AMSTERDAM DAG ETT

Sådär, nu är vi hemma från Amsterdam igen och jag tänkte berätta lite om dagarna. Vi börjar med dag ett! ;) 

Jag och Sofia åkte från Arlanda vid 08 och kom fram runt 10, ganska skönt att flyga korta turer också! Haha. Vi började med att ta tåget från flygplatsen till Centralstationen, vilket tog runt 20 minuter så det var skönt! Vi käkade lunch på ett ställe vid vattnet och tog sedan spårvagn till riksmuseet där vi mötte upp Clara och Josephine! De kom till Amsterdam i fredags så vi hade två heldagar tillsammans. Vi fick runt på museet hela eftermiddagen och tittade på tavlor och gamla saker. 


Den största målningen på hela museet! "Slaget vid Waterloo" tror jag den heter på svenska. 



Ett "litet" dockhus. Tog bilden till dig mamma! ;) 

Efter en hel eftermiddag på museum besökte vi en coffeeshop. Mest bara för att se hur det var där! Vi valde en som såg fräsch ut, haha. Kändes lite konstigt att det låg en lekplats precis bredvid?! Iallafall så började det närma sig middagstid så vi letade upp en restaurang Josephines släkting hade tipsat om. Vi käkade en god middag och sedan gick vi till en pub Bier fabriek" där de gjorde sin egna öl. Vi började med smakprov av de tre sorterna och bestämde oss sedan för vilken vi ville ha. Det som var lite roligt här var också att det låg jordnötsskal överallt på golvet! Det visade sig att man bara kastade ner skalen när man ätit jordnötterna och det var faktiskt en ganska härlig känsla, hahaha! 




Vi vandrade sedan vidare, mätta och belåtna. Vi fick igenom red light district, vilket kändes ganska konstigt. Man ville titta på tjejerna i alla fönster, samtidigt som man inte ville det... Nej, jag vet inte riktigt vad jag tycker om det... Kändes bara konstigt. Jag och Sofia åkte sedan till hotellet och checkade in och somnade på en gång, haha. Efter tre timmars sömn och en heldag i Amsterdam var vi väldigt trötta!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0