satt upp lite julpynt! Har ju inte så mycket men en ljusstake och nån tomte har jag iallafall! ;) 

Nu på kvällen har jag pratat med Anna på FaceTime! Sååå mysigt, saknar henne så mycket! På slutet fick jag även hälsa på Jane och hunden Daisy! Och deras moster med man är där och hälsade på så dom sa jag hej till också, haha. En bra lördagskväll helt enkelt! :) 

GILMORE GIRLS

Ääääntligen släpptes de fyra nya 90-minuters långa avsnitten av Gilmore Girls. Som jag har längtat!!! Jag tittade igenom allt igår kväll men måste titta på det idag igen då det hände så himla mycket, haha. Serien slutade för nio år sedan men Netflix gjorde det möjligt att få ett ordentligt avslut, då serien slutade helt tvärt förut då den blev inställd efter säsong sju. Åh, min favoritserie!!! 



DÄR DET FINNS LJUS, FINNS DET HOPP

Ikväll åkte jag ner till stan för att handla godis från hemmakväll inför helgen. Men jag hamnade först på stora torget med Matilda och Clara för att delta i en manifestation mot den nya asyllagen. Reglerna i Sverige har blivit så strikta och är inte humana... När man på något sätt kommit i kontakt med främst ensamkommande ungdomar (tex på min förra praktikplats för min del) så får man en helt annan inblick. Skicka inte barn till krig! Skicka inte ungdomar till ett land där de aldrig tidigare satt sin fot, där de inte har någon släkt, där de aldrig kommer att överleva. De flesta afganska ungdomar är födda och uppvuxna i Iran, men deras föräldrar har varit illegala invandrare där pga krig och oroligheter i sitt hemland... Och det är till Afghanistan dessa ungdomar kommer skickas tillbaka till. Vi svenskar är varnade att åka dit, men att skicka ungdomar till landet går bra... Helt absurt!

(Jag har hittat på detta nedan. Men det är ungefär såhär det kan låta i ett samtal med en ensamkommande ungdom.) 

"Jag är född i Iran men där har jag bott illegalt med min familj som är från Afghanistan. De flydde talibanerna. Jag är 16 år. Jag har fått avslag på min asylansökan i Sverige. Men eftersom jag är under 18 år, inte har någon släkt i Afghanistan och det inte finns några lediga platser på barnhem i mitt hemland får jag stanna i Sverige till jag är 18 år. 

På min 18-årsdag skickas jag till Afghanistan. Jag har aldrig varit där. Jag känner ingen där. Min släkt är i Iran men jag kan inte styrka det. Min lillebror dödades framför mina ögon. Han var sju år gammal. Jag var 14 år då. Efter det påbörjade jag min långa resa till ett tryggare land. Ett land där jag kanske kunde få överleva. Ett land där jag kunde få gå i skola. Ett land där jag kunde få börja jobba. Ett land där jag inte skulle behöva vara rädd. Ett land där jag skulle kunna vara fri. 

Jag blev våldtagen ett flertal gånger på resan till Sverige. Jag blev slagen, sparkad och satt i fängelse i några månader under tortyr. Min bästa vän drunknade i Medelhavet. Jag pratade för första gången med min mamma för tre månader sedan. Jag önskar inget annat än att få träffa henne igen. Jag hoppas att hon fortfarande lever." 



MÅN OCH TIS

Halloj! 
I måndags kväll hängde jag med TG! Sofie var hemma i Sverige i några dagar så vi passade på att hänga tillsammans. Så himla mysigt!! :) 

I tisdags kväll träffade jag mina Uppsalakompisar för att fira Clara! Vi åt middag, tog en Harry Shotter på Shotluckan (med eldshow och allt! Tog aldrig någon bild så jag fick screenshota snapchatvideos hahaha) och sedan såg vi Fantastic beasts and where to find them på bio! En riktigt härlig kväll! 









LINKAN

Halloj! Igår åkte jag och Victoria till Linköping för att hänga med Johanna! Vi tre har inte träffats tillsammans sedan vi var i USA! Helt sjukt, det var ju drygt 2,5 år sen! Så det var himla kul att ses igen! :) 

Vi hängde lite på stan, gick på en julmarknad, lagade god middag, tittade på bilder från USA och pratade gamla minnen! Idag hade vi mysfrukost och sedan åkte jag och Victoria hemåt igen. En snabbvisit men det har varit väldigt kul och mysigt! 









FRIYAY

Go kväll! Idag gick jag halvdag på praktiken eftersom jag inte tagit ut mina studietimmar i veckan. Det var skönt att veta när man vaknade på morgonen, haha! 

Jag fick faktiskt ringa till en brukare idag för första gången, för uppföljning av de insatser som denne har. Hen berömde mig så mycket och sa att jag kommer bli en bra biståndshandläggare och att det var ovanligt med någon så trevlig från kommunen. Kul att höra för min del, lite mindre kul för kommunens del att det blivit så tråkigt i detta fall. Men lite egoboost blev det allt! ;) 

När jag slutade åkte jag ner på stan och fixade några saker och sedan åkte jag hem och åt lunch. Jag hann med att tvätta och laga matlådor innan arbetsdagen egentligen skulle ta slut, så himla skönt! Så det blev bara fredagsmys hela kvällen! 

FÖRELÄSNING OCH QUIZ

Hallå! Igår kväll var jag med Matilda, Linda och Clara till Norrlands nation där RFSU och Kondoma Mera! hade några event. Det pågick igår och pågår idag, fredag, och kallas "sexdagarna". De hade även en mässa där olika företag stod, så som studentgyn, Lustgården osv. Vi var mest intresserade att gå på en föreläsning av Lotta Lundgren (från bla Historieätarna) som handlade om sex och kärlek genom historien. Det var intressant men mest roligt att få se Lotta, hon är så skön! 



Efter det sprang vi och käkade middag på Max lite snabbt och sedan var det dags för quiz. Vi vann inte meeeen jag tycker vi var duktiga! Vi hade faktiskt några rätt! ;) Haha. 




PRAKTIKEN

Hallå! Veckorna rullar på fort och imorgon är det fredag igen! Denna vecka har jag varit på senoirguiden, så det har blivit ännu mer ny information, haha. Men det har varit kul att se hur det fungerar där! Det är som porten in till hemvård, en första kontakt här i Uppsala för äldre! 




LÖRDAG KVÄLL

Hallå! Igår var det lördag och jag gjorde inget speciellt på dagen, fixade och trixade lite hemma bara. Men på kvällen kom Sigrún, Emilia och Billy över på en spelkväll! Vi spelade Bezzerwizzer, ett frågespel. Det var svårt men kul! Det tog drygt tre timmar att spela klart, haha! ;) Men alltid mysigt att hänga med det gänget! 

NO MORE PHOTO WALL

Hallå! Jag hade ju förut satt upp en liten fotovägg med massa bilder över soffan. Men den senaste tiden har bilder börjat ramla ner och jag har satt upp dem igen, meeeeen idag fick jag nog haha. Så jag tog bort alla bilder och funderar istället på att framkalla stora bilder och göra tavlor istället! Så för tillfället satte jag upp några bilder som jag tycker så mycket om, så det blir lite personligt iallafall! ;) En liten myshörna! 

FRIYAY

Hallå! Då var första veckan på nya praktiken avklarad. Det har varit en intressant vecka med många nya intryck och lärdomar, haha. Jag har fått varit med på hembesök, skrivit utredning, varit med och lyssnat på telefonsamtal och lite annat smått och gott! Tycker det är väldigt skön och bra stämning bland kollegorna, så det känns bra! :) 

ONSDAG

Jag gick och la mig runt midnatt för att kunna vakna lite tidigare imorse och se slutet av valet. När jag somnade var det 80% chans att Clinton skulle vinna. När jag vaknade vid 05 kom chocken att Trump med 95% chans (risk!) skulle vinna. Och så blev det. Usch, jag tycker det är så hemskt att en människa som har uttryckt så mycket hat mot så många olika människor kan få närmare 60 miljoner röster och kunna vinna presidentvalet till ett av världens mäktigaste länder. Fy fan säger jag bara. 

Men strax innan åtta var jag tvungen att åka hemifrån och hade utbildning om Siebel (ett program man använder på praktiken) på förmiddagen. Sedan hängde jag med min ena handledare på eftermiddagen, men fick sluta tidigt idag, vid 15. Riktigt skönt! Man är ju helt slut i huvudet efter all information de första veckorna på ny praktik, haha. Det är bara att kämpa på! Nu ska jag äta middag och sedan läsa en utredning inför morgondagen! 

VALVAKA

Har precis fixat i ordning lite kvällsfika, vilket annars aldrig händer. Men passar på att fylla på med energi för att kunna vara vaken lite längre än vanligt och hänga med i presidentvalet en stund! 


VAL I USA

Idag är det presidentval i USA. Det är många som varit insatta och det har pratats mycket om detta i flera månader. Jag är faktiskt lite nervös, men tror ändå att Clinton kammar hem det! 


MÅNDAG

Hallå! Idag var första dagen på nya praktiken. Många nya namn, ansikten och intryck! Men har fått ett bra välkomnande så det känns bra! :) 






SÖNDAG

Och så började min lilla minisemester gå mot sitt slut. Idag var jag på hot stone-massage. Det var sååå skönt! Men gud vad trött man blev efteråt. Kan dock verkligen rekommendera att prova detta! :) 

Annars har jag mest bara chillat, har passa på att titta på tv (har ju bara datorn med Netflix hos mig) haha. Jag åkte hem till Uppsala på kvällen och har fixat lite inför imorgon då jag börjar praktiken igen. Men denna gång är jag på ett nytt ställe och kommer vara där resten av terminen. Spännande! 

LÖRDAG

Jag tog det mest lugnt på lördagen, förutom att jag på eftermiddagen skjutsade mamma och två vänner till Uppsala för att de skulle se Lena PH! Och vi var tvugna att stanna på vägen så att mamma kunde korka upp bubbel! ;) Haha! 


Jag droppade av dem vid UKK och hämtade upp Emilia och drog till Ica Maxi för storhandling! Vi var i butiken lite mer än 1,5 h, haha! Man får passa på när man har bil! Nu är kylen och frysen fyllda! Och som alltid har jag och Emilia så kul ihop när vi shoppar, även om det denna gång bara var matvaror! ;) 

Jag åkte sedan hem till lägenheten och packade upp allt, lagade tacos till middag och tittade på några avsnitt av Svenska Hollywoodfruar, haha! Men strax efter tio åkte jag ner på stan och gick till restaurangen mamma och hennes vänner var på. De drack bubbel men jag gick nöja mig med vatten! Vi var där en liten stund innan de var redo att åka hemåt! 



FREDAG HOS FAMILJEN

Halloj! Igår åkte jag hem till la familia över helgen. Ja, mamma och pappa åkte till kyrkogården för att tända ljus i minneslunden. Det är så fint när hela kyrkogården är upplyst! 

När vi kom hem igen fixade mami lite med belysning, vi åt en god middag, hade mysigkväll framför idol och jag blev chaufför för att hämta lillebror hos en kompis på kvällen. ;) 


TORSDAG KVÄLL

Hallå! Igår kväll var jag på en föreläsning som anordnats av Kärleksakuten. Det var Ung Cancer som var där och föreläste om relationer och cancer bland unga människor. Väldigt intressant! De tog upp vissa saker som vården kan förbättras på utifrån de unga vuxnas egna erfarenheter och om hur relationer kan påverkas av cancer osv.

LEDIG ONSDAG

Halloj! Har varit ledig idag och gjort absolut ingenting. Har diskat och plockat lite här hemma, men har mest sett på film och njutit av att inte ha några måsten haha! Just nu myser jag lite med målarboken jag fick av min handledare! Vi har rekommenderat detta till många som är stressade. Hon sa att jag kanske har användning av den när jag är på soc, haha! Men jag tjuvstartade lite! ;) 

TISDAG

Hallå! Idag var sista dagen på praktiken på gymnasieskola som skolkurator. Känns lite tråkigt faktiskt, man har ju vant sig att vara där nu! Men fick en fin avslutning med fika och presenter från min handledare! :) Nu har jag ledigt några dagar innan jag börjar praktiken på soc på måndag! 





Nu på kvällen var jag hem till Ivana och tittade på Harry Potter med några i klassen. Det har regnat hela dagen så det var mysigt att krypa ner i soffan och ha filmmys! 

RSS 2.0