BACK TO WORK

Hej hej! Nu har jag börjat jobba igen. Jag var ju relativt smart att börja på en torsdag, så att det inte skulle kännas så himla långt till helgen, haha. Det blev en mjukstart på torsdagen och sedan var jag faktiskt på ett hembesök på fredagen! Jag hann bara med ett hembesök tror jag innan pandemin, och jag har haft ett par möten på kontoret men för det mesta har alla uppföljningar och möten varit via telefon eller videosamtal. Det var faktiskt kul att få komma på ett hembesök, något nytt liksom! Vi försöker ju att undvika hembesök eller möten på kontoret fortfarande, men ibland måste man. Det var ett stort avstånd mellan alla inblandade i mötet, så det var bra iallafall.
(null)





KÖRKORT!

Hörrni! Liten har blivit stor och han har tagit körkort!!! Stort grattis minibror!! :) Jag följde med Mattias och mamma tillbaka till Uppsala och väntade med mamma medan Mattias körde upp. När han kom tillbaka och gick till oss som satt i bilen fick vi två tummar upp och ett stort leende! Så himla kul!
(null)


HELGEN

Hej hej hallå! I helgen åkte jag hem till mina föräldrar och hängde. I lördags kväll hängde vi med grannarna, spelade lite spel och drack gott. På söndagen ville farmor bjuda på mat, så vi var ut och åt. Mycket trevligt, tack så mycket igen farmor!
(null)



HEMGÅNG

Halloj! Så har vi kommit hem till Uppsala igen. På förmiddagen städade vi upp lite, åt brunch och packade med oss mat som blev över (told ya att vi aka Moana köpte alldeles för mycket hahah) och strax innan 12 rullade vi hemåt. Vi stannade till och åt en sen lunch/tidig middag och efter det kom Moana på att hon inte hade skickat in begäran om utdrag för polisregister som hon behöver för att börja jobba på skolan på måndag, så vi stannade till på ett bibliotek på vägen så att hon kunde skriva ut ansökan, skriva under och scanna in för att skicka iväg. Så nu kommer hon inte kunna börja jobba på måndag som planerat, utan hon måste vänta till det har kommit. Så tyvärr för min del får jag ingen egentid måndag till onsdag när jag fortfarande har semester, hahah... Ja ja. Annars körde vi bara på och resan hem gick bra! 
(null)




SISTA HELDAGEN

Hej hej! Idag var vår sista heldag på semestern, för imorgon ska vi bara köra hemåt igen. Vi åt frukost utomhus som vanligt, men det var molnigt idag tyvärr. Vi hade blivit tipsade av ägaren till huset vi hyr att åka till ett stort stenbrott i närheten, så det var planen för dagen. Vi tog med oss picknick och drog iväg. När vi var bara några minuter från blev vi stillastående för att det precis hade hänt en bilolycka på vägen. Det var en liten grusväg så vi fick backa tillbaka ut på stora vägen och vänta. Det skulle ta ca en timme enligt polisen så vi försökte hitta en annan väg och körde runt en stund men det fanns ingen väg så vi väntade bara tillslut i närheten. Men bärgningsbilen kom en stund senare och sedan kunde vi åka! Det verkade vara en singelolycka och jag hoppas föraren mår bra! 

Väl framme vid stenbrottet blev det ett snabbt dopp för mig och Johanna, men Moana vågade inte. Det var molnigt större delen av dagen och vi kände att ett dopp räckte och sedan hängde vi bara på land. Efter ett par timmar åkte vi hemåt och spelade kort innan vi grillade och njöt av vår sista middag här. Vi avslutade kvällen med en film, en lugn och mysig kväll! 
(null)

(null)




TACOS OCH TAPAS

Hej hej hallå! I onsdags var förmiddagen ganska lugn, jag och Moana stannade hemma i huset och Johanna gick till stranden. Det var lite molnigt så det var ganska skönt, då min kropp var lite trött på att vara ute i solen haha. Jag lyssnade på en podcast och tittade lite på tv innan jag hackade grönsaker till tacosen! Vi åt en sen lunch innan vi lite senare tog bussen till Oskarshamn för att strosa lite där och dricka drinkar och äta tapas på Pinchos till middag. Vi var på Pinchos i typ 4 timmar, haha, för att det bara gick någon buss hem sen. Men när vi stod och väntade på bussen visade det sig att om man ville ta en buss efter kl. 18 måste ringa och beställa det två timmar innan?! Det hade vi inte sett i appen innan... Det gick inte att beställa buss längre då det var bara fram till 18 man kunde ringa så vi fick helt enkelt ta en taxi hem. Vi kom hem och slapp gå i mörkret iallafall, haha! Väl hemma tittade vi på en film innan det blev nattinatti för vår del! 
(null)

(null)


KALMAR OCH KRÄFTSKIVA

Halloj! I tisdags förmiddag åkte vi iväg till Kalmar för att titta runt lite. Vi var till Kalmar slott och strosade omkring där, vi gick igenom stadsparken och sedan var vi till en gågata i stan. Det var ju väldigt litet men mysigt och det var kul att se slottet och gå omkring där! 
(null)

(null)

(null)

När vi kom hem på eftermiddagen gjorde vi i ordning en liten kräftskiva för att visa Moana en svensk tradition, haha! Vi sjöng snapsvisor, drack snaps (inte Moana denna gången haha) och åt kräftor och vitlöksbröd. Mums!!
(null)




EN DAG HEMMA

Hej hej! I måndags tog vi en lugn dag hemma vid huset. Vi gick till en badplats i närheten och hängde där några timmar och bara tog det lugnt. Vi gjorde i ordning en sen lunch och satt ute på verandan och njöt i eftermiddagssolen. Därefter körde jag och Johanna en runda beer pong, Moana ville bara titta på. 
(null)

(null)

När vi hade spelat klart så skulle vinnaren (Johanna) få en minttu-shot som pris men hon ville inte dricka själv, så jag tog en också och även Moana ville smaka. Så vi tog en shot men Moana spottade ut den direkt och sprang sedan till toan för att spy... Haha stackarn! Hon är inte viking inte, det märkte man! ;) Det tråkiga var dock att hon inte tänkte sig för och spydde i handfatet och inte i toan precis bredvid, så det blev ju totalstopp... Moana skickade iväg Johanna till grannarna för att fråga efter en sugpropp att låna då det inte fanns nån. Jag och Johanna sa att vi kan cykla till affären och köpa en (svenska som vi är haha, för att slippa prata med främlingar) men då blev Moana sur och Johanna blev sur och stack iväg och frågade grannarna. Hon fick gå till tre olika men hon fick tag på en! 
(null)

Medan Moana försökte fixa med badrummet drog jag och Johanna med cyklarna till affären för vi behövde köpa kräftor till dagen efter och kanske om vi behövde köpa något mer till att försöka rensa avloppet, då vi inte kunde öppna upp rören för badrumsskåpet var i vägen och vi hade inte några verktyg att ta av det heller. Men väl i affären ringde Moana och sa att hon hade löst det med sugproppen så då slapp vi tänka på att ringa en rörmokare hahah. Jag och Johanna köpte en glass och satte oss vid kanalen/hamnen för att "fira" då vi hade varit lite stressade och för att ge Moana lite space då hon var sur och irriterad. Sedan åkte vi hemåt och fixade en sen middag. Jag fick stå och grilla i kolsvart mörker, haha. Lite halvkul men maten var riktigt god! 
(null)

(null)



ÖLAND

Hej! Vår första heldag på semestern spenderades på Öland! Vi tog färjan över från Oskarshamn till Byxelkrok på Öland på morgonen, det tog väl runt 2-2,5 timmar. Vi hade sol och blå himmel hela dagen så vädret hade inte kunnat varit bättre! Vi började vår Ölandsdag med att åka till Borgholm och titta runt där. Vi var även till Borgholms slott och gick omkring och kikade på det. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hade tänkt svänga förbi Solliden slott men vi såg att man måste betala för att gå omkring där så vi skippade det, så sugna var vi inte haha. Vi stannade även till på en strand strax utanför Borgholm men det var fullpackat med folk där, så vi gick bara ut på piren och tog ett par bilder. Därefter åkte vi tillbaka till norra delen där vi spenderade resten av dagen. Vi tog sikte på Böda sand och hängde där i några timmar på eftermiddagen. Det var så fint och kul att se stranden! Riktigt härlig sand och vattnet var helt okej varmt så vi badade en del också. Vi såg en del små maneter men jag troooor dom var ofarliga, haha. 
(null)

(null)

Efter några timmar på stranden åkte vi vidare till Långe Erik, där det även fanns massa stentorn! Vi åkte sedan vidare mot i Byxelkrok för att titta på solnedgången. På vägen dit fick träffade vi på en ko som hade kommit ifrån sina kompisar, några som campade i närheten försökte hjälpa den över vägen för att komma till de andra kossorna, stackarn! Men vi kom sedan fram till Byxelkrok och såg solnedgången, perfekt i tid. Den var så fin!! Därefter åkte vi bron till fastlandet och hem till Figeholm.
(null)

(null)

(null)

(null)


ROAD TRIP!

Hej hej hallå! I lördags var det äntligen dags att åka iväg på semester! Johanna kom och hämtade upp mig och Moana på förmiddagen och sedan rullade vi iväg med bilen söderut! Vi stannade till i Norrköping för att äta lunch och handla på systemet då vi var orolig att det skulle hinna stänga innan vi kom närmare vår slutdestination, haha! I Oskarshamn (ca 15 minuter utanför Figeholm där vi hyrt ett hus) handlade vi en massa mat för veckan. Moana föreslog på vägen att vi skulle planera en stor måltid om dagen och kanske göra pastasallad till lunch och bara handla till det så att det inte blev alldeles för mycket mat. Plus att vi tänkte äta ute ett par gånger också. Det lät som en bra idé tyckte vi alla. Men väl i affären blev både jag och Johanna lite irriterade för att vi tyckte att Moana handlade alldeles för mycket saker och i storpack, som inte var nödvändigt. Varför köpa 2 kg potatis när vi hade planerat en måltid med potatis? Men envis som Moana är så orkade varken jag eller Johanna säga ifrån mer. Vi får väl ta hem mat annars bara! Vi tyckte bara det var lite kul att Moana handlade en massa "onödigt" så som flera storpack och som fem olika såser när hon själv var den som sa att vi bara borde handla det vi behöver, haha. 

Vi kom fram till huset vid 15 och möttes upp av ägarna som visade oss runt och sedan började väl semestern på riktigt! Det är ett jättefint litet hus precis vid vatten, så himla mysigt! :) Huset ligger i en liten håla som heter Figeholm, ca 15 minuter på motorvägen från Oskarshamn! 
(null)

(null)

(null)



EFTERMIDDAG I STOCKHOLM

Hej hej! Idag, fredag, var Moanas första dag på det nya jobbet i Stockholm. Det var hennes introduktionsdag och hon slutade vid 15 på eftermiddagen, så då åkte jag till Stockholm för att möta upp henne. Dagen hade gått bra för henne men det är ju mycket information i början, så hon var ganska trött men ville ändå strosa omkring lite i stan. Vi var bland annat till Stureplan, Kungsträdgården, slottet där det precis var ett byte av vakt vilket var kul att se och till gamla stan. Sedan gick vi Drottninggatan till ett hamburgeställe nära Hötorget innan Moana var helt mosig i huvudet och vi åkte hemåt igen! Nu på kvällen har vi fixat med sista packningen inför imorgon då vi åker på en roadtrip ner till Oskarshamn (eller strax utanför) där vi har hyrt ett hus tillsammans med Johanna BL! Whoop whoop, har längtat så mycket efter det här! 
(null)

(null)

(null)

(null)


ROSLAGEN

Halloj! I onsdags eftermiddag blev jag och Moana hämtade av mamma och Mattias (som övningskörde i Uppsala). Vi åkte hem till Hallsta C och spenderade natten där. Vi spelade sifferkubb, åt grillat till middag och sedan åkte jag och Moana till vattnet för att titta på solnedgången. Tyvärr blev det väldigt molnigt på kvällen så det blev ingen fin solnedgång, haha... Men det var lugnt och skönt att sitta vid vattnet ändå! 
(null)

Dagen efter drog jag, Moana och mamma på en liten roadtrip till Grisslehamn där vi gick runt och kikade och sedan till Herräng där vi strosade omkring och avslutade med en fika på stranden. En solig och härlig dag! :) Därefter var mamma snäll och skjutsade tillbaka oss till Uppsala med ett stopp på Ikea så att Moana kunde köpa en madrass och ta med hem i bilen. Så nu kan hon sova bättre!
(null)

(null)


SEMESTER

Efter två jobbdagar denna vecka gick jag på semester i två veckor, wohoooo!! Så himla skönt! Det firades med en trip till Gränby för att visa Moana och sedan gjorde jag en räkmacka till middag. Moana är vegetarian (för det mesta, ibland äter hon kött) men hon gillar inte räkor. Så hon gjorde egen mat, haha. Men jag ville fira med något riktigt gott! 
(null)


SÖNDAG I UPPIS

Hej hej hallå! Moana sov större delen av eftermiddagen igår och sedan blev det som jag misstänkte - pizza till middag. Moana äääälskar pizza! Haha. Det blev en lugn och skön kväll hemma. 

Idag, söndag, tog vi en sväng på stan. Eller först var vi till Boländerna för att spana in Lidl (som är tyskt) och Ikea för att kolla runt lite på madrasser och kuddar. Moana ska ju köpa en säng när vi flyttar till nästa lägenhet, men just nu sover hon på soffan och den är väl inte så skönt att sova i under 2,5 månader, haha. Så hon kollade efter en madrass att kunna använda nu, och köpa själva sängstommmen senare. Sedan vandrade vi omkring på stan och hängde i stadsparken ett tag! 
(null)



WELCOME TO SWEDEN

Hej hej! Tiden flyger förbi och helt plötsligt är det dags för Moana att flytta till Sverige och flytta in till mig! Hon åkte buss från Tyskland, hon började mitt på dagen igår och kom fram till Stockholm strax efter 08 idag, så de blev en timme försenade. Jag mötte upp henne på Stockholm central och det var så kul att ses igen! Under kvällen igår följde jag hennes resa live och såg när hon kom in i Danmark och sedan även in i Sverige! 
(null)

Jag sov bara fyra timmar inatt då jag var uppe ganska sent och behövde gå upp väldigt tidigt, men jag ska inte klaga jämfört med Moana! Haha. Nu har vi kommit hem till mig och ska vila och ta det lugnt och sedan får vi se vad vi hittar på! Tror det blir att beställa pizza till middag iallafall!




RSS 2.0