AWESOME!

Åh, har fått så mycket godsaker från Sverige! Allt detta plus $160 (80 från Karl-Ivar och 80 från farmor)! Och även en julklapp från mamma och pappa, men den tänker jag öppna vid jul!




ONSDAG

Idag fick jag lite sovmorgon eftersom tjejerna sov hos pappan och han skjutsade Jane till skolan där jag skulle möta dem 7.55 och sedan ta Anna till hennes skola. 

Efter det kom jag hem, tittade på Montazamis med vänner och så klippte mamma min lejonman, haha. Skönt att toppa håret!


På förmiddagen åkte jag, mamma, pappa och Fredrik till Sears och shoppade lite, jag fick med mig en liten plånbok (tack mamma för den tidiga julklappen ;) haha) och de andra fick med sig en hel del, iallafall mamma!

Sedan handlade vi lite på mataffären och så åkte vi hem till farmor och Mattias och åt korv med bröd till lunch. Vi fikade även pumpapaj med grädde, gott gott!

Lite skillnad på mammas och pappas storlek på pajen! Haha. ;)

Vid tre kom Anna hem och vi gjorde läxor fram till att Jane kom hon och då åkte vi iväg på aktiviteter. Anna droppade jag på tennis och så åkte jag med Jane till hip hop (fastän hon egentligen inte vill, men vad ska jag göra då? Hennes föräldrar är ju inte här) men jag sa att jag kunde stanna inne i lokalen med dem (man ska egentligen inte vara kvar) men då gick hon med på att gå på lektionen. 

Och tur att jag stannade kvar där inne för hennes danslärare (han som hon tyckte jag var kär i) behövde gå iväg ett par gånger med nån grabb som behövde gå till sin mamma och en annan grabb sombehövde plåster, så jag fick ta över klassen lite kort. ;) Haha, hann även prata en del med läraren och lära känna honom mer (han är professionell dansare) såååå det fick jag ju höra om i bilen tillbaka... Jane tyckte det var så kul! ;)

Väl hemma gjorde vi lite läxor till Anna och morfarn kom hem från tennis, då gick jag ut med min familj på middag. Idag blev det mexikanskt och till efterrätt köpte mamma, Fredrik och Mattias froyo och jag mangosmoothie (så att alla fick smaka hur god den är, haha).










Nu på kvällen har vi tagit det lugnt, jag väntar på att morfarn ska natta klart tjejerna (alltså på att Anna ska somna, hon har svårt med det) så han kan åka hem och jag kan låsa dörren efter honom. Det blev en väldigt sen nattning idag. 



TISDAG

Idag följde Mattias med mig att skjutsa ungarna till skolan, han fick se Janes skola inomhus också. En sön liten, mysig skola. Hon går på privatskola så den är väldigt speciell jämfört med vanliga amerikanska skolor!

Sedan åkte vi hem, åt frukost och efter det tog vi alla tåget in till city. Väl framme kikade vi upp var de ska ta bussen till flyget på torsdag och sedan tog vi taxi ner till 23e gatan där Flatiron Building står, så de fick checka av att ha sett den. Efter det vandrade vi uppåt till Times Square.





På väg uppåt igen fick vi förbi ett sexmuseum (hahaha, det var kul), Empire State Building och så kikade vi på utsidan av Madison Square Garden (där de bl.a. spelar hockey). Där träffade vi även på Henke Lundqvist! ;)






Vi åt sen lunch/tidig middag på Hard Rock Café och farmor tyckte det var den godaste maten på hela veckan, hon åt en förrätt, rostade, stora potatisskal med ost, bacon och lite kryddor. Pappa åt nachos och vi andra åt hamburgare med pommes.


Efter det började vi vandra tillbaka till GC för att ta tåget hem och softa en liten stund innan jag åkte och hämtade hem tjejerna från Hebrew school.




De kom hem, packade övernattningsväskor (de sover hos pappan inatt) och busade med Mattias. Vid sju kom pappan och hämtade dem så vi blev ensamma hemma, skönt!

Jag, mamma, Fredrik och Mattias åkte till 16 Handles där jag introducerade froyo till dem, gott!

Annars har kvällen sonderats framför tvn. Skönt att bara ta det lugnt alla tillsammans.

MÅNDAG

Idag följde mamma med och skjutsade ungarna till skolan, så hon fick se Annas från utsidan och fick se Janes utsida plus lite insida då vi följde med Jane till klassrummet.

Efter det åkte vi hem och åt frukost med de andra innan vi åkte iväg och shoppade lite. Alla förutom jag köpte något. ;)


Vi åt lunch på Panera Bread.


Sedan åkte vi hem och hängde och jag och mamma vek tjejernas tvätt. 





Vid tre kom Anna hem och så gjorde vi läxor en stund och när Jane kom hem for jag och tjejerna iväg på deras aktiviteter. Droppade Jane på karaten och nu sitter jag på Annas tennis som är klar om 45 min. Har precis sett andra avsnittet av solsidan som sändes igår, haha love it!

Ikväll äter familjen ute, jag och tjejerna äter något hemma. Annars är det läxor för tjejerna som gäller, får se vad resten av familjen hittar på!


SÖNDAG

Idag på morgonen hade min värdmamma handlat hem bagles och fixat ihop en frukost till oss alla, snällt!

Strax efter nio åkte mamman, Jane, Anna och Annas kompis iväg. Vi andra åt klart frukost och sedan tog vi en liten promenad runtom vid affärerna här. Vi stannade vid CVS där farmor och mamma handlade några saker och sedan stannade vi till på Starbucks och köpte kaffe.






Strax efter tolv åkte vi och tittade på Annas softballmatch.







Efter matchen åkte vi hem och hängde. Juste, Mattias gick med på att jag fick sminka honom, hahaha! Sedan attackerade Anna mig med vitt läppstift, fint... ;)
Hahaha, farmor! Så söt!





Vid fyra åkte mamman hemifrån och vi plus tjejerna blev själva här. Det blev bus/häng i soffan innan pappa och jag åkte och beställde pizza och sallad till oss alla.



Efter maten fick tjejerna presenter från min familj, godis och lite hårgrejer. De blev så glada, framförallt för godiset! ;)
Vi tog även en kort promenad med hunden, så mamma och pappa fick känna hur svår hon är att gå med!













LÖRDAG

Idag var det dags för utchecking från lägenheten på förmiddagen. Först åt vi frukost och packade det sista dock. Plus att vi hann med ett varsitt änglakort som mamma hade med sig. Som tur var kunde vi förvara bagaget i ett rum bakom lobbyn, sååå bra! Då slapp vi släpa på det. 

Vi började med att ta tuben ner till Canal St och därifrån gick vi till både Chinatown och Little Italy. Vi åt brunch på ett litet ställe i Chinatown. I Little Italy gick vi in i en julaffär, så mysigt!


Sedan vandrade vi vidare till Brooklyn Bridge. Den gick vi ungefär halva på, det blåste så pass där och det blev riktigt kallt, så vi ville tillbaka snabbt på land igen.

Sedan tog vi tuben upp till Midtown igen. Vi gick in på en pub och tog varsin dricka innan vi gick vidare till Rockefeller Center. Där stannade vi till för att titta på isbanan och på gatan stod en kille som gjorde sååå fina tavlor av att spraya färg. Farmor, M&P och Mattias köpte varsin. Men farmor ångrade sig och ville byta ut sin, men då sa han att hon fick den andra gratis också, som en gåva! Haha, då blev hon glad!

Sedan gick vi och åkte upp i Top Of The Rock, utsikt över staden från 67:e våningen. Kul att ha varit upp där också, jag har ju varit upp i Empire förut.




På väg till ett matställe gick vi in för att kika på den katolska kyrkan St Patrick's cathedral. Tyvärr så håller hela kyrkan på att renoveras men nu har vi varit där iallafall! Efter det åt vi middag tillsammans innan vi vandrade till lägenheten för att ta alla väskor. Sedan tog vi taxi till Grand Central för att ta tåget hem till mig i New Rochelle. :)



SÅ FINT PÅ KVÄLLEN!




MIDDAG

Det blev en middag ute på en italiensk restaurang igen. De tre äldsta köpte varsin Manhattandrink men fy vad äcklig den var!!! Hahaha, men de kämpade på ändå och mamman och pappa fick i sig sina och farmor fick i sig halva. Sedan blev det fart på dem! ;) Haha, min knäppa familj!





Pappa skojade till det med mammas läsglasögon.

Hahaha, söta!







SÅDAN FAR, SÅDAN SON




FREDAG

Idag vaknade vi alla runt 7-7.30. Vi fixade i ordning oss, åt frukost och sjöng och gav presenter till pappa som fyller 47 år idag! Grattis!


Sedan gav vi oss ut till stan. Vi vandrade ner till Times Square och tog tuben där ner till South Ferry för att ta färjan över till Staten Island. Man kom lite närmare Frihetsgudinnan och såg Manhattans södra skyline, ballt! Det tog drygt en timme fram och tillbaka. 
















Väl i land på Manhattan igen vandrade vi upp mot Wall St. Vi gick förbi The Charging Bull och Mattias provade på en korv. Sedan åt vi lunch på Harry's Pizza Bar eller vad det hette, riktigt god mat till ett bra pris!

Efter det gick vi till 9/11 Memoial Park (World Trade Center) och gick in i minnesparken där. Tredje gången för mig! ;)







Sedan var vi ganska trötta och tog tuben hem till lägenheten och softar här. Jag ser att solen håller på att gå ner, så fint!





GOD MORGON, NEW YORK






Födelsedagsbarnet!

HAHAHA

Tydligen är Mattias ett mycket svårt namn för Siri, haha!



VILKEN DAG!

Idag efter att jag lämnat av tjejerna på skolorna tog jag tåget in till city för att äntligen träffa familjen! Vi möttes på Grand central och gick därifrån runt lite runtom där innan vi åt lunch på Applebee's. 

Efter lunchen tittade vi i en souveniraffär innan jag och mamma åkte hem till New Rochelle. Vi åkte och hämtade Jane i skolan och åkte därefter till hennes terapi. Hon blev så glad när jag sa att min mamma satt i bilen och väntade! Haha, sötan. Hon underhöll oss hela bilresan till terapin. Medan Jane var på en timmes terapi satt jag och mamma och segade i en soffa där, skönt! Vi var båda ganska trötta.

Sedan åkte vi hem och då hade min värdmamma kommit hem från Kalifornien! Hon hälsade på mamma och sedan visade Jane runt mamma i huset. Jag packade en väska med kläder för två dagar sedan blev jag och mamma skjutsade till tåget och så åkte vi in till city. 

Där gick vi från GC till familjens lägenheten. Men, vi gick lite här och där och gick bl.a. förbi Rockefeller Center. 

Resten av kvällen spenderades hemma i lägenheten, alla var trötta så vi åt mackor och ost med kex till middag.






Lite förvirrad, ska man gå eller inte? ;)












Jag fick brev och present av mormor, tack!!!

Och jag fick teckningar av söta Emelie! Tack! :)

Och annat smått och gott, underbart!

Härlig utsikt! 

JANES HIP HOP


Man ser inte mycket, men han som håller ut armarna är hennes lärare och han är den som "jag gillar" hahaha. Jane började störtböla när jag inte ville gå fram och säga att jag gillade honom efter att lektionen var slut. Haha, barn alltså! ;)

ONSDAG

Idag vaknade jag med täppt näsa och halsont, usch! Men det blev bättre ju längre dagen gick, men har en svullen halsmandel och lite ont fortfarande, jag ber till Gud att det bara är en vanlig förkylning och inte halsfluss på G igen!!!

Iallafall. Jag har inte gjort någon nytta idag heller, förutom att tvättat en tvätt åt mig själv. Och lagt upp några bilder på Facebook i mitt USA-album. 

När Anna kom hem vid tre hade hi det himla trevligt i 50 minuter innan Jane kom hem. Jag vet inte var det var men vi hade bara så kul tillsammans! Det är stunder som denna som man verkligen förstår varför man valde att åka iväg som au pair. :)

När Jane kom hem hoppade vi alla in i bilen och jag droppade Anna på hennes tennis och åkte sedan vidare med Jane till hennes hip hop. Hon tror att jag är kär i hennes lärare för att jag sa att han ser bra ut, är trevlig och kan dansa sjukt bra. Hon tror även att han är kär i mig eftersom han gav mig en high five en gång.

Jag vet inte hur många gånger jag sagt att vi inte är kära men hon är då envis så. ;) Iallafall så när vi kom dit så hälsade han och skakade hand med mig. Jane börjar då fnissa och ropar "berätta för honom, berätta!" och han undrar med ett leende vad jag ska berätta. "Haha, nej men inget" svarar jag och puttar in Jane i rummet så att hon kan gå till resten av klassen. Hon ville alltså att jag skulle berätta för honom att jag är kär i honom (vilket jag inte är!!! Hahaha) så ja, det var lite pinsamt och jag hoppas hon inte säger något själv! Haha, ja ja, barn är för söta!

Nu sitter jag i bilen och det började stänka lite här, men det har slutat nu igen som tur är! Vill inte ha dåligt väder när familjen kommer hit! De kommer nu ikväll och imorgon åker jag in till city och träffar dem!

Ikväll blir det troligtvis middag ute med barnen, deras pappa och morfar/farfar (ej deras riktiga men han är som en grandpa) och sedan sover han även hos oss inatt. 

MORRN










GRATTIS MIN FINA VÄN!

Idag fyller min fina vän Johanna 20 år. GRATTIS! Jag hoppas dagen var kanon, du verkar iallafall ha ätit gott! ;)
Du vet hur mycket du betyder för mig, du är väldens bästa vän. Finns alltid där, i alla lägen, no matter what liksom. I love you soooo much! Helt galet att vi känt varandra typ hela livet! Puss :)
Paris, för nästan ett år sedan!

MÅNDAG

Idag efter att jag fått iväg tjejerna till skolan och tittade på tv en stund åkte jag och hämtade upp Victoria och så åkte vi till gymmet. Körde ett skönt pass idag, jag känner verkligen att det har tagit!

Innan jag åkte hem köpte jag sååå goood glass (hehehe bra där!), mums!

När jag kom hem åt jag köttbullar och spagetti till lunch för jag hittade köttbullar i frysen! De var faktiskt helt okej. ;) Sedan fixade jag med tjejernas tvätt och tittade på tv.

När Anna kom hem vid tre började hon på sina läxor och när Jane kom hem vid 15.50 bytte hon om, tog ett snack och så åkte vi alla iväg i bilen. Jag släppte av Jane på karaten och sedan åkte jag med Anna till tennis. Där hängde jag med Kira (från Tyskland) och pratade massor med henne, var så längesedan vi sågs sist, om man räknar bort gången jag skjutsade henne till tåget för ett par veckor sedan. På slutet kom även Vanessa (från Tyskland också) och hängde med oss till ungarna slutade. 

Jag och Anna åkte hem och där hemma var Jane klar med läxorna och K (en barnvakt som är typ 50 år, Jane behöver lite extra terapi när det gäller läxor och sånt och K har hjälpt till med Jane sedan hon föddes för hon har haft lite problem med utvecklingen) stod vid spisen med maten nästan helt klar. Så lyx och riktigt gott!

Resten av kvällen spenderades med att "hjälpa" Anna med läxorna. Jag läste det hon hade skrivit på papper tidigare och hon skrev av på datorn, svårt jobb man har ibland. ;)

FÖRRESTEN!

Jag firar fem månader i USA idag, det ni!


BRA DAG!

Idag på förmiddagen satt jag ute en stund och njöt av solen! Sååå skönt! Satt i jeans och linne, perfekt! Jag lekte även en del med hunden, kastade boll så hon fick springa av sig.


Sedan gick jag in och pratade med Linnéa en stund. Åh, finaste!!! Haha, hon var duktig och satte upp en ny lampa i sovrummet! ;)

Strax innan två åkte jag och plockade upp Victoria som äntligen kommit tillbaka till NY från LA! ;) Vi åkte till Mamaroneck och åt lunch där på en chinarestaurang, mums! Sedan tog vi en liten prommis till en park i närheten för att njuta av utsikten och chilla lite.










Efter det åkte vi hem till mig en stund innan vi åkte till Stop&Shop och köpte glass som vi sedan smugglade med oss in på bion, mohahaha! Vi såg Gravity i 3D och den var väl okej, trodde den skulle vara bättre faktiskt! Men alltid roligt att gå på bio! :)


Nu på kvällen tog jag mod till mig (haha varför behövde jag ens ta mod till mig?) och pratade semester med mamman. Hon sa att jag fick ta en vecka ledigt runt jul/nyår men jag fick välja själv vilken vecka av de två där jag ville vara ledig. Hon skulle vara ledig båda ändå för att barnen var lediga så det skulle ändå inte bli speciellt mycket för mig att göra den andra veckan ändå.

Sedan frågade jag henne om jag kunde ta ledigt antingen sista veckan i februari eller första veckan i mars, vilket gick bra och vilken av dem spelade ingen roll för henne. Anledningen till att jag ville ha någon av dessa veckor är för att jag då troligtvis ska åka med Johanna BL och hennes riktiga familj till Florida! Vi får se hur/när det blir bokat!

Det känns skönt att ha lite koll på läget, nu kan man planera på riktigt och inte bara anta att man kanske kan vara ledig just då!

TIDSSKILLNAD

Tänka sig, här sitter jag i New York och Sofie befinner sig i närheten av Sydney, IMORGON. Haha, så knas! När jag åker till Hawaii (och om Sofie fortfarande är kvar nånstans i Australien) så skulle det kunna vara 21 timmars tidsskillnad ju!




DRICKER VIN MED JOHANNA EN LÖRDAGKVÄLL




"VI SES PÅ TORSDAG"

Efter Zumban imorse åkte jag hem och åt sallad till lunch innan jag skypade med familjen! De kommer ju till nyc på onsdag kväll, inte långt kvar till vi ses igen! Tyvärr följer inte mormor med denna USA-resa (förståeligt!) men farmor följer med denna gång! :)



SÖTIS

Gick ner på mitt rum för att byta om till mjukiskläder, såhär stod sötan och väntade på mig till jag kom upp igen!



FRIDAY

Idag har det varit en chilldag. Anna kom hem vid tre och vi åkte direkt till Janes skola och hämtade henne där, sedan åkte vi vidare till Janes terapi. Anna följde också med på mötet idag, och även pappan. Han skulle möta oss där vid 16 när det började, men trafiken var lite kaos så han kom kanske en kvart sent. Medan vi väntade spelade vi tjejer plus terapeuten ett ballongspel. Riktigt kul faktiskt, haha. ;)

Jag åkte sedan hem och nu är ledig resten av helgen, skönt! Har inga planer direkt, förutom att hänga med Victoria på söndag. Hon kommer äntligen hem från LA!!!

Såhär ser det ut just nu ute:



PROMMIS

Tog över en timmes promenad nu på förmiddagen, sååå skönt och fint väder. Det har varit grått och trist några dagar den senaste veckan men idag är det sådär perfekt, frisk luft, solen skiner och himlen är blå! Runt 15 grader, lite kyligt men solen ligger på skönt!







GOD MORGON





TORSDAG

Idag var Jane "sjuk" (hon brukar vara så trött så att hon säger att hon har alla möjliga problem, men vi vet vad som gäller) så hon fick stanna hemma och sova så länge hon kunde. Och hon sov tydligen till 12.30!!! Kanske dags att börja lägga sig tidigare än 9 på kvällarna kanske?

Hon var uppe i mammans rum så jag passade på att ta en promenad på förmiddagen, vaknade med huvudvärk idag igen... Denna förkylning är sååå långdragen, men samtidigt är det ju bara huvudvärk och sånna småsaker det handlar om, så man är ju ändå inte riktigt sjuk. Jag råkade iallafall somna mitt på dagen och sov två timmar. Skönt! Men lite förirrande att sova sådär mitt på dagen, haha. ;)

Strax efter halv två gick jag upp och hängde med Jane resten av dagen. Vi har ritat, lekt café, gjort bärsmoothie, gjort pannkakor, lekt skola (jag var både lärare och kock då, för jag stekte pannkakorna samtidigt som hon gjorde skolarbeten. Perfekt!) och hon vilade en liten stund på eftermiddagen så då passade jag på att leka med hunden ute och plocka undan lite runtom i huset.

Strax innan sju kom mamman och Anna hem och alla förutom Anna åt pannkakor till middag. För Jane var det första gången hon åt svenska pannkakor, och hon ÄLSKADE det! Haha, snuttis. Resten av kvällen spenderades framför tvn, rätt chill kväll liksom. :)








SNART SÅ!

Om sex dagar kommer de till NYC, och om exakt en vecka får jag träffa dem!



'MERICANS

Något som är väldigt kul här är att allt ska vara "lowfat" men sen kan det vara hur mycket socker som helst. Detta gäller framförallt mjölk eller yoghurt eller liknande. ALLTID lowfat men sen att det är massa annat skräp i den spelar ingen roll.

Samma sak med flingorna, de flesta vi har hemma är av "whole grain" men samtidigt är de överströdda med kanel och socker. Men eftersom de i grunden är nyttigare än "vanliga" så är det lugnt...

Eller en annan klassiker -- äter man grönsakerna vid middagen kan man få glass efteråt, eftersom man då har "kompenserat" det dåliga i glassen med de bra i grönsakerna. 

Alltså. Haha. Ja.

TJA TJA BLOGGEN

Igår var jag som sagt ledig hela dagen och vid halv sju åt jag och mamman rester till middag tillsammans, sedan tittade vi på The Voice och vid halv nio kom tjejerna hem från pappan. De fixade sig inför sängen och Jane och mamman gick upp medan Anna och jag satt nere och hon ritade klart fyra kartor till sitt projekt i skolan, hon var klar strax innan tio och då gick hon upp och la sig.

Idag vaknade jag med huvudvärk så efter att jag skjutsat ungarna till skolan kom jag hem och åt frukost och segade i soffan en stund. Det hjälpte inte så mycket så jag ska ta en nap och försöka somna om en stund. Adioooos! 
Det börjar bli kallt om morgonen nu!


KOM HEM NÅN GÅNG DÅÅÅÅ

Har varit utan Victoria sedan i torsdags, för hon hänger i LA nu med värdfamiljen......... Ja ja. Längtar till söndag iallafall, då kommer hon tillbaka till NY! 



DAYS

Igår var det Columbus Day, vilket betydde att tjejerna var lediga från skolan. Anna hade dock tennis camp hela dagen och Jane hände med mamman en stund och hängde med mig i källaren santidigt som jag skrev på en uppsats till skolan. Jag ska ju inte gå förrän om en månad, men skönt att komma igång. ;)

På kvällen gjorde jag och Jane tacos till middag och Anna fixade Mac&Cheese till sig. Vi åt vid halv åtta och efter det duschade Anna och Jane fixade sig inför sängen. Strax efter åtta kom mamman hem och Jane tittade på tv 10 minuter innan de gick upp och la sig och jag gick ner till mig.

Idag fick jag iväg ungarna till skolan och så har jag vikt deras tvätt, ska bara lägga upp den i deras rum sen. Annars är jag ledig hela dagen, skönt! Får se om jag behöver hämta tjejerna efter Hebrew school vid sex, annars är jag ledig resten av kvällen också, eftersom det är pappans kväll. Skönt! Haha. Men ska försöka plugga lite mer idag, se om jag kan få ordning på denna lilla uppsats. 

OKTOBER

Alla lägger ut massa fina bilder på alla färgglada löv som har fallit till marken. Jag ba, aa... Jo... Precis...

WE ARE CONNECTED BY HEART; DISTANCE AND TIME CAN'T BREAK US APART.


Mina fina. Ikväll är en sådan kväll då jag önskar att vi alla kunde vara tillsammans, i samma rum. Äta mat. Spela spel. Prata och skratta. Bli trötta klockan nio på kvällen. Bara sitta där. Bara vara.

Älskade TG. Det är lätt att glida ifrån, sluta träffas, sluta höras av. Det vet jag. Vad som än händer i framtiden kommer ni alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det lovar jag. För mig betyder er vänskap något otroligt mycket. Jag älskar alla minnen vi har och längtar sååå efter att få skapa nya.

Puss loverZ! Gruppkram!

MONEY WELL SPENT



MUMS




LÖRDAG

Idag tog jag sovmorgon till halv nio och sedan hängde jag bara i källaren, tittade på några avsnitt av Breaking Bad!

Sedan drog jag till White Plains och mötte upp Rebecka och Matilda på en galleria där. Haha, det var så trassligt att hitta varandra därinne men tillslut så! ;)

Vi åt och gick i några affärer innan vi åkte hem till Matilda och chillade där en stund. Haha, på väg ut ur White Plains tog det oss så lång tid, för gps:en trasslade! Och jag har aldrig kört där förut så jag hade ju noll koll, haha. Men vi kom slut ut på motorvägen! ;) Sedan satte jag och Rebecka kurs mot Scarsdale för att hämta upp en svenskt tjej, Victoria (alltså inte "min" Victoria ;) haha). 

Vid sju var vi framme i White Plains där vi skulle äta på en Kinarestaurang med några andra svenska tjejer. MEN så trassligt det var för oss att hitta tid, och vi bytte även parkeringshus för det var så dyrt i det första (vi var inne typ 5 min därinne men var ändå tvungna att betala $3 för det är vad varje påbörjad timme kostar! Iallafall, vid åtta hittade vi till restaurangen... Hehehe... Och tror ni inte det bra tog typ 5 minuter att få från restaurangen till bilen på tillbakavägen? Suck säger jag bara! ;)

Det var iallafall jättetrevligt och riktigt god mat! Ett perfekt avslut på en kanondag!



FREDAG

Idag så som ni vet kom Sara hit och vi bokade flyg för vår resemånad, men innan vi gjorde det åt vi äppelpaj som jag slängt ihop medan hon åkte hit och sedan tittade vi på det nya avsnittet av Glee. Åh, sååå sorgligt!!!

Efter att tjejerna kom hem från skolan höll jag och Anna på och skrev quiz-kort till henne på en hemsida och sedan tittade vi på The Voice innan vi alla åkte till White Plains för middag. Idag stod fondue på schemat, sååå gott!

Först åt vi bröd, äpplen och några grönsaker med smält cheddarost. Därefter åt jag och Anna kött och mamman och Jane åt kyckling och lax och grönsaker till med med så goda såser så!

Men det bästa sparade vi till slut - chokladen! Sååååå gott! Åh, ni anar inte. Men Gud så mätt man blev! ;)





När vi kom hem gjorde jag och Anna armband någon halvtimme innan jag gick ner i källaren och tittade på tv. En riktigt bra dag!

VET NI VAD?!

Jag har nu bestämt mig att inte förlänga min vistelse här. Så nu har jag och Sara planerat lite på vår resemånad (hennes sista dag är 19e maj och min är 20e) och VI HAR BOKAT RESA TILL SAN FRANCISCO OCH EFTER NÅGRA DAGAR ÅKER VI DÄRIFRÅN TILL HAWAII!!! Vad flygbiljetterna kostade? Inte ens 3500 kr sammanlagt!



TORSDAGSKVÄLL

Igår vid halv sju när jag åt stekt korv och potatis till middag kom mamman och tjejerna hem. De slängde ihop nåt att äta och även fast jag var "off" så hängde jag med dem på kvällen. Anna och jag "bakade" kakor (haahahahaha, se bilder nedan!) och sedan åt vi dem med mjölk, gott!! :)

Efter det tittade vi alla på The Voice innan de gick upp och la sig vid nio. Juste, jag och Anna hann med några spel av UNO också medan kanorna var i ugnen. ;) 





HAHA




SLUTA SNO MINA PENGAR

Alltså vet ni förresten vad jag såg precis innan jag åkte och shoppade idag?! Det hade dragits $100 två gånger (alltså sammanlagt $200) förra veckan samma dag från mitt konto utan att jag visste vad det var för något! Det var något jag inte alls kände igen... 

Så när jag kom hem frågade jag mamman om hon visste vad det stod för (var något med mobil) och hon sa att det var för bensin och att någon troligtvis fått tag i mina uppgifter och köpt bensin för det, för det är vanligt! Hon sa åt mig att ringa min banks huvudkontor direkt och det gjorde jag. Hon skulle iväg och hämta Jane men erbjöd sig att hjälpa till om jag behövde nåt sen, både med banken och med pengar, snällt!

Men jag ringde banken och förklarade och de har nu spärrat mitt kort och skickar ett nytt inom 5-7 arbetsdagar och de $200 har jag nu fått tillbaka av banken till mitt konto. De ska kolla upp det där nu och se om det leder till nåt, så det känns skönt! Men så obehagligt... Nu tänker jag hålla ännu bättre koll på kontot än att bara kolla någon gång ibland! 

TORSDAG

Idag efter att jag fått iväg tjejerna till skolan och rastat hunden blev det FaceTime med AK!!! Jag fattar inte att det gått så många månader vi pratade "på riktigt" sist. Visst blev det en snabbis på hennes student i juni, men annars har vi inte pratat sen i maj, när vi sa hejdå! Helt sjukt. Iallafall var det väldigt trevligt och det kändes lika normalt som om vi hade pratat igår. ;) Min fina Amanda. Får absolut skärpa oss och prata SNART igen! :D

Efter detta samtal tog jag bilen till Port Chester där jag mötte upp Sara för att shoppa skor!!! Vi båda använder aldrig klackskor men nu ska det ändras! ;) Vi fick med oss ett par varsina klackar, mina är så fina men oj vad ont jag kommer ha efter en kväll, men så får det vara! ;) De kostade $70 också, kanon!
Sara är lång redan innan, men här har hon klackar på sig och inte jag, det tyckte vi var roligt! Haha! :)



Vi passade även på att äta på Applebee's, och vet ni vad? Vi fick en trerätterslunch för $13 var, inkl. skatt och dricks!!! Sååå bra och så gott!! Och vi kom även fram till att vi kommer ha vår resemånad samtidigt (om jag inte förlänger, men är 95% säker att jag inte ska göra det) så vi tänkte planera den tillsammans! Åh, så bra! :D 

Ikväll fick jag vara ledig också, för mamman skulle inte träna och hon vill ju säkert vara med barnen nu när hon varit borta så mycket. Det är sjukt vad mycket ledigt jag har/haft hittills alltså!!! Men jag klagar inte... ;)

ONSDAG

Igår, onsdag, blev det ett pass på gymmet på förmiddagen med Victoria. Skönt att röra lite på sig egen efter förkylningar! MEN idag känner jag mig förkyld igen, så kanske började jag träna för tidigt... :/ Får se hur jag känner om ett par dagar, jag vill ju gå på zumba på lördag!

På eftermiddagen efter att båda tjejer kommit hem från skolan åkte vi till Annas tennis. Jane fick följa med idag så hon gjorde sina läxor där sedan satt hon och smsade mig från hennes iTouch, haha. Sötan!!!

Efteråt åkte vi hem och kycklingrester till middag och tittade därefter på The Voice och vid åtta kom mamman hem från Las Vegas! Vi fick presenter (jag fick en notebook och några småsaker). :) Efter en stund gick jag ner till källaren och tittade på tv innan jag la mig.

TISDAGSMIDDAG




TISDAGSLUNCH PÅ COSI + EFTERRÄTT PÅ 16 HANDLES

Mysig och god lunch med Johanna! Råkade även bli froyo efteråt också. ;) Förstår inte hur tre timmar kan gå så fort!





TISDAGSFRULLE HEMMA HOS MIG





MÅNDAG

Ja, och så var det måndag igen. Igår hade jag svårt att sova, så jag somnade runt halv ett och imorse när klockan ringde 6.40 var det segt. Men jag fick upp och iväg ungarna bra iallafall.

Idag har det varit grått så jag har tittat på tv, tittat på Breaking Bad på Netflix och skypat med Jossan! (Hälsa din mamma att jag inte såg henne vinka, men det var trevligt av henne! ;) haha.)

När Anna kom hem gjorde hon sina läxor och 45 min senare kom Jane hem och så bytte hon direkt om till sina karstekläder och så skjutsade jag först Jane till karaten och sen åkte jag med Anna till hennes tennis. Just nu sitter jag på tennisen och softar, har precis tittat på ett avsnitt av BB. Tennisen är slut om en halvtimme så nu ska jag lyssna på svensk musik och kolla runt på nätet. :)

SÖNDAG

Åh, vilken slappardag det har varit! Jag vaknade först av att mamman åkt härifrån vid sex, men så somnade jag om till sju när jag fick ett sms av mamman. Så jag kände att jag kunde gå upp och mata hunden nu och sedan gå ner och försöka somna om. Och jag kunde faktiskt somna om, sov till 9.30 ungefär!

Sedan gick jag upp och kokade ett ägg till frukost så jag kunde göra två äggmackor, gott! Sedan tittade jag mest på tv och åt lite svenskt godis. Jag skypade med Linnéa samtidigt som jag fixade i ordning tacos som sen lunch till mig och Victoria.

När hon kom åt vi tacos och jag skypade en snabbis med mamma och Mattias innan vi gick till Cosi och köpte varsin mangosmoothie. Alltså, den är nästan to die for!!!

Sedan gick vi i duggregnet hem och tittade på tv/videor och bilder. :) Tycker det varit en perfekt dag då det varit grått och trist ute!

Resten av kvällen tittade jag på Harry Potter samtidigt som jag läste bloggar. Efter att pappan kommit hem med tjejerna och nattat dem blev det lite kaos mellan föräldrarna och jag kände att jag hamnade i en väldigt obekväm sits i mitten. :/ Meeeen nu ska jag iallafall sova snart så de får fixa med sina problem själva. Jobbigt det där, men ändå lite skönt att det inte har nåt med mig att göra, typ att jag gör nåt dåligt eller så, hehe... 

LÖRDAGSMYS I CITY

Igår åkte jag och Victoria in till city vid halv elva. Väl framme tog vi en smoothie och satte vi oss i Bryant Park en stund innan vi vandrade uppåt till Central Park. 




Men istället för att gå 5th ave som vi brukar så tog hi 10th ave, för att kunna gå förbi där våra föräldrar ska bo, lite skojigt att de bor tre blocks ifrån varnadra (dock kommer de hit olika tider). 

 

När vi svängde in några blocks mot mitten och parken så gick vi helt plötsligt förbi Juilliard, en känd skola för sångare/dansare/skådespelare!

 
Mormor och farmor; jag såg massa pensionärer spela boule i Central Park, kanske något att satsa på med PRO?


Väl vid den stora fontänen i parken (45 min sena...) träffade vi på alla andra svenska tjejer. Som tur var så var typ alla sena mer eller mindre så vi kom ändå någorlunda samtidigt, haha!



Vi satte oss under ett träd och hade en liten picknick. Jag åt sallad, fruktsallad och godis, mums! Alltså, dessa tjejer är så sköna!!! Blir så glad när vi träffas! :) Det jag även tycker är roligt är att vi är verkligen från olika ställen i Sverige, så det blir en härlig blandning!




Efter ett par timmar vandrade vi vidare till tunnelbanan. Vi såg coolt halloween-pynt på vägen!



Vi åkte ner till Christopher St för att äta på en kinarestaurang till middag, så gott!! Och det var bara $15 för förrätt, huvudrätt och dryck, kanon!





Efter maten begav vi oss till den svenska godisaffären Sockerbit (som ligger på samma gata) och inhandlade oss lite gott så att vi klarar oss ett tag. ;)





Därifrån gick vi upp till Grand central igen, vi gick alltså 30 blocks. Jag gick säkert 80-90 blocks sammanlagt på denna dag!






Det har varit en perfekt höstdag (även fast det inte känns som höst då det var runt kanske 23-25 grader eller nåt?) och jag kunde gå i leggings och T-shirt kl 22 på kvällen, även fast en tunn kofta hade uppskattats. ;) 


BULLFEST, BULLFEST, HELA DAN

Tydligen är det kanelbullens dag idag, så då passade jag och Victoria på att baka bullar på förmiddagen!













TORSDAG EM/KVÄLL

Igår hämtade jag Jane från skolan och åkte vi direkt till hennes terapi där hon var en timme. Men precis innan jag hämtade henne i skolan hade hon stukat till foten på gympan, men hon kunde gå på den och så iallafall. Hon fick lite is på den på terapin och när vi åkte hem kunde hon tydligen inte gå på den så vi hoppade på ett ben till bilen.

Väl hemma gjorde vi läxor men hon kunde fortfarande inte gå på foten så vi höll den i högt läge (vid det här lagret visste jag att hon bara överdrev för när trodde att jag inte såg använde hon foten som vanligt). Men jag bara lät det vara eftersom jag visste att pappan skulle komma på kvällen så han fick ta det liksom, haha. 

Iallafall, vis sex stekte jag köttfärs och efter det kom Anna hem och vi åt tacos till middag, gott!

Sedan gjorde Anna och jag läxor och Jane tittade på tv. Strax efter åtta kom pappan hem hit och tog tag i det där med Janes fot, och efter en stund erkände hon att det inte gjorde ont längre och sprang runt och lekte med hunden. Sedan la han tjejerna och stannade med den till halv tio ungefär sedan åkte han hem.

Då bytte jag om till pyjamas och gjorde mig i ordning för sängen, men så hör jag att Anna är vaken så jag går upp i deras rum (Anna sover i Janes rum i en våningssäng) och satt där någon timme och höll på med min mobil till jag var säker att Anna hade somnat igen. Sedan gick jag in i Annas rum och sov där inatt, eftersom tjejerna är på övervåningen och mitt rum är i källaren, så kände de sig mer säkra så.

HÖST








TJUGO




TORSDAGSPROMMIS

Imorse efter att jag skjutsat tjejerna till skolan åkte jag hem och rastade hunden, fixade med tvätt och åt frukost. Sedan tog jag bilen hem till Victoria och så tog vi en promenad!

Det är så härligt väder, varmt och skönt även fast det är mestadels molnigt. Enligt vädret på min telefon är det just nu 22 grader, vilket skulle kunna stämma faktiskt! Det känns verkligen inte som oktober!




ONSDAG

Igår, onsdag, åkte mamman iväg på jobbresa till DC mitt på dagen. Jag gjorde i ordningen en god caesarsallad till lunch när hon hade åkt, skönt att få vara ensam i huset. ;)


Så när tjejerna kom hem från skolan var jag alltså ensam hem dem. Men jag skjutsade iväg Anna på tennis så fort Jane och hennes kompis A kom hem med bussen. Jag droppade av Anna och sen åkte jag och tjejerna hem där de började göra läxor och sedan tränade de på något uppträdande de ska göra på fredag i skolan.

Jag fick så många fina kommentarer av A, bl.a. att jag var så bra på att hjälpa med läxor, haha! Skönt att höra ibland. ;)

Precis innan A skulle åka hem så släpper jag ut hunden på bakgården så att hon ska få gå på toa, men det jag inte ser är att djuret som bor i vår mur är ute på gården och hunden jagar och får tag på den och dödar den!!! Det gick då snabbt, på två sekunder var allt över typ. Jag får tag på hunden och släpar in henne i huset och då lever djuret fortfarande men är skadat och när hunden är inne i huset ser jag hur djuret lägger ner huvudet och DÖR!!! :(

"Jaha, vafan ska jag göra nu då?!" tänker jag... Precis då kommer pappan till A och hämtar henne, Jane är helt förstörd för att djuret har dött och min värdmamma ringer precis och undrar hur allt går. Haha, vi hör av oss till Janes pappa och han har precis kommit hem från jobbet så efter 10 min är han hos oss och tar hand om djuret. Han sa att det var (troligtvis) en groundhog (=skogsmurmeldjur?) och lägger den i en sopsäck. Kan ju meddela att Jane står och störtbölar för att "hennes kompis" är död nu... Inte den roligaste eftermiddagen alltså!

Strax efter sex kommer Anna hem med deras låtsasmorfar Eddie. Vi drar alla (även pappan) och äter pizza till middag och så blev det froyo till efterrätt. Mums!

Sedan åker vi hem och tjejerna gör klart sina läxor (helt sjukt vad många läxor de får vissa dagar, plus att de har ju läxor varje dag men gårdagen var det otroligt mycket!). Strax innan nio är Anna klar och Eddie tog upp tjejerna för att natta dem och jag gick ner och tittade på tv en stund innan jag gick och la mig.


HAHA!




TISDAG, NÄSTAN LEDIG HELA DAGEN

Idag efter att tjejerna åkt till skolan har jag varit ledig hela dagen! Däremot har jag känt mig lite nere så jag har inte gjort alltför mycket nytta, haha.

Efter att Victoria slutade vid fem kom hon förbi och så tog vi en promenad innan vi åt mexikanskt till middag, så gott! Det blev även en smoothie från ett annat ställe, såååå god! Bra väl där, V! ;)

Sedan vandrade vi hem till mig en stund innan hon åkte hem igen och började titta på Pretty Woman. Mysigt var det men synd att det inte kunde vara längre... Värdmamman sa att det var ok att vi var här till 9(?!) men att hon helst såg oss vara ute eller hos Victoria... Väldigt konstigt då det aldrig varit problem förut! Men men, jag kände att det var bäst att V åkte hem i tid innan alla kom hem så att det inte blir några fler irritationer eller så!

Barnen var med pappan hela kvällen så det är därför jag varit ledig! De åkte direkt från skolan till Hebrew school så de kom inte ens hem på eftermiddagen.





TILL VICTORIA




MÅNDAG

Idag på förmiddagen drog jag och Victoria till gymmet. Vi är båda förkylda så vi körde på lite lugnt, men det är ju bättre än ingenting!

Annat jag har roat mig med idag är att vika tvätt, tittat på One Tree Hill och varit på promenad med hunden. Anna hade en kompis med sig när hon kom hem så de var för sig själva, oxh 45 min efter att de kommit hem kom Jane med bussen och hon bytte om direkt oxh så drog hon och jag på karate. Jag stannade och tittade på den, sedan drog vi hem och jag slutade för dagen. Klockan var då fem. 

Jag gjorde i ordning en bagel som jag åt innan jag drog till Cross County och shoppade. Det blev en del leggings från Forever 21 och Charlotte Rousse, jeans från Forever 21 och även en t-shirt från GAP. Sedan åkte jag hem och ligger nu i sägen klockan åtta snart redo för att sova. ;) Jag fick plötsligt ont i huvudet så lika bra att dra till drömmarnas värld!





RSS 2.0