BÖRJAT PACKA

Hej! Denna måndag har jag smått börjat packa ner mitt rum. Jag har faktiskt inte såååå mycket kläder kvar här då jag tog hem två väskor i somras, men jag ville börja lite iallafall. Jag har redan packat inför resan jag ska åka på i min carry on-väska (förhoppningsvis väger dem den inte på flyget sen för den är för tung... Hehe... Fingers crossed). Men mest av allt önskar jag att jag bara kunde packa ner Daisy i väskan och ta med henne hem! 
(null)



ROSH HASHANA

Hej! I söndags firade vi det judiska nyåret, Rosh hashana. Vi har haft några av tjejernas kusiner här över helgen och till denna middag kom även annan släkt och familjevänner. Vi hade en trevlig middag och firade in det nya året med sötsaker, då denna högtid har fokus på söta saker då man önskar varandra ett sött nytt år! Och för första gången på säkert ett år var Anna här i huset och hon sa faktiskt några ord (väldigt kort dock) till mamman! 
(null)




LÖRDAG I NYC

Hej hej! Idag på eftermiddagen åkte jag till city och mötte upp Soma. Hon åker hem till Belgien på tisdag så idag blev vår sista dag tillsammans i city då jag inte ska åka dit imorgon. Vi möttes upp vid Times Square och började strosa söderut. Vi hade inga specifika planer idag utan vi ville mest bara vara i nuet. Det var också perfekt väder, eller egentligen för varmt haha för jag hade linne och shorts men svettades ändå... Men hellre detta väder än kallt, grått, regnigt osv. Sommeren hänger kvar än så länge! 
(null)

Efter en promenad på drygt fyra km hamnade vi ute vid vattnet vid Pier 51 som ligger mellan Chelsea och West Village. Vi bestämde oss för att stanna kvar och se solnedgången då vi hade en härlig utsikt över södra delen av Manhattan, Frihetsgudinnan och Jersey City. Men tyvärr kom molnen fram så det blev ingen fin solnedgång, men det är ändå helt fantastiskt att se skylinen gå från ljus till mörk. Vi stannade där nästan tre timmar och bara pratade om allt och ingenting. Sedan åkte vi hemåt, Soma hoppade av vid Times Square men jag kände inte för att trängas med alla människor där så jag tog tåget hemåt. 
(null)

(null)

(null)


SEMESTER!

Ja nu hörrni har jag jobbat min sista dag med familjen och jag har precis kommit hem från att vara barnvakt åt svenskfamiljen. Det var sååå mysigt att träffa tjejerna igen men samtidigt lite småtråkigt då jag inte vet om vi kommer ses igen... Men vem vet, kanske träffas vi i Sverige i framtiden! 

Ja ja, detta innebär iallafall att jag officiellt har gått på semester! Meeen det kommer inte kännas som semester förrän jag lämnar huset på onsdag, haha. Men jag kan koppla bort min telefon och slippa vara "on call" iallafall så det är ju skönt! 

Vill även uppdatera en sista gång om pappan. Jag lämnade en lapp och tackade osv idag när jag lämnade huset. Men efter Janes terapi åkte vi till pappans hus då hon behövde hämta några saker och jag lämnade husnyckeln. Pappan och flickvännen var hemma och han avslutade precis ett samtal i kontoret när vi kom. Därmed har han sett min lapp då jag la den mitt på hans skrivbord. Han kom ut och pratade med Jane en stund men sa absolut ingenting till mig, han tittade inte ens på mig. Såatte... Han förtjänar verkligen inte mitt tack men det känns skönt för min skull att ha gjort det. Jag har varit så trevlig som jag tycker att man borde vara medan han är riktigt oförskämd. Men det var sista gången jag såg honom så det känns fantastiskt! Och ännu mer fantastiskt är att jag precis raderade honom från mina kontakter och jag släpper honom helt. Tack och hej, see ya never! 
(null)


SISTA JOBBDAGEN!

Hörrniiii!! Idag är det fredag och det är min sista officiella jobbdag! Gaaah så sjukt. Jag är ÄNTLIGEN klar med pappan och släpper honom helt nu, så jävla skönt. Jag har tvättat mina sängkläder och tagit alla mina saker från hans hus. Det har varit pappavecka denna vecka och det har gått helt okej. Sista veckan utan mat, sista veckan att känna mig obekväm, sista veckan att försöka undvika pappan. Jag har hängt i mammans hus mycket om dagarna då hon varit i Kanada och det har varit skönt att kunna vara själv. Igår kväll (torsdag) fick jag reda på från Jane att pappan skulle sova i city, självklart hade jag inte hört något från pappan alls... SUCK. Ja ja, en dag till bara tänkte jag då... För övrigt har Jane varit så mysig och gullig mot mig. Hon vet att det är sista jobbveckan för mig och varje kväll har hon kommit till mig för att säga "godnatt och jag älskar dig". Min fina tjej! Och min andra fina tjej Daisy har varit fastklistrad vid min sida sedan jag kom hit i söndags kväll, då till och med sov hon i min säng med mig haha. Gullis! 
(null)

I onsdags hade jag en glassdejt med Rachel och baby A, det var så mysigt det med! Vi köpte pumpkin cheesecake ice cream och den var såå god, haha! Nu är hösten här (dock har det fortfarande varit 23-30 grader om dagarna) men hösten är officiellt här och allt har förvandlats till pumpasmaker, haha. Men jag klagar inte! ;) 
(null)
 
Sedan har jag även packat inför min resa som börjar nästa vecka! Jag är sååå taggad!!! Det enda jag måste fixa är några småsaker så som att köpa sunscreen till HAWAII! Alltsååå jag ska tillbaka till Hawaii snart?! Helt galet ändå. 
 
Jag har nu tagit alla mina saker från pappans hus och jag lämnade en liten lapp och sa tack för den här tiden, då han inte var hemma och jag förväntar mig inte att han kommer säga hejdå... Men jag ville göra det iallafall för det är det trevliga sättet att göra det på. Snart ska jag hämta upp Jane från skolan och ta henne till terapin, sedan blir det vår sista Bubble Tea-fredag! Jag ska även vara barnvakt åt svenskfamiljen ikväll, så jag hinner med att säga hejdå till dem också! Sen hörrni, sen går jag på semester! 




VLOG: A DAY IN NYC

Hej hej hallå! För några veckor sedan bestämde jag mig för att helt plötsligt försöka mig på en vlog när jag mötte upp Soma och Fleuriane för att hänga i city. Jag har redan bloggat om detta, men här kommer videon iallafall! 

BROADWAY FLEA MARKET

Hej hej! I söndags åkte jag in till city och mötte upp Soma och Fleuriane vid Grand Central. Fleuriane behövde köpa lite souvenirer så vi fixade med det först innan vi åt lunch. Kajsa mötte upp oss för lunch och sedan gick vi till Broadway Flea Market. Jag har ju inte så stor kunskap när det kommer till Broadway men de musikaler jag har varit på har varit fantastiska och jag har haft det sååå bra. Men mer än så är det inte för mig. Dock var det så kul att se personer (hint hint Kajsa) vara i himlen, haha. Det värmer min själ att se andra må så himla bra! 
(null)

(null)

Jag köpte faktiskt två saker till Jane från Dear Evan Hansen då hon älskar musiken samt såg showen när hon fyllde år, hon ska få det på fredag (efter min officiella sista jobbdag!!). Vi hann även med en trip till Target samt häng i Bryant Park innan det var dags att röra sig hemåt. 
(null)

(null)




FRIENDS POP-UP

The One With The Pop-Up. Hörrni! Alltså, jag älskar tv-serien Vänner och jag vet inte huuuur många gånger jag har sett den. Så att gå på detta pop-up museum var helt fantastiskt! Det var så bra gjort också! Vi kunde se den berömda öppningsscenen med soffan och fontänen, Joey och Chandlers vardagsrum, den klassiska "pivot"-scenen, Central Perk och mycket mer! Och det fanns personal vid varje fotoställe som tog kort på oss med våra telefoner/kameror, så vi alla kunde vara med på bild. Det var verkligen toppen! Här kommer en härlig bildbomb: 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
"10 pages! FRONT AND BACK!!!"

LÖRDAG

Hej hej! Denna lördag spenderades i city. Alltså, jag har bara några gånger kvar att kunna besöka NYC!!! Det är sjukt, haha. Iallafall. Jag, Soma, Fleuriane och Kajsa möttes upp och vi bestämde oss för att ställa oss i stand by-kön till ett Friends pop-up museum. Biljetterna till detta såldes slut i augusti men det fanns en stand by-kö ifall folk inte dök upp på sin bokade tid och vi kom faktiskt in! Det var så nice och coolt men jag tänkte att jag gör ett eget inlägg för det! 
(null)

Efter detta, som låg i Soho, käkade vi lunch på veganska By Chloe och sedan strosade vi neråt till Battery Park. Det blev några stop vid en affär och en marknad på vägen men när vi väl kom fram satte vi oss i skuggan och hade det gött. Sedan strosade vi längs med vattnet, så mysigt! Vädret är lite hur som helst här nu, det har tidigare i veckan varit kallt men i helgen har det varit varmt på dagarna (27-30 grader) men kallare på morgon och kväll, så det har varit svårt att veta vad man ska ha på sig när man spenderar en hel dag inne i city, haha.
(null)

(null)

(null)

Anyway. Vi hann även med att dricka frosé, shoppa i the oculus (shoppingcentrum under marken vid 9/11 memorial), äta shake shack och hänga på en rooftop. Ännu en härlig dag i denna coola stad. Jag känner mig "färdig" med allt på min lista som jag har velat se i NYC, så det känns skönt att bara kunna strosa omkring och se var man hamnar, utan att ha någon riktig plan. Det är faktiskt en härlig känsla att känna att man inte behöver stressa omkring för att checka av saker man måste se. Jag kommer aldrig vara färdig med NYC, men jag är färdig med mitt klassiska turistande iallfall. Nu tar jag dagen som den kommer! 
(null)

(null)

(null)



MAMMAVECKAN KLAR

Halloj! Då var ännu en vecka avklarad och detta var min sista jobbvecka hos mamman! Nästa vecka blir min sista vecka men då är det pappavecka. Det märks att jag snart är klar för mitt tålamod är snart helt slut, jag stör mig på småsaker hela tiden och jag tar mååånga djupa andetag, haha... Semestern är runt hörnet och jag längtar till att få komma bort och bara behöva tänka på mig själv. 

Som vanligt har jag hängt med Jane och Daisy, men jag har även ätit middag med Rachel och tyvärr gått och blivit förkyld! Det kom från ingenstans men jag hoppas att det går över lika snabbt också. Det börjar bli kallare här nu och jag har bytt ut mina shorts till jeans, haha. Hösten närmar sig och jag har därför druckit min första pumpkin spice latte från Starbucks! Jag har märkt att de har börjat med pumpasmaker på allt möjligt här nu så jag antar att sommaren sjunger sin sista vers. 
(null)



KULTURELL SÖNDAG

Hey party people! Denna söndag började med en härlig sovmorgon för min del! Det var skönt att ta igen lite sömn då jag snittat på 5-6 h varje natt i veckan. Efter en lunch hemma åkte jag med mamman och Jane till city. Mamman har varit bedrövad över att jag knappt har besökt något museum i NYC under alla år jag varit här, haha. Förra året sa hon att innan jag åker hem ska hon ta mig till minst ett museum och det blev idag! Den sista dagen vi skulle kunna göra det, haha. Vi var till The MET men stannade mindre än en timme så vi såg bara 3-4 utställningar lite snabbt. Helt okej för min del men jag hade även kunnat stanna lite längre när jag ändå var där... Men Jane var inte alls sugen på det! 
(null)

(null)

Efter museet köpte Jane glass och vi gick in i Central Park och började strosa söder ut. Mammans plan var att försöka få Jane att gå tillbaka till Grand Central genom parken och sedan 5th avenue, men Jane är helt ärligt den lataste personen jag vet, så det gick inte! Totalt gick vi drygt 800 meter och satt på en bänk i säkert 40 minuter innan vi ens började gå... Mamman gav upp, hahaha! Vi sa hejdå då de tog tunnelbanan tillbaka till tåget hemåt men jag stannade kvar i city. 
(null)

När de lämnade mig hörde Soma av sig och sa att hon precis kommit fram till city så vi möttes upp vid The Palace. Vi satt där en stund (då jag gått nästan 30 blocks dit så jag ville vila lite). Jag passade även på att ta en bild då detta hotell är med i Gossip Girl, hotellet som Chucks familj äger och Serena familj bor på. Whoop whoop! Iallafall. Soma ville gå till ett museum/bibliotek så vi gick dit. Det var jättefint!! Jag har faktiskt ingen större koll på någon fakta om detta utan jag hakade bara på Soma som ville se det. 
(null)

Efter detta avslutade vi dagen med en snabb middag och sedan tog vi ett glas vin på en rooftop i närheten. Solen gick ner, mörkret föll och byggnadernas lampor lyste upp. Ett toppenavslut på en härlig helg! 
(null)


STAND UP & KARAOKE

Hej hej! I lördags eftermiddag åkte jag till city med Rachel. Hon har bott här i nio månader men har aldrig varit till Central Park, så det ville jag ändra på!! Vi strosade omkring där och mötte även upp Kajsa och tillslut Soma. Förutom att gå omkring i parken en stund hade ingen av oss några andra planer, så vi hamnade på ett café där vi åt middag och bara hängde. 
(null)

När mörkret började falla gick vi till en bar som jag hittade på nätet där de hade gratis karaoke. Vi kom en kvart innan happy hour slutade så vi passade på att beställa några drinkar direkt, haha! Det visade sig även att baren körde stand up-kväll innan karaoken så vi fick en riktigt underhållande kväll! Kajsa var dock den enda som sjöng karaoke, det blev en ABBA-klassiker! Jag och Soma hade faktiskt skrivit upp oss på listan, men det tog lite tid innan vi gjorde det samt bestämde vilken låt vi skulle sjunga... Och därmed hamnade vi lååångt ner på listan. Vi väntade ett par timmar på att de skulle ropa upp våra namn, men det kom aldrig! Vi behövde röra oss till våra tåg hemåt strax innan 01 så det blev ingen karaoke för vår del. Kanske lika bra det, haha! 
(null)


SPELKVÄLL

I fredags kväll hade vi äntligen en spelkväll igen med maaassa snacks! Jag var ensam hemma hos mamman så vi passade på. Nu är vi ju inte lika många som vi varit tidigare spelkvällar då folk har åkt hem till sina länder, men vi fick med oss Fleuriane och Rosi också, haha! Favoriten var nog charader, gud så vi skrattade! Men det var också kul med våra olika utmaningar om att ta fula bilder och skicka till våra vänner som lämnat oss också! Det blev en riktigt härlig kväll, tänk vilka fina människor jag har lyckats träffa här. :) 
(null)

(null)



FÖRSTA SKOLDAGEN

Halloj! Torsdag idag och äntligen började Jane skolan, haha! Jag tog några bilder åt mamman som jag skickade till henne då hon gärna hade velat ta henne till första dagen för High School (även om det är samma skola som hon gått på i många år). Mamman blev jätteglad och var så tacksam för bilderna! 
(null)

Jag har varit till Target, lämnat några smaker hemma hos mamman och tagit det lugnt hemma. Den senaste tiden har jag insett hur otroligt påfrestande det har varit mentalt för mig att vara "on call" i stort sett från jag vaknar till att jag går och lägger mig på kvällen, speciellt nu när Jane har varit hemma i 1,5 månad. Så nu när skolan har dragit igång har jag nästan sex timmar ledigt! Jag måste ju dock ha telefonen på mig ifall jag skulle behövs hämta tidigare, men det händer nästan aldrig! Även om jag haft dagar där jag kunnat vara själv och göra min egna sak hemma när Jane har hängt själv på sitt rum, så har det varit mentalt påfrestande då jag alltid måste vara alert ifall hon eller Anna vill göra något eller så. Så nu kommer jag få lite mental återhämtning sista veckorna här! 
(null)


SISTA HELDAGARNA MED J

Hej hej hallå! Denna vecka har jag hängt med Jane måndag-onsdag då hon börjar skolan på torsdag. Anna har en bil denna vecka så hon har kör själv till skolan och tennis.
 
I måndags underhöll vi oss med Daisy hemma på förmiddagen, sedan var vi och åt froyo samt hängde någon timme på Harmon, en butik som har smink, tvålar, skönhetsprodukter, ljus osv. Med andra ord - Janes himmelrike! Haha. 
(null)
 
I tisdags var det ett au pair möte i en park på förmiddagen så jag tog med mig Jane tid. Vi mötte upp Rachel och henne lilla host kid och även massa andra trevliga au pairer. Efter bagels, snack och gos med bebis följde vi med Rachel till Target. Där kan man spendera timmar, framförallt med Jane som vill titta på allt möjligt och prova smink hit och dit, haha! Tillslut åkte vi hemåt och åt lunch och chillade utomhus med Daisy. 
(null)
 
På onsdagen fick jag lite ledigt på morgonen då Jane hade ett möte på skolan som pappan tog henne till, så jag njöt av att kunna vara helt ledig och slappna av (annars är jag liksom "on call" eller umgås med henne). Resten av dagen har vi bara varit hemma. Jane har varit sååå nervös och spänd inför morgondagen så hon har varit på dåligt humör, så jag kände att det var bäst att bara låta henne vara. Jane börjar ju high school imorgon, meeen som tur är så går hon kvar på samma skola. Jag vet inte hur det hade varit om hon hade varit tvungen att byta skola, då hade det nog knappt gått att prata med henne stackaren. Hon har väldigt svårt för förändringar och nu med high school så steppas det upp lite med mer eget ansvar osv osv. Jag hoppas hon mår bättre efter första dagen imorgon! 
 

LÖRDAG I CITY

Hej hej! I lördags var jag till city och mötte upp Soma, Fleuriane och Rosi. De hade åkt in någon timme innan mig så vi möttes upp vid Rockefeller center och därifrån gick vi till Centry 21 för att Fleuriane ville shoppa lite. Jag har i stort sett satt köpstopp för mig själv nu innan jag vet hur mycket plats jag har i resväskorna, meeeeen jag köpte en ny plånbok... Den tar ju inte så mycket plats och väger inte så mycket, haha.
(null)

Därifrån gick vi sedan till Central Park och strosadae runt en stund innan vi åkte söderut till utsidan av Chinatown, där det knappt var några turister alls och det var faktiskt kul att se delar av "äkta" Chinatown. Vi åkte dit för jag hade sett att det fanns en mural som jag ville se och ta kort på och vi hittade även en till mural i närheten som jag posade med. 
(null)

(null)

Efter detta satte vi oss en stund i en liten park och chillade innan Soma och Fleuriane fortsatte med shopping och jag och Rosi gick vidare till Lower East Side och East Village. Jag har inte hängt där så mycket men det fanns massa mysiga restauranger och barer och en del street art!
(null)

Vi kände oss sedan nöjda med dagen och åkte tillbaka till Grand Central och tog tåget hemåt. Mitt tåg går varje halvtimme medan Rosis tåg gick varje timme, så jag erbjöd henne att åka med mig och jag skjutsade hem henne då hon bara bor ca 15 minuter med bil från mig, så hon kom hem fortare än om hon hade åkt sitt tåg och gått från tågstationen hem till sig då hon inte hade bil. Det gjorde inte mig något då jag ändå inte hade några planer för resten av kvällen, haha. Jag kom hem igen vid 21 och fixade en sen middag och tittade på tv resten av kvällen. 


VECKAN AVKLARAD

Halloj! Denna vecka har gått ganska fort och förutom det vanliga skjutsandet har jag och Jane spelat kort mååånga timmar, vi har ätit froyo och varit på ett diner med grabbarna som är på besök och jag har fått hjälp i köket varje middag av den svenska killen! De köpte även med fikabröd från ett nyöppnat svenskt bageri så mamman fick prova på svenska bullar utan någon söt/sliskig frosting på! 
(null)



LUNCH OCH PROMENAD

Hej hej! Denna tisdag började med att jag skjutsade Anna och hennes kompis till soppkök där de volontärarbetade några timmar. Det var samma ställe som förra veckan. De behövde tydligen göra viss antal volontärarbete inför skolstarten och blev klara idag. 

Senare på dagen bjöd grannen ut mig och Jane (och mamman men hon behövde jobba) på lunch då han inte kunde följa med på Janes födelsedagsmiddag igår pga jobb. Vi var till ett hamburgerställe som öppnade för några månader sen, och det var riktigt bra!! Dit kommer jag säkert gå tillbaka till igen, om jag hinner. För nu har jag faktiskt mindre än en månad kvar av jobb här i New York!!! Det är så sjukt vad tiden har gått fort! 
(null)

Efter lunchen föreslog jag för Jane att ta Daisy på en promenad och Jane föreslog att ta henne till ett litet naturreservat i närheten. Så vi tog en timmes promenad där innan vi åkte hemåt och dricka vatten innan jag skulle åka och skjutsa Anna till tennis. Precis när jag skulle åka kom glassbilen och Jane sprang ut för att köpa något och det blev en ice cream float, dvs mjukglass med läsk... Haha, jag har hört talas om detta men har aldrig smakat det! Så jag fick smaka och det var faktiskt godare än jag tänkt, men jag skulle inte beställa det till mig själv. 
(null)

(null)

(null)

Jag skjutsade sedan Anna till tennisen, denna veckan spelar hon två timmar på sena eftermiddagen. Hon spelar i skollaget och hon börjar skolan på fredag, så denna vecka spelar de efter skoltid. Just nu hänger jag med Jane i källaren, hon leker lite med barbies och jag slötittar på tv. Snart ska jag hämta Anna och senare ikväll blir det tacos till middag med familjen och våra gäster! 



JANE 14 ÅR

Hej! I måndags var det Janes födelsedag, hon fyllde 14 år! Hon var iväg på brunch med pappan, Anna och farmorn och kom tillbaka till oss på eftermiddagen. Det var Labor Day här vilken är en ledig dag för det flesta, så tjejerna hade inga aktiviteter. När Jane kom tillbaka fick hon mina presenter och hon älskade dem! 
(null)

Sedan var Jane och mamman till ett mall där Jane fick en professionell sminkning och sedan möttes vi upp på restaurangen Bar Taco för middag. Jag åkte med grannpojken Peter och det var första gången jag åkte med när han körde bil, men han var riktigt duktig! 

Vi åt en god middag tillsammans och hade trevligt. Vi åkte sedan hemåt och åt tårta (som var kvar efter pappans firande som han hade skickat med Jane). Vi fick även besök av mammans vänner Ray och Fredrik i söndags och de ska stanna här en vecka. Fredrik är från Sverige och Ray pratar lite svenska, så vi tre kunde prata på svenska med varandra! De åt tårta med oss också och gav Jane svenskt godis i present! 
(null)



BROADWAY OCH PJÄS

Hej hej hallå! Denna söndag hade jag bokat upp mig på en Broadwayshow. Jag såg Waitress och bestämde mig egentligen för att se den bara för att Colleen Ballinger (som jag följer på youtube) har en roll i den showen nu i några veckor. Jag har velat gå på Broadway när jag har varit här, men ingen av mina vänner har varit supertaggade då det är ganska dyrt, så nu när jag bara har en månad kvar i New York bestämde jag mig för att gå själv. Passade även på att sitta i the orchestra då jag fick $70 off på biljetten så jag betalade bara $100. Showen var toppen och jag hade en jätterolig eftermiddag! 
(null)

(null)

Efter showen gick jag ut för att få autografer och jag passade på att tacka skådespelarna för en riktigt bra show! Det var även så kul att få säga hej till Colleen och tacka henne! Men även kul att få prata med de andra också! 
(null)
Colleen (spelade Dawn), Todrick Hall (spelade Ogie aka Dawns partner) och Alison Luff (spelade huvudkaraktären Jenna). 

(null)
Även Colleen BFF Kory var med k bakgrunden och hjälpte henne att ta kort/presenter osv, så det var kul att se honom live också! 

(null)
Högst till till vänster är Mark Evans (spelade Dr. Pomatter), till höger är Ben Thompson (spelade Earl, Jennas man) och nere till vänster är Law Terrell Dunford (spelade Cal, Jennas chef). 

Sedan gick jag till Bryant Park, jag köpte med mig mat och mötte upp Soma och Fleuriane som avslutade sin dag där. Det är alltid event på gång där och vi fick reda på att det snart skulle vara en Shakespeare-pjäs där, Othello. Vi satte oss på gräset och de delade ut filtar att låna så vi fick varsin att sitta på. Vi tittade dock bara en stund, innan vi åkte hemåt. Ett mysigt avslut på en kulturfylld dag! 
(null)


RSS 2.0