VECKAN

Halloj! Nu har ännu en vecka gått och jag har varit hemma i Sverige i hela fyra veckor nu!! De första två veckorna var jobbiga med jetlag och att jag konstant var trött, men nu har jag vaknat till liv igen haha! 

 Jag har inte gjort så mycket under veckan, men en kväll hade lillebror Mattias skola öppet hus. Jag och mormor har aldrig varit där, så vi åkte med mamma och kikade runt på skolan och Mattias visade verkstaden där han hänger mest. Vi fick även prova att bocka rör, och det var svårt då det krävs en del muskler haha. Men både jag och mamma lyckades tillslut!
(null)

Annars har jag gosat med djuren har hemma, haft spelkväll med familjen och varit till Norrtälje och handlat massa saker med mamma! 
(null)

(null)




STOCKHOLM

Hallå! Jag passade på att åka till Stockholm på måndagen. Jag mötte upp Victoria för lunch och det var så kul att ses igen! Hon var till NYC på semester i våras så vi träffades en dag då, men det var ju längesen nu. Vi hade en mysig lunch med mycket prat, innan hon tyvärr behövde gå tillbaka till jobbet igen. 
(null)

(null)

Jag passade på att strosa runt i stan och kika i butiker och jag var även till gamla stan och kikade på julmarknaden där. Sedan ville jag gärna se Last Christmas på bio, så jag passade på och gjorde det då! Jag gick mycket på bio i usa, men nu krävs det lite mer planering när det inte finns en biosalong 10 minuter bort, haha. Jag gillade filmen men skulle mer säga att det är kanske en mer mysig Netflixfilm än en biofilm, haha. 
(null)

(null)

(null)


TG-HÄNG

Hej hej! I söndags fick jag äntligen träffa mina älsklingar igen! Jag, AK, AJ och JP åkte till en julmarknad på dagen. 
(null)

(null)

Sedan hängde vi resten av dagen/kvällen hemma hos AK. Dit kom även Linnéa och Sofie också, så hela TG kunde hänga! Det händer inte alltför ofta, haha. Vi hade ju massor att prata om, så vi beställde hem sushi och bara hängde tillsammans. Sååå mysigt! 
(null)


SPELKVÄLL

Halloj! Nu är det fredag igen och vi passade på med en liten spelkväll efter middagen. Jag lärde mamma och pappa att spela kortspelet Stress som jag spelade mycket med mina vänner och med Jane i USA. Sedan lärde jag mamma och Mattias att spela Clue (Cluedo på svenska tror jag). Jag älskar det spelet och det tar ju ett tag att komma in i det, så det blev några roliga misstag hahaha. Men tillslut kom de in i det mer och mer och jag tror att nästa gång vi kör det blir det lättare. Men Mattias lyckades iallafall ta hem vinsten!! 
(null)


USA-RESAN DEL TVÅ

Här kommer den andra delen av vår resa i USA! Från Memphis till Denver!
 
 

LUNCH HOS MORMOR

Halloj! Idag var jag hem till mormor på förmiddagen. Hon bjöd på räksmörgås till lunch och det var sååå gott. Karro var även där med Maya och Mayas farmor från England. Vi åt lunch, lekte med Maya som var nyfiken på alla saker i lägenheten (hon "städade" även badrummet) och fikade!
(null)

(null)


FRUKOST MED FARMOR

Hej hej! Igår efter att ha skjutsat brorsan till skolan åkte jag hem till farmor. Hon bjöd på frukost och det var kul att träffa henne igen! Vi pratade om min resa och vardagslivet här hemma igen. 
(null)

Jag behövde sedan åka hem för att gå ut på promenad med Nilla, hänga tvätt och fixa en god paj till middag!
(null)


USA-RESAN DEL ETT

Hallååå! Jag har påbörjat redigeringen av alla videor från resan Moana och jag gjorde. Nu har jag gjort klart del ett, vilket är när vi åker från New York till Virginia Beach i Virginia, Wilmington (aka Tree Hill) i North Carolina, Charleston i South Carolina och Atlanta i Georgia. Detta var fredag till måndag och även AJ (Moanas pojkvän) var med oss denna tiden. Enjoy!
 
 


FREDAGSMYS

Halloj! Igår var det fredag och mamma och pappa åkte iväg till Stockholm för att sova där en natt. Så jag hängde med Nilla på dagen medan Mattias spenderade dagen med att spela datorspel. Fredrik kom hit efter jobbet och köpte med pizza, så vi käkade pizza och tittade sedan på en skräckfilm! 
(null)

När vi började filmen kom jag på den briljanta idén att försöka skrämma grabbarna ännu mer, så jag frågade våra grannar om de var hemma och om någon kunde tänka sig att komma och knacka på altandörren precis bakom oss. De sa ja och någon timme senare kom Tobbe och Emelie och Tobbe hade med sig en motorsåg som han satte igång! Fredrik fick nästan en hjärtattack och Mattias sjönk ner i soffan och vågade inte röra sig, hahaha. Det blev sååå bra!!! Tobbe hade även en mask på sig så de visste först inte vem det var heller och jag kunde inte hålla mig för skratt! Som tur var hade även Nilla redan flyttat sig från soffan för annars hade nog Fredrik råka sparkat till henne! 
(null)




GETTING BACK ON TRACK

Hej hej hallååå! Ja hörrni. Jag har kämpat mig igenom jetlag och jag kom in bra i svenska tiden, men min kropp/psyke hängde inte riktigt med ändå. Jag har känt mig helt slutkörd den senaste veckan och igår gick jag in i någon vägg med migrän och noll energi. Men nu äntligen kanske det vänder! Dock hjälper ju inte vädret här hemma, det har för det mesta varit grått och trist och idag har det regnat heeeela dagen. Jag saknar redan solen, haha! 

Jag har faktiskt inte haft så mycket för mig under veckan jag varit hemma. Promenad med Nilla under dagarna, börjat redigera resfilmer och i måndags var jag med mormor hem till Karro och Maya! Det var så kul att få träffa Maya igen och leka med en busig ettåring! 
(null)



I’M HOME

Hej hej hallå! Flygresan från New York till Oslo gick bra. Vi kom iväg lite senare än planerat men landade ändå som vi skulle. Jag fick dock ett mittensäte så det var ju mindre kul (jag kunde inte välja säte innan...). Men mannen bredvid mig höll sig för sig själv och killen på min andra sida höll sig för sig själv för det mesta, förutom den första halvtimmen när han la sitt huvud på min axel... Hahaha! Jag vågade inte röra mig... När min mat serverades (bara de som hade köpt biljett med mat inkluderat fick mat) så frågade flygvärdinnan om mitt efternamn och om killens efternamn, då hon trodde att vi kände varandra eftersom han sov på mig haha. Hon sa att jag var snäll som lät honom sova så. Tycke det var en lite rolig grej! Som tur var vaknade han till när jag tog emot min mat och höll sig resten av resan för sig själv. Det blev ingen sömn för mig, eller jag somnade till lite under en halvtimme... Men jag hade räknat med noll sömn. 
(null)
 
Väl på plats i Oslo hade jag tre timmar att ha ihjäl och slösade min tid med att bara titta runt på sociala medier. Sedan flög jag timmen hem till Sverige! På Arlanda hämtade mamma och Mattias mig och vi åkte hem till pappa och Fredrik som kom på tacomiddag! Jag lyckades hålla mig vaken till 22 och fick äntligen sova efter att ha varit vaken runt 28 timmar!
 

SISTA DAGEN

Halloj! Då var min sista dag i staterna här. Jag och mamman hämtade Jane från Hebrew school vid 12 och åkte för en avslutningslunch. Det var härligt att få säga hejdå ordentligt till Jane! Jag hade smsar Anna och frågat om hon kunde ses i helgen meeeen det kunde hon inte så det blev inget ordentligt hejdå med henne. 
(null)

När vi lämnade av Jane hos pappan igen kramades vi om länge och det var sorgligt men också skönt att vi avslutar på topp, vi har en så himla bra relation just nu! Jag och mamman åkte sedan hemåt och jag fixade med den sista packningen, jag var till CVS och handlade lite godis för mina sista mynt (som var lite över $23 totalt) och så tvättade jag mina lakan och handdukar. Sedan var jag redo! Jag och mamman tittade på ett sista avsnitt av en serie vi följer och sedan beställde hon en Lyft åt mig som tog mig till flygplatsen. Hon själv skulle till en annan flygplats för att åka till Kanada så hon kunde inte skjutsa mig. Vi sa hejdå när bilen härmade upp mig och jag åkte till flygplatsen. 

Det var en hel del trafik men jag var ute i god tid! Allt gick bra med incheckning och så. Riktigt skönt! Jag satt på flygplatsen och försökte ta in att jag på riktigt ska lämna landet nu, men jag tror jag inte har fattat det ännu... 
(null)



EN SISTA TUR TILL NYC

Hej hej! Denna lördag började med att jag och mamman var ut och åt brunch tillsammans då vi var osäkra på om vi skulle hinna med det på söndagen. Därefter åkte jag in till city och mötte upp Cajsa! Vi åkte till Williamsburg och strosade runt där, det var riktigt mysigt. Vi var även förbi Hilary Duffs hus där, och jag fan girlade liiiite hahaha. 
(null)

Vi gick vidare och råkade hamna i ett väldigt konservativt judiskt område, 9 av 10 gick omkring med stora hattar och byggnaderna/lappar hade alla hebreisk text. Vi kände oss inte hemma alls haha, men det var kul att se!
(null)

Vi åkte sedan tillbaka till Manhattan och gick till en rooftop, vi köpte med oss mat och dricka och såg solnedgången där, mysigt! Även Kajsa kom dit och mötte upp oss. 
(null)

(null)

Cajsa behövde sedan åka hem så jag och Kajsa blev kvar en stund innan vi begav oss till en bar där vi hängde resten av kvällen! Jag missade mitt sista tåg hem (eller egentligen tunnelbanan jag skulle ta med några minuter så nästa gick en kvart senare...) så jag tog tunnelbanan till Bronx och tänkte ta en Lyft därifrån. Det kostar runt $15 så det var inte så farligt tänkte jag. Meeeen på vägen blev vi först stillastående i en halvtimme och sedan åkte vi två stationer innan tåget behövde evakueras... Så himla drygt sådär mitt i natten! Jag hade inget val än att ta en Lyft därifrån istället och det blev dubbelt så dyrt än planerat men men! Sånt som händer. Det var även daylights savings denna natt så jag såg klockan på telefonen slå 03 två gånger, haha. Det var otroligt skönt att komma hem och få sova! 
(null)




RSS 2.0