ONSDAG

Hej! Idag kom Johanna BL till Uppsala och vi shoppade på gränby. För min del blev det lite småsaker som örhängen och tights! :) 


På kvällen tog jag mig till Ica för att hämta ut ett paket. Det var min kamera som kommit och det ska bli så kul att leka med den sen när jag har köpt ett minneskort. ;) 




GOMIDDAG

Hej! Har precis kommit hem igen efter att ha varit ute och ätit med mamma och pappa som är på besök i Uppsala för att gå på konsert ikväll. Vi åt på Meza, en libanesisk restaurang. Mycket gott! :) Efteråt gick vi till där de skulle på konserten och hängde i baren ett tag innan jag åkte hemåt och de gick in i lokalen för att se Ulf Lundell! 






MÅNDAG

Halloj! Idag på dagen har jag inte gjort någonting alls haha, har bara legat i soffan och tittat på Netflix. Väldigt skönt faktiskt! ;) Men på eftermiddagen var det dags att ta mig till jobbet för ett kvällspass. Jag satt ute i driven och satan var kallt det var!! Så när jag kom hem nu på kvällen tände jag massa ljus och kröp ner under filten i soffan. Mysigt! 






SNÖÖÖ

Ikväll åkte jag tillbaka hem till Uppsala och här öste snön ner. Kanske den kan stanna ett tag nu så man får lite vinterkänsla! 



LÖRDAGSMIDDAG HOS MORMOR

Hej! Idag var vi bjudna hem till mormor på middag. Väldigt gott och trevligt sällskap! :) 



Potatishjärta! :) 

Efterrätt nr 1! ;) 



Små kort va? ;) 



Efterrätt nr 2! 

THE HAIR

Sååå häromdagen klippte mamma (motstridigt) av mitt hår och färgade det. Såhär blev det! Känns väldigt skönt att slippa lejonmanen... ;) 



Före färgning! 

El resultato! 



JULDAGEN

Hej! Idag hade vi som julafton nummer två hemma. Farmor, Hasse och mormor kom hit för middag och lite mer julklappar. Trevligt trevligt! :) 
Jag fick en selfie stick av Mattias i julklapp så jag provade den idag! ;) 







JULAFTON

Igår var det julafton! Del ett av dagen firades hemma med familjen där vi åt grötlunch och delade ut julklappar, eftersom pappa skulle jobba eftermiddag. Jag fick massa fina paket och jag tror vi alla var nöjda med allt! :) 
Man blir aldrig för stor för julstrumpa... ;) 












Del två av julafton började vid ett. Då åkte vi hemifrån och plockade upp mormor och började åka mot moster Lotta. På vägen stannade vi till vid kyrkan och tände ljus. 

Väl framme hos moster Lotta tog några en promenad och några stannade kvar inne. Sedan var det dags för Kalle och efter det middag! 


Karro och William hade med sig Christmas crackers, som är en engelsk tradition. Det är smällkarameller som hade en liten leksak, en krona och ett skämt inuti. ;) 




På kvällen körde vi för första gången julklappsleken. Alla hade köpt ett paket för en viss summa och sedan satt vi i en ring och slog en tärning, och fick man 1 eller 6 fick man ta ett paket. När alla paketen var utdelade var det dags för rond två, då man slog tärningen och vid 1 eller 6 fick man sno någon annans paket! Väldigt kul faktiskt! ;)





Efter det delades några vanliga julklappar ut och så fikade vi efter det. Även där hade Karro och William med sig något från England, en engelsk pudding som vi svenskar tyckte sådär om... ;) Men kul att prova på! 


Hahaha, älskar denna bild på mormor!

Vi avslutade kvällen med att skypa med kusin Lisen, moster Carina och lilla Zoe i Florida. :) 




GOD JUL ÖNSKAR NILLA




JULRIM

Klockan är 22.42 kvällen innan julafton och här sitter jag och skriver julrim. Så mysigt!! 




DAGEN FÖRE JULAFTON

Hej! Idag har jag fixat lite julgodis, mamma har klippt och färgat mitt hår (resultat kommer imorgon) och nu sitter hela familjen (minus pappa som jobbar) och tittar på Grinchen. Älskar den filmen, ett måste vid jul! Det blev ingen uppesittarkväll med Bingolotto i år, men vi kör en annan typ av uppesittarkväll, en mycket roligare! ;) 





HEJDÅ HÅRET







JULGODIS PÅ G!

 

DAN FÖRE DAN FÖRE DOPPAREDAN

Hej! Idag åkte jag hem till familjen. Vi klädde granen och åt skinkmacka på kvällen, så mysigt så! Dock blev ju granen väldigt ful, men det är så det ska vara! ;) Jag passade även på att slå in de sista julklapparna så nu är det bara julrim kvar!
 
 
 
 

PÅ BUSSEN HEM TILL FAMILJEN!




MÅNDAG

Hej! Idag tog jag en lång och utdragen sovmorgon, åt frukost, tittade på tv, sedan åkte jag till gränby och handlade den sista julklappen innan jag jobbade kväll. 

Och vet ni vad?! Idag efter kvällspasset på jobbet gick jag på julledighet! Woho, sååå nice! :) Imorgon lämnar jag Uppsala och åker hem till la familia! 

SÖNDAG

Hej! Idag har jag jobbat och efter jobbet åkte jag hem till Linnéa och Johan som beställde hem pizza. Yummy! Det blev även en hel del mys med lille Frasse också! :) 







RÅDJUR

På väg till Ica såg jag ett litet rådjur springa omkring och på vägen hem såg jag två stycken på samma plats. Så söta! 



FREDAG

Hej hej! Igår träffade jag några tjejer från klassen för att fira Matilda som fyllde 21 år! Vi åt på ett ställe som serverad vegetarisk buffé, gott gott! Sedan drog jag hem till Emilia för att skriva klart det sista med uppsatsen. Sååå skönt att få ta lite julledigt nu! Bara två jobbpass kvar sedan åker jag hem till familjen! :) 







MUSIKHJÄLPEN

Jahapp, här satt jag i lugn och ro och helt plötsligt ringer telefonen. Det var från Musikhjälpen som ringde eftersom jag tidigare idag önskade en låt och skänkte pengar. Efter att jag hade skickat smset med önskning av låt så ringde de upp och sa att de tyckte om min motivering och frågade om jag ville vara med live i sändning och det sa jag då ja till. Men eftersom klockan blev ganska sent så tänkte jag att det kanske blev imorgon istället, men så var inte fallet! För ungefär en halvtimme sedan ringde de och sa att jag skulle få prata live om två minuter! Så jag fick då prata med Gina och Kodjo vilket var skukt coolt, haha! Men usch, jag var då sjukt nervös och stammade fram en massa saker och glömde bort allt jag hade tänkt säga....... Men men, det var kul iallafall och nu är det över! ;)


FÖRSÖKTE få tag på Emilia att jag skulle vara med när de ringde och sa att jag skulle prata om två minuter, meeeen hon hann inte se mina meddelanden! :( haha! 


Här är smset jag skickade med låt och motivering. Hade tänkt säga motiveringen också men kom helt av mig så blev inte så mycket med det, haha. Ja ja, tanken som räknas! ;) 



DET ÄR INTE LÄTT NÄR DET ÄR SVÅRT

Alltså. Min mormor är 80 år och i somras köpte hon en surfplatta. Hon är cool! Jag skaffade Facebook och Instagram åt henne så att hon kunde följa sina barn, barnbarn och barnbarnsbarns vardag! Och jag vet att du kommer läsa det här mormor, så hej hej! :) 

Men igår på jobbet hade mamma ringt mig och smsat att hon behövde mormors inloggningsuppgifter till Facebook då hon hade fått ett konstigt meddelande om en varning från postnord... Och tydligen hade hon inte vågat använda surfplattan resten av dagen! Hahaha. Så jag loggade in på hennes Facebook efter att jag slutat jobbet och såg inget meddelande någonstans... Men jag scrollade ner lite på förstasidan i flödet och ser att min pappa hade delat ett inlägg om just detta! Och det var det mormor trodde var något farligt och vågade inte använda surfplattan mer den dagen för att hon inte ville råka komma åt någon konstig länk. Haha, det är inte lätt ibland! 

Men mormor, som jag sa igår, det är inte själva länken vi ser här utan en privatperson som har skrivit ut en varning om detta, och man kan inte få denna länk via Facebook utan det sker på något som du inte har, på mejlen hotmail! Det är inte på meddelanden på Facebook, när du får en sån där röd plupp. Här nedan kommer en bild jag har tagit av Facebook, så den kan man inte klicka vidare på utan det är bara en bild för att visa på vad det var du såg på Facebook! Så var inte rädd, haha! Kram! 



TORSDAG

Gokväll! Imorse hade jag och Emilia möte med vår handledare. Vi hade skickat in vår uppsats häromdagen och fick nu feedback. Hon berömde oss att vi hade kommit så långt, och vi fick bara några småsaker att fixa så det gjorde vi direkt efteråt. Imorgon ska vi fixa till två meningar som vi inte riktgt fick till idag, och kika igenom hela uppsatsen vad gäller språket. Lite småfix sådär! Känns så himla skönt!! :) 


På eftermiddagen drog jag till jobbet och allt rullade på bra. Nu sitter jag på bussen hem, trött med ont i huvudet men ändå glad för snaaaart är jag julledig! 

HEJA OSS!

Halloj! Idag tog jag och Emilia sovmorgon eftersom vi nästan är klara med uppsatsen. Vid elva kom jag hem till henne och vi fixade med det sista med uppsatsen, så som att läsa igenom allt, fixa så att man verkligen hängde med i texten, grammatik osv. Och självklart hade vi Musikhjälpen på tvn i bakgrunden tiden så det blev en väldigt skön stämning. ;) 

Vi har även hunnit med att äta lunch, fika med glögg och wienerbröd och tagit en vilostund i sängen, haha! 





Vi har nu skickat in utkastet till vår handledare så vi får se på torsdag efter vårt möte vad vi kanske behöver fixa till lite saker i uppsatsen innan inlämningen i början på januari. Men det borde i så fall inte vara några större saker, kanske lite mer formalia och sånt, förhoppningsvis! ;)

Nu tittar vi på tv och chillar men jag ska snart röra mig hemåt för att äta en sen middag och chilla och sen ta sovmorgon imorgon och ha en ledig dag! Whooooop! 

MÅNDAG IGEN

Hallåååå. Denna soliga måndag har jag spenderat hemma hos Emilia med vår uppsats och på kvällen jobbade jag. Efter jobbet gick jag till bussen i vanlig ordning men insåg (då en tjej påpekade det) att sista bussen hade gått?! Tydligen hade UL ändrat tiderna så senare bussar hade försvunnit, som vi var vana med att ta... Så hon och jag traskade vidare till en annan busshållplats i närheten och väntade 20-25 minuter där innan en "lantisbuss" kom och vi kunde åka till centralstation... Så himla drygt. Men skönt att ha sällskap, haha! 






Jag kom hem över en halvtimme senare än vad jag hade planerat men det fanns ingenting att göra åt det. 

Men när jag kom hem funkade inte mitt internet, så himla drygt... Jag som ville titta på Musikhjälpen! Men som tur var ringde JP mig och höll mig sällskap! ;) Puss på dig! 

GLAD LUCIA FRÅN MIG OCH FREDRIK! ;)




SÖNDAG

Hej hej! Efter en lugn helg hemma tog jag mig ut på stan idag med Linnéa. Vi kikade i några affärer innan vi gick och fikade och pratade en massa resor! :) När jag kom hem slängde jag ihop en pizza till middag med ricotta, mozzarellaost, valnötter och honung. Yummy!! 





LUCIAMORGON






HAWAII

En grå och mörk fredagkväll som denna sitter jag och tittar på olika resmål och drömmer mig bort. Ge mig palmer, sandstränder och SOL!
 






 
 


 
 


 


 

FINBESÖK I HUVUDSTADEN

Halloj! Efter en natts sömn i Stockholm tog jag mig ut med Pauline och åt frukost och vaknade till liv. Sedan lite vi till amerikanska ambassaden för att hon hade ett möte där inför sitt au pair:ande! ;) Jag åkte tillbaka till stan och väntade på henne där, men det blev mindre än en timmes väntande! Så skönt att det gick fort för henne. Vi gick runt på stan i några timmar, åt lunch och vid fyra åkte hon hemåt till Skåne och jag till Uppsala. En snabbvisit men sååå kul att ses igen! 
God morgon Stockholm! 




Gamla stan. 

ONSDAG

Jahapp, och var snart ännu en dag över. Jag och Emilia har suttit och skrivit på vår uppsats och den börja närma sig slutet nu, sååå skönt! Vi passade på att äta lunch ute och jag provade på indisk mat för första gången! Helt okej, fanns inte så mycket att välja på (vi åt buffé) men kul att ha provat på! :)




Efter ett tag tog energin slut... ;) 



Nu är klockan halv elva och jag sitter på bussen ner mot stan. Jag ska nämligen ta mig till Stockholm för att möta upp Pauline som kommer på finbesök från Skåne! 

THE DEATHLY HALLOWS

Halloj! Nu har jag precis kommit hem från Sigrún där vi såg de sista två filmerna i vårt Harry Potter-maraton. Speciellt var också att Sigrún inte hade sett dessa (bara läst boken) och Max hade inte sett den sista filmen. Så det var kul att se deras reaktioner! ;) En riktig myskväll med fina vänner!


MÅNDAG OCH TISDAG

Hello! Igår morse åkte jag hem till Emilia för att skriva uppsats. Vi drack te/kaffe först innan vi körde igång och satt till tre-tiden. Därefter åt vi lunch och sedan tog jag mig till jobbet. Jag satt i mellankassan och det var väldigt lugnt, så jag bara satt och stirrade på klockan i stort sätt... ;) 


Två bilder snobba av Emilia! ;) Vill haaaa hennes kamera! 







Idag är det tisdag och jag har suttit och letat efter en avhandling (forskning) som vi kan använda oss av i uppsatsen och efter några timmar hittade jag tillslut en som verkar passa vårt område! Så jag har suttit och fixat lite med uppsatsen. Nu ska jag ta en lunchpaus och sedan plugga lite till innan det är dags för myskväll med tjejerna! 



SÖNDAG

Idag följde jag med familjen till Uppsala. De stannade på gränby C en stund innan vi åkte hem till mig och åt sushi till lunch. Gott! Sedan åkte de vidare på Mattias match och jag pluggade lite. Nu håller jag på och tvättar och tittar på Netflix. En skön söndag! 




ADVENTSKALENDER

För ett tags sedan pysslade jag ihop en liten adventskalender till familjen och nu hänger den där hemma! 






LÖRDAG

Hallå! Idag har jag bara glassat runt och njutit av att vara ledig. Dock hann jag med att intervjua brorsan plus transkribera hans och Lerkys intervjuer till uppsatsen. 

Annars idag har familjen grillat kort till lunch, jag och Mattias var förbi mormor och hälsade på, jag har lagat mat, jag har slagit in julklappar och jag har lekt chaufför åt mamma och pappa och även Fredrik och hans tjej Linnéa. Jag och Mattias var också och våldgästade moster Carina på kvällen som hade bland annat mina kusiner och min andra moster på besök. En bra dag helt enkelt! 
Dockan Kristina är lucia-redo! ;) 




MYSKVÄLL MED FAMILJEN

Igår kväll åkte jag hem till familjen. Min lillebror tycker det är himla kul att gömma pappas dricka, så när vi tittade på idol teamade vi upp oss och gömde hans öl så han fick gå runt och leta efter den, riktigt kul haha. ;) 



TORSDAG OCH FREDAG

Halloj! Igår hade jag och Emilia möte med vår handledare på morgonen och fick bra feedback så det kändes skönt. Vi fick några saker att arbeta vidare på, men i det stora hela tyckte hon vi hade kommit en bra bit på vägen så klapp på axeln där va! ;) 

Moooot skolaaaan. 

Vi gjorde några ändringar efteråt som vår handledare tyckte och skrev vidare. Men sen på eftermiddagen tog jag mig till Baui för kvällsjobb. 


Jag kom en runt nio och tog i soffan ett tag, men gick och la mig ganska tidigt med huvudvärk... :( 

Idag vaknade jag med huvudvärk och det var inte så kul... Skulle egentligen ta mig till Emilia och plugga med vi bestämde att skriva hemifrån och prata på Skype samtidigt istället. Så det är vad vi gör nu, eller nu har vi tagit en liten paus... ;) 


JULMYS OCH HARRY POTTER

Vi är ett gäng från klassen som kör ett Harry Potter-maraton med två filmer åt gången. Nu var vi inne på film fem och sex (jag och Sigrún såg dock bara femman, vi var så trötta så vi orkade inte stanna längre haha) och hade lite julmys samtidigt! 



Sigrún gillar sitt snus! ;) 


Koncentrerad tjej! 








ONSDAG MORGON

Halloj! Imorse vaknade jag strax innan nio och gick upp och fixade en mysig frukost - julknäcke med julskinka och senap och en kopp varm choklad. Mums! Tittade på julkalendern samtidigt också, nu är jag riktigt taggad på julen! ;) 


Vid tio bänkade jag mig framför datorn, ringde Emilia och vi satte oss för att köpa biljetter till Adeles konsert i vår! Emilia kom in på sidan efter kanske tjugo minuter och köpte biljetter till oss, woho!!!!!! 



Haha, det får vi se i vår ... ;) 

TISDAG

Igår var en himla bra dag. Jag var på bra humör hela dagen utan anledning, sånt gillas! 

På morgonen tog jag mig till EP och bokade ett klassrum åt mig och Emilia så vi kunde plugga i fred. Vi skrev på vår uppsats och kom en bit, så det kändes skönt! Sedan åt vi lunch och drog vidare till kursavslutning för PPUn med presentationer från alla grupper. 











Sedan åkte jag till Ica och handlade innan jag åkte hem och åt middag och tog det lugnt någon timme innan jag tog mig till Smålands nation för quizkväll med några tjejer från klassen! Så mysigt och trevligt så! 




SNÖ I UPPIS

För någon dag sedan kom snön även till Uppsala! Det är ju inte så mycket, men ändå tillräckligt för att lysa upp mörkret lite. ;) 



DECEMBER 1ST




RSS 2.0