MUSIKVIDEO

Hallå! Idag gjorde jag och Karin klart musikvideon vi spelade in på skoj i söndags i Central Park. Hahaha. Den är sååå töntig och rolig! Kommer vara ett väldigt fint minne i framtiden iallafall, haha. Vi hade väldigt kul när vi gjorde den och det är ju det som räknas mest tycker jag.

SÖNDAG I CENTRAL PARK

Hej hej! I söndags åkte jag till city med Karin, Lanner, Vonique och Mariska! Vi började dagen med lunch på ett väldigt mysigt mexikanskt ställe i Harlem. De hade Happy Hour från 12 så vi drack margaritas och åt tacos, mums! 

Vi gick några kvarter bort och kom fram till där Central Park börjar i norr. På kvällen skulle det vara ett Halloweenevent där, men vi hade ett par timmar att ha ihjäl så vi spelade spontant in en töntig musikvideo, hahaha. Jag och Karin ska redigera den nu under veckan så får ni se sen... Haha! 

Vi hann även med små photo shoots innan solen gick ner och sedan blev det mörkt snabbt! Vi köpte något varmt och dricka och tittade sedan på pumpor som åkte omkring i vattnet och folk som var utklädda och hade en liten miniparad. Mysigt! Vi avslutade dagen på en sydafrikansk restaurang på Upper East Side (de andra var såå glada att få en smak av hemma!) och sedan tåg vi våra respektive tåg hem.  
(null)

(null)



BARNVAKT

Hej hej! I lördags kväll var jag hem till den halvsvenska familjen och var barnvakt. Jag och tjejerna åt sushi till middag, tittade på Netflix en stund och åt glass (med svenskt strössel, sååå gott!) och läste sagor innan det var natti natti för dem. Jag fortsatte kvällen framför tvn med Netflix och passade även på att planera lite framtida resor. Jag kommer säkert inte hinna med/ha råd att åka överallt jag skulle vilja, men det var kul att planera och kika runt lite! 
(null)



FREDAG KVÄLL

Hej hej! Igår kväll kom några vänner över för spelkväll hos mig. Vi handlade glass och cider/vin/öl först och självklart skulle de skoja till det redan där, haha. Galningar! Vi hade en jättekul kväll och de åkte hem vid 02. Det var skratt från första sekunden vi sågs till de åkte hem! En sån där riktigt bra kväll då man samlar på sig positiv energi, det behövs i mitt hushåll kan jag säga! 
(null)


FREDAG IGEN!

Wohoo så var fredagen här! Veckan har gått relativt fort och förutom allt vanligt jobb har jag varit småsjuk så första delen av veckan var jag bara hemma på dagen och vilade när tjejerna var i skolan. Men igår mådde jag bättre igen så jag hängde med Moana och hennes värdbarn som är 8 månader, vi träffades även idag på förmiddagen för kaffe och lek i lekparken! 
(null)


SÖNDAG MED PIA

Hej hej! I söndags sken solen som vanligt men satan i gatan vad kallt det var ute. Det var endast runt 6 grader men det blåste lite också, speciellt vid vattnet, så då kändes det extra kallt! Nu har den varma fuktigheten försvunnit vilket är skönt, men såhär kallt var jag inte beredd på att det skulle bli på en gång! Haha. Aldrig är man nöjd! ;) Jag hängde med Pia på eftermiddagen. Vi var först till två ställen där de sålde pumpor och tog lite fina kort och sedan tog vi en fika på ett mysigt café. Därefter åkte vi till stranden och gick på piren och tog massa kort där också! Pia har gått en fotokurs och övade på att fånga olika typer av ljus, vilket hon lärde mig med, dock hade jag inte min kamera med tyvärr men jag fick prova med hennes kameror. Väldigt intressant! Mot slutet av sena eftermiddagen kände vi oss urblåsta och kalla så vi åkte till en mexikansk restaurang och åt middag, Mycket gott! 
(null)

(null)

(null)


FOOD TRUCKS & HAUNTED HOUSE

Hej hej! Idag var jag till en Food truck festival! Jag mötte upp Karin som kom dit med ett av sina värdbarn då hon jobbade. Jag fick vänta en stund på dem, så jag passade på att äta pulled pork tacos och de var såååå goda! När Karin kom gick vi till ett område för barn så hennes värdbarn fick titta på brandbil, polisbil och leka i bouncy castles (sånt uppblåsbart "hus", kommer inte på vad det heter hahaha). Vi var där nån timme och sedan behövde de åka igen, så jag köpte en crepe med äpple, karamellsås och grahamkex för lite färdkost tillbaka till bilen, haha. Mycket gott! 
(null)

(null)

Jag åkte hem och chillade på mitt rum en stund innan jag började jobba. Mamman frågade mig för några veckor sedan om jag kunde vara hemma med Jane ikväll för hon skulle iväg på en sak i city. Jag jobbar normalt inte på helgen men jag och Jane hade väldigt kul! Vi åkte till ett spökhus och skulle gå igenom det. Efter gråt och ånger från Janes sida lyckades jag övertala henne att prova på iallafall, vi kunde haka på en annan grupp och jag sa att vi kunde avbryta om det verkligen behövdes. Men jag visste att hon var mer rädd innan än vad hon skulle vara därinne så jag försökte pusha lite, haha. Vi kom iväg iallafall och det var sååå bra! Det var inte läskigt för mig men Jane var rädd, men på ett bra sätt! Hon höll fast vid mig hela tiden och 
jag gjorde lite "roliga" saker, så som att ge komplinger till personerna som skrämde oss, jag sa till när jag såg någon på sidorna osv osv. Det lugnade henne och hon kände sig mer säker. Efteråt sa hon att det var sååå kul och att hon vill besöka fler spökhus nu, hahaha. Mission completed! Vi åkte hem och köpte froyo på vägen och gjorde en ansiktsmask när vi kom hem. Mysigt! Mamman kom hem strax innan 23.30 och nu är det snart natti natti! 

PS. Nej jag har ingen aning om varför Jane inte kan ha sitt jacka på ett normalt sätt, jag fick säga till henne flera gånger hahaha. 
(null)


FREDAG

Hej hej! Idag efter att ha skjutsat tjejerna till skolan åkte jag hem och la mig i sängen en stund igen, haha. Jag tittade på Netflix, jag har börjat titta på The Good Place (rekommenderar verkligen!) och det var svårt att sluta titta, haha. Men tillslut duschade jag och åkte iväg till Target, i brist på annat kul att hitta på. Jag tittade runt på nästan hela butiken, som säljer allt från mat till kläder till heminredning, haha. Älskar Target!! ;) Jag hittade en mysig tjocktröja och en blus som fick följa med mig hem.
 
Sedan hämtade jag tjejerna och skjutsade Anna till pappans hus och Jane till mammans hus, då det nu är mammavecka i helgen och nästa vecka. Ett par timmar senare hämtade jag upp Anna för att skjutsa henne till tennis och efter det slutade jag för dagen! Så jag åkte till ett shoppingcenter och kikade runt där någon timme. Jag hittade fem byxor, varav fyra var på rea för endast $5! Så nice! Jag köpte även underkläder och parfym. Jag köpte även middag i food court, där de hade en film igång. Aldrig sett det förut men det var mysigt! Efter att ha spenderat en massa pengar idag åkte jag hem och ligger nu i sängen och tittar på Netflix! 
(null)
 

SOLIGT MEN KALLT

Hallå! Oj oj vad denna torsdag har varit kall! Det har legat på 6-9 grader på dagen och det har känts riiiktigt kallt, haha. Men det har iallafall varit soligt och fint ute, så jag har fått extra energi! Jag träffade en kompis, Emily, idag och visade henne min favoritmat (kinamat) häromkring. Hon har helt missat det trots att hon bor några minuter ifrån, haha. Vi åt från lunchmenyn som kostar nästan $8, men då ingår en huvudrätt, val av ris och soppa eller en dricka. Så himla värt! För annars är det ganska dyrt att äta ute här, det brukar vara runt $12-20... Men denna lunch var riktigt stor så också, så vi tog med oss resterna hem och det blir min middag idag! Efter lunchen åkte jag till mammans hus och fixade med några saker, bland annat ordnade jag med Janes garderob då den är småkaos och mamman ville att det skulle vara prydligt till Jane kommer till hennes hus i helgen. På eftermiddagen har jag jobbat på som vanligt, nu har jag precis skjutsat Jane till karaten och snart ska jag skjutsa Anna till tennisen och på vägen hem plocka upp Jane igen. Ikväll jobbar jag till 22.30 efter att jag (troligtvis) hämtat hem Anna från tennisen igen, sedan blir det natti natti för jag har blivit lite småförkyld och är trött och seg i kropp och själ. 
(null)

(null)


PLUGG, BRUNCH OCH TG

Hallå! Då var ännu en vecka igång. Jag jobbade sena kvällar både måndag och tisdag, men idag onsdag har jag bara jobbat ett par timmar. Pappan förvånade mig och tog kidsen till tandläkaren idag, det hade jag inte förväntat mig! Så jag pluggade en del idag på eftermiddagen, jag skrev klart tre av fyra frågor på min lilla essä jag ska skriva till kursen. Nu har jag bara en fråga kvar och det är skönt, för jag blev lite stressad då jag bara ville få den gjord, haha. Sen är jag för ambitiös, jag vet att jag har lagt mig på en mycket högre nivå än vad som behövs, men det är ju det jag är van med... Därav ännu mer stress, haha. Jaja, nu är den snart klar och inlämnad.
 
Annars har jag varit på brunch idag med Cajsa och Sanna, på ett av mina favoritställen här omkring. Så gott så! På vägen hem igen ringde TG och de flesta av oss pratade ett par timmar, AJ var men en kort stund men hon var på Norrlands så hon hörde inget, haha. Men det var så mysigt och gav mig så mycket energi! Verkligen välbehövt!
(null)

  (null)


KURS I LEDARSKAP

Hej hej! I helgen tog jag en kurs eftersom jag måste plugga några kurser pga att jag delvis är här i USA på studentvisum. Jag har tagit en kurs i våras till Montreal, och har en kurs om Amish-samhället planerat för november/december. Men denna kurs anmälde jag mig till i onsdags efter prat med min värdfamilj då jag kollar på flyg hem till Sverige för att förlänga mitt visum. Så jag behöver vara klar med 6 credits av plugg så snabbt som möjligt så att vi kan starta visumprocessen, så därför kunde jag inte vänta till december. Därför blev det en kurs denna helg! Allt handlade om ledarskap och vi lärde oss om olika teorier och typer av ledare och gjorde en hel del test om vilken typ av ledare vi är. Jag ska skriva en kort "uppsats" på 5-6 sidor nu bara sedan har jag alla timmar avklarade! Det var lite segt att behöva vara i ett klassrum hela helgen men jag tycker ändå kursen var mycket mer intressant än vad jag trodde den skulle vara.
(null)


ÄNTLIGEN FREDAG

Hej hej! Äntligen är fredagen här och efter över 50h jobb är jag mer än glad för helgen, haha. Kvällen när vi var ensamma hemma gick jättebra och vi alla tre hade mysigt och hängde tillsammans! Det händer nästan aldrig att Anna och Jane umgås eller inte bråkar så fort de är i samma rum, haha. Men det blev en ganska sen kväll för Jane ville höra massa roliga historier för att känna sig lugnare... Men det var ändå lite mysigt, som att ha ett litet barn och läsa godnattsaga!

Idag var det soligt men kallt ute, så jag hade både jeans och en tjocktröja på mig, vilket var väääldigt längesen! Nu har hösten kommit hit på riktigt! 
(null)

Så fort jag tog helg från familjen åkte jag till en halvsvensk familj och var barnvakt där till två tjejer på 7 och 9 år (om de inte har fyllt år under sommaren) som jag har varit barnvakt åt en gång i våras. Ingen lugn och ro här inte, haha. Men det var faktiskt väldigt kul med lite omväxling och kul att umgås med yngre barn. Det gav mig extra energi! Vi hängde i någon halvtimme innan jag läste ett par sagor om Pelle Svanslös och nattade dem. Den yngsta tjejen somnade nästan direkt, medan jag satt i den äldre tjejens rum till hon somnade, vilket tog drygt en halvtimme. Jag låg på golvet bredvid hennes säng men låg kvar en stund extra för jag höll nästan på att somna så jag var för trött för att röra på mig, haha. Men jag samlade tillslut kraft och smög ut ur rummet och nu hänger jag i gästrummet! 

VARDAGSLIVET

Hej hej! Denna vecka blir det ganska mycket jobb för min del, men som tur är så är det inte så intensivt. I måndags var tjejerna lediga från skolan men Anna pluggade och vilade större delen av dagen på sitt rum då hon kände sig småsjuk och Jane var mycket med sin pappa då han också var ledig. Men han hade sagt åt mig att vara hemma "ifall nåt behövdes göras med tjejerna" så jag var hemma hela dagen men var i stort sett bara på mitt rum, haha. Men på kvällen hängde jag med tjejerna då vi fixade middag tillsammans. 

I tisdags var det "vanligt schema" så jag var ledig mellan 9-15. Jag var hem till Karin och åt lunch samt tittade på en film. Väldigt mysigt, speciellt då vädret var sisodär utanför. På eftermiddagen och kvällen var det skjutsande hit och dit med båda tjejerna som hade olika aktiviteter. Jag tror jag spenderade drygt 4 timmar i bilen totalt! Och min sista körning var att hämta Jane från Hebrew School kom jag fram till tre brandbilar utanför och alla barnen samlade på parkeringen i olika grupper. Tydligen hade brandlarmet gått men det var ingen fara alls, som tur var! 
(null)

Idag, onsdag, skjutsade jag tjejerna till skolorna och hade ledigt i drygt tre timmar innan Anna slutade skolan vid 12, då hon bara hade ett stort prov idag (ungefär som högskoleprovet). Vi köpt med oss lunch hem och tittade på ett avsnitt av Suits innan jag skjutsade henne till en kompis som hon skulle samåka med till en tennisturnering. Jag åkte sedan och hämtade Jane från skolan och hon gjorde sin spanskaläxa. Sedan kom Anna hem igen och Janes tutor kom hit så nu tittar jag och Anna på Suits igen! Strax ska jag åka och köpa hundmat för pappan hade glömt göra det. Han åkte bort på en jobbresa imorse och kommer hem imorgon, så jag jobbar 12 idag till 9 imorgonbitti. Yay. Men som tur är så är det ganska chill! Ikväll ska vi göra köttbullar, titta på tv och äta glass, haha. Så länge tjejerna inte bråkar och så länge Jane inte får en panikångestattack av att försöka somna utan att någon förälder är hemma, då hon känner sig rädd och osäker... Men håll tummarna för att allt går bra och att vi kan fortsätta chilla!  

VLOG: CAMPING TRIP

Hej hej! Igår gjorde jag klart en vlog från när vi campade förra helgen! Allt är på engelska, men hoppas de flesta förstår ändå! Jag hade riktigt kul på campingen men nästan ännu roligare att sätta ihop denna video, haha. Den är 20 minuter lång så sitt ner, luta dig tillbaka och njut! ;) Hahaha.

HELGEN

Hej hej! I fredags kväll efter att ha skjutsat Anna till tennislektion åkte jag hem till min kompis Moana som hade födelsedagsfirande i sin trädgård. Vi var några tjejer som hängde, åt pizza och snacks och hade en trevlig kväll!
 
På lördagen tog jag sovmorgon och gjorde inte så mycket på dagen, men på sena eftermiddagen åkte jag med Karin och Lanner till en Pig Roast, som vi var bjudna på av vår kompis Demi. Hennes värdfamiljs släkt hade dödat en gris och hade en stor fest där vi åt grisen och tillbehör som folk tog med sig, vilket blev som en buffé. Det låter rätt hemskt hahaha, men så var det. När vi kom var det bara grisens huvud kvar över elden och det såg så hemskt ut! De hade även hyrt in ett band som spelade i två timmar och vi stod längst fram och dansade hela tiden, haha. Det var en jättekul kväll även om det kändes synd om grisen (som jag för övrigt träffade förra helgen!!!)... Haha. 
(null)

Idag, söndag, åt jag lunch med två vänner, Emily och Emilli. Vi köpte pizza och åkte till en strand och åt vid den. Vi hängde där och bara pratade i timmar och det var väldigt skönt att göra ingenting, haha. Det var molnigt ute men väldigt varmt, runt 26 grader plus att det var väldigt fuktigt idag! Igår var det ganska kyligt på dagen och kvällen men idag kunde man gå i shorts och t-shirt igen. Dock tror jag det bara håller i sig denna vecka, för nästa vecka ska det tydligen bara bli runt 17-18 grader på dagarna. 
(null)


DE SENASTE DAGARNA

Hej! Denna vecka har inte varit något att hänga upp i granen. Jag har hängt med vänner medan kidsen varit i skolan. Jag och Jane har druckit Bubble Tea och jag och Anna har tittat på Suits. Anna har bott hos mamman två dagar för att pappans flickvän var hemma hos honom och Anna ville inte vara där då. Men hon pratar fortfarande inte med mamman och mamman har i stort sett slutat prata med Anna... Något som Jane igår berättade att hon mår jättedåligt över! Så tråkigt med en sån trasig familj. Sedan började pappaveckan på torsdagen istället för fredagen för mamman skulle på en jobbsak i DC på torsdagkvällen.
 
Jag har även ÅTERIGEN sagt till pappan att jag vill ha ett schema för han ändrar saker hit och dit och berättar ingenting för mig förrän en dag innan eller samma dag, fastän han har vetat om det längre. SUCK. Det skulle inte vara några problem om det hände nån gång ibland men nu är det varje vecka... Plus att det har påverkat mina arbetstider på fredagar, som alltid har varit samma lika förut och han har förväntat att jag ska jobba till 20.30 när jag normalt slutar runt 17-18, så om han inte berättar det för mig, hur ska jag då veta det?! Jag har absolut inga problem med att jobba, men det är sättet han behandlar mig på som jag stör mig på. Det är han som behöver hjälpen av mig, så då borde han säga till NÄR han behöver det och gärna inte bara samma dag för då har ju jag redan planerat mitt privatliv för helgen? Han behandlar mig som att jag är tillgänglig dygnet runt bara för att jag bor och jobbar på samma plats, men så funkar det inte med det kontraktet vi har genom agenturen. Tänk er att jobba på en arbetsplats där du går till jobbet på morgonen men har ingen aning om när du kommer att få sluta och gå hem den dagen. Jag tror inte det är många som skulle acceptera det... Och detta är något jag får påminna honom om flera gånger, men han gör ingenting åt det? Och sen tycker han att vi borde kommunicera bättre vad gäller mitt schema??? Alltså jag förstår inte hur han tänker.
 
Jag ser igenom hans bullshit och det märker han, vilket jag tror att han verkligen inte gillar. Och jag accepterar inte att bli behandlad som en typ av slav. Det här jävla maktspelet han håller på med... Det är så vidrigt. Dock måste jag säga att för det mesta funkar vardagen, men det är de här smågrejerna han gör som jag avskyr. Jag vet heller inte om han vill fortsätta ha au pair, dvs förlänga med mig, för han har uttryckt till mamman att han vill tänka över det. Sååå både jag och mamman hoppas att han inte vill ha au pair utan istället kanske en nanny som skjutsar tjejerna hans veckor, för då slipper vi honom. För då förlänger jag bara med mamman och stannar bara med henne, vilket innebär att jag bara jobbar varannan vecka. Men det återstår att se hur det blir... Håll tummarna! 


CAMPING

Hej hej! I helgen var jag och några vänner iväg och campade. Vi var på en plats ca en timme ifrån där jag bor, så mer norrut i New York State. Som tidigare nämnt åkte vi några och fixade med tälten på dagen när det var ljust, sedan åkte vi hem och jobbade sista timmarna och på kvällen åkte vi tillbaka! Det var kolsvart när vi kom fram, så vi använde Karins billjus ett tag för att packa upp och fixa eld. Meeeen då dog bilbatteriet, hahaha. Suck! Tur att vi inte skulle använda bilen den kvällen, för vi hade inga grannar i närheten heller, de kom på lördagen istället. Iallafall! Vi fixade eld och myste kring den innan det var dags att gå och lägga sig. Efter en ganska kall natt (ingen av oss hade luftmadrass eller liggunderlag heller, jag låg på två filtar i en sovsäck plus en filt över mig) vaknade vi runt 7-tiden. Vi tog det lugnt och spelade spel innan vi fixade med brunch! 
(null)

Resten av dagen bestod av att utforska området, spela spel, ta en nap och invänta de två sista tjejerna som joinade oss senare på eftermiddagen! 
(null)

När tjejerna kom började vi så småningom att fixa med middag. Det tog ett par timmar men vi hade ju all tid i världen, haha. Resten av kvällen satt vi vid elden, pratade, berättade roliga skämt, spelade spel, grillade marshmallows osv. En riktigt kul kväll! 
(null)

Vi gick och la oss runt 01.30 och vakande upp på söndagen runt 8-tiden. Natten var kallare än tidigare natt, så nu åkte mössan på, haha. Vi började med att packa ihop alla saker och tälten innan vi fixade en brunch. Efter brunchen spelade vi spel och minibeerpong, haha. Så svårt men kul! På sena eftermiddagen åkte vi hemåt igen och alla var väldigt glada över att få ta en dusch och tvätta alla rökiga kläder! 
(null)



RSS 2.0