MAMMAVECKA

Hej hej! Denna vecka har vi varit hos mamman så jag har hängt mycket med Jane. Hon lät mig till och med hänga i hennes rum medan hon gjorde läxor en dag, det får jag typ aldrig göra, hahaha. Så jag slutade fråga henne om det förra året (mamman ville förra året att jag skulle sitta med men Jane vägrade), men en dag nu i veckan sa hon att hon ville ha mig där. Jag har även tagit henne till hennes orthodontist (tandläkare för tandställningen), men annars har det väl inte hänt något speciellt utöver det vanliga. 
(null)


STRANDHÄNG

Hej! Idag åkte jag och Rachel till Rockaway beach i Queens. Det var första gången jag var där (och första gången R besökte en strand i New York). Vi kom dit på eftermiddagen och det var sååå varmt och härligt! Vi åt en sen lunch på Subway och fixade så vi kunde kyla drickorna vi hade med oss samt smyga in alkohol på stranden, haha! Det var runt 28 grader men det blåste så det var riktigt skönt. Men drygt någon timme senare kom molnen och sedan var solen helt borta. Vi stannade kanske 1,5 h till men sedan kändes det för kallt med vindarna, trots att det var runt 23 grader. Vi bestämde oss därför för att åka hemåt igen. Resan tog ca 2-2,5 h så det blev en perfekt dagsutflykt! 
(null)

(null)


DAGSTRIP TILL NEW HAVEN

Hallå! Idag blev det en dagstrip till New Haven, där Yale University ligger (vilket är en av världens bästa skolor) och utgör större delen av staden, haha. Jag och Rachel kom dit vid 17, efter några missförstånd... Vi skulle egentligen ha åkt några timmar tidigare men men. Vi kom dit iallafall! Vi började med att strosa omkring runt Yale och många av dess byggnader! Det var så fina byggnader och det kändes riktigt mysigt. Jag har ju varit här förut, men det var kul att komma tillbaka! 
(null)

(null)

(null)

Vi gick sedan till en mexikansk restaurang för middag. De hade happy hour fram till 19, så det blev även några goda drinkar! Mycket trevligt! Vid 21:40 tog vi tåget hemåt igen och jag var hemma runt midnatt. 
(null)


TORSDAG-FREDAG

Hallå! I torsdags mötte jag upp Carina för froyo (man får ju passa på, haha) och hänga med henne innan hon drar på sin resemånad. Dock kommer hon tillbaka till New York sista veckan så vi hinner ses igen! :) Annars var det en vanlig eftermiddag och kväll, skjutsade och hämtade tjejerna från skolan och aktiviteter. 
(null)

På fredagen var tjejerna lediga från skolan och de åkte iväg med pappan för att titta på ett college i upstate New York, så även jag var ledig (förutom att ta hand om Daisy, vilket ingen hade frågat mig om men eftersom alla var borta hela dagen så gjorde jag det. Jag hade ändå inte gjort några planer för jag var 99% säker på att det skulle bli så... Men jag och Daisy hade en skön dag hemma! På eftermiddagen pratade jag med Linnéa och catchade upp om allt möjligt! 
(null)


WEDNESDAY

Hej hej! De senaste dagarna har det väl inte hänt så mycket, det har varit en ganska vanlig vecka. Jag var ensam med tjejerna tisdag och onsdag fram till kvällen då pappan sov i city. Sen har jag träffat Rachel och hennes värdbarn för froyo då de hade ett erbjudande att fylla upp hela bägaren för endast $5, det hade kostat minst dubbelt för normalpris, woho! Så vi passade på, haha! 
(null)


VARM MÅNDAG

Hallå! Idag var varmaste dagen detta år hittills, med 27-28 grader mitt på dagen och 30 grader på eftermiddagen! Det var även ganska fuktigt men jag vet att det kommer bli värre, så det är dumt att klaga redan nu, haha! Jag åkte till Rye beach och spenderade ett par timmar där med Karin och Mariska. Riktigt härligt! Vattnet är ju fortfarande kallt men det var skönt att doppa fötterna och kyla ner sig lite i värmen. 
(null)


HELGEN

Hej hej! Min lördag bestod i stort av att titta på tv, haha. Jag tog sovmorgon och fixade lunch och så, men från 15 var jag bänkad i soffan. Först tittade jag på eurovision i fyra timmar och sedan såg jag två filmer innan jag gick och la mig, haha. En väldigt chill dag! 

Men på söndagen hände allt mer saker! Jag åkte till city och mötte upp Karin, Mariska och Lexi. Vi åkte till DUMBO i Brooklyn och strosade omkring där i några timmar. Det blev även stopp på en bar. Vädret var fantastiskt! Det var soligt och varmt men inte fuktigt ännu, bara varm luft. En perfekt sommardag! När jag kom hem igen hann jag bara äta en sen middag innan det var dags för seriefinalen av Game of Thrones, som tyvärr (som resten av säsong 8) var sisodär..... 
(null)

(null)

(null)


VLOG: ROAD TRIP TO MAINE

Äntligen har jag tagit mig tid att göra en vlog från min och Cajsas roadtrip till Portland, Maine. Enjoy!

TORSDAG

Hej! Idag var ännu en solig och härlig dag, jag har fått så mycket energi! Jag skulle möta upp några vänner idag vid 12 men några minuter efter att jag åkt hemifrån bestämde de att ses vid 13 istället, haha. Jag ville inte åka hem igen så jag åkte till en stor damm i Valhalla (ca en halvtimme norrut) som jag velat besöka, men tyvärr var den sista vägen till toppen avstängd så jag kunde inte gå upp för dammen och se utsikten, så själva "muren" fick duga. 
(null)


Sedan mötte jag upp mina vänner och hängde. Det var en liten fika för att säga hejdå till Lanner en sista gång som lämnar oss i morgon... Så tråkigt! Kommer sakna henne! Sedan hämtade jag tjejerna från skolan och därefter var jag ledig (runt 17 då Anna slutade sent idag). Jag bestämde mig för att gå på bio för jag känner mig inte helt ledig när jag är hemma... Jag såg Hustle och den var bra! När jag kom hem igen fixade jag en sen middag och nu slötittar jag på tv. Imorgon har jag sovmorgon, woho! 
(null)



MYSVECKA

Hallå! Denna vecka har jag varit hemma med Jane på kvällarna (måndag till onsdag) för mamman har haft konferens i city och kommit hem sent. Men Jane, Daisy och jag har haft det supermysigt! :) Jag hade även besök av Rachel och hennes värdbarn på 4 månader en dag, så mysigt att hänga med en bebis! Eftersom jag jobbat sent så har mamman sagt att jag får sovmorgon måndag och fredag samt torsdag kväll ledigt, riktigt skönt! 
(null)

(null)



HELGEN

Halloj! I helgen var jag på kurs, socialpsykologi, och var där 9-17 lördag och söndag. Det var lååånga dagar och svårt att lyssna ibland då vi bara hade en lunchpaus på 45 min... Men jag överlevde det och vissa delar var väldigt intressanta! 
(null)

På söndagskvällen kom några vänner hem till mig för att titta på Game of Thrones. Men de kom några timmar tidigsre så vi hann hänga lite också, haha. Mycket trevligt! Vi hade roligt med Snapchatfilter som gjorde att vi såg ut som män, haha. Det var ju även mors dag här i USA, jag hade gett min värdmamma ett kort på morgonen och mina vänner hade med sig en chokladtårta till oss, eftersom vi är extramammor här! ;) 
(null)

(null)



FREDAG PÅ BARTACO

Halloj! I fredags kväll hängde jag och några vänner på Bartaco. Vi åt god mat att drack goda margaritas! Det var Lanner som styrt upp detta som en liten avskedsmiddag då hon åker hem nästa vecka. Det är sjukt hur fort tiden går! 
(null)



LUGN VECKA

Halloj! Då var det torsdag igen och denna vecka har varit otroligt lugn. I måndags var jag ut och och lunch med Carina, vi åt grekisk mat och det var såå gott! Annars har jag bara "pluggat" aka skrivit två sidor haha, då jag har class i helgen. Jag har inte jobbat så mycket denna vecka hittills då tjejerna inte haft så många aktiviteter plus att pappan har varit hemma. Det är ovanligt, han brukar sova borta iallafall en natt, så det har varit skönt! Vi har haft fint väder för det mesta så set har varit väldigt nice. :) 
(null)


SÖNDAG

Hej! Idag tog jag en ordentlig sovmorgon och lagade sedan lunch samt tvättade kläder. En normal söndag helt enkelt, haha. På sena eftermiddagen mötte jag upp ett gäng i White Plains som firade Cinco De Mayo och drack några drinkar med dem på olika mexikanska restauranger. Det var riktigt trevligt! :) 
(null)


LÖRDAG

Hej hej! Denna dag åkte jag in till city med Cajsa. Vi promenerade ner från Grand Central till Washington Square Park, vilken är drygt 40 blocks. Det var molnigt när vi kom fram till city men solen tittade fram mer och mer och på eftermiddagen var det riktigt härligt, runt 19 grader! Dock värmde solen på ordentligt så det kändes mycket varmare. Vi var till DŌ, ett ställe där man kan köpa ätbar kakdeg och åt det i parken. Det var väldigt gott men otroligt sött, haha. Vi fick en ordentlig sockerkick! 

Sedan åkte vi tunnelbanan ännu mer söder ut och mötte upp Carina och hängde på en rooftop. Vädret var kanon och vi hade gärna suttit där i bikini, haha! Sedan behövde Cajsa åka hem men jag och Carina åt middag tillsammans innan vi åkte hemåt. 
(null)


FREDAG

Hallå! Äntligen fredag! Jag träffade Cajsa för att äta brunch på förmiddagen på ett av mina favoritställen, riktigt nice. På eftermiddagen jobbade jag och satt i bilen i stort sätt mellan 15 till 20, haha... Jag var helt slut i huvudet på kvällen när jag kom hem igen så jag åt en sen middag och spenderade resten av kvällen framför tvn. 
(null)


RSS 2.0