TILLBAKA I NEW YORK

Hej hej hallå! Jag är tillbaka i NY och har haft det otroligt svårt att ställa om med min jetlag. Allt förstördes då jag landade på morgonen här, men i mitt huvud var det natt, haha. Jag kom hem runt 10 på förmiddagen och somnade vid 11, och sov till 16:30... Sedan dess har jag inte klarat av att ställa om mig ordentligt. Inatt somnade jag vid 05 och försööökte gå upp vid 10, men det gick inte bra alls haha. Jag somnade om och vaknade vid 13... Jag tvingade mig upp ur sängen då. Usch. 
 
Men men. Förutom min jobbiga jetlag har jag börjat packa ner mina saker! Jag är nästan klar nu, jag har bara lite småsaker jag måste bestämma mig om jag ska ta med eller inte. Plus att jag har tvättat mina reskläder så de ska också packas ned när de har torkat. Imorgon ska jag till banken och avsluta mitt konto där, jag har redan fört över pengar jag hade kvar till mitt svenska kort. Det känns lite småkonstigt att vara tillbak då jag är tillbaka till min gamla vardag, samtidigt som jag egentligen har semester så jag jobbar ju inte. Men imorgon ska jag troligtvis bruncha med några vänner och säga hejdå, till lördag ska jag till city en sista gång och sedan på söndag kväll åker jag hemåt!!!

Idag, torsdag, är det halloween och jag funderade på att åka till city ikväll för att se paraden där, men det har regnat hela dagen och det ska regna ikväll också, så jag är inte alls sugen, haha. Speciellt när jag skulle åka själv då mina få vänner kvar här ska gå trick or treating med sina värdbarn. Jane ska inte gå detta året då hon känner sig för gammal, men hon var utklädd då de hade en tävling i skolan idag. Hon är en karaktär från en film jag inte har sett så jag har ingen koll, men hon var riktigt nöjd iallafall! Hon och hennes kompis A ska gå på bio och vara utklädda istället för trick or treating. Det är ju förståeligt då de ändå är 14 år nu. Så eftersom jag inte tänker åka till city ikväll så stannar jag hemma och delar ut godis om det kommer förbi några barn här! 
(null)



SISTA DAGARNA PÅ HAWAII

Hej hej! Efter en heldag av äventyr på lördagen blev min söndag en avslappnande dag. Jag hade kommit in i ett lugnt tempo och njöt återigen av att göra ingenting, haha. Jag spanade in stranden på förmiddagen efrersom jag var på ett nytt område av stranden. Men jag kände inte riktigt för att stanna kvar där, så jag gick tillbaka till hotellet och hängde vid poolen resten av eftermiddagen! Jag var sedan tillbaka till stranden för att se solnedgången en sista gång. 
(null)

(null)

På måndagen tog jag sovmorgon och packade sedan ihop mina saker. Jag checkade ut från hotellet och gick och åt brunch innan jag åkte till flygplatsen. Resan tillbaka till NYC gick bra och de 10 timmarna flög förbi faktiskt. Jag såg tre filmer, spelade Sims och läste. Jag tog tunnelbanan från flygplatsen till Bronx och tog en Lyft hem och jag var hemma vid 10. Daisy var den enda hemma och hon var sååå glad att se mig igen! Vi gosade en stund innan jag behövde sova, det är ju sex timmars tidsskillnad och jag hade inte sovit något på flyget. 
(null)



TUR RUNT OAHU

Halloj! Denna lördag hade jag bokat en busstur runt ön Oahu samt snorkling! Vi besökte massor av olika ställen och det var en heldag fylld av roliga saker. Jag blev upphämtad vid 7:20 och avsläppt vid 16:45. Vi åkte från Waikiki söderut och stannade vid ett par ställen, sedan åkte vi längs med västra sidan av än. Helt ärligt har jag lite dålig koll på hur många ställen vi stannade vid och var de låg, hahaha. Men vi fick se flera olika stränder och ställen. 
(null)

(null)

(null)

Vi åkte sedan till norra delen av ön, North Shore (det var häromkring jag simmade med hajar förra gången jag var här) och på en strand där fick vi snorkla. Det fanns sköldpaddor i havet där, men jag såg ingen när jag snorklade utan jag såg flera när jag var uppe på stranden istället. Vi fick bara snorkla på en viss plats så det runtomkring var rev, och det har där vi såg sköldpaddorna. Jag såg några fiskar men det var väldigt grumligt på grund av all sand som folk gick i, så jag såg inte så jättemycket faktiskt. Men det var kul att snorkla igen! Jag hade dock lite problem i början då jag kände mig lite rädd, hahah. Men jag tog några djupa andetag och kasatsde mig i vattnet och det gick så bra så. Som tur var fick vi långa flytvästar också, för det var väldigt strömt och vågigt. 
(null)

Därefter åkte vi vidare för lunch på ett ställe i närheten. Jag köpte räkor med vitlök och det var såå gott! Räkorna var odlade i närheten och det märktes att de var färska! Såklart var de gigantiska och inte lika goda som hemma i Sverige, men för att vara här så var det riktigt gott! Några hyrde kajak och paddleboard, men jag kände mig nöjd. Jag gick omkring och tittade på djuren de hade där samt köpte shave ice till efterrätt. Det är finkrossad is med smaktillsättning, jag valde passion orange och watermelon. Svalkande och gott! 
(null)

(null)

Vårt sista stopp blev vid Dole plantation. Förr i tiden stod Hawaii för ca 80% av världens ananasproduktion men nu för tiden stannar alla ananaser på öarna här, då det är för dyrt för andra att köpa och transportera från Hawaii. Jag köpte ingenting där då jag precis hade ätit klart min shave ice, så jag gick omkring och kikade bara. Jag såg några ananasplantor och några små ananaser, så gulliga! Haha. Vi åkte sedan hemåt till Waikiki vilket tog drygt en timme. Det var skönt att komma tillbaka efter en lång men riktigt härlig dag! Jag åt middag på en asiatisk restaurang granne med hotellet och stannade på mitt rum resten av kvällen, så skönt! 
(null)

(null)



BYTE AV BOENDE

Hallå! I fredags var det dags för mig att byta från mitt hostel till ett hotell. Jag hade inte råd att bo på hotell hela veckan, men jag ville avsluta med något lyxigare än ett hostel, haha. På förmiddagen tog jag det lugnt, jag började dagen med att prata med familjen som samlats för pappas födelsedag! Sedan satt jag ute på balkongen och lyssnade påven podd och därefter packade jag det sista och checkade ut. Utcheckning var vid 12 och mitt hotellrum kunde jag checka in på tre timmar senare, så jag åt lunch först och tog det lugnt. Sedan gick jag mot hotellet vilket tog drygt en halvtimme då det var på andra sidan av Waikiki. Jag kom dit strax innan 14 och frågade om jag kunde checka in, och mitt rum var redo så det kunde jag! Så skönt. 
(null)

Jag vilade en stund i ac:n då jag var sååå svettig efter min promenad, hahaha. Sedan gick jag till poolen (som jag även har utsikt över från rummet) och eftersom det var på eftermiddagen låg poolen i skuggan och det var så skönt! Jag hängde där ett par timmar och hade det riktigt gött. Det var skönt med lite omväxling från stranden. 
(null)

På kvällen var jag ner till stranden för att se Hilton hotels fyrverkerieshow som de gör varje fredag. Jag är glad att jag bytte boende idag, för mitt hotell ligger granne med Hilton, så det var nära och bra! 
(null)

(null)

(null)





ALOHA!

Hej hej hallå! Jag är på Hawaii!!!
 
I måndags morse tog jag flyget från Seattle till Honolulu! Jag bor under veckan på ett hostel en (!!!) gata ifrån stranden. Helt fantastiskt läge! Jag bor i ett rum som jag delar med tre andra tjejer, men det är uppdelat i två rum. Så där jag fick min säng är en till säng, men också "kök" (dvs kylskåp, frys och micro) samt utgången. Det andra rummet med två sängar är mer som ett sovrum och mer privat, meeen det finns ingen AC i det rummet utan bara en fläkt, så helt ärligt gör det mig inte så mycket, haha. Vi har även en balkong!
(null)

(null)

Iallafall! När jag kom fram såg jag solnedgången på stranden men jag var sååå trött. Det är ju vara tre timmars tilsskillnad från Seattle så redan vid 19 var jag helt slut. Jag kämpade mig igenom det dock och somnade närmare 21:30-22 ändå. 
(null)

(null)

Tisdag, onsdag och torsdag har jag hängt på stranden större delen av dagen. Det var sååå härligt!!! Inga måsten, inga tider att passa, bara vara... Fantastiskt! Meeeen jag var nästan säker på att jag skulle bli uttråkad och den känslan vaknade jag upp med på torsdagen. Men jag gick till stranden i vanlig ordning på morgonen och jag stannade där i sex timmar! Faktiskt det längsta jag stannat av alla dagar, hahah. Så jag kanske äntligen kom till ro med att bara slappna av helt och hållet, något man inte är van med över huvudtaget! 
(null)

(null)

(null)

Så från morgon till eftermiddag har jag varit på stranden och för det mesta legat i skuggan under palmerna och tagit några dopp i vattnet då och då! Sedan har jag varit hem ett par timmar på eftermiddagen innan jag begett mig tillbaka till stranden för solnedgång och gå en stund runtom Waikiki och alla affärer på kvällen. På torsdagskvällen var jag även och tittade på en gratis hula-show vid stranden. Det var kul att se olika typer av hula-danser och få höra lite om historierna bakom danserna. 
(null)

(null)

(null)

(null)


SEATTLE DAG 3-4

Halloj! Efter att Moana åkte till flygplatsen på fredagskvällen blev jag ensam kvar i Seattle. Det blev en lugn kväll för min del och helt ärligt blev det två lugna dagar också. Jag hade sett och gjort allt jag ville se/göra i Seattle med Moana, så jag strosade mest omkring. Det regnade båda dagarna, förutom på lördagseftermiddagen och en stund på kvällen, och även solen tittade fram då. Så jag såg solnedgången vid vattnet och det var riktigt mysigt! Jag var även tillbaka till Space Needle för att ta några bilder utan regn, haha. 
(null)

(null)

(null)

(null)

På söndagen spöregnade det hela förmiddagen, så jag stannade kvar inomhus. Mitt på dagen hade regnet lugnat sig lite, men jag gick till marknaden som mestadels var inomhus och strosade omkring där för typ femte gången, haha. Jag köpte olika snacks att äta på och det fick bli min lunch. 
(null)

På eftermiddagen hade regnet lugnat sig ännu mer så jag passade på att gå till ett museum som vår guide på Seattle Underground-turen hade tipsat om. Jag fattade det som att det var en del av en national park, för det var med i namnet, men helt ärligt vet jag inte riktigt... Det var iallafall ett museum om Klondike Gold Rush som handlade om att människor åkte till Kanada och Alaska för att leta guld i en specifik sjö, då någon hade hittat guld där, och den hårda/svåra resan dit. Det var ganska intressant faktiskt! 
(null)

(null)

Efteråt gick jag ut på gatan och hörde ett väldans liv, och det visade sig att det var amerikansk fotboll på g på en arena några gator ifrån där jag var. Jag gick lite närmare innan jag gick tillbaka till hostellet. Jag packade i ordning mina saker och förberedde för morgondagen, då jag skulle åka till flygplatsen på morgonen.
(null)





FRAMME I SEATTLE!

Hallå! I onsdags kväll hamnade vi strax utanför Seattle (i Tacoma, ca 30-40 min söderut) för en sista hotellnatt! Vi hade bokat sängar på ett hostel i downtown Seattle gör torsdagen, då det är riktigt dyrt med hotell i Seattle. Nästan samma priser som i NYC! 
(null)

Iallafall. På torsdagen åkte vi mot Seattle. Vi var till två olika utsiktsplatser för att de skylinen, vi var och tittade på huset som används i Greys anatomy som Merediths hus och sedan var det dags att lämna tillbaka bilen! Egentligen hade vi den till fredagen, men vi insåg att vi inte behövde bilen mer och parkering för hela dagen plus natten skulle kosta skjortan, så vi lämnade tillbaka den. Vi checkade sedan in på vårt hostel (vi var där en timme innan incheckning för att lämna av våra väskor, men våra sängar var redo så vi kunde checka in! 
(null)


Därefter tog vi oss ut på stan. Hostellet ligger precis vid Pike Place Market som är en känd marknad, så vi kikade där först. Där ligger även The original Starbucks! Kön var låååång och det ser ut som ett vanligt starbucks inuti, så det var inget som lockade oss haha. Vi strosade omkring i området och åt sedan middag. Vid middagen började Moana att titta upp tatueringsstudios och hittade en i närheten som hade walk-ins. Hon ville spontant göra en tatuering så efter middagen gick vi dit! Det blev en elefant och jag tyckte den var väldigt fin! Efter detta åkte vi tillbaka till Kerry Park för att se utsikten över Seattle på kvällen också!
(null)

(null)

(null)

Dag två i Seattle var min sista dag med Moana, då hon på kvällen skulle flyga hemåt igen. Vi bestämde oss för att börja dagen med en god brunch på ett ställe som Moanas kompis tipsade oss om. Det var så gott att jag inte ens tog en bild, haha! Därefter begav vi oss till Pioneer Square för att ta en tur med Seattle Underground. Seattle idag har höjt marken och byggt byggnader högre upp än tidigare, så vi tog en tur under jorden för att se lite av så som det var förr i tiden. Det var riktigt häftigt! Jag försökte även fånga spöken på bild, men det gick sådär... Hahaha.   (null)

Efter detta tog vi en färja, till en annan ö, fram och tillbaka. Vi ville mest komma ut på vattnet lite! Trots att det var grått och trist så regnade det inte, vilket var riktigt skönt haha. När vi kom tillbaka igen gick vi längs vattnet och bestämde oss för att åka parisehjulet då Moana aldrig har gjort det förut! 
(null)

(null)

Därefter tog vi en gratis shuttle till Space Needle för att se den på nära håll, men det hade börjat regna så vi kände inte för att åka upp till toppen. Vi tog denna dag och gjorde alla möjliga turistsaker man kan göra i Seattle! Moana behövde sedan åka tillbaka till hostellet för att ta sina väskor och packa i ordning allt. Vi var även förbi he Gum Wall, men jag var tillbaka dagen efter för att ta bilder då det redan hade blivit mörkt. 
(null)

Sedan följde jag henne till tåget som skulle ta henne till flygplatsen och vi fick säga hejdå. Det var lite ledsamt men också skönt på ett sätt då vi både behöver få lite egentid igen, haha. Det har varit en fantastisk resa och även om vi båda (säkert!) har stört oss på småsaker med varandra så har vi inte bråkat eller tjafsat någonting och vi båda har haft otroligt kul! Vi körde drygt 950 mil, besökte 23 stater (om jag räknat rätt) och har fått sett och upplevt otroligt mycket!
(null)



FORKS

Hallå! Efter drygt nio timmars sömn var både jag och Moana på bättre humör idag! Vi körde drygt 2,5 h nordväst och kom till det lilla samhället Forks. Denna staden hamnade vi i för att Moana älskar Twilight! Jag har sett filmerna när de kom ut men jag kommer inte riktigt ihåg detaljer. Böckerna utspelar sig just i Forks, men tyvärr har ingen av filmerna spelats in här, så de byggnader vi såg var så de var beskrivna i böckerna och inte i filmerna, så jag kände inte igen något alls. 

Dock fanns det massvis med olika saker från filmerna, vi var till ett välkomstcentrum där vi fick en karta med stället att besöka (från böckerna) och fick reda på samhällets art gallery skulle vara öppet en timme på eftermiddag med props från filmerna så vi gick dit. När vi var in i andra butiker (och även en italiensk restaurang vi åt på) hade de en hel del Twilight-saker också, så hela Forks hade verkligen snappat upp allt som har med Twilight att göra! 
(null)

(null)

(null)

(null)

Vi körde sedan vidare lite mer än en timme och hamnade i Port Angels och såg en restaurang som var med i första filmen, det är när Bella och Edward har sin första dejt. Vi tog en bild där och sedan var Moana in i en gift shop innan vi körde vidare mot Seattle! 
(null)

(null)

Vi tog in på ett hotell söder om Seattle och tog det lugnt en stund innan vi besökte poolen och hot tub. Där träffade vi flera trevliga amerikaner och blev bjudna på öl och så utbytte vi massa historier. En riktigt kul och härlig kväll!
(null)


PORTLAND & VANCOUVER

Hallå! Efter våra äventyr i SLC började vi köra mot Portland i Oregon. Vi passerade hela Idaho och stannade för att sova en natt på ett hotell precis efter gränsen till Oregon. Dagen efter körde vi iväg på morgonen och kanske 20 minuter senare blir vi stoppade av polisen... Moana hade kört för fort (igen!!!) dock "bara" 9 miles över gränsen på motorvägen, så det var ju inte lika illa som den första gången hon blev stannad. Hon fick visa pass, körkort och papper på hyrbilen osv. Polisen denna gången var mycket mer noggrann än första fånen, men även denna gång klarade hon sig utan böter!
(null)

Vi körde sedan de sista timmarna och kom fram till Portland i Oregon på eftermiddagen! Vi "fick" även en timme då tiden ändrades, så tidskillnaden var nu tre timmars skillnad från New York och nio timmar från Sverige/Tyskland. 

I Portland besökte vi först Voodoo Doughnuts, då jag läst om att de ska ha goda och galna munkar och vara kända i Portland! Jag köpte en blueberry cake donut och den var sååå god! Vi märkte snabbt att det fanns väldigt många hemlösa i downtown och det var lite tråkigt att se när vi gick omkring där... Annars var det väldigt många hipsters också, haha! Så vi kände oss inte riktigt hemma men vi såg några turistiga saker iallafall som jag hade kollat upp, bland annat världens minsta park!
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sedan åkte vi drygt 20 minuter till Vancouver i Washington. I Vancouver stannade vi bara till på två ställen, ett litet torg som är det äldsta i hela Washington State och en väggmålning. Vi båda var på lite halvdant humör hela dagen och vi kände oss väldigt trötta... Så vi bestämde oss för att köra vidare och ta ett hotell drygt två timmar norrut. Det var en "off" dag för oss båda och det var ju lite tråkigt för jag hade verkligen sett framemot Portland, men men... Vi var där två timmar och såg de sakerna jag ville se men jag var inte på något bra humör så jag kände inte roligt att jag kunde njuta ordentligt. 
(null)

(null)



SALT LAKE CITY

Hej! Vi kom fram till Salt Lake City på eftermiddagen och det första vi gjorde var att åka till East High School som är skolan där de spelade in High School Musical, Moana är ett jättefan av filmerna så hon var otroligt taggad! Vi tänkte att vi åkte förbi för denna dag då det var en söndag, och vi kunde ta bilder utanför skolan utan andra människor. Vi kom dit i bra tid, det var några där som tog kort när vi kom men de åkte iväg ganska snabbt. Så vi var helt själva och kunde ta massvis med bilder, Moana var i himlen! Jag tyckte det var coolt eftersom jag sett två av filmerna, men det var längesen. Så nu får jag nog titta på dem igen, haha! 
(null)

(null)

Efter detta var vi hungriga och vi bestämde oss för att äta en sen lunch på In-N-Out. Det är en snabbmatskedja som bara finns på västkusten, främst i Kalifornien och Nevada, men det fanns även i SLC. Det är 1000 gånger bättre och godare än tex McDonalds eller Burger King och det är fräscht för att vara snabbmat. Vi båda beställde animal style fries och det var riktigt gott men satan vad mätt jag blev, haha! 
(null)

Vi åkte sedan och gick runt i downtown, vi var till Temple Square och på Main Street. Men det var söndag och nästan allt var stängt! Vi tror det är för att det är en väldigt religös stad så de har stängt på söndagar. Men det var skönt att bara strosa runt lite också, och vara utanför bilen! 

Därefter checkade vi in på vårt hotell och spenderade kvällen där, det blev ett snabbt dopp i bubbelpoolen och chill på rummet. Vi passade även på att tvätta, meeeen när vi skulle torktumla kläderna blev de inte helt torra så vi fick hänga upp allt i rummet under natten, haha! 
(null)

(null)

Dag två i SLC började med att vårt alarm ringde vid 06 för vi hade tänkt gå på en liten hike uppför ett berg för att se soluppgången. Men Moana skrek NEJ rakt ut, hahaha. Det var hennes idé från början då hon inte sett en soluppgång denna resan (vilket jag gjorde i Atlanta) så det gjorde mig inget att hon ändrade sig och vi kunde somna om ett par timmar! 

Efter frukost och utcheckning åkte vi till the Great Salt Lake, till båtmarinan där. Man kan ju inte besöka Salt Lake City utan att se själva sjön tänkte vi. Det var lugnt och mysigt där och hade det varit sommar hade vi velat prova bada då man flyter pga allt salt! Men det blev inget dopp för oss utan istället åkte vi till downtown. Vi hittade en väggmålning att ta bilder vid och sedan strosade vi i ett mall en stund. 
(null)

(null)

Vi upptäckte när vi parkerade bilen (i downtown för lite shopping) att det var en amerikansk högtid, Columbus Day denna dag och vi ville besöka East High igen för att kunna gå inne i skolan, men vi var osäkra på om skolan ens var öppen... Vi gick i några butiker och åt lunch på ett tyskt deli, där jag även hittade några svenska varor! Woho!
(null)

Vi chansade och åkte till skolan vid 14:30 när skolan slutade (det är då man kan gå in i skolan) och den var öppen idag! Vi fick en varsin karta på alla High School Musical-scener som filmats vart på skolan och vi gick och tittade på alla. Jag kom ihåg den öppna delen av skolan som användes som kafeteria i filmerna men Moana kände igen betydligt mycket mer! Så hon var riktigt glad! :) Efter detta började vi köra vidare mot Idaho och Oregon!
(null)

(null)

(null)


FOUR CORNERS & HORSESHOE BEND

Hej hej hallå! Efter en natt på ett hotell nånstans i New Mexico var det äntligen dags att besöka Four Corners Monument! Det är där fyra stater (Colorado, New Mexico, Arizona och Utah) möts i ett hörn och har har velat åka dit länge! Vi koll dit mitt på dagen och det var en del människor där, men inte allt för mycket folk så vi kunde ta en hel del bilder. Det satt en skylt med texten "max 3 bilder" meeeen eftersom det inte var så mycket folk så kunde vi ställa oss i kön igen för att ta fler bilder, haha. Det var iallafall häftigt att se och att vara där! Vi passade även på att handla några småsaker från Navajo-folket som sålde saker på plats. Jag köpte en drömfångare! 
(null)

(null)

(null)

(null)

Efter detta åkte vi vidare västerut mot Horseshoe Bend i Page, Arizona. Det är en stor sandsten som är den största i USA. 
Det blev en mini-hike på ca 20 minuter ut till the overlook, och det var sååå härligt att röra lite på sig eftersom vi sitter så mycket i bilen om dagarna! Vi tog en del bilder men vi satt också och bara njöt av utsikten. Solen sken och värmde på, även om det bara var runt kanske 13-15 grader så kändes det mycket varmare! 
(null)

(null)

Vi fortsatte sedan att köra norrut och stannade till vid skylten "Välkommen till Utah" och på andra sidan vägen var skylten för Arizona, så vi passade på att ta kort! 
(null)

Därefter fortsatte vi mot Salt Lake City som är vårt nästa stopp, men det var drygt 5-6 h dit, så vi tog in på ett hotell på vägen, någonstans i skogen i Utah. Men ca 300 meter ifrån hotellet blir vi stoppade av polis, Moana hade kört för fort, det var 35 och polisen sa att hon körde 53... Jag har sagt hela tiden på resan att jag gillar att köra lagligt och har påpekat när hon kör för fort (då hon gillar att gasa på), men hon har hela tiden sagt att det är lugnt och att hon har koll. Jag har skämtat om att "jag hoppas inte vi blir stoppade av polisen" och så blev vi det nu! En vecka in på resan. 

Hon blev jättenervös och jag försökte bara lugna henne och sa åt henne att parkera, rulla ner rutan, ta djupa andetag osv. Hon visade sitt tyska körkort och polismannen var snäll och gav henne en varning (främst tror jag det är för att han inte riktigt visste hur man gör med utländska körkort? Jag vet inte haha) och han sa att det fanns massvis med rådjur i området och vi körde ju i mörker så de kunde bara dyka upp framför bilen. Vi, eller jag, hade redan några kilometer bort sett två rådjur stå precis bredvid vägen på Moanas sida, men hon sa att hon inte såg dem när jag småskrek rakt ut "åh rådjur!". Såååaaaatteee, jag hoppas detta blev en bra påminnelse för henne att hålla mer koll på vägen och hastigheten än allt annat hon pysslar med (som att kolla temperaturen, smsa, äta...). Hon vill heller inte ha min hjälp med sådana saker, hon ska göra allt själv... Lite småsegt för min del men hon är en vuxen människa... Plus att hon bestämt ska köra, jag har bara kört några timmar några kvällar när hon inte orkat mer. 

Ja ja, iallafall. Hotellet var sååå mysigt, det kändes som man åker dit när man är på skidsemester eller något. I vårt rum hade vi en brasa så det blev varmt och skönt! Hotellet hade även en inomhuspool, två hot tubs och bastu. Efter att vi checkat in på rummet gick vi till poolen och simmade några varv innan vi gick ner i ens hot tuben framför en brasa. Mysigt deluxe!! 
(null)

(null)




DENVER & RED ROCKS

Hej hej! Vi vaknade upp till ett soligt Denver och det var såååå härligt. Vi besökte downtown Denver och var bland annat till 16 Street Mall och Larimer Square som vi blivit tipsade om. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Sedan åkte vi till Red Rocks, ca en halvtimme från downtown. Där finns en stor scen uppe i bergen och det var riktigt häftigt att se! Jag tror ljuset där är amazing när det är konsert! 
(null)

(null)

Senare på eftermiddagen åkte vi vidare söderut mot New Mexico för att sova där en natt. Vi åkte genom bergen genom Colorado och det var sååå mäktigt! Jag älskade att vara i Colorado! Denver var en härlig stad och naturen och vyerna runtomkring var fantastiska. Jag kände mig verkligen hemma!
(null)



DENVER

Hej hej! Idag åkte vi från Nebraska till Denver i Colorado. Igår var vi lite osäkra om vi skulle våga åka dit då det skulle snöa (!!) i Denver och runtomkring där. Men efter att ha kollat upp mer så skulle det inte komma så mycket snö, så vi satsade på Denver! Det tog drygt 5 h att köra men vi åkte in i en nu tidszon på vägen så vi fick tillbaka en timme, så det var bra! Några timmar från Denver såg vi snö, men det snöade inte så det var lugnt och fint på vägen. Jag måste även visa bilder från en bensinmack vi var vid mitt ute i ingenstans, någonstans i Colorado. Vi fattade inte hur vi skulle tanka först eftersom vi är vana med att dra kortet och betala vid tanken, men vi frågade personalen (en jättetrevlig man) och han sa att vi ska tanka först och sedan komma in och säga vilket pris det blev (och betala där), då de inte har någon kontroll inne. Tänk vad ballt att det kan funka ändå, jag hoppas människor är ärliga! 
(null)

Väl på plats i närheten av Denver började vi med att åka till Flagstaff mountain i Boulder, då AJ hade tipsat Moana om en utsiktsplats där. Men eftersom det hade snöat under dagen var det riktigt dimmigt så vi kunde inte se så mycket av utsikten, men det var kul att åka dit ändå! Vi var nästan 3000 möh och själva Denver ligger på drygt 1800 möh! 
(null)

(null)

(null)

Vi åkte sedan till hotellet för en lugn kväll med ansiktsmask, film och gott att äta och dricka! Det var perfekt väder för en "hemmakväll" då det var minusgrader ute och vi har ju inga vinterkläder med oss och vi kände att vi hade frusit tillräckligt idag! 
(null)





KANSAS OCH NEBRASKA

Halloj! Vi kom fram till mittpunkten av USA precis innan solnedgången, så vi hann ta några bilder och kika runt innan mörkret föll. Detta ställe låg utanför Lebanon i Kansas, så ungefär halvvägs genom Kansas.  På vägen dit såg vi massor av majsfält, höbalar och farmar. Vi var verkligen ute på landet! 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi körde sedan norrut ca 15 minuter och kom till gränsen av Nebraska. Vi började leta hotell men det fanns inte så många i närheten, så det blev en liten omväg men tillslut hamnade vi i Holdrege, Nebraska. Vi fick ett rum på ett inn och sov där en natt! Vi planerade rutten för vår sista vecka och sedan var det dags att sova. 
(null)

(null)


KANSAS CITY

Hej hej! Efter en härlig kväll i St Louis körde vi vidare till Kansas City i Missouri. Vi kom till hotellet strax efter midnatt men de hade inte vår bokning?! Hon försökte hitta den och hon ringde även sin chef, men ingen av dem kunde hitta den. Men jag visade min bokning i appen och hon gjorde en ny bokning istället, så det var lite trassligt men vi fick ett rum tillslut! 

På morgonen när vi vaknade upp gick vi ut till bubbelpoolen, det var kanske 10 grader ute så det var riktigt skönt och avslappnande att gå ner i den varma poolen! En perfekt start på dagen! 
(null)

Hotellet låg mitt ute i ingenstans haha, så vi åkte sedan ca 40 minuter till downtown Kansas City. Det hade börjat regna så vi kände inte för att strosa omkring, så vi tittade på de två sakerna vi hade på vår lista. Det första stoppet var vid ett bibliotek där ena väggen av en byggnad var omgjord så att det såg ut som böcker! Det andra stoppet var några murals, men vi såg bara en av dem vi hade kollat upp. 
(null)

(null)

(null)

Efter detta åt vi lunch, vi hade blivit tipsade om att man ska äta bbq i Kansas City, och en av restaurangerna vi hade blivit tipsade om låg i en bensinmack, men tydligen skulle maten vara riktigt god. Så vi åkte tid och herregud vad gott det var!! Mätta och belåtna började vi köra genom Kansas till mittpunkten av USA (av de 48 staterna och inte Hawaii och Alaska). 
(null)

(null)



ST LOUIS

Hallå! Efter förmiddagen i Memphis körde vi till St Louis, Missouri! På vägen passade vi även på att ta en liten detour för att åka över en bro över till Illinois också, haha. Kanske lite onödigt eftersom vi inte stannade någonstans, men Moana ville så gärna göra det så varför inte! Vi filmade Illinois-skylten men gick en bild på Missouri-skylten på väg tillbaka igen.
(null)

Väl på plats i St Louis gick vi direkt till Gateway Arch, vilket är det enda jag har hört talas om när det kommer till St Louis, haha. Det var en stoooor båge och man kunde åka upp i den, men när vi kom fram så skulle de stänga om en liten stund så vi kunde tyvärr inte åka upp i den. Vi avslutade kvällen på en rooftop och såg solnedgången, riktigt mysigt! Vi både beställde lemonade eftersom vi skulle köra bil, och när vi skulle betala sa vår servitris att vi får dem gratis eftersom det bara var lemonade! Så gullig, så vi gav henne en stor dricks istället!
(null)

(null)

Vi var sedan till CVS för att försöka få antibiotika till Moana då hon tror hon har fått en urinvägsinfektion, men de hade ingen minute clinic där så det blev ingen antibiotika. Vi köpte istället några olika tranbärspiller och hon dricker massor med vatten. Förhoppningsvis kan vi hitta något ställe längs vägen där hon kan få antibiotika! Efter detta körde vi vidare till Kansas City.





MEMPHIS

Hej! Vi anlände i Memphis, Tennessee på måndagskvällen och besökte direkt downtown innan vi åkte till hotellet. Vi var till Beale Street som är den kända gatan där det finns många restauranger och barer. Många av dessa hade även livemusik! Vi strosade omkring där en stund och tog en del bilder innan vi kände oss nöjda efter en lång dag! Vi åkte över Mississippifloden där hotellet låg, bara 10-15 minuter från downtown Memphis, och då var vi helt plötsligt i Arkansas!
(null)

(null)

(null)

Dagen efter vaknade vi upp och åkte efter frukosten på hotellet till Graceland, där Elvis bodde! Vi gick omkring där och kikade runt lite, men vi valde att inte ta en tour då det var så dyrt, så vi kunde inte se själva ranchen tyvärr... Men vi skymtade huset och såg hans flygplan, bland annat, haha. 
(null)

(null)

Vi åkte sedan förbi Beale Street där vi var igår för att ta några bättre bilder, men därefter körde vi vidare mot St Louis! 
(null)


ATLANTA

Hej hej hallå! Nästa stopp för oss blev i Atlanta, vi kom dit på söndagskvällen och checkade in på vårt fantastiska hotell! AJ hade bokat rummen (ett till mig och ett till dem) genom en app och det är hotellet som väljer rumstyp. Det visade sig att vi fick en varsin suite!!! Det var helt sjukt fint. Det var en fin lägenhet med ett sovrum, vardagsrum, kök, badrum och tvättstuga. Riktigt lyxigt och vi betalade ett riktigt bra pris! $150 per rum, på hemsidan kostsr detta rum nästan $300! 
(null)

Vi fixade oss lite snabbt och åkte sedan iväg på Moanas födelsedagsmiddag, hon önskade Cheesecake Factory! Vi skålade hennes födelsedag en sista gång och åt en god middag. När vi kom tillbaka till hotellet igen tände vi sparkelers på balkongen och sedan var det natti natti. 
(null)

(null)

Nästa dag vaknade jag upp efter drygt 4,5 h sömn men jag var pigg! Sängen var otroligt skön och jag måste ha sovit riktigt djupt för jag kände mig helt utvilad. Jag gick upp på takterrassen för att titta på soluppgången, så mysigt! Därefter gick jag tillbaka till sängen ett par timmar och tittade på tv. Moana och AJ vaknade några timmar efter mig och de tog sig iväg till World Of Coca Cola. Jag har redan varit där i år så jag följde inte med, men jag gick med dem till bilen för att lämna mina saker. Men  är jag kom tillbaka till rummet max 10 minuter senare hittade jag massa galgar på min säng?! Det var sååå konstigt hahaha... Varför skulle städerskorna göra något sådant? Vem vet, kanske bodde det ett spöke på rummet! 
(null)     

(null)

Iallafall, jag tog en dusch och chillade någon timme innan jag promenerade iväg för att möta upp de andra. Vi var förbi en väggmålning för att ta bilder, vi gick genom Olympic Park och åt sedan lunch på Waffle House. Därefter var det dags att köra AJ till flygplatsen då han skulle tillbaka till New York och jag och Moana fortsatte vidare mot Memphis, Tennessee! 
(null)

(null)




CHARLESTON, SC

Hej hej! Imorse hade vi sagt att mötas upp vid 10 vid (eller vid 9:30 vid frukosten om man kände för att äta något). Jag ville gärna ha frukost så jag gick dit vid 9:30 och var sedan redo att checka ut rummet runt 9:50. Meeen jag såg att vår bil var borta och skickade sms och frågade om Moana och AJ hade åkt någonstans, och de hade åkt på födelsedagsfrukost då det är Moanas födelsedag. Det var ju självklart fine för mig att AJ ville ta ut henne på frukost, men det hade kanske varit trevligt om de sagt till när de åkte iväg. Ja ja tänkte jag, jag fixade lite med bilder osv då Moana sa att de skulle vara tillbaka vid 10:10. Meeeen de kom vid 10:55 och jag var väl sådär smått glad... Jag vet inte, jag tycker det är ganska respektlöst att inte ens säga till att de kommer senare ändå. Men jag vet ju att AJ är sämst på att passa tider så jag visste ju om det från början, men jag tycker det är tråkigt när Moana blir förändrad när hon är med honom. Hon blir lite som en bebis som inte klarar av att göra saker själv utan hon behöver AJ till att fixa allting. Men så var hon förut också, så därför har jag inte varit jättetaggad på att han skulle följa med denna helgen på grund av allt det här. Men jag ville inte heller neka Moana då de har ett distansförhållande och det är hennes födelsedag, så jag kämpar på. 

Så, nu har jag fått skriva av mig lite haha. Vi kom iväg strax efter 11 och åkte till downtown Charleston och strosade omkring där. Jag hade kollat upp några saker man bör se, men eftersom vi kom iväg lite senare hoppade jag över ett par saker som inte var på min priolista. Jag har i stort sett gjort all planering för jag tycker sånt är kul, och Moana sa att hon gärna bara hakar på då hon litar på mina val, haha. Så för min del är det lugnt, då vi ser sånt som jag tycker verkar vara intressant! 

I downtown Charleston såg bland annat någea murals (väggmålningar), Rainbow Row (pastellfärgade hus), the Riverfront med en ananasfontän och två parker. Det var molnigt mitt på dagen men det var faktiskt skönt, för när solen väl kom fram på sena eftermiddagen blev det riktigt varmt! 

Men som tur var så åkte vi till Folly Beach, på sena eftermiddagen och njöt av havsvindarna! Vi åt en sen lunch/tidig middag och gick sedan till stranden. Moana tog sig ett dopp, men jag och AJ nöjde oss med att bara gå i vattnet till knäna. Det var faktiskt ganska varmt så jag hade absolut kunnat bada också, om jag hade orkat byta om, haha. 
(null)

(null)

Vi tog en sväng ut på piren men det var alldeles för blåsigt för att gå hela vägen ut, plus att vi kände att vi behövde börja röra oss till nästa destination som är Atlanta, Georgia! 
(null)

Just nu när jag skriver detta sitter vi i bilen och har drygt tre timmar kvar (av 4,5 h) och jag sitter i baksätet. Jag vill gärna köra lagligt och inte gå för mycket över speed limit, men Moana och AJ sa att de gärna kör då de inte har problem med att köra fort, hahaha. Så jag blev nedröstad när jag sa att jag var pigg nog att köra. Men det gör inte mig något, dock sitter jag här och är smårädd då och då, eftersom Moana har världens road rage (dvs hon stör sig otroligt mycket på andra förare och kör som en galning ibland). Plus att hon och AJ småbråkar då och då om telefonen/GPS, så jag försöker bara hålla mig till mig själv. Men förhoppningsvis går allt bra! Hon har ju kontroll, men det känns bara lite obehagligt när man själv inte är van med det. Så det är bra att jag kan fördriva tiden med bland annat att blogga, vilket tar mitt fokus från körningen haha. 




WILMINGTON, NC

Hej hej hallå! Imorse åkte vi iväg runt 8:20 mot Wilmington, North Carolina. Resan gick bra och drygt 4,5 h senare var vi framme! Denna stad ville jag åka till på grund av serien One Tree Hill, då de filmade där och det fanns massor av olika platser från serien att besöka! 

Vi började med att besöka The Rivercourt, där det i serien var en basketplan men den finns inte kvar. Dock finns utsikten kvar och massor av små meddelanden på bänkar osv från fans. Det var riktigt härligt, jag kände mig så lyckligt haha. 
(null)

Vi var även till bron som finns med i början av varje avsnitt till introt, den när Lucas går över bron med sin basketboll. Även där var det massor av olika små meddelanden som hade med serien att göra! 
(null)

Sedan var vi förbi husen där Haley, Peyton, Lucas och Brooke bodde. Det är så sjukt att man känner igen sig, haha. Jag tog några snabba bilder eftersom det faktiskt bor människor i husen. Sista stoppet med bilen blev en byggnad som var till klubben TRIC, där det såklart även fanns massvis av meddelanden skrivna. 
(null)

(null)

Vi åkte sedan downtown och parkerade bilen för att titta på de två sista OTH-ställena, bänken där Haley och Nathan hade sin första inofficiella dejt och Karen’s Café (som dock är en vanlig butik nu). Vi gick också förbi en fin mural som vi tog kort vid. Det var även en stor marknad genom staden så vi köpte lemonade och funnel cake, mums! 
(null)

(null)

Efter några timmar i Wilmington började vi bege oss till Sunset Beach, drygt en timme ifrån. Men tyvärr var det en molnig dag idag och det blev ingen solnedgång för vår del, men det var härligt att vara på den stora stranden och bara strosa en stund. Vi åkte sedan vidare och stannade till vid gränsen mellan North och South Carolina, för att ta bilder såklart! Därefter blev det middag och just nu sitter vi i bilen på väg till Charleston, South Carolina. AJ kör bilen så jag kan passa på att vara på telefonen en stund här i baksätet! 
(null)

(null)


ROADTRIP!

Hej hej! Imorse strax innan 10 lämnade jag och Moana New York! Vi körde söderut till Virginia Beach, vilket var en resa på ca 7 timmar. Vi stannade bara snabbt en gång i Delaware för toalettpaus och en lite senare gång för bensin och tillslut på en utsiktsplats någon halvtimme från Virginia Beach. Så vi var framme på drygt 7,5 timmar! Vi var framme strax efter 17 och hann hänga på stranden någon timme innan solen gick ner och vi bestämde oss för att äta middag. Vi hade ju bara levt på frukost och snacks i bilen, haha. 
(null)

(null)

(null)

Planen var sedan att hämta upp Moanas pojkvän vid flygplatsen på kvällen och köra vidare ett par timmar, men hans flyg var försenat så han skulle landa vid midnatt, så vi bestämde oss för att ta in på ett hotell vid flygplatsen och stanna här för natten. Vi åkte och hämtade honom och när vi kom hem skulle jag föra över bilder från kameran till telefonen, som jag gör via en app. Men nu när jag har uppdaterat min telefon så funkar inte appen längre, sååå jag försökte lösa det ett par timmar till jag gav upp och gjorde på det gamla hederliga sättet - jag la in bilderna på datorn och skickade bilderna från datorn till telefonen så att jag kan visa dem här på bloggen! Haha. Trassel trassel. Nu är klockan 2:30 och jag ska gå upp vid 07, så det är dags att sova! 
(null)

(null)



ETT REGNIGT NEW YORK

Hej hej! Ja usch vilket tråkigt väder det har varit idag, det har regnat hela dagen... Européerna tog med sig dåligt väder hit!! Igår var det över 30 grader och idag har det varit runt 18. Brrr! 

Imorse efter hotellfrukosten åkte jag till Bronx för att möta upp Moana och hennes pojkvän AJ, då vi tillsammans åkte för att hämta vår hyrbil! Allt gick bra och nu känns resan verklig på riktigt! Jag och Moana åkte och handlade vatten, bröd och snacks som vi tänkte ha i bilen och sedan åkte jag tillbaka till Manhattan. 
(null)

Klockan hade redan hunnit blivit 14 och jag mötte upp Niklas på hotellet. Han hade varit på en guidad tour på Madison Square Garden och så hade han kikat på Times Square. Eftersom det fortfarande regnade ute tog vi det lugnt på hotellrummet en stund innan vi gick ut för en sen lunch/tidig middag. Vi åt på Black Tap och äntligen fick jag prova på en "freakshake", haha. Det var en god milkshake med bland annat sockervadd och godis, helt galet! Jag har velat prova en sån här i USA och äntligen blev det av, men nu känner jag mig nöjd och behöver inte ta en till, haha. 
(null)

Efter maten gick vi mot Madison Square Garden, dörrarna öppnade vid 17 (matchen var vid 19) och niklas ville vara på plats så tidigt som möjligt! Jag tog några bilder på honom utanför arenan innan jag gick tillbaka till hotellet. Här har jag stannat resten av kvällen och samlat krafter inför morgondagen! Jag är sååå taggad! 
(null)



SEMESTER PÅ RIKTIGT

Hej hej! Nu har jag lämnat huset och jag sa hejdå till Daisy, meeen jag kommer träffa henne igen när jag kommer tillbaka till New York som tur är. Jag var en riktigt packåsna då jag hade min väska, ryggsäck, en måste med Moanas kläder som hon lämnat hos mig plus en påse med snacks och andra småsaker till bilresan, haha. 
(null)

Nu har jag checkat in på hotellet som jag och Niklas ska bo på i två dagar. Vi fick ett rum på 16e våningen och har en fin utsikt över Empire State Building! Wohooo! Jag ser framemot att se den upplyst ikväll. Jag ska snart ut på stan i några timmar innan det är dags att ta tunnelbanan till flygplatsen och möta upp Niklas som landar ikväll!
(null)

(null)


EXTRAJOBB...

Halloj! Här trodde jag att jag hade jobbat klart meeeen mamman "frågade" mig (dvs jag hade inget val då hon skulle till läkaren) om jag kunde hämta Jane från skolan. Jag fick även åka med Jane till två olika butiker för att leta saker till ett skolprojekt... Haha. Ja ja. Jag var ändå klar med mina ärenden och saker att fixa inför resan, så varför inte. Jag fick bestämma middag idag som en liten "sista" middag, även om jag kommer tillbaka några dagar efter min resa. Det blev amerikansk mat (dvs burgare, pommes frites och mac & cheese), från en av mina favoritrestauranger. Mums! Jag och Jane tittade på Shanes nya video på youtube och sa sedan hejdå när hon gick och la sig då jag kommer åka till city imorgon innan hon kommit hem från skolan. 
(null)



VLOG: FRIENDS POP-UP

Här kommer en video från när vi var till Friends NYC pop-up samt några andra saker vi gjorde under dagen!
 


RSS 2.0