SAKNAR

Hej vänner!

Åh, här sitter jag i ett tyst klockan 22.22 och lyssnar på Katy Perrys nya platta på Spotify. Jag har läst lite bloggar där mina au pair-vänner har skrivit om livet på andra sidan jorden. Livet verkar vara som det var när jag var där, men det känns jävligt segt att sitta här hemma i lilla landet lagom och inte vara där och fortsätta äventyret. Gud vad jag saknar det just nu.

Samtidigt har jag ju det bra här hemma också med mina vänner, pojkvän, nya jobb och kanske en utbildning till hösten. MEN just i denna stund saknar jag det där jäkla landet kallat USA. Vilken underbar bubbla man levde! Saknar de härliga människorna jag lärde känna. Några är i USA, några är i Sverige, några är i Mexico, Brasilien, Tyskland osv osv. Jag saknar också mina två små tjejer Anna och Jane. Jag har ju till och med drömt om dem några gånger den senaste veckan! Finisarna.

Nej, nu ska jag spela lite Sims Free Play (heheheh) på telefonen och sova efter det.

Godnatt!
Bild från Hawaii.

KANTARELLER ÄR GOTT

Hahaha alltså världens mest random grej hände nu ikväll. Jag kommer hem från jobbet strax efter nio och parkerar bilen. När jag kliver ut ser jag en gubbe på cykel bakom mig så jag säger hej och han hälsar tillbaka.

Han säger att han tänkte lämna lite kantareller på trappen som har har plockat då han inte får med dem hem på cykeln. Han frågar om Hans och... Mia (Mia sa jag då han verkade osäker) bor här och då sa jag ja. Så tog jag emot svampen, han cyklade iväg och jag gick in.

Varken mamma eller pappa känner honom?! Hahaha. Så knäppt. Men jag rensade svamparna och stekte på dem, så mamma och jag avnjöt varsitt hårt bröd med stekta kantareller. Mums! Nu hoppas vi bara att de inte var förgiftade, haha! 






GO'-MIDDAG!






MÅNDAG-TISDAG

Igår slutade jag jobbet klockan 12 och var ledig idag, så det var nästan så att man var ledig två dagar i rad, awesome! :) 

Jag cyklade hem, duschade och tittade på The Office medan jag åt en sen lunch. När mamma kom hem så fixade hon sig i ordning och sedan åkte vi + Nilla iväg och plockade upp mammas väninna och drog ut till Gräddö. Mammas kusin Johan och hans man äger ett café där så vi åkte dit och åt middag och pratade med Johan.
Nilla var lite uttråkad i bilen...


Men väl på plats fick hon mat och var nöjd då! Haha. 

För mig blev det en äkta svensk räksmörgås och en chokladboll till efterrätt, åh vad jag har längtat efter det hela mitt år i USA! Sååå himla gott var det också! :)

Vi satt där ett par timmar innan vi åkte hemåt, men mamma släppte av mig i Norrtälje hos Richard där jag sov över! 

Idag har vi inte gjort så mycket, mest tagit det lugnt hemma hos honom och så gick vi ner på stan och åt lunch. 

Nu sitter jag på bussen hem och ska bara ta det lugnt ikväll hade jag tänkt.

SÖNDAG

Nu när jag har bloggat typ varje dag i över ett år känns det så konstigt att inte inte skriva något! Jag tänkte strunta i det i dag, men här är jag ändå! Haha.

Det har inte hänt mycket idag inte. Det har varit en lugn förmiddag men på eftermiddagen, strax innan jag skulle åka iväg och jobba, började det åska! Väl på jobbet började det spöregna också och det höll i några timmar innan solen tittade fram igen. Men det var ändå skönt att få lite frisk luft, temperaturen hade tydligen sjunkit från 27 grader till 17 på några timmar! 

Resten av kvällen var relativt lugn och vid nio slutade jag, så då åkte jag hem och åt marängsviss! (Ja, jag googlade hur man stavade och tydligen är det här den rätta stavningen, haha. Det var inte så jag skrev från början kan jag ju säga!)

SOMMARSTUGAN

Halloj! Eftermiddagen och kvällen spenderades nere i Bredsund hos familjen Jansson + Mr Olsson! ;) Vi badade, spelade ett finskt spel som liknade kubb fast man körde individuellt, fikade och åt mat! En mycket trevlig och rolig dag! :)













EN VARM DAG I STAN

Hej hej! Idag på eftermiddagen åkte jag och Richard in till Stockholm. Vi strosade runt i gamla stan (bland alla turister) och sedan gick vi till ett froyo-ställe. Det var gott men definitivt inte lika gott som den froyon jag är van vid! ;) Plus att det bara fanns fyra smaker... Men som sagt, det var gott ändå och kul att prova på!







Min kostade 35 kr och hans 98 kr. Galet dyrt! 


Glad kille iallafall!

Vi promenerade sedan tillbaka till Sergels torg och gick på bio. Vi såg Sex Tape, en komedi som jag såg trailern på när jag var i New York! Rolig film men kanske lite överdriven, haha! 
Mmmmm, så goda!

Vi gick därefter tillbaka till KTH och satte oss på en bar där och tog en cider/öl och en varsin lakritsshot, mums! Jag provade Briskas Rosécider, riktigt god! Rekomenderas! 









Därefter tog vi varsin buss hem och jag cyklade hem från Hallsta C och ska nu sova! Godnatt! 
Helt öde i Hallsta. Kunde nästan flyga över centrum med cykeln! ;) 

GRATTIS MAMMA PÅ DIN 45-ÅRSDAG!





Bild från midsommar! 

EN VARM ONSDAG

Hej hej! Idag var jag på intro till mitt nya jobb på Bills tobak. Det var mycket att tänka på, men roligt och det kommer nog bli asbra så fort man kommer in i det! :) 

På eftermiddagen har jag chillat hemma. Det var runt 35 grader (!!!) så jag höll mig i skuggan och en hel del inomhus, där det var svalare! Efter middagen bakade jag två olika kakor till mammas födelsedag imorgon, så det ska bli gott att smaka alla fyra imorgon! ;) 


Nilla uppe på vår balkong.

En ny kaka som jag aldrig gjort förut, men smakade en bit och den var riktigt god!

BAKA BAKA LITEN KAKA

Nu på kvällen bakade jag två olika kakor som ska vara till mammas födelsedag. Det fick bli två lätta (men som jag aldrig har bakat förut) och de ser goda ut iallafall! Sirapskakor och kokostoppar. :) Jag hade lite problem hur jag skulle göra med sirapskakorna men tredje gången gillt, eller hur brukar det vara? ;) 



CHILLAR UTE EFTER JOBB












EN BRA MÅNDAG

Hello! Idag när jag cyklade hem från jobbet såg jag att farmor var hemma så jag tänkte att jag skulle stanna och säga hej... En timme senare tar jag mig därifrån och cyklar hem där familjen precis ska åka till Herräng och bada så jag hakade på!
Farmor visade några bilder på hennes nya telefon. ;)



Det har varit så himla varmt idag (och tidigare dagar också för den delen) men där nere svalkade det så skönt så! Pappa, Mattias och Nilla badade också. ;) 









Sedan åkte vi hem och åt middag. När vi precis ätit upp kom AK och plockade upp mig och så åkte vi och hämtade JP! Vi tre köpte vatten och frukt på Ica innan vi begav oss till "Sofies klippor" (åh, vad jag saknar henne!) i Herräng. Vi hittade dit på ett ungefär bara så vi åkte omkring ett bra tag innan vi hittade rätt! 

Vi satt där och chillade och såg solen gå ner. Underbar måndagkväll med två om mina bästa vänner! :)












SÖNDAG

Hello! Min eftermiddag och kväll spenderades i Norrtälje med Richard! :) Jag körde in och hade då en minikonsert för mig själv med Hilary Duffs gamla skivor, haha, så kul! Jag kommer ihåg texten till de flesta av alla låtar faktiskt! 

Väl i Norrtälje gick vi på bio och såg How To Train Your Dragon 2 då vi sett ettan förut tillsammans, och den var bra! Det tyckte även alla barn som var där...... Hehe. Vi och barnen! 

Snygga 3D-glasögon!

Vi chillade sedan på en filt i solen innan vi åt middag och tittade på ett avsnitt av The Office. Vid nio brummade jag hem igen med bilen! 


På väg hem såg jag denna fina solnedgång i Svanberga. Var ju tvungen att stanna och ta kort! ;) 

LÖRDAG

Åååh vad min lördag har varit händelserik!... Eller inte. Jag tog det lugnt på förmiddagen och sedan jobbade jag 12-20.30. Jag kom hem till ett tomt hus (förutom Nilla och även Fredrik som jag mötte i dörren då han var på väg ut) och åt lite chips och choklad och tittade på tre avsnitt av The Office. Sedan rastade jag Nilla och gjorde mig i ordning för sägen... Mattias kom hem från Gröna Lund vid 22.40 så jag pratade lite med honom innan jag gick till sängs. Nej, nu ska jag ta och sova! Älskar mitt galna liv! 



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

Idag fyller min fantastiska vän 21 år. Tänk vad fort tiden går! Du brukade ju säga "19 och gör vad jag vill"... Det var två år sedan, shit maj gaad! 

Jag hoppas du hade en underbar dag och du ska få pussar och kramar bästa gång vi ses! 

Puss puss, världens bästa Linnéa! 
Skriver från mobilen så har inte alltför många bilder på oss, men var glad för att jag är på "normalt" humör, annars hade jag letat upp massor av sheman-bilder! ;) Hahaha! 

KROCKETDAG

Ja, det har varit en dag full av krocket här hemma! Först spelade jag, mamma, momor och Mattias några matcher mitt på dagen, sedan spelade mamma, pappa, momor och Mattias medan jag skypade med Sara och på kvällen spelade jag, mormor och Mattias några matcher. Haha, sååå kul! Mormor var en riktigt dålig förlorare... Och tydligen pappa också! Mattias var en ganska dålig förlorare han också! ;) 

Men innan all krocket körde igång låg jag i gräset och läste tidningen och Nilla låg bredvid mig och lekte med en fotboll. 





Fikapaus! 

Skype med saknade Sara! Tänk att det var en hel månad sedan vi skiljdes åt...


På kvällen visade jag ett bildspel med bilder från hela mitt au pair år i New York (dock inte från resemånaden, den resan får bli en annan kväll!) och självklart fick det bli lite Ben&Jerry's till det! ;)



TORSDAG

Idag efter jobbet åkte jag till Norrtälje och mötte upp Richard. Men medan jag väntade på honom skypade jag lite snabbt med Johanna i New York, ååååh vad jag saknar dig!!! 

Jag och Richard åkte sedan och köpte jordgubbar och åkte upp till honom, där vi gick runt och letade efter en bra picknickplats. Det blev en längre promenad än väntat men tillslut hittade vi en bra plats vi kunde äta jordgubbar och dricka vin på! Haha. :) 


Vi gick förbi både får och kor!



Vi hängde där i några timmar innan vi gick och åt en sen middag på kinarestaurang. Vi har annan kinamat här än i New York, vilket jag tycker är lite tråkigt...... Men jag åt en god maträtt idag iallafall! Wokad biff med en otroligt god, men stark, sås! Mums! Skulle dock nästan kunna döda för JS's shredded dried beef eller orange flavored chicken....... ;)



ONSDAG

Hello! Jag jobbade kväll idag och det rullade på som vanligt, skönt det! När jag kom hem hade familjen och en grannfamilj spelat kubb, så det blev två vändor även när jag kom hem! Kul att spela kubb igen, det var längesen! 

Cykla hem från jobbet.








VILA I FRID, ÄLSKADE MOLLY




SÖNDAGSSEG

Min söndag började med att jag vaknade 6.40 av mitt alarm, jag klädde på mig och sa hejdå till Linnéa och gick till bussen. Jag åkte hem och var hemma till halv nio, hade tänkt att somna om men då var jag pigg! Det blev istället att fixa scones till frukost åt mamma och Mattias som var hemma. Gott!
Godmorgon Uppsala!


Uppis!


Te och scones med ost och marmelad! Muuummmmsss!

Idag har varit en lugn dag hemma, det behövdes! Jag känner hur förkylningen kryper fram mer och mer, inte kul!


God middag som pappa fixade! 


Söt-Molly! 

Jag gick iväg ett par minuter från soffan och när jag kom tillbaka låg Nilla såhär... Jag fick sitta på kanten och titta på resten av VM-finalen... Haha, fram till att jag sakta men säkert gled ner bredvid henne... ;)

HAVET ÄR DJUPT (L, varning för hajar)

Åh vad härligt det hade varit att då snorkla och simma med hajar på Hawaii igen! Åker någon dit så är det något jag absolut rekommenderar! Nästan så att jag tvingar er! ;) Haha.






Mina fötter omringade av hajar! Så coolt! 




LÖRDAG I UPPIS

Hej! Igår, lördag, åkte jag in till Uppsala för att träffa Victoria! Det var sååå kul att ses igen, två månader sedan sist! <3

Jag gick hem till hennes och hennes kompis nya lägenhet där de håller på att flytta in inför hösten, så vi hängde även en del på Ikea där vi också åt lunch! 
Linnea och Victoria!



Svängde även förbi Baui på vägen hem till lägenheten igen och Linnéa jobbade, så vi sa hej till henne! ;) 
Linnéa Dorita Elisabeth Erkas!

Sedan plockade vi upp Victorias kompis lillebror och åkte till lägenheten och fixade lite innan jag gick hem till Linnéa (som bor typ 7 min därifrån, så awesome!) och kom dit precis när hon gled in på cykeln. Bra tajmat! 



Vi chillade en stund innan vi gick och handlade tacos och snacks inför kvällen. Vi käkade och sedan blev det soffhäng resten av kvällen, med tredjepris-matchen i VM som sällskap!











UNIVERSITET

Igår eftermiddag fick man veta om man blivit antagen till universitet i höst, jag hade sökt till socionomprogrammet i Uppsala och blev i år reserv nummer 20. Känns lite segt när jag kom in för två år sedan men om ca en månad får jag veta om jag kommer in eller ej. :) Annars så är det att försöka jobba och söka något till våren, måste sätta mig ner och titta vad det finns för utbildningar där ute som skulle passa!

Jag kollade upp hur hög intagningspoängen var och gick samtidigt resa på att det var 1717 reserver i "min" grupp. Ganska skönt att ligga på nummer 20 då, haha. Men som sagt är det ju bara 25 st antagna... Vi får se! 



FREDAG

Idag åkte jag med mamma, mormor och Mattias till ett ställe där de säljer blommor osv, men det var grejen efteråt som fick mig att följa med - glass! ;) Haha. Bredvid ligger ett glasscafé med sjukt stora och goda glassar! Det fick bli vår lunch, även fast vi inte orkade allt. Eller, mamma åt ju 1,5 st hahaha. 








Mormors fika.

Mattias, mammas, min! 





När vi kom hem åkte jag nästan direkt till jobbet och jobbade kväll. Men halv nio gick jag på helg, woho! Min enda helt ledig helg denna sommar, jag ska njuta! ;) 

LEDIG DAG + UNDERBART VÄDER

Idag har jag besökt både Stockholm och Norrtälje, trevlig dag! :) 






Lilla Norrtälje!

LILLÖRDAG








TISDAG

Hallå hallå! Idag skulle jag egentligen varit ledig men jag bytte tid med en kollega så att han jobbar åt mig på torsdag istället. Men i förmiddags fick jag förfrågan om jag kunde jobba kväll också, så det kunde jag ju inte tacka nej till! Mellan jobbpassen gick jag på en liten arbetsintervju och fick ett till jobb, lite tider i augusti men framförallt helger i höst. Kanon! Cash is king! 

Åt lunch/middag hemma, mums! 

Äntligen hemma igen! 






Nilla låg och snarkade, så söt! 

SOMMARDAG

Hallå! Idag har jag spenderat min dag i Norrtälje med min fina Therese! Så himla kul att ses igen! :) Tack för en härlig dag!







11 FLYG PÅ 28 DAGAR FÖR MIN DEL. DET NI!

 

FREDAG

Idag blev en kort jobbdag så vid halv ett var jag hemma igen. Jag har hängt hos mormor, blivit bjuden på fika av henne, lagat tacos till bror och mormor och hängt hos AJ med mina fina TG-brudar. Bra dag! 



Mormors lilla husvagn som hon bor i när det är tillräckligt varmt på sommaren.









Handla glass och chips! 






Hahaha, JP! <3




TORSDAG

Igår var jag ledig så efter att ha skjutsat föräldrarna och Mattias till bussen tog jag bilen mot Uppsala. Jag åkte hem till Linnéa för första gången till hennes nya lägenhet och hängde en stund innan vi åkte till Baui (där vi även träffade AJ!) och köpte några saker åt henne. Sedan åt vi kinamat på en buffé (alltså satan i gatan vad jag saknar JS's kinamat....) och det var helt okej gott! Provade på sushi också men precis som de andra gångerna så tyckte jag inte om det, haha. 
AJ jobbar hårt! 









Efterrätt är ju godast, eller vad säger du Linnéa?! Haha. 

Vi åkte och handlade glass och godis och åkte sedan hem till Linnéa för soffmys framför Harry Potter och på slutet lite OITNB. Regnet vräkte ner utanför men framåt kvällen kom solen fram! 





The love of my life! 

Jag åkte hem runt åtta och chillade hemma innan det blev en ganska tidig sänggång. 




ONSDAG

Hej hej hallå! Idag har inte mycket hänt... Jag sov till tio, chillade runt hemma och åkte och jobbade vid fyra. Dock fick jag ett mail på eftermiddagen från Chase (min bank i USA) där de skrev att jag hade minus på mitt konto och att jag därför fått en avgift från dem och att allt bordes betalas. Jag tittade först vad som hade hänt, eftersom jag trodde att killen jag snackade med för två veckor sedan hade avslutat mitt konto, men det visade sig att han inte hade det och att Spotify hade dragit $10 (jag hade ju använt upp alla min dollar på det kortet) och Chase hade då en fee på $35...

Jag hittade ingen mailadress till dem utan det stog bara en massa nummer man skulle ringa på. Så jag hörde av mig till Alicia (min familjs nya au pair) och frågade om hon kunde gå till Chase och kolla detta åt mig, och i så fall betala åt mig och att jag betalade henne sen. Räddaren i nöden var hon och gjorde detta för mig, tack så mycket! :D Det visade sig att killen jag hade snackat med bara hade avslutat kortet, och inte hela bankkontot... Sen var det ju såklart klantigt av mig att inte komma ihåg att ändra betalningssätt på Spotify, alltså ändra till mitt svenska kort, men det gjorde jag idag! Ja ja, summan av det hela blev att jag betalade trippelt så mycket för denna månads Spotify. Riktigt onödiga hundralappar men sånt är livet! Nu är det fixat och jag kan lämna mig det bakom mig! Skönt! :) Nästa gång jag ska avsluta ett amerikanskt bankkonto ska jag tänka på detta, haha! Nej men, ni andra au pairer som ska avsluta era bankkonton, tänk på detta! 

Nu ska jag titta på The Office (och åååh vad kul att du sett det Lisen, jag är på säsong sex just nu! Så nu kanske det kommer en referens här på bloggen någon gång!) och sedan blir det natti natti för min del!

ATT KOMMA TILL SVERIGE IGEN. I-LANDSPROBLEM

Nu har jag varit i Sverige i två veckor och the reverse cultural shock has begun! Här är några saker jag har tänkt på under dessa två veckor:

- jag tänker datumen fel, så "bäst före"-datumen har jag varit tvungen att tänka till på så att jag inte slänger något som egentligen inte har gått ut.
 
- när jag inte tänker så skriver jag tiden 8.30 som egentligen ska skrivas 20.30. 
 
- ingen har sett The Office, så någon referens därifrån går ju inte att säga.
 
- det pratas svenska överallt, så knäppt?! 
 
- vi har så otroligt mycket pålägg hemma så jag äter många mackor bara för att det är så gott med alla olika pålägg. 
 
- dyrt. Allt är så dyrt. 
 
- ni anar inte hur slapp man blir när man kör bil med automat...
 
- alltså herre min Jesus vad jag saknar kinamaten från Jade's Spoon!!! Abstinens så in i.......... 
 
- nu när jag betalar med mitt svenska kort så kan jag inte dra kortet bara, utan nu måste den stoppas i maskinen (pga chip) och jag måste knappa in koden och vänta till allt har godkänts osv. Superjobbigt att komma ihåg eftersom man är van att bara dra kortet överallt när man handlar och liksom ibland knappa in kod, ibland skriva under och ibland göra absolut ingenting åt saken! 
 
- jag måste plugga vägskyltarna igen. De i USA var väldigt lätta, och de flesta bestod av text istället för en specifik skylt. Här kommer jag bara iho
 
 

TISDAG

Idag har jag varit ledig från jobb så jag passade på att ta en sovmorgon! Sedan hängde jag med päronen en stund innan jag skjutsade dem till bussen. 

På eftermiddagen gick jag och Mattias ut med Nilla på en kort promenad plus lite lek i skogskanten då hon fick söka efter godis och leka med pinnar. Vi försökte få med Molly men hon vägrade gå med så hon fick stanna kvar hemma, haha. 





Letar godis i trädet.




Nilla fick bära hem posten, duktig flicka! 


Molly väntade hemma på trappan.




Jag slängde i en tvätt och sedan tittade jag och Mattias på Frozen, med svenskt tal. Haha, så himla roligt alltså, det låter så fel när de sjunger! 

Jag hängde tvätten och sedan tittade vi på 21 Jump Street, kanske inte den mest barnvänliga men men! ;) Han tyckte den var rolig iallafall, haha. 

Jag fixade middag till mig och mina bröder, hamburgare och pommes blev det. Gott det! Efter middagen tog jag med Nilla på en liten promenad och sedan tittade jag lite på Netflix.

Strax efter 21 åkte jag till Norrtälje och hängde hos Richard fram till att jag hämtade upp päronen vid busstationen kl 1.20. 

Vi tog oss hemåt och nu ska jag sova! Natti! 

RSS 2.0