SÖNDAG

Idag åkte jag och Johanna in till city vid halv tio. Vi kom på strax innan nio att det skulle vara bra att åka in till dess, så vi fick skynda oss!
 
Planen var att åka ut till frihetsgudinnan och gå upp i kronan, men när vi kom ner dit där båtarna går (vid Battery Park) så stod det att biljetterna var slut. Så vi tog lite bilder på frihetsgudinnan och oss, men hon såg större ut i verkligheten än vad hon gör här på bilderna, haha.
 
Vi bestämde oss för att ta oss till Coney Island som ligger längst söderut i Brooklyn. Varför vi åkte dit var mest för att vi hört talas om det i filmer och att det därför kändes skoj att ha sett det, haha. Jag googlade lite snabbt om stället och såg att de hade strand, vilket var perfekt då solen glassade på!
 
Vi tog tunnelbanan dit och där fanns en nöjespark och strand precis utanför tunnelbanestationen. Underbart att kunna gå på en strand, för häromkring måste man betala/vara medlem för att åka till stränderna. Suck!
 
Men här var det fritt fram och vi var ju tvungna att känna på vattnet, vilket faktiskt var ganska skönt! Det var lite synd att detta blev en spontanare, för vi hade ju inga badkläder med oss. Men vi vandrade längst den långa stranden (inte hela, bara en bit) någon timme eller två innan vi gick och åt lunch.
 
Efter lunchen, som blev hamburgare, gick vi runt i nöjesparken. Johanna gillar inte alls karuseller men hon vågade åka parisehjulet, så det bestämde vi oss för att åka. Man kunde välja att åka som vanligt runt eller så kunde man välja att man då och då fick högre fart in mot mitten och gungade häftigt. Vi valde alternativ nummer två och det var faktiskt himla läskigt (men härligt)! 
 
Haha. Det åket fick avsluta denna underbara dag för sedan tog vi tuben tillbaka och åkte tåget hem. Till Bryant Park (i närheten av Grand Central) tog det 50 minuter att åka från Coney Island, men det var så värt det!
 
Vi hoppade av i Pelham, då jag hade bilen där och Johanna hade lagt ut grejer i bilen, och så köpte vi froyo medan vi väntade på nästa tåg som Johanna tog hem till sig. Sedan åkte jag hem och hängde med tjejerna en stund innan de gick och la sig.
 
Jag är så himla trött just nu, en heldag i sol, blåst och bland massvis av folk har satt sina spår. ;)
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Så härligt det såg ut med stranden:)

2013-08-05 @ 06:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0