HELGEN

Hej hej! I fredags kväll efter jobbet var jag till Karin på spelkväll en stund innan jag åkte hem och mötte upp Elin som kom med taxi från flygplatsen. Vi har känt varandra sen innan vi åkte som au pair till USA och träffades första gången på training School i New Jersey i början av februari. Hon har varit i Kalifornien i ett år som au pair men avslutar sin resemånad  i New York, så hon bor hos mig i helgen! 
(null)

I lördags tog vi sovmorgon och Elin som ligger tre timmar efter sov ut ordentligt, haha. Vi åt brunch hemma och åkte på eftermiddagen in till Manhattan. Vi strosade omkring och hade det gött bara. Vi var till två rooftops på sena eftermiddagen och sedan gick vi till en vanlig bar dit även Soma och Moana kom till. Vi hängde där någon timme innan vi gick till en klubb där vi hade en promotor. Det innebär att man kommer en gratis och får gratis alkohol! Vi mötte även upp Karin, Lanner och Judi som hängde med på klubben. Vi hade en härlig kväll tillsammans! 
(null)

(null)

Jag och Elin åkte dock hem redan strax efter 01 då vi inte orkade vänta på nästa tåg hem som gick vid 05:30, haha. På söndagen var det dimmigt och duggregn, så vi stannade här hemma istället för att åka till city. Vi åkte omkring med bilen här och jag visade några ställen, bland annat Rye Beach. Vi handlade med oss mat och snacks hem och lagade tacos till middag. Sedan tittade vi på Oscarsgalan på kvällen! 
(null)




ONSDAG - SNOW DAY

Hallå! Idag var jag otroligt trött på morgonen, haha. Så efter att ha skjutsat Jane till skolan samt handlat några saker på affären la jag mig i sängen igen och tittade på youtube. Efter ett par timmar duschade jag och skulle börja laga min lunch, men Jane smsade och frågade om jag kunde hämta upp henne en halvtimme senare då hennes skola stängde igen på grund av att det hade börjat snöat. Eller, det var troligtvis för att det skulle snöa hela eftermiddagen, för det var knappt någon snö ute när jag hämtade henne vid 1:15, haha. Såhär såg det ut utanför skolan och det var ännu mindre snö på de "stora" vägarna... 
(null)

Iallafall. Vi kom hem och jag började laga min lunch, hemmagjord champinjonsoppa! Jag fixade även en jalapeño grilled cheese. Det blev sååå gott! Så enkelt också! Mätt och belåten tittade jag på Netflix eftersom Janes tutor kunde komma hit tidigare idag så Jane var upptagen med henne. När Jane var klar med alla sina läxor spelade vi sims en stund. Hon har velat spela varje dag denna vecka, haha. Jag har nu lärt henne alla viktiga saker i livet! ;) På kvällen var jag, Jane och mamman på bio och såg What Men Want. Riktigt bra och rolig film! 
(null)



TISDAG

Hallå! Denna tisdagmorgon vaknade jag vid 09 efter nästan 9 timmars sömn, sååå skönt! Moana sov fortfarande så jag underhöll mig själv någon timme, men närmare 10:30 satte jag på tvn och försökte få liv i Moana, haha. Hon gjorde sig i ordning för dagen och sedan gick vi ut och åt brunch. 
(null)

Därefter behövde jag röra mig tillbaka hemåt, men på väg till tåget gick vi förbi FIKA, ett svenskt café. Jag passade på att köpa med mig semlor och chokladboll hem! Jag tåg sedan tåget hemåt och hämtade hem Jane vid 15 från skolan. Resten av dagen var ganska lugn. 
(null)




PHILLY

Hej hej! I fredags sa mamman till mig att jag kunde vara ledig på måndagen, då det var en röd dag och Jane (och Anna som har lov den veckan) var hemma från skolan men hon hade också ledigt från jobbet. Så jag, Moana, Carina och Katharina var alla lediga och bestämde oss för en road trip till Philly över dagen! Moana lånade sin pojkväns bil så vi behövde bara betala bensin (plus gav honom en liten gåva som tack) så det var verkligen toppen! Vi lämnade en regnigt New York och kom till Philly där det var moln och sol, men blåsigt. 
(null)

Vi började med att besöka "Rocky Steps" utanför Pennsylvania art museum, vilket är från filmen Rocky, en av de kända scenerna när han springer upp för trapporna. 
(null)

(null)

Vi tog sedan bilen och parkerade den närmare downtown och gick omkring där. Vi var förbi independence hall, liberty bell och LOVE-skylten i en park. Det vi såg idag är i stort sett de "turistiga" sakerna man bör se i Philly, haha. Vi avslutade dagen med en tidig middag på Geno’s Steaks, så det blev Philly Cheesesteaks! På andra sidan gatan finns rivalen Pat King of Steaks vars första ägare sägs vara skaparna av cheesesteaks. Men det fanns inga bord lediga där så vi gick till Gino’s. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Därefter började vi köra hemåt till New York igen. Mamman smsade mig och sa att jag kunde vara ledig på morgonen dagen efter, ifall jag ville sova borta på vår roadtrip. Så jag följde med Moana till Manhattan där hon bor på hotell i veckan, då hennes pojkvän behövde jobba kväll! Vi skjutsade bara hem Carina och Katharina innan vi lämnade av bilen vid hans hus och tog tunnelbanan till Time’s Square och hotellet. Vi var trötta efter en lång dag så det blev dusch, lite tv-tittande och sedan slocknade Moana, haha. Jag somnade någon timme senare! Jag verkligen älskar att bo på hotell. Så nice, haha! Detta hotell heter ROW och har väldigt små rum (dock typsikt för Manhattan) och ett liiitet badrum, men otroligt skön säng! 
(null)







LANNER 21!

Hallå! I söndags kväll mötte jag upp några vänner på en restaurang/bar för att fira att Lanners 21-årsdag, vilket betyder att hon nu lagligt kan dricka alkohol i USA! Vi hade en väldigt kul kväll och Lanner verkade må toppen! :) 
(null)



LÖRDAG

Hallå! Vi vaknade upp vid 9 och packade ihop våra saker innan vi åt en snabb frukost på hotellet. Moana checkade ut och skjutsade hem oss. Jag var hemma och tog det lugnt i två timmar innan Moana var tillbaka igen. Det var en jättefin dag med sol och blå himmel, så vi åkte till vattnet och strosade omkring där. Men det blåste och var ganska kallt dock. Vi åt sedan en sen lunch och därefter lämnade jag Moana hos Carina. 
(null)

Själv åkte jag hem och fixade med några saker innan jag åkte hem till Cajsa för middag. Där träffade jag även en ny svensk tjej, Matilda. Vi beställde hem sushi till middag och till efterrätt hade Cajsa gjort semlor!! Åh det var så himla gott! :) 
(null)


FRIDAAAAYY

Hej hej hallå! Denna fredag var Jane ledig från skolan så jag hängde med henne på dagen. Men hon tog sovmorgon, så när jag kom hem från att skjutsa Anna på morgonen hann jag med att se en film, duscha och spela Sims en stund, haha! När Jane väl vaknade till liv åt vi en tidig lunch och hon ville spela sims så det gjorde vi någon timme. Därefter åkte vi till Whole Foods (jag ville göra något än att bara sitta hemma, men Jane vill bara vara hemma och göra ingenting när hon är hemma, men att åka till Whole Foods tycker hon är kul, haha). Jag köpte något som liknar svensk filmjölk och hon köpte smink, haha.
(null)

När vi kom hem igen packade vi ihop våra saker och åkte och hämtade Anna från skolan. Vi alla åkte till Janes terapi där jag släppte av Jane, sedan skjutsade jag Anna och släppte av henne vid hennes psykolog och så åkte jag tillbaka för att hämta upp Jane. Jane kom ut någon minut senare och så åkte vi hem till mammans hus. 

Jag bytte om och packade min ryggsäck då Moana skulle komma och hämta upp mig. Vi två plus Carina skulle sova på hotellet Moana bodde på och ha en girls night! Moana hämtade mig vid 17 och hon ville åka till en strand i Connecticut meeen det var ganska mycket trafik så det hann bli mörkt innan vi kom fram vilket också betyder att parken/stranden var igenstängd, hahaha. Så fail! Men men. Vi åkte tillbaka hemåt och pockade upp Carina som slutat jobba då och åkte mot hotellet. 
(null)

Vi stannade för att köpa med middag, snacks, dricka till hotellet och sedan hängde vi på rummet resten av kvällen. Vi tittade på Netflix, spelade spel och hade det trevligt! Som tur var så var sängen en king size så vi fick alla plats, hahaha. 
(null)

ALLA HJÄRTANS DAG

Hej hej! Imorse la jag ner tjejernas present i deras lunch i smyg. Anna skickade ett sms från skolan och tackade så mycket och Jane tackade när jag hämtade upp henne! 

På dagen när tjejerna var i skolan gick jag på bio med Moana. Vi såg Isn’t it romantic? och den var bra tycker jag! Det är typ en satir av romantiska komedier mixat med att vara en romantisk komedi, haha... Bra iallafall! ;) 
(null)

När jag hämtat hem tjejerna från skolan hade pappan dukat upp kakor och godis till tjejerna så det blev fika efter skolan. Vi hängde alla tillsammans en stund innan Jane gick till sitt rum medan jag och Anna satt kvar i matrummet men gjorde våra egna grejer på varsin dator. 

Jag skjutsade Anna till tennis som vanligt på kvällen, sedan åkte jag hem och åt middag och hängde med Jane. När pappan kom hem från att hämta hem Anna från tennisen gick jag till mitt rum och så var denna dag slut! 
(null)


ONSDAG

What a day! Det har verkligen varit fullt upp för mig idag, haha. Jag fick dock sova en timme längre då pappan skjutsade Anna till skolan, så det var skönt. Men vid 9 hämtade jag upp Jane och åkte till tandläkaren med henne. Sedan skjutsade jag henne till skolan, åkte till pappans hus och gjorde en lunch åt Jane då hon glömt göra det, lämnade av den i skolan och åkte hem till mammans hus. Där hann jag med att pyssla en liten stund samt prata med TG då de hade ordnat en överraskningsmiddag åt AK som fyllde 25 år igår! :) 
(null)

Vid 13:30 hämtade jag upp Anna på skolan då hennes två sista klasser var inställda, vi åkte förbi starbucks för Anna ville ha det och åkte sedan till mammans hus för att hämta upp Daisy. För övrigt var Anna på bra/normalt humör och pratade med mig som hon brukade göra, woho! Det kändes fantastiskt. Hon har tagit avstånd från mig sen i höstas av okänd anledning... Men idag var hon sitt vanliga jag! 

Vi väntade i huset en liten stund så att flickvännen och hundarna åkte från pappans hus. Mest för att Anna vägrar se/prata med flickvännen, men också lite för Daisy och småhundarna. Moana hade varit och shoppat med en kompis så hon kom precis hem när vi skulle åka igen. Jag skjutsade Anna till pappans hus, åkte tillbaka till mammans hus och åt en sen lunch med Moana. Sedan skjutsade jag henne till en biluthyrning föe att hon ville hyra bil så hon kunde ta sig runt som hon ville (hennes kille jobbar på dagarna och alla hennes au pair-kompisar börjar jobba rund 15). Jag släppte av henne och åkte för att plocka upp Jane från skolan strax efrer 15. 

Jane ville åka till mammans hus för att hämta något där så vi gjorde det. Sedan åkte vi till pappans hus där jag släppte av Jane och plockade upp Anna och skjutsat henne till SAT-prep. Därifrån åkte jag hem till Pia eftersom hon åker tillbaka hem imorgon! Vi hann med att prata en stund och reflektera tillbaka på året som varit. Vem visste att vi skulle bli så bra vänner den där kvällen vi träffades på hotellrummet precis när vi landat i New York! Så sjukt! Pia behövde även skrivs ut en bild och jag behövde handla lite godis till alla hjärtans dag, så vi åkte till CVS och fixade det. Sen på parkeringen där fick vi säga hej då. Usch, det var jobbigt! Jag hoppas verkligen att vi ses igen någon gång! 

Därefter behövde jag åka och plocka upp Anna igen och åka hem. När vi kom hem började vi preppa middag med att göra sallad, göra vitkol och broccoli i ugn samt stekt potatis. Pappan fixade köttet och vitlöksbröd och därefter åt vi alla fyra middag tillsammans! Det var faktiskt väldigt trevligt och stämningen var på topp! 

Sedan kom jag på att jag behövde pyssla ihop något kort till min alla hjärtans dag-present till tjejerna, men pappan har inget sånt hemma så jag åkte till mammans hus för att ta med mig det jag behövde, sedan fixade jag presenterna och NU, vid 21:30 kan jag äntligen ta kväll och slappna av! Hahaha. Verkligen full fart idag om man jämför med hur mina dagar brukar se ut, men också en väldigt bra dag! 
(null)


SNOW DAY

Hej hej! På tisdagen kom årets första snow day, vilket innebär att skolorna stängde igen på grund av snö. Vi fick beskedet redan på måndagkvällen, innan det ens hade börjat snöa, haha... För mig innebar snow day sovmorgon - ibland är det riktigt nice att ta hand om tonåringar! ;) Men det innebar också att min plan för dagen blev förstörd. Jag skulle egentligen plocka upp min kompis Moana som är här och hälsar på, från hennes hotell när hon skulle checka ut vid 11 och spendera min lediga tid med henne. 

Men, pappan gav mig ingen mer info än "jag vill att min flickväns hundar ska träffa Daisy, sen kan du åka till mammans hus med Daisy". Hans flickvän skulle komma och sova där med hennes hundar och Daisy gillar inte små hundar så jag får alltid ta Daisy till mammans hus och sova där med Daisy när flickvännen kommer. Men idag ville de prova att hundarna skulle få träffas. De plockade upp Jane vid 12:30 för att äta lunch, så jag tänkte att de snart är tillbaka. Därför väntade jag med att hämta Moana och skjutsa henne till mammans hus (hon skulle sova där med  mig). Men 2,5 h senare kom de hem, MED lunchen, så de hade inte ens ätit lunch. De hade istället tagit hundarna på promenad (såklart kunde inte pappan ta Daisy också... suck). Iallafall. Hundarna träffades och fick nosa på varandra och det gick helt okej. Sen åkte jag därifrån med Daisy, haha. 
(null)

Jag plockade upp Moana och åkte hem till mammans hus där vi hängde resten av dagen/kvällen. Vi pysslade, beställde mat och tittade på film! En väldigt mysig snow day! 
(null)

(null)



HEJ DÅ, DEMI

Hej! I måndags kväll träffade jag upp Demi och några vänner för att säga hej då. Demi har varit här i ett år nu och skulle åka hem på tisdagen, så vi ville få in en sista träff. Usch, det är inte kul att säga hejdå. Men vi hade en kul sista kväll tillsammans och jag hoppas jag kan åka till Nederländerna och hälsa på henne någon gång! 
(null)


HELGEN

Hej hej! Det går lite sisodär för mig att blogga nu, jag vet inte riktigt varför haha. Lathet bara! I helgen som var har jag varit på brunch med Rachel (eller det var ett au pair-möte men vi satt för oss själva haha) och på fredagkvällen hängde jag med vänner, vi hade en spelkväll hos Demi som åker hem till Nederländerna nu i veckan. Även om vi alla var väldigt trötta efter en lång vecka hade vi lika kul som vanligt! 
(null)

(null)

I lördags tog jag ikapp min sömn och sov i 9 timmar, jag har snittat på ca 6 h sömn/natt i veckan. Jag fixade med tvätt och tog det lugnt men på sena eftermiddagen åkte jag till city för att träffa Moana som är på semester här från Tyskland! 

Jag gick till hotellet hon bodde på med en kille, AJ, som hon dejtar här i NY. Hotellet erbjöd ost, kött och vin fram till klockan 19 i loungen så vi hängde där och smaskade i oss gosaker! Sedan gick vi ut i kylan och åt middag. Mycket trevligt och kul att träffa Moana igen! 

I söndags tog jag det lugnt på förmiddagen men jag träffade sedan upp Moana, AJ och Carina för en sen lunch på ett diner. AJ behövde sedan åka och jobba så vi tjejer åkte till Rye beach och promenerade där en stund innan solen gick ner och det blev alldeles för kallt för att vara kvar, haha. Jag släppte av Carina hos sig och Moana på hotellet hon skulle bo på i New Rochelle. Jag åkte hem och packade ihop saker inför pappavecka och åkte sedan till pappans hus. Jag tittade på Grammy-galan en stund innan jag gick och la mig! 
(null)

(null)

(null)

(null)




SOL OCH VÄRME

Hallå! Vi har haft två toppenfina dagar här, men sol och 16-18 grader varmt! Heelt underbart. Det kändes så härligt att köra bil med fönstret nere och det kändes verkligen som vår. Men, nu framöver väntas moln, regn och bara några plusgrader på kanske 4-6 grader. Det var skönt så länge det varade, haha! Nu längtar jag bara ännu mer till vår och värme! 
(null)

(null)


VATTENLÄCKA

Hej hej! Efter att ha varit borta på helgen kom jag hem sen på söndagskvällen till en vattenläcka i källaren vid mitt rum, på heltäckningsmatta! Suck. Alla sov redan och jag visste inte vad som kunde göras, så jag la mig också men smsade mamman så hon skulle se på morgonen när hon vaknade (jag skulle lämna huset innan hon vaknade för att skjutsa Anna till skolan). När jag kom hem från att ha skjutsat Anna vaknade mamman precis och såg detta och ringde rörmokare. Jag skjutsade Jane till skolan och när jag kom hem hade mamman tagit fram en vattensugare och höll på där, så jag tog Daisy på sin morgonpromenad. Vi bytte sedan av att sitta och försöka suga upp vatten, haha... Usch, det var så drygt! På eftermiddagen ställde mamman två fläktar som stod resten av dagen och natten, så jag fick sova i Annas rum. Imorse när jag vaknade hade mycket torkats upp, det var bara fuktigt på några ställen som missats av fläkten.

Vi provade att spola på en toalett på övervåningen och då kom det vatten ut under toaletten i källaren. Rörmokaren sa att det var stopp i rören från övervåningen så han fixade det och det kom inget mer vatten när vi spolade igen. Så himla segt! Men skönt att ha det fixat iallafall. Som tur är luktar det inget ännu iallafall, haha. 
(null)


TACO TUESDAY

Hej hej! I tisdags efter jobb träffade jag upp Pia och hennes kompis. Vi var till en restaurang som har ett event kallat "taco Tuesday" där en tacos kostsr $1 och en öl kostsr $3. Vi träffade på två till kompisar till Pia där och hade en trevlig kväll! :) Det är så sjukt att Pia snart åker hem till Chile. Tänk att det redan har gått ett år sen vi kom hit!! 
(null)



SUPER BOWL

Hallå! I söndags åkte jag till city på eftermiddagen och mötte upp Karin som var på en bar i Brooklyn där en kille hon känner jobbar. Vi hängde där nån timme eller två innan de andra tjejerna också kom. Vi spenderade eftermiddagen och kvällen där med att dricka och äta gott! På kvällen var det Super Bowl, finalen i amerikansk fotboll vilket är väldigt stort här. Vi tittade på det, men ingen av oss var riktigt insatt i amerikansk fotboll haha. Men det var en ganska seg match tyckte vi, just eftersom det tog ett braaa tag innan något av lagen fick poäng ens. Men efter Half time show av Maroon 5 kände vi att vi ville börja röra oss hemåt, eftersom vi var borta i Brooklyn och det skulle ta ett tag att komma hem. Det bästa med att Karin kände bartendern var att han bjöd på alla drinkar förutom en specialdrink! Så för min del betalade jag maten och en drink, och fick alltså 4-5 drinkar plus en öl gratis! Sååå nice, haha. :)  
(null)

(null)

(null)


VECKAN

Hallå! Veckan hos pappan gick relativt fort så det var skönt. På onsdagen fick vi riktigt kallt väder med runt -18 grader på dagen, och en snöstorm slog till från ingenstans! Men det höll i sig max en timme och sedan var det som att stormen bara försvann, haha. Vi fick lite snö kvar men det var borta några dagar senare igen. Den onsdagskvällen var jag och tjejerna ensamma hemma då pappan sov hos sin flickvän i city, så vi beställde hem mat och hade det mysigt framför tvn tillsammans. Annars har jag ätit lunch och gått på dagsbio med vänner. När fredagen kom flyttade jag och Jane till mamman efter hennes skola och terapi. Vi beställde hem mexikanskt och senare på kvällen gick jag ut och tog en öl med Pia. Hon åker hem till Chile snart, så sjukt att det redan har gått ett år sen vi kom hit!! 
(null)


RSS 2.0