LÖRDAG

Igår, lördag, tog jag och Victoria en simtur på gymmet innan jag droppade av henne hemma och plockade upp Jade istället. Jag och Jade åkte och fixade linser till henne och så åt vi lunch på Cosi's innan vi tog tåget in till city! Vi började först med att ta tunnelbanan ner 20 blocks ner till Chelsea för att gå de sista 9 blocks på The High Line; en gammal, upphögd järnväg som nu byggts om till ett promenadområde.

Jade på väg mot The High Line!


Uppe på The High Line. Så mycket folk överallt!




Fina utsikter, här med Empire State Building i bakgrunden!
 
 

 
Vid 14e gatan gick vi "av" och gick ner på de vanliga gatorna. Vi var precis vid Chelsea Piers, området där Titanic skulle lagt till om den kommit ända fram till New York. 

Pålarna är det enda kvar från vissa pirar.



Här på Pier 54 anlädde båten som fångade upp Titanics livbåtar. Först lassades livbåtarna av på Pier 59 (tror vi!) och sedan anlände den till denna pier några blocks ner.


På Pier 54.


Här skulle Titanic ha lagt till.






Därefter gick vi neråt till Chrisopher St (gatan där svenska godisaffären ligger!) för att sedan gå ut på Bleeker St och gå till en brittisk godisaffär. Vi köpte två av Jades favoriter och så gick vi sedan till Washingtion Square Park. Så mysigt så, jag älskar våren!!!

The Village, love love love it! Ser sååå framemot att sitta på en uteservering där nu när det blir varmare och ha det mysigt!


Brittish sweets! ;)


Utanför WSP såg vi NYU (New York University)! Ett av de största privata college i USA!


Spela schack!





 

På väg till tunnelbanan såg vi ytterligare en NYU-lokal, studentbostäder på 5th Ave.

 
Hahaha, vid Union Square såg vi denna lirare! Alltså, the things you see in NY......

Vi drog till Grand Central och köpte kinamat där som en snabb middag innan vi åkte tillbaka hem och gick på bio med Victoria och Sara. Vi såg Divergent, en bra film så den tycker jag ni ska ta och se om ni får chansen!

Kommentarer
Postat av: Carina

vilken fin rundtur, du har verkligen sett NY, kram

2014-03-27 @ 20:07:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0