PHILLY

Hej hej! I fredags sa mamman till mig att jag kunde vara ledig på måndagen, då det var en röd dag och Jane (och Anna som har lov den veckan) var hemma från skolan men hon hade också ledigt från jobbet. Så jag, Moana, Carina och Katharina var alla lediga och bestämde oss för en road trip till Philly över dagen! Moana lånade sin pojkväns bil så vi behövde bara betala bensin (plus gav honom en liten gåva som tack) så det var verkligen toppen! Vi lämnade en regnigt New York och kom till Philly där det var moln och sol, men blåsigt. 
(null)

Vi började med att besöka "Rocky Steps" utanför Pennsylvania art museum, vilket är från filmen Rocky, en av de kända scenerna när han springer upp för trapporna. 
(null)

(null)

Vi tog sedan bilen och parkerade den närmare downtown och gick omkring där. Vi var förbi independence hall, liberty bell och LOVE-skylten i en park. Det vi såg idag är i stort sett de "turistiga" sakerna man bör se i Philly, haha. Vi avslutade dagen med en tidig middag på Geno’s Steaks, så det blev Philly Cheesesteaks! På andra sidan gatan finns rivalen Pat King of Steaks vars första ägare sägs vara skaparna av cheesesteaks. Men det fanns inga bord lediga där så vi gick till Gino’s. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Därefter började vi köra hemåt till New York igen. Mamman smsade mig och sa att jag kunde vara ledig på morgonen dagen efter, ifall jag ville sova borta på vår roadtrip. Så jag följde med Moana till Manhattan där hon bor på hotell i veckan, då hennes pojkvän behövde jobba kväll! Vi skjutsade bara hem Carina och Katharina innan vi lämnade av bilen vid hans hus och tog tunnelbanan till Time’s Square och hotellet. Vi var trötta efter en lång dag så det blev dusch, lite tv-tittande och sedan slocknade Moana, haha. Jag somnade någon timme senare! Jag verkligen älskar att bo på hotell. Så nice, haha! Detta hotell heter ROW och har väldigt små rum (dock typsikt för Manhattan) och ett liiitet badrum, men otroligt skön säng! 
(null)







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0