AV MED KÖRKORTET

... Trodde jag! Jag blev stoppad av polisen igår mitt på dagen, första gången det någonsin hänt mig. Jag stannade, han kom och presenterade sig och sa att jag hade kört för fort i ett skolområde. Jag hade helt missat skylten för det och körde på som vanligt, det var en stor väg med två körfält åt båda hållen. Han sa att det var 20 mph under skoltid och jag hade kört 39 mph (jag såg bara den vanliga 40mph-skylten). Shiiiit, jag var så nervös, det var ju dubbelt så fort och jag trodde jag skulle bli av med körkortet. Eller min absolut första tanke var skyhöga böter. Men jag tog det lugnt, visade mitt svenska körkort (jag har inte körkort här), sa att jag var turist och försökte hitta papper för bilen men jag visste inte vad som var vad, så jag visade alla papper som fanns i bilen, haha. Polisen sa att det var lugnt, tog mitt körkort och gick till sin bil någon minut. Han var väldigt lugn och trevlig! Sen kom han tillbaka och sa att jag får en varning men att jag kan åka. Jag bad så mycket ursäkt och tackade och åkte vidare. Det var verkligen en bra påminnelse att kolla ordentligt på alla skyltar och tänka på vilken dag och tid det är när man kör! 

Jag åkte till Trader Joe’s för att handla några matvaror och åkte hemåt igen. Resten av dagen var vanlig, jag hämtade Jane från skolan, skjutsade Anna från skolan till pappans hus och när jag kom tillbaka till mammans hus var hon på väg att åka till city så resten av eftermiddagen och kvällen var jag hemma själv med Jane. Hon hade sin tutor någon timme och hängde sedan mest på sitt rum. Jag fixade en jättegod middag, en pastarätt med räkor (och champinjoner för min del) och så tittade vi på 90 day fiancé! 
(null)


HELG IGEN

Hallå! Då var det helg igen och jag slipper vara förälder! I onsdags var jag ensam hemma med tjejerna till torsdagskvällen och sen var det helt plötsligt fredag. Jag var bara hemma på fredagskvällen och samma med idag, lördag. Jag har vilat upp mig och hängt med mig själv, riktigt gött! Jag gick på bio idag och såg Breakthrough, jag gillade den! Sorglig men fin. Sedan hade jag nästan en timme kvar på parkeringen, så jag gick in i en annan salong och såg första 45 minuterna avCaptain Marvel, haha. Kände mig badass! Men, bion här är ju helt öppen så det är bara att gå in i vilken salong som helst, har ju 18 salonger att välja på! Dock var det bara denna film som precis hade börjat, så det fick bli den, haha. 
(null)


MÅN & TIS

Hej hej! Igår, måndag, trodde jag att jag skulle vara ledig då tjejerna inte hade skola och inga aktiviteter, så jag skulle inte skjutsa dem nånstans, vilket hos pappan betyder att jag inte behövs. Meeen strax innan midnatt på söndagskvällen skrev Jane ett sms om att hon skulle på bio och att pappan sagt åt henne att smsa mig att jag behövde skjutsa. Både henne men även hämta upp hennes kompis en halvtimme härifrån... Sååå det blev några timmars jobb ändå. Tji fick jag! Tyckte det var bara så himla dåligt av pappan att inte höra av sig direkt till mig samt tidigare, men men. Jag har ju försökt med det här att få schema av honom men det höll han i ett par veckor bara. Men på kvällen mötte jag upp Jessica för froyo och sedan häng hemma hos mig. Vi hängde nere i källaren och pratade om allt och ingenting, så härligt! Har verkligen saknat det. :) 

Idag, tisdag, har vardagen kommit tillbaka igen! Efter skjutsning till skolan åt jag frukost, fixade mig i ordning och åkte och plockade upp Jessica. Vi hann bara med att kika i ett par affärer innan hon behövde åka hem igen för att gå ut och äts lunch med sina gamla värdbarn (som har lov denna vecka). Jag åkte hem och åt lunch sedan åkte jag till pappans hus och tog det lugnt nån timme innan jag hämtade hem tjejerna igen. Just nu har vi några timmar att chilla innan jag skjutsar dem till Hebrew School ikväll! 
(null)


SÖNDAG

Hej hej hallå! Idag fick jag äääntligen sovmorgon. Det var ett par helger sedan jag kunde sova ut, utan att ställa ett alarm haha. Riktigt skönt! Efter lunchtid kom Victoria och Lars till New Rochelle. Victoria träffade jag första gången jag bodde här, vi var au pairer samtidigt och träffades flera gånger i veckan. Så vi började med att åka omkring här och så var vi förbi hennes gamla hus och promenerade i det området. När vi kikat runt på lite olika platser åkte vi och åt froyo, sedan beställde vi kinamat och åt det hemma hos mig. Vi hann även med ett avsnitt av GOT innan det var dags för dem att ta en Uber till flygplatsen. Senare på kvällen kom Rachel över till mig och vi tittade på det nya avsnittet av GOT! 
(null)



LÖRDAG

Hej hej! Denna lördagen vaknade jag vid 03:30 efter nästan fyra timmars sömn. Jag blev hämtad av Moana vid 04 och sedan hämtade vi upp Karin för stt skjutsa henne till flygplatsen i New Jersey. Usch, vi var sååå trötta! Men klart man ställer upp när man har möjlighet, haha. Vi kom hem strax innan 07 igen och jag hade då vaknat till liv, så jag åt frukost och tittade på serier en stund i sängen, innan jag tillslut somnade vid 09 igen! 

Jag vaknade av mitt alarm vid 12 och åt lunch, innan jag plockade upp Carina och åkte till hotellet Moana bodde på. Vi hängde där en stund och bara chillade, sedan sa jag hejdå till Moana som åker hem imorgon igen. Jag skjutsade hem Carina och åkte hem. Men i bilen fick jag ett samtal sv mamma och jag pratade med familjen! Så kul. Fredrik slukade det sista av minttu-flaskan och det fångade jag på bild, hahaha. 
(null)

Sedan gjorde jag mig i ordning och åkte till city. Där träffade jag på Victoria och hennes pojkvän Lars som är på besök i NYC! Sååå kul att ses igen! Trots att det var flera år sedan vi sågs senast så kändes det inte konstigt, så himla skönt. Vi mötte upp Lanner och Mariska på en rooftop och hängde där resten av kvällen. Mycket trevligt! :) 
(null)


THE HAMPTONS

Hallå! I fredags var Jane ledig från skolan pga långfredagen, men hon åkte med sin faster och Anna till city så jag var ledig den dagen. Jag blev hämtade vid 7 på morgonen av Moana och vi plus Carina tog vilen till The Hamtons, nästan längst ut på Long Island. På sommaren är det fullt med personer från rikare familjer plus kändisar som hänger där. Vi besökte några olika stränder, åkte förbi en byggnad som ser ut som en anka samt shoppade på en stor outlet. En helt fantastisk dag trots starka vindar vid stränderna, haha! 
(null)

(null)

(null)

(null)



TORSDAG

Hallå! Idag träffade jag Jessica som kom till NY igår eftermiddag. Vi plus Karin åt brunch på ett diner! Sedan var jag och Jessica till några affärer innan jag behövde åka hemåt och hämta Jane. Så kul att träffa Jess igen! Senast vi sågs var i juni men det kändes som vi hade setts för bara några veckor sen, haha. Så skönt! 
(null)


VÄNNER PÅ BESÖK

Halloj! Denna vecka har jag flera vänner som är i NY och hälsar på. Måndag till onsdag har jag hängt med Moana på dagarna, och både i måndag och tisdags hängde Moana med mig och Jane när jag jobbade. I måndags på dagen planerade vi vår kommande resa i oktober, vi planerar en road trip i två veckor! Jag hoppas verkligen att vi kommer iväg! 
(null)

I tisdags var vi med Karin till Sleepy Hollow, en stad ca en halvtimme norrut. Vi var till kyrkogården som är väldigt stor och där flera kända personer ligger begravda, bland annat Rockefeller-familjen.
(null)

(null)

(null)

I onsdags var jag och Moana till Bronx zoo. Det var en väldigt vacker dag och kul att strosa omkring bland djuren där. Efter några timmar behövde vi åka tillbaka hemåt då jag behövde hämta Jane från skolan. Det har varit en lugn jobbvecka för mig då Anna har lov men är i Boston hos sin faster och Jane går i skolan på dagarna och hon har inte så många aktiviteter jag behöver köra till på eftermiddagarna. 
(null)


PORTLAND

Halloj! Idag efter att ha ätit frukost och checkat ut från hotellet åkte vi runt och kikade i Portland och stannade på de ställen som såg intressanta ut, haha. Det är en väldigt liten men mysig stad. 
(null)

(null)

När vi kände oss klara började vi vårt letande efter lighthouses. Den första låg ganska nära downtown, en liten men fin fyr. Vi åkte sedan söder ut och såg två fyrer till och besökte även två olika stränder. Mycket härligt! 
(null)

(null)

På sena eftermiddagen lämnade vi Maine pch styrde hemåt. Vi stannade efter några timmars bilåkande på Ikea i Connecticut för middag och sedan var det bara en timme kvar hem. Trött men väldigt nöjd kom jag hem vid 22:30! 





ROADTRIP TILL MAINE

Hej hej hallå! Idag åkte jag och Cajsa iväg till Maine. Men dagen började otroligt dåligt! Vi hade bokat bil på flygplatsen som är här nära oss och vi var där vid 08. Meeen där på plats sa de att vi behövde ha ett kreditkort för att få hyra bilen, och ingen av oss har det... Vi frågade även de andra biluthyrarna där men alla sa samma sak. Vi åkte istället till ett annat ställe för att prova, men de sa samma sak. Vi åkte till ett tredje ställe där de sa att vi kunde hyra bil utan kreditkort, men då måste vi ha amerikanskt körkort. Och det har ingen av oss heller, haha. Ååååh det var så himla himla surt! Efter nästan två timmars försök på olika ställen trodde vi att denna roadtrip inte skulle bli av... Men jag ringde och frågade min värdmamma om hon kunde tänka sig att följa med och hyra, och visa sitt körkort och stå med på uthyrningen tillsammans med mig. Hon vaknade av mitt samtal (vid 10) men snäll som hon är sa hon ja, så vi åkte hemåt. Men på väg hem smsade hon och sa att hon hade en bättre idé, hon sa att vi kunde ta hennes bil då hon inte hade så många mil på den! Det var såå underbart och skönt att det löste sig med bilen, och vi var såå tacksamma. Nu sparade vi ju drygt 1000kr var också! 

Cajsa lämnade av mig och jag tog bilen och körde till henne, då hon behövde lämna av sin bil. Så, drygt tre timmar efter planerat kom vi iväg vid 11! Vi tog ett första stopp i Hartford, Connecticut för lunch. Det var kul att få se den staden, för i Gilmore Girls (en serie jag älskar) pratas det mycket om den då de bor nära där, haha. 
(null)

Vi fortsatte sedan vidare och stannade någonstans i Massachusetts för att tanka bilen, men nästa riktiga stopp blev i Portsmouth, New Hampshire! Det var en otroligt mysig liten stad och vi strosade omkring där i någon timme. Det var skönt att få sträcka på benen då efter flera timmar i bilen! 
(null)

Sedan åkte vi över en bro och kom då till Maine. Så idag har vi varit i fyra stater, haha! Vi åkte hela vägen till Portland som låg ca en timme ifrån Portsmouth. Vi kom fram vid 18:30 och strosade omkring downtown innan vi åt hummer till middag på ett gulligt hak! Det var första gången för oss och vi visste inte riktigt hur vi skulle göra först, men vi provade oss fram och det gick bra, haha. Efter middagen gick vi tillbaka till bilen, köpte bubbel på Whole Foods och åkte till hotellet. Vi checkade in, duschade och skålade in helgen ordentligt! Vi var sååå glada att vi tillslut kom iväg och njöt av varje sekund! 
(null)

(null)

(null)




FREDAG

Hallå! Veckan rullade på som vanligt och helt plötsligt kom fredagen. Jag mötte upp min kompis Moana som är på besök och spenderade dagen med henne och Carina. På kvällen träffade jag några vänner på ett diner och åt en sen middag samt spelade spel, så kul! Men jag var tvungen att åka hemåt relativt tidigt (för en fredagskväll) då jag skulle upp tidigt dagen efter och köra bil större delen av dagen, så jag ville få en god natts sömn! 
(null)



ÖVNINGSKÖRA

Hallå! Idag mötte jag upp Cajsa för lunch och fixa det sista inför vår roadtrip i helgen. Vi bokade bil och kollade upp ställen att stanna på. Jag är sååå taggad! 

När jag hämtade Anna idag frågade hon om hon kunde få köra hem. Hon har tagit 5-6 körlektioner och känner sig säkrare i bilen igen, och vill börja övningsköra hemma också och inte bara ta lektioner. Jag ville inte att hon inte skulle få köra, eftersom det är bra att hon vill köra. Men jag var lite osäker... Så jag körde på den stora vägen från skolan och så fick hon köra småvägarna hem där det knappt är någon trafik. Det gick så bra så, men såklart att det ändå kändes läskigt för mig haha. Hon är ju nybörjare! Hon körde även för att hämta Jane från skolan och så körde hon till affären. Jag försökte få pappan att köra med henne till affären men det ville han inte. 

I affären sa jag även till henne att jag kan köra lite med henne, men att hon borde börja köra mer och mer med sin pappa. Hon sa att hon inte var helt bekväm med att köra med honom... Suck. När vi kom hem försökte jag skylla på att jag inte har amerikanskt körkort och att det funkar på helt andra sätt i Sverige, att jag måste gå kurs osv. Pappan kollade upp hur det var med det i USA och tolkade det som att det var lugnt att jag inte hade amerikanskt körkort, eftersom jag hade ett körkort ändå... 

Iallafall. När tjejerna var på Hebrew School sa jag till honom att jag inte vill köra med henne på större vägar och längre sträckor, så som till tennis. Han sa att det var helt förståeligt och att det var lugnt. Tycker dock det är lite konstigt att han förväntade sig att jag ska övningsköra med henne? Aja. Jag sa att jag kan öva lite med henne här i bostadsområdet där vi bor, för det är inga stora vägar här, och jag tyckte det var lite kul och jag kände mig inte stressad då hon kan köra ganska bra. Men mer än så vill jag inte göra, det är alldeles för stort ansvar för mig! Jag hoppas han backar mig när jag säger nej till henne och att han själv tar tag i att lära sitt barn att köra! Jag vill inte att hon ska bli sur på mig, hon har ju ett konstigt humör som svänger fram och tillbaka från dag till dag. 
(null)



MÅNDAG

Ja då var det måndag igen. Ny vecka, nya tag! Denna vecka är vi hos pappan. Idag skjutsade jag Anna till skolan och sedan tog jag Jane till ett läkarbesök/utredning då hon har tre möten med en läkare för utredning av någonting som har med skolan att göra. Idag var besök nr två (mamman tog henne förra veckan) och på torsdag är sista besöket. Jag lämnade av henne, åkte hem och åt brunch och tog ut Daisy innan jag behövde hämta Jane igen och skjutsa till skolan. Jag kom hem igen och tog Daisy till veterinären för att ta spruta mot rabies. De vägde henne och klippte klorna också. Allt var gjort på ca en kvart och Daisy var så duktig så! Min lilla hund! :) Vi åkte hem och jag tittade på ett avsnitt av OTH innan jag hämtade tjejerna från skolan. 
(null)

När vi kom hem ville Jane baka kakor till ett skolprojekt, men det gick inte alls bra för henne och det slutade med gråt och skrik och allt åkte i soporna. När hon efter ett tag lugnat ner sig igen frågade jag om hon ville prova igen med mig, men hon hade redan skrivit till läraren att det inte hade gått och läraren sa att det var lugnt, så det blev inga kakor. Just nu är Anna på körlektion och Jane är på sitt rum och väntar på sin tutor för att göra läxorna. Jag hänger mer Daisy i vardagsrummet med öppen dörr till bakgården, det är underbart väder idag! Just nu är det 25 grader och klockan är 16:30. Fantastiskt! Jag får se hur länge jag jobbar idag, tjejerna har inga fler aktiviteter men pappan är inte hemma, så vi får se när han kommer hem. Då tänkte jag åka till mammans hus och äta middag där, då jag lagade köttfärssås där i söndags men glömde ta med mig matlådorna hit. Hoppas han inte kommer hem alltför sent! 

HELGEN

Hallå! Efter att ha sagt hejdå till familjen och satt dem i en bil till flygplatsen tänkte jag stanna var i city ett dag, då jag ändå var ledig hela dagen. Meeeen det började regna, så jag satte mig inomhus för att titta på Netflix en stund då jag hoppades det skulle bli bättre väder. Men det blev det inte, så efter ett par timmar tog jag tåget hemåt. På kvällen var jag med tjejerna och Alex (gammal au pair som hälsade på och tog över för mig när jag var ledig) och hennes pojkvän ut och åt middag tillsammans! Mycket trevligt! De fortsatte att hängs senare på kvällen hos men jag stannade hemma hos mamman då jag var sååå trött, haha.  Och så ville jag ge dem lite egentid! 

Annars i helgen har jag inte gjort så mycket alls, bara vilat upp mig haha. Jag var med Alex, hennes pojkvän Jonatan och mamman till ett diner för frukost på lördagen, annars har jag bara tagit det lugnt hemma. Ganska skönt faktiskt! De kommande helgerna är det fullt upp, så man får passa på. 
(null)



SISTA HELDAGEN

Halloj! I torsdags var det den sista heldagen tillsammans i city. Efter frukost tog vi tunnelbanan hela vägen till Coney Island, det tog ca 40 minuter från Midtown Manhattan. Vi strosade omkring där ett tag och åt pizza till lunch, innan vi åkte vidare. 
(null)

(null)

Vi åkte tillbaka mot Manhattan men hoppade av tunnelbanan precis innan bron över till Manhattan, för att se den södra skylinen från Brooklyn-sidan. Alltid lika fin utsikt där! 
(null)

Därefter åkte vi tillbaka till hotellet och vilade en stund. Jag och Mattias köpte froyo och sedan var pappa och Mattias ut på en liten shoppingrunda medan jag och mamma stannade var på rummet. På kvällen åkte vi söder ut och åt middag på en italiensk restaurang och åkte upp på en rooftop (på en lägenhetsbyggnad, inte en bar). Rooftopen är på 53:e våningen och utsikten är väldigt cool, tycker jag iallafall haha! Sedan var vi trötta men nöjda och åkte hem till hotellet igen. 
(null)




TILLBAKA TILL CITY

Hej! Efter att ha skjutsat tjejerna till skolan på onsdagsmorgonen tog jag helg! Jag fick ledigt av mamman redan från onsdagen så det var riktigt skönt! Jag hade tidigare bara frågat om ledigt för torsdagen och fredag morgon. 

Efter att ha ätit frukost och packat ihop tog vi tåget till city. Vi lämnade av väskorna vid hotellet och åkte vidare mot Roosevelt Island. Vi åkte tram (lift) över till ön som ligger mellan Manhattan och Queens/Long Island City. Vi fick en härlig utsikt över Midtown/Upper East Side av Manhattan på ena sidan av ön och Long Island City på andra sidan ön. Vädret var även toppen, runt 18-19 grader och soligt! 
(null)

(null)

När vi kände oss klara åkte vi tillbaka över till Manhattan och tog en paus på en pub. Sedan gick vi till 5th avenue och strosade där. Det är där alla fina, fancy butiker finns! Vi var även in i St Patrick’s cathedral och till Rockefeller center där de hade byggt upp en stor throne från Game Of Thrones, då de skulle ha premiär av nya/sista säsongen där på kvällen! Lite synd att vi var där några timmar innan bara... Haha. 
(null)

(null)

(null)

Men vi hade redan planer på kvällen ändå. Vi var till Madison Square Garden för att titta på hockey. Rangers spelade mot Ottawa och tyvärr var matchen ganska tråkig, men det var en kul upplevelse och kul att ha varit där! Nu har jag varit där tre gånger och det räcker för mig, haha. Efter matchen var vi trötta och nöjda efter en lång dag så vi gick över gatan tillbaka till hotellet. Vi var där någon timme innan jag och pappa tog en sväng på stan ikväll. Vi hamnade på en rooftop-bar och tog en öl! Vi kom tillbaka hem igen runt 00:30 och då sov mamma och Mattias. 
(null)

(null)



HEMMA HOS MIG

Hej hej! Måndag och tisdag var vi hemma hos mig och det var skönt att kunna vila upp sig lite och komma bort från Manhattans stress. På måndagen var vi till Rye Beach och kikade runt och på eftermiddagen shpppade familjen medan jag jobbade en stund. Vi åt även middag med mamman och Jane! 
(null)

Tisdagen var också lugn, jag och Mattias gick på bio på förmiddagen medan mamma och pappa strosade runt downtown i New Rochelle. På eftermiddagen var vi till pappans hus och hälsade på Anna (pappan var i city) och sedan hängde vi hemma hos mamman. Vi tittade på en film och tog det lugnt. Jane gjorde läxor själv på sitt rum så det var en lugn dag för mig också. Jag skjutsade henne på Hebrew School på kvällen och plockade upp mat på vägen hem så vi åt middag med mamman. Efter att ha hämtat hem Jane igen satt jag, föräldrarna och mamman och pratade en stund innan det var natti natti. 




25 ÅR

Hallå! I söndags var det min 25-årsdag och jag vaknade upp till paket och frukost på sängen! :) Vi tog oss sedan ut från hotellet och åkte till en rooftop för att ta ett glas och skåla. Eftersom det var helg och brunch-tid kunde Mattias följa med också, annars är det ju 21-årsgräns. 
(null)

(null)

Efter detta åt vi lunch på Shake Shack och tog ännu ett glas på en pub på eftermiddagen. Vi kikade runt i butiker men det var halvdant väder ute och vi tog oss hem till mig på sena eftermiddagen. Vi var ut och åt middag och när vi kom hem var även mamman och Jane hemma. Jag fick paket av dem också och så hade de fixat en tårta till mig som vi alla åt till efterrätt! En riktigt härlig födelsedag! :) 
(null)



RSS 2.0