GOTT NYTT ÅR

Tja tja bloggen! Gott nytt år alla fina läsare, vi ses nästa år höhöhö...
(null)


JULLEDIGHET

Hej! Denna veckan har varit väldigt lugn och jag har samlat på mig ganska mycket energi, även fast jag har gått och blivit förkyld... Hela familjen var väldigt förkylda när jag kom hem förra veckan så nu är det min tur, haha. Men än så länge är det inte lika farligt som för dem så jag hoppas det går över snabbt. I onsdags var farmor över på fika på eftermiddagen hemma hos oss och i torsdags var farmor och jag ut och käkade lunch tillsammans innan jag åkte hem till Uppsala igen. Tack farmor för en trevlig lunch! 

Nu är julledigheten slut och jag har pluggat lite men också vilat en del pga förkylningen. Tänk att det snart är nyår, tiden går så fort! Jag har så mycket roligt att se framemot nästa år men jag ska försöka leva i nuet och njuta också! 
(null)


HEMVÄNDARNA PÅ JULDAGEN

Halloj! Efter en lugn dag hemma var det dags att på kvällen träffa mina vänner som kommit hem över julen! Vi förfestade först hemma hos Sofie med pingis, fotbollsspel och en lättare middag. Sedan åkte vi till Norrtälje för att gå ut där. Jag har inte varit ut där sen jag tog studenten tror jag, haha. Det blev en jätterolig kväll och jag fick träffa lite folk som jag inte sett på länge! 
(null)


JULAFTON

Hej hej! Julafton 2017, vilken mysig dag! Jag försökte väcka liv i Mattias vid 9.30 meeeen det gick sådär, haha. Han vaknade lite senare och alla, utom pappa som jobbade, åt grötlunch. Även den finaste tomten var förbi på förmiddagen, min Johanna! Tack för paketet! :) 

På eftermiddagen kom pappa hem från jobbet och hela familjen tittade självklart på Kalle Anka! Efter det öppnade vi alla julklappar. Tack så mycket  familjen för alla paket! :) Sedan var det dags för julmat till middag och resten av kvällen låg vi och halvsov i soffan framför tvn, haha. En lugn och skön julafton! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


UPPESITTARKVÄLL

Hej hej! Idag var jag, mamma och Mattias hem till mormor på eftermiddagen på fika. Även farmor och moster Carina var med! Mycket gott med julfika! :) 
(null)

Nu på kvällen har vi tittat på och spelat Bingolotto. I början var vi allihopa meeen vi blev färre och färre så sista spelet spelade bara jag och mamma, haha! Både Nilla och Fia har ännu en gång varit och spanat in alla julklappar under granen. ;) Vi har även hunnit med att smaka på julskinkan med julknäcke, en favorit hos mig! Men snart är Bingolotto slut och då blir det läggdags. 
(null)

(null)

Ja alltså jag skrev typ om "riskerna" med forskning om barn & våld, typ att det finns faktorer man ska tänka på om att ha samtal eller inte med barn, som att de kan bli traumatiserade igen osv... typ 30-33 i barns röster om våld + Øverliens artikel


JULLEDIG

Hej hej! Jag hänger hemma hos familjen och njuter av lite ledighet! Idag har jag varit på promenad med Nilla, gjort Mozartkulor och bara tagit det lugnt. Väldigt skönt! 
(null)

(null)


TISDAG

Hej hej! Idag vaknade jag upp vid 9 men jag var sååå trött i både huvud och kropp, så jag somnade om igen. Men strax efter 9.30 vaknade jag av att det ringde på hemma hos mig och jag tänkte att det kanske var vaktmästaren eller något, så jag klädde på mig mjukiskläder lite snabbt och öppnade. Men det visade sig vara en brevbärare som överlämnade ett kuvert till mig med mitt pass och visum i, woho! Så skönt att ha fått hem det igen! :) 

Jag var fortsatt seg hela förmiddagen, antar att det blev en sån tyngd som lyftes igår när jag lämnade in tentan så jag kände mig typ bakfull, haha. Så konstigt! Men på eftermiddagen tog jag tag i livet och åkte hem till Emilia. Jag köpte med lite fikabröd också så att vi båda kunde få lite extra energi! Emilia kämpade på med tentan och jag försökte strukturera uppsatsen. Jag var kvar hos henne till halv åtta när vi båda gick ut på stan en snabbis och tog lite luft, innan jag begav mig hemåt. NU är det äntligen dags för lite julledighet, woho! 


MÅNDAG

Halloj! Idag hängde jag på skolan hela dagen. På förmiddagen skrev jag klart det sista på min hemtenta som jag jobbat med den senaste tiden, så jag kunde lämna in den till lunch. Så himla skönt att ha skrivit den, men sen får vi se om det räcker hela vägen... Mycket oklart! Men men! På eftermiddagen började jag lite smått på nästa uppgift, en uppsats.
(null)


SÖNDAG

Halloj! Denna söndag fixade jag lite småsaker med tentan samtidigt som jag tittade på Sverige som spelade handboll. Tyvärr förlorade de bronsmatchen vilket var synd! Annars tog jag det mest lugnt med Nilla i soffan, haha. På kvällen åkte jag hem till Uppsala igen! 
(null)

(null)

(null)


JULMYS MED SLÄKTEN

Hej hej! Igår bjöd mormor oss i släkten på jultallrik. Det var riktigt gott och mysigt att umgås med alla! Tack igen mormor! :) 

Förutom att äta julmat spelade vi även spelet Speak out, när man sätter i en plastsak i munnen så att det blir svårt att prata. Sen ska man läsa upp en mening och andra ska gissa på vad man säger. Så himla kul, vi skrattade så mycket hahaha! 

Kvällen avslutades hemma hos mina föräldrar med mys i soffan med katten Fia!
(null)

(null)

(null)

Dessa fyra bilder nedan har Freya, 6 år, tagit! En riktig talang! :) 
(null)

(null)
Lilla bebis-Fia! 

AMERIKANSKA AMBASSADEN 2017

Hej! I tisdags var jag till amerikanska ambassaden i Stockholm. Jag hade en tid kl 09.15, men eftersom jag har varit där en gång förut så visste jag att de inte bryr sig om vilken tid man har. Jag visste även att det blir en lång kö redan innan ambassaden öppnar så satsade jag på att vara där till 08 för att ställa mig i kö. Tidigare än så orkade jag inte, för jag gick ändå hemifrån vid 05.40, haha. 

Detta är ett väldigt långt inlägg men jag tänkte att jag skriver ut hela besöket ordentligt, som hjälp till andra personer som ska söka visum på amerikanska ambassaden. Mitt visum var för au pair, men det är i stort sett samma process för alla visum! 

Korta versionen
Jag var till amerikanska ambassaden och mitt visum är nu godkänt! 

Långa versionen
Jag tog pendeln till Stockholm city, köpte med mig frukost och sedan tog jag bussen till ambassaden. Jag kom vid 08 och det var redan en massa folk! Jag fick precis plats under tak (typ som en  lång busskur), men det var utomhus och blev väldigt kallt efter ett tag. Jag fick stå i kö lite mer än en timme innan det var min tur att gå fram till första luckan som var utomhus.
(null)
Först står man i kö vid "busskuren" till vänster sedan får man visa upp passet osv i fönsterna till höger.

Det första man får göra är att visa upp sitt pass, viss innehållet i väskan, ta av jackan och vända mig om samt visa skosulorna. Sedan var jag välkommen in i det lilla rummet där det var som på flygplatsen med säkerhetskontroller. Väskan och jackan åkte på bandet och jag gick igenom metalldetektorn. Jag fick lämna ifrån mig mobilen, hörlurar och laddare och fick en nummerlapp för det fack sakerna lades i, som jag sedan fick hämta upp när mitt besök var slut. 

Därefter fick man gå en kort sträcka utomhus till nästa byggnad. Där lämnade jag alla mina papper i första luckan (jag har dubbelkollat sååå många gånger hemma att jag skulle ha med mig alla papper man behöver, haha) och sedan fick jag sätta mig och vänta på min tur. Det fanns en tv man kunde titta på, men jag rekommenderar att ta med en tidning eller bok att bläddra i. Dock måste man vara uppmärksam på när ens namn ropas upp, så man får inte bli alltför insatt! Haha. Jag hade med mig lite plugg att göra, såhär i tentatider! ;) 
(null)

Iallafall. Efter runt en timme var det min tur att gå fram till en lucka för en liten "intervju". Kvinnan i luckan frågade mig vad jag ska göra i USA och jag svarade att jag ska vara au pair. Hon frågade sedan om jag har träffat familjen, om de verkar bra samt vilken organisation jag åker med. Sedan nämnde hon att jag haft visum förut och jag sa att jag har varit au pair förut. Hon frågade vad jag har gjort sedan jag kom tillbaka till Sverige och vad jag planerar att göra efter detta au pair-år. Eftersom jag har pluggat till socionom så ska jag tillbaka till Sverige att jobba med det, men att jag vill ta ett sabbatsår efter studierna, svarade jag. Kvinnan sa sedan att min visumansökan var godkänd och att mitt pass med visumet skickas hem till mig inom en vecka! Jag gick sedan tillbaka till första huset, hämtade upp mina saker och åkte hemåt! Allt som allt tog mitt besök ca 2,5 h! 

Så nu är alla pappersarbeten äntligen klara, visumet är godkänt och flygbiljetten är bokad, woho! 
(null)



MUSIKHJÄLPEN 2017

Hörrni! Om ni inte redan har gjort det, uppmanar jag er alla till att skänka pengar till Musikhjälpen. Årets tema är Barn är inte till salu, som handlar om att hjälpa barn runtom i världen som utsätts för sexhandel. Önska en låt, lägg en slant i någon insamlingsbössa eller varför inte buda på auktion? Mer info hittar ni på http://sverigesradio.se/musikhjalpen
(null)

(null)


KULTURELLA GÄNGET

Hej hej! Idag mitt på dagen åkte jag och ett gäng glada tjejer till Stockholm. Vi började med att gå till gamla stan och kikade in julmarknaden där, så himla mysigt! Sedan gick vi förbi Kungsträdgården och kikade på folk som åkte skridskor och efter det spanade vi in NKs skyltfönster! Efter en sväng inne på NK gick vi och käkade en tidig middag. Det var riktigt goda pizzor, mums! 

Därefter var det dags för dagens höjdpunkt - balett på kungliga operan! Jag har aldrig varit på balett förut så det var riktigt kul. Vi såg Alice i underlandet. Jag kan ingenting om balett eller dans över lag, men det är riktigt roligt att se att man kan förstå en historia endast med kroppsspråk och en orkester! När man ser sånna här saker blir man också så imponerad över hur duktiga alla är! Det blev en kanondag och jag kommer somna gott ikväll. :) 
(null)

(null)

(null)



STUDY STUDY

Hej hej! De senaste dagarna har jag pluggat på som vanligt med hemtentan. Jag hade även mitt sista seminarium innan jul idag, så nu är det bara två tentor och en uppsats som gäller! ;) Försöker att se ljuset i tunneln, men det är svåååårt haha. Ja ja. Bara att kämpa på! 
(null)

(null)

Efter 10 timmars plugg idag var min hjärna helt slut, så jag avslutade dagen med att göra "ångestrummet" som jag kallar det, i the Sims! Ändå gaaanska likt, haha. 
(null)

(null)


MÅNDAG

Hej! Igår var det måndag och jag började dagen med ett seminarium. Det var det sista seminariet på funktionshinder-kursen innan jul och varje grupp hade tittat på en varsin film där det på något vis representerades olika typer av funktionshinder. Vi diskuterade sedan filmerna utifrån olika teorier och perspektiv! 

Resten av dagen satt jag med några och pluggade. Jag tänkte gå hem vid tre och läsa lite men på något sätt blev jag ändå kvar i skolan till fem, haha. Resten av kvällen tog jag det lugnt hemma framför Netflix och Musikhjälpen! 
(null)


SÖNDAG

Halloj! I söndags åkte en halvsliten Emma till Ikea för att titta på några saker. Jag passade även på att äta lunch där, mums! Haha. Senare på eftermiddagen tittade jag på tv och kvällen avslutades framför youtube samtidigt som jag fixade med en bok jag ska ha med mig till USA. Den här helgen tog jag ledigt från plugg och det var så skönt! Jag behövde verkligen vila upp hjärnan lite! 
(null)


MALIN 22 ÅR!

Hej hej! Igår var jag hem till Malin för att fira hennes födelsedag! Det var en riktigt kul kväll med beer pong, Singstar, tipsrunda och dans! Kul med hemmafest, det var längesen! 
(null)

(null)

(null)


FREDAG

Hej hej! Imorse hade jag ett seminarium vid 8, det var lite jobbigt att komma upp till det haha! ;) Har haft svårt att somna denna vecka så det har blivit sent om kvällarna... Antar att det har med tentastress att göra. 

Men det positiva med att så sånna tidiga seminarier är att man är klar till 10! Så resten av dagen har jag och gänget suttit och pluggat på Norrlands. Vid halv fyra gick jag därifrån och fixade med några ärenden på stan. Nu har jag kommit hem och det blir en mysig kväll hemma. Så skönt efter en låååång vecka. 
(null)


TORSDAG

Hej hej! Idag började dagen med frukostmingel på socialtjänstens barn och unga-avdelning. Vi fick en god frukost samtidigt som vi fick höra mer om vad de jobbar med där. Mycket trevligt! 
(null)

Efter frukosten var det dags för en föreläsning och resten av dagen pluggade jag med Emilia och Louise på Norrlands nation. Jag och Emilia gick hem strax innan 19 så det har varit en lång dag! 
(null)


TENTAPLUGG

Hallå! Jag är mitt uppe i tentaplugg nu så det är väl det som händer i livet just nu, haha. Det går sakta men säkert framåt. Bara att kämpa på! 
(null)


MÅNDAG

Hej hej! Denna måndag har bestått av plugg. Jag mötte upp Emilia, Josefine och Louise på Norrlands där vi skrev klart en gruppuppgift tillsammans. Sedan var jag hem en snabbis och åt middag och hämtade några böcker. Efter det gick jag till skolan där Louise och Josefine också var och vi hade alla laddat upp med godis eller snacks. Vi skrev lite på hemtentan men det gick väldigt dåligt för mig, tyckte det var svårt att komma igång ordentligt! Jag gick hem strax innan nio och det får bli nya tag imorgon istället! 
(null)

(null)


HELGEN

Halloj! I lördags kväll var jag, Ida och Sigrún hem till Emilia för lite förfest. Vi spelade spel och hade det trevligt! Sedan drog vi vidare på gasque-släpp! Det blev en rolig men sen kväll, haha. Jag var hemma runt 04, efter att jag och Louise hade gått hem tillsammans från stan och sjungit disneylåtar hela vägen! ;) 

På söndagseftermiddagen (efter att ha tagit en lång sovmorgon) var jag och AK hem till Linnéa. Hon bjöd på adventsfika, mycket gott! :) Vi hängde sedan i soffan resten av kvällen och hade det mysigt.
(null)

(null)


FREDAG

Halloj! Denna fredag var jag hem till Emilia. Tanken var att vi skulle plugga meeen vi gjorde en hel del annat också, haha. Vi tittade på prins-dop, åt risgrynsgröt och lussebulle framför julkalendern och tittade på youtube-klipp, bland annat... ;) Men vi hann även med lite plugg, haha! 
(null)

RSS 2.0