HÄRLIGA LÖRDAG

Hej hej! I lördags åkte jag till city på eftermiddagen och mötte upp Soma och Fleuriane! Vi åkte downtown till The (west) Village och strosade omkring där. Det är ett av  våra absoluta favoritområden på Manhattan! 
(null)

Efter en stund tog vi tunnelbanan till en del av Williamsburg i Brooklyn, för att kika på en matmarknad som är där varje lördag. Det heter Smorgasburg (play on words på Williamsburg och smörgåsbord!) och det är ungefär 100 olika matställen där. Jag bestämde mig för pulled pork till middag och en våffla med glass till efterrätt. Det var sååå gott och vi hade en fantastisk utsikt med NYC skyline i bakgrunden.
(null)

(null)

Vid 18 stängde allt igen, men vi stannade kvar i en park där för att se solnedgången och staden falla i mörker. Det var sååå mysigt och underbart! Det fick mig att bli helt kär i NYC igen. Har man tid att ha ihjäl så rekommenderar jag verkligen att åka till Brooklyn, gå till vattnet och titta på skylinen i solnedgången och även när det blivit mörkt. Underbart! 
(null)

(null)
(null)


ÄNNU EN PAPPAVECKA

Hallå! Även denna veckan var vi hos pappan då vi varit hos mamman två veckor (de hade bytt lite schema nu under sommaren). Men Anna hade inte bil denna vecka så jag skjutsade henne till och från tennis samt bär hon volontärarbetade några timmar på ett soppkök med sin vän. Jag skjutsade även Jane till och från taekwondo som vanligt. Utöver detta har vi hängt på kvällarna men i onsdags var jag ut och träffade en svensk au pair, Sara, som kom hit för en vecka sedan. Jag visade henne ett diner och vi hängde där och pratade. Mycket trevligt! :) 
(null)


HEJDÅ MARISKA

Hej! I söndags mötte jag upp Mariska, Soma och Fleuriane för att hänga i en park. Vi fick även besök en stund av Nick och Andrew. Vi spelade spel, åt snacks och hade det trevligt. Det var Mariskas sista heldag i USA då hon flög hem till Sydafrika i måndags. Hon sa hejdå till grabbarna i parken medan vi tjejer köpte med oss sushi och åkte hem till Mariska för att äta middag. Sedan hjälpte vi även henne med det sista av packningen och därefter var vi tvugna att säga hejdå. Det är alltid så tråkigt att säga hejdå till goda vänner... 
(null)


LÖRDAG I HARLEM

Hej hej! Efter att ha somnat vid 04 vaknade jag upp vid 11:30 och var fortfarande lite småseg (trots nykter kväll innan haha) så jag hängde i sängen ett tag och tittade på youtube. Men tillslut tog jag tag i livet och fixade mig i ordning, åkte och åt pizza till lunch och tog tåget till 125th St i Harlem. Där mötte jag upp Soma och Fleuriane som kom med sitt tog en liten stund efter mig. Vi var på den östra sidan och började strosa mot Columbia University som ligger på den västra sidan. Därmed hann vi se en del av Harlem och vi stannade här och där för att ta bilder, haha. 
(null)

(null)

(null)

Väl framme vid Columbia spanade vi in campus och fick reda på att imorgon börjar de nya studenterna så de höll på att förbereda inför det! Vi gick sedan till ett café för att vila fötterna och fylla på med lite energi innan vi strosade vidare mot Central Park.
(null)

Vi gick igenom parken från västra sidan ut till östra sidan för Soma ville gärna se byggnaden som användes som skolan i Gossip Girl! Jag har varit där förut men det var runt fem-sex år sedan så det var kul att se igen! Egentligen är det ett museum om NYC, men de hade precis stängt för dagen så vi kunde inte gå upp förbi trapporna. 
(null)

Därefter tog vi tunnelbanan till Grand Central där vi köpte Shake Shack till middag och satte oss i Bryat park för att äta. Det pågick någon liten musikfestival (okända artister för oss) men det var mysigt med lite bakgrundsmusik och liv i parken! När mörkret kom drog vi oss hemåt efter en härlig dag i denna stad! 
(null)



VECKAN

Halloj! Denna jobbvecka har varit otroligt tråkig för mig, haha. Anna hade tryouts för tennislaget på skolan mellan 9-12, och hon tog bilen dit själv. Jane hade taekwondo som vanligt på eftermiddagen 15:30-18:30, men Anna skjutsade och hämtade henne (för hon ville köra bil) alla dagar förutom torsdag och fredag. Men mitt på dagen/eftermiddagen när båda tjejerna var hemma ville de göra sina egna saker och hängde för det mesta på sina rum. Så jag har i stort sett bara tittat på tv, hängt med Daisy, spelat sims och läst på dagarna. Jag pratade dock en dag med mamma och pappa så det var kul! Det enda som hände var att pappan skulle ha ett möte med ägaren av huset samt att städerskorna var hos oss den dagen, så han sa åt mig och Jane att vi borde gå ut och äta brunch. Han gav inga pengar eller så, men jag tänkte inte betala eftersom jag jobbade, så jag använde mammans kort och skrev upp på kvittot att det var pappan som ska betala, haha. Får se om han klagar eller inte...
(null)

Men på min fritid hittade jag på några saker iallafall. På onsdag- och torsdagskvällen hängde jag hemma hos Soma med henne och Fleuriane och bara pratade och slötittade på Vänner. På fredagkvällen var vi tre hem till Mariska som var ensam hemma och hade en kul kväll! Vi spelade spel, sjöng karaoke och avslutade med att titta på lejonkungen och vi åkte hemåt närmare 02:30. Det var verkligen en toppenkväll! 
(null)



MÅNDAG

Hej hej! Nu är det pappavecka igen så jag har flyttat in i mitt rum där igen. Senast jag var här (förutom en natt) var i juni!! Jag har inte gjort mycket alls idag, förutom att handla mat och tröstat Daisy när ett riktigt ruskigt åskväder drog förbi oss. Mamman har lämnat in "min" bil och bytt ut den till en mindre, som Anna ska få ha. Jag vet inte vad planen är riktigt, om jag och Anna ska dela bil eller om jag och mamman ska dela bil... Men denna veckan är mamman i Kanada så jag har hennes bil och Anna har den nya bilen. Hon körde sig själv till tennis och skjutsade samt hämtade Jane från taekwondo då hon vill köra så mycket som möjligt! På kvällen tittade jag och Anna på ett tv-program, Bachelors in paradise, som Anna har fått mig att börja titta på, haha. Så kul att vi kan följa ett program tillsammans igen, det var nästan ett år sen sist, eftersom Anna slutade prata med mig i höstas och betedde sig konstigt. Nu är vi nästan tillbaka on track! Det känns skönt att kunna lämna detta snart på ett bra sätt. 
(null)


HELGEN

Halloj! Det har varit en ganska lugn helg för mig men i lördags var jag på ett au pair-möte där vi "lärde" oss att måla. Det var väldigt kul och avslappnande! I söndags planerade jag inför min resa i oktober. Jag satt på Dunkin donuts i några timmar och sökte upp olika specifika ställen vi kan besöka på vår roadtrip! Jag är sååå taggad!! Men när jag var där fick jag även varning om att ett åskoväder var på väg och att det fanns risk för översvämning! Men som tur var så blev det ingen översväning här iallafall. 
(null)

 


ÄNTLIGEN FREDAG

Hallå! Då var det äntligen fredag igen och om ca fem timmar går jag på helg, woho! 

Veckan har rullat på bra och både igår och tisdag fick vi besök av min kompis Rachel och hennes värdbarn på 7 månader. Igår kom de hit och hängde med mig, Jane och Daisy men när min värdmamma fick reda på detta så var hon ledsen att hon hade missat det, haha. Så Rachel och baby A kom tillbaka idag igen en stund! 
(null)

(null)

Jag och Jane hade även en liten photo shoot med Janes nya telefon (iPhone X). Jane valde ut kläder och jag sminkade henne lite lätt och så hade vi kul i någon timme! Det blev många fina bilder och Jane var sååå nöjd så det var kul! 
(null)


EN KVÄLL MED ANNA

Hej! Denna tisdagkväll spenderade jag med Anna. Pappan var bortrest så Anna frågade igår kväll om jag kunde sova där ikväll och självklart sa jag ja. Tycker dock det är riktigt dåligt av pappan att inte säga det till mig, eftersom det räknas som jobb för mig och jag inte har ju något val haha, men jag är ju inte förvånad. 

Efter att ha kommit hem från tennis visade hon mig massa klipp från tv-programmet Bachelors in paradise som hon följer och det var ett nytt avsnitt på kvällen som hon ville se. Så hon visade mig klipp och personer som är med och förklarade allt drama som hade hänt så jag kunde följa med i programmet. Sedan åt vi middag och därefter var det dags för det två timmar långa programmet. Det var kul att se meeeen det är inget jag kommer fortsätta att titta på tror jag, haha. Men jag hade en trevlig och rolig kväll med Anna! 
(null)



HÄNG MED J & D

Halloj! Igår var det måndag och jag hängde med Jane och Daisy större delen av dagen. Jane hade tid hos optikern där hon även provade ut nya glasögon och fick med sig två olika bågar hem. Vi hängde större delen av eftermiddagen ute med Daisy och busade med henne. Men vid 15:30 var Jane till taekwondon och jag fick en halvtimme för mig själv innan jag åkte och hämtade hem Anna från tennisen. 
(null)

På kvällen var Janes kompis hit och hans mamma kom också och hon hängde med mig och min värdmamma några timmar. Jag åt min middag (grilled cheese och nudlar...) och hängde med dem. Eller, efter 2,5 h hittade jag på en ursäkt för att kunna gå till mitt rum, för jag ville inte verka otrevlig hahaha. Det var ju faktiskt jättekul att höra om deras galna dejter hit och dit med män i 20-30 årsåldern osv osv. De är båda över 50 år och singlar och lever livet. Men det räckte med 2,5 h för min del, haha! 
(null)

LUGN KVÄLL

Hej hej! Idag gjorde jag inte mycket alls, jag kände mig väldigt trött och lite småhängig. Tjejerna har varit förkylda och jag trodde jag lyckades hålla mig ifrån det, men vet inte om det har kommit ikapp mig nu... Så det blev en lugn dag hemma framför tvn. Men på kvällen var jag iväg ut en stund. Jag var till hamnen i Mamaroneck och kom dit precis vid solnedgången och stannade till det blev mörkt. Väldigt mysigt! 
(null)


LUGN DAY I CITY

Hej hej! Denna lördag spenderade jag i city. Jag åkte in på eftermiddagen och mötte upp Soma i Central park. Vi strosade omkring en stund innan vi satte oss i skuggan för att catch up om våra semestrar och allt som hänt sedan vi sågs sist. Vi gick sedan för att hitta något att äta men det var lättare sagt än gjort, då det första stället vi ville gå till hade en sjukt lång kö, det andra ställen tog bara kontanter och det hade vi inte men tillslut hittade vi en restaurang som hade amerikansk mat. Det blev sliders och sötpotatispommes, mums!! 
(null)

Mätta och belåtna gick vi till en bar och tog en drink. Därefter mötte Soma upp några andra vänner medan jag åkte hemåt. Fick prata en snabbis med min älskling Emilia som var vaken sent och det var så kul att prata med henne igen! 
(null)


BEBISMYS

Hallå! Igår, tisdag, och idag, onsdag, har vädret varit sisodär så jag har faktiskt bara varit hemma. Idag kom min kompis Rachel förbi när hon var ute och promenerade med sitt värdbarn. De hängde här någon timme och jag fick gosa med lilla A igen! Han är sååå mysig! :) Senare på eftermiddagen kom mamman och Jane hem igen och nu är mitt lugna hem inte så lugnt längre, haha. 
(null)


MÅNDAG I CITY

Hej hej! Igår åkte mamman och Jane iväg på en liten minisemester och de kommer hem på onsdag. Hela söndagen tog jag det mest lugnt hemma, men på eftermiddagen åkte jag och handlade åt mig och familjen till när de kommer tillbaka. Det var nog det enda produktiva jag gjorde på hela dagen, haha. 

Idag, måndag, lämnade jag av bilen till Anna på morgonen. Eftersom Jane är borta, frågade jag Anna om hon ville ha bilen några dagar och köra sig själv till och från tennis. Det ville hon gärna och därmed blev jag helt plötsligt ledig i några dagar, woho! Jag har ju dock ingen bil, men det gör ingenting för mig då jag inte brukar göra så mycket på dagarna ändå, haha. Men jag lämnade av bilen vid pappans hus och promenerade sedan ner till tågstationen där och tog tåget in till city. 

Jag mötte upp en svensk au pair, Kajsa, vid The High Line. Hon bor i Brooklyn och hade några timmar ledigt! Vi promenerade på the High Line och sedan vidare i Chelsea och the Village. Supermysigt! Det har också varit relativt svalt idag, runt 26-28 grader och fuktigheten börjar äntligen släppa liiite, så det är faktiskt ganska skönt i skuggan nu. 
(null)

Vi gick förbi Vänner-huset och var in på Sockerbit, en svensk godisbutik då vi var i närheten. Sedan åt vi en pizza slice till lunch och kunde sitta ner och prata. Därefter behövde Kajsa röra sig vidare hemåt och jag gick till Washington Square Park där jag blev kvar i ett par timmar och läste klart min bok innan jag åkte hem. Nu har jag precis kommit hem och ska strax äta tacos till middag! Därefter tänkte jag se filmen till boken jag precis läst klart, haha! 
(null)


ROOFTOP BARS

Hej hej! Denna lördag började med en god brunch med mamman och Jane. Vi var till ett ställe jag aldrig varit till förut, men jag tro jag har hittat mitt nya favoritbrunchställe! 
(null)

På eftermiddagen åkte jag till city och mötte upp Mariska, Rachel och hennes pojkvän Patrick. Vi gick till en rooftop bar och tog oss en drink i eftermiddagssolen. Vi hängde där på 31:a våningen några timmar och hade det supertrevligt! Men vi blev hungriga och åt sedan middag på Chipotle. Mätta och belåtna gick vi till en annan rooftop bar i närheten, dit har jag tagit de flesta av mina svenska besökare här då det är den största rooftopbaren samt öppet året runt, haha. Men jag gillar det stället väldigt mycket och vi hade en riktigt trevlig kväll! 
(null)

(null)






FREDAG

Halloj! I fredags var en vanlig dag då Anna var borta på tennis hela dagen, men Jane var hemma hela dagen då hon hade terapi på eftermiddagen som jag tog henne till. Vi firade in helgen med Bubble Tea och hämtade Anna vid tennisen. Anna körde hem, Jane satt bredvid henne och jag satt i baksätet, haha! Det kändes så konstigt och ovant. Mendet fick bra (förutom att de bråkade om musik och jag sa att det är föraren som bestämmer då hon måste koncentrera sig på att köra bilen så hon bestämmer). 
(null)

Vi droppade av Anna och Jane hämtade sina saker och så åkte vi med Daisy till mammans hus. Där hängde vi ute då Jane hade fått en sak av sin psykolog så hon lekte/byggde med det. Det var ett miniatyrset med lera så hon gjorde frukost: ägg och pannkakor med grädde, sirap och jordgubbar. Det var så litet och gulligt! 

Senare beställde vi hem sushi och pad thai till middag och drack champagne, då vi även hade rensat ur kylen medan vi väntade. Champagnen har legat där länge och tog plats så mamman tyckte vi skulle dricka det. En riktigt fin champagne från 1995! Mums! Jag kollade upp priset och här i USA kostade den nästan 3000 kr! Till efterrätt åkte vi och åt froyo och köpte även med oss ansiktsmasker hem. Det blev en riktigt lyxig kväll, haha! 
(null)




VARDAG IGEN

Halloj! I tisdags började min vardag igen och jag började jobba. Mina dagar består av att ta Anna till tennis på morgonen, hänga hemma med Jane på dagen (dock brukar hon sova till minst 11), skjutsa Jane till taekwondo kl 14 där hon volontärarbetar några timmar, hämta hem Anna vid 16:30 och sedan hämta hem Jane vid 18:15! Och såklart mysa med Daisy och se till att hon får mat, vatten och får gå ut. Tjejerna har även fått sitt svenska godis av mig och det är nästan slut nu, hahaha. De älskar svenskt godis! 
(null)


RSS 2.0