MÅNDAG

Hej! Då var det måndag igen och tillbaka till verkligheten. Imorse skjutsade jag kidsen till skolan och gick sedan en promenad med Daisy i vanlig ordning. Jag har inte gjort något speciellt under dagen då jag har varit så himla trött, haha. Men jag fixade en liten grej till Jane för att organisera och hjälpa henne att komma ihåg vilka läxor hon ska göra varje dag. Hon verkade väldigt nöjd! :) Hon hade sin tutor här på eftermiddagen och sedan karate, så jag och Anna hängde medan. Vi fixade middag och sedan åt vi hela familjen tillsammans. Men Jane fick ett utbrott under middagen då hon tjafsade med mamman och jag var den som fick prata med henne på hennes rum... Suck! Men det var en bra övning för mitt framtida yrke som kurator, haha. Iallafall, jag löste situationen smidigt och fem minuter senare fick jag hjälpa Jane att plugga inför ett prov imorgon! Hon har vägrat hjälp tidigare men har de senaste dagarna iallafall låtit mig få sitta med henne när hon gör läxorna själv, så jag har gjort framsteg där! Hon bad mig sedan att alltid hjälpa henne med läxorna då hon inte tyckte att jag förminskade henne och behandlade henne som ett litet barn som behöver en massa hjälp (hon vill klara sig själv men tyvärr har hon svårt i skolan), så det kändes ju bra! Meeeen vi får väl se hur länge det håller i sig, haha. Efter detta åt vi glass till efterrätt och tittade på tv en stund. Nu är det dags för mig att sova!
(null)

(null)

(null)


HELG I NYC

Halloj! Igår kväll åkte jag in till city och tanken var att vi skulle föra i en längenhet downtown på the rooftop meeeen det regnade och var dimmigt så vi stannade kvar hemma i lägenheten (på 44e våningen) och beställde pizza, drack öl och tittade på serier. Trevligt och mysigt! Runt midnatt var det väldigt dimmigt ute och man såg bara de närmsta byggnaderna, haha. Men efter någon timme lättade det! 
(null)

Imorse var det fortfarande något dimmigt och regnigt men jag trotsade vädret och tog mig upp på roftopen (52a våningen) en snannis. Sedan blec det en bagelfrukost innan jag åkte till The Museum of Natural History (naturhistoriska museet här i NYC) och strosade runt där ett par timmar. Det är såååå stort! Men kul att se allting! Det ligger mittemot Central Park så jag gick där en liten sväng efteråt innan jag käkade en sen lunch och åkte hemåt. Nu ska jag snart göra svenska pannkakor till familjen då de verkligen ville ha det, haha! Tur att det är enkelt och går fort! ;) Annars ska jag bara chilla och titta på Netflix ikväll.
(null)

(null)

(null)

(null)


CHAUFFÖREN EMMA

Hej hej! Igår var det fredag och det kändes som att jag spenderade dagen i bilen, haha. På morgonen skjutsade jag Jane till skolan, men hon glömde lunchen hemma så jag åkte tillbaka hem och sedan till skolan igen för att lämna lunchen. Sedan skjutsade jag Anna till mammans hus då hon hade en kompis som lom vid 9 på morgonen. Vid 11 skjutsade jag Anna och hennes kompis till ett shoppingcenter i White Plains, vilket är en enkelresa på ca 20 min. På dem lät det som att de skulle vara där ett tag, Anna skulle ta hål i öronen och så skulle de kolla i olika butiker, så jag åkte hem igen för att äta lunch. När jag precis skulle hugga in i lunchen får jag sms från Anna att de vill åka hem, haha... De hade varit där i kanske 45 minuter... Så efter att ha ätit lunch åkte jag tillbaka för att hämta dem. Men jag behövde gå in för att skriva på papper att det var ok för Anna att ta hål i öronen, eftersom hon var under 18 år. Sedan åkte vi hemåt, men då var det dags för mig att åka till pappans hus för att hämta några saker åt Jane och sedan hämtade jag Jane från skolan och åkte hem till mammans hus. Vi gjorde läxor och därefter tog jag helg! ;) 

Vid 16.30 åkte jag till Scarsdale för att hämta upp Vonique, vilket också är en resa på drygt 20 min. Sedan åkte vi till Ridge Hill, ett typ av utomhusköpcenter. Vi åt middag på The Cheesecake Factory och strosade sedan runt i några butiker. Vi började känna oss ganska trötta så jag skjutsade sedan hem henne och åkte hem. Mamman blev förvånad att jag kom hem så tidigt, redan vid 21-tiden, haha! Men jag var redo för en kväll i soffan framför Netflix! 
(null)

(null)



SOMMAREN KOM TILL NEW YORK

Hej! Idag vaknade jag upp av solsken och en härlig vårkänsla! Jane hade skola idag så jag skjutsade henne dit vid åtta och sedan tog jag en promenad med Daisy. Det var ganska fuktigt ute och runt 13 grader men det blev bara varmare och varmare under dagen. Jag åkte till stranden och hängde där, vilket var helt fantastiskt! Det blev som mest 26 grader  varmt idag och det var så himla härligt! Jag har dock lyckats bränna mig i ansiktet och på bröstet, haha. Men ja ja! Jag njöt som bara den då det ska bli mycket kallare plus molnigt eller regn resten av veckan... Jag träffade även på en dam på 83 år som jag satt och pratade med nästan en timme. Mycket trevligt! Hon pratade på om sitt liv och jag berättade lite om Sverige och saker mormor har berättat för mig om sitt liv! :) En riktigt härlig dam var det! 

På eftermiddagen hämtade jag Jane i skolan och medan hennes tutor var här hängde jag och Daisy ute i trädgården. Sedan kom Anna hem från Amsterdam! Så kul att se henne igen! :) Hon har haft en toppenresa men var riktigt jet lagged, så hon gick och la sig vid 20, haha. Jag och Jane tittade på youtube nu på kvällen men snart är det dags att sova! Ute regnar det för fullt... 
(null)

(null)








TISDAG

Hej hej! Idag var ännu en ledig dag för Jane så hon tog sovmorgon och jag kollade på serier fram till hon vaknade, haha. Vi fixade sedan våfflor till brunch med grädde, banan och strössel, hahaha. Ja ja, ibland får man festa till det! ;) Vi tog sedan en promenad med Daisy i det sköna vädret, det kändes verkligen som vår! Vi kom hem och spelade spel en stund och Jane gjorde sedan klart sin musikläxa. Senare på eftermiddagen var Jane på taekwondo medan jag hängde i mammans hus den timmen då hon bor ett stenkast ifrån. Jag fick under den tiden ett samtal från pappan om att han hade bokat till Jane att ta the flu shot, så det gjorde vi när hon var kvar med träningen. Hon var riktigt nervös innan men det tog typ två sekunder att ta sprutan och hon var förvånad över att det inte gjorde så ont, så det var skönt! Vi åkte sedan hem och hängde en stund. Pappan åkte iväg till Long Island så jag och Jane käkade middag själva. Jag åt en sjukt god burgare med hamburgare, pulled pork OCH bacon på, hahaha. Helt galet! Åt knappt halva men det var riktigt gott! Vi avslutade kvällen med att kolla på youtube-klipp och myste på mitt rum. 
(null)


MÅNDAG

Hej hej hallå! Igår var det måndag och Jane var hemma från skolan då det var en röd dag (Presidents Day). Vi tog en härlig sovmorgon (eller jag tittade på tv mellan 8-10 innan jag väckte Jane, haha) och sedan åkte vi och hämtade mamman för att käka brunch på ett diner! Jag älskar diners och insåg att jag måste börja hänga mer där, haha! Efter brunchen skjutsade vi mamman till tågstationen då hon skulle åka till D.C denna vecka. Jane och jag åkte sedan hemåt och hängde där en stund innan vi bestämde oss för att åka till Target och handla saker till att göra hemmagjord slime! Vi köpte även ett Jenga-spel (en liten muta till att jag ska få hjälpa Jane med hennes läxor, mutan var mammans idé och vi får väl se hur det går... haha). Jag köpte även några småsaker till mitt rum hemma hos pappan, ett ljus och en ljusslinga. 

När vi kom hem igen gick vi upp på tredje våningen till mitt rum och Jane gjorde en del av sin musikläxa och jag fixade med bilder på min dator. Väldigt mysigt faktiskt! Till middag gick vi ut och åt med pappan. Sallad till förrätt och pizza med en side of pommes till huvudrätt, haha! Väl hemma igen tittade jag och Jane på ett matlagningsprogram och sedan gick jag och la mig i min säng och tittade på Netflix en stund. En lång, men väldigt rolig, måndag!
(null)

(null)


NYC

Då var dagen här, äntligen dags för en dag i New York City! Jag tog tåget in och mötte upp en au pair från Sydafrika, Vonique. Det var henne jag träffade i torsdags! Iallafall, hon tog ett annat tåg så vi möttes upp på Grand Central. Det var hennes första gång någonsin i NYC, så jag fick visa henne runt! Vi började med att gå förbi Times Square och sedan gick vi på 5th Ave upp till Central Park. Vi strosade runt lite innan vi gick och åt en sen lunch. 
(null)

(null)

(null)

Sedan tog vi tunnelbanan ner till Battery Park och tog båten över till Staten Island, för att komma närmare Frihetsgudinnan och se södra delen av NY skyline. Vädret kunde inte ha varit bättre, soligt och blå himmel hela dagen. Underbart! Men efter allt detta var Vonique helt slut i huvudet av alla intryck (helt förståeligt!) så vi åkte tillbaka till Grand Central och tog tågen hemåt. Nu har jag kommit hem till pappans hus och ska sova min första natt här! 
(null)

(null)

(null)


LÖRDAG

Hej hej! Denna lördag var vädret fantastiskt på dagen så jag tog bilen till "downtown" New Rochelle (vi bor mer i norra delen av staden där det är mest bostadsområden med några butiker i närheten så som Starbucks, bagels, CVS, en matbutik, froyo, några restauranger etc.). Jag var helt enkelt på en liten upptäcktsfärd! Dock blev jag väl inget större fan, då jag tyckte många områden påminde lite om typ The Bronx, lite smutsigt, många småkonstiga butiker och inte min stil bara... Lite svårt att förklara, haha. Men många andra områden var fina! 
(null)

På eftermiddagen gick jag och såg en film på bio då vädret började bli sämre men jag var inte redo för att åka hemåt, haha. Jag åkte sedan hem och tvättade en maskin och sedan åkte jag till pappans hus för att lämna av lite saker och hänga en stund med Jane medan Ben var iväg. Mitt rum ligger på tredje våningen i detta hus och jag har mitt eget badrum med dusch. Hos mamman är mitt rum på källarvåningen och där finns bara en toalett och handfat, så för att duscha måste jag gå upp på den andra våningen. Iallafall! Jag packade upp några saker jag hade med mig.
(null)

Det hade vid den här tiden börjat snöa ganska kraftigt ute... Men jag tänkte att det inte var så farligt! Någon timme senare när jag skulle åka och hämta mat hade det kommit ganska mycket snö och här är ju ingen direkt snabb med att ploga vägar osv, plus att bilarna inte har vinterdäck... Sååå jag fick köra väldigt sakta och ändå sladdade jag till några gånger. Många vägar här omkring har två filer i varje färdriktning, men nu körde vi med en fil i varje färdriktning, haha. Jag lyckades ta mig hem till mamman med kinamaten utan någon olycka men det var inte kul att köra! 
(null)

(null)


FREDAG

Hallå! Igår var det fredag och Jane var hemma från skolan pga lov. Så det blev en liten sovmorgon för oss, någon timme extra. Mycket gött, haha!

På förmiddagen var jag, Jane och Jodi hem till en familjevän och hennes ena son, som Jane lekte med medan vi vuxna satt och pratade. Mycket trevligt! Efter ett par timmar tog jag Jane till tandläkaren. Det kontoret är riktigt häftigt, i väntrummet finns spel, olika leksaker, tv osv. Besöket gick bra och vi åkte sedan hemåt. Senare på eftermiddagen bakade vi kakor, så himla gott!
(null)

(null)

På kvällen var det dags för familjen att åka till Janes nya psykolog. Hon har tydligen en del problematik som hon vill prata om, så det är ju bra att hon får träffa någon. Det var första gången så vi alla åkte med, då det var en liten lära känna-gång. Efter sessionen åkte Jane med sin pappa och åt middag medan jag och Jodi beställde hem mexikansk mat. Alltid lika gott! Jodi jobbade sent på kvällen och jag gick och la mig efter maten (dvs runt 22) haha. 

TORSDAG

Hej hej! Igår var det torsdag och familjens städerska kom hit, så jag ville vara ute från huset för att inte vara i vägen, haha. Jag hängde någon timme på ett av mins favoritköpcentrum i närheten, ett "outdoor mall". Jag kikade lite i några affärer och åt en hamburgare från älskade Shake Shack till lunch. Sedan åkte jag för att äntligen träffa en annan au pair, haha. Jag har känt mig lite ensam på dagarna denna vecka! Hon är från Sydafrika och jag träffade henne på utbildningen, och vi möttes upp på ett Starbucks. Ett av hennes värdbarn var med då han var hemma från skolan. En jättesöt sjuåring som jag kunde bonda med genom fotbolllssnack! Vi hade väldigt trevligt och jag och Vonique, som hon heter, bestämde även att vi ska åka till city på söndag. Jag är taggad! 

Efter vårt besök på starbucks hämtade jag Jane i skolan och skjutsade henne till Hebrew School. Sedan hängde jag hemma innan jag hämtade henne ett par timmar senare. Anna åkte då iväg mot flygplatsen för att åka till Amsterdam med en judisk ungdomsgrupp hon är med i. Denna dag var det dags för Jane att få laga mat. Hon gjorde nachos och det smakade kanon, trots vegetarisk färs, haha. Jane äter sedan några månader tillbaka vegetarisk kost! Vi hängde sedan en stund på kvällen innan vi alla gick och la oss! 
(null)

(null)


ALLA HJÄRTANS DAG

Hej hej! Igår var det alla hjärtans dag, men det är ingen big deal i detta hud! Haha. Så det kändes som en vanlig onsdag. Men, när jag lämnade Jane på hennes skola fick varje barn en lei, (blomkrans med riktiga blommor) och även jag fick en, haha. Så gulligt! Privatskolor går det där extra steget! ;) 
(null)

Jag gjorde inget speciellt på dagen utan jag var bara hemma. Det var grått och trist ute så jag var inte taggad på att vara utomhus heller. På eftermiddagen lekte jag och Jane lite mer dominoes och när hennes tutor (en kvinna som hjälper med läxorna) kom tittade jag på några youtube-klipp och sedan fixade jag middag. Jag gjorde något så enkelt som pastasallad, men det var mycket uppskattat! Jane hjälpte mig att hacks gurka också när hon var klar med sin tutor. Jag och Jodi tog även ett varsitt glas rött vin och det var sååå gott med lite alkohol, haha. På kvällen tittade vi på ett matlagningsprogram och åt bakelser till efterrätt. Mums! 
(null)




TISDAG

Halloj! Idag efter skjutsning till skola och promenad med Daisy kom en av våra grannar förbi med massa bakelser och vitlöksbröd som tack för att jag har skjutsat hans son till skolan. Sååå gullig! Jag smakade vitlöksbrödet och en bakelse idag, båda var mycket goda! Det var svårt att sluta äta vidlöksbrödet till och med, haha. 

Annars idag svängde jag förbi min älskade butik Target. Man hittar alltid någonting där! Jag köpte några basic T-shirts plus en klänning och så köpte jag flingor och oliver, hahaha. De har verkligen allt möjligt där! 

Efter att ha hämtat hem Jane från skolan byggde vi lite med domino och spelade Uno. Jag skjutsade henne sedan till Hebrew School och åkte hem och lagade en kycklingrätt till mig och Jodi. Sedan var det dags att hämta hem Jane men på vägen stannade vi för froyo, mums! Jag älskar verkligen froyo, haha. Vi tittade sedan allihopa på ett avsnitt av ett bakprogram och nu är det dags för sängen! 
(null)

(null)

(null)
Spana in denna galenpanna! Haha. Så kan det gå när Jane ska låsa upp bilen... ;) 

MORGONPROMMIS

Imorse efter att ha skjutsat kidsen till skolan gick jag ut med Daisy på en kort promenad. Hon är ganska duktig på att gå i koppel men drar mycket mer än vad Nilla gör, men jag tror det är för att hon inte är van att gå ut och gå... Tror familjen har varit lite lata med det under vintern! ;)
(null)


SÖNDAGSMIDDAG

Hej hej! Igår hängde jag med Anna i köket i två timmar då vi gjorde köttbullar till middag. Jag gjorde även några utan lök då Ben inte gillar lök alls, haha. Anna fixade potatisen och morötter och jag fixade köttbullarna och såsen. Bra teamwork! Ben hade även med sig efterrätt, något som kallades för King Cake. Den var faktiskt ganska god, smakade ungefär som kanelbulle med frostigt och socker på, haha. Men vi fick ju väldigt mycket kvar då den var stor! 
(null)

(null)


HELGEN

Hej hej! Igår var det lördag och vi började dagen med en bagelfrukost, woho! Jodi skjutsade sedan Anna till tennis och jag stannade hemma med Jane och hängde. När de andra kom tillbaka åkte jag och Jodi och handlade, så nu har jag handlat hem lite saker så jag kan laga mat! Haha. Tjejerna fick även presenterna från min mormor, och de blev väldigt glads!
(null)

Vi beställde hem pizza till middag och sedan åkte jag och Jane till bion för att se Jumanji, det var en speciell men bra film! Anna var barnvakt så hon kunde inte följa med. När vi kom hem var jag sååå trött så jag gick och la mig ganska snabbt, haha. 
(null)

(null)

Idag, söndag, har jag inte gjort så mycket. Det har varit en lugn förmiddag och jag är ensam hemma då kidsen är på Hebrew school och Jodi är hos en vän. Men senare i eftermiddag ska jag göra köttbullar då vi ska ha familjemiddag, även Ben kommer över! 





FREDAG

Halloj! I fredags skjutsade jag Jane och grannpojken Peter till sina skolor. Anna sov hos sin pappa så hon åkte bussen från honom till skolan. Medan kidsen var i skolan gick jag och käkade en bagel till frukost, kollade runt lite i några butiker och köpte med mig lunch hem från Cosí. På eftermiddagen kom min area director (AD) förbi för att prats med mig och Jodi och kolla läget. En AD är alltså någon som kollar så att allt går rätt till i värdfamiljer men också någon som fixar au pair-möten och min närmsta kontaktperson i organisationen jag åkte hit med. 
(null)

(null)

Efter detta möte åkte jag och hämtade Jane i skolan. Hon åkte sedan iväg på en Bat Mitzvah-grej där de skulle kolla på ishockey (Rangers) inne i city, så hon var borta hela kvällen. Jag hämtade hem Anna från hennes pappa innan middag och vi hängde hela kvällen. Vi beställde hem kinamat från mitt favoritställe och köpte senare Froyo till efterrätt. Mums! 
(null)



FÖRSTA KVÄLLEN

Hej hej! Den första kvällen hemma hos familjen hängde jag mest med Jane, då Anna var hos sin pappa. Vi tog lite kort och hade det mysigt! Till middag beställde vi hem mexikansk mat och det var väldigt gott! Jag fick även en välkomstpresent med tidningar, pengar och en firestick, som man kopplar in i tv:n och kan titta på bland annat Netflix och youtube, likande Apple TV. Jag hade alltså inte behövt ta med min Chromecast, haha. Jaja! Sedan somnade jag ganska tidigt på kvällen för jag var såå trött! 
(null)


HOME SWEET HOME

Hej på er! Idag hade vi en sista förmiddag med utbildning och sedan var det dags för lunch och strax därefter avgång till flygplats eller upphämtning på hotell. 
(null)

Jodi kom och hämtade upp mig vid hotellet och så körde vi hemåt! Innan vi hämtade upp Jane från skolan stannade vi för att köpa en ny telefon till mig och fixa amerikanskt nummer! Det drog ut lite på tiden med att föra över allt från min gamla telefon så Jodi åkte och hämtade Jane, så henne träffade jag när de kom tillbaka till affären. Många många kramar där! Telefonen blev klar och vi åkte för att lämna av Jane på Hebrew school och nu hänger vi hemma. Jag ska försöka packa upp lite innan jag ska hämta Jane igen och äta middag. Anna är hemma hos sin pappa och ska sova där inatt men jag ska skjutsa henne till tennis ikväll! 
(null)


DAG TVÅ PÅ UTBILDNINGEN

Hallå! Idag har det varit ännu en lång dag, men på förmiddagen fick vi vara lite aktiva. Det var nämligen dags för HLR-utbildning och vi fick lära oss hur man ska agera på både barn (vilket är lika som vuxna) och spädbarn. Jag har gjort detta ett par gånger förut men det är alltid bra att färska upp minnet! 
(null)

På förmiddagsrasten var det många från varma länder som gick ut för att titta på snön som hade kommit, för några var det första gången de såg snö! Det var så roligt att titta på, haha! 

Efter lunch var det dags att prata om hur man agerar när ett barn inte sköter sig som denne ska och olika verktyg man kan använda för att hantera utbrott, respektlöshet osv. Vi avslutade dagen med att prata om att träffa sin nya värdfamilj och sånt. Onödigt för mig men ändå lite kul att se hur de andra börjar bli nervösa nu, haha. Vi hade dessa lektioner 8-17 inklusive två korta raster och en lunchrast, så nu är jag helt slut! 

Efter att vi var klarade pratade jag med Anna en stund på FaceTime, jag är sååå taggad på att träffa henne imorgon!! Efter det hängde jag med några tjejer från Sydafrika och diskuterade olika skillnader mellan Sverige, USA och Sydafrika. Vi alla beställde mat som vi tänkte ta med till våra rum och käka, men det tog oss nästan TVÅ timmar att få pizzorna. Det var sååå sjukt. Vi pratade med personalen flertalet gånger och undrade vad som händer, men varje gång sa de att pizzorna var på väg?! Riktigt irriterande, samtidigt som vi hade kul och snackade med varandra. Nu har jag precis ätit min pizza på mitt rum och njuter av att vara ensam då min roomie är i NYC, men hon kommer nog hem snart. 
(null)








FÖRSTA DAGEN PÅ TRAINING SCHOOL

Hej hej! 

Idag väcktes vi av telefonsamtal kl 06 och vi gick sedan och käkade frukost. Den första dagen på den här utbildningen jag måste gå igen (pga visumet) handlade om au pair-programmet, lite allmän fakta om USA, om barn och deras utveckling i olika åldrar och sådant. Det var en lååång dag där vi i stort sett satt och lyssnade kl 8-16. Visst att vi hade olika diskussioner och så, men det var mycket att bara lyssna, haha. Sen var vi fem stycken av 92 personer som var tillbaka i USA som au pairer så vi fick prata extra mycket, haha. Efter dagens utbildning åkte de allra flesta på en NYC-tur men vi var några som stannade kvar på hotellet. Runt 15 av oss åkte till ett köpcentrum i närheten och hängde där ett par timmar samt åt middag där. När vi kom hem hängde jag med tre andra tjejer, en från Frankrike, en från Chile (min rumskompis) och en från Colombia. Vi köpte vin/öl och satt och snackade. Mycket trevligt! :)  (null)

(null)




RESAN TILL USA

Hej! Efter förseningar i Frankfurt var det äntligen dags att komma iväg på flyger till New York (eller, egentligen landade vi i New Jersey, haha) och jag blev riktigt förvånad när jag gick på planet för det var typ inget folk där?! Mer än halva planet var tomt... Meeeen för min del var det ju bara skönt, jag satt inte bredvid någon annan utan kunde breda ut mig, haha. Jag hade fönsterplats men efter några timmar lade jag mig i mittenraden bredvid mig, med tre säten,och vilade någon timme. Jag somnade aldrig, men det var skönt att vila. För det mesta var det en lugn flygtur och jag tittade på filmer, serier och lyssnade på musik. 
(null)

(null)
Här flyger vi in över USA, utanför Boston.

Väl framme i USA gick passkontrollen väldigt bra, jag tänkte mig att de skulle ställa lite olika frågor osv (de brukar göra det) och att jag skulle få visa olika papper jag hade med mig pga visumet. Meeen det blev inga frågor, eller jag blev frågad om jag hade mina papper med mig och jag svarade ja, och började plocka upp dem från min väska men då sa mannen att jag inte behövde visa dem, haha... Jag lämnade bara fingeravtryck på ena handen och visade mitt pass med visumet och min deklaration jag hade fyllt i på planer och så var det klart. Det tog kanske 1-2 minuter, haha.

Jag hämtade sedan upp min väska och åkte airtrain till en annan del av flygplatsen för att ta en shuttlebuss till hotellet. När jag (och två andra tjejer som var au pairer) kom fram till hotellet fick vi titta på en infofilm, vi fick våra rumsnycklar och lite papper och sedan gick jag till rummet. Jag delar rum med Pia, en tjej från Chile som är 26 år. Hon ska också bo i New Rochelle och det visade sig att hon ska bo hos Victorias gamla värdfamilj, som jag hände otroligt mycket med! Tänka sig, lilla G som då var 1,5 år gammal är nu 6 år och lilla F som var ett par månader är nu 4 år! Pia visade bilder på dem och det är så sjukt att se dem igen!!! Haha. Och så himla kul att hon ska till den familjen! Pia och jag pratade lite, sedan duschade jag och båda somnade runt 21.30, helt slutkörda haha. 






FRAMME

Halloj! Ville bara meddela att jag har kommit fram till New York och ligger i min sköna hotellsäng redo för att sova efter att ha varit vaken i 25 h! Jag vet inte hur mycket jag kommer skriva här de närmsta dagarna, det kommer nog vara fullt upp för min del! Men annars får jag bara ta det lite senare. ;) 
(null)


ÄNTLIGEN DRAR VI TILL NY

Ny update! Efter att ha spelat sims, tittat på serier och youtube är det äntligen snart dags att lämna Tyskland, de första passagerarna har börjat gå på planet. Jag har i stort sett suttit vid gaten för att inte missa några ändringar, haha. Nu skulle jag helst vilja sova meeen ska försöka hålla mig vaken större delen av flyget så att jag kan komma i säng ikväll. Eftersom vi blir drygt fyra timmar försenade så kommer jag komma fram på kvällen istället för eftermiddagen, lokal tid. 

UPDATE

Jahapp, mitt flyg från Frankfurt till New York är försenat med 4 timmar, så här sitter jag och spelar sims... Fick en check så jag kan köpa lunch sen iallafall. Så himla segt! All denna otur...
(null)

(null)


I FRANKFURT

Hallå! Nu sitter jag på flygplatsen i Frankfurt och väntar på att få gå på planet till New York. Jag tycker fortfarande att det är drygt att behöva mellanlanda och inte åka direkt från Arlanda till NY, men flygresan hit gick ändå väldigt fort! Jag sov ingenting men lyssnade på två poddar och vilade. Planet var inte fullt så jag hade ingen som satt bredvid mig, så jag kunde hitta en skön viloposition iallafall, haha! 
(null)

(null)


PÅ ARLANDA

Hej på er! Nu sitter jag på Arlanda vid gaten och äter frukost och laddar telefonen. Allt har gått smidigt, förutom att jag inte själv kunde ta ut min tag till väskan jag skulle checka in, men jag tror det har att göra med att jag behövde gå till en person som kunde kolla att jag hade visum osv till USA. Väskan vägde 22.95 kg och man fick ha max 23 kg, haha! Bra packat, tycker jag! ;) Om 20 minuter boardar jag planet till Frankfurt och sedan åker jag vidare till New York! 
(null)


SISTA DAGEN I SVERIGE

Halloj! Idag har jag varit runt till min granne Gullmarie, mormor och farmor och kramat dem hejdå. Mormor bjöd även på fika med semla och bullar, mycket gott! Jag sa hejdå till pappa igår och idag på eftermiddagen sa jag hejdå till Fredrik och Mattias. Sedan skjutsade mamma mig till Uppsala, hem till Linnéa och Johan då jag ska sova här inatt. Vi fikade en stund och sedan var det dags att säga hejdå till mamma. Jag var även förbi Emilia en snabbis och kramade henne hejdå. Till middagstid kom AK och AJ hem till Linnéa och vi beställde pizza till middag och hängde hela kvällen. Det blev många hejdå idag! Nu ska jag försöka få ett par timmars sömn innan det är dags att dra till Arlanda! 
(null)

(null)


LÖRDAGSMYS

Halloj! Idag var jag och mamma till Blixten’s café på eftermiddagen och åt en varsin semla. Mycket gott! Till middag beställde vi hem thaimat och nu har vi (alla förutom Mattias) precis spelat Med andra ord. Det var första gången för Fredrik och han och jag spelade i ett lag mot mamma och pappa. Vi vann, men det var ännu en jämn match! ;) Nu är det dags för lite mellomys! Fredrik har taggat mello i flera veckor nu, hahaha! Detta blir sista kvällen med familjen på ett tag, så nu ska jag njuta! 
(null)

(null)


FREDAGMYS

Halloj! Idag blev det tacos till middag med familjen och sedan spelade jag, mamma, pappa och Mattias ’med andra ord’. Det var första gången för dem (chockade jag vet, det är ju en klassiker!) haha. Nu har jag och mamma krupit ner i soffan och ska titta på en film. Nilla ligger mellan oss och snarkar, haha.
(null)


PRICKEN ÖVER I:ET

Ja hörrni. Saker och ting går inte alltid så smidigt som man hade hoppats. Större delen av min process för att skaffa visum till USA har krånglat under hösten (främst vad gäller organisationen jag åker med...) och min första besiktning av lägenheten efter städningen (av en städfirma) nu i januari blev inte godkänd på hälften av grejerna. Det har ju löst sig till slut, men med mycket mer arbete och stress för mig...
 
Och idag hände det igen. Jag har för drygt tre veckor sedan skickat iväg en beställning för internationellt körkort och har inte tänkt så mycket mer på det, då det för det första står att beställning ska göras två veckor innan avgång (jag var som vanligt ute i god tid... hehe) och för det andra står det att man får körkortet någon dag innan man reser iväg. En kvinna som fixade med det där ringde även mig i början på förra veckan för att dubbelkolla min adress, så jag tänkte att de kanske höll på att fixa med det där nu. Igår hade jag inte fått något på posten, så jag tänkte att det kommer idag. MEN när jag hämtade posten i eftermiddags så fanns ingenting till mig där...
 
Jag ringde för att kolla med företaget om de ens hade skickat iväg det, jag fick prata med två olika personer och blev kopplad till en tredje (som dock hade gått hem för dagen) men ingen visste någonting. Det enda de kunde se var att de hade fått in en ansökan... Så nu står jag här inför den sista helgen innan jag åker iväg till USA där jag ska ha ett internationellt körkort, utan att ha det. Jag blev ganska sur först men jag kan ju inte göra något åt det nu. Flyget går tidigt på måndag morgon och posten är inte igång på helgen. Jag får helt enkelt se till att inte bli stoppad av polisen i USA, haha... Jag får kolla upp möjligheter att ta ett körkort för New York State, men jag vet sedan tidigare att man inte behöver fixa det om man inte bor där permanent... Aja, jag får lösa det där om en sådan situation skulle uppstå, att jag behöver visa mitt körkort för en polis som inte förstår sig på svenska körkort.
 
Så, nu kan jag bara koppla av i helgen då allt annat är fixat inför måndag. Till och med packningen har jag fått till, även om det är precis på håret att jag håller mig under kilo-gränserna! Haha. Vi får hoppas att min otur jag haft de senaste månaderna resulterar i en smidig resa istället. Men vem vet... ;) 

RSS 2.0