SOLIGT MEN KALLT

Hallå! Oj oj vad denna torsdag har varit kall! Det har legat på 6-9 grader på dagen och det har känts riiiktigt kallt, haha. Men det har iallafall varit soligt och fint ute, så jag har fått extra energi! Jag träffade en kompis, Emily, idag och visade henne min favoritmat (kinamat) häromkring. Hon har helt missat det trots att hon bor några minuter ifrån, haha. Vi åt från lunchmenyn som kostar nästan $8, men då ingår en huvudrätt, val av ris och soppa eller en dricka. Så himla värt! För annars är det ganska dyrt att äta ute här, det brukar vara runt $12-20... Men denna lunch var riktigt stor så också, så vi tog med oss resterna hem och det blir min middag idag! Efter lunchen åkte jag till mammans hus och fixade med några saker, bland annat ordnade jag med Janes garderob då den är småkaos och mamman ville att det skulle vara prydligt till Jane kommer till hennes hus i helgen. På eftermiddagen har jag jobbat på som vanligt, nu har jag precis skjutsat Jane till karaten och snart ska jag skjutsa Anna till tennisen och på vägen hem plocka upp Jane igen. Ikväll jobbar jag till 22.30 efter att jag (troligtvis) hämtat hem Anna från tennisen igen, sedan blir det natti natti för jag har blivit lite småförkyld och är trött och seg i kropp och själ. 
(null)

(null)


PLUGG, BRUNCH OCH TG

Hallå! Då var ännu en vecka igång. Jag jobbade sena kvällar både måndag och tisdag, men idag onsdag har jag bara jobbat ett par timmar. Pappan förvånade mig och tog kidsen till tandläkaren idag, det hade jag inte förväntat mig! Så jag pluggade en del idag på eftermiddagen, jag skrev klart tre av fyra frågor på min lilla essä jag ska skriva till kursen. Nu har jag bara en fråga kvar och det är skönt, för jag blev lite stressad då jag bara ville få den gjord, haha. Sen är jag för ambitiös, jag vet att jag har lagt mig på en mycket högre nivå än vad som behövs, men det är ju det jag är van med... Därav ännu mer stress, haha. Jaja, nu är den snart klar och inlämnad.
 
Annars har jag varit på brunch idag med Cajsa och Sanna, på ett av mina favoritställen här omkring. Så gott så! På vägen hem igen ringde TG och de flesta av oss pratade ett par timmar, AJ var men en kort stund men hon var på Norrlands så hon hörde inget, haha. Men det var så mysigt och gav mig så mycket energi! Verkligen välbehövt!
(null)

  (null)


KURS I LEDARSKAP

Hej hej! I helgen tog jag en kurs eftersom jag måste plugga några kurser pga att jag delvis är här i USA på studentvisum. Jag har tagit en kurs i våras till Montreal, och har en kurs om Amish-samhället planerat för november/december. Men denna kurs anmälde jag mig till i onsdags efter prat med min värdfamilj då jag kollar på flyg hem till Sverige för att förlänga mitt visum. Så jag behöver vara klar med 6 credits av plugg så snabbt som möjligt så att vi kan starta visumprocessen, så därför kunde jag inte vänta till december. Därför blev det en kurs denna helg! Allt handlade om ledarskap och vi lärde oss om olika teorier och typer av ledare och gjorde en hel del test om vilken typ av ledare vi är. Jag ska skriva en kort "uppsats" på 5-6 sidor nu bara sedan har jag alla timmar avklarade! Det var lite segt att behöva vara i ett klassrum hela helgen men jag tycker ändå kursen var mycket mer intressant än vad jag trodde den skulle vara.
(null)


ÄNTLIGEN FREDAG

Hej hej! Äntligen är fredagen här och efter över 50h jobb är jag mer än glad för helgen, haha. Kvällen när vi var ensamma hemma gick jättebra och vi alla tre hade mysigt och hängde tillsammans! Det händer nästan aldrig att Anna och Jane umgås eller inte bråkar så fort de är i samma rum, haha. Men det blev en ganska sen kväll för Jane ville höra massa roliga historier för att känna sig lugnare... Men det var ändå lite mysigt, som att ha ett litet barn och läsa godnattsaga!

Idag var det soligt men kallt ute, så jag hade både jeans och en tjocktröja på mig, vilket var väääldigt längesen! Nu har hösten kommit hit på riktigt! 
(null)

Så fort jag tog helg från familjen åkte jag till en halvsvensk familj och var barnvakt där till två tjejer på 7 och 9 år (om de inte har fyllt år under sommaren) som jag har varit barnvakt åt en gång i våras. Ingen lugn och ro här inte, haha. Men det var faktiskt väldigt kul med lite omväxling och kul att umgås med yngre barn. Det gav mig extra energi! Vi hängde i någon halvtimme innan jag läste ett par sagor om Pelle Svanslös och nattade dem. Den yngsta tjejen somnade nästan direkt, medan jag satt i den äldre tjejens rum till hon somnade, vilket tog drygt en halvtimme. Jag låg på golvet bredvid hennes säng men låg kvar en stund extra för jag höll nästan på att somna så jag var för trött för att röra på mig, haha. Men jag samlade tillslut kraft och smög ut ur rummet och nu hänger jag i gästrummet! 

VARDAGSLIVET

Hej hej! Denna vecka blir det ganska mycket jobb för min del, men som tur är så är det inte så intensivt. I måndags var tjejerna lediga från skolan men Anna pluggade och vilade större delen av dagen på sitt rum då hon kände sig småsjuk och Jane var mycket med sin pappa då han också var ledig. Men han hade sagt åt mig att vara hemma "ifall nåt behövdes göras med tjejerna" så jag var hemma hela dagen men var i stort sett bara på mitt rum, haha. Men på kvällen hängde jag med tjejerna då vi fixade middag tillsammans. 

I tisdags var det "vanligt schema" så jag var ledig mellan 9-15. Jag var hem till Karin och åt lunch samt tittade på en film. Väldigt mysigt, speciellt då vädret var sisodär utanför. På eftermiddagen och kvällen var det skjutsande hit och dit med båda tjejerna som hade olika aktiviteter. Jag tror jag spenderade drygt 4 timmar i bilen totalt! Och min sista körning var att hämta Jane från Hebrew School kom jag fram till tre brandbilar utanför och alla barnen samlade på parkeringen i olika grupper. Tydligen hade brandlarmet gått men det var ingen fara alls, som tur var! 
(null)

Idag, onsdag, skjutsade jag tjejerna till skolorna och hade ledigt i drygt tre timmar innan Anna slutade skolan vid 12, då hon bara hade ett stort prov idag (ungefär som högskoleprovet). Vi köpt med oss lunch hem och tittade på ett avsnitt av Suits innan jag skjutsade henne till en kompis som hon skulle samåka med till en tennisturnering. Jag åkte sedan och hämtade Jane från skolan och hon gjorde sin spanskaläxa. Sedan kom Anna hem igen och Janes tutor kom hit så nu tittar jag och Anna på Suits igen! Strax ska jag åka och köpa hundmat för pappan hade glömt göra det. Han åkte bort på en jobbresa imorse och kommer hem imorgon, så jag jobbar 12 idag till 9 imorgonbitti. Yay. Men som tur är så är det ganska chill! Ikväll ska vi göra köttbullar, titta på tv och äta glass, haha. Så länge tjejerna inte bråkar och så länge Jane inte får en panikångestattack av att försöka somna utan att någon förälder är hemma, då hon känner sig rädd och osäker... Men håll tummarna för att allt går bra och att vi kan fortsätta chilla!  

VLOG: CAMPING TRIP

Hej hej! Igår gjorde jag klart en vlog från när vi campade förra helgen! Allt är på engelska, men hoppas de flesta förstår ändå! Jag hade riktigt kul på campingen men nästan ännu roligare att sätta ihop denna video, haha. Den är 20 minuter lång så sitt ner, luta dig tillbaka och njut! ;) Hahaha.

HELGEN

Hej hej! I fredags kväll efter att ha skjutsat Anna till tennislektion åkte jag hem till min kompis Moana som hade födelsedagsfirande i sin trädgård. Vi var några tjejer som hängde, åt pizza och snacks och hade en trevlig kväll!
 
På lördagen tog jag sovmorgon och gjorde inte så mycket på dagen, men på sena eftermiddagen åkte jag med Karin och Lanner till en Pig Roast, som vi var bjudna på av vår kompis Demi. Hennes värdfamiljs släkt hade dödat en gris och hade en stor fest där vi åt grisen och tillbehör som folk tog med sig, vilket blev som en buffé. Det låter rätt hemskt hahaha, men så var det. När vi kom var det bara grisens huvud kvar över elden och det såg så hemskt ut! De hade även hyrt in ett band som spelade i två timmar och vi stod längst fram och dansade hela tiden, haha. Det var en jättekul kväll även om det kändes synd om grisen (som jag för övrigt träffade förra helgen!!!)... Haha. 
(null)

Idag, söndag, åt jag lunch med två vänner, Emily och Emilli. Vi köpte pizza och åkte till en strand och åt vid den. Vi hängde där och bara pratade i timmar och det var väldigt skönt att göra ingenting, haha. Det var molnigt ute men väldigt varmt, runt 26 grader plus att det var väldigt fuktigt idag! Igår var det ganska kyligt på dagen och kvällen men idag kunde man gå i shorts och t-shirt igen. Dock tror jag det bara håller i sig denna vecka, för nästa vecka ska det tydligen bara bli runt 17-18 grader på dagarna. 
(null)


DE SENASTE DAGARNA

Hej! Denna vecka har inte varit något att hänga upp i granen. Jag har hängt med vänner medan kidsen varit i skolan. Jag och Jane har druckit Bubble Tea och jag och Anna har tittat på Suits. Anna har bott hos mamman två dagar för att pappans flickvän var hemma hos honom och Anna ville inte vara där då. Men hon pratar fortfarande inte med mamman och mamman har i stort sett slutat prata med Anna... Något som Jane igår berättade att hon mår jättedåligt över! Så tråkigt med en sån trasig familj. Sedan började pappaveckan på torsdagen istället för fredagen för mamman skulle på en jobbsak i DC på torsdagkvällen.
 
Jag har även ÅTERIGEN sagt till pappan att jag vill ha ett schema för han ändrar saker hit och dit och berättar ingenting för mig förrän en dag innan eller samma dag, fastän han har vetat om det längre. SUCK. Det skulle inte vara några problem om det hände nån gång ibland men nu är det varje vecka... Plus att det har påverkat mina arbetstider på fredagar, som alltid har varit samma lika förut och han har förväntat att jag ska jobba till 20.30 när jag normalt slutar runt 17-18, så om han inte berättar det för mig, hur ska jag då veta det?! Jag har absolut inga problem med att jobba, men det är sättet han behandlar mig på som jag stör mig på. Det är han som behöver hjälpen av mig, så då borde han säga till NÄR han behöver det och gärna inte bara samma dag för då har ju jag redan planerat mitt privatliv för helgen? Han behandlar mig som att jag är tillgänglig dygnet runt bara för att jag bor och jobbar på samma plats, men så funkar det inte med det kontraktet vi har genom agenturen. Tänk er att jobba på en arbetsplats där du går till jobbet på morgonen men har ingen aning om när du kommer att få sluta och gå hem den dagen. Jag tror inte det är många som skulle acceptera det... Och detta är något jag får påminna honom om flera gånger, men han gör ingenting åt det? Och sen tycker han att vi borde kommunicera bättre vad gäller mitt schema??? Alltså jag förstår inte hur han tänker.
 
Jag ser igenom hans bullshit och det märker han, vilket jag tror att han verkligen inte gillar. Och jag accepterar inte att bli behandlad som en typ av slav. Det här jävla maktspelet han håller på med... Det är så vidrigt. Dock måste jag säga att för det mesta funkar vardagen, men det är de här smågrejerna han gör som jag avskyr. Jag vet heller inte om han vill fortsätta ha au pair, dvs förlänga med mig, för han har uttryckt till mamman att han vill tänka över det. Sååå både jag och mamman hoppas att han inte vill ha au pair utan istället kanske en nanny som skjutsar tjejerna hans veckor, för då slipper vi honom. För då förlänger jag bara med mamman och stannar bara med henne, vilket innebär att jag bara jobbar varannan vecka. Men det återstår att se hur det blir... Håll tummarna! 


CAMPING

Hej hej! I helgen var jag och några vänner iväg och campade. Vi var på en plats ca en timme ifrån där jag bor, så mer norrut i New York State. Som tidigare nämnt åkte vi några och fixade med tälten på dagen när det var ljust, sedan åkte vi hem och jobbade sista timmarna och på kvällen åkte vi tillbaka! Det var kolsvart när vi kom fram, så vi använde Karins billjus ett tag för att packa upp och fixa eld. Meeeen då dog bilbatteriet, hahaha. Suck! Tur att vi inte skulle använda bilen den kvällen, för vi hade inga grannar i närheten heller, de kom på lördagen istället. Iallafall! Vi fixade eld och myste kring den innan det var dags att gå och lägga sig. Efter en ganska kall natt (ingen av oss hade luftmadrass eller liggunderlag heller, jag låg på två filtar i en sovsäck plus en filt över mig) vaknade vi runt 7-tiden. Vi tog det lugnt och spelade spel innan vi fixade med brunch! 
(null)

Resten av dagen bestod av att utforska området, spela spel, ta en nap och invänta de två sista tjejerna som joinade oss senare på eftermiddagen! 
(null)

När tjejerna kom började vi så småningom att fixa med middag. Det tog ett par timmar men vi hade ju all tid i världen, haha. Resten av kvällen satt vi vid elden, pratade, berättade roliga skämt, spelade spel, grillade marshmallows osv. En riktigt kul kväll! 
(null)

Vi gick och la oss runt 01.30 och vakande upp på söndagen runt 8-tiden. Natten var kallare än tidigare natt, så nu åkte mössan på, haha. Vi började med att packa ihop alla saker och tälten innan vi fixade en brunch. Efter brunchen spelade vi spel och minibeerpong, haha. Så svårt men kul! På sena eftermiddagen åkte vi hemåt igen och alla var väldigt glada över att få ta en dusch och tvätta alla rökiga kläder! 
(null)RSS 2.0