MELLANDAGARNA

Hej hej! För det mesta har mellandagarna varit lugna. I torsdags var jag, mamma och mormor hem till Karro, William och Maya. Det var första gången jag var hemma i deras hus och det var så fint! :) Vi fikade och tittade på en video där Zoe öppnade sina julklappar, men mysigaste var att få gosa med Maya. Hon var vaken och på toppenhumör, sötnosen! 
(null)

På fredagen tände pappa och Tobbe på vår gamla lekstuga som höll på att ruttna och även huggna träd på förmiddagen. Fyra timmar efter lekstugan brann ner var det fortfarande som en stor majbrasa, haha. Men då åkte jag iväg till Stockholm för att träffa Sofia! Vi gick till hennes lägenhet så jag fick se den och sedan gick vi och åt. Det blev indiskt och det var första gången för mig, men det var gott! Jag åkte sedan hem sent på kvällen igen. 
(null)

Idag, lördag, åkte jag in till Uppsala på morgonen. Jag hängde hemma hos Linnéa och Johan en stund innan jag och Linnéa gick och åt hotellfrukost. Det var sååå gott och vi blev otroligt mätta. Vi försökte gå på stan en sväng men sedan kände vi att soffan kallade, haha. Vi hängde en stund hos henne innan jag tog bussen hem igen. 
(null)


JULDAGEN

Hej hej! På juldagen var vi hem till farmor och fikade. Hon hade bakat godsaker och sedan hade vi en liten julklappsutdelning! :) Resten av kvällen var vi bara hemma och tittade på film. 
(null)


FINA FREYA

Denna lapp har 7-åriga Freya skrivit till jultomten. Hur fint?! Hon är så klok och genomgo den där tjejen! :)
(null)


JULAFTON!

Hej! På julafton vaknade jag upp till paket i julstrumpan, haha. När alla hade vaknat och ätit brunch var det dags att öppna paketen under granen! Nilla var först ut med att öppna sitt paket så hon kunde roa sig med det. Fredrik var tomtenisse och delade ut paketen till oss. Det blev fina julklappar till alla och roliga rim! 
(null)

(null)

Vi fick skynda oss lite på slutet för att hinna åka till Jonas och Linda för att hinna se Kalle anka! Vi kom precis när det började och tittade på det. Jag fick även se lilla Maya för första gången, en sån liten sötnos! Maya ville gärna titta på tvn också, hon försökte vända huvudet dit hela tiden, haha. Men det ville inte pappa Will, men när hon fick sitta i gammelmormors knä tittade de tillsammans, haha. 
(null)

Efter Kalle skulle vi precis slå oss ner och börja äta mat men då kom tomten mitt i allt och delade ut några julklappar! Freya sa att hon blev så överraskad men också glad att tomten kom. :) Hon fick öppna de paket tomten kom med innan vi åt middag! 
(null)

(null)

Efter middagen fick jag och Freya vara tomtenissar och dela ut julklapparna under granen! Freya fick bland annat lego som hon och jag började bygga på! Senare på kvällen körde vi julklappsspelet och fikade. En väldigt mysig julafton! :)
(null)

(null)

(null)


DAN FÖRE DAN

Hej hej! Idag hade vi en mysig dag allihopa tillsammans! Fredrik kom hit på förmiddagen och när Mattias vaknade mitt på dagen gick vi ut på promenad. Igår när vi spelade spel pratade mamma och pappa om en kiosk som finns här, de lurade i Mattias det iallafall haha. Så idag skulle vi alla (förutom pappa som sov efter att ha jobbat natt) gå till den här kiosken. Mamma hade ringt en granne på morgonen och bett honom att gå dit och spela musik och låtsas att kiosken var öppen (det fanns en liten stuga dit vi gick). Mattias var lite skeptisk MEN när han hörde musiken blev han helt lurat och sa "Men varför har ni inte sagt nåt!!" men när vi kom fram och såg att det var grannen där kunde vi inte hålla oss för skratt och Mattias förstod att han blivit lurad, hahaha! 
(null)

(null)

(null)

Resten av dagen har spenderats med att fixa inför kvällen och morgondagen, vi har spelat spel och nu på kvällen har vi tittat på Bingolotto uppesittarkväll! Tyvärr blev det ingen vinst för oss men det var mysigt ändå. 
(null)


22:A DECEMBER

Hej hej! Denna lördag var ännu en lugn dag. Jag följde med mamma till mormor och fikade. Hon sa dock att hon "inte har nåt att bjuda på" meeeen det blockades fram mer och mer grejer så denna bild fick jag ta om ett par gånger innan allt var framplockat, haha! 
(null)

Sedan så passade jag även på att titta i hennes album som hon fick av oss barnbarn på hennes 80-årsdag, där vi gjort om gamla bilder till hur vi ser ut idag (eller ja, för tre år sen). Det var kul attt titta i igen! 
(null)

Resten av dagen fortsatte att vara lugn och skön. Efter en god middag spelade vi spel en stund, vi spelade Barngeni (som är för barn mellan 7-12 år hahaha) och det var kul! Vissa frågor var extremt lätta men vissa frågor var väldigt svåra, haha. 
(null)


HEMMAMYS

Hej hej! De två senaste dagarna har jag bara varit hemma och haft det mysigt. Igår gjorde jag inte så mycket förutom att vara på hot stone-massage. Det var sååå skönt men det fick igång min näsa så sedan dess har jag varit riktigt snorig tyvärr, haha. Ja ja, skönt att slippa vara täppt i näsan så mycket iallafall! 
(null)

Idag var jag och Mattias förbi farmor och fikade. Så kul att träffa henne igen! :) Efter middagen klädde vi granen också, Mattias hjälpte till i typ 10 sekunder innan han gick till sitt rum igen, haha. Men jag, mamma och pappa fixade det sista. Eller, jag tog väl mest bilder... Haha. Mamma och pappa la julklappar under granen och Nilla var så nyfiken! Mina klappar får komma dit imorgon då jag måste skriva klart mina julrim först. 
(null)

(null)


STOCKHOLM

Hej! Efter att ha varit på amerikanska ambassaden och ätit frukost strosade jag vidare till Gamla Stan. Vid slottet såg jag vakterna ha en liten "uppvisning" innan de började marschera runt slottet. Jag stannade till och tittade till de började gå och jag gick åt andra hållet in till Gamla Stan. Jag hade inte tänkt göra något speciellt, men det är så mysigt där och jag hade några timmar att ha ihjäl innan jag skulle åka hemåt. Jag strosade omkring där innan jag gick tillbaka till T-centralen via Kungsträdgården. Mysigt! 
(null)

(null)



NYTT VISUM

Hej hej! Igår eftermiddag träffade jag Emilia i Uppsala när hon slutat jobba. Så kul att ses igen men samtidigt kändes det som att vi sågs häromdagen senast, haha. Vi gick på stan en stund och sedan åt jag kebab till middag! Såå gott och jag har längtat efter kebab då jag inte hittat det i USA! 

Eftermiddagen sa vi hejdå och jag gick hem till Linnéa och Johan som var snälla och lät mig sova där då jag skulle till Stockholm tidigt på morgonen. Jag åkte vid 07 imorse till Stockholm och till ambassaden. Jag fick stå i kö i ca 40 minuter utomhus och när jag väl kom in på ambassaden (efter säkerhetskontrollen) lämnade jag in alla mina papper och fick vänta över en timme innan jag fick gå till en lucka, lämna fingeravtryck och svara på frågorna "vad ska du göra i USA?" och "Ska du till samma familj? Trivs du?" och sedan sa han att mitt visum var godkänt och jag fick gå därifrån! 
(null)

Just nu sitter jag och värmer mig på ett kafé, jag har precis ätit en sen frukost och en chokladboll. Muuuums!! Jag ska vara i Stockholm i några timmar till och sedan åker jag hemåt! 
(null)


JULMYS MED TG

Hallå! Igår åkte jag till Uppsala och träffade hela TG (och Marco som var med). Det var sååå mysigt och kul att träffa alla igen! Vi hade julmys med jullunch, julklappsspel och så bakade vi pepparkakor! :) 
(null)

(null)


HEJ SVERIGE

Hallå! I fredags kväll åkte jag till flygplatsen och det var kaos där! Jag kom tre timmar innan flyget skulle gå, men stod i kö i två timmar bara för att checka in min väska. Sedan behövde jag gå igenom säkerhetskontrollen och efter det fick jag springa till gaten. Som tur var så var jag inte ensam om detta, de allra flesta som skulle med olika flyg kl 22:30 hade samma problem som mig och alla dessa flyg blev försenade pga trycket på flygplatsen. När jag kom fram till gaten var kön väldigt lång så jag hann gå på toa och köpa något att dricka innan jag ställde mig i kön för att gå på flygplatsen, och då kom det även massa personer efter mig i kön också. Det var stressigt men kändes ganska lugnt då det var en massa andra människor i samma sits, haha. 

Men jag kom på flygplanet och när jag skulle sätta mig ner hörde jag någon som sa "hej Emma!" och då satt Marina och Lee bakom mig. De är gamla vänner till familjen. Så sjukt att världen är så liten!! Flygresan hem gick bra men jag kunde inte sova mycket alls, och eftersom vi flög över natten min tid så var det lite jobbigt. Men jag underhöll mig med filmer och tv-serier och vilade. När jag landade möttes jag upp av mamma, mormor, Emelie och Nilla på Arlanda! :) 
(null)

När jag kom hem tänkte jag ta och sova en stund, men jag insåg att jag inte fått hem papper från skatteverket som jag behövde till mitt visum då jag skulle till ambassaden på måndag morgon. Så jag försökte googla runt och se om jag kunde boka om ambassaden men det fanns ingen info och det var helg så jag kunde inte ringa heller... Så himla drygt! Så det blev ingen sömn för mig då.

Senare på eftermiddagen åkte vi till mina föräldrars vänner på glöggfest och julbord. Det var både gott och roligt men jag var såååå himla trött. Efter julklappsspelet åkte jag och Emelie hemåt, runt 22-tiden. Jag däckade ganska direkt! 

SVERIGE, HÄR KOMMER JAG!

Hej hej! Efter en vanlig jobbdag med en lunchdejt med Karin och Andrew har jag ääääntligen gått på semester!!! Just nu sitter jag i taxin på väg till flygplatsen, woho! Det ska verkligen bli skönt att slippa vara tvåbarnsmamma och hundägare i några veckor nu! Vi ses snart, alla där hemma! :) 
(null)




VLOG: AMISH COUNTRY

Hej! Idag gjorde jag denna lilla film från när vi besökte Amish Country förra helgen. Varsågoda!

SNÖ TILL LUCIA

Hej hej! Igår var det Lucia och dagen till ära fick vi lite snö här. Det började smått på morgonen och fortsatte ett par timmar, men det blev inte så mycket och det smälte bort senare på eftermiddagen. Men det var mysigt medan det varade! Efter att ha skjutsat tjejerna till skolan tände jag ljus i mitt rum, kröp jag ner i sängen igen och tittade på luciatåget från Göteborgs domkyrka. Så himla mysigt! Resten av dagen var ganska normal. Jag fixade med några ärenden innan jag hämtade tjejerna igen och på kvällen skjutsade jag till taekwondo och tennis och vid 23 gick vi alla och la oss. 
(null)
Bilden är tagen med ca tre timmars mellanrum, så det var inte mycket snö som kom. 

VECKAN ÄR IGÅNG

Hallå! Sista dagarna nu innan jag går på julledigt och åker hem till Sverige! De senaste dagarna har varit ganska normala och inget speciellt har hänt. Jag har tvättat, börjat packa resväskan, fixat sista julklapparna och skjutsat tjejerna hit och dit. Tidigt imorse åkte pappan iväg till Barbados så jag är ensam med tjejerna fram till fredag när mamman kommer hem från Kanada. Jag fick reda på detta i måndags, bra framförhållning där va... 

Idag gjorde tjejerna hemmagjord pizza till middag då pappan köpt deg till dem, men inget till mig... Först sa de till mig att det inte kommer bli något över så jag tänkte köpa mat och ta med hem, men när pizzorna var klara insåg de att det finns över så jag fick också middag, haha. Det var faktiskt väldigt skönt att bli serverad mat för en gångs skull! 

Efter middagen tittade vi på Riverdale och nu har jag fått Jane att börja titta på The Office! En bra sak med att pappan är borta är Anna har agerat "normalt" igen och pratar med mig och Jane igen. De senaste månaderna har hon knappt pratat med mig mer än när hon behöver skjuts, utan att det hänt något mellan oss. En dag helt plötsligt var hon förändrad... Det har bara varit några fåtal dagar som hon varit sig själv mot mig under denna tid... Jag har tänkt att det antingen har att göra nåt om att jag har bra kontakt med mamman och Anna hatar henne, men jag har också tänkt att det har något att göra med pappan. För varje gång han varit bortrest under denna tiden så har hon varit sig själv mot mig men när han är här så är hon helt annorlunda och säger bara några få ord till mig. Helt sjukt faktiskt men jag orkar inte bry mig om det alltför mycket. 
(null)



SÖNDAG

Hej på er! Denna söndag tog jag en ordentlig sovmorgon, jag sov nästan 11 timmar!! Då vet man att kroppen behöver vila... Haha. Men det är sååå skönt att febern är borta och jag har bara huvudvärken kvar, men den är betydligt mildare nu än under veckan! Idag har jag inte gjort mycket alls. Jag tittade på Netflix i sängen ett tag, jag har varit till affären och sedan hade jag Cajsa och Sanna över på middag. Jag fixade kött med potatisgratäng och beasås, sååå himla gott. Vi alla tre har saknat att äta potatis men framförallt potatisgratäng! Nu är jag tillbaka i pappans hus och snart ska jag sova. Jag hoppas veckan går fort för på fredag kväll flyger jag hem till Sverige på semester! Wohooo! 
(null)


CHRISTMAS TREE

Hej hej! När vi kommit tillbaka till New York från Amish County gick jag till den kända julgranen vid Rockefeller. Det var fuuuullt med människor men jag lyckades ta några bilder, haha. Jag hade gärna stannat längre för jag tyckte det var så mysigt där, men det var såå många människor så jag hade inte energi till det.  
(null)

(null)

(null)


AMISH COUNTRY

Hej hej! De senaste dagarna har jag haft en extrem huvudvärk och feber, så jag jobbade inte i fredags ens. Jag hade gärna skippat jobb i torsdags också då det var som värst, men självklart var båda föräldrarna i Canada då... Men denna morgon vaknade jag upp och mådde mycket bättre! Ingen feber men fortfarande huvudvärk. Men jag kände mig levande igen vilket var tur för idag åkte jag till Amish Country! Det blev en tidig morgon, jag vaknade vid 06 och tog tåget till city för att ta bussen till Lancaster, Pennsylvania. Detta var sista delen i min kurs, dvs själva resan!
(null)

Det första stoppet var på en quilt shop där vi fick veta lite mer hur de gör samt möjlighet att handla. Allt vi kunde köpa (i alla butiker vi var till) är gjort av Amish. Därifrån fick vi med oss vår guide, Aunt Rachel. Hon tillhör Amish Mennonite, vilket har mindre konservativa syner så hon kunde använda elektricitet, mobil och kunde vara med på bild etc. Detta gäller dock inte Amish! De lever helt utan elektricitet och får inte vara med på bild. Kläderna skiljer sig också mellan Amish och Amish Mennonite, den senare får ha färgglada kläder och även kläder med mönster. 
(null)

Vårt andra stopp var på en butik där de gör pretzels, glass och sålde några olika syltar, souvenirer osv. Vi blev bjudna på en varsin pretzel och jag köpte även glass. Båda var väldigt goda men glassen var väääldigt krämig och så god! 
(null)

Vi åkte vidare till en farm som var i Aunt Rachels familj. Där fick vi sitta i kapellet där de gifter sig, vi fick gå omkring på gården och de som ville fick prova att mjölka kor, vilket jag såklart provade haha! 
(null)

(null)

(null)

Därefter åkte vi vidare med bussen. På vägen såg vi flera Amish som åkte häst och vagn, det var så kul att de dem åka på vägen medan vi körde förbi med en stor buss, haha. Jag fick aldrig någon bild, men jag tror jag hann med att filma några! Iallafall, nästa stopp var vid en liten butik igen och därefter åkte vi till ett ställe för att äta en riktigt Amish måltid. Det var väldigt smarrigt och såklart var all mat från Amish farms. Mycket gott! 
(null)
Bilden nere till höger är med Aunt Rachel! 

Och snipp snapp snut var denna dagen slut. Dagen gick alldeles för fort och jag hade gärna strosat omkring mer, för ibland kändes det lite stressigt då vi skulle hinna med allt. Men det var väldigt kul att se! Amish är ju väldigt speciella då de lever i sitt egna community, utanför omvärlden. Det var som att stiga in på hur jag tänker typ 1800-talet var! 
(null)



HAPPY HANUKKAH

Hej hej! I söndags tog jag och Moana tåget till Stamford och ett shoppingcenter där då hon skulle möta upp en familj hon pratar med nu när hon ska hitta en ny värdfamilj. Jag följde med som resesällskap då jag ändå inte hade tänkt göra något den dagen, haha. Jag hade tänkt gå omkring och titta i butiker medan hon mötte upp familjen men de sa att jag gärna fick stanna och de ville bjuda på lunch (dock hade jag redan ätit precis innan), så jag stannade kvar och hängde. Vi spenderade drygt fyra timmar med familjen och när det var dags att säga hejdå frågade de om Moana ville bli deras au pair och hon tackade ja! Så kul för henne att hitta en ny, bra familj (de verkar iallafall vara bra, haha). 

Efter att de åkte hemåt kikade jag och Moana i några affärer men sedan åkte vi hemåt igen. Tiden rann ju iväg med familjen vi träffade så vi hann knappt med någon shopping, haha. När jag kom hem svängde jag förbi en bar där Karin hade sitt födelsedagsfirande! Jag var där mindre än en timme för vi skulle fira första kvällen av Hanukkah hemma, men det var kul att få träffa Karin och de andra där en stund iallafall! 
(null)

När jag kom hem igen hade precis pappan och Anna kommit hem till mammans hus. Hon hade bjudit dit dem för att tända ljusen men trodde inte att de skulle komma, men de gjorde de! Vi tände de två första ljusen och de sa ett par böner, vi åt speciella munkar och öppnade ett par paket. Av mig fick Anna svenskt godis och Jane fick singoallakakor. De blev riktigt glada för det! Sedan åkte pappan och Anna och jag fick ett kuvert från mamman. Ett fint kort med $100, jag blev så snopen över så mycket pengar i present (drygt 900kr). Så snällt så! :) Jag, Jane och mamman avslutade kvällen framför tvn med ett program vi alla följer och sedan var det läggdags.
(null)


RESTEN AV VECKAN

Hallå! Denna vecka har flutit på bra och Jane har varit på bra humör hela veckan, det var lääängesen vi hade en sån här bra vecka, hahaha. Visst, hon hade några småutbrott här och där men ingenting riktat mot mig, och hon kunde efter ett tag lugna ner sig själv. Framsteg för hennes del! 
(null)

Utöver jobb har jag hängt med vänner, hunnit med att köpa några julklappar och idag, första december (!), slog jag in dem och lyssnade på julmusik samtidigt. Så himla mysigt! Jag har dock ingen riktig julkänsla ännu. Det kan bero på vädret då det fortfarande är plusgrader och det har mest varit soligt denna vecka, men också såklart eftersom familjen är judar. Men, snart kommer jag hem och då kryper nog julkänslan fram mer! 

Just nu är det lördag kväll och jag är barnvakt för den halvsvenska familjen. När jag kom hit åt tjejerna och jag sushi till middag, de visade några nya leksaker och den yngsta (snart 8 år) målade ett porträtt av mig. Hon är så himla söt! Den äldsta (10 år) fick spela ett spel på min mobil medan jag nattade den yngsta, så hon var riktigt nöjd när det var dags för henne att sova, haha. De har sovit några timmar nu och jag ligger i gästsängen och slötittar på tv. 
(null)

(null)


RSS 2.0