ENSAMMA HEMMA

Hej! Mamman och Jane är fortfarande i Miami till imorgon, och igår åkte pappan iväg på en affärsresa så jag och Anna är ensamma hemma. Vi beställde mat hem igår och tittade på Netflix på kvällen. Mysigt! 
(null)


EGENTID

Hallå! Efter drygt 3,5 h sömn var det dags för mig att vakna vid 05 imorse för att köra mamman och Jane till flygplatsen då de ska till Miami några dagar på semester. Som tur var så var det knappt någon trafik den tiden, så jag var hemma igen på någon timme. Tillbaka till sängen direkt och jag sov till 10, haha. Jag har huset för mig själv i helgen och funderade på om jag skulle bjuda över folk eller så ikväll, men jag kände att jag ville bara njuta av att kunna slappna av 100% och njuta av att ha huset för mig själv. Kunna göra vad som helst, när som helst, haha. När jag vaknade åkte jag och handlade några gosaker inför dagen och jag köpte med mig en bagel till frukost från en bagel shop. Mums! Utanför affären stod även girl scouts och sålde kakor, så jag köpte ett paket då jag aldrig gjort det förut och det är väldigt amerikanskt, haha. Återstår att se hur de smakar! 
(null)

Vädret har varit härligt, runt 18-19 grader i skuggan så i solen har det varit varmt och skönt! Det har inte hunnit blivit fuktigt ännu ute, så det kändes som en svensk sommardag! Jag har varit ute en hel del på eftermiddagen (dock med en paus när de kom och klippte gräsmattan här). Jag har lyssnat podcast och läst bok. Nu strax efter 18 gick jag in igen och ska snart fixa ribs till middag! Jag hade egentligen planer ikväll med en kompis men de blev inställda, så jag tror faktiskt jag stannar hemma och har en mysig kväll här istället. Måste ta vara på dessa stunder när det är lugn och ro hemma, haha! ;) 
(null)

(null)



ÄNTLIGEN FREDAG

Hallåååå! Idag hade jag turen att få ännu en ledig dag efter att ha skjutsat Jane på morgonen. Det firade jag med lunch med Vonique och lite shopping på det, haha! Jag har även bara tagit det lugnt framför Netflix och laddat inför kvällen då jag skulle sitta barnvakt åt en annan familj! Min kompis Jessicas värdfamiljs familjevänner (haha bra med kontakter här!) behövde ha en barnvakt ikväll och Jessica var bortrest så hon frågade om jag ville. Så jag mötte upp mamman i familjen på barnens skola då de var med i en show, men den slutade lite senare än mamman trodde så vi tittade på slutet tillsammans och sedan fick jag träffa barnen. Mamman åkte iväg från skolan och jag körde hem barnen, två flickor på 11 och (jag tror) 7 år. Jättegulliga tjejer och inte alls blyga, så det var skönt! De åt snacks och lillan spelade lite datorspel och storan läste en bok innan hon gick upp på sitt rum vid 20.30. Lillan fick spela en stund till innan vi fixade iordning henne för läggdags. Vi läste två böcker, tittade i en "Where’s Waldo"-bok och hon läste själv en stund men ändå kunde hon inte somna! Hon låg och vred och vände sig och jag sjöng, kliade på ryggen och lät henne vara - inget hjälpte. Efter drygt en timmes nattning (hon ville inte bli lämnad ensam) sa jag att jag behövde fixa en grej och att jag skulle komma tillbaka och titta till henne senare. Jag gick ner i köket och plockade lite och då kom föräldrarna hem. Jag fick $70 i lön för 3,5 h jobb (varav drygt en timme var att vara på skolan samt köra hem). Inte illa alls då den normala lönen för au pairer är $200 per vecka, för max 45 h jobb. Jag får $250 i veckan men att tjäna $70 på drygt tre timmar tackar jag inte nej till! ;) Haha. Men nu är det dags för mig att ta helg, woho!
(null)


”LEDIG” DAG

Hej hej! Efter att ha skjutsat Jane imorse var jag ledig resten av dagen då mamman hämtade Jane på eftermiddagen och Jane hade en kompis som sov över på kvällen. Mamman sa även att hon kunde skjutsa Anna till tennisen så jag kunde få ledig på kvällen. Men på eftermiddagen smsade Anna mig och frågade om jag kunde skjutsa henne till pappan hus då hon missat bussen så jag gjorde det, men annars var jag ledig! Sååå skönt. Jag åt lunch med Jessica och strosade runt i Larchmont lite, vi kikade in i några olika småbutiker, sånna som man aldrig tänker på finns där. Skönt att leva i stunden bara! 

Jag kände att jag ville vara ute ur huset för att få lite lugn och ro, så jag åkte till Barns & Noble för att läsa en bok ett tag och sedan åt jag middag på ett diner. Skönt med egentid men jobbigt att känna att man inte riktigt kan få egentid om man är hemma... Ibland vill jag bara vara för mig själv på min lediga tid faktiskt! Men det är svårt för Jane att förstå... Jag måste bli bättre på att sätta gränser med henne. 
(null)


BAKA LITEN KAKA

Hej hej! Igår efter att Jane kom hem från sitt "jobb" på dagiset spelade vi Sims en stund innan vi bestämde oss för att baka kakor! Jane letade upp ett recept på nätet och hon fixade med allt, medan jag plockade och städade undan under bakningens gång, haha. Det blir såååå stökigt i köket när hon är igång annars... ;) Resten av kvällen var hon extremt intensiv och kunde inte slappna av (då hon har svårt att sätta gränser när hon blir uppjagad så det blir bara mer och mer), och hon behövde uppmärksamhet varenda sekund. Så jag var helt slut när det var dags att sova! Jag försökte med att vi skulle vila i 10 minuter men det gick sådär. Inte ens att ta hand om 3/4-åringar fem timmar om dagen gör henne tröttare! 
(null)


PASSOVER

Hej hej! Nu såhär nästan en månad senare har jag äntligen gjort klart en liten video från när vi firade passover, en judisk högtid. Ni kanske kan få en större förståelse iallafall av denna video än av bara text och bilder, haha. Titta och enjoy!
 

MONDAY

Halloj! Igår var det måndag och dagen började med en liten sovmorgon då Jane har lov från skolan. Vid 9 gick vi ut med Daisy till parken vid vårt hus och hängde där drygt en halvtimme, eftersom det var så härligt väder! Strax innan 10 skjutsade jag Jane till Hebrew School för hon ska "jobba" på dagiset där några timmar varje dag hela veckan. Hon gör det inför ett projekt med sin Bat Mitzvah, jag har inte riktigt förstått helt haha. Men skönt för mig iallafall! ;) Haha. Jag var ledig på dagen och satt ute i solen och läste, men råkade bränna mig ganska mycket så det fick bli att sitta i skuggan sen istället. Vid 15 hämtade jag hem Jane och vi bestämde oss för att promenera och köpa mjukglass här i området. Vädret var fortfarande på topp och det kändes nästan som sommarlov! På vägen hem hittade vi lite olika stenar som vi tog med hem och målade dem så det blev en lite familj. Därefter var det dags för middag och vi promenerade till en restaurang i närheten här och åt middag tillsammans. Mamman var hemma och jobbade så hon följde inte med. När vi kom hem spelade vi sims en stund och tittade på tv, sedan sa jag tack och godnatt! 
(null)

(null)


PICKNICK-HELG

Hej hej! I lördags var solen framme och himlen var blå, så jag träffade upp några au pairer för picknick i Dobbs Ferry där man även kan se NYC skyline på långt håll. Vi käkade lunch och spelade sedan några omgångar kubb som Jessica hade med sig, så kul! Vi var två svenskar, en islänning och en mexikanare, en härlig blandning haha. Det var även många förbipasserande som frågade vad vi spelade, och så fick vi förklara hur man gjorde. Säkert 4-5 olika par frågade oss, haha. Vi var där i några timmar och hade det gött. På kvällen gick de ut i city, men jag var inte sugen så jag stannade här hemma och gick på bio istället. Jag såg A Quiet Place, en thriller som var speciell men bra! 
(null)

I söndag var det också riktigt härligt väder! Jag började dagen med frukost på diner med mamman och Jane, och så gick vi på förmiddagsbio. Vi såg I Feel Pretty, en riktigt rolig film med ett bra budskap! På eftermiddagen åkte jag till hamnen i Mamaroneck och mötte upp en svensk tjej som heter Cajsa. Vi körde på picknick idag igen och bara hängde och njöt i solen! Vi var där i flera timmar och nu har jag fått en hel del färg i ansiktet, haha. Det är fortfarande ganska kallt ute, runt 15-18 grader men det är varmt och skönt i solen iallafall! 
(null)


FREDAGSMYS

Hej hej! Igår var det fredag och det var soligt men ganska kallt ute. Efter att ha droppat tjejerna på skolorna åkte jag och handlade eftersom mammans kylskåp ekade tomt! Jag åt frukost och tittade på tv en stund innan jag satte mig ute i solen och läste en stund med lite snacks till lunch. På eftermiddagen var jag med Jane till terapin och sedan hängde vi en stund hemma innan vi hämtade mamman vid tågstationen då hon kom hem från D.C. Vi åkte sedan för att äta fondue! Sååå gott! Vi började med ostfondue, sedan huvudrätt och sedan chokladfondue! Proppmätta och trötta från matkoma åkte vi hem och jag tittade på Netflix en stund innan jag däckade, haha! 
(null)


VARDAG

Hej hej! Vardagen rullar på som vanligt och det händer alltid något om dagarna men inget speciellt ändå, haha. Vädret växlar mellan regn och sol, 7 grader och 20 grader... Jag känner mig trött om dagarna så har inte gjort så mycket när tjejerna är i skolan. Har mest tagit igen lite egentid, eftersom jag är van att bo själv så tar det mycket energi från mig att bo med andra igen, speciellt när man inte helt 100% känner sig som hemma. Missförstå mig inte nu, jag känner mig hemma i husen och med familjen, men det är heeelt annat än att bo själv eller bo med sin familj. Därför gillar jag att vara med mig själv om dagarna ibland. :) 
(null)



REGN

Halloj! Natten till måndag fortsatte regnet att ösa ner och det blåste otroligt mycket ute. Jag hade lite svårt att somna pga att det lät så mycket utanför, speciellt när det är så sjukt dåligt isolerat också. Plus att mitt ena fönster inte går att stänga ordentligt, så det var en glipa på ca 1 cm högst upp så kallt blev det också i mitt rum, trots att jag hade värmefläkten på... Kände mig krasslig när jag vaknade men det blev bättre mot dagen. Det spöregnade hela förmiddagen och mitt på dagen. Vi fick även en varning om översvämning på förmiddagen så jag visste inte om det skulle bli värre eller lugna ner sig, men på eftermiddagen slutade det regna och det blev ganska fint väder och varmare, haha. Jag var ju till Ikea på söndagen så denna måndag åt jag en svensk frukost - macka med ägg och kaviar! Muuuums! ;) 
(null)


CLASS OCH IKEA

Hej hej! Denna söndag hade jag min sista class innan vi åker på vår resa till Montreal i maj. Vi gick igenom våra olika projekt vi jobbat med, pratade lite om musik från Montreal, tittade på några videos om Montreal på youtube, läste några artiklar som vi diskuterade osv. 10-16 körde vi på och sedan kändes det skönt att kunna gå därifrån! Sista timmen kändes ganska seg, haha. 

Efter detta tog jag tunnelbanan downtown för att åka båten till Ikea. Jag käkade köttbullar till middag och handlade ljus, skohorn, choklad, kakor, kaviar och prästost, haha! Fyllde min ryggsäck med godsaker! ;) På vägen hem från Ikea öste regnet ner så jag bestämde mig för att ta en lyft (privat taxi) till Grand Central istället för att behöva gå ca 800 m i spöregn och ta tunnelbanan... Plus att jag kom fram perfekt till att mitt tåg hem skulle komma, så de gjorde mig inget att jag $5 mer än om jag hade tagit tunnelbanan. Nu fick jag en lugn och skön åktur istället! När jag kom hem tog jag en varm dusch och nu ligger jag i sängen och ska titta på Netflix. Då var ännu en helg över... 
(null)

(null)




FRE OCH LÖR

Hej hej! I fredags när kidsen var i skolan var jag till Cosi för att käka lunch och skriva klart min skoluppgift. På kvällen efter att ha kommit hem med Jane från terapin så var jag "off" för helgen. Jag chillade en stund på mitt rum och pratade med Pia att mötas upp på kvällen, hon jobbade dock till 21.30 så jag hade lite tid att ha ihjäl. Så jag frågade min värdmamma om hon ville gå på bio och det ville hon! Vi såg Blockers och den var väldigt rolig! Efter bion mötte jag upp Pia på en bar och tog några öl och catchade up då vi inte träffats på länge. Mycket trevligt! :) 
(null)

I lördags kunde jag sova ut, så jag vaknade vid 9.30, sååå skönt! Jag fixade med det sista för min skoluppgift och efter lunch åkte jag till pappans hus för att plocka upp Anna och åka till city. Hon skulle träffa en kompis på kvällen men kan inte åka själv, så hon frågade mig om jag kunde följa med. Vi åkte lite tidigsre så vi hann till den svenska godisbutiken! Vi köpte på oss ett lager godis, köpte lemonade på Dunkin och gick till Washington Square Park för att chilla i det underbara vädret! Sedan åkte vi uptown till Annas kompis lägenhet och jag droppade av henne där och åkt tillbaka ner till midtown för att möta upp min kompis Andrew. Vi käkade middag och hängde sedan på ett café medan jag väntade på att Anna skulle höra av sig när hon kunde åka hem, haha. Jag hade jättetrevligt med Andrew och det var kul att se honom igen, det var ju nästan två år sedan sista nu. Tillslut sa Anna att hon och kompisen var i taxi på väg tillbaka till lägenheten så jag åkte dit och hann dit före, så jag väntade i lobbyn men dörrvakten sa att han kunde ringa till deras lägenhet och se om nån var hemma, så mamman kom ner till lobbyn och bjöd med mig till lägenheten där jag fick vänta i vardagsrummet och hon var huuur trevlig som helst, hon gav mig vatten fastän jag tackade nej och jag gick gosa lite med hunden, haha. Tillslut kom tjejerna hem och jag beställde en taxi till mig och Anna att åka till grand central, så vi alla gick ner i lobbyn och väntade. När taxin kom öppnade dörrvakten bildörren till oss och vi kände oss så himla fancy, haha! Vi tog sedan tåget hem och åkte hem till pappans hus, vi kom hem runt midnatt så det var bara att gå och lägga sig! 
(null)

(null)





ANNA 16 ÅR

Hej! Idag är det Annas födelsedag! Efter skolan åkte hon med sina föräldrar för att ta ett test så hon kan börja övningsköra och ta körkort. Jag har inte heeelt förstått hur det fungerar, men om några månader kan hon ta körkort med restriktioner (tex inte köra i mörker och på vissa motorvägar etc). De åkte med familjevänner, då deras son också fyller 16 år idag. De träffades faktiskt på sjukhuset när barnen föddes och delade rum, så de lärde känna varandra då! Vi firade kidsen med middag på en italiensk restaurang och det var väldigt trevligt! Anna fick örhängen av mig och ett hemmagjort kort med ett internskämt från The Office, haha. :) 
(null)

(null)


VECKAN

Hej hej! Ja då är ännu en vecka snart över. Veckan har varit ganska normal med skjutsning och hämtning av tjejerna, Daisy-häng, ett au pair-möte, shopping och froyo med Jessica! Jag fyndade en hel del tränings- och mjukiskläder när jag shoppade på utförsäljningsrean; T-shirts, linnen, leggings och mjukisbyxor för $3-4 st istället för $30-44!!! Nöjd tjej köpte på sig ett litet lager! ;) Vädret har även börjat bli lite bättre här nu så det är skönt! 
(null)

(null)

(null)


SÖNDAG I DC

Hej hallå! Idag vaknade vi upp strax innan 10 för att fixa oss, packa och checka ut från vårt hostel. Vi tog sedan en lyft (taxi) till ett pizzaställe där vi mötte upp ännu en kompis till Jessica, de känner varandra från Sverige. Vi åt en god lunch och pratade om våra au pair-liv. 

Sedan gick vi mot Lincoln monument, The Reflecting Pool och The World War 2 memorial. Detta plus Arlingtonkyrkogården som vi var till igår har jag aldrig tidigare besökt så det var kul att få se! Vi fortsatte sedan att strosa i National Mall (parken där många monument finns) och gick förbi Vita Huset på långt avstånd och vi såg Washington monument och The Capitol igen. Sedan var det dags att åka till Union Station för att ta bussen hem. Tunnelbanan var lite seg så det blev tajt med tiden men vi hann precis med bussen! 
(null)

(null)



HELDAG I DC

Hej hej! Denna lördag var det riktigt kallt och grått ute... Jag tror det var runt 5 grader på dagen. Vi startade dagen med en sovmorgon och sedan gick vi till ett ställe i närheten att käkade brunch. Det var väl ett sisodär ställe. Vi fick vänta ca 50 minuter på vår mat, men vi fick gratis bakverk, som vi delade på, i väntan då de tydligen hade för få folk i köket eller något sådant. Dock var det inte alls många som åt där så jag förstår inte riktigt... Men men, tillslut fick vi vår mat och jag tyckte min mat var god, dock fick jag bacon på min macka fastän jag tackat nej till bacon vid beställning, haha... Jaja! Vi blev mätta ändå!
(null)

Vi tog sedan bussen till Georgetown, en stadsdel som var väldigt chill och mysig! Vi strosade runt och tittade lite i butiker och åt cupcakes på Baked & Wired med en kö på ca 20-30 minuter, hahaha. Men det var gott och värt väntan! Vi gick sedan ner mot vattnet. Då såg vi den svenska ambassaden och de hade House of Sweden, som var en liten miniutställning. Vi kikade runt innan vi gick till en bar vid vattnet och tog något gott att dricka. Det var ju kallt ute och det hade varit ett perfekt ställe om det hade varit varmt, men vi satt vid en brasa och det värmde en hel del iallafall! 
(null)

(null)

(null)

Därefter bestämde vi oss för att åka till Arlington National Cemetery så vi tog tunnelbanan dit. Det ligger i en annan delstat, Virginia, men bara några stopp med tunnelbanan ifrån Washington DC. Det är en otroligt stor kyrkogård med 400 000 gravstenar från diverse krig, bland annat andra världskriget och även nyare krig från 2000-talet. Vi tog en guidad tur då man fick åka med en liten transfer, men det var den sista för dagen så vi stannade bara vid två platser ca 10 minuter vardera. Den första var JFK:s gravplats och den andra var Den okände soldatens gravplats, där en vakt gick och vaktade. Vi åkte runt över en timme, så det var en heeeel del att se! Det var så otroligt stort och nästan overkligt hur många gravplatser som fanns. 
(null)
Bilden längst ner till vänster är JFK:s grav, bilden längst ner till höger är Den okände soldatens grav. 

Efter detta åkte vi tillbaka till Georgetown och åt pizza på Il Canale som också var extremt populärt med en lång kö och väntan på bord. Vi hade tur som efter en stund snodde till oss två platser i baren, haha. Men gud vad god pizzan var, på riktigt en av de bästa pizzorna jag har ätit! Det kändes som att varje tugga bara smälte i munnen, haha! Sååå gott! När vi nästan hade ätit upp kom en kompis till Jessica med sin bror och en till kompis som alla var från Sydafrika. Vi stannade en stund på restaurangen men sedan gick vi istället till en irländsk pub och hade en jätterolig kväll! Jag och Jessica kom i säng strax innan 04 på morgonen, haha.
(null)

(null)


WASHINGTON D.C!

Hallå! Tidigare i veckan sa mamman att jag skulle få ledigt på fredag (idag) och att hon kunde skjutsa till skola och hämta osv, och eftersom jag hade planerat med Jessica att åka till DC lördag-söndag, så bestämde vi oss för att åka fredag-söndag istället! Så vi bokade buss från city på förmiddagen. Men igår kväll sa mamman att jag måste skjutsa Jane till skolan för hon skulle ha ett jobbsamtal kl 8-9 på morgonen... Suck tänkte jag, nu kommer jag bli sen och får stressa till bussen i city... Men det gick bra imorse, Jane fick bara vakna lite tidigare och komma till skolan tidigare. Så jag tog tåget till city, mötte upp Jessica och tog oss till bussen mot DC. Drygt 4,5 h senare var vi framme vid 14.30! 
(null)

Vi käkade en sen lunch, åkte till vårt hostel och checkade in och begav oss sedan utåt. Vi började med att promenera en bit till en stor park, National Mall. Vi såg fina körsbärsträd och stnnade till för att ta några bilder. Mycket mysigt! Vi såg även bland annat The Capitol och Washington monument från National Mall. 
(null)

Vi tog sedan en lyft mot Jefferson monument men den resan var väldigt konstig, killen som körde en väldigt konstig omväg och vi fattade inte riktigt vad som hände men när vi frågade så sa han att han hade det under kontroll... Vi kom iallafall fram tillslut och gick omkring bland körsbärsträden och hade det gött! Det har varit riktigt varmt här idag, runt 20 grader så det var fantastiskt och härligt! Jag försökte njuta så mycket som möjligt för det ska bli mycket kallare imorgon. 
(null)

(null)

Vi åt sedan middag på ett ställe vi bara gick förbi och sedan åkte vi hemåt till vårt hostel. Vi bor i ett rum med två våningssängar och en av våra roomies är en lite äldre kvinna som pratade konstant med oss från när vi kom hem till att vi gick och la oss. Hon berättade en massa konstiga saker om sig som gjorde oss obekväma... Men tillslut sa vi godnatt och somnade.
(null)




IDA OCH FILIP I NYC

Hej hej! Här kommer den lilla videon från när jag följde med Ida och Filip till city när de var och besökte New York. Tre timmar på tre minuter! :) 

ONSDAG

Hej hej! Idag väckte jag Jane som skulle till skolan och sedan åkte jag med Anna som hade tennis. Jag stannade kvar där idag för hon hade en privatlektion som bara är en timme lång, och det tar ca 30 min att köra hem och sedan 30 min att köra tillbaka såååatte. 
(null)

Annars idag har jag hängt med Anna en stund, vi har spelat UNO och tittat på The Office! Efter en sen lunch kom Annas kompis över så hon har umgåtts med henne. Jane blev hämtad av mamman efter skolan för att prova klänning till Bat Mitzvah och sedan hade hon läxhjälp med sin tutor, så jag har chillat större delen av eftermiddagen. Jag passade då på att boka buss och boende med Jessica för vi ska åka till Washington D.C i helgen! :) Efter middagen tittade jag och Jane på Shanes nya video. Och! Jag fick min andra födelsedagspresent av henne, en t-shirt från Shanes merch, haha! Älskar att jag har två olik speciella saker med båda tjejerna - The Office med Anna och Shane Dawson med Jane! :) 
(null)

(null)




SHOPPING

Hallå! Idag var Jane tillbaka till skolan men Anna har lov denna vecka. Jane har lov en annan vecka. Så jag skjutsade Jane på morgonen och sedan hängde jag och Anna en stund innan hon gick hem till en kompis och jag redigerade en video från när Ida och Filip var i New York! Jag lägger upp den videon i ett annat inlägg. :) 

På eftermiddagen hämtade Jessica upp oss och vi åkte alla fyra till Woodbury, ett stort outlet-shoppingcenter. Efter ca en timme på plats och två-tre butiker besökta ville Jane åka hem... Vi hade alltså åkt ca 1,5 h att komma dit... Haha, suck! Det blev lite irriterat mellan Jane och Anna så jag bestämde att vi behövde ha lite middag i oss. Efter lite stojande och skojande från min sida så var Jane på bra humör igen. Men hon var inte intresserad av att shoppa något mer så jag lät Anna gå själv/med Jessica medan jag försökte underhålla Jane med sånt som hon skulle kunna vara intresserad av. Vi gick till en Disney-butik, en ljusbutik och doftade på olika ljus osv osv. Dock fick jag fortfarande höra "jag vill åka hem", "jag vill titta på tv", "när ska vi åka?"... Jättekul att konstant höra det i två-tre timmar. Hade vi haft en egen bil hade vi kunna åka tidigare men vi åkte med Jessica plus att vi var långt hemifrån. Så det blev ingen direkt shopping för mig, men jag kom hem med några strumpor, en plånbok och en present iallafall... Haha. 
(null)




SPEL-MÅNDAG

Hej hej! I måndags vaknade jag upp hemma hos mamman och tog det lugnt på förmiddagen innan jag vid lunch åkte till pappan där tjejerna var. Hela eftermiddagen spelade vi spel och hade det jättekul! Vi filmade även en hel del så jag tänkte göra en video av allt senare när jag har tid, haha. Vi gick sedan ut och åt med pappan och även Jessica kom och joinade oss. Vi åkte sedan hem och spelade spel igen, haha! Denna gång var Jessica med också. En riktig speldag, och utan bråk!! Jag är nästan i chock, haha! 
(null)


MIN FÖDELSEDAG

Hej hej på er!
I lördags var det min födelsedag! Jag fyllde hela 24 år. Var tar tiden vägen?! Hahaha. Jag började dagen med att äta brunch ute med familjen på ett mysigt litet ställe ett par mil norr om där vi bor. Jag fick även fina presenter av dem! Jane gav mig ett spel och ett fint kort (och jag ska få en till present men den hade inte hunnit komma ännu), Anna gav mig en t-shirt med The Office-saker på, ett fint kort samt en banderoll som var ett internskämt mellan oss från The Office! Mamman gav mig ett UNO-spel samt presentkort på The Cheesecake Factory. Jag är lyckligt lottad! Efter brunchen åkte vi hem och jag skypade med mamma. Kul att prata igen! :)
  (null)
 
(null)
 
Senare på eftermiddagen åkte jag till city och mötte upp Jessica i Central Park där hon kom och överraskade mig med cupcakes, bubbel och ett ballongsnöre då hon bara 200 meter tidigare hade tappat ballongen som flög iväg utan snöret, hahaha. Hon var ledsen över detta men jag tycker det är tanken som räknas! Vi hade en liten minipickning i solskenet och njöt av vårkänslorna. Vi fick lite Valborgs-feeling faktiskt! Vi smugglade bubblet eftersom man inte får dricka alkohol in public, haha. Good times! Vi gick sedan vidare och köpte en till flaska bubbel som vi delade på och sedan åt vi middag innan vi gick till en rooftop-bar med fantastiskt utsikt över Empire State Building som skiftade färger mellan blått och rött! På denna bar mötte även två andra au pairer upp oss och vi fortsatte sedan till en annan bar som fick avsluta kvällen. Det var inte så mycket folk ute, jag tänkte att det nog var på grund av passover och påsk. Men vi hade kul och jag kände mig väldigt bortskämd under hela dagen. Jag hade en fantastisk dag! :) 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 

PASSOVER

Hej hej! I fredags var det dags för en judisk högtid, passover. Vi fixade mat på dagen och pysslade lite med puppets, varje puppet representerade en av totalt 10 plågor. På kvällen var det dags för middagen och vi var 21 personer här. De flesta var inte judar men goda vänner till mamman och var inbjudna att fira denna högtid! Alla läste ur en bok om hur judarna flydde från att vara slavar i Egypten och först började man med mat som orepresenterade olika delar av det lidandet judarna fick genomgå, samtidigt som man läste böner på hebreiska. Det är svårt att förklara och jag hängde inte riktigt med vad gällde historian kring denna högtid, haha. Den var iaf väldigt mer religös än vad jag är van vid! Meeeen, jag har filmat lite under denna dagen så jag kommer göra en liten film och lägga upp här så kanske ni får en bättre känsla! 
(null)

(null)

Iallafall! Efter att ha läst i boken och gjort allt men den specifika maten så var det dags för själva middagen och därefter efterrätt. När vi skulle äta efterrätt släktes allt ner och mamman kom ut med en tårta och ljus på och så sjöng alla för mig eftersom jag fyllde år dagen efter! Jag blev sååå överraskad och glad! :) När alla hade ätit klart hjälptes vi åt att städa undan lite och sedan avslutade jag, tjejerna och deras kusin kvällen med att kolla på The Office!
(null)


RSS 2.0