EN GRÅ SÖNDAG I CITY

Igår, söndag, åkte jag, Linnéa och Sara in till city. Vi började med att bruncha på ett helt ok ställe, jag åt en jättegod omelett med fetaost och chamoinjoner! Yum! Det låg på 1st Avenue, så det var mest locals där eftersom alla turister håller sig väldigt centralt, vilket var skönt! Haha, helt sjukt att jag kan sitta och säga att jag är trött på alla turister (iallafall dem runt Times Square och sådana solklara ställen!). Men faktiskt så turistade vi en hel del idag också! Men idag stod tv-serierna Gossip Girl och Vänner på listan.




 

Vi började med att åka tunnelbana upp till 103:e gatan (Central Park börjar på 110:e gatan tror jag, så vi var riktigt högt upp, jag har aldrig varit så högt upp på Manhattan). Vi var på östra sidan (Upper East Side) för att spana in några ställen där de spelat in vissa scener från Gossip Girl. Det första stoppet var vid ett museum, där skolan i GG spelas in (iallafall ingången till den). Det såg precis ut som i serien och det var riktigt ballt, haha! Vi kikade på ett klipp på GG när vi stod där för att kika om det verkligen såg ut precis så, och den scenen vi såg tog vi själva kort på. Hahaha, så töntiga med det var kul! Här är riktiga scenen:


 
Här är vår "scen":
 
 
Såhär ser hela byggnaden ut:
 
Efter detta stopp gick vi in i Central Park och gick neråt mot 85e gatan där vi gick ut på gatan igen. Vi stannade till vid den stora sjön och tog kort, tyvärr var det molnigt och dimmigt men dit ska jag absolut tillbaka till i vår och sommar! Så mysigt och fint!










 
Vi gick ut ur parken och kom till vårt andra stopp, trapporna där GG-brudarna hänger ofta och bl.a. äter froyo. Det är trapporna till MET-museumet!

Efter detta fortsatte vi att vandra neråt och gick sista biten i parken. Vi gick förbi stället där Linnéa märkte sitt revir på en parkbänk för någon vecka sedan, och det satt fortfarande kvar!




Här stannade vi till för tydligen är detta Blairs (en av tjejerna i GG) favoritställe. Jag och Linnéa började titta om serien när vi var i Chicago (har sett den förut men inte alla säsonger) och har precis tittat klart på säsong ett. Så detta har vi inte sett ännu, men det kommer och då kommer vi känna igen oss. Tack Sara för att du berättade! ;)




 
Utanför parken på 5th Avenue står en fontän (som tyvärr nu är fylld med små julgranar och pynt) men jag får ta ett nytt kort när det är borta. Iallafall berättade Sara att den fontänen är vad de använder sig av i Vänner-serien, bara det att den statyn var så stor och skådespelarna såg så små ut, så de gjorde en helt ny, fast en mindre, i LA och använde den i studion. Det är den fontänen alla vänner leker/sitter vid i sången som inleder alla avsnitt.

Vi fortsatte nedåt och gick förbi vårt sista stopp på GG-turen. Det var hotellet där Chucks svit plus Serinas familjs svit finns och det har samma namn i serien som på riktigt. I serien säger de dock bara The Palace, istället för hela namnet.
 
Efter detta tog vi tunnelbanan ner till Christopher St för att gå och kika på Vänner-huset där Monica, Rachel, Joey och Chandler bor! Tänk att det bara ligger runt hörnet från den svenska godisaffären som vi har varit till så många gånger! Nästa gång vi drar till godisaffären ska jag kika på detta hus igen, fast i dagsljus!
Cafét där nere (det röda) är i serien Central Perk, cafét där de alltid hänger! Men själva serien är ju inspelad i LA i studio.

Efter detta gick vi till Marc Jacobs där Linnéa köpte en klocka, sedan gick vi och åt på ett mexikanskt ställe innan vi åkte hem igen.Vi kom hem runt 22.20 och gick och la oss ganska direkt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0